magyarfutball.hu

Luxembourg - Hungary 2 : 2 20:00

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

mérkőzés: 3 (1 szavazat)

játékvezető: 4 (1 szavazat)

hangulat: 2 (1 szavazat)

1...5
betting game
tippek
  1. 0 : 1 (1)
  2. 0 : 2 (1)
  3. 0 : 3 (1)
barátságos mérkőzés
975. official national team match
ground : Luxembourg, Stade de Luxembourg
referee : Lardot Jonathan (Belgium)
attendance:
  1. mlsz.hu: -
  2. flf.lu: 3.571
  3. nso.hu: 3.571

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2022.12.17, 17:45
    Luc Holtz: Luc Holtz egy sajtótájékoztatón elmondta, örül ennek az eredménynek, főleg, ha az ellenfél minőségét vesszük figyelembe. A tréner utalt a magyarok Anglia és Németország ellen elért eredményeire. Szoboszlai Dominikkel Luc Holtz a Stade de Luxembourg gyepén láthatta volna az eddig legjobb egyéni minőséget képviselő játékost.

    A három debütáló teljesítményét firtató kérdésre a válogatott edző elismerte, normális, hogy az első meccsen magasabb volt a stresszfaktor. Ennek ellenére jó teljesítményt és mindenekelőtt érdekes új fegyvert látott Alessio Curcivel, akinek Holtz szerint 3-2-t kellett volna szereznie. Hozzátette: a játékosok morálja szempontjából fontos volt ez a teljesítmény.

    Sőt, Enes Mahmutovictól erős teljesítményt, Florian Bohnerttől pedig rendkívül erős teljesítményt látott az edző. (Google translate

    Marco Rossi: A legfontosabb tapasztalat, hogy talán néhányan kicsit túl sokat gondoltak magukról, néhányan azt gondolják, hogy sokkal jobbak vagyunk, mint valójában. Szerintem mi jó csapat vagyunk, de ha nem játszol teljes koncentrációval és ha nem sikerül hibák nélkül lehozni a meccset, akkor túlságosan nehéz lesz. Adtunk nekik egy gólt az elején, majd visszajöttünk a meccsbe és a találkozó bizonyos részeiben jó dolgokat is produkáltunk. Amikor vezettünk 2-1-re, voltak is helyzeteink, amikből újabb gólt szerezhettünk volna, de mégis ők egyenlítettek egy nagyon könnyű, elkerülhető góllal. Ez a gól egy másik nagy hibából jött, ami persze benne van a fociban. Tudtuk már előzetesen is, hogy nem lesz egyszerű feladat Luxemburg ellen játszani idegenben, jó eredményeket értek el a múltban itt, de nekünk úgy kellett volna pályára lépni, hogy megnyerjük a mérkőzést. Arra kell gondoltunk, hogy mi volt rossz, miben kell fejlődnünk, ezzel kapcsolatban eléggé egyértelmű a véleményem, beszélek is majd erről a játékosokkal. Sok dologról fogunk beszélni, de a legfontosabb az, hogy mindenki tudja, a győzelem érdekében egészen egyszerűen muszáj százszázalékosan koncentrálni, különben Bulgária, Montenegró és Litvánia ellen is nagyon nehéz lesz. Ma sok jó dolgot csináltunk, amikor nálunk volt a labda, néha egészen jó módon sikerült eljutni az ellenfél kapujáig, de nem sikerült betalálnunk olyan sokszor. Az is igaz, hogy egy újabb nagy hiba után a végén, ha Dibusz nem véd, akkor akár ki is kaphattunk volna 3-2-re. Két lábbal a földön kell járnunk, öntudatunknál kell lennünk, dolgoznunk kell, koncentráltnak kell lennünk, nem gondolhatjuk azt, hogy a győzelmek könnyen jönnek majd. Ádám rengeteget harcolt, a hozzáállásával kapcsolatban nem lehet rossz szavam, de azt ő is tudja, hogy fejlődnie kell, ami a fizikális állapotát illeti. Nemzetközi szinten ez nem elég, muszáj fejlődnie és biztos vagyok benne, hogy ezt meg is fogja tenni. Nagyon örülök Némethnek, jól szállt be, igazából a tudásával kapcsolatban sosem volt kétségünk, amióta az U17-es válogatottól kezdve figyeljük. De neki is fejlődnie kell, több játékperc kell a klubjában, annak ellenére, hogy milyen posztriválisai vannak. Több meccsre van szüksége, de természetesen örülök a mai góljának. Csakúgy, mint Baráth Péternek, aki először kapta meg a lehetőséget a felnőtt válogatottban. A jövő egyértelműen a fiataloké.

    https://ulloi129.hu/2022/11/18/rossi-talan-nehanyan-kicsit-tul-sokat-gondoltak-magukrol/
    https://www.flf.lu/archiv-80249v4/news/37729
     
  2. avatar: magyarfutball.hu
    2022.12.17, 11:54 (szerk.: 2022.12.17, 11:55)
    En nem mergelodok a meccs miatt, teljesen rendben van. Meg kell erteni, hogy ma mar nincs konnyu meccs valogatott szinten. Jobb most szenvedjunk s vegyuk eszre, hogy van meg hova fejlodni, mint tetmeccsen veszitsunk pontot egy "kotelezo" meccsen.

