magyarfutball.hu

fénykép helye
alias
Milos Kerkez
Милош Керкез

A verbászi Maldini
nationality
Magyarország

Szerbia

age
20 years
poszt
hátvéd
related websites

játékos

pályafutás
WKW ETO FC Győr
2020. június 26 - 2021. február 1
AC Milan
2021. február 1 - 2022. január 29
AZ Alkmaar
2022. január 29 - 2023. július 20
AFC Bournemouth
2023. július 20 -
eredmények / elismerések
?
fénykép helye
Szülővárosában, a Szabadkához közeli vajdasági településen, Újverbászon ismerkedett meg a futball alapjaival, majd az akkor első osztályú Hajduk Kula csapatához került, ahol 14 éves koráig nevelkedett. Ezután a Rapid Wien együttesénél vett részt próbajátékon, ahol végül is több száz srác közül, ketten kerültek a bécsi klub kötelékébe, s ő volt az egyik. Nem volt egy könnyű „eset”, ezért a Rapidnál nem sok időt töltött el, s végül édesapja ajánlására, két esztendeje, a győri Fehér Miklós Akadémiához került.

WKW ETO FC Győr, 2020-2021

...
Szerettem a középpályán játszani, először kicsit mérges is voltam, hogy hátravittek védőnek. Amikor Győrben felkerültem a felnőttcsapathoz, Boér Gábor, akkori vezetőedzőnk a hátvédsor szélén próbált ki, és jól is ment a játék. Sokan mondták, mindenem megvan ehhez a poszthoz, és egy idő után megszerettem. Beláttam, hogy a bal oldali védő a legmegfelelőbb poszt nekem. Gyerekkoromban a gólszerzés éltetett, most már a védekezésre figyelek.2

A győri edzőimnek, főként Stark Péternek és Csató Sándornak nagyon köszönöm, hogy eddig terelgették a pályafutásomat, hogy megtalálták számomra azt a posztot, ahol a legtöbbre vihetem. Az ETO-nál nemcsak jobb futballista lettem, de a fejem is benőtt, s ezt úgy gondolom, főként annak az időszaknak köszönhetem, amikor a vírus alatt, a hotelben több héten keresztül együtt lehettem a felnőtt csapattal, Priskin Tamáséktól nagyon sokat tanultam szakmailag és emberileg egyaránt. Kijelenthetem, az ETO-család lett a második családom, soha nem fogom elfelejteni, amit itt kaptam!3


AC Milan, 2021-2022

Úgy voltam vele, szeretnék csak a futballal foglalkozni, edzésekre járni, fejlődni. Édesapám és a menedzserem, Kaposi Dániel a háttérben dolgozott azon, hogy minél jobb helyre kerüljek. Miután az első telefonos beszélgetésen túl voltunk Paolo Maldinivel és Frederic Massara sportigazgatóval, biztos voltam benne, hogy Milánóba akarok menni. Onnantól egy percig sem volt kérdés, melyik klub labdarúgója akarok lenni.
Tisztában voltam vele, hogy nem lesz egyszerű a felnőttkeretbe bekerülni, de úgy vagyok vele, a lépcsőfokokat így is, úgy is meg kell ugranom. Szerintem csak így lehet fejlődni és előrelépni. Tisztában vagyok a képességeimmel, és mindent megteszek, hogy minél előbb bemutatkozzak az első csapatban.2

Emlékszem, amikor megtudtam, hogy le szeretne igazolni az AC Milan, hihetetlen boldog voltam, nem is hittem el, hogy ez tényleg megtörténik, csak amikor aláírtam a szerződést. Az első hónap jól telt, mindenki szeretettel fogadott a klubnál a játékosoktól a fizioterapeutákon át minden stábtagig. A kezdeti időkben sem voltak nehézségeim, keményen edzettem, jól játszottam, mindent beleadtam. Tetszik az olasz futballkultúra, könnyen és gyorsan tudtam hozzá alkalmazkodni.1

A Milannál az U19-es csapatnál számítottak rá, a Transfermarkt statisztikája szerint összesen 19 meccsen lépett pályára a bajnokságban, a kupában és az ifi BL-ben, egy gólpasszt adott.

Bár január elején volt olyan hír, miszerint bekerül az AS Roma elleni keretbe, végül nem nevezték, így a felnőttcsapatban egyszer, a Pro Sesto elleni felkészülési mérkőzésen kapott lehetőséget, amit két góllal hálált meg.

