magyarfutball.hu

Magyarország - Csehország 1 : 1 20:30

   
   
 • Magyarország - Csehország 2013.08.14.
 • Magyarország - Csehország 2013.08.14.
 • Magyarország - Csehország 2013.08.14.
 • Magyarország - Csehország 2013.08.14.
 • Magyarország - Csehország 2013.08.14.
 • Magyarország - Csehország 2013.08.14.
 • Magyarország - Csehország 2013.08.14.
 • Magyarország - Csehország 2013.08.14.
 • Magyarország - Csehország 2013.08.14.
 • Magyarország - Csehország 2013.08.14.
 • Magyarország - Csehország 2013.08.14.
 • Magyarország - Csehország 2013.08.14.
 • Magyarország - Csehország 2013.08.14.
 • Magyarország - Csehország 2013.08.14.
 • Magyarország - Csehország 2013.08.14.
 • Magyarország - Csehország 2013.08.14.
 • Magyarország - Csehország 2013.08.14.
 • Magyarország - Csehország 2013.08.14.
 • Magyarország - Csehország 2013.08.14.
 • Magyarország - Csehország 2013.08.14.
 • Magyarország - Csehország 2013.08.14.
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

mérkőzés: 3.2 (5 szavazat)

játékvezető: 3.8 (5 szavazat)

hangulat: 3 (5 szavazat)

1...5
hivatalos, barátságos válogatott mérkőzés
880. hivatalos válogatott mérkőzés
játékvezető : Webb Howard (Anglia)
nézőszámok:
 1. mlsz.hu: -
 2. fotbal.cz: 14.000
 3. nela: 18.000
 4. nso.hu: 19.000
 5. nb1.hu: 20.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: magyarfutball.hu
  2013.08.15, 16:27
  Egervári Sándor: – Két ellentétes félidőt láthattunk. Az elsőben bátortalanul és több hibával játszottunk, a másodikban a támadó és a védekező játékunk is feljavult. Adódtak hibák persze ekkor is, de egy rendkívül jó csapattal találtuk magunkat szembe. A csapat töretlenül győzelemre játszott, ezért nem lehetünk elégedetlenek. Hiszem, hogy ha a tanulságokat - amiből volt bőven - levonjuk, akkor ez a meccs jó szolgálatot tehet arra, hogy az őszi négy meccsre jól ráhangoljuk magunkat. Védekezésben a középpályán, elsősorban a szűrésben voltak hiányosságaink, de ezt majd az öltözőben elemezzük ki bővebben. Több 100%-os ziccert alakított ki az ellenfél, ennek megúszáshoz kellett Bogdán nagyszerű teljesítménye, az ő bravúrjai szükségesek voltak ahhoz, hogy a csapat hite megmaradjon a második félidőre. Határozottan úgy gondolom, hogy a meccs elérte a célját, sok fontos tapasztalattal gazdagodtam a románok elleni meccset illetően. A második félidőben kifejezetten jól játszottunk, ahhoz is közel álltunk, hogy megnyerjük a mérkőzést, de el kell ismerni, hogy az ellenfélnek is volt helyzete bőven. Voltak hibák is, amelyeket ki kell javítanunk, többször is mögénk kerültek, és nagy helyzeteket tudtak kialakítani. A csapata hozzáállása, akarata mindenképpen dicséretet érdemel, még akkor is, hogy ha hibáztunk néhányszor. Bölcsebbek lettünk néhány játékos formáját, a játékunkba történő beilleszthetőségét illetően. Az a harcos hozzáállás, mit egy ilyen komoly csapat ellen a második félidőben felvállaltunk, hogy mentünk a győzelemért, olyan erény, amelyet Bukarestben is kamatoztathatunk.

  Újságírói kérdésre, miszerint Kovács szerepeltetése jó döntés volt-e, és nem volt-e kockázatos, a kapitány így felelt:
  – Nem volt ez kockázatos döntés, de ma ő picit bátortalanabb volt. Leszűkítette az ellenfél a területet, és ő így a fizikumával kevésbé érvényesült, nem volt igazán helye. Nem vagyunk elégedetlenek vele, szeretnénk neki minél több lehetőséget adni, nem várható, hogy a második meccse során ő befolyásolja döntően a csapat játékát. Jó formában van, a Videotonban jól teljesít, ezért volt indokolt a szerepeltetése


  Michal Bilek: – Ez egy jó mérkőzés volt. Összességében elégedett vagyok az eredménnyel és a játékkal, nyilván figyelembe kell venni, hogy még a szezon elején járunk. Voltak helyzetek, amik előttünk adódtak, azokat be kellett volna rúgni, de azt is el kell ismerni, hogy akadt, amikor a mi kapusunknak kellett nagyot mentenie, ezért vélem úgy, hogy igazságos az eredmény.