    Egyébként a 2. luxemburgi gól előtt lehet, hogy Rodrigues lesen kapta.
    Megnézném kivonalazva. Ettól függetlenül
    Kerkez így nem szállhat el.

    Elől kicsit több kellett volna, hátul volt egy borzasztó 10 percünk a végefelé. Jó lenne, ha elől a Németh és Ádám együtt tudna fent lenni, de ezt még sajna nem bírjuk el… Nagy Ádám miatt…

    Amikor a Nemzetek Ligájában jó eredményt értünk el azt hallottuk, hogy ezek csak semmit nem jelentő barátságos meccsek. Pedig azért téttel bírtak. Most egy tényleg barátságos meccsen pedig szántsák be a pályát, mert Rossi csapatot épít és nem nyertünk.

    Nincs itt semmi gond, Mérei, Simek, Korsós és a válogatott is jó,.. Szobi ma végre lelkes és lelkesítő is volt, jót tett neki a csk szalag. Ez egy hangulat nélküli és élettelen mérkőzés volt, egy kötelező nyűg, lesz majd jobb is, nem történt semmi drámai.

    Szoboszlai tényleg nem volt ma rossz, kivéve a pontrúgásokat, azok nagyon nem mentek, de a mezőnybe teljesen rendben volt a játéka.

    Amúgy a meccs hullámzó volt. Mikor letámadtak akkor sokszor nem tudtunk mit kezdeni ezzel. Az első gólnál is egyéni hiba volt, de az ellenfél letámadása volt a kulcs Styles hibájához. Volt még egy hasonló hiba akkor Fiolától is. Nekünk meg egy szép gólunk meg egy Ádám-Gazdag összjáték utáni gyenge lövésünk. Rossi első 3 cseréjével teljesen egyetértettem. Ádám-Gazdag és Nagy Zs. az első félidőben nem volt jó és pontos sem(+Nagy sárgás volt). A második félidőben a góljukig osztálykülönbség(kapufa hatalmas védésnél, jó helyzetből fejes Orbántól, lövés Sallaitól) volt a javunkra. Sajnos a semmiből kiegyenlítettek és akkor megint fejetlenség volt. Benne volt a ziccer miatt az is, hogy kikapunk. Szoboszlai nem volt rossz(kivéve a pontrúgásai, mert azok rosszak voltak), de önmagához mérten több kell. Sallai sajnos formán kívül még. Ami pozitív mindenképpen, hogy Kezkez(19), Németh(20), Baráth(20), Styles(22), Szoboszlai(22), Szalai(24), Sallai(25) egyszerre a pályán voltak(Schäfer(23) pedig sérülés miatt nem játszott)

    Nem akarom én Ádám Martint bántani, de jól mondja Rossi, nemzetközi szinten ritkán látni ilyen túlsúllyal, ilyen rossz fizikai állapotban lévő játékost.

    te se láttad ameccset mi?? a martin úgy letette labdát a gazdagnak,hogy müvészet volt kihagyni!! akkora helyzeteket be kell rúgni.

    28 éve szurkolok a válogatottnak. Nem ez volt a legrosszabb meccsük. Aki meg azt gondolja, hogy Európában Gibraltárt és San Marinót kivéve félgőzzel is győzni kell a kis csapatok ellen, az nem ismeri az európai focit. A foci csapatjáték és az esélytelenebb csapatok ezt minden szinten kihasználják. Mi is kihasználtuk. Most Luxemburg is.

    Ami Ádám Martint illeti, jól jellemzi a játékát, hogy több alkalommal is az emberfogással védekező ellenfele egy gyors pöcköléssel simán elrúgta előle a labdát, amikor felpasszoltuk rá.
    Igen, testi erejénél fogva egyszer-egyszer le tudja fejelni a labdát, de összességében ez nagyon kevés ilyen szinten.

