magyarfutball.hu

Szerbia - Magyarország 1 : 2 20:45

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

mérkőzés: 3.5 (2 szavazat)

játékvezető: 3 (2 szavazat)

hangulat: 1.5 (2 szavazat)

1...5
tippjáték
tippek
  1. 1 : 1 (2)
  2. 0 : 3 (1)
Európa-bajnokság 2024 selejtező, 4. forduló
981. hivatalos válogatott mérkőzés
helyszín : Belgrád, Stadion Rajko Mitić
játékvezető : Munuera Juan Martínez (Spanyolország)
nézőszámok:
  1. nso.hu: zárt kapu (11.000)
  1. 10' Szalai Attila (öngól) 1 - 0
    1 - 1 34' Varga Barnabás
    1 - 2 36' Orbán Willi
    sárga lap 67' Varga Barnabás
    sárga lap 89' Szalai Attila

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2023.09.08, 13:51 (szerk.: 2023.09.08, 13:56)
    Dragan Stojkovic: Jól kezdtünk, volt pár helyzetünk az elején, és gólt is szereztünk, de rövid időn belül a magyar csapat váltani tudott, és két gyors góljával megfordította a mérkőzést. Az első félidőben nem voltunk elég mozgékonyak, de a második félidőt már egyértelműen uraltuk. Próbálkoztunk, de sajnos gólt nem tudtunk szerezni. Nem tragédia, ami történt. Szerettünk volna persze egyenlíteni vagy nyerni, de ez a szerencsén is múlik. Most nem volt szerencsénk, a labda néha erre pattan, néha arra, most többnyire úgy pattant, hogy a magyar csapatnak volt jó. Erős ellenféltől kaptunk ki. Az első félidő a magyaroké volt, a második miénk, közel álltunk a döntetlenhez, de nem sikerült. Ennyi. A fiúk megtettek mindent, próbáltuk frissíteni is a csapatot, igyekeztünk támadni, de az egyenlítés nem sikerült. El kell fogadni ezt a vereséget, már a következő meccsre kell összpontosítani. Semmilyen nagy hiba nem történt, mindkét gólhoz megpattanó labdák kellettek, mint mondtam, nagy szerencséjük is volt a magyaroknak. Nekünk is szokott így alakulni, néha mi rúgunk ilyenből gólt, néha mi kapunk. Pech, hogy mindez három perc alatt történt. Próbáltunk nyugodtak maradni ezután, voltak helyzeteink, de a labda valamiért nagyon nem akart a hálóba menni. Négy meccs még vár ránk, azokat meg kell nyernünk, és hiszek benne, hogy így is lesz. Ez csak az első félidő volt a magyarok ellen, Budapesten jön majd októberben a második félidő, utána lehet megvonni a mérleget.

    Marco Rossi: Úgy gondolom, az első félidőben nagyon jól játszottunk, jól kezdtük a mérkőzést, és nem érdemeltük meg, hogy hátrányba kerüljünk. Sajnos egy nagy védelmi hibánkat kihasználta az ellenfél. De nem estünk össze, nem roskadtunk magunkba, hanem hűen tartottunk magunkat az előre kidolgozott és megbeszélt taktikához, szereztünk két gyors gólt, amivel fordítottunk. Ha ilyen erős csapat ellen futballozol, mint a szerb, akkor fel kell készülnöd, hogy szenvedni is fogsz. Talán kicsit többet szenvedtünk most, mint amennyit szoktunk, de a nagyon jó képességű hazai csapat ránk kényszerítette ezt a helyzetet. Az első félidőben jó volt a játékunk, és megérdemelten fordítottunk, a másodikban pedig szívvel játszottunk. Némi szerencse is kellett ehhez a győzelemhez, azt is el kell ismerni. Az első játékrészben mi voltunk a jobbak, a második félidőben az ellenfél fölényben játszott, de nem véletlen a győzelmünk. Amikor elkezdtük a közös munkát öt évvel ezelőtt, nagyon másként festett a magyar válogatott. Most olyan válogatottunk van, amelyik tényleg nagyon magabiztos, de azért, mert pontosan tudjuk, mennyi munkát fektettünk abba, hogy fejlődjünk. Azok, akik most a Premier League-ben játszanak, és azok is, akik az NB I-ben. Egyetlen olyan meccsre sem emlékszem, legyen az vesztes vagy győztes meccs, amikor ne küzdöttünk volna. Akadnak játékosok, akiket ezúttal ki kell emelnem. Egyikük Nego Loic. Emlékszem, mennyien kritizálták márciusban és júniusban a játékát. A másik Nagy Ádám, akit szintén sok kritika ért. Mindketten csattanós választ adtak a mai játékukkal. Nem azt mondom, hogy ők jobbak, mint a társaik, de ők is ugyanolyan nagyszerű játékosok.

    https://www.nemzetisport.hu/magyar_valogatott/eb-2024-a-labdak-neha-erre-pattannak-neha-arra-dragan-sztojkovics-2977375
    https://www.nemzetisport.hu/magyar_valogatott/eb-2024-megerdemelten-nyertunk-nemi-szerencsevel-marco-rossi-2977369
     
  2. avatar: magyarfutball.hu
    2023.09.08, 13:40 (szerk.: 2023.09.11, 16:13)
    Mióta én focit nézek ilyen csapategységet még nem nagyon láttam, plusz Rossival megtanultak egy játékot amit most már üzembiztosan, minimális megingásokkal bármikor lehoznak. Ez hatalmas erény, jönnek is az eredmények.