  forrás:
  http://www.csakfoci.hu/node/145660
   
 2. avatar: magyarfutball.hu
  2013.08.15, 16:24
  Jájj de sz*rok voltunk, te jó ég. Kaphattunk volna 6 gólt, teljes fejetlenség uralkodott a védelemben. Még a végén is, amikor már az egész csapatukat lecserélték, minden támadásnál hülyét csináltak belőlünk. Épkézláb kapuig vezetet támadásunk, talán ha kettő volt. A Varga - Pintér páros nem szűrt semmit, pedig bennük reménykedtem.
  Egyszerűen labdabiztosabb, gyorsabb játékosok a csehek.
  Sötét előjelek....de ki tudja, néha ilyenek után rázzuk meg magunkat.


  Nem tudom, miről beszéltek, a helyzetek alapján és a meg nem adott büntetőket tekintve teljesen ikszes meccs volt. Ja, tudom, miről beszéltek, a szokásos magyar hőzöngést hallhatjuk, aminek az oka valahol abban gyökeredzik, hogy a kapitány nem hívta be a kedvenc csapatod játékosát vagy csak simán szar napod volt.

  Hogy a meccsel is foglalkozzak: a védelemmel nem lehet nagyon sokat kezdeni, ilyen embereink vannak, viszont Egervárinak érdemes lenne ezerrel nézegetni a Heerenveen meccseit, meg egy Kádár-Szolnoki cserén is gondolkodhatna. Varga óriásit küzdött, nem is tudom, hogy a csapatból nagyon kiemelkedő Dzsudzsák, Varga, Bogdán hármas közül ki nyújtotta a legjobbat. Negatívum: Hajnal...


  az is látszik, hogy Kiskokó még nem érett meg a feladatra (részfeladatok megoldására jó, de többre MÉG nem), Koman irányítóban kérdéses, mit tudna nyújtani, nincs igazi, jó irányítónk. (Huszti meg tudná oldani, de hát...)


  hogy konkrétumokat mondjak: a cseheknek öt (7., 27., 54., 58., 85. perc), nekünk három (47., 71., 91. perc) nagy gólszerzési lehetőségünk volt és ezen felül egy meg nem adott büntetőnk. Ez nálam az igazságos döntetlen kategória, de te biztos megmagyarázod majd, hogy 15 ziccert védett a kapusunk.


  izgalmas meccs volt, igazságos a döntetlen, mindkét csapat beleszaladhatott volna a késbe a helyzetek alapján.
  a széleken szarul védekezünk. dzsudzsáknak és komannak hamarabb vissza kell zárnia. pintér felejtős, a jelenlegi állapotában csak sűrűbben voltunk vele a pályán, nem többen. vili kb. dombitibis magasságokban jár már. a többi kb. elfogadható volt. a pontrúgásaink általában veszélyesek, van bennük potenciál, de volt néhány kifejezetlen szar is. bogdán jó formában van. szalaitól többet várok, de dzsudzsáktól is, a beadásaival nagyobb százalékban kellene embert találnia.


  a gólt azért kaptuk, mert a bal oldalon nem jött senki az emberével. kádi belépett a szélről leütközni a labdás embert az ötösön, a keresztbe gurított labdára két cseh érkezett, akik majdnem egymást rúgták agyon a nagy igyekezetükben.


  A gólt azért kaptuk, mert Juhász úgy gondolta, hogy jó ötlet kilépnie középről a félpályáig és elesni a saját lábában. Mivel Varga lemaradt, Kádár bejött segíteni, így a helyén akkora lyuk volt, mint a Marianna-árok. Ott szambázott a két derék cseh, és, ha egy kis mákunk van simán felrúgják egymást. De nem volt


  Dzsudzsákba a mai meccs alapján bele lehet kötni, de hülyeség mert a legjobbak között volt. Amióta a ruszkiknál van azóta visszazárni is tud, ha kell. Támadásban viszont többet rakott a játékhoz mint amit védekezésben mulasztott. Koman viszont úgy játszott végig, hogy sem támadásban sem védekezésben nem volt meggyőző, de gondolom ennek is csak valami komoly politikai oka lehet és a románokat majd szétszopatja.


  Kovács mélységből tud megindulni, vagy szélről. Nem árnyékék. Nem tudja és fogja azt játszani, amit Rudolf fénykorában, mert egyszerűen nem ott játszik.