    Ez egy teszt meccs volt, és ez a Luxemburg már nem az 5 évvel ezelőtti... Sajnos Dibusz nem volt ott fejben, ez látszott a közeliken is, hogy nem fradi szinten pörög... Ezért kell Gula... Nagy Ádám most nincs válogatott formában, nem szabad meghívni ameddig össze nem szedi magát... Fiola a vidiben sem tud felpörögni, max. az anyázásoknál, neki sem megy most... Ádám Martin... Régóta mondom, hogy jó fej srác, de nem válogatott szint...

    Styles volt a leggyengébb, Nagy Ádi ma jól játszott, csak azok pontozzák le, akik nem értik a focit. Szobó rendben volt, a fiatalok jól szálltak be, nagyon tetszett a 2. gól. Viszont egyszerűen senki ellen nem lehet 2 ilyen nevetséges gólt kapni...

    Nem volt ez vészes, kár hogy kiadtuk kezünkből a győzelmet. Sajnos ismét kiderült, hogy Ádám Martin kevés Szalai Ádám helyére, ellenben Németh alkalmas lehet az ék szerepére. És nem csak a gólja, hanem inkább az alkata, fordulékonysága és hosszú lábai miatt. Ma a jobb szélen keveset alkottunk, Fiola halvány volt. Nagy Ádit hiába szidják, amint lejött probléműák voltak a helyén. Styles eddigi leggyengébb meccsét hozta, nagyon akart, szinte szétrobbant a feje, hogy nem ment. Megesik. Hátul több hiba volt, mint amennyit hibázhatunk. Jó lesz ez, most kell kipróbálni dolgokat, még ha aztán nem is néz ki jól az iksz. A luxemburgiak egyébként nem rosszak (nem is jók persze), de veszélyesek támadásban, és hatékonyak. Hátul gyengék, ha benyomják őket, gondjaik vannak. Kár, hogy 2-1-nél kiengedtünk.

    Év végi sörmeccs, amikor nagyon akarták, odatették magukat. Bár a vége számomra érthetetlen. A védelem összehozott két nevetséges gólt. Nagy rendben volt, Styles kevésbé. Ádámot el kell felejteni a jelenlegi fizikumával. Fiolát hamarabb lekaptam volna és szerintem a hajrában Dárdai inkább nyerő ember lehetett volna egy formába lendülő Sallaival szemben.

    Nekem ezzel a hátúl passzolgatós, labdát előre baxo taktikával vannak gondjaim (csapatnak is). A földön jobban megy a játék ha el nem adjuk a labdát.
    Nagy Ádi tegnap jobb volt mint szokott lenni, de voltak eladott labdái.
    Ádám Martin első félidőben mint ha pályán sem lenne (folyamatos kísérete volt, a másodikban többször jól játszotta meg a labdát, ami sajnos megint általában lassan visszakerült a mi térfelünkre, de ez nem az ő hibája volt. Fiols, Nagy Zsolt és Sallai gyengék voltak. Styles nagyon küzdött (a hiba persze lehúzza a teljesítményét). Fiatalok jól jöttek be. Szobi jól játszott most, pontrúgásai azok annyira nem ültek.
    A selejtezőkre ki kell találni valamilyen jó taktikát, mert mostani nem jó, az látszott támadgatunk de lekontráznak. A többi kiscsapattól is ezért kaptunk ki vagy vesztettünk pontokat.

    Bárki bármint mond, a bondásligások viszik a hátukon a csapatot. A többi játékos kb. töltelék, ha jó napjuk van akkor képesek vagyunk a bravúrra, de ha szembejön egy játéktördelő csapat, akkor vége a tudománynak.

    Szerintem meg Nagy Ádám volt az egyik leggyengébb láncszem és Nagy Zsolt... rengeteg rossz felpasszuk volt. Sallai nem jól szállt be, Fioláról, és Ádám Martinról sokáig fel sem tűnt, hogy játszanak.
    Kerkez, Németh jól játszott, Láng, Orbán hozta, amit kell, Szoboszlai pedig nálam megint egy közepes teljesítmény. Rosszul sem játszott, de ennél többet kell felvállalni. Styles tetszett, ment kegyetlen módon!
    Remélem hétvégén jobban összeáll a csapatjáték.