    Hogy vígasztalja a bíró a szerbeket! Ott pacsizik velük, beszélget. Szánalmas volt! Minden támadásunkat lefújta.
    De kit érdekel! Rugtunk 3 gólt és nyertünk!
    Szép volt!

    Na, fsza volt, még ha a második felesben le is izzadtam. A meccs legjobbjai stájlsz és négó voltak, de azért Dibuszt is meg kell említeni (még ha a lasztis játéka botrányos is volt, ami egy gólátóba került), mert a második felesben azért pl a vlahovics lövést nem minden kapus szedte volna ki

    Ezek a szerbek sokkal kutyaütőbbek,mint gondoltam.Mondjuk volt pár melegebb helyzet, de egy egész félidőt náluk volt a labda, és semmit se tudtak vele kezdeni.
    A Medve meg kezd nagyon kigyapjasodni.

    Többet vártam a szerbektől, de nem bánom, hogy harmatgyengék voltak. A litván-montenegró döntetlen tudatában ők tojtak jobban a meccsre.

    Ma minden szempontból dupláztunk. smiley
    - elhoztuk a 2 pontot (3)
    - 2 óriási védése volt Dibusznak
    - 2 gólt rúgtunk az ellenfélnek
    - 2x rúgtunk a saját kapunkra: 1 gól + 1 kapufa
    - 2 játékosunk csúcs volt: Lajosunk és Kálmánunk
    Ez a duplázás napja volt. smiley

    Szoboszlai azért nem volt rossz. Jobboldalon folyamatosan lekötött 1-2 szerbet.

    Nem mondom, hogy szerencsés győzelem, mert Szalai duplán szerencsétlenkedett az öngólja előtt (is), de ha id. Knézy közvetítette volna ezt a második félidőt, biztos, hogy ötször kapott volna sztrókot.
    Kibrusztoltuk.

    Nekem a Szerbek voltak nagy csalódás, de ez legyen az ő bajuk. Akárhogy is játszottunk, (szerintem mindent összevetve egységesen játszottunk, nem voltunk rosszak) ez egy nagyon jó eredmény Belgrádban. Nálunknál sokkal jobb csapatok is elfogadnák. Bravur.

    A 2. félidőben nagyon vusszaestünk,ezúttal nagy szerencsénk volt. Az azért szégyen, hogy ilyen csere csatárunk van, mint a mai Ádám Martin. Nem volt egy értelmes, labdarugóhoz méltó megmozdulása, futni alig tud, lassú mint a tetű. Nincs kondi,bár ez nem csak rá vonatkozik. Mintha a fél csapat elfáradt volna a 2. félidő elején.

    Szalaival viszont sok a gond, a többi hibája mellett a Vlahovics is róla fordult le a rövidsarkos bombája Dibusz általi védésénél.

    Annak, aki Szobót kritizálja: az megvan, hogy a magyar válogatott nem a Liverpool, ugye? Az LFC kb. 4-gyel verte volna ezt a mai szerb egyletet. A magyar válogatott még nem tart ott, hogy úgy domináljon, mint az angol klub. Dom elvégezte a kulimunkát, amely nem volt látványos, viszont szükséges ahhoz, hogy ez az eredmény szülessen. Senki se felejtse el: itt nem Salah és Jota a társai, teljesen más a szerepköre is.

    A Flashscore szerint Orbán 8,1, Lang 7,8, Sallai 7,7,Szoboszlai 7,5, Dibusz 7,5

    Némi szerencsével nyertünk.
    Egy közepes szerb csapat ellen - nem tüntek motiváltnak.
    Nego-t most láttam jól játszani, Dom nagyon kényelmesre vette... Fiola harcos, és célratörő, mint mindig. Ádám zeró volt.
    Styles jól mozgott - Szalai - khm. De összetart a csapat. Remélem a következőre jobban felszívják magukat.

    Szerencsés győzelem volt, de még van a 3 pont. A második félidőben mi húztuk magunkra a szerveket. Védekezés? Sok üres ember volt szinte mindig a szerbeknél. Szoboszlai:alibi. Legalább azt lehetett volna mondani róla, hogy nála jó helyen van a labda, de most ez sem igaz, többször eladta a labdát, védekezésben pedig csak "zavaró" futás, kisérgetés. Megsem közelítette a liverpooli teljesítményét. Mintha nem találta volna a helyét!? Meg van a 3 pont és ennek örülhetünk! A játék pedig bízunk benne, hogy lesz jobb is!

    Dominik Szoboszlai vs Serbia:
    • 90% pass acc.
    • 60 touches
    • 37/41 passes comp.
    • 10 ball recoveries (1st*)
    • 7 duels won (2nd*)
    • 3 successful dribbles (1st)
    • 3 tackles won (1st)
    • 2 shots (=2nd*)

    Azért ezt a érkőzés megnyerését,köszönhetjűk Dibusznak,és a szerencxsének,már mint ez a kikiáltott sztárokkal tletüzdelt Szerb csapat,szerencsénkre,hogy ilyen gyengén,szinte a focit csak majmulták,játszottak,én azt nemtudom elfogadni taktikának,hogy a második félidőben,csak védekeztünk,és elvétve tudtunk csak támadást vezetni,mert a legjobb védekezés a támadás,ez egy örök töevény,különben gratula a csapatnak a győzelemhez,egy rossz ellenfelet tudtunk legyőzni,a saját otthonában.

