magyarfutball.hu

Real Betis Balompié - Ferencvárosi TC 2 : 0 18:45

   
   
Upload your own photos! »
  1. Real Betis Balompié - Ferencvárosi TC 2021
  2. Real Betis Balompié - Ferencvárosi TC 2021
videók
mérkőzés értékelése

mérkőzés: 3 (1 szavazat)

játékvezető: 3 (1 szavazat)

hangulat: 3 (1 szavazat)

1...5
UEFA Európa Liga csoportkör 5. forduló
ground : Sevilla, Estadio Benito Villamarín
referee : Buquet Ruddy (Franciaország)
attendance:
  1. realbetisbalompie.es: -
  2. nso.hu: 30.132
  3. fradi.hu: 30.137
  1. 5' Tello Cristian 1 - 0
    sárga lap 42' Botka Endre
    sárga lap 49' Vécsei Bálint
    52' Canales Sergio 2 - 0
    sárga lap 79' Laïdouni Aïssa
Ott voltak:
  1. kolafe

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2021.11.26, 11:48 (szerk.: 2021.11.30, 16:20)
    Ahhoz képest, hogy milyen gyengén játszottunk, ránk nézve hízelgő az eredmény. Furcsa ez az év a kupában. Nincs pontunk, egyértelműek a vereségeink, mégis szorosabbak a meccsek eredményei. Én ott látom a legfőbb problémát, hogy nincs semmi önbizalmunk, bátortalanok vagyunk, beszari megoldásokat választunk, nem hiszünk magunkban. Ennek oka lehet, hogy nem hisznek az elvégzett munkában, talán nem is dolgoznak érte annyit mint például tavaly. A másik pedig amit már írtam egyszer, hogy nincs vezére a csapatnak. Hiányzik Sigér, Lovrencsics szellemisége, nincs aki hajtsa, bíztassa a többieket, és Stöger sem segít annyit a padról mint Rebrov, aki azonnal érezte azt a pillanatot, amikor fel kellett piszkálni őket.

    Eredmény nem gáz, de ilyen reménytelen meccset ritkán látunk. Még a Barcelona ellen is több szikrát éreztem. Nem mondom, hogy nem akartunk. Számomra ennek a meccsnek is komoly tétje volt, aztán lehet nekik annyira nem. Amúgy a már 2-3 jobb játékosát elengedő Loki sem esett ki EL-ből 0 pontal. Bíztam abban, hogy az utolsó meccseken olyan teljesítményt hozunk, amely önbizalmat fog adni a BL-selejtezőkre. Ha UEFA pontokban nem is, de előbbi téren vissza is léptünk két évet.

    Mikor lettek kiherélve a játékosok? Oké hogy egy spanyol felsőházi csapat elver minket két góllal, de bazmeg… félgőzzel lötyögtek és így is olyan simán, kérdés nélkül léptek le minket, mint ha valami fos negyedosztályú csapat lennénk. Valós küzdelemnek nyomát sem láttam. Írok levelet a Jézuskának hogy hozza vissza Rebrovot.

    Amíg nem tudunk fénykorában lévő Marin szintű játékosokat hozni,ez lesz...Márpedig nem tudunk.De komolyan,bárki elhitte hogy ilyen kerettel verjük ezeket a csapatokat?Tudod mikor fogom azt mondani,hogy REÁLIS a tavasz?Amikor a cserepadon fog ülni olyan játékos,akinek az értéke(és a tudása)több mint az ellenfél teljes kerete.Szép dolog az álmodozás,meg a Fradi-szív,meg a 11 Simon Tibi,de ezek csak kattogások.A sufniban összeraktunk egy karcos kis verdát amivel a faluban mindenkit szopatunk,de ettől még nem fogunk pontot szerezni az F1-ben...