    A két szélünk teljesen felcserélődött most ebben a pár évben. A baloldali hiányposzt teljesen megoldódott, a jobb viszont kezd megüresedni. Fiola rettenetesen halvány, Botka sem hozza a formát, Nego pedig jó ott csak látjuk hogy nem lehet mindenki mindig harcraképes. Bollát minél hamarabb be kell építeni, szerintem bizonyított azzal hogy svájci ligában megállja a helyét és stabil, egyre értékesebb játékos. A bal oldalunk és Kerkez-Németh összjáték nagyon durván jól fog kinézni! Kerkeznek hihetetlen jó meglátásai és tűpontos beadásai vannak, Németh pedig jól érzi a kaput, mozgékony és termetes, rengeteg gólunk fog ebből születni. Az is világossá vált ma, hogy Ádám Martin továbbra is a meccs végére lesz jó beállni csak birkózni, nem rossz játékos, de neki ez a plafon és erre használhatjuk. Középpályán Nagy Ádi most hozta a régebbi formáját, Stylesnak nem ment, de mindenkinek van gyenge meccse. Baráth nevét nem is hallottam, fel se tűnt hogy becserélték. Sallai nagyon gyenge még, remélem visszanyeri a formáját. Védelmünk szokásosan jó volt, Langnak egyedül a labdakihozatallal vannak bajai, Mocsit megnéztem volna mit tud.
    Összességében: Szalai Ádám gondja Némethhel megoldva, Ádám Martin B opciónak elmegy, jobb szárnyvédőbe Bollát beépíteni, középpályán még kellene egy-két meghatározo jó játékos

    Ez már megint milyen szavazás? BEjön ez az újonc gyerek, oké, berúg egy oylan helyzetet, amit egy csatárnak kötelező, aztán elad egy labdát, amiből ha nincs Dibusz bravúrja, akkor ki is kapunk, nem ment hátra védekezni, amúgy hatszor ért labdába összesen, és ezzel második a szavazáson??? Aki meg sem próbálja az összteljesítményt nézni, ne szavazzon már! Komolxtalan az egész. Styles nagyot hibázott, de végig zakatolt, sokat futott, voltak jó megoldásai, paszai. Szalai a gólja mellett is jól oldotta meg feladatait, ők ketten voltak a legjobbak. Dibuszt amit védhetett védte, de amúgy nem volt sok dolga, Szoboszlai is talán most mozgott az egyik legjobban a válogatottban, ha az összképet nézzük, nem csak a gólokat. De nála még mindig van hiányérzetem bőven. Ádám akart, harcolt a labdákért, de lassú, nehezen fordul, nem ő lesz a végleges megoldás a centerposztra. A válogatott és a nemzetközi szint nem egyenlő az NB I-el és a koreai ligával. Orban hozta azt amit általában szokott, Fiola szintén, bár sok volt a rossz passz. Lang nálam nem válogatott, de ha elvonatkoztatok a személyes véleményemtől, amit most láttam tőle, az sem volt átlag feletti, sőt, ez a kacska mozdulat, amivel az egyenlítő gólt berúgra a saját kapojába, jajj! Összességében átlagos volt. Nagy Ádám az utóbbi meccsein a válogatottban gyenge volt. Kerkez keveset játszott, de volt a gólpassza, jól zakatolt, ifjnc létére bátor, ami ritka erény, ha maygar fiatalról van szó. Oké, ő sem teljesen az, de akkor is. Gazdag megint nulla, nem tudom, ezt az amerikai ligát ezt miért veszi bárki is komolyan? Ako ott villog, a válogatottban nulla. Eddig szinte mindig. Kihagyta a meccs helyzetét, aztán semmi más emlékezetes. Én nem erőltetném, pláne nem a kezdőcsapatban. Ezt a Baráth gyereket is nem tudom, miért gondolják, hogy jó lesz? A Debrecenben is szürke többnyire, talán el akarják adni külföldre, jól jön a válogatottság iylenkor... Szóval Szalai, Styles, Orban az akik a legjobb három teljesítményt nyújtották összességében, Dibusz, Szoboszlai mögöttük, ez a legjobb öt. A többi vagy keveset játszott ahhoz, hogy ide lehessen sorolni (Kerkez) vagy nem volt jobb az átlagosnál. A görögök ellen több kell. Mindenkitől.

    Ádám sajnos nagyon gyenge volt valóban. Végig hátrafelé védekezett, nem helyezett nyomást a védőkre a labdakihozataloknál, ebből adódott, hogy az első félidőben még a labdabirtoklás sem volt az igazi, nagyon kényelmesen tudtak hátulról építkezni. Valószínűleg ez a sebességéből és állóképességéből, illetve ezek hiányából fakad. Németh-tel ez megváltozott, pressingelt, emiatt többnyire nem tudták megjátszani a labdákat a védők, sokkal több labdát tudtak megszerezni a középpályásaink. Ádám nem megfelelő helyettese a tegnapi meccs alapján Szalainak, amit sajnálok.