    Érdekes ti nem láttátok a szerbeket eddig játszani a csoportban? Montenegró jobban játszott még is 2-vel verték őket, Bulgária ellen a végén mentettek pontot. Nem kellene úgy elájulni tőlük, most is végigpofázták a meccset foci helyett...

    A Szobit ekézőknek mondanám, csak hogy egy Milinkovic-Savictól szedte el úgy a labdát, amikor rossz volt az indítás, hogy öröm volt nézni. Nem semmi fizikum, és keménység.

    Csak poénként, ezzel az idegenbeli győzelemmel az ELO rangsorban feljöttünk a 18. helyre. Nem tudom mikor voltunk utoljára 20-on belül. De a Rossi előtti 30 évben aligha lehettünk a mostani, 18. helynél előrébb.
    (A szerbek visszaestek a 24.-re, azaz kb. helyet cseréltünk)

    hat Adam ket ertelmes labdát kapott, egyszer futtatuk, masodszor meg ott maradt egy az egyezni mert nem jott fel szinte senki. Statikus, tipik befejezo ugy is kéne használni. O nem fog félpályán kulcsot jelenteni a tamadashoz. O nem a kontrak embere az ilyen osszajatekban mindig szenvedni fog..sztem hiba HA ellentamadasok legvégén egy lovesnel egy jo lekeszitesnel többet várunk. Igy tűnik baromi gyorsan savasodik. Vargarol nem beszeltem, igen,.de o sokkal mozgékonyabb. De ugye az más téma.

    Dibusz, 2 fantasztikusat védett , világszintű volt mindkettő, , a másodikat , saját maga mögül szedte ki ,vetődve, óriási bravúr volt, Rossi Mester, Isten vagy

    Az összképet tekintve a Szerbek jobbak voltak, mi meg nyertünk. És ez a lényeg.

    Akik itt azzal jönnek, hogy ezek a szerbek idegenben verték a portugálokat és nyerték a csoportjukat, tehát mi mennyire jók vagyunk... Azoknak csak annyit mondok, hogy a portugálok előtte 4:2-re nyertek Belgràdban teltház előtt. A szerbek meg nagy meglepetésre, a hajrában begyötört góllal nyertek 3:2-re idegenben. Szóval, a szerbek nem voltak igazából jobbak a portugáloknál. És ha a meggyőző jàtékkal a teltházas belgrádi stadionban győztes portugálokat a "visszavágón" verni tudták, akkor mi se lehetünk biztosak a hazai "visszavágó" előtt. Nekünk a lényeg hogy Montenegró mindenképp mögöttünk maradjon, ebben a mostani, litvánok elleni döntetlen sokat segíthet. Ha a végén a szerbek is megöttünk lesznek, az a hab a tortán.
    2 nap múlva papírforma alapján mind a szerbeknek, mind a montenegróiaknak nyerniük kéne, azzal pedig nagyon ránk jönnének. A szerbeknek 10, a montenegróiaknak 8 pontja lenne.

    Összességében elég gyengén játszottunk, iskolai osztályzatban 3 alát adnék. Styles, Négo és Varga Barnabás volt jó, a 2. félidőben Dibusz mutatott be pár hatalmas védést, nélküle kikaptunk volna, egyértelműen zseni a csávó.
    Szoboszlai nagy csalódás volt, nem csak a gyengus játék miatt, de akaratgyenge is volt. Semmi harcosság, nulla labdaszerzés... Nekem úgy tűnt, pihenni jött haza a válogatotthoz, ki akarja pihenni a liverpooli hajtást. Ezzel a teljesítménnyel Liverpoolban nem hogy a kezdőbe, de a cserepadra se férne oda. El tudom képzelni, hogy pihenésre van szüksége, de a csehek elleni barátságos meccsen ezt megtehette volna.

    Azt en is ugy gondolom, h inkabb Csobothot csereltem volna be Martin helyett, akkor mar tobb hely lett volna a szerb vedelem mogott futtatni gyorsabb embereket. Martin nagyon belassitotta a jatekunkat.
    Olyan ellenfekek ellen kell hasznalni, ahol mi dominaljuk a meccs nagy reszet.

    Nos a dontetlen igazsagosabb eredmeny lett volna, harcoltunk de malacunk volt. Eloszor is a legnagyobb ***** az volt, aki a szerb kolykoket feltoltotte ezekkel a csodudakkal. Rendkivul irritalo ilyen fulsiketito zajban vegignezni vagy epp jatszani egy merkozest. Eszreveteleim, Dibusz es altalaban mindenki minek ivelgeti a labdat a villanyoszlop magassagu, jo fejjatekal jatszo szerbek koze?! Szinte minden fejparbajt buktunk, ebbol lett a golunk es fejelgetos passzolasbol szereztek ok is majdnem megegyet. Sok volt a hiba, hibas passz, inditas. Voltak jo megmozdulasaink, de osszesegeben hatalmas szerencse ez a gyozelem. A speakerek mondtak, hogy a szerbeknek nem voltak komoly helyzeteik... Tobb tamadasuk csak millimetereken vagy a kapus bravurjan mult illetve volt egy velemenyes tizenegyes lehetoseguk Lang kezezese miatt. Adam Martint meg betette a maestro ha mar Del-Koreabol hazarepked, de ugy mozog (es olyan sebesseggel) mint egy jol lakott macko. Egy ertelmes megmozdulasa sem volt. Csapatkent jol funkcionalunk, az epp gyengebb teljesitmenyueket vagy hibazokat a tobbi viszi a vallan, legkozelebb meg forditva. Nem csuszunk szet hatranyban es kuzdunk a vegsokig. Amugy ez a szerb csapat sem volt tul meggyozo, az egyeni kvalitasok fuggvenyeben.

