magyarfutball.hu

fénykép helye
alias
"A magyar Neymar"
@Csobszi
Csoboth Róbert fia
nemzetiség
Magyarország
életkor
24 éves
poszt
csatár
kapcsolódó személy
kapcsolódó weboldalak

játékos

pályafutás
HR-Rent Kozármisleny FC
2016. július 29 - 2016. szeptember 17
SL Benfica
2016 - 2021
MOL Fehérvár FC
2021. augusztus 16 - 2022. augusztus 11
Szeged-Csanád Grosics Akadémia (kölcsönben)
2022. február 14 - 2022. június
Újpest FC
2022. augusztus 11 -
eredmények / elismerések
?
fénykép helye
Édesapám miatt természetesnek tűnik, hogy én is futballista lettem, de megmondom őszintén, hogy kisgyerekként nem is annyira érdekelt engem a labda. Aztán egyik pillanatról a másikra mindez megváltozott, úgy tűnik, a génjeimben van a futball szeretete. 5-6 éves koromban kezdtem el megismerkedni a labdarúgással, apuval is egyre többet beszélgettem a fociról, szóval onnantól már nem volt kérdés, hogy én is labdarúgó szeretnék lenni.
Otthon a PMFC-ben kezdtem el focizni és több, mint 8 évig játszottam ott. Akkor úgy éreztem, váltásra van szükségem. A székesfehérvári Főnixbe már korábban is jártam edzésekre, egyéni képzésekre és mivel nagyon tetszett az ottani szakmai munka, ezért a családommal közösen úgy döntöttünk, hogy a Főnix lehet a következő lépcsőfok a fejlődésem érdekében.
A Ferencváros megkeresett és a Főnixből oda igazoltam, így a középiskolát már Budapesten kezdtem el. Jól ment a játék, sikerült sok gólt szereznem, emellett éreztem, hogy folyamatosan fejlődök. Ekkor már több külföldi megkeresésem is volt, de nem akartam semmit elkapkodni, jól átgondolt, megfontolt döntés volt az, hogy végül a Benfica ajánlatát fogadtam el.2


HR-Rent Kozármisleny FC, 2016

...

SL Benfica, 2016-2021

Nem foglalkoztam azzal, hogy milyen messze leszek az otthonomtól, ugyanis volt egy álmom, amiért elszántan küzdöttem. Mindenáron profi futballista akartam lenni. A Benfica egy világhírű klub, igazán megtisztelő volt az érdeklődésük és örömmel vágtam bele a portugál kalandba, mivel úgy ítéltük meg, hogy a Benficánál tudom a legjobban kamatoztatni és tovább fejleszteni a játékstílusomat. Az első néhány hónap rendkívül nehéz volt, egy teljesen új közegbe kerültem, portugálul egyáltalán nem, angolul is csak keveset beszéltem. Az azonban egy percig nem fordult meg a fejemben, hogy feladjam. Szerencsére a csapattársak, az edzők és a tanárok is segítőkészek voltak. Az is nagymértékben megkönnyítette a beilleszkedésemet, hogy az akadémián szinte mindennap két edzésünk volt, sok időt töltöttünk a pályán.
Az elmúlt 5 évben rengeteget fejlődtem Portugáliában. Az egyik nagy álmom az volt, hogy be tudjak mutatkozni a Benfica első csapatában, egyszer ültem is a kispadon, szóval közel álltam ahhoz, hogy ez az álmom is beteljesüljön, végül nem sikerült. A tartalékok közt többször is pályára léptem, tudom, milyen a felnőtt futball, készen állok rá.2


MOL Fehérvár FC, 2021-2022

...

Szeged-Csanád Grosics Akadémia, 2022, kölcsönben

...

Újpest FC, 2022-

EMostanra nagyot fordult velem a világ. Amikor hazaigazoltam kicsit göröngyösen indult az itthoni pályafutásom, egy évvel ezelőtt még nagyon lent voltam. Portugáliában viszont a kemény futball mellett főleg mentálisan edződtem meg, így erre tudtam támaszkodni. A küzdeni akarásom és a kitartásom mellett az Újpest is segített benne, hogy eljussak a válogatottig. Egyértelműen jó döntés volt ideigazolni, a döntésemnél valóban nem a pénz számított, hanem itt akartam játszani. Az újpesti fanokat nem kell bemutatni senkinek, óriási büszkeséggel tölt el, hogy egy ilyen klubban, ilyen szurkolók előtt játszhatok hétről hétre.1
 