    Szalai Ádám nélkül még nem tudunk nyerni.
    Amúgy ez egy kontrollált meccs volt, mindkét góljukat mi rúgattuk velük, ha Langnak kicsit nagyobb mázlija van, akkor simán kirúgja.
    A lényeg, hogy tanuljunk a tegnapiból, hogy tudjunk megfelelő minőségben játszani olyan meccseken, ahol mi kimondottan a 3 pontért megyünk.
    Vasárnap folytatjuk, akkor hazai pályán szintén a 3 pont a cél és csak a győzelemért/alázatos játékért jár a Himnusz.

    Nemeth goljaban Kerkez nagyon jo beadasa volt a kulcs. Orulunk, hogy nem rontotta el. Egy csatartol ez kell. De ettol ne legyen mar a legjobb 2. a meccsen.

    Nézzük a kialakult sorrend szerint.
    1. Szalai lehetett volna valóban a legjobb a sok munkájával, hosszú és keresztlabdáival, de a második kapott gólunk nagyrészt neki köszönhető. Elfutott az emberétől, odament Orbánnak segíteni, aki erre nem szorult rá. Atti űresbe került embere pedig megkapta a labdát, szegény Kerkez már nem tudott időben átváltani a saját emberéről (merthogy oktalanul emlegetik Kerkez csúszását a gól kapcsán, ő az emberét fogva a helyén volt, a Szalai által üressé tett góllövőre idő híján nem érhetett oda). Tehát Attinak kapott gólt eredményező hibája volt, inkább kb. harmadik legjobbnak tenném emiatt.
    2. Németh jól mozgott, fajlagosan is többet volt játékban, mint Ádám, technikailag szépen oldotta meg a gólját, megérdemli a jó osztályzatot. Jó passzban van, pechjére a nyáron végül mégsem távozott genki konkurenciája pedig élete formájában, szakmányban lődözi a gólokat is az utóbbi meccsein, ezért kap Németh kevesebb játéklehetőséget. De megérett a válogatottságra, ezt hamarosan a Genkben is újra bizonyítani tudja.
    3. Kerkez hasonképpen Némethez, sőt, ő még többet tudott hozzáteni a bejövetelével elöl is, hátul is. Sebességet hozott a bal oldalra. Már jobb játékos, mint a későn beérett Nagy Zsolt, és nyilván lesz még sokkal jobb is. Klasszisgyanús a kicsike ugyebár.
    4. Orbán osztályzata nagyjából a helyén, jól tette a dolgát, sajnos kétszer-háromszor is a fejében maradt a gól.
    5. Szoboszlai. Extrát nem tudott most hozzátenni, nem is volt annyit játékban, mint egy fővezérnek kellett volna, de persze sokkal többet találkozott a labdával (és az ellenféllel!!!), mint Gazdag. Sajnos Szobi se tudta felpörgetni a támadásainkat, pedig a sebesség hiányzott belőlük a legjobban. Egy picivel jobb osztályzatot érdemel, mint amit kapott.
    6. Dibusz nagy szerepet játszott a tizenegyes létrejöttében. Legalábbis rosszul reagálta le Stílus ordas hibáját - ez persze csak utólag bizonyult rossz reakciónak, nem akarom ráverni, hiszen a labdát akarta megmenteni, de azért látszott szerintem, hogy nem fogja elérni csúszva sem. Odafutnia kelllett volna, elállva a szöget, és próbálva szerelni - ahogy Gula szokta. A tizenegyes bőven fogható lett volna, ha nem vetődik el előre. Egyébként se értek egyet azzal, hogy előre elvetődnek a kapusok, a mostani esetben különösen kár volt. A meccsvégi nagy védése kvázi abból állt, hogy nem volt ideje elvetődni, mire odaért a közeli lövés. Gula ilyenkor szinte mindig állva marad, és el is akadnak benne az ilyenek. Dibusz eldőlt, de szerencsére a labda gyorsan érkezett, és még az "elrugaszkodás" helyén találta Dibusz lábát. Az osztályzata a helyén van, mert a tizenegyes nem verhető rá, hirtelen kellett próbálkoznia valamivel a saját stílusában, nem sikerült, de Stílus volt a hibás.
    7. Sallai a sérüléséből visszatérőben lévén tökéletesen formán kívül játszott, nem jött be neki semmi. Becsületére legyen mondva, ő legalább igyekezett nem óvatoskodva passzolgatni, hanem sebességet vinni a többiek állófocijába, sajnos hiába, kerékkötő lett belőle. Roli ugyanazt próbálta, amit Kerkez, de zavarta a labda.
    8. Styles az "öngólpasszán" kívül a legjobbak között volt, sokat és jól volt játékban, csak hát ugye a végzetes hibája...
    9. Langnak a második kapott gólon kívül is volt egy rossz labdaérintése, a gólnál persze kiszolgáltatott helyzetben volt, kétségbeesetten igyekezett a tetthelyre érni, oda is ért, csak már nem tudott rendesen megállni a gyenge lövés eliminálásához. Valamivel jobb osztályzatot érdemelt volna.
    10. Ádám ugyebár keveset találkozott a labdával, de amikor találkozott vele, akkor jól játszotta meg.
    11. Gazdag is keveset találkozott a labdával (és az ellenféllel), nyilván, ha a gólhelyzetét belőtte volna, kicsit szebben nézne ki az ügy. De egyébként se szokott domináns lenni a játékstílusa, általában elvan, mint a befőtt, emiatt és a fizikai középszerűsége miatt nem kulcsember. Esetében nem csak azt kell nézni, hogy az amerikai bajnokság milyen színvonalú, hanem az akklimatizálódást is, mert ebből a szempontból a leglehetetlenebb helyről érkezik. A görögök elleni meccs idejére kezd majd helyére kerülni a bioritmusa,
    12. Fiola ma semmit nem tett hozzá az előrejátékhoz, igaz, nem is vett abból el, a védekező feladatát nyilván ellátta.
    13. Nagy Zs. hasonképpen, mint Fiola, de Zsoltnak megvolt néhány a szokásos megfutásai közül, csak nem lett belőlük semmi, nem is mindig kapta meg.
    14. Hogy Nagy Ádi kapta a leggyengébb osztályzatot a nagyérdeműtől, az a nagyérdemű TÖBBSÉGÉNEK totális hozzánemértését mutatja sokadszor. Ádi hasonképpen dominálta a területét, mint Stílus, emiatt a luxok alig jutottak a kapunk közelébe. A vízhordás mellett jól játszotta meg a labdákat "hátsó irányítóként", bár persze a szokásos biztonsági szintjén, több volt az oldalpassz, mint az előre, de saját térfélen ez a helyes. Ezzel együtt az előrejátékban is résztvett annyit, mint Stílus, néha az ellenfél tizenhatosánál sertepertélt, szóval box to box. Valahova a középmezőnybe illett volna osztályozni egy hatos érdemjeggyel.