    Azért ne legyen nagy mellényünk, mert Dibusznak és a szerencsének köszönhetően nyertünk. A második félidőben csak a szerbek támadtak, mert a hátsó passzainkkal teljesen magunkra húztuk őket. Nem tudunk fejelni! Minden kapu elé érkező labda gólveszélyt jelentett. Szalai Attilának egyetlen megmozdulása sem volt jó. Béna öngól, eladott labdák, ez még a megyei osztályban is kevés. Van még csiszolni való.

    Szeretem az ilyen tudósításokat, mert ha csak ezt olvassa az ember, akkor elhiszi, hogy jó meccs volt, stb.
    Viszont az igazság az, hogy borzalmasan rossz meccs volt, két bőven a tudása alatt játszó válogatottal, egy abszolút motiválatlan szerb csapattal, három kabaréba illő védekezésből esett góllal.
    Szerencse, hogy győztes meccs után nyugodtabban ismeri el az ember, hogy két órát elpazarolt az életéből azzal, hogy megnézte.
    A lényeg a 3 pont, ez megvan, köszönhetően elsősorban a három honosított magyar játékos jó teljesítményének.
    A szerbek pedig nem tudom, mit tegnap, de azt lehetett látni, hogy végig veszekednek egymással.
    A mi helyzetünk most jó, a két "kötelező" -litván, bolgár - meccset hozni kell és akkor 16 ponttal megvan az Eb.

    A Lang-féle kezezésről: Hajdú B. nem vette észre, de a spanyol bíró egyértelműen mutatta, eljátszotta a szerbeknek, hogy mi történt. Az, hogy Lang előre esett és a levegőben egyensúlyát vesztve ért hozzá a labda a kezéhez.
    Többször látszott a meccsen, hogy a bíró határozott hangnemben kommunikál a VAR-szobával, nem hagyta, hogy a fülébe sugdossanak.
    És ez lenne a jó irány, mert nem a VAR-szobából vezetik a meccset, hanem a pályán lévő bíróé a döntő szó.
    Sajnos legtöbbször a VAR-bíró istent játszik, most ezt a játékvezető nem hagyta.

    Semmiféle szerencse nem volt, ők lőttek nagyon szerencsés gólt, aztán gyorsan fordított a magyar csapat, majd elég magabiztosan tartotta az eredményt végig. Kaput eltaláló lövések száma 3:3, azaz a szerbek hátrányban is alig találták el a magyar kapu felületét.

    Jó csapatnak van szerencséje, tartja a mondás. Az eredmény jó, a játék viszont elég gyenge volt, nem jó, hogy egy szerb szintű csapat ellen is folyton bekkelünk. A szerbeken látszott, hogy egyénileg jó játékosok, sokszor kerültek helyzetbe, a második félidőben egykapuztak. Mi viszont fordítani tudtunk, és megúsztuk további kapott gólok nélkül.
    De az eredmény tényleg jó, egy újabb komoly sikert jegyezhetünk fel, ami azért már érett is.

    A különbséget a két csapat közt az jelentette, hogy a magyar válogatott ténylegesen csapatként tudott működni, a bekapott szerencsétlen gól után nem esett össze, mint régebben oly sokszor. Mentek tovább, mintha mi sem történt volna. Az ellenfél számára ez a tartás riasztó lehet, nehéz vele mit kezdeni.
    A szerbek egyénileg lehet, hogy sok poszton jobbak, de csapatként nulla teljesítményt nyújtottak. Mivel pedig még csak nagy egyéniségeik sincsenek, várható volt, hogy legalább egy döntetlenre jók leszünk. Magam egy x-et tippeltem volna a meccs előtt - főleg a litván-montenegrói meccs eredményének tudatában, de ez persze még jobb.
    Gratulálok, szép eredmény volt, jó, hogy végre nem csak a matekozás marad féltávnál.