    Ez a csapat, ha nagyobb szívvel, akarattal, koncentrációval ment volna, azért megszorongatta volna a Betist. A csapat most eleve megadta magát. A lnagyobb gond, hogy közben a hasonló szintű riválisaink szinte mindegyikének van szerzett pontja. Több is. leesik egy két koefficiens pont meg meg-megcsörren az apró is a perselyben...

    Max. 2 pontot reméltem, azt is a kelták ellen.
    De időközben szembe jött a valóság.
    Láttam a sorsolást, Láttam Orosz és Hajnal fejét, arcát.
    Brutál-erős volt ez a csoport.
    Jövőre ezek a BL-főtáblára fognak kerülni. Max a Kelták nem.
    Ráadásul tudtam, a Keltik eladta a legjobbjait, de jobbakat vett, egységesebb lett a csapatuk, sőt, nagyon jó kapust is szereztek. Barkas kb. olyan volt, mint a róla elnevezett kisbusz.

    Az eredmény reális, hiába tűnt úgy néha, mintha lenne keresnivalónk, ha mi szervezettebbek vagyunk, a Betis rátesz még egy lapáttal, és valószínűleg akkor sem szebb a vége.
    Azért elég demoralizáló volt a második félidő képe, meg az is, hogy sokan tudásuk alatt teljesítettek.
    Kovacevic és Zaki volt ma jó szerintem, meg persze Dénes védései is kellettek.
    Annak egyelőre semmi okát nem látom, hogy Cabraját kivásároljuk.

    Nagyon vegyesek az érzéseim, mert ez a vereség nem Stöger hibája, azonban az tisztán látszik, hogy Rebrovhoz képest visszalépés az osztrák.
    Szinte folyamatosan az EL meccsekre elfogyunk. Egymás után a harmadik EL meccsünk, ahol csak fogom a fejem, hogy milyen kezdőt küldünk pályára, te jó ég. Ha megnézzük hétvégén még játszott Zubkov is, Uzuni is és Civic is. Ma már nem (vasárnaphoz képest 2 gól és 2 gólpassz nem volt a pályán). De ugyanez volt a Celtic elleni visszavágón, és a Glasgow-i meccsen is. Ez egyben azt is mutatja, hogy erősen lyukas a keretünk (legfőképpen szélsővédő és 6-os poszton). Illetve azt is, hogy Haratin későn ment el, nem sikerült pótolni, illetve azt is, hogy beleugrottunk most pár vételbe ami nagyon nem vált be (Loncar, Cabraja, Zachi se nagyon, Gavric még kap egy kis időt).
    Viszont Stögerrel nem stimmel valami, nem tud motiválni, vagy másképp mondom, nem tudja keresztülvinni az akaratát az öltözőn. Ma is ez a lelketlen játék, ahogy tisztes távolból figyeltük ahogy a hazaiak átvették a labdát .... A meccs utolsó 10 percében láttam olyat, hogy kicsit odaléptünk valakinek, hogy labdát tudjunk szerezni. Agresszív játék nulla. De nem látom igazán a taktikát, a játékfilozófiát sem. Mintha azzal küldené ki a srácokat, hogy na menjetek focizzatok egy jót, ahogy van kedvetek.
    Azt mondom még mindig, hogy foltozzuk be a lyukakat télen. Ha a vezetőség Peter mellett dönt, kapjon akkor, de max egy fél évet, mert ez az edző nagyon gyenge ide. És legközelebb ha edzőt keresünk, akkor a csibészt akarjuk kihúzni, ne olyat keressünk, akit könnyű lesz majd kezelni.

    Ez a különbség a spanyol liga felsőháza és az nbi csúcsa között.
    Sajnos 3-4 szinttel magasabban vannak.

    Ha lesz egymás után 5 csoportkör, meg jól gazdálkodunk, akkor tudunk még jobb játékosokat venni. Azok is 2-3 szinttel elmaradnak majd a spanyol i. felsőházi átlagtól, de picit szorosabbá tudjuk tenni.

    Ismételve a selejtező és playoff után mondottakat: szorgos munkával, ha nincs nagy megbicsaklás, 5-10 év alatt fejlődhetünk a yb és a slavia praha belépő szintjére.