 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: magyarfutball.hu
  2024.03.28, 13:47
  Belsős infókból tudom, hogy tavaly februárban az MLS-ből volt konkrét ajánlat érte és ő akart is menni, de az Újpest nem engedte végül. Akkor örültem ennek mert ott nem lett volna szem előtt és szakmailag sem egy jó karrierút fiatalon odamenni és gondoltam nyáron lelép egy holland/belga csapatba mert az az ő szintje. Hát azóta… Nagyon beleszürkült a mezőnybe, most az az MLS szerződés sem lenne reális. Kevés esélyt látok rá hogy az Újpest és vele együtt ő is úgy feljavul hogy esélye legyen az EB keretre, Vancsa, Dárdai, Horváth konkurenciával nehéz lesz felvenni a versenyt. Az első meccsei a válogatottban jól sikerültek mert veszélyes és kreatív volt, de harmat gyenge lett ahogy a klubcsapatban is. Eközben meg a válogatott olyan rohamosan fejlődik vagyis a játékosaink egyre többen játszanak külföldön és nem lesz már elég a bekerüléshez egy közepes Újpestben lerakott néha néha fellángoló teljesítmény. Peremember szerephez NB1ből ki kell magaslani, kezdőhöz pedig színvonalas nyugati liga

  Én az MLS ajánlatról nem tudtam, de nem is bánom hogy oda nem ment. A tavalyi éve, a beválogatása után én abban reménykedtem hogy az idén fut egy erős szezont, stabilizálja a helyét a válogatottban az idén nyáron pedig el(vissza) tud szerződni egy színvonalasabb bajnokságba, ha nem is a Benfica szintjére de valahova az embéeggynél erősebb szintre. Sajnos ehelyett az lett hogy ősszel ő is megzuhant a csapatával együtt és jelenleg az is kérdés hogy az EB-szereplést ki tudja-e még harcolni. Mindenesetre kemény időszak áll előtte, meglátjuk mire jut majd vele

  Azert volt olyan kevesnek tuno meccse a Benfica B-ben, mert volt egy terdserulese es hosszu kihagyasa is volt, aztan jott a kovid es minden alsobb osztalyu bajnokikat felbehagytak. Volt olyan idoszaka, amukor kozel alr az elsokerethez, kuoameccseken elsocsapat kereteben volt, de palyara nem lepett, aztan jott a serules.
  Az, h mi volt az elsodleges celja az nb1-be viszajovetelevel, valoszinuleg nagyot szakitottak a szerb ugynokevel a Vidibe igazolasaval, de hat gyakorlatilag visszakerult a Benfica B-bol a nb-2-s Szegedbe…ha igy nezzuk hiaba hozott egesz jo szezont akkor is erosen visszalepes volt a Benfica B utan, es hat kitudja, nem lett volna benne egy elso csapat opcio, ha annyira kitarto lett volna, mint Balogh a Parmaban.
  Volt MLS egyik csapatatol ajanlata, meg az NSO is lehozta, de ugy komunikaltak le, h Csoboth inkabb marad, h segitse az Ujpestet bentmaradasban.

  https://www.nemzetisport.hu/labdarugo-nb-i/2024/03/ujpest-azon-kell-lennem-hogy-mielobb-visszakeruljek-a-valogatottba-csoboth-kevin/kommentek
   
 2. avatar: magyarfutball.hu
  2023.03.24, 12:44
  Csobothnak most ez a válogatott behívó fog dobni az értékén és jó játékkal szem előtt is lehet. Ha a szezon befejezi egy jó stattal az Újpestben, valamint kap meghívót tavasz végére is, akkor simán eladhatja magát egy európai középbajnokságba. Jó 1-1ben jól cselez és gyors, neki jót tenne egy olyan bajnokság ahol a támadófocira fektetik a hangsúlyt, egy holland alsó csapatban vagy akár az MLSben is el tudnám képzelni. Minden esetre nem az első alkalom lenne, hogy egy játékost azért hívnak válogatott keretbe mert van érte komoly érdeklődő és ezzel is felnyomják kicsit az értékét, hátha most is ez áll a háttérben

  Van benne potenciál, de én az Újpest meccsein is rendre azt éreztem eddig, hogy gyors, nem is ügyetlen, de még nem kész játékos.
  Vannak nagyon jó megmozdulásai, de hiányzik belőle az átütőerő, a gyilkos ösztön, a jó helyzetfelismerés, hogy mikor kell lőni, mikor és hova passzoljon, stb. Mintha nem lett volna elég önbizalma bizonyos szituációkban.
  A válogatott behívó reméljük segít ezen, mert még ennél is sokkal nagyobb hasznára lehet a csapatnak, hajrá Kevin!

