magyarfutball.hu

portré: Bese Barnabás
© mlsz.hu
alias
Barni
@besebarni
nationality
Magyarország
age
29 years
poszt
hátvéd
related person
related websites

játékos

pályafutás
MTK Budapest FC
2012 - 2016. augusztus 19
Le Havre AC
2016. augusztus 19 - 2020. augusztus 19
Oud-Heverlee Leuven
2020. augusztus 19 - 2021. december 31
MOL Fehérvár FC
2022. február 21 -
eredmények / elismerések
Magyar bajnoki bronzérmes
MTK - 2014/2015
Bese Barnabás 2016
2016-ban az MTK játékosaként
2003-ban kezdtem futballozni a Csep-Gól FC-ben, itt töltöttem két évet és utána igazoltam a Ferencvároshoz, majd 2008-tól lettem az MTK játékosa.3

14 éves korában érkezett a Sándor Károly Labdarúgó Akadémiára, majd Garami József irányítása alatt mutatkozhatott be a kék-fehérek első csapatában.

MTK Budapest FC, 2012-2016

Az eredetileg támadóként számításba vett fiatalt Józsi bácsi vezényelte vissza először a védelembe. Barnabás így emlékezett vissza erre:
Két-három évvel ezelőtt Magyar Kupa meccset játszottunk, még Garami Józsi bácsi idején, és rengeteg sérültünk volt a védelemben. Ekkor szólt, hogy úgy készüljek, jobbhátvédet fogok játszani. Gondolom, tetszett neki, amit látott, mert a hátralévő kupameccseken is ezen a poszton kaptam lehetőséget, igaz, a bajnokikon eleinte még nem.1

Később már László Csaba és Teodoru Vaszilisz is jobbhátvédként számított Barnira, aki a kék-fehérek színeiben 105 mérkőzésen nyolc gólt szerzett. Végigjárta a korosztályos válogatottakat. Az U17-es nemzeti tizenegytől az U21-esig mindegyikben szerepelt, utóbbiban 12 alkalommal lépett pályára.
Az OTP Bank Liga legutóbbi kiírásában mind a 33 mérkőzését végigjátszotta, a magyar válogatott szövetségi kapitánya, Bernd Storck is felfigyelt rá. A németek elleni felkészülésen mutatkozott be a felnőtt válogatottban, csereként beállva tíz perc jutott neki Gelsenkirchenben. Két héttel később az Európa-bajnokság már egy félidőt játszott a Portugália elleni, 3-3-as döntetlennel végződő csoportmeccsen.

Le Havre AC, 2016-2020

Már az Európa-bajnokság előtt látta a klub három különböző megfigyelője, három NB I-es bajnokin. Már az Eb-re történő kiutazás előtt meghozta a Le Havre a döntését, csak hónapokba telt, míg a két klub álláspontjait is végső közelségbe lehetett hozni. Időközben egy másik nagyon komoly kérő is képbe került, így az MTK-nak döntési lehetősége és jó pozíciója volt, végül a francia klubbal tudtak megállapodni.
Nagyon örülök, hogy Franciaországba igazoltam, egy nagyszerű klubba kerültem, és egy remek edzővel dolgozhatok majd együtt. Remek lehetőség lenne egy, a francia másodosztályban domináló és élcsapatnak számító gárdában végig futballozni a szezonban, aztán feljutni az élvonalba. Ez tökéletesen szolgálná a fejlődésemet, nagyon bodog vagyok, hogy itt lehetek. Köszönöm az MTK-nak is a lehetőséget, és alig várom, hogy bemutatkozzam.2

Összességében jó szezonon vagyok túl. Amikor aláírtam a szerződésemet a Le Havre-hoz, az lebegett a szemem előtt, hogy minél több lehetőséget kapjak, minél több időt töltsek a pályán. Ebből a szempontból nem lehetek elégedetlen még akkor sem, ha néhány mérkőzést kihagytam. A csapat felemás idényt tudhat maga mögött, a feljutást céloztuk meg, ám szezon közben volt egy hullámvölgy, edzőváltás is történt, és be kellett látnunk, nincs esélyünk az osztályváltásra.4