    Arra mindenképpen alkalmasak ezek a mérkőzések ( a mai és a Leverkusen elleni ) , hogy lássuk, mely játékosok akikkel ki lehet lépni a nemzetközi porondra és kik a mennyei szintre elegendő tudással rendelkezők. Ma szerintem Loncar teljes betli volt , a sikeres passzai 3 méterre mentek Cabrajának , a többit elrúgdosta a vakvilágba. Vécsei sem tud Laidouni alternatívája lenni nk meccsen, nincs meg benne a kellő kreativitás. Töki súlytalan, úgy lő kapura mint nagyanyám. Zaki ma is ment mint a rotax, én nagyon bízok benne, Kovacsevics tanári volt, a megindulásai kiváltképpen. Dini amit lehetett azt fogta. Cabrajával még várnék, lehet Loncar szopatta ma, az eszetlen helyezkedésével. A többiek hoztak egy gyenge közepest. Jah még Mak ... 5 perce van a pályán és képtelen egy sprintet kivágni, szerintem túlsúly is van rajta ... ez edzői hiba is ...

    Ezen a szinten már bántóan sok technikai hiba, 55 perces kondi, védelem, középpálya, támadó taktika híján nehéz. Ja meg egy tejbetök edző.
    Mindegy, egy meccs van még, egy feltüzelt (Kusen) ellen.
    Utána jó lesz nekünk a mennyei és legkésőbb télen elkezdődhet a Stöger szobor felállítása.

    Idények elején még van bennünk egy két bravúr, ha nem vesznek komolyan vagy megpattan egy göröngyön a labda... Mostanra fáradtság, fásultsàg érződik a játékosokon. Nem stögereznék, ez a realitás. Ha komolyabban nekiállnak ötöt rúgnak. Nekünk a bajnokság a prioritás a többi hab a tortán.

    A vereség nem zavar. De a sok bamba megoldások nagyon is. Botka úgy csinált, mint aki ma ütközött először focimeccsen. Úgy tették arrébb, mint a 40 kilós Tokmacot. Nevetséges, hogy a szerencsétlen, fogalmatlan Cabraja oldalán több akció ment és több beadás jött, mint Endién. Botkáról nem lehetett tudni, hogy játszik-e, pedig az a Cabraja jó idnulattal is max lelkes, aztán ennyi. Pék. De Botka ma pék szinten se volt. Blazicról sem mondtam volna ma meg, hogy focista. Én elhiszem, hogy valaki jobb játékos, de hát könyörögm, nb1-ben is van ilyen különbség mondjuk az Uzuni Vs Szegi párharcban, aztán hányszor, meg hányszor elmondtuk 1 gólos győzelmek után, hogy nagyon nehéz 5 védő ellen játszani. Hát ma nem úgy tűnt, hogy nehezére esett volna a Betisnek. Helyzet helyzet hátán és még le is szarták. Az meg nonszensz, hogy szerintem Kovacevic többet futott előre a labdával, mint a komplett középpályánk összesen. Előre látom a spanyol lapokat. "A levágott szárnyú sas fejjel csapódott a földbe, de ott sem küzdött, inkább azonnal meghalt." Elég töketlen produkció volt.

    Botkát a sárgája előtt egy kétszer akkora ember rakta arrébb full szabálytalanul, Blazic meg Tello között meg nagyságrendekkel több a különbség, mint Uzuni és Szegi között. néha érdemes nézned a statisztikákat, Uzuni még a hazai védők ellen is 5-ből 3 párharcot elveszít, Tellonak meg egy rakás meccse volt a Messis Barcában és ott sem éppen az ügyetlenek között volt.

    Mitől lettünk egy,ilyen egyforma sebességgel futó,ütemtelen csapat?

    Nincs kitalálva a Stöger-féle játék nemzetközi szinten sajnos. Ma is volt bőven lehetőség, hogy ritmust váltva gyorsan a Betis kapuja felé forduljunk, de ebből jó, ha hármat sikerült nagyjából megjátszani.

