magyarfutball.hu

Hungary - Iceland 2 : 1 20:45

   
   
Upload your own photos! »
  1. Magyarország - Izland 2020
  2. Magyarország - Izland 2020
mérkőzés értékelése

mérkőzés: 4 (3 szavazat)

játékvezető: 4 (3 szavazat)

hangulat: 4.33 (3 szavazat)

1...5
betting game
tippek
  1. 2 : 1 (2)
  2. 3 : 1 (2)
  3. 0 : 1 (1)
  4. 2 : 0 (1)
  5. 6 : 1 (1)
Európa-bajnokság 2020 selejtező, Rájátszás - Döntő
949. official national team match
referee : Kuipers Björn (Hollandia)
attendance:
zárt kapuk mögött
  1. sárga lap 5' Sigurdsson Gylfi Thór
    0 - 1 11' Sigurdsson Gylfi Thór
    63' Szalai Attila sárga lap
    88' Nego Loïc 1 - 1
    90+2' Szoboszlai Dominik 2 - 1
    sárga lap 90+5' Ingason Sverrir Ingi

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: magyarfutball.hu
     
  2. avatar: magyarfutball.hu
     
  3. avatar: magyarfutball.hu
    2020.11.13, 17:30
    kép
     
  4. avatar: magyarfutball.hu
    2020.11.13, 16:18 (szerk.: 2020.11.13, 16:56)
    Cosimo Inguscio: Meg voltunk kicsit szeppenve, Szoboszlai és Kalmár sem találták a ritmust. A félidőben megtaláltuk a válaszokat, így ma este semmi kritika nem érheti a teljesítményünket. A félidőben tartottunk egy videokonferenciát, megbeszéltük hol érdemes cserélni. Úgy érzem, minden döntésünket igazolták a történtek. Muszáj volt támadni, persze ilyenkor egy csapat mindig kaphat egy második gólt kontrából. Titkok nincsenek, ebben a csapatban nagy a hajlandóság arra, hogy napról napra fejlődjön. A stáb is rendkívüli munkát végez, Gera Zoltán is nagy segítséget jelentett. Itt mindenki egy célért küzd. Lépésenként kell fejlődni, és nekünk sikerült folyamatosan előrelépnünk. Sokat köszönhetek Marcónak, mert ő az első naptól kezdve behozott a stábjának. Fantasztikus, hogy három meccsen háromszor sikerült nyernem, úgyhogy én tartozom neki köszönettel, nem ő nekem. Ez a mai este a köszönetmondásé, azért, amit az elmúlt két évben elértünk.

    Erik Hamrén: Természetesen nagyon csalódottak vagyunk mindannyian. Öt percre voltunk az Európa-bajnokságtól. Gratulálunk Magyarországnak, fantasztikus nyár elé nézhet. Nem védekeztünk elég szorosan, könnyen jutottak át rajtunk a magyarok. Annak még nincs itt az ideje, hogy a jövőről beszéljünk. Amikor egy csapat 1–0-ra vezet, gyakran ez a forgatókönyv, hogy az előnyben lévő csapat beáll védekezni. Volt azért ellentámadásunk, közel álltunk a második gólhoz, de valóban, a második félidőben túl sokat védekeztünk, a magyar csapat sokkal többet birtokolta a labdát. Az egymeccses pótselejtezők ilyenek. A győztes csapat a mennyországban érezheti magát, a vesztes pedig a pokolban. Nagyon közel voltunk az álmainkhoz, de most mi kerültünk a pokolba. Sok sikert kívánunk Magyarországnak az Európa-bajnokságon.

    https://ulloi129.hu/2020/11/13/titkok-nincsenek-ebben-a-csapatban-nagy-a-hajlandosag-arra-hogy-naprol-napra-fejlodjon/
    https://www.nemzetisport.hu/magyar_valogatott/eb-potselejtezo-a-mi-csapatunk-most-a-pokolban-van-erik-hamren-2794703
     
  5. avatar: magyarfutball.hu
    2020.11.13, 16:13 (szerk.: 2020.11.13, 17:24)
    a meccs 85. percében én már lélekben feladtam... Utána meg fölébredtek a szomszédok...

    Szoboszlai a kapufás nagygólok mestere.

    A sokak szerint leggyengébb csoportból 4 csapat kijutott az EB-re,azért az nem rosszsmiley

    Azt azért illik hozzátenni, hogy az izlandiak nagyon korrekten küzdöttek. Nem tördelték a játékot, nem fetrengtek, nagyon tisztességesen játszottak. Ez igazán ritka hozzáállás a mai világban!

    A végén azért páran elkezdték a fetrengést.

    Szalai Attila nagyon jókor érkezett meg erre a szintre, meccsek óta az egyik legjobbunk. Játéka alapján topbajnokságban a helye, remélem jól fog csapatot választani.

    Ma az első félidőben pont a legrosszabb volt, 3-4 helyzetük volt az ő oldalán... De általában tényleg stabil, jó nézni a játékát smiley

    Döcögösen ment ez a 3-5-2 felállás......

    Ennyit számít, ha van egy klasszis támadó a csapatban. Dominik úgy néz ki elbírja a rápakolt terhet, az EB-n még többet fog mutatni.

    Hátnemtom.
    Nagy az öröm, boldogság, meg minden, de nincs az az eufória, amit 5 éve éreztem.
    Talán mert ez már látszott a bolgárok ellen? Vagy már ez járt nekünk és nem akkora meglepetés? Tököm tudja, de ezt is meg lehet szokni, hogy ott vagyunk az ilyen eb, el, bl-helyeken.
    Vagy nem?!?!
    De

    Én sokkal inkább éreztem az örömet, mint az előző EB-selejtezőnél. Ott a visszavágót tkp. magabiztosan hoztuk. Itt 60 percig kb. minden az izlandiak elképzelése szerint alakult, onnan átvettük az irányítást, de sokáig semmi komoly helyzet nem volt. Aztán 88-92. percben, miközben nekik is volt lehetőségük, fordítottunk. Ez számomra nem várt, fantasztikus végjáték volt!!!

    Ne viccelj már.
    Ennél nagyobb katarzist ritkán éltem át foci meccsen.
    5 éve sima volt a visszavágó, most meg a sírból jöttünk vissza.