    Nálam Varga, Nego, Styles illetve az óriási bravúrokat bemutató Dibusz volt kiemelkedő. Szalai szokatlanul bizonytalannak tűnt, Szoboszlait, Kerkezt is halványabbnak éreztem. De csapatként megint mindenki jelesre vizsgázott, nem roppantak össze a szerb gól után sem, játszották tovább ugyanazt és meg is lett az eredménye. Rossi mester előtt továbbra is le a kalappal

    Dibusz- fanyalgóknak szép estét kívánok! Lehet nyugodtan szorongani és potyakirálynak hívni Dibuszt, ma megmutatta azzal a két védéssel, hogy abszolút stabil
    Lang- Hozta a kötelezőt, gólpassza nagyon szép volt, végén a kezezés természetes testmozgás volt és 16-oson kívül volt
    Orbán- továbbra is klasszis nagyon jól jártunk vele, egyik legfontosabb, ha nem a legfontosabb láncszem
    Szalai A- az öngólt ki lehetett volna rúgni mert a labda lassan gurult ezt benézte, de ettől függetlenül is gyenge volt, figyelmetlen és sorra halmozza a hibákat. Össze kellene szedni magát mert árnyéka önmagának és pont itt lenne a lehetőség végre bizonyitani a Bundesben, erre várt
    Kerkez- jól játszott de Fiola cseréje indokolt volt mert sokszor ment előre indokolatlanul és mögötte az üres területet megjátszották a szerbek. Ami elvárható volt Kerkez és Fiola is hozta
    Nego- ma nagyon jól játszott, ez a váltás nagyon jót tett neki és ebből is látszik Fehérváron a dilettáns vezetés hogy nem játszatták
    Nagy Ádám- fanyalgóknak ismét jó estét! Egyik legjobb volt, csak emlékezzünk arra a labdakihozatalra amikor két szerb támadót is megforgatott. Csendes szürke eminenciás aki a hátterben kiválóan végzi a dolgát, remélem csak biztonsági okból hozták le és nem súlyos sérülés
    Kata- jól szállt be, amit elvárható volt hozta, bátor volt betenni és meg is lepődtem, cseh meccsen remélem kap egy teljes félidőt és még többet mutat
    Styles- hasonló mint Nagy, belső középpályán robotolt, bár nekem kicsit beszürkült
    Szoboszlai- ma szerintem kifejezetten gyenge meccse volt, figyeltek rá és le is vették a pályáról, átlagos teljesítmény volt
    Sallai- első félidőben amíg támadtunk nem volt rossz, de ő ennél többet tud, másodikban védekezésen volt a hangsúly és el is tűnt
    Varga- megvan szerintem a centerünk erre az 1-2 évre míg Németh felépíti magát, jól fejel, kiválóan érzi a támadható területeket és jól érkezik, alázatos
    Ádám- kár volt becserélni, indokolatlan volt, minden támadás elhalt rajta, fejelni is rosszabb volt mint Varga pedig atletikusabb. Epizódszereplőnek jó volt amíg ment neki, de most már Koreában sem jönnek a játékpercek és gólok se. Köszönjük neki ezt a szűk egy évet, de olyan egy éves csoda volt mint Hahn. Felesleges a keretben szerintem ezentúl
    Csoboth- keveset volt a pályán hogy lehessen értékelni, Sallai helyett jöhetett volna hamarabb

    Sofascore:
    Orbán 7.4
    Lang 7.3
    Sallai 7.2
    Szoboszlai 7.1
    Varga, Dibusz 7.0
    Nego 6.9
    Fiola,Styles 6.8
    Nagy 6.7
    Kata 6.6
    Martin,Kerkez 6.5
    Szalai 6.3

    Whoscored:
    Orbán 7.4
    Lang, Varga,Szoboszlai,Nego 7.2
    Sallai 6.9
    Dibusz 6.8
    Styles 6.7
    Nagy 6.5
    Fiola,Kerkez 6.3
    Ádám, Kata 6.2
    Csoboth 6.0
    Szalai 5.9

    Dibusz – remekül védett (de a kirúgásai nem tetszettek, nagyob ív kell, hogy ne legyen csemege a védőknek) - 8
    Nego – remek volt előre-hátra – 7,5
    Orban – voltak hibái, de a gólja ellensúlyozta – 7
    Lang – voltak kisebb hibái - 6
    Szalai – több hibája volt - 5
    Nagy – hasznosan, de halványan játszott – 5,5
    Styles – egy kis könnyelműségtől eltekintve jól játszott – 6,5
    Kerkez – sokat szabálytalankodott, kissé szertelen volt - 5
    Szoboszlai – hasznosan, de nem túl jól játszott - 6
    Sallai – dettó - 6
    Varga – kevesebb szabálytalanság, kevesebb reklamálás, kisebb arc, de talált egy gólt – 6
    Fiola – hasznos volt a beállítása
    Ádám – nem volt hasznos a beállítása, inkább Csobothot kellett volna

    “ Varga – kevesebb szabálytalanság, kevesebb reklamálás, kisebb arc, de talált egy gólt – 6”
    Kevesebb szabálytalanság? A bíró folyamat ellenünk fújt, egy ígéretes támadásunkat azért fújta vissza mert Vargának hátulról nekiszaladt egy szerb védő és az esett el, erre Varga kap sárgát és támadás helyett szabad. Abszolút jogosan reklamált, minket meg nyugodtan faraghattak. Botrány volt a játékvezetés
    Kisebb arc- mindegyik nyilatkozatánál szerény és alázatos, most is annyit mondott jókor volt jóhelyen, pedig ezeket a szituációkat és területeket egy csatárnak olvasni és keresni kell és megtalálni