    Egyetértek a szavazás eredményét kritizálókkal. Ok, Németh reményteljes és az nemcsak szerencse, ha valaki góllal kezd az első meccsén, no de elképesztően könnyű dolga volt, tök üresen érkezett középen + kapott egy forintos labdát Kerkeztől. Aki viszont sztem a fő ludas a 2. kapott gólban. Tényleg senki sem látta, hogy ész nélkül berongyolt középre és felrúgta Orbant, üresen hagyva a balszélt és kiütve a saját védőnket? Ő is majd egyszer akár nagyon jó is lehet, de hogy tegnap felemás volt a teljesítménye, az a legenyhébb, amit írni tudok róla.
    .
    Amúgy tényleg a fent említett srácoké lehet a jövő. De a tegnap? Ne már...

    Csak fél szemmel néztem a meccset, de Styles sokat fut, ezért nehezebb megtalálni a labdákkal. Kiszámíthatatlan a csapattársaknak is.
    Sajnos nem látom Schäfer társát vagy helyettesét a középpályán. Nagy Ádi gyenge mostanában, Styles sem győzött meg. A gól is miatta született. Reméljük tanul belőle.
    Ádámot nem nagyon találták meg labdákkal és tényleg a magas, erős védőkhöz képest is lassú. Neki a lábához kell tenni a labdát, akkor tudja fedezni és jól játsza meg a társakat. Őt nem szabad kiugratni. Ahhoz lassú.
    Némethtől még nem láttunk semmit. Kell még idő, meccs, akkor lehet értékelni.
    Összességében a legjobb támadóink, Orbán, Szalai, Nagy Zsolt, Kerkez. Főleg a bal oldal lépett fel bátran. Jobb szélen Bolla nem tudom mit tud, de kéne egy Lovrencsics, Nego típusú szélső védő. Gazdag szerintem nem rossz. Labdabiztos, jól passzol és jól helyezkedik. Lehet a kapusba lőtte a labdát, elkapkodta, de legalább jó helyen érkezett. Szobitól több távoli lövés kéne, de legalább már vitte a labdát, nem akart szabadulni tőle. Csak szabálytalansággal tudták megállítani.