    A szlovák oda vissza után meglehetősen nehéz helyzetbe hoztuk magunkat. Borzasztó fájó vereségek voltak, de a sors- mint mostanában annyiszor- mellénk állt. Igazság szerint a bolgár meccs full sima volt, viszont Izland ellen...Most is úgy gondolom, hogy rossz taktikával és ami nagyobb gond, nem a megfelelő játékosokkal kezdtük el a meccset- erről beszéltek a játékosok is-. Mondjuk Gula orbitális hibája nem volt bekalkulálva, ettől függetlenül Kalmár, Holender, Szalai Ádám inkább lefelé lógott ki a csapatból. Borzasztóan bosszús voltam, mert egy félidőt ajándékba adtunk az ellenfélnek. A második félidő már jobban nézett ki, állandósult a nyomás, sokkal többet birtokoltuk a labdát, a bálnavadászok meg fáradtak. A foci mocskos, időhúzó oldalát mutatták meg. Viszont, ha a kapunk elé értek bizony galibát tudtak okozni- ajtó ablak helyzet-. Az utolsó 15 percben önmagunkhoz képest brutális tempót produkáltunk, az egyenlítő gólhoz kellett némi szerencse, de Lajos a helyén volt és gólt szerzett. Szerintem sokan ikszre rendezkedtünk be, de Sigi parádés blokkjából tökéletesen kontráztunk, Szoboszlai pedig ezért lett most már világsztár, mert beverte ahogy az meg van írva.
    Szóval, embertelen nehezen, hullámvasúttal, de kint, vagyis itthon vagyunk az EB-n, románia meg nem smiley
    A második félidei játék miatt megemelem a kalapom a csapat előtt és fogadják mélységes gratulációm!

    Szalai hasznos volt, Kalmárnak nem ment, de hogy Holenderrel mit akarunk most már meccsek óta, az felfoghatatlan. Ő Rossi Zubkovja... :(

    Egyébként a modern foci ilyen, csak megfelelő játékosok kellenek hozzá, fölényt kialakítani a középpályán pl. Holender nekem is talány.

    Régen az ilyen meccseket mindig buktuk, most meg kibrusztoljuk a győzelemet. Szoboszlai világklasszis gólt lőtt. Remélem nem a Leipzig-be megy.

    a 87 percben meg vesztesre alltunk - ehez kell hit es eronlet is - vegre vegre vegre

    Nem baszogatni akarom Gulát, csak komolyan nem értem, hogy miért akarta megfogni azt a labdát. Ez a 80-as évek kapusiskolája, manapság gyakorlatilag mindent kiütnek a kapusok. És pont egy ilyen fej fölülit akart megfogni ebben a taknyos időben.
    Örülök hogy nem ezen múlt és nem lett jelentősége, de szerintem ezek után ha megy lasztit venni a gyereknek a decathlonba, azt is öklözni fogja a pénztárosnak.

    Mert középre ment ÉS nem volt erős. Nem zárta eléggé a kezeit. Ez van.

    Sigér seggéről indult a győztes kontratámadásunk.

    Sigér a valagából rántotta elő az ebé részvételt. Szó szerint.

    Mekkora gólt vágott Szoboszlai, előtte milyen zseniálisan zártak neki, hogy megnyíljon a folyosó! Hihetetlen gól volt, még mindig nem térek magamhoz.

    Amikor vitte el előle az embert, azt hiszem Könyves(?), akkor éreztem, hogy beviszi és gól lesz.

    Amúgy milyen a foci, 1 perccel az egyenlítő gólunk előtt, ha 1-2 cm-rel arrébb találja el a bálnavadász üres kapunál a labdát, 0-2...

    Ma jól is csinálta Szalai Ádám nagyon. Jól fárasztott, jól tartotta, adott jó passzokat. Jó volt, na! Ha minden meccsen ilyen hasznos lenne, még könnyebben nyernénk.

    Igen, hüje Hajdúbé pofázott, h nem sokat találkozik a labdával, a marhája nem vette észre, h hányszor lekészített, visszajátszott, nagyon küzdött és sok jó támadás lehetőségét megteremtette!

    A siker titka az volt, hogy Gera Zolit visszanevezték másodedzőnek.
    Hajrá, Fradi!

    Sigérnek külön köszönet , volt egy összeszólalkozása Szoboszlájjal és helyre tette , hogy ideje összeszedned magad öcsi ez a válogatott nem vmi energia ital!

    ott épp Szoboszlai szólt be valamit Sigérnek, amikor csinált egy amatőr labdavesztést.

    Ennek a válogatottnak morálisan nagyon kellett ez a két pótselejtező, jobb, mintha direkt jutottunk volna ki. A selejtezőcsoportunk erősségét mutatja, hogy az ötből négy csapat is ott lehet az EB-n, már ha lesz EB. A négy pótselejtezős hely közül kettőt a mi csoportunk zsebelt be.

    Nagy siker a kijutas az EB-re. Ezzel egyutt remelem a szakmai stab tanul a kivezeto uton elkovetett hibaibol. Oromteli Szoboszlai karizmaja, Nyilasit idezo jateka. Bizom benne, hogy ez a siker nem elvakit hanem utat mutat

    Endi végre megkapja azt a lehetőséget amit megérdemel. A klubban és a válogatottban is.

    Mellesleg az egészségügyieknek ajánlotta a győzelmet, mondván, "ők folytatnak igazán küzdelmet." Nagyon emberi megnyilvánulás volt.

    Endi nagyon jó volt. Sigi cserejet 0-1nel nem nagyon ertettem, es ha oszintek vagyunk, nem is szallt be tul jol, voltak nagy hibai. Szerencsere a vegen a nagy hibat javitotta egy blokk + golpassz komboval.

    Nego jol szallt be, vidibol az egyetlen ember, aki nalunk is elferne a kezdoben.

    Szoboszlai meg klasszis, mert aki ilyen szar meccsel a vegen igy beveri, az nagyon komoly teljesitmeny. 20 evesen.

    Botkának nagyon szép korszerű, erős passzai voltak a hátsó sorból az izlandiak védősora elé, emberhez ment minden passz

    Orbán Williről kevés szó esik. Szerintem tegnap ő is megkönnyebbült, abból a szempontból, hogy jól döntött, mikor a magyar válogatottat választotta. Nagyon jól játszott, szögleteknél pedig életveszélyes.

    azért a második félidőben az izlandiak üres kapus helyzete előtt ő ragadt be, és ezért nem lett les, aztán meg ő maradt le a tizenhatoson belül

    Vele kapcsolatban azt nem ertem, hogy miert nem kellett a nemeteknek. Oke, hogy naluk eleg komoly meritesi lehetoseg van, de Orban a posztjan felso polcos jatekos. Jelenleg messze a legfontosabb jatekosa ennek a valogatottnak.

    Sajnos azt látni kell, hogy Szalait is kezdi elérni a nagy darab centerek betegsége, a 32-34 évesen látványos lassulás. De ettől még utódja az utánpótlásban se látható sehol. Egy Bíró, egy Bárány, egy Zsóri kopogtathatna max. de én attól tartok, hamarosan fel kell adni a csapat eddigi taktikáját. Csapatszinten legalább ilyen probléma a balbekk is a válogatottban. De ha Marcellt lehetne honosítani, évekre megoldhatná azt a posztot. smiley

    szép jövő állhat a magyar futball előtt. egész fiatal csapatunk van, a kezdőnk egy része stabil BL/EL résztvevő, hazájának bajnokcsapataiból, Bundesligából kerülnek ki. megspékelve egy golden boy-al. Ha ez így folytatódik, és a jelenleg külföldön pallérozódó fiataljaink is beváltják a hozzájuk fűzött reményeket, végleg kievickélhetünk az elmúlt 25 évből.