    Nem tudom, Stöger megnézte-e azokat a meccseinket, amiket Rebrov alatt játszottunk az EL-ben és a BL-ben. Azért lehet ellesne 1-2 dolgot. Persze valahol érthető, hogy a saját elképzeléseit nem adja fel, csak kérdés hogy erre alkalmas-e a keret vagy nem. Rebrovnál ennyi idő elteltével már nagyon jól látszott a változás, Stögernél még semmi pozitív előrelépés. Nem azt mondom, hogy elvártam, hogy Stögerrel is baszósak legyünk NK-ban, de amit ő elképzelt és ígért, az sokszor bajnokin sem nagyon látszik. Most kezdődött talán valami jele mutatkozni, az elmúlt két meccsen, hogy történik valami, talán tavasszal okosabbak leszünk.-

    Ez a keret nem alkalmas a Betis szintű csapatok agresszív letámadására. Nem elég gyorsak a mieink hozzájuk képest.

    Vecsei loncar kozepso kpaval nem is. Aissa es zaki oda alkalmas lenne erre. szelen uzuni igen toki zubkov mak nem. igy is kell nezni termeszetesen milyen stilusu csapatot akar az ember osszehozni. vedelemben civic wingo alkalmas erre szinten de osszesegeben a keret erre valoban alkalmatlan jelenleg

    Stöger ide vagy oda szerintem a jelenlegi Fradi model sokáig nem tartható. Mi nem angol csapat vagyunk akik megtehetik hogy csak vesznek játékost , mi nem. Egy darabig működik talán ez a max. Ennél jobb játékosok nem tudom hogy jönnek-e ha kevés az esély nemzetközire, gondolom nem nagyon. Hazai játékos szinte nincs a csapatban egyedül Dibusz a tuti. Persze edző is fontos de nem tudom a nyugatról jött edzők képesek-e bármire hisz most kéne megmutatniuk mit tudnak amikor gyengébb a keret. Igaza van Csertőinek ő is tudna jobb eredményt elérni jobb játékosokkal, nem bonyolult ez. Stöger meg szétteszi a kezét nem ő tehet róla hisz a magyar bajnokság ennyit tud. De ugye a fizuja nem magyar hanem nyugati...Nem tudom vele lépünk-e előre.

    Inkább számomra az a kérdés, hogy egyáltalán van-e előrelépési lehetőség? Van-e olyan edző, aki a jelenlegi kerettel ebben a csoportban a továbbjutásért ment volna? Ha van, akkor álljunk neki a keresésnek. A helyzet az, hogy játék ide, játék oda, az elején marha büszke voltam, hogy felvettük a vrsenyt és szoros meccset játszottunk, de ha a hatodik meccsen lenne ugyanaz, hogy a játék megvolt, de kikaptunk és 0 pont a vége, ugyanúgy tele lenne a tököm.

    Szerintem a fő probléma még mindig az, hogy van egy keret, amiben a játékosok arra jók, hogy egy rebrovi játékban, a pontosan meghatározott játékelemeket meg tudják oldani. Ebbe a rendszerbe biztos vagyok benne, hogy jól illeszkedne Loncar és Zaki is.
    De mi olyan edzőt hoztunk, olyan játékstílust várunk el, amihez maximum a támadósorunk van meg. Középpályán nemzetközi szinten max. Aissa veszi fel a versenyt, sebességben, párharcokban. Talán még Marin és Besic jövőre jó lehet, de ide legalább 3 sokat futó gladiátor kellene.
    Hátul pedig van egy Wingo, Miha, Civic akik megugorgatják néha a szintet. A többi kb kuka. Endi jobb napjain 3. belső védőnek oké.
    Én jackivel ezért nem örültem Stögernek, ezért írtuk már nyár előtt, hogy nincs átmenet a 2 stílus között. Túl nagy a lépés, nagy a mellény.
    Ide egy Rebrovhoz hasonló stratéga kellett volna, vasakaratú, KARAKTERES edző, aki egy fokkal eltolja a csapatot a támadóbb foci irányába. Lépésről-lépésre igazolni, hogy mondjuk 3 év múlva a YB focit megüssük.
    Én Stögerben nem hiszek az elejétől fogva. A Fehérvár meccsen helyenként már úgy játszottunk, ahogy Szergejnél, bíztam benne, hogy visszanyúl az alapokhoz. Hát nem. Ez gyenge. A bajnokság sima, de a nemzetköziben esély nélküli, naiv gyerekcsapat benyomását keltjük.
    Több kell! Hajrá Fradika!