    Varga egyedül küzdött folyamatosan 3-4 hatalmas szerb védővel, az is csoda lett volna, ha néha labdához jut. Ehhez képest többször elvette tőlük a labdát, nem az ő bűne, hogy ennek ellenére egyik esetben se tudott gólpasszt kiosztani, ugyanis senki nem volt a közelében, akinek passzolhatott volna. Egy másodperc nyugta nem volt. Ilyen körülmények közt bravür a 42 %-os passzpontosság. Legalább olyan fizikális küzdelemre késztette a védőket, mint annak idején Szalai Ádám. Pedig fizikumban ég és föld a két ember. Még arra is volt példa, hogy a középpálya környékére visszajött és ott fejelte le a hatalmas szerbet. (193 cm-es védője volt)
    Mindezek mellett még gólt is szerzett. Óriásit játszott, teljesìtménye nem is hasonlítható a nagyon gyengén játszó Szoboszlaihoz. Nem gondoltam volna, hogy Rossi talál majd olyan csatárt, aki tudja pótolni Szalai mezőnymunkáját, amellett láthatóan gólveszélyesebb és gyorsabb.
    Hatalmasat nőtt a szememben. Sokkal komolyabb teljesítmény volt ez, mint az Ftc-ben berúgni 3 11-est egy meccsen, pedig azt a score-ok biztos magasabbra pontoznák. Az Ftc-ben a passzhatekonysága is sokkal jobb lenne, elvégre ott mindig van körülötte 3-4 társ, akinek passzolhat a kapu előtt

    Tanári volt ahogy Willi lefejelte a labdát Lang lábára aztán ment is át a hosszúra ,h a beadásra érkezzen mint egy vérbeli csatár, a befejezésnél meg nem a kapus hasába vagy kapufára rúgja hanem a legegyszerűbb módon gólra váltja a helyzetet. Negon is látszott ,h kikerült az nb1-es szakik keze alól ,jól fel volt készítve.

    OK, akkor nézzük...
    1. félidő meglepően jó játék, szerbek talán kicsit indiszponáltak voltak, de az most lényegtelen.
    2. félidőben az iszonyat aggresszív letámadásra meg sebességváltásra nem tudtunk reagálni, cserékkel hamarabb kellett volna jönni, már a 60. perc környékén, hogy jobban tudjunk szűrni meg labdát tartani, de Rossit ismerjük már...
    Dibusz - parádés védések, az első gól nem rajta múlt, neki soha nem a Fradiban kellett volna védenie, hanem topligában, ezt sztem mindenki tudja
    Lang - védőmunkáját nagyjából ellátta, de lassú már ide és a felpasszaiból nagyon sok rossz volt, a gólpassza viszont nagy pirospont, ill volt egy másik indítása ami után Nego átmelehette volna a kapuson, lassan Mocsi átveheti a helyét
    Orbán - klasszis, gól + szuper védőmunka tényleg top játékosok ellen
    Szalai - az öngólja szerencsétlen volt, nem láthatta, hogy mellé ment volna és ő legalább visszaért menteni, mégha nem is az ő oldaláról beszélünk, tehát ezt nem varrnám a nyakába. A többit stabilan megoldotta. Indításokban, labdatartásban gyengébb volt mint szokott.
    Nego - a meccs legjobbja, hatalmas meglepetés, úgy tűnik a Le Havre-ban ismét magára talált, jót tett neki egyértelműen a váltás, agilisan, okosan mozgott támadásban, védekezésben is hasznos volt, kár a kihagyott helyzetért a vége felé
    Kerkez - küzdött, hajtott ahogy szokott, de most eléggé fáradtnak tűnt a többiekhez képest is, sokszor átjátszották a 2. félidőben
    Szoboszlai - támadásban többet is kihozhatott volna magából, a 2. félidei helyzetét elrontotta, a védőmunkája kimagasló volt ismét
    Styles - amennyi labdát szerez, annyit el is ad, de nagyon nehéz dolga volt, kihozta magából a maximumot ma, neki nagyon gyorsan el kell a Leauge One-ból mennie, mert ott csak visszafejlődik
    Nagy Ádám - hozta a szokásos rakkolós játékot, de a 2. félidőben ő is csak vadászta a labdát, neki is el kell menni a Pisa-ból
    Sallai - az egyenlítő gólban nagy szerepe volt, gyakorlatilag ő hozta össze, sokszor érthetetlen módon rosszul helyezkedett. Sokat faltoltak ellene, amit a bíró kedélyesen elnézett a szerbeknek.
    Varga - a szokásos gólja, jókor jó helyen, de ehhez ért. Jó beindulásai voltak, kezd talán megoldódni a befejező csatár gondunk?
    Cserék:
    Ádám Martin - nagyon gyorsan el kell felejteni, olyan mint egy lassított felvétel. Amúgy ő nem inkább amerikai focit szeretne játszani? Helyette U21-ből kellene vkit beépíteni, ott van választék: Németh Andris, Vancsa vagy akár Lisztes, de Bárányt is ki lehetne próbálni. Ide sebesség kell meg technika, nem őserő. Vele 1-el kevesebben voltunk, pont akkor amikor védekezni kellett.
    Fiola - a szokásos önfeláldozó játék, a bevetődés hatalmas volt, elöl is tudott vmennyire veszélyes lenni.
    Kata - jól szállt be, jó szerelései, labdaszerzései voltak, pár jó felpassz is
    Csoboth - baromi gyorsan felfutott a szöglethez smiley
    Rossi: védekező kp-ban sok választék nem volt, kezdő nagyjából az amit vártunk. cserék túl későn szálltak és Ádám teljesen érthetetlen számomra miért hozta őt be.
    Akit becseréltem volna az Kalmár és akkor Sallai mehetett volna be csatárnak a kontrákhoz.
    Tudom, hogy nyertünk és azt soha nem kell megmagyarázni, de tegyük szívünkre a kezünket, a 2. félidő az alakulhatott volna máshogy is, ha az EB-n is akarunk vmit dobbantani, akkor a nagyobb csapatok ellen ezt nem lehet megengedni.