    Én nem látom fényesnek a jövőt válogatott terén.én a tegnapi meccsen sem láttam semmi fényt Szoboszlain kívül. Ha majd ilyeneket nevelunk akkor majd lesz fény és boldogan lehet nézni.

    mondjuk ismerünk olyan válogatottakat, ahol egy világklasszis játékos van, körülötte pedig középszernél jobb játékosok, és folyamatosan EB-VB résztvevők, lásd Lengyelország (Lewa), Svédország régebben (Ibra). Ha Dominik befutja a neki jósolt pályát, ő is simán elviheti a hátán a csapatot, ha ki lesz egészülve olyan kaliberekkel, mint most Orban, Sallai vagy Nagy Ádi.

    Az év legfontosabb meccsén játszottuk tán a legrosszabbul, de ez is a csapat erejét igazolja. Rossz volt a tattika, rossz egyéni teljesítmények sora, focigyilkos ellenfél, de a zárt kapu meg a kapufa aztán segített smiley

    Nem volt egyszerű!
    A végén amikor Négo bejött onnan nagyot fordult a kocka.
    Nem volt egy normális játékos a pályán aki valamit tudott volna segíteni.
    Sigértől vártam a nagy bombát,de Szobinak sült el a végén.
    Csak távoli bombában bíztam,mert nem tudtunk egy rendes támadást vezetni.
    A vége parádés volt!
    Szerintem vagy 70 éve nem fordítottunk az utolsó percekben mérkőzést.

    Én ezt már lélekben feladtam, erre mi történik smiley
    Ezért kellett nagyon Szoboszlai, pedig tényleg nem játszott jól a góljáig. Hihetetlen ilyet mi magyarok nem szoktunk smiley
    Kicsit sajnálom az izlandiakat, mert végig zsebben érezhették a meccset teljes joggal, de ez legyen az ő bajuk smiley
    Hajrá Magyarok !

    de tenyleg..Izlandnak tenyleg ez volt a terve hogy beallnak 16 ra?...azert ezt hogy gondoltak?...vicc az egesz...Gratula magyar csapatnak!

    A második félidő a miénk volt,végig nyomtunk igazságtalan lett volna ha ezzel a moslék futballal megy tovább Izland.
    Rossinak meg el kell engednie a kedvenceinek a kezét!
    Gulácsi hibázott,higgyétek el az ilyen beleég egy jó kapus agyába.

    Ez a Nego féle gól nekem felidézi a finnek öngólját a legvégén a Csank válogatott ellen amivel pótsekejtezőt tudtunk játszani.

    A’szongya:
    “Gondoltam 20-ról csak ellövöm már az utolsó percben.” smileyDD
    Jól van kölyök, gyönyörű volt!!!

    Nem adtam volna egy lyukas három és fél forintost se az egészért a 85. percben.De összehozták, megcsinálták.Negró Lajost már a szünet után be kellett volna hozni.És Bebaszlai is csak a végén mutatott valamit, de akkor nagyon.Óóóóriási.Már csak az kell, hogy meg is tartsák a tornát.

    Gulácsi egy zseni. Direkt beütötte a labdát a kapunkba. Ezután az izlandiak elkényelmesedtek, semmit nem csináltak, csak védekeztek. A magyar csapatot ezzel a mozdulattal megóvta örök hibánktól az elbizakodottságtól. Alázatosan hajtottunk, aminek csakis egyenlítés lehetett a következménye, végül akkora volt a lendületünk, hogy a győzelem is meglett. Éljen Gulácsi!

    Azért Rossinak lesz dolga, mert ez a csoportban kevés lesz. Nagyon kevés. Izland gyenge, de rettenetesen kellemetlen, szívós csapat. Szinte mindenkinek meggyűlik a baja velük. Szerintem reális eredmény született, egy góllal azért jobb csapat vagyunk náluk. A második félidőben sokszor arra rúgták a labdát amerre álltak. Hát k...va nehéz volt ez, megérdemeltük, de nem a játékunknak, hanem a kitartásunknak és a küzdeni tudásunknak köszönhetjük.

    Fhú...klinikai halál.. hihetetlen volt a végjáték. Izland tökéletesen megfojtotta a játékunkat, nem látszott h bármi összejön elöl. Örülök Nego góljának, azért is fontos volt, hogy ne kerüljenek elő Gula góljánál a "tipikus magyar gól" szövegek. Ez a sport része, tessék Izland is összehozta hátul. És Szobi is elejét vette az élcelődésnek, kegyetlenül beverte! Ettől még nem lettünk szupercsapat, ma is látszottak a gyengéink, de csak így lehet előre lépni. Ez a siker is sokat tehet hozzá az egészhez. Hajrá magyarok!

    azt olasom az egyik "objektív" (és független) magyar híroldalon, szobi egyébként nem játszott jól a meccsen.
    ezért gondoltam idemásolom a mai statját, 6 kulcspassz, egy tétmeccsen, ahol az ellenfél 9 emberrel védekezik, brutális. Ha nem lőtt volna gólt, akkor is kiemelkedő.
    1 goal
    51 passes
    78% pass accuracy
    6 key passes
    1 successful dribble
    1 aerial won

    A meccs előtt írtam, hogy jó előjel, hogy Rossi segítője 2/2 meccset behúzott a válogatottal, meglesz a 3. is, mert 3 a magyar igazság. Meglett.
    A szünetben elmormoltam egy imát igaz hittel és működött...... és jött Nego Lajos és Dominik.... kb 100 feletti oddsért nyertünk.....
    Szalai nagyon korrekt nyilatkozatot adott, nagy szíve van, átérzi az egész helyzetet, amit a vírus miatt szenvedünk.
    És emlékezzünk meg Fülöp Marciról is, napra pontosan 5 éve halt meg szegény, hiszem, hogy ma ő is segített fentről, csakúgy mint 5 éve a norvégok ellen. Isten nyugosztaljon Marci.

    Várhatott volna Orbán ma éjfélig ezzel a kijárási xarsággal. Ok fő az egészség de ez a meccs közönség előtt!! izlandi messi te így örülsz mi meg az eredménynek meg az EB részvételnek!

    Lovrencsics 2-3 húzásból többet csinált mint Fiola. Kalmár kioltotta Szoboszlai játékát, és ez fordítva is igaz . Sigér és Négó, vagy Sigér vagy Négó kell a középpálya gyorsítására és stabilizálására Nagy Ádi mellé.