    Amennyiben megfelelően igazoltunk volna a védelembe az elmúlt években, Stöger focija is működne. Azt amit sokat szervezetlenségnek látnak, az nem más, mint az, hogy a jelenlegi játékosok nem tudják megoldani a feladatukat ebben a rendszerben.
    Illetve azt se tagadjuk el, hogy az Elnök úr kötelező elvárása volt a támadóbb foci.
    Szóval ezt, most az edző nyakába varrni, igazi magyar futball mocsár. Méltatlan.

    Akik azzal jönnek, hogy spanyol élcsapat ellen játszottunk és idegenben jó ez a teljesítmény, azok hasonlítsák össze a tavalyi Juventus elleni idegenbeli meccsel és vonják le belőle a következtetéseket. Ott az utolsó percig döntetlenre állt a meccs és a Juventus nem talált rajtunk fogást, sajnos az utolsó percben változott ez meg... Van már néhány év nemzetközi tapasztalat a múltból amivel össze lehet hasonlítani az idei csoportkörös teljesítményt. Ez a teljesítmény idén sajnos egy kalap szar...

    Pofozógép azért nem vagyunk, de igaz, ami igaz, a nyolc vereség zsinórban nem néz ki jól, még akkor sem, ha nálunk sokkal erősebb csapatoktól kaptunk ki. Én abban reménykedtem, hogy csúszva-mászva, tüdőt kiköpve valahogy összejön egy bravúros döntetlen a csoportban. Erre még van esély. De már csak egy. Hajrá Fradi!

    A legelejét nem láttam a mecsnek, amire 77(?) % labdabirtoklási arányt mondtak a TV-ben. Szóval attól eltekintve szerintem nem volt olyan rossz az első félidő, többször eljutottunk a Betis 16osáig, ott fogy el tudomány. Tényleg tanulni kell ebből a mecsből, leginkább azt, hogy ők mit csinálnak a 16osunk környékén. Az meg alap, hogy bírnunk kell nagyobb sebességgel futkározni a pályán. mert a lassúság miatt veszítünk labdát rendszeresen a támadásaink során.

    Nem értem ezt a nagy meglepődöttséget.
    Azok alapján amit a csapat eddig mutatott csoda lett volna a pontszerzés a Betis ellen.
    Sokkal jobbak a spanyolok mint mi. Egyetlen esélyünk lenne ellenük ha védekezésben mindenki végig koncentrál és 100%ot nyújt. Ezen a szinten a hibákat könyörtelenül kihasználják.
    És mi idén minden meccsen dobjuk a hibákat bőven.
    Dobtuk a MOL meg a Várda ellen is, csak ők nem használták ki.

    Felesleges drámázni. A bajnokság meglesz, talán a kupa is.
    Bravúrra meg ez a csapat nem képes.