Szükségem volt egy rövid időre, hogy hozzászokjak mindenhez: a közeghez, az új csapattársakhoz, a játékhoz, a nyelvhez. Most már sokkal nyugodtabban kezdtem el a szezont, teljes mértékben beilleszkedtem, ennek is köszönhető, hogy kiegyensúlyozottabb a teljesítményem. Két-három meccs után világossá vált számomra, hogy itt nagyon ráfekszenek az atletikusságra, rendkívül erősek a játékosok, gyors a játék, rengeteget kell futni. Kellett egy kis idő, mire felvettem a ritmust, de a fizikumommal soha nem volt gond, ezért nekem kifejezetten bejön ez a stílus.5


Oud-Heverlee Leuven, 2020-2021

...
Nincs mit szépíteni rajta, elég rosszul sikerült az elmúlt félévem, én is éreztem, hogy nem úgy teljesítek, ahogy elvárom magamtól, ezért is döntöttünk a szerződésem felbontása mellett. Egyénileg persze dolgoztam december óta is, de ez egészen más, mint egy csapattal együtt végezni a felkészülést.6


MOL Fehérvár FC, 2022-

Nem titok, hogy korábban is voltak már tárgyalások a MOL Fehérvárral, és nagyon örülök, hogy végül sikerült tető alá hozni a szerződést. Vissza kell építenem magam, és nagyon örülök, hogy ezt a Vidiben tehetem meg. Nem tagadom, fontos szerepe volt a hazatérésemben, hogy jobban szem előtt legyek, mert az a célom, hogy a teljesítményemmel újra felhívjam magamra a szövetségi kapitány figyelmét. A válogatott mindig nagyon fontos volt nekem, és bízom benne, hogy a Vidiben újra olyan formát tudok mutatni, ami meghívót ér.6

...
 
 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2022.09.11, 11:18
    Nyár elején elküldték, mert használhatatlan volt. ( Tényleg az volt ) Aztán nyáron gyorsan megtanult focizni, így már erősítés lesz a csapatnak. Ez annyira komolytalan, mint az egész klub vezetése. Garancsival kezdődően és Sallóival bezárólag.
    Döbbenetes mit művelnek a Videotonnál!

    A vidi 5 védővel játszik,és azon belül van Nego,aki felfutó hátvéd,sok támadó feladattal,ha tippelnem kell,akkor Larsen helyén a 3 középhátvéd közül a baloldalon tervezhetnek vele,az a poszt lyukas ott jelenleg.
    Amire én kiváncsi vagyok:
    Eléggé biztos infóból hallottamanno v 2 hónapja ismerősömtől,hogy Bese tuti nem marad,mert nagy fizuért irt alá Fehérvárra,és ahhoz a fizuhoz képest nagyon keveset mutatott,ezért nem akarta Sallói meghosszabbítani.A másik oldalról viszont Bese se akart maradni,mert a Francia 2-ből volt állitólag ajánlata,ezt le is nyilatkozta h eszében nincs itthon maradni,külföldre megy.....hogy ebből hogy lett az hogy mégis kell Sallóinak,és mégis itthon tervez??
    Ha tippelnem kéne, nem kellett külföldön...utána itthon elmondta a fizetési igényeit,aztán azzal mindenki körberöhögte...aztán,eltelt 2 hónap,aztán még mindig semmi...és a végén mondhatott Sallóinak egy olyan számot a fizujára,amire azt mondhatta,hogy na oké,ennyit még talán ér......
    Drukkolok neki,h bizonyitson!

    Már az elküldését sem értettem. Bese NB1 szinten egy jó védőnek számít, egy Francia2-es csapatba még most is bármikor beférne. Reméltem, hogy összejön neki a Bordeaux, amiről cikkeztek. Szerintem jól jár vele a Fehérvár, ami Besét illeti neki viszont ez azt jelenti, hogy mostmár benne fog ragadni a posvány NB1-ben.

    Azon a poszton amelyen Bese jatszik ott van Nego aki sokkal jobb, kiesese eseten Fiola is bevetheto ott aki szinten jobb Besenel.
    Nem csodalom, h nem nagyon szamoltak vele, csupa gyenge meccs es magas fizetes. Nincs kozepsovedojuk, nincs brusztolos kozeppalyasaik, olyan igazolasaik voltak Schont leszamitva(Petriak) amik nem hianyposztra erkeztek. Nincs koncepcio.