    "Dehogy volt jó szovolszlai ma este, én ilyen szrul még nem láttam játszani de legalább a végén el döntötte"
    figyelj már, klubszinten az arsenalnak szurkolok, ott a középpályások ha egy meccsen két kulcspasszt ki bírnak osztani, már mindenki örül. Szobi egy olyan csapat ellen, akik kvázi egész meccsen a saját 16osukon dekkolnak, 6 helyzetet tud teremteni, az nagyon brutális. Ez a dolga , ezért van a csapatban, cserébe még 30 méteren belül a kapura is veszélyes. A srácnak egyszer hagytak területet az izlandiak, 20-25 méterre a kaputól, azonnal gólt lőtt belőle. Szóval ha valaki azt mondja, hogy szobi nem játszott jól az suttyó, és nem tudja, hogy harry kanet (aki a világ egyik legjobb csatára) simán leszedik az izlandi védők a pályáról 90 percig, szobit meg nem sikerült.

    Hatalmas gratuláció az egész csapatnak és stábnak! Ha 0-1 maradt volna, akkor is az utóbbi 30 év második legjobb eredménye lett volna ez a norvégverés után. Ilyen **** keretből ezt kihozni majdhogynem a csoda kategóriája.

    Atyám mekkora volt Szoboszlai gólja, félpályáról szóló, a végén 6 izlandi tartotta gyertyát a lövéshez. S a lövés a kapufáról megy be! A gatyámba is majdnem bement valami!!!

    Mégegyszer leírom, örülök a győzelemnek, de lássuk be ez kínlódás volt, 70 percig látott valaki egy becsúszást például ? Ezek milliókat keresnek, ez a munkájuk, meg kellene halni a pályán a Magyar címerért. Ti ugye ezt láttátok ma ? Mert akkor velem van a baj. Ma a legokosabb az a 20 sárga mellényes biztonsági őr volt aki végig háttal állt és nem látta ezt a szégyenteljes meccset. Mert ez a győzelem ellenére az volt. Örülök ha sokatoknak tetszett a meccs, nekem nem.

    egyrészt én láttam, másrészt pedig ha egy hátvédnek be kell csúsznia, az az jelenti, hogy szaul végzi a dolgát, ugyanis a mai fciban területvédekezés van, azaz egy jó hátvéd nem jut el addig, hogy be kelljen csúsznia, mert blokkol, zárja a passzsávot , védi a területét (és igy nem tunak pontos passzt adni az ellenfelek) szivesen.

    Szoboszlait folyamatosan követték, körbe vették, nagyon figyeltek rá! A csapattarsak meg rendre nem úgy helyezkedtek hogy lehessen nekik labdát adni! És nem játszott kiemelkedően mint ahogy a csapatból szerintem senki! De összegyűjtötte a labdákat próbálta jól megjatszani, általában előre. És lőtt az utolsó percben egy elkepeszto nagy gólt!! Kell ennél több??? A magyar csapatban ki lett volna képes rajta kívül 90 perc játék után egy ilyen sprint és utána egy loketet végrehajtani???? Nem értem egyébként hogy miért kell egy emberre lebontani egy 11 emberes csapatot?? Egyedül nagyon kevés, egy dolog ami ma teljes mértékben dicsérheto és az a küzdeni akarás, mentünk becsülettel előre akkor is ha igazán nem ment!! Ennek lett meg az eredménye!! Egyáltalán nem érdemtelenül vagyunk az EB-n, hiszen megnyertuk azokat a meccseket amelyeket ehhez kellett! Gratula, nagy örömet szereztek a fiúk az egész magyarságnak! Köszönjük, csak így tovább!!

    Nagy Ádi a legjobb volt. Nem azért kellett lecserélni, mert elfáradt, hanem azért, mert nem a biztonsági focira volt szükség. Nem tudom észre vetted-e, hogy teljes szerkezeti váltás volt a csapatnál.

    Ez szinte sorsszerű volt, hogy így jutunk ki. Az elején az egész Nemzetek Ligáját egy nyűgnek vette, aztán az utolsó körben az észtek görögök elleni, idegenbeli győzelme kellett, hogy eljuthassunk idáig. A szerencse és az égiek a válogatott mellett voltak, de tettek is érte, hogy így legyen.

    Azért nem kell róluk leszedni a keresztvizet, mert nem játszottak szép focit. Mit vár bárki is Izlandtól? Pár éve megtalálták a stílusukat (ahogy kéziben is), amit nagyon jól is csinálnak. Abszolút példamutató az, ahogy felmérték a lehetőségeiket, és abból ki tudták hozni azt, amit most a válogatottjuk fel tud mutatni. Majdnem teljes egészében meg tudták valósítani azt, amiért jöttek.

    Nem a kontrájátékra való berendezkedés miatt nem érdemelték volna meg, hanem annak silány mivolta miatt. Másodpercekre se tudták megtartani a labdát, félpályáról rugdalták kapura...

    Azért azt írjuk már le,hogy ez a bálnavadászcsapat,az elmúlt években,olyan eredményeket ért el világversenyeken, amiről mi csak álmodozunk úgy 1986 óta.Ez volt az ő "aranycsapatuk".Az idő felettük is elmúlt,és most építhetnek új csapatot.Persze a lepke góljukkal meg is nehezítették a dolgunkat,úgy 88 percig.Azt meg,hogy van 1-2 minőségi játékosuk,amúgy meg s z a r o k,kicsit nevetséges.Van 2 játékos az egész csapatban aki otthon játszik!Ebből az egyik a kapus.Minden esetre,ennyire lenézni az ellenfelet nem kell,mégha le is győztük őket.Kicsit több szerénységet,mert sírni csak a győztesnek szabad.

    Egyébként nem a végén alltak be védekezni hanem a 13. percben és az utolsó 2-ben jőttek előre smiley

    Mi kifejezetten szarul játszottunk, semmit se tudtunk tenni ellek, pedig előre látható volt, hogy ezt fogják játszani. A szív vitte előre a játékosokat, és a végén Szoboszlainak mégis kinyílt a rés, amikor az izlandiak feladták a tíz játékossal védekezünk focijukat.

    Az izlandiak undorító **** focit játszanak - bárki is veri meg/veri ki őket, pezsgőt bonthat aki a focit szereti. Igen, példaértékű amit kicsi országként foci eredményekben elértek, de a focijuk - az hányinger. Nem az hogy védekeznek - védekezik más is. Hanem az ahogy véekeznek. Szerintem a játékvezetőt többet elemzik meccs előtt mint a játékosokat, hogy milyen típusú szabálytalanságot enged el, és akkor egész meccsen azt csinálják. Ennél a bírónál kézzel mindent leheteett. Orbán szemét majdnem kikönyökölték - semmit sem kapott érte a játékos (van olyan bíró, akinél a könyöklés piros!). A 16-oson belül ugrás közben kézzel ellöknek 2-3 magyar játékost - semmi se történt. Szerintem a Böde féle földhözb.szás se lett volna nála sárga, maximum szabadrúgás, vagy mehet tovább.
    Szóval jobb lenne ha a következő generációt focizni, és nem pedig alattomosan szabálytalankodni tanítanák meg Izlandon. Hál istennek ez már kiöregedett.