  Dzsudzsák Moszkvában egy jó ideje jobb szélső, eleinte váltott balra meg mozoghatott, de egy ideje már azt sem nagyon. Talán ha Egervári ezt figyelembe venné és bal szélre találna a helyére valakit (nem ezt erőltetné, hogy bal láb vmikor balszélső és a legértékesebb játékosunk akkor az csak bal oldalon játszhat) talán előrébb lehetnénk.


  és még egy pár szót erről. a Koman féle passzokhoz olyan játékintelligencia kell, ami csak a legnagyobbaknak volt meg de ehhez kell valaki, aki becsukott szemmel is tudja, hova fusson be az üres területre. ilyen volt Maradona-Caniggia, vagy ha már a románok is téma, a Hagi-Raducioiu páros. nekem csak az fáj, hogy Némó nem robbant már, mert ő tudná...


  Vannak globális parák is az összeállításon felül, pl. labdavesztésnél bekövetkező dermedt másodpercek. Mindenki áll és néz, hogy hoppá. Ki kéne ezt gyomlálni. A másik a lassú visszazárás, akár hátvédektől is. Pl. Kádár előrekalandozik, ráadásul középen, labdát veszít, aztán kocogva indul vissza, rábízva az eseményeket a többiekre. Szintén gyomlálandó. Aztán biztos akad ilyen még.

  Az összeállítást tekintve meg 1) Bogdán és Dzsudzsák frankó futballisták, 2) Szalai meg Böde egy szinttel visszább, de még mindig bőven a jó játékosok között, 3) Vanczák, Korcsmár, Varga, Kádár vagy megoldja, vagy igazán megoldhatná, 4) Juhász kibaszottul halovány, Kovács hasonlóan súlytalan (szóval ez egyelőre csereszint), Hajnal hasonlóan idegesítő - Pintér nem kevésbé. Komanról már nem is szólok, mert aki egyszerre képes prezentálni, hogy komoly futballista, azzal, hogy lófaszt nem csinál és semmi haszna nincs, az csak valami földönkívüli lehet. Magyarán: az irányítóposzt (hacsak nincs Gera) halálcink, Vadócz elférne, kéne egy jobbszellő, egyébként meg azért van kraft ebben a válogatottban, ami vagy elég lesz (amit nagyon remélek) vagy nem (amit nem). Az irányítót jó volna megoldani, meg ha elbírjuk, akkor azért ez a féloldalasság is elég tré, jöhetne a jobbszellőjáték.


  A főpróba jól sikerült.
  Ami pozitiv hogy sokat volt nálunk a labda , tudtuk játszani a játékunkat, és nagyon akartak a játékosok és jól müködtek mint csapat.
  A védelmünk olyan volt amilyen szokott gyenge lassú és körülményes de én például sose jöttem volna rá hogy Guzmics a dodó ami pozitiv.
  Vanczák nálam a mecs embere Bogdánnal együtt.
  Koman és Hajnal jók voltak.
  Szalai Dzsudzsák és Böde hozták a maximimjukat.
  Kádárra néha 2máskor három ellenfél jutott igy azért nehéz focizni.
  Varga a második félidőbn jó volt az elsőben Pintérrel együtt kicsit elfelejtettek szürni és lemaradtak az emberükről.
  Kovács biztató kell még neki egy kis rutin egy kis bátorság meg pár kiló izom, de szépen szokja a környezetett, ő inkább az ajátékos akinek villanásai vannak , most nem voltak talán észtország ellen menni fog.
  Juhász javult de lassú és igy nehéz fociznia,
  Korcsmáron látszik hogy nem játszik.
  Guzmics jól szált be javult vele a védekezésünk.
  Az 1-1 igazságos jó eredmény egy a román válogatotthoz nagyon hasonló ellenfél ellen.


  Az első félidőben ólomlábakon mozogtak a fiúk. Nagyon nem is törték magukat. Pintér volt a legnagyobb csalódás. Lehet megviselte, hogy mennie kellett Zaragozából. Kovács labdát is alig kapott, de alternatívája Hajnal meg a leggyengébb volt a második félidei csapatban, ahol már sokkal jobban csipkedte magát a csapat és kedvezőbb volt a játékrendszer a támadó típusú játékosok számára. Kíváncsi vagyok ki mellett dönt Egervári! Lehet egyikük sem lesz kezdő, de valószínűleg Pintér sem, ha ilyen mentális és fizikai állapotban lesz egy hónap múlva. Pedig Ő eddig nálam biztos pont volt. Juhász is bizonytalan volt, de Ő tud a derbi napján "jól futni". Guzmiccsal meg nem lett biztosabb a védelem. Nagyon úgy néz ki, hogy nem sokat változik a kezdő. Hiányoltam viszont Lovrencsicset. Szalai és Böde személyében van két bevethető tank, viszont egy gyors csatár hiányzik. Lovrencsics pedig ilyen és legutóbb jól szállt be. Inkább Őt próbáltam volna ki, mint az egy sebességen játszó Szabicsot.