    "...Kerkeztől. Aki viszont sztem a fő ludas a 2. kapott gólban. Tényleg senki sem látta, hogy ész nélkül berongyolt középre és felrúgta Orbant, üresen hagyva a balszélt és kiütve a saját védőnket?"
    .,.
    Szalait nézd. Otthagyta üresbe a későbbi góllövőt, odamenvén balról a helyéről harmadiknak az Orbán által fogott ember mellé nézelődni. Ennek hatására a saját balközéppályás helyéről érkező és ott területet védő Kerkez kétségbeesetten próbált odaérni a Szalai által érthetetlen okból üresen hagyott emberre. Szalai mellett elpasszolják, ő nézelődik. Kerkez bevetődik, nem rúgva fel senkit, főleg nem Orbánt. Orbán elkezd átfutni az események helyszínére, amelyektől ő távolabb van, mint a saját embere otthagyása után ott nézelődő Szalai. Kerkez feltápászkodik, megcsúszik közben, illetve elnyomja a rajta átlépő ellenfél. Orbán szalad Kerkez mellett, megcsúszik közben, illetve elgáncsolja a Kerkezen átlépő ellenfél. Közben egymással is érintkezésbe lép a feltápászkodó Kerkez és a mellette futó Orbán, de alapvetően mindkettejük esése az ellenfélnek köszönhető, Orbán elgáncsolásáért akár sípolhatott is volna a spori. Szalai továbbra is nézelődik. Eközben még távolabbról Lang is az események felé fut, védendő a kaput. A jó "messziről" kétségbeesetten érkező Lang beér messziről a kapuba, az eleve a környéken levő Szalai továbbra is nézelődik. Szalai volt a fő ludas a második kapott gólban. Otthagyta feleslegesen a később gólt lövő emberét, majd másodperceken át nézelődött, miközben három társa is kétségbeesetten, Szalainál jóval távolabbról a helyszínre érkezve próbálta kijavítani a nézelődő Szalai helyezkedési hibáját.

    A hátul tili-tolizás úgy tűnik az elmúlt időkben jött divatba sok helyen és számomra azt bizonyítja, hogy az adott csapat nem labdákat előrevágva és ezáltal párharcokat forszírozva akar előre menni, hanem a labdát mindvégig birtokolva az ellenfél helyezkedésén lyukakat és passzsávokat keresve.
    Cserébe jön persze az ellenfél letámadása, amit ugyanúgy ki kell mozogni és nem meglepődni rajta. Persze hibázni ilyenkor nem szabad mert a rossz passz az gólpassz az ellenfélnek.
    Mondjuk a 11-es szabályon volna mit csiszolni, mert amikor a mókust buktatta Dibusz, akkor a labda kb már kinn volt, tehát pontosan nem látszott, hogy hogyan is tervezte megjátszani azt. Alighanem lehetne még példákat találni, hogy mikor volt a cél a 11-es kikényszerítése.

    Értékelje a magyar válogatott játékosainak Luxemburg elleni teljesítményét!

    Szalai Attila 6.83
    Németh András 6.52
    Kerkez Milos 6.14
    Willi Orbán 6.12
    Szoboszlai Dominik 5.84
    Dibusz Dénes 5.83
    Sallai Roland 5.48
    Callum Styles 5
    Lang Ádám 4.99
    Ádám Martin 4.91
    Gazdag Dániel 4.78
    Fiola Attila 4.76
    Nagy Zsolt 4.62
    Nagy Ádám 4.51

    Szavazatok száma: 6391

    Köszönjük szavazatát!
    Összes szavazat: 89474

    https://www.nemzetisport.hu/nso_cikkhozzaszolas/?cikk_id=2924631
     
  3. avatar: magyarfutball.hu
    2022.11.17, 21:11
    Marco Rossi szövetségi kapitány megtartotta első edzését az eredetileg kihirdetett kerethez képest jócskán módosult összetételű a férfi A-válogatott keretének. A jelenleg keretben lévő játékosok közül mindenki egészséges.

    A férfi A-válogatott keretének tagjai hétfő délben gyülekeztek Telkiben. A délután 5 órakor kezdődő edzésig Sallai Roland kivételével minden kerettag megérkezett, bár Vécsei Bálint az egészségügyi stáb vizsgálata után távozott is, mivel sérülése nem a várt ütemben gyógyul. A múlt héten kihirdetett keretből kimaradt sérülés miatt Nego Loic, Kleinheisler László és Bolla Bendegúz is. Helyükre Schön Szabolcs illetve az először kerettag ifj. Dárdai Pál és Csongvai Áron érkezett.