    Mi nem játszottunk jól, de Izland még annyit sem tett a győzelemért. Találtak egy szilveszteri gólt, ezen kívül nem volt náluk a labda, ha náluk volt, elpasszolták. 174 sikeres passzuk volt az egész meccsen, 96 perc alatt. Ez is döbbenetesen alacsony szám, de ráadásul a passzhatékonyságuk is 65% volt mindössze. Három labdából alig kettő jutott csapattársukhoz. (Mi 85%-os pontossággal passzoltunk.)
    Mégis mit tett Izland a győzelemért? Nyomott az elején kicsit (vagy inkább mi kóvályogtunk érthetetlen módon), talált (szó szerint) egy gólt, amiről nem tehettek, és ennyi. Ja a végén próbáltak kb. két kontrát, amikor már égett a talaj a lábuk alatt.

    Amellett, hogy nyilván úgy örülök a győzelemnek, mint ***** a f.. fejének, azért pár sort csak szánnék Izlandra. Az én szememben csoda számba megy amit Izland művelt hát nem is tudom, talán az elmúlt 10 évben. Egy nagyvárosnyi lakossal európa legmasszívabb csapatai közé emelték magukat. Lehet itt bunkerfociról beszélni, de azzal nem nyersz vb-selejtezős csoportot a horvátok előtt, és nem is vered Hollandiát selejtezőkön odavissza... Közel ugyanazzal a kerettel, ugyanazzal a 4-4-2-vel évek óta. Foggalmam nincs hogy csinálták, én személy szerint sajnálnám ha a kifutó generációjukat nem követnék fiatalok.

    Szoboszlai Dominik 8.44
    Loic Nego 8.02
    Willi Orbán 7.67
    Szalai Attila 7.54
    Botka Endre 7.18
    Nagy Ádám 6.89
    Sallai Roland 6.75
    Könyves Norbert 6.44
    Nikolics Nemanja 6.36
    Kalmár Zsolt 6.15
    Holender Filip 6.11
    Lovrencsics Gergő 6.09
    Fiola Attila 6.07
    Gulácsi Péter 5.91
    Sigér Dávid 5.88
    Szalai Ádám 5.41
    Szavazatok száma: 13909

    Sigér három kivételével minden labdaérintése labda vesztéssel járt, ráadásul mindegyikből lekontráztak bennünket. Volt egy jó passza és egy bedobása ami emberhez ment, valamint a hibája utáni blokkolása ment emberhez. Ezek után irreális az értékelése, mivel ő volt a leggyengébb láncszem. Gulácsi hibája után már stabil volt. Szalai A. volt a legjobb (szerintem), a védő munkája megbízható volt ezenkívül (a labdabirtoklásnak köszönhetően) minden támadásban benne volt. A másik két belső védő sem sokkal maradt el tőle. A jobb oldalon lényegesen kevesebb támadást vezettünk, a Nego becseréléséig, itt Fiola, míg az aktívabb baloldalon Holander volt halványabb, bár Fiolánál jobb. Sallai nagyon akart, de sokszor hozott rossz döntést. Szalai egy jó átlagot hozott, vissza nézve a meccset volt három váratlan húzása, kulcspassza, ami a sűrű izlandi védőkön elhalt, ahogy a Szoboszlai, Sallai és a többiek bepasszai is. De az első gólunk előtt is ez történt, de ott szerencsére a védőről Nego elé pattant a labda. Kalmár ebben a pozícióban, nem találja a helyét, vagy Fiolával még nem értik meg egymást. Szoboszlaira nagyon figyeltek, de így is villant, igaz ehhez kellett Könyves keresztbe mozgása. Tényleg, Könyves találkozott a labdával?

    Gulácsi (6, +1 -1): Hatalmas potyát kapott a mérkőzés elején, ezt jelzi a -1, viszont elképesztő lélekjelenlétről tanúskodik, hogy nem omlott össze, mert több hiba nem fért volna bele, ezért +1, így adtam neki a 6-ost.
    Botka (7) - Kiválóan oldotta meg a feladatát, és az első félidő derekán volt egy orbitálisan nagy mentése, ott elment volna a meccs.
    Orban (7) - A szinte hibátlan védőmunka mellett a beszorított izlandiak ellen a támadásépítésből is kivette a részét, a csapat egyik legjobbja volt szerintem.
    Szalai A. (8) - Nálam a meccs legjobbja. Hiba nélkül hozta le megint a meccset, kritikus helyzetekben egy az egyben többször sem tudták megverni az izlandi kontrák során. Nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a 88. percben még meccsben voltunk.
    Holender (6) - küzdött, ment, de nem volt igazán súlya, többnyire visszafelé cselezett, nem sikerült a védők mögé kerülnie. Kalmár (6) - nem az ő meccse volt, eltűnt a mezőnyben, de amikor labdához ért, azt jól oldotta meg. Szoboszlai (7) - Nem igazán működtek a megoldásai, cselei az egész meccsen, a korábbiakhoz képest sok eladott labdája volt, aztán klasszishoz méltóan egy villanással eldöntötte a meccset. Nagy Ádám (7) - Ádám megint hozta, amit tud, jó helyezkedéssel elképesztően sok labdát szerzett, lezárta a passzfolyosókat. Ami miatt nálam 7-es, hogy most előre játékban is aktívabb és hatékonyabb volt, adott több jó hosszú indítást is. Fiola (6) - a sérüléséig/cseréjéig stabil volt, a támadásban egy hajszálnyival többet tett hozzá szerintem, mint Holender. Sallai (6) - Azt éreztem végig, ő kezelte a legrosszabbul a meccsel járó tétet és nyomást. A nagy akarása most inkább gátolta. A 70. perc környékétől talált magára, ahogy Fiola cseréje után szélre húzódott, onnantól Szoboszlaival több alkalommal is megbontották a védelmet. Szalai Á (6) - hiába gyűlölködnek rá itt sokan, a feladatát megoldotta igen komoly meccshiánnyal. Sokkal jobban fekszik neki, hogy a 16. vonala környékén védekeztek az izlandiak, a rápasszolt labdákat szépen lekészítette, több alkalommal is sikerült kapura fordulnia, de lövésig vagy nem jutott, vagy elakadt, mindig odaért a következő izlandi láb. Igaza volt a meccs után: ha az EB-n játszani akar, ahhoz jobb formába kell lendüljön. A cserék közül Lovrencsicsnek és Sigérnek 5-öst adok, egyrészt azért, mert nem kaptak sok időt, másrészt Lovrencsicsnek kb. három beadási kísérlete volt, mindegyiket kivágta az első izlandi, be is fejezte utána, Sigér pedig, ahogy nemzetközi szinten a Fradiban is, itt is kulcsfontosságú helyzetekben és pozíciókban vesztett labdát, két alkalommal egészen komoly gólhelyzetet alakítottak ki miatta, elmehetett volna rajta a meccs. Nikolicsnak, Negonak és Könyvesnek 6-ost. Nikó jól szállt be, meg lehetett találni a labdákkal, de a sűrű izlandi védelem között tőle sem futotta többre abban a kis időben, amit kapott. A friss Nego abban a kevés időben egyetlen egy momentummal visszahozta a meccset. Szerencsénk volt, hogy elé pattant, de higgadt megoldást választott. Könyves sem kapott sok szerepet, de Szoboszlai gólja 20%-ban az övé: tankönyvbe illő, ahogyan megcsinálta Dominiknak a folyosót. Hajrá magyarok, irány az EB