  Korcsmár jó volt, Vanczák és Kádár elment védekezésben, csakis Juhász volt szar, de ő nagyon, mind egyénileg, mind vezetőként. Neki viszont van alternatívája, ellentétben a szélsővédőkkel.


  Az utóbbi években nem volt ennyire hajtós bari meccsünk, ahol mindkét fél küzdött becsülettel. Jó volt az ellenfél választás. Bár az 1. félidőbe bealudtam, de még így issmiley


  Bogdán egyre inkább Oli Kahn-hasonmás számomra, a védési stílusa és hatékonysága is olyan (tudom, messze van még az eredményeitől, nem is fogja elérni, de a stílus tényleg).

  Amúgy barátságos meccshez képest egész élvezhető volt, helyzetek itt és ott, persze éppen a bari jelleg miatt. Védelmünk helyenként ijesztő. A csehek egyénileg sokkal jobb játékosoknak tűntek, de csapatként nem. Igaz, a második félidőre már össze-vissza fel lettek forgatva.
  Ha valahogy sikerülne hátul kevesebb hibával a meccset Bukarestben, szerintem az iksz simán meglehet. A románoknál elég nagy a gáz, csatáznak egymással, kapitánnyal, ez most olyan szitu, ahol egységgel sokat lehet elérni.


  akik viszont tartalékos csehekről beszélnek nem tudom mire alapozzák?
  Nem volt Cech (szerintem Drobny-nál nem védett volna jobban), illetve Rosicky, aki játszott kb. 10 meccset az elmúlt szezonban..
  A cseheknek most kb. ez a kegjobb csapatuk Kozakkal, Jiracekkel, Plasil-lal. Hátul a tavaly sokkal jobb formában lévő Gebres., Sivok és Kadlec.
  A végét szétcserélték ez igaz..


  Osztályozza a magyar válogatott tagjainak a teljesítményét a Csehország elleni felkészülési mérkőzésen!

  Bogdán 8.68 (2371)
  Dzsudzsák 7.19 (2371)
  Vanczák 6.15 (2371)
  Szalai 5.72 (2371)
  Böde 5.65 (2371)
  Varga 5.49 (2371)
  Guzmics 5.22 (2371)
  Korcsmár 4.92 (2371)
  Koman 4.71 (2371)
  Hajnal 4.69 (2371)
  Kádár 4.37 (2371)
  Juhász 4.28 (2371)
  Pintér 4.26 (2371)
  Kovács I. 3.89 (2371)

  Szavazatok száma: 2371


  Hajnalnak nem volt komoly, a csapat játékához bármit hozzátévő megmozdulása. Kováccsal szemben nyilván jobban ismeri már a rendszert és rutinos is, de ez még önmagában nem jó játék.
  Kovács idegesen, kicsit idegen szerepkörben is, szinte labdával sem találkozva játszott, ami részben az ő hibája. Nem egy vagány, labdát elkérő gyerek, ebben javulnia kell, a kisfiús báj itt lószart se ér. Azt jósoltam, még vékony a nemzetközi szinthez, így is tűnik, de lehet, nem így van, csak tökösebbnek kellene lennie.

  forrás:
  http://forum.nb1.hu/viewtopic.php?id=122819
  http://forum.index.hu/Article/showArticle?na_start=120&na_step=30&t=9018358&na_order=
   
 3. avatar: magyarfutball.hu
  2013.08.12, 16:24
  Sérülés miatt kényszerült kerete módosítására Michal Bílek, a magyar válogatott elleni szerdai felkészülési mérkőzésre készülő cseh nemzeti csapat szövetségi kapitánya, aki Daniel Kolár helyett Ondrej Vaneket hívta meg a keretbe.

  Kolárt a múlt heti Nömme Kalju elleni Európa-liga-selejtezőn sérülés miatt kellett lecserélni a Viktorija Plzenben, s hétvégéig nem javult az állapota, ezért kellett hazaküldeni. A 23 éves jabloneci Vanek még nem szerepelt a válogatottban, Budapesten debütálhat.

  forrás:
  http://www.nemzetisport.hu/magyar_valogatott/valogatott-kenyszeru-csere-a-cseh-valogatott-kereteben-2270511
   
 4. avatar: magyarfutball.hu
  2013.08.05, 18:36
  Válogatottunk augusztus 14-én, 20.30 órakor a Puskás-stadionban lép pályára a cseh válogatott ellen. A szakmai stáb 23 fős keretet jelölt ki a mérkőzésre, az együttes tagja egy abszolút válogatott újonc, a paksi Fiola Attila is. Ugyancsak első alkalommal játszhat a felnőtt válogatottban Varga Roland, a Győri ETO támadója, kimaradt viszont a korábban alapembernek számító Rudolf Gergely..