  Én örülök, hogy Csoboth Újpesten van, ritka minőségi csere Beridze helyett. A “gond” csak az, hogy nyáron a belga belőle csinál majd legelőször pénzt.

  ez hülyeség,hogy nincsen gyorsabb.a paksi skribek gyorsabb.jobban is cselez. a kispesti kocsis is gyorsabb. meg még van egy pár.de a csoboth is elég ""gyros""."
  Öcsém!
  Ha valami nem GYROS, az a fejed(többit javítottam).
  Rossi mindent tud mivel fizikai adatai vannak- tényleg nincs gyorsabb, el kell fogadni a fizikát ( meg a tényeket) adathalmazzal meg eszközökkel vitáztok néhányan.

  Az a baj, hogy hanyat esünk Csoboth gyorsaságától. A jobb bajnokságokban csapatonként van 5-6 ilyen játékos. És a tudás? Emlékszik még valaki Dombi Tibire? Gyors volt, hú ... magyar szinten, aztán megjárta Európát, rájött hogy mégse gyors, annyira, hazajött.

  https://www.nemzetisport.hu/nso_cikkhozzaszolas/?cikk_id=2945821
   
 3. avatar: magyarfutball.hu
  2022.02.14, 17:38
  Szegedre való kölcsönadása kapcsán:
  Várható volt, de sajnos értelme is több van a kölcsönadásnak mint hogy Fehérváron őrizze a kispadot
  Szegeden amúgy ő már a többedik ilyen külföldről hazaszédült korábbi ígéret. Ott van náluk Dobos aki bemutatkozott a holland élvonalban, Horváth aki névleg még a Torino játékosa és Serie A meccse is van, meg most került oda Bencze aki szintén a hollandoktól jött haza. Jó kis gyűjtemény

  NB 2 is meghaladja a tudását! A hozzáállását pedig végképp! NB 3-ban 5 meccs alatt 0 gól! De azért hajrá!

  “Középtávú stratégiánk fontos része, hogy magyar utánpótlás-válogatottakat igazoljunk a klubhoz, akiket felépíthetünk, és akiknek a játékában nagy öröme lehet a Vidi-szurkolóknak. Emellett azt is fontosnak tartjuk, hogy a keretünkben a magyar-külföldi arány megfelelő legyen, ehhez is szükségünk van a fiatalokra. Kevin a korosztályának egyik legnagyobb tehetsége, végigkövettem a Benficánál eltöltött éveit. Két éve mondom neki, hogy jöjjön haza Magyarországra, és mutassa meg magát a felnőttek között. Ez a két év kihagyás ugyan nagy veszteség szerintem, de hiszek a magyar fiatalokban és abban, hogyha esélyt kapnak, akkor kihozzák magukból a maximumot. Itt, a Vidinél minden lehetőség adott Kevin számára, hogy bizonyítsa, utánpótlás-korában nem véletlenül jósoltak neki szép karriert a szakemberek” - nyilatkozta legújabb igazolásunkról sportigazgatónk, Sallói István.
  BOHÓC!
  U.I. Ügyes a Kevin. A Magyar Kupában remekelt itt esélyt sem kapott. Szabics és az egész bagázs egy vicc. Külföldön 17-18 évesen beépítik a fiatalokat itt pedig bohóckodnak...

  Kevin még ősszel kezdő volt egy kupameccsen, lőtt két szépségdíjas gólt! Azóta nem láttuk.
  Nem értem; valaki pikkel rá a vezetők közül, (ahogy a Houri-t is jégre tették) vagy a srác nem húzza az istrángot edzésen...?

  Na igen... lehet, hogy nem jó ötlet fiatalon a felnőtt bajnokság első lépcsőfokát egy eredményorientált csapatnál megtenni?
  Nem véletlen az sem, hogy Ausztriában a Salzburgba is a másodosztályú Lieferingen keresztül vezet az út.
  A probléma az, hogy ezt max. 18-19 éves korig kellene megtenni és nem 21 évesen.
  A fiatalokank igencsak el kell azon gondolkodni, hogy miként tudnak átlépni az utánpótlásból a felnőtt korba.
  Nem nagyon szerencsés egy olyan csapatot választani, ahol a felnőtt csapat, gyakorlatilag már sztár-csapat, mint a Benfica. Mert oda bizony nagyon nehéz a B-ből feljutni.
  Sokkal szerencsésebb egy belga, holland csapatot választani, ahol eleve az utánpótlás nevelésre fektetik a hangsúlyt és fel vannak építve a fiatalok, át vannak vezetve a felnőtt fociba.
  Csobothnak pont az hiányzik, hogy ezt nem tette még meg és ez azért a Fehérvárnál sem elég így. Nyilván játszatnák, ha bírná fizikailag a párharcokat, vagy mentális problémák lehetnek.
  Utóbbi, ha nem tévedek a Benficánál is probléma volt, amikor odakerült...