    Szerencses de feledhetetlen gyozelem volt. Es vegre van egy olyan jatekosunk aki ha szarul is jatszik, de barmikor eldontheti a meccset. Jo lenne meg az EB-ig ha talalnank meg 2 ilyen nyero tipusu fiatalt.
    Valoszinuleg nem fogja Rossi feladni a taktikajat, de szerintem a mostani felhozatalbol mas szisztemaban kellene jatszani. Latszik Szoboszlain is, h nincs kivel osszejatszani vagy inditani. Vagy tul lassu a tars fizikalisan/fejben vagy teljesen idegen poszton jatszik vagy ebben a hadrendben a szelsok nem tudnak felerni egy jo beadashoz. Sallai is jobban jatszott, amikor a szelrol indult befele, kozepen nem talalja a helyet.
    Holender, minden meccsen bizonyitja hogy nincs helye a kezdoben, muszaj lesz keresni egy ballhatvedet az EB-ig.
    Kalmar es Szobi kioltjak egymast, egyeryelmu hogy az elobbi az utobbinak az alternativaja. Azon a poszton amelyen Kalmar ma jatszott kell meg egy vkp Nagy Adi melle, mert nagyon nem izlett Kalmarnak.
    Jon a szerbek elleni meccs, most ki kell okyanokat probalni, akik kevesebb lehetoseget kaptak eddig, mint Kecskes, Scfafer, Varga, Nego, Gyurcso....
    Megneznek egy....
    Dibusz-Nego,Kecskes,Orban,Hangya—Nagy,Schafer—Gyurcso,Szoboszlai,Sallai—Varga

    Hangsúlyozva azt, hogy az akarat, a hajtás, a küzdelem végig ott vokt benne, és ezt semmiképpen nem akarom sem Tőle, sem más játékostól elvenni, számomra a negatív "hős" nem Gulácsi volt, hanem Sallai. Először is hihetetlenül pontatlan a játéka, ha passzolni kellene akkor ellövi, ha lőni kellene elpasszolja a labdát! Álcselek, amikkel semmire nem megyünk, max. alibinek jó. Lesen ragad folyamatosan, és mindezt tetézi az összes elrontott lehetősége utáni síró, nyűglődő arc. Inkább kerékkötője volt a játékunknak - nem először -, mint előremozdítója. Sokkal többet tett Nico, aki bepasszolta az első gól előtt Negonak a labdát, és Könyves, aki a második gól előtt elvitte Szoboszlai elől az embert. Miután nem az első ilyen meccse, és ahogy hallom, Freiburgban is tele a "játékával" a puttony, a továbbiakban csak kiegészítő emberként foglalkoztatnám. Mondjuk egy dolgot még nem vennék el Tőle: állva ügyes...

    Atya07, Sallai jatekaval addig nem volt gond amig 4-3-3-ban jatszott a valogatott. Addig mindig a jobbak kozott volt, balszelsokent befele indulva tobb lehetoseg volt benne, de eloretolt cstarkent amiota ataltunk 5-3-2-re Rossi uj talalmanyara nem megy neki a jatek. De kb. ugy igazan ebben a rendszerben negyedul Szalai Attilla jatszott eddig tobb meccsen igazan jol. Szelso vedoink gyengen jatszottak eddig, Szoboszlai sem volt igazan jo az eddigi meccsein, Szalai meg gyengebb moint azelott, mert ot nem lehet ebben kiszolgalni, nincsenek szelrol bejovo labdak, Holender nem balhatved stb. de az a durva, h megis nyertunk meccseket ezzel...es nem mellesleg nagy szerencse is kellett hozza. De az biztos, h sok jatekosunk alul teljesit, mert mert nem tud igazan ebben a rendszerben ervenyesulni.

    Szerintem azzal tudtunk fordítani, hogy végre nem nem voltak alibi ívelgetések az izlandi kapu elé, hanem megpróbáltunk lapos passokkal, átlépős cselekkel áttörni az izlandi védelmet. Ez sokáig nem járt eredménnyel, de legalább nem tudtak kifejelni minden labdát, és nem tudtak leindítani minket. Majd 70 %-ban nálunk volt a labda. Ezért mindenképpen gratula a fiúknak és a szövetségi kapitánynak is. Csak így tovább.
    A másik megjegyzésem a bal- és jobboldali szélsőjátékra vonatkozik. Középen szerintem jól működött a támadás, Szalai jól tartotta meg és passzolta tovább a labdákat. Más kérdés, hogy a nagy tét miatt Sallai és Szoboszlai elügyetlenkedte a lehetőségeket. De lesz ez még jobb is. Viszont a szélsőjátékunk továbbra is elégtelen. Hollender, Fiola, Lovrencsics nem megoldás. Legfeljebb alibi ívelgetésre jók, amiből azonnal leindul az ellenfél.
    Ahol nagy fejlődés van az a védelem, Botka, Orbán, Szalai A. - most már nem először bizonyít. Előtte Nagy Á. is nagy érték, nagyon intelligensen gyűjti össze és tartja meg a labdákat.

    Minden éremnek 2 oldala van, a tegnapi meccset pedig éredmes lehet a másik oldallal kezdeni. Szerintem Izland nagyon jól játszott. Rendkivül szervezetten, kemény de nem durva belépőkkel folyamatosan tördelték a játékot, a presszinget pedig már-már bayerni magasságokban művelték a meccs túlnyomó részében. A középső harmadban mindenhol, illetve a tizenhatosukhoz közelitő játékosainkat mindig 3-4-es kékmezes embergyűrű követte és blokkolta. Ezért nem tudtak érvényesülni elől az embereink. Az Eb-re ezekből érdemes tanulni tőlük és a saját játékunkat ilyesmi formára tovább fejleszteni. Az ugyanis nagyon valószinű, hogy mindhárom csoportmeccsünkön be leszünk majd szoritva mint tegnap Izland. Szóval, ezért tűnhetett úgy, hogy a mieink nem játszottak jól, a 73%os labdabirtoklás és 85%os passzpontosság ellenére. Mondjuk ilyen mutatókra nem nagyon emlékszem még C-meg D-ligás ellenfelek ellen sem az utóbbi évekből...
    Szerintem hatalmasat harcolt a csapat, és a nagyon massziv ellenfél ellen jól is teljesitett mindenki. Azt hogy a végén összejött a forditás, lehet a véletlen számlájára irni, csak nem érdemes mert véletlenek nem szoktak ilyen gyakori egymásutánban következni. Az utóbbi 6 meccsen világosan látni lehetett hogy van a csapatban tartás, taktikai fegyelem és elképzelés és győzni akarás. Hatalmas gratuláció a csapatnak, Rossinak, mindenkinek!

    Abban biztos voltam, hogy Szalai utolsó lesz, sok az ostoba, dilettáns fórumozó...
    Szerintem:
    Gula – nagy hibáján kívül jó volt – 6-2=4
    Fiola – védőfeladatát jól ellátta, a támadást alig tudta segíteni, de nem is ez a posztja, ezért felkerekítem – 6
    Botka, Orbán – jól védekeztek, de néhány labdát elszórtak – 6
    Szalai Attila – kicsit több dolga volt az előbbieknél – 6,5
    Holender – az első gól előtt hibázott, támadásban alibi – 4
    Kalmár – jól játszott, lecserélése nem volt indokolt, talán később, mert valószínűleg sokkal többet nem bírt volna elöl-hátul jó szinten – 6
    Nagy – a szokásosnál többet vállalt támadásban, de volt pár rossz passza, összességében - 6
    Szoboszlai – nagyon gyengén és könnyelműen játszott 90 percig (még a szögletei is gyengék voltak), aztán egy pazar góllal eldöntötte a meccset – 4+3=7
    Sallai – mezőnyben jó volt, jól kavargatott, de végül rossz döntéseket hozott – 6
    Szalai – jól és hasznosan játszott – 6
    Lovre – kevés dolgát jól ellátta – 6
    Nego – nagyon fontos gól lőtt, jól mozgott, több bizalmat érdemel – 7
    Sigér – nagyon rossz csere volt, bűnrosszul játszott, majdnem kaptunk miatta vagy két gólt – 3
    Nikolics – nem sokat csinált, de a gólban kicsit benne volt - 6

    eléggé egyeznek a vélemények, bár vannak szélsőségek...
    egy biztos, hatalmas elismerés mindenkinek, akinek része van ebben a sikerben...
    de azért hamarosan elemezni kell a hibákat is...mert azért voltak, Rossi is belehibázott az összeállítással, nem lett volna szabad Fiolát és Holendert kezdetni, Szalai Ádámot viszont megkövetem, hasznosan játszott, megtette a magáét...de azért ő már csak kiegészítőembernek lesz jó az EB-n...
    Gulácsi-6 (a potyagól miatt nem jobb, de volt több nagy védése is, utána magabiztos volt)
    Botka-7 (egyértelműen a csapat egyik legjobbja volt,stabil, mint a Fradiban, helye van a válogatott kezdőjében)
    Orban-7 (itt felesleges minden értékelés,nemcsak hátul volt megbízható, de előre is veszélyes volt a pontrúgásoknál)
    Szalai A. -7 (nem kérdés, nagyon jó meccset hozott le, megbízható volt)
    Fiola -4 (ő az egyik kakukktojás, aki nem való a kezdőbe, egy csomószor a saját elvesztett labdájáért küzd, támadásokat nem segíti, a védekezésben odaér, de ez kevés)
    Szoboszlai-8 ( nem ment neki a meccsen annyira, mint szokott, többször is rossz döntést hozott, de klasszisok ismérve, hogy egy villanásukkal képesek eldönteni a meccset..megtette)
    Kalmár- 6 (nem volt rossz, de jó sem, tud ennél jobban is játszani, nem igazán a posztján játszott)
    Nagy Á. - 7 (nagyon hasznosan játszik, rengeteget fut, hasznosan, talán egy eladott labdájára emlékszem, fontos láncszeme a válogatottnak)
    Holender - 4 (a másik kakukktojás, nem hogy a támadásokat nem tudja segíteni (mindig visszaveszi a jobb lábára és hátrapasszol), hanem a védekezésben is gyenge(feleslegesen szabálytalankodott a gól előtt)...nem a balközép a posztja, ez egyértelmű, volt egy török első félideje, azon kívül nulla...
    Sallai-6 (sokkal többet tud ennél, nem jól játszott mindaddig, amíg Rossi ki nem tette az igazi helyére, a balközépbe, rossz döntéseket hozott, önző volt, de nagyon feljavult a 72. perc után, miután Holender posztját átvette)
    Szalai Á. - 6 (most azt mondom hogy hasznos volt, jobban megtartotta a labdákat, mint szokta, próbált passzolni is, küzdött, kapart, hajtott, de egyértelmű, hogy ő csak kiegészítő embernek lesz jó az EB-n, ha nem fog standardan játszani valahol)
    Lovrencsics- 6 (jobb volt azon a poszton, mint Fiola, jöttek a beadások, igaz nem mindig pontosan, de egyértelműen hasznos volt, jót tett a beállása)
    Sigér- 5 (eladott labdákat, de szerzett is, saját hibáját kijavítva blokkolt a második gólunk előtt, összességében átlagos teljesítményt nyújtott, csereembernek megfelelő)
    Nego- 7 ( hatalmasat lendített a beállításával, gyors, technikás, gólerős, Rossi egyik nagy hibája, hogy miért nem kezdő ez az ember??? kb bármelyik poszton...én csatárt játszatnék vele)
    Könyves-5 (sokat nem ért labdához, de zseniális volt, hogy elvitte az embert Szoboszlai elől)
    Nikolics- 6 (nem emberem ő sem, de kiegészítőembernek megfelelő, hajt, küzd, a veszély benne van)
    Rossi- 7 (megfelelően motivál, összerakta őket, de benne van a hiba, Holender, Fiola kezdetése és Nego nem kezdetése, ezen kívül pl. Simon, Gyurcsó, Kecskés nem kipróbálása NL meccseken, a rengeteg jobbhátvéd a keretben stb. )
    De összességében nagyon jó a teljesítmény, bizakodóak lehetünk! Hajrá Magyarország!!!

    https://ulloi129.hu/2020/11/12/magyarorszag-izland-2/
    https://www.nemzetisport.hu/nso_cikkhozzaszolas/?cikk_id=2794669
     
  6. avatar: magyarfutball.hu
    2020.11.11, 19:12 (szerk.: 2020.11.13, 17:33)
    A korábbi folyamatos negatív teszteredmények után Marco Rossi legutóbbi vizsgálata pozitív eredményt mutatott. Elkülönítése a játékosoktól, stábtagoktól azonnal megtörtént.

    https://twitter.com/MLSZhivatalos/status/1326458140662050818
    Bár kapott meghívót, Arnór Ingvi Traustason nem lesz ott az izlandi labdarúgó-válogatott keretében a Magyarország elleni Európa-bajnoki pótselejtezőn – jelentette be hétfőn hivatalos Twitter-csatornáján az izlandi szövetség.

    https://www.nemzetisport.hu/magyar_valogatott/magyar-izlandi-fontos-ember-dolt-ki-az-ellenfeltol-2794111
     
  7. avatar: magyarfutball.hu
    2020.11.09, 15:55
    Korlátozások a labdarúgásban is

    Az Orbán Viktor miniszterelnök által hétfőn délelőtt bejelentett korlátozó intézkedések természetesen a labdarúgást is jelentősen mértékben érintik. A Magyar Labdarúgó Szövetség a kormány és a járványügyi hatóságok minden döntését végrehajtja saját területén a koronavírus-járvány terjedésének visszaszorítása érdekében.

    A további döntéseket – például az amatőr futballra vonatkozóan – a kormányhatározat pontos részleteinek ismeretében hozza meg a szövetség elnöksége.

    A nézők nélkül, zárt kapuk mögött rendezett válogatott mérkőzések esetén a jegyek árát az MLSZ visszatéríti.

    2020.11.09
    https://szovetseg.mlsz.hu/hir/korlatozasok-a-labdarugasban-is
     
  8. avatar: magyarfutball.hu
    2020.11.08, 20:03
    Az @nkosijek tájékoztatása szerint Kleinheisler Lászlónak karanténba kellett vonulnia, így nem csatlakozik a férfi A-válogatott Izland, Szerbia és Törökország ellen készülő keretéhez.

    https://twitter.com/MLSZhivatalos/status/1325396175818792960
     
  9. avatar: magyarfutball.hu
    2020.11.06, 18:51
    Elfogytak az Izland elleni belépők

    A magyar-izlandi Eb-pótselejtezőre már nem lehet jegyet vásárolni, a Puskás Aréna befogadóképességének 30 százalékáig megtelik magyar szurkolókkal a stadion november 12-én.

    Férfi A-válogatottunk novemberi mérkőzéseire első körben kombinált belépőket lehetett vásárolni, majd november 4-én kezdődött meg a november 12-i Magyarország-Izland Eb-pótselejtező jegyeinek önálló értékesítése a megmaradt kontingensből. Az izlandiak elleni meccs jegyei ma délelőtt elfogytak, vagyis a Puskás Aréna lelátójának 30 százaléka megtelik az összecsapásra.

    https://valogatott.mlsz.hu/ferfi-a-valogatott/hir/csapat/elfogytak-az-izland-elleni-belepok
     
  10. avatar: magyarfutball.hu
    2020.11.03, 19:35
    Marco Rossi szövetségi kapitány kihirdette az izlandiak elleni Eb-pótselejtezőre, és a szerbek, valamint a törökök elleni hazai Nemzetek Ligája-mérkőzésekre készülő keretét.
    ...
    – Három olyan mérkőzés áll előttünk, amelyek óriási hatással lesznek a válogatott jövőjére – mondta a kerethirdetést követően Marco Rossi. – A legfontosabb természetesen az első mérkőzés Izland ellen, hiszen ha azt megnyerjük, akkor résztvevői leszünk a jövő évi Európa-bajnokságnak, melynek Budapest is házigazdája. Ugyanakkor a két Nemzetek Ligája-mérkőzés is nagyon fontos, mivel a csoportban elért eredményeink határozzák meg, hogy a következő kiírásban hova kerülünk, kikkel sorsolhatnak össze bennünket. A célunk természetesen mindhárom mérkőzésen a győzelem megszerzése, de a legfontosabb, hogy a csapat mindent kiadjon magából, és felvegye a versenyt a riválisokkal, köztük olyan ellenféllel szemben is, mint a Nemzetek Ligájában az A-ligában szereplő Izland. A szeptemberi és októberi meccseken a mutatott játék és a hozzáállás területén is pozitív tapasztalatokkal gazdagodtunk, ez reménykeltő a novemberi mérkőzések előtt. Hiszem, hogy csakis a megfelelő hozzáállással tudunk eredményeket elérni.

    Marco Rossi szövetségi kapitánynak nem volt oka a változtatásra az októberi kerethez képest, nagyrészt ugyanazokra a futballistákra számít, mint egy hónapja. Visszatér ugyanakkor a csapatba két horvátországi légiósunk, Kleinheisler László és Gyurcsó Ádám, akik hosszabb kihagyást követően léphetnek ismét pályára válogatott mezben.

    – Huszonhét fős a keretünk, hiszen ezúttal ismét három mérkőzést játszunk hat nap alatt, amiről az októberi tapasztalataink alapján pontosan tudjuk, mekkora megterhelést jelent. A keret összeállításánál az volt a célunk, hogy azok kapjanak ismét lehetőséget, akik az októberi mérkőzéseken bizonyítottak, hiszen mindannyian megérdemlik az újabb lehetőséget. Ahol plusz játékosokra volt szükségünk, ott is ismerős arcok mellett tettük le a voksunkat, hiszen fontos, hogy ne most kísérletezzünk új játékosokkal, mivel nagy céljaink és nehéz feladataink vannak. A felépült játékosok visszakerültek a keretbe, illetve Kleinheisler és Gyurcsó is újra velünk lesznek – tette hozzá a szövetségi kapitány.

    Marco Rossi az izlandiakról szólva elmondta: fizikailag nagyon erős csapattal mérkőzünk meg az Európa-bajnoki részvételért, amely nagyon kevés teret hagy ellenfelének a támadásokra, viszont kiválóan kontrázik, és maximálisan kihasználja, ha ellenfele területet enged neki. Gylfi Sigurðsson kulcsembere a csapatnak, ő több poszton is remek teljesítményre képes, és mindkét lábbal nagyszerűen lő. A csatársorban Alfreð Finnbogason és Jóhann Berg Guðmundsson is rendkívül veszélyes játékos, kulcsfontosságú, hogy a széleken nem szabad területet hagyni előttük.

    2020.11.02
    https://valogatott.mlsz.hu/ferfi-a-valogatott/hir/csapat/kleinheisler-es-gyurcso-is-visszatert-a-valogatott-keretebe
     
  11. avatar: magyarfutball.hu
    2020.10.11, 12:32
    A magyar válogatott novemberben három tétmérkőzést játszik hazai pályán, a jelenleg érvényes szabályozás szerint nézők előtt: november 12-én Izlandot fogadja Eb-pótselejtezőn, majd november 15-én a szerbek, november 18-án a törökök látogatnak a Puskás Arénába Nemzetek Ligája-összecsapásokon.

    Mint ismert, az európai szövetség októbertől engedélyezi, hogy az UEFA-mérkőzéseket nézők előtt rendezzék meg, de a járványhelyzet miatt a szurkolók a stadionok lelátói kapacitásának legfeljebb 30 százalékát foglalhatják el. Ennek megfelelően a novemberi, hazai válogatott mérkőzéseken is jelen lehetnek a hazai szurkolók a Puskás Arénában. A szervezési és járványügyi előkészületek miatt a mérkőzések jegyeinek értékesítése az október 26-án kezdődő héten indul el, és a korábbi gyakorlatnak megfelelően elsőként a Szurkolói Klub tagjai válthatnak belépőket a találkozókra.

    A további részletekről folyamatosan tájékoztatjuk a szurkolókat!

    https://szovetseg.mlsz.hu/hir/szk-tagok-elonyben-az-izland-elleni-jegyek-vasarlasanal