AZ Alkmaar, 2022-2023

A Milan hatalmas klub, ott nem egyszerű fiatalon lehetőséget kapni, de úgy gondolom, a teljesítményemmel kiérdemeltem volna. Minden nagy csapatnak más a filozófiája, máshogy kezelik a fiatalokat, így végül úgy döntöttem, a felnőttfutballban szeretnék játszani, ezért inkább váltok. A Milan kölcsönszerződést ajánlott, de az mindig kockázatos, hiszen lehet, hogy a csapat inkább a saját akadémistáit játszatná helyetted, úgyhogy én mindenképpen végleges szerződést szerettem volna, de ez nem volt egyszerű, a klub nem engedett el könnyen. Volt néhány megkeresés Németországból, de nagyon tetszett az AZ ajánlata, nem volt nehéz döntés. Nem jöttem volna ide, ha nem tudtam volna, hogy Owen Wijndal eladását tervezi a klub, hiszen nem lett volna egyszerű megküzdenem a kapitánnyal a csapatba kerülésért. Elmondták, várnom kell néhány hónapot, aztán játszhatok az első csapatban. A várakozás nehéz volt, de az edző segített, kéthetente elmondta, mik a tervei velem, illetve az édesapám is támogatott, segített, hogy türelmes maradjak.5


AFC Bournemouth, 2023-

...
 
 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2023.07.26, 13:42
    Angliába való igazolása kapcsán:
    Szerintem jobb választás mint a lazio!
    Ez a Klub 250 millo EUR-t ér.
    A lazio szintén!
    Hajrá! Jo kis ugródeszka lesz ez neki!!

    Nem tudom igaz-e, de ha valóban csak és kizárólag a fizetés miatt lett a Bournemouth a befutó (több helyen azt olvastam, hogy apuka nem volt elégedett a fizuval, ezért esett kútba a Benfica és nem az ár miatt, mert most konkrétan 2x annyit keres majd Kerkez, mint a portugál ajánlat), akkor hibás döntés. Pl ide vagy oda, akkor is.
    Mert egy angol klub nem nevelőegyesület, őket marhára nem érdekli, hogy egy igazolás bejön-e avagy sem. Ráadásul ugye nemzetközi kupa nincs, és nagy valószínűséggel nem is lesz, ellenben rosszabb esetben egy kiesés simán befigyelhet sajna.
    Ha viszont tényleg csak az AZ által kért összegen múlt, akkor más választás nem volt, ezesetben értem és jó döntés.

    Mindhárom csapat fizetési feltételeit ő elfogadta.
    Viszont a Benfica és a Lazio is csak 12-14-et fizetett volna. Az angolok meg az AZ szintjén sokkal többet, 17-18-at. Ez döntött. Nem Kerkezen múlt.
    Innentől csak rajta múlik, szem előtt lesz a világ legjobb bajnokságában, 1-2 jó év, és megy felsőházas csapatba.

    Gratulálok Milosnak a szerződéséhez. Valahogy miatta nem aggódok, hogy megugorja-e ezt a szintet. Meglepődnék, ha nem. Viszont nagyon jó ugródeszkának ez a klub Kerkez számára. Szóval hajrá és sok sikert neki.

    https://www.nemzetisport.hu/nso_cikkhozzaszolas/?cikk_id=2968089
     
  2. avatar: magyarfutball.hu
    2022.09.25, 14:17
    Nagyszeru belepo volt a nagyvalogatottba. Es a felnott futballba is. Egy peldakep lehet a fiatalok elott, mentalitasban, hozzaallasban, magabiztossagban. Amikor eloszor lattam rola egy osszevagott videot es meg Gyorben nyomta, el sem hittem, amit latok. Technikaban, dinamikaban magyar palyakon nem latsz hasonlo jatekost minden nap.

    Számomra is az volt feltűnő ,hogy milyen dinamika van a mozgásában, az irányváltásainak a sebessége is lenyűgöző. Ilyen fiatalon is bátran játszott, látszott ,hogy nem nyomja agyon teher. az odds ,h top 3 ligába kerül nálam 1,01.

    Sokat köszönhetünk a Milannak, ha nem engedik el, akkor most lehet a primavera csapatukban vagy a aserie B-ben kallódna, Donnarummán kívül nem sok 16-18 éves kap esélyt egy Milannál, amúgy nem értem miért mondtak le Kerkezről ilyen könnyen, főleg, hogy Maldini jött érte és az edzőmeccseken is remekül játszott.