    Én nem láttam megpattanó labdát egyik gólunk előtt sem, a góljaink nem a szerencsén múltak. Ellenben az ő góljukhoz tényleg nagy mázli kellett, ha Szalai nem rúgja be, soha nem lesz gól.
    Ezzel együtt szerencsések voltunk, sok ígeretes lehetőséget ügyetlenkedtek el a kapunk előtt.

    Lehetett érezni az első félidőben, hogy jobban megy a magyar csapat. Ezt tükrözte az eredmény. A másodikban kicsit elfáradt a magyar csapat és a szerb is jobban hajtott, de Dibusz védett. Nem a legyek hordták össze a győzelmet. Az októberi visszavágó más meccs lesz, de a szerb ászok addigra a szaudi színvonalú bajnokságban edzenek rendszeresen. Miközben nekünk 4 játékosunk lesz játékban magasabb szinten, mint most. Varga, Szalai, Kerkez es Szoboszlai.

    "Jól kezdtük a mérkőzést". Hét percig nem volt a szerbeknél a labda. Nulla kaput eltaláló lövés az első félidőben.Az első félidőben a szabálytalanságok aránya 1:8. Illetve a bíró így látta. Arogáns, egymással vitatkozó világsztárok, akik öt méterre nem tudtak egymáshoz passzolni, bedobásra, szögletre gurítottak. Sajnos mi nem voltunk elég rámenősek, nagyon meg léehetett volna verni őket.

    - Szalai öngólja: Szalai szerintem arra számított, hogy a csatár a kapu irányába rúgja majd a labdát, hiszen az az oldala teljesen üres volt, de a csatár inkább mintha be akarta volna passzolni a labdát a jobb szélen érkezőnek, na ebbe botlott bele a védőnk.
    - Varga gólja előtt annyit ment ide-oda a labda, hogy szemmel is nehéz volt követni, reflex mozdulat volt részéről, ami gólt eredményezett.
    - A harmadik gólunknál tudatosan Lang elé fejelték le a labdát, aki aztán hogy látta-e vagy nem Orbant, de beadta a lábak mellett, a védőnk meg senkitől sem zavartatva bebikázta. Esetleg erre rá lehet fogni, hogy védelmi hiba, mert Orban teljesen üresen volt a kapu előtt, talán valamelyik szerb sztár-csatárnak kellett volna fognia.
    Összegezve: Mind a három gól inkább a szerencsén múlt.

    Mindenki azt mondja, ők a második f.időben jobbak voltak.
    Nem igaz. Az elsőt egyértelműen megnyertük. A Vezetésünk tudatában nem kellett eröltetni az előrejátékot. Nem is tettük. Ők többet támadtak ezért természetes, hogy talán több helyzetecskéjük is volt. De nem nyerték meg a 2. félidőt, mert az is gólra megy.
    Amennyivel jobbak voltak támadásban legalább annyival voltunk jobbak védekezésben.
    A második félidő legfeljebb döntetlen volt.
    Az egész viszont 2:1! Ezt jegyzik.

    Értékelje a magyar válogatott játékosainak Szerbia elleni teljesítményét!

    Willi Orbán 8.44
    Loic Nego 8.38
    Dibusz Dénes 8.28
    Varga Barnabás 8.12
    Callum Styles 7.54
    Lang Ádám 7.36
    Kerkez Milos 7.15
    Szoboszlai Dominik 6.97
    Nagy Ádám 6.96
    Sallai Roland 6.92
    Szalai Attila 6.17

    Szavazatok száma: 18956

    https://www.nemzetisport.hu/nso_cikkhozzaszolas/?cikk_id=2977335
    https://www.nemzetisport.hu/magyar_valogatott/valogatott-olvasoinknal-orban-volt-a-szerbek-elleni-meccs-legjobbja-2977341
     
  3. avatar: magyarfutball.hu
    2023.09.05, 14:02
    Sztojkovics a hétfői sajtótájékoztatóján az újságírói kérdések előtt rögtön azzal indított, hogy elsorolta azoknak a játékosoknak a nevét, akikre nem számíthat a magyar válogatott elleni találkozón. A felsorolásból kiderült, hogy nagyon sok a sérült. Aleksza Terzics, Erhan Masovicsra, Mijat Gacsinovics, Petar Ratkov és Szasa Lukics is sérült, s ők már korábban a keretszűkítés áldozatául estek, a hétfői sajtótájékoztatón pedig azt is közölte, hogy ugyanez a helyet Darko Lazoviccsal is. A korábbi, szűkített keret kihirdetése óta pedig kiesett a Porto középpályása, Marko Grujics, valamint a Panathinaikosz középpályása, Filip Djuricsics is. Utóbbi pár órával a sajtótájékoztató előtt volt mágneses rezonancia-vizsgálaton, amelynek eredményei után kiderült, hogy 10-15 napos kényszerpihenőre kényszerül, a combhajlító izma sérült meg.

    https://www.nemzetisport.hu/magyar_valogatott/valogatott-a-szerbek-nyolc-jatekosra-nem-szamithatnak-serules-miatt-2976821
     
  4. avatar: magyarfutball.hu
    2023.09.05, 11:59
    A mai napon kiderült, hogy Gazdag Dániel, a Philadelphia Union támadója sérülés miatt nem csatlakozhat a válogatott keretéhez, így nélküle kezdődött meg a csapat összetartása.

