magyarfutball.hu

Celtic FC - Ferencvárosi TC 2 : 0 16:30

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

mérkőzés: 3 (1 szavazat)

játékvezető: 3 (1 szavazat)

hangulat: 4 (1 szavazat)

1...5
UEFA Európa Liga csoportkör 3. forduló
ground : Glasgow, Celtic Park
referee : Kehlet Jakob (Dánia)
attendance:
  1. nso.hu: 53.000
  1. 28' Starfelt Carl sárga lap
    sárga lap 40' Mmaee Samy
    40' Ralston Anthony sárga lap
    57' Furuhashi Kyogo 1 - 0
    68' Montgomery Adam sárga lap
    81' Turnbull David 2 - 0

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2021.10.20, 10:58 (szerk.: 2021.10.24, 14:30)
    Sajnos nem vagyunk formába, messze a tudásunk alatt játszottunk, sok volt a pontatlan passz, eladott labda, hiányzott a lendület. Legjobb formánkban legalább egyenrangú ellenfelek lettünk volna, de sajnos a Zalaegerszeg elleni formát konzerváltuk. Remélem hamarosan kijövünk a hullámvölgyből!

    Ez ma összességében nagyon gyenge volt. Ma kb. létrejöhetett volna a tavalyi nagyobb BL vereségeink egyike, csak éppen az ellenfél nem volt BL szintű. Elsősorban fejben érzem fáradtnak a csapatot. A nemzetközi porondon csak kiemelkedő helyzetkihasználással lehet esélyünk, de a jelenlegi sápadt támadójátékünk még a mennyeiben is necces. A bekapott gól utáni összeomlásunkat pedig szinte semmi sem indokolta. Ez az első komoly stögeri hullámvölgy, remélem megbírkózik vele.

    Sajnos ez most nagyon nem sikerült, kiábrándító volt.
    Az biztos, hogy a csoport ellenfelei közül ez a Celtic a leggyengébb, mégis ez lehetett volna a legnagyobb vereségünk arányaiban. Ez nem rajtunk múlott. Az első félidő alapján ez a csapat simán verhető kategória lehetett volna, persze egy jobb teljesítménnyel, a második játékrész alapján pedig tükörsima vereséget szenvedtünk.
    Ezekben a napokban nem nézünk ki jól.
    Sürgősen szintet kell lépni, ahol már jártunk, mert még a bajnokságban is gondjaink lehetnek ilyen hitehagyott produkciókkal.

    Most már van egy viszonyitási alapom Rebrov és Stöger között s ez a Celtic. A Celtic tavaly jobb volt viszont ugyanúgy mi is. Rebrov biztos védekezésekből stabil kezdővel s jó húzásokkal ami a csere embereket érinti a maximumot hozta nagy százalékban meccsekből ( kivétel talán a magyar kupa meccsek voltak, ifik, padozók kaptak akkor több lehetőséget - szerintem azokat voltak beáldozva, de Rebrov felfogásában mindenből maximumot szerette volna kihúzni ) Stöger s ezzel ellentétben próbálja a látványos kombinatív focit játszatni ( beáldozza a magyar bajnokikat - lásd kisvárda, zte... ), ami eredményesség tekintetében a Young Boys elleni meccsek óta 0 ponttal jár a tarsolyunkban a nemzetköziben. A Stögeri taktikához még minőségbeli játékos állományra volna szükségünk stabil védő és vkp szürő védekezéssel, pontos passz játkékkal, labdatartással és gyors pontos kontra akciók inditásával a nemzetközi meccsekben. Sajnos a Stöger húzási meccsek közben sem jönnek be / lásd Somalia, Loncar becserélése tegnap / .... e mellett aggaszt egy példa is a tegnapi napból egyik kontra akciónknál 3 támadtunk a 2 ellen Ryan Mmae vezette a labdát s volt annyi ideje hogy lepasszolja Uzuninak aki jobb befejezési helyzetet tudott volna teremteni, s e helyett Mmae továbbvitte a védők gyűrűjébe s elvesztette a ladbát nos ez Rebrovnál borzasztó lecseszéssel járt volna, mert valahányszor elmondta ilyen nemzetközi meccseken nem lesz sok helyzetünk s ezt a keveset is kell használnunk ez volt az ő maximalizmusa amivel igaz nem volt látványos focink de eredménysség tekintében sokkal jobbak voltunk mint most. Ennek ellenére azt mondom hogy tegnap minimum egy pontot egy ilyen Celtic ellen el kellett volna hozni a Fradinak. Ebből is tanulni kell az egész csapatnak. Remélem a klubunk vezetősége sem marad csendben a játékosokkal szemben ha európai kupa tavaszról álmodoztunk. CSAK A FERENCVÁROS !