    Vidi szurkolóként mondom, hogy elment az esze Sallóinak, ha volt egyáltalán eddig. Úgy látszik, hogy továbbra is kukázunk.
    Bese egy borzasztó alibi sz.r játékos. Vele csak darabra vagyunk meg.
    Csak meg kell nézni a tavaszi, szerencsével 5:3-ra behúzott hazai, Kisvárda elleni meccsünk első 13 percét, mikor lazán kaptunk róla kettő ugyanolyan(!!) gólt. Igen, pár percen belül másodszorra is ugyanúgy és ugyanott hibázott.
    Mindamellett, hogy nem volt egy jó meccse a tavaszi szezonban, mikor játszott. (A szezon végére ki is került a csapatból.)
    Nem hinném, hogy a srác tudásával lenne megoldhatatlan probléma - mert akkor nem fért volna be a francia II.-be - , hanem egyszerűen ő is egy link tróger, mint a csapat egy jelentős része, Heister-estől, Shabanov-ostól.
    Remélem van annyi az edzői stábban, hogy most végre elkapják a t.két ennek az alibi huszárnak, és valamilyen elfogadható teljesítményt sajtolnak ki belőle.
    Sallói meg jobban teszi, ha két középső középpályás leigazolásán dolgozik innentől, a hátralevő fél napban.. Sírni tudnék a csapatom szakmai stábjának dilettantizmusától.

    https://www.nemzetisport.hu/nso_cikkhozzaszolas/?cikk_id=2910953
     
  2. avatar: magyarfutball.hu
    2020.08.20, 19:34
    Belgiumba való igazolása kapcsán:
    Hat, remelem jol dontott, elso ranezesre ez egyaltalan nem elorelepes szerintem.... egy francia 2. ligas elmezonyebe tartozo csapatbol egy belga 1.liga hatso reszehez tartozo csapathoz igazolni legalabbis szerintem nem az.

    Okos döntés! Megsüvegelendő, hogy nem kína, arab liga vagy egyéb süllyesztő hanem egy szakmailag alátámasztható liga. Belga, holland, svájci liga van olyan értelmes döntés mint a Seria B, Francia 2, La liga 2. Állja a sarat és lesz ebből top liga is!

    alázat sporttársak. buta elvárás ha minden külföldön játszó magyar focistát top5 bajonokság top5 csapátába várnánk. Bese most 26, 2 év múlva 28, akkor még simán elmehet egy Bundesliga csaptba és ott is lesz 2-4 jó éve.

    Szerintem logikus döntés. Magas, darabos bekk, az ő szintje ez. Nem valószínű hogy innen olyan nagyon feljebb tudna lépni.

    http://www.nemzetisport.hu/nso_cikkhozzaszolas/?cikk_id=2778909
     
  3. avatar: magyarfutball.hu
    2016.07.14, 13:44 (szerk.: 2020.06.19, 19:38)
    Fradiba való esetleges igazolása kapcsán:
    Gyors szélső védő, ami hiányposzt itthon.

    védő / középpályás

    Előre is elnézést minden Bese követőtől, de én abszolút nem estem hasra a csávótól. Őszintén szólva az EB előtt azt sem tudtam ki Ő, pedig figyelemmel kísérem a mennyeit.
    Mégis kb. úgy beszélnek róla sokan, mint ha a nyár legnagyobb igazolása lehetne. Én vagyok ennyire vakon?

    Erdekes ez a Bese ugylet. Tok jo meg minden, azt mondjak tehetseges, amugy az EB-n nagyon gyenge volt, de ettol tekintsunk el. A kerdes, hogy hova akarjuk ot? Dilaver kiszorul a kezdobol? Ha nem szorul ki, akkor hol fog Bese jatszani? Szelsoink nala jobbak. Cserepadra igazoljuk? Az neki miert jo? Miert jonne ide? En is orulnek, ha jonne, mert legyen nalunk minel tobb jo jatekos, de a raciot is nezni kell benne. Biztos vagyok benne, hogy megvan a helye, ahogy Fiolanak is, csak szerintetek hogy? Tenyleg Dilaver helyen?

    A FRADI U13-U15 - ben itt játszott, 2008-ban többedmagával hagyta el a Ferencvárost. Azóta MTK-ban tolja.

    Beséből remek játékos lehet.
    Tiszta tekintetű, európai arcélű srác...
    Ilyet eddig még semelyik magyarországi csapattól nem hallottam : : " magyar csapatnak nem adjuk el! "
    Én úgy tudtam, hogy napjaink focija biznisz.
    Most már tudom, hogy nem mindig az...
    Csak semmi diszkrimináció! )))

    http://ulloi129.hu/2016/07/05/bese-a-masik-valogatott-kiszemelt/