    2023.09.04
    https://valogatott.mlsz.hu/ferfi-a-valogatott/hir/csapat/tul-az-elso-edzesen-a-valogatott
     
  5. avatar: magyarfutball.hu
    2023.08.30, 20:46
    Marco Rossi szövetségi kapitány ezúttal több alapemberre sem számíthat sérülés miatt a férfi A-válogatott keretéből. Viszont hosszú idő után csatlakozhat a kerethez a súlyos sérüléséből nemrég felépült Gulácsi Péter, illetve három olyan játékos is a válogatottal készülhet, aki még sosem kapott felnőtt válogatott-meghívót.

    Férfi A-válogatottunk szeptember 7-én Belgrádban folytatja az Eb-selejtezős szereplését, szeptember 10-én pedig Csehország válogatottját fogadja a Puskás Arénában felkészülési mérkőzésen. A hozzánk hasonlóan hét ponttal álló Szerbia a legerősebb riválisunk az Eb-selejtezőcsoportban, legtöbb játékosuk hétről hétre topbajnokságokban szerepel.

    – Jelenleg hét olyan játékost nem tudtunk meghívni, akik általában kerettagok szoktak lenni – fogalmazott Marco Rossi az mlsz.hu-nak. – A szeptember sajnos többnyire problémás szokott lenni, hiszen vannak, akiknek még nincs csapatuk, vannak, akik sérültek vagy egyéb okból nem játszanak. Ez persze azt is jelenti, hogy számos olyan visszatérő mellett, mint Fiola Attila vagy Gulácsi Péter lehetőségünk nyílt most három újoncot is meghívni a keretbe. Fontos azonban hangsúlyozni, hogy a teljesítményükkel mindannyian rászolgáltak a meghívóra. Kata rendszeresen játszik, nagyon jól kezdte a bajnokságot, taktikailag is nagyon jól látja a dolgokat, Szuhodovszkiról pedig ugyanezeket tudom elmondani. Horváthnak is nagyon jó adottságai vannak, neki is folytatnia kell azt a fejlődést, amit az utóbbi időszakban láttunk tőle, de nagyon jó úton halad. A Kecskemétnél végzett kitűnő szakmai munkát jól mutatja, hogy három játékost is adnak a keretbe. Ráadásul olyan rendszerben játszanak, ahol az alapelvek sokban megegyeznek a mieinkkel, ez pedig egy olyan összetartás esetében, ahol nagyon kevés időnk lesz együtt dolgozni, hatalmas segítség tud lenni, ha minél többen érkeznek a mieinkhez hasonló alapelvek mentén játszó csapatból.

    A férfi A-válogatott tagjai szeptember 4-én, hétfőn találkoznak Telkiben, majd szerdán utaznak el Belgrádba, a csütörtöki, Szerbia elleni mérkőzés helyszínére. A találkozón nem lehetnek szurkolók, mivel a Szerb Labdarúgó-szövetség erre a mérkőzésre zárt kapus büntetést kapott, így csapatuknak ezúttal szurkolói nélkül kell megküzdeniük a mieinkkel.

    https://valogatott.mlsz.hu/ferfi-a-valogatott/hir/csapat/harom-ujonccal-keszulunk-szerbia-es-csehorszag-ellen
     
  6. avatar: magyarfutball.hu
    2023.05.10, 13:49
    Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) megbüntette a szerbeket, akik így az 50 ezer eurós pénzbírság mellett zárt kapuk mögött fogadják majd a magyar válogatottat az Európa-bajnoki selejtezősorozat szeptemberi fordulójában. A szerbeknek a márciusi, Montenegró elleni podgoricai mérkőzésen történtekért kell bűnhődniük, amikor szurkolóik diszkriminatív rigmusokat skandáltak. Az UEFA közlése szerint ezzel aktivizálták egy korábbi, Nemzetek Ligája-büntetésüket, amelyet akkor felfüggesztve kaptak. A szerb szurkolók emellett a bolgárok elleni, júniusi, idegenbeli találkozóra nem kísérhetik el a válogatottat. Az UEFA nem jelzi, melyik meccsre szól a büntetés, az AP hírügynökség szerint ez a magyarok elleni lesz. A márciusi meccsen házigazda montenegróiakat is megbüntették hasonló okok miatt, nekik 20 ezer eurót kell befizetniük és a következő hazai meccsükön a lelátó egy részét nem nyithatják meg. Montenegró legközelebb júniusban, ugyancsak a magyarok ellen lép pályára otthon. A G csoportot a szerbek vezetik két meccsen szerzett hat pontjukkal, az eddig egy mérkőzést játszó magyarok a másodikak három ponttal.

    2023.05.10
    MTI