    Gyors, egyérintős játék, pontos passzok, jobb helyzetbe kerülés, és helyzet kihasználás. Hát ezzel a kerettel olyan lehetetlen elvárás ez? Herr Stöger, dolgozzon már meg a fizetéséért!

    A képzeletedben könnyű, de ha az ellenfél pont az ellenkezőjét akarja, akkor már nem biztos, hogy olyan egyszerű, ma pontosan ez történt.

    Ez most mar kinos...ez a Celtic aktualisan egy gyenge csapat es meg rossz formaban is van, amit a bajnoksaguk is mutat...Rebrov alatt gyengebb jatekosok voltak es ugye mas volt az eredmeny ...nem vagyok Rebrov parti, nem is csiptem, de ez az edzo gyenge es nem karakteres...semmi vedekezes, meg a bajnoksagban egy ZTE-tol is 2 golt kapni az mar katasztrofa...most meg ez a becsinalos jatek egy ilyen csapattal szemben...hat mikor ha nem most kellet volna batran jatszani...meg lehet nezni a Sheriff bator jateka hova vezet es egy karakteres edzo aki elhiteti veluk, hogy igenis lehet...a Fradiban mar jo jatekosok vannak, ilyen meccseket nyerni kell...ezeknek a Slavia 5-ot guritott volna es 0 golt kaptak volna hatul.

    Én megértem nagyjából "mindkét oldalt", ami biztos, hogy a mai játékunk kiábrándító volt, de:

    Jobb csapat a Celtic, mint mi? Szerintem igen.
    Ennek ellenére gyengült tavaly óta és verhető lett volna? Igen.

    Erősődött a keret a nyáron? Hát, necces.
    Ahhoz, hogy a Stöger által elképzelt focit tudjuk játszani, kellene még minőségi igazolás? Nem is kevés.

    Itt lenne még Rebrov, ha nem balhézik össze a vezetőkkel? Szerintem nem.
    Stöger volt a legjobb választás? Nem biztos.
    Rossz edző Stöger? Szerintem nem, de lehet, hogy nem idevaló.

    És ezt még sokáig lehetne folytatni. Nagyon sok kérdőjel van a csapattal kapcsolatban, de én a téli szünetig még mindenképp kivárnék. Viszont szerintem kicsit a vezetésnél lehet, hogy nagy lett az arc, és nem csak szakmai kérdésekben. (pl jegyárak)

    Az viszont biztos, hogy amennyire felemelő és egymást segítő közeg a Fradi "tábor", annyira toxikus is. Simán elfogadom, hogy valakinek nem tetszik a Stöger féle foci, vagy ha azt mondja, hogy ez nem is taktika, vagy ide sem kellett volna hozni.

    De amikor arról megy lejjebb a diskurzus, hogy nem csak Stögert, de Hajnalt is el kellene küldeni, meg, hogy mekkora tragédia lesz, ha majd egyszer nem jutunk be valamelyik csoportkörbe (spoiler: lesz ilyen és nem az lesz a világvége). Hát enyhén kiábrándító. Sokaknak nem tettek jót az elmúlt évek sikerei.

    Hajrá Fradi!

    Itt most lehet egyesével elküldeni a játékosokat a bús picsába,nem vitatom,hogy vannak olyanok,akik meg is érdemlik,de ez az idény nem feltétlenül az ő hibájuk.Ez a csapat fejnehéz,vagy inkább fejetlen.A gyeplő be lett baszva a lovak közé,ahogy lesz,úgy lesz alapon.Vettünk,nagyon jó pedigréjű játékosokat,akik (Mmaee kivételével) nem lettek beépítve.Zaki sem,mert olyan nincs,hogy egy játékos 5 labdaérintéssel hozzon le egy félidőt,miközben szétfutja az agyát.Loncar,Gavric...szintén nem lett megtalálva az a szisztéma,amiben használni tudnánk őket.Ha nem váltunk azonnal edzőt,akkor lesz még bajunk,jó kedvvel bőséggel.
    Mint mondtam:Addig váltsunk edzőt,amíg nem lesz még ennél is sokkal komolyabb a baj.

    Dibusz második kivédett büntetője- mind a kétszer hiába.

    Itt nem az Európa liga meccseken van a fő hangsúly részemröl.(Bár ezt a mai Celticek Rebroval vertük volna)Hanem az egész folyamat mióta volt az edzö váltás! Egyszerűen nincs erönlétünk,nincs kp védekezés,nincs taktika ,nincs fegyelem a pályán.Ezek mind az edzö dolgai megszervezni,tervezni!Ezek mind hiányoznak!Fél szezon alatt 2szer kapunk ki hazai pályán, elötte vagy 40mecsig veretlenek voltunk!Ezek nem véletlen vannak így!

    Valahogy a keretkialakítás sem az igazi én azt látom.
    Wingo pl egy fontos poszton abszolút súlytalan, lehet Lovre öreg, de sokkal jobb volt a nemzetