magyarfutball.hu

Magyarország - Görögország 20:45

   
Tölts fel te is saját képeket! »
tippjáték
tippek
 1. 1 : 1 (2)
 2. 0 : 1 (1)
 3. 0 : 3 (1)
Nemzetek Ligája
hivatalos válogatott mérkőzés
nézőszámok :
zárt kapuk mögött

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: magyarfutball.hu
  2018.01.24, 18:25
  Az UEFA idén debütáló, a férfi nemzeti válogatottak számára kiírt új sorozatának, a Nemzetek Ligájának sorsolására szerdán délben került sor a svájci Lausanne-ban. A magyar férfi A-válogatott Görögországgal, Finnországgal és Észtországgal került egy csoportba. Hátrányt jelent majd, hogy a válogatott zártkapus mérkőzésen, szurkolói nélkül kezdi a Nemzetek Ligája-sorozatban hazai szereplését.

  Egyértelmű hátrányt jelent, hogy a válogatott zártkapus mérkőzésen, szurkolói nélkül kezdi a Nemzetek Ligája sorozatban hazai szereplését, hiszen a 2015-ös magyar–román Eb-selejtező után az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) megbüntette a Magyar Labdarúgó Szövetséget, amelyre a zártkapus szankció mellett 70 ezer eurós (21,84 millió forint) pénzbírságot is kiszabott. Az UEFA ellenőre három vétséget tüntetett fel jelentésében: a szurkolók egy része tiszteletlenül viselkedett a román himnusz alatt; rasszista magatartás (cigányozás); a menekülőutak blokkolása. Az UEFA illetékes testülete 2015. novemberében elutasította a MLSZ fellebbezését, így már ekkor eldőlt, hogy a válogatottnak a következő UEFA-lebonyolítású hazai tétmérkőzését zárt kapuk mögött kell lejátszania – ezen, közel három esztendővel korábbi szurkolói rendbontások miatt.

  Emlékezetes, hogy az említett fellebbezés tette lehetővé, hogy a magyar válogatott előbb 2015. októberében a feröeriek elleni Eb-selejtezőt, majd novemberben a norvégok elleni sorsdöntő pótselejtező hazai visszavágóját is nézők előtt, szurkolói támogatással játszhatta le és nyerte meg a Groupama Arénában.

  Fontos, hogy amennyiben az UEFA ellenőrei ismételten rendbontásokat tapasztalnak a magyar válogatott bármely mérkőzésén, akkor várhatóan újabb súlyos szankciókkal kell szembenéznie a visszaesőként számon tartott magyar szövetségnek, és ez által a nemzeti csapatnak is.

  https://valogatott.mlsz.hu/ferfi-a-valogatott/hir/szurkolok/nemzetek-ligaja-sorsolas-a-valogatott