  14 meccsen volt az nb1-ben nevezve, 13x végig a kispadon maradt és 1x állt be a 87. percben..
  miről beszélünk? kapott lehetőséget?

  Csoboth-tal már a Benfica-nál voltak gondok hozzáállásban, el volt kicsit szállva az itteni vakok közt a félszemű a király teljesítményétől, ami odakint kevés volt, mert minden vetélytársa simán hozta azt, ami itthon kiemelkedő volt.
  Lehet, hogy ezt nem sikerült kiölni belőle és ezért adják tovább, pedig az a vaknak is egyértelmű, hogy tehetséges a srác.

  Sajnos Csobothnál fizikai, hozzáállásbeli, és jelentős "ész-beli" hiányosságok vannak!

  https://www.nemzetisport.hu/nso_cikkhozzaszolas/?cikk_id=2876549
   
 4. avatar: magyarfutball.hu
  2020.11.03, 21:31
  Asszem ő a Szoboszlai-féle generáció utolsó tagja aki még külföldön van, és akinél billeg hogy tudja-e embéeggynél magasabb szinten folytatni. Remélem jó döntést hoz majd, kár lenne érte

  Azért ez így korrekt döntés. Ugye az kiderült, hogy az a csapat keretéhez nagyon kicsi az esélye. Ugyan akkor üzleti értéket pedig látnak benne, ezért akarták szerződéssel megkínálni. Így, hogy nem fogadta el, már a saját maga ura lesz.

  A legnagyobb csatártehetségnek tartom (őt követi Kömáromi és Corbu), az U21-es válogatottban alapembernek vélem(remélem, Gera Zoli is így látja), egy osztrák bundásliga lenne a legjobb, de a Vidibe is beférne baloldali csatárként. Szurkolok neki!

  Fradiról szó sem lehet. A Fradi up.-ból vitte ki mindenféle gusztustalan kiskapukon keresztül V.O. menedzserek gyöngye, korábbi Fradi "legenda" a Benficához, csak, hogy a Fradinak ne kelljen nevelési költséget kapnia Kevinke után, hanem menjen máshova...
  A Fradi profi szerződést ajánlott neki egyébként.
  Neki ide nincs visszaút.

  Csobothék szemszögéből is meghallgatnám ezt a sztorit azért, erősen csodálkoznék ha ők ugyanígy mondanák el. Részemről nem tudom mi az igazság, de nem az első hasonló eset lenne, Filkortól elkezdve napjainking

  néhány tény. A Fradiba igazolt, jól játszott, a válogatottakban is jól ment neki.
  A Fradi profi szerződést ajánlott, 4 évest elég jó feltételekkel.
  Ő inkább elment Kozármislenybe egészen pontosan 1 hónapig. Ahonnan elvitte a Benfica.
  Így a Kozármisleny a nevelőklub, nem a Fradi. Így nincs nevelési díj.

  Azért az alapján, hogy a ZTE-ben csak kicsit kiemelkedő Bobál alig fér be a portugál1-be, a portugál2-be sem beférő Csobothot mi alapján látjátok a Fradi szintjének? A Vidiből kinézem, hogy vállal ekkora kockázatot, ha nem, akkor pedig valami fiatalokat bedobálgató csapat, pl. MTK (ha nem esnek ki) jó lehet neki.

  január óta sérült volt, ezért nem játszott. Majdnem 10 hónapos kihagyása volt, és most épült fel. Tehát nem azzal volt itt a gond, hogy nem fért be a portugál 2-be, hanem hogy nem volt hadra fogható majdnem 10 hónapig. Most pedig egyszerűen nem kötötte le magát 4-5 évre, hogy aztán a portugálok üzleteljenek a játékjogával. Gondolom az első csapat keretébe nem garantálták a helyét, így pedig csont igaza volt.

  Jol jatszott a serulese elott. Terdserulese volt amibol azert nem egyszeru felepulni, de visszatert es jatszatjak ugy, h nem hosszabitott.
  Jobb jatekos annal, h haza jojjon, lehet meg belole egy egesz jo kis bajnoksag is kezdesnek. De en azert meg bizom benne, h a portugalok nem mondanak le rola es a szerzodeshosszabitasert az elsocsapathoz teszik.

  https://www.nemzetisport.hu/nso_cikkhozzaszolas/?cikk_id=2793009
   
 5. avatar: magyarfutball.hu
  2017.03.28, 11:49
  Csoboth Kevin az Oroszok elleni U17-es mérkőzésen:
  kép