  - Törekedtünk arra, hogy minden poszton két játékos legyen a keretben, azokat a labdarúgókat jelöltük meg, akiket nagy valószínűséggel a szeptemberi, románok és észtek elleni vb-selejtezőre is szeretnénk meghívni - mondta az mlsz.hu-nak Egervári Sándor. - Formajavulás és sérülés kapcsán lehetnek még változások, de ez a keret lesz ott jelentős részében a szeptemberi két vb-selejtezőn is. Fiola Attila az U21-es válogatottban már szerzett nemzetközi rutint, és miután jobb oldali védőként kiemelkedő teljesítményt nyújt, hosszabb távon is számíthatunk szolgálataira. Rudolf Gergely ezúttal nem tagja az együttesnek, mert a formáját tekintve még nem tart ott, ahol szeretnénk. Korábban a válogatott egyik legjobbja volt, és bár folyamatosan lép előre, sajnos még nem tud olyan teljesítményt nyújtani, mint másfél évvel ezelőtt. Nem vagyunk türelmetlenek vele szemben, számítunk rá hosszú távon, mert fontos lenne a szereplése a csapatban.

  forrás:
  http://www.mlsz.hu/blog/2013/08/05/fiola-attila-is-a-valogatott-keretben/
   
 5. avatar: magyarfutball.hu
  2013.07.25, 10:44
  már kaphatóak a jegyek a legutóbbi Európa-bajnokságon negyeddöntős, tehát az európai elitbe tartozó cseh válogatott augusztus 14-i, magyarok elleni találkozójára, amely Egervári Sándor együttese számára az utolsó felkészülési mérkőzés az őszi, nagy érdeklődéssel várt vb-selejtezők előtt.
  A fentieken túl külön érdekességet ad a mérkőzésnek, hogy 2012 júniusában a magyar csapat nyerni tudott Prágában a csehek ellen. A budapesti visszavágó előtt érdemes megjegyezni: 105 éve nem játszott egymással a két válogatott fővárosunkban! Sőt, az egykoron létező csehszlovák válogatott is harmincöt éve lépett utoljára pályára Budapesten, 1978 áprilisában Baróti Lajos együttese Nyilasi Tibor döntő góljával 2-1-re nyert az Európa-bajnoki címet védő vendégek ellen.

  Az augusztus 14-én 20.30-tól a Puskás Ferenc Stadionban rendezendő Magyarország–Csehország mérkőzésre szinte hihetetlenül kedvező áron (18 év alattiaknak 500, 18 éven felülieknek 900 forintért) lesznek kaphatóak a jegyek. Ismét igényelhetőek gyerekjegyek az mlsz.gyermekjegyek@mlsz.hu címen. A feltételek a már megszokottak: (10-50 fős csoportok; 9 gyerekre 1 kísérőnek kell jutnia; 16 év alatti gyerekek /iskolák, klubok, egyesületek/) ingyenesen. Az igénylők a rendelés után visszaigazolást kapnak, amelyből kiderülnek az átvétel részletei is.

  A belépők megvásárolására Budapesten a Ticket Express három jegyirodájában van.
  A Ticket Express budapesti irodáinak címe:

  Ticket Express Dalszínház
  1061 Budapest, Dalszínház utca 10.
  H-P: 10 - 18
  +36-30-30-30-999
  info@tex.hu

  Ticket Express - SYMA Jegypénztár (Dózsa György út felől)
  1146 Budapest, Dózsa György út 1.
  H-P: 9.00-17.00
  Ebédszünet: 13.00-13.30
  +36-30-30-30-999
  info@tex.hu

  Ticket Express - WestEnd (Információs pult mellett)
  1132 Budapest, Váci út
  H-P.: 11:00 - 19: 00
  Szo: 11-16
  +36-30-30-30-999
  info@tex.hu

  http://www.eventim.hu/mlsz/hu/jegyek/magyarorszag-csehorszag-budapest-puskas-ferenc-stadion-322506/event.html

  forrás:
  http://www.mlsz.hu/blog/2013/07/16/holnap-reggeltol-kaphatoak-a-jegyek-az-augusztusi-valogatott-merkozesre/