    Azért a klubjával előző hétvégén az Ajaxot verték, bekerült a Holland bajnokság aheti álomválogatottjába, egyedüliként veretlenek a bajnokságban (ehhez ugye kell némi védőmunka) - szóval ez messze nem 1 meccses teljesítmény.

    Szerintem azért rakta be, mert Nagy Zsolt megsérült és őt gondolta most a legjobbnak arra a posztra. Mondta is Rossi a meccs előtt, hogy a támadások mellett jól is védekezik, és egy ilyen erős csapat, mint Németország ellen elengedhetetlen a jó védekezés.
    Ha csak azért tette volna be, hogy legyen egy felnőtt magyar válogatottsága és ne vigyék el a szerbek, akkor berakja időhúzó cserének, vagy max. ad neki 15-20 percet a meccs végén.

    Nagyon agilis, taktikusan játszó srác, aki nem félt taccsra tenni a labdát, amikor kockázatos volt a helyzet. nagyon pozitív élmény volt látni ahogy játszik.

    https://www.nemzetisport.hu/nso_cikkhozzaszolas/?cikk_id=2915147
     
  3. avatar: magyarfutball.hu
    2022.01.31, 17:42
    Hollandiába való igazolása kapcsán:
    Én úgy hiszem, tényleg jó játékos válaht belőle. Nem kapott lehetőséget a Milánban, és eljött egy kisebb bajnokságban játszó csapathoz, hogy több játéklehetőséget kapjon. Ez mutatja, hogy okosan akarja építeni a karrierjét, és hogy ambíciozus. Sok sikert neki, remélem bejön majd neki az AZ!

    Ami biztos hogy nagy potenciállal rendelkezik, és egy fiataloknak ideális csapatban és bajnokságban van. Máe csak rajta múlik

    Nem a legkönnyebb posztra ment. Az Alkmaar kapitánya Wijndal épp ott játszik. Bár ő lassan szintet fog lépni, jelenleg a keret egyik legértékesebb tagja.
    Remélem beválik neki, hiányposzt a válogatottban az LB/LWB.

    Jobban jár, mintha jegelődne még 4 évet az olaszoknál. Ha Wijndal nemsokára lécel, még stabil kezdő is lehetne. Ő még sokra viheti, a válogatottnak is kellenek az ilyen emberek majd.

    Szerintem is jó döntés volt Hollandiába igazolnia. A Milán egy nagy ugrás volt, de úgy gondolom, hogy az is jó választás volt akkor, mert az olasz sztárcsapatból több ajtó nyíl meg előtte mint az NB2-es ETO-ból.
    Ahogy írták posztjáért Owen Wijndallal kell megvívnia a csapatba kerülésért, aki 11- szeres holland válogatott. Szinte biztos, hogy Wijndaldot előbb utóbb elviszi egy nagyobb klub. Szóval van egy jó fél éve, hogy oda tegye magát, amivel nem lesz probléma szerintem.
    Több fiatalnak kellene megcélozni ezt a szintet, amit a belga, holland bajnokság képvisel, mert ott jobban tudnak fejlődni.
    Hajrá Milos!

    Nagyon szép,18 éves magyarért tudtommal még sohasem fizettek ki ennyit.A magyar bajnokságból a legjobbakért se kapkodnak közel 2 milláért.Az Alkmaar nagyon komolyan számol Vele,a Transferegyenlegük 40 milla,kiválóan gazdálkodnak.

    https://www.nemzetisport.hu/nso_cikkhozzaszolas/?cikk_id=2873473
     
  4. avatar: magyarfutball.hu
    2021.02.06, 16:15
    Olaszországba való igazolása kapcsán:
    4 nyelven beszél. Volt már a Rapid Wiennél is.
    Bizzunk benne, hogy nem Filkor vagy Tamás útját követi.
    Ráadásul magyar válogatott szeretne lenni

    Múltkor ment a szöveg, hogy de marhák a győriek amiért bajnokság közben nem engedik el a Juvéhoz 1-2 hétre tesztelésre.
    Akkor megírtam, ha tényleg jó a srác akkor itt is megnézhették már, döntsenek kell-e aztán fizessenek.
    És tessék, private jet, Maldini mitököm
    Akkor csak van benne fantázia.
    Sok sikert.

    https://www.nemzetisport.hu/nso_cikkhozzaszolas/?cikk_id=2808073