    Rendkívül fontos poszt a szélsővédő poszt és pont az a poszt nálunk, ahol nincs egy Uzuni, nincs egy Laidouni, nincs egy Marin, nincs egy Dibusz. Lényegében Civic a legmagasabban rangsorolt szélsővédőnk és főleg az ő szar játéka és nagy hibái vezettek oda, hogy nem tudtunk pontot szerezni mondjuk a Celtic ellen. jobban mondva, hogy miatta esélyünk nem volt pontot szerezni. Tegnap is mind a két gólt a szélső védekezésünk miatt kaptuk. Láttuk, hogy tegnap egy Bellerin mit számít támadásban. Na ahhoz képest nálunk Botka egy értékelhető beadásig nem jutott el. Egyhez sem, nem hogy gólpasszt adjon. De ez Endrénél nem csak az el-ben probléma. Civic és Wingo elkalauzol az nb1-ben, de a másik kettőben sajnos a szikrája nincs meg egy minőségi szélsővédőnek. Botka okés csere belső védőnek, Cabraja meg sajnos nagy bukta. És belső védőben sincs igazán nagy vezér. Blazicot sokan szeretik és pótolhatatlannak tartják. Én nem gondolom, hogy a gyenge szlovén válogatott belső védőjénél nincs jobb a Fradi számára. A középpályán, a szélen és a csatárosrban is nagyjából szerintem épp maxolunk-most a formákat, meg a motivációt hagyjuk-de a védelem minden posztján elfér a minőség.

    Az idei EL szereplésünket az határozza meg, hogy a meccsek 90 százalékában futunk az eredmény után. Arra meg ez a csapat nem képes igazán. A 2. kapott gól után meg fel is adjuk. Ez volt tegnap is meg a Celtic elleni 2 meccsen.

    Rebrov pontosan tudta, nekünk csak akkor van esélyünk jó eredményre, ha nem kerülünk hátrányba és valahogy elől begyötrünk egyet. Erre általában ki is talált egy jó meccstaktikát.

    A tegnapi, 57 perc tiszta játékidejű meccsen 5-3-2-es / 3-5-2-es felállásban játszottunk, 40%-ban birtokoltuk a labdát (passzpontosság 83 ill. 90%, passztempó 17.5 ill. 18.5 passz/perc). A két csapat nagyjából ugyanannyi támadást vezetett (27+4 itt, 27+3 ott), a Betis azonban kétszer annyiszor lőtt kapura (7-15) és majd kétszer annyiszor találta azt el (3-5), ez az xG-arányban is meglátszik (0.65-1.74), ahogy az xcG-arányban is (0.78 [0.61+0.17] – 1.88).

    A párharcokat tekintve elég kiegyenlített volt a meccs (77-82), érdekes, hogy mindkét csapat kiemelkedően sok támadópárharcot nyert meg (mi 67/33, 49%; Betis 56/26, 46%), a fejpárbajokban jobbak voltak a hazaiak (8-13). Mi 15, a spanyolok 25 labdát szereztek az ellenfél térfelén és ők több passzt is loptak (37-46). Egyik csapat sem támadott le túlzott intenzitással (14.8 ill. 9.6 PPDA), a mieink majd kétszer annyi hosszú labdával próbálkoztak (11 és 6%).

    Dibusz 6.52
    Kovacevic 5.72
    Laidouni 5.37
    Botka 5.2
    Blazic 5.09
    R. Mmaee 5.04
    S. Mmaee 4.98
    Vécsei 4.87
    Zachariassen 4.61
    Loncar 4.43
    Tokmac 4.33
    Cabraja 4.28
    Mak 4.28

    Volt egy kis boksz, páran elcsúsztunk. Bot, vipera és egyéb dolgok az antifáknál.

    Mi volt konkrétan? Mert mi semmi ilyet nem érzékeltünk. Csak azt hallottuk, hogy a meccs előtti napokban volt valami rosszalkodás. smiley Meg, hogy a lengyel kollégákat már ki/be sem engedték a meccsünkre.

    Röviden annyit, hogy az előző estén történtekben nem vagyunk érintettek, de így mégis. Ez egy tipikus levadászás volt, talán valami revans. Meccs után a szállásra tartva és a hotel utcájába fordulva jött ránk kb.15 szarházi, botokkal, vascsővel. 7 vs. 15 arány, nem is kérdés, hogy csúsztunk. Biztos nem a Betis volt, Biris Norte lehetett, de olyan gyors volt a találka, hogy ez csak tipp. Ami biztos, tudták hol kell várniuk, nem spontán összefutás volt, a szállásról adhatták le az infót.