    2022.11.14
    https://valogatott.mlsz.hu/ferfi-a-valogatott/hir/csapat/megtartotta-elso-edzeset-az-idei-utolso-merkozeseire-keszulo-ferfi-a-valogatott
     
  4. avatar: magyarfutball.hu
    2022.11.17, 21:10
    Kalmár Zsolt, Nagy Zsolt és Sallai Roland is felépült sérülése után és visszatérhet a luxemburgiak és a görögök ellen készülő válogatottba, melynek keretébe meghívót kapott a fiatal Németh András is. A Görögország elleni mérkőzésre november 18-án Dzsudzsák Balázs is csatlakozik a kerethez, hiszen ez lesz a korábbi csapatkapitány utolsó mérkőzése a nemzeti csapatban.

    A válogatott keretébe három, a közelmúltban sérülés miatt hiányzó játékos is visszatér. Közülük Kalmár Zsolt az, aki a legrégebben volt legutoljára kerettag, ő 2021 márciusában, az Andorra elleni mérkőzésen szenvedett súlyos térdsérülést.

    A Nemzetek Ligája-sorozatban két gólt is szerző Nagy Zsolt immáron hetek óta teljesen egészséges és a júniusban szintén kétgólos Sallai Roland is több meccsen pályára lépett már klubcsapatában, igaz az arcvédő maszkját továbbra is viselnie kell a mérkőzéseken és az edzéseken. A Belgiumban légióskodó 20 éves támadó, Németh András pedig most először készülhet a férfi A-válogatott keretével.

    – Nagyon örülök az eddig sérült játékosok visszatérésének, hiszen mindhárman már a válogatott alapembereinek számítanak. Szalai Ádám visszavonulása komoly feladat elé állít minket, ahogy ezt már korábban is elmondtam, ugyanakkor ez most tökéletes pillanat arra, hogy Németh Andrásnak lehetőséget adjunk arra, hogy megmutassa készen áll-e már a felnőtt nemzetközi futballra is. A lehetőség adott számára és bízunk benne, hogy élni is fog vele – mondta Marco Rossi szövetségi kapitány.

    2022.11.08
    https://valogatott.mlsz.hu/ferfi-a-valogatott/hir/csapat/masfel-ev-utan-visszater-a-valogatottba-kalmar-zsolt
     
  5. avatar: magyarfutball.hu
    2022.09.01, 21:11
    A vb-rajt napján zárja az évet a férfi A-válogatott

    A válogatott idei utolsó hazai mérkőzését Görögország ellen játssza november 20-án, a Puskás Arénában. Három nappal korábban Luxemburgban lép pályára Marco Rossi együttese felkészülési mérkőzésen.

    A magyar válogatott a Nemzetek Ligája "C" ligájában szereplő együttesek ellen zárja a 2022-es évet. Első ellenfelünk, Luxemburg jelenleg Törökország mögött a második helyen áll csoportjában, megelőzve a Feröer-szigeteket és Litvániát. A luxemburgi válogatottból több labdarúgó is a Bundesligában játszik, de a Szpartak Moszkvában és a holland bajnokságban is szerepel játékos a keretből.

    Legutóbb 2017. november 9-én játszottunk Luxemburg ellen. Az akkori, szintén idegenbeli mérkőzésről nincsenek jó emlékeink: 2-1-es vereséget szenvedtünk, gólunkat Nikolics Nemanja szerezte. Az akkori csapatból, melyet megbízott szakvezetőként Szélesi Zoltán irányított, ma már csak Nagy Ádám és Sallai Roland tagja a válogatott keretének. A luxemburgi válogatott szövetségi kapitánya, Luc Holtz viszont már 2010 augusztusa óta irányítja november 17-i ellenfelünket. A november 17-i találkozó lesz a tizenkettedik mérkőzésünk Luxemburg ellen, és a legutóbbi összecsapás kivételével mindig győztünk.

    – Minden évben kevés időt tud együtt tölteni a csapat, mivel roppant sűrű a klubcsapatok programja itthon és külföldön egyaránt, ezért minden egyes együtt töltött plusz nap kiemelt jelentőséggel bír. Ebből a szempontból is fontos lesz a novemberi összetartás, illetve kitűnő lehetőséget nyújt arra is, hogy lehetőséget adjunk azoknak a fiataloknak, akik egy ideje már kopogtatnak a férfi A-válogatott ajtaján, és amennyiben továbbra is megfelelően dolgoznak és teljesítenek, hamarosan rendszeres kerettagok lehetnek. Szeretnénk lemérni, hogy mire képesek, és hol tartanak nemzetközi szinten a felnőtt válogatottak mezőnyében – mondta az mlsz.hu-nak Marco Rossi.

    https://valogatott.mlsz.hu/ferfi-a-valogatott/hir/csapat/a-vb-rajt-napjan-zarja-az-evet-a-ferfi-a-valogatott