    Váratlan volt, szarrá ázva be is aludt mindenki, figyelőt senki nem szúrt ki. Ami érdekes, hogy 2 percen belül ott volt a Guardia, már úton lehettek valami bejelentés miatt, egy koma ott is ragadt a támadók közül is. Ereklyét nem vittek el, 2 srác kapott mentőben ellátást, a többi felejthető és gyorsan gyógyuló. Ennyit most!

    A stadion

    A Betis stadionja kívülről nézve elég lepattantnak tűnik, de belülről jól néznek ki a zöld székek, ráadásul egy nagy, 60 ezres stadionról beszélünk. A beléptetés kifejezetten barátságtalan volt. Az egy dolog, hogy szakadt az eső, és az meg egy másik hogy november végén ez nem jó érzés, de közel 30 év alatt, mióta meccsre járok, olyat még nem értem meg soha, hogy beengedés előtt falhoz állítsanak a rendőrök és a szakadó esőben meg kelljen várnom, hogy a kábítószer kereső kutya körbeszimatoljon azt keresvén, van-e drog nálam. Rendkívül megalázónak találtam az eljárást. Konkrétan falhoz állítottak bennünket, néhány fős csoportokra bontottak és nem engedtek megmozdulni sem, amig a kutya nem végezte el a dolgát.

    A stadion innen már klasszul nézett ki, leszámítva azt, hogy körülbelül a hatodik emeletre kellett felmenni gyalog, hiszen a kakasülőre tettek bennünket, lényegében a stadion tetejéről néztük a meccset, mivel a stadion nem fedett, ezért a szakadó esőben álltunk. Csak üdítő és alkoholmentes sör volt a büfében, kicsi volt a mosdó, de a büfé előtt legalább nem esett ránk az eső, a szurkolók jelentős része ott várta meg a meccs kezdetét.

    A szurkolás

    Először is rögzítsük: a sevillai túra drága. Legalább 30.000 Ft-ba kerül a repülőjegy oda és vissza, 17.000 Ft volt a meccsbelépő és ha ehhez hozzászámoljuk az étkezés és a szállás költségét, jól látszik, hogy ez az utazás bizony tetemes összeget emészt fel. Szerintem szép létszámban képviseltük a Ferencvárost a Betis stadionjában. Az első 30 percben a szurkolás nagyszerű volt. Utána már kevésbé, de ennek megvolt az érthető oka. Meleg szobában a fotelből mindig egyszerű nagyokat mondani, de teljesen más november végén szakadó esőben, egy stadion legtetején állni, hajnali ébredés és többezer kilométeres utazást követően, esőben, hidegben, egy lényegében tétnélküli meccsen, ahol már az első néhány percben jól látszott, hogy a győzelemre nem sok esélyünk van. Még így is odatette magát az a néhányszáz ember, aki elkísérte a Ferencvárost Spanyolországba. A meccs végén a játékosok is megköszönték a bíztatást, én addigra nagyon átfáztam és jólesett volna, ha odajönnek a szektor elé és nem a félpályáról tapsolnak kettőt, mielőtt bemennek az öltözőbe. A meccs végére elállt az eső, ez volt a szerencsénk, mert a lefújást követő 30 percben még nem engedtek ki bennünket a stadionból.

    https://ulloi129.hu/2021/11/25/elo-a-betis-elleni-el-csoportmeccsrol/
    https://ulloi129.hu/2021/11/26/igy-teljesitettunk-a-real-betis-ellen-2/
    https://ulloi129.hu/2021/11/28/zubkov-mmaee-civic-es-dibusz-kovacevic-laidouni/
    https://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9018131
    https://ulloi129.hu/2021/11/26/ez-jo-volt-on-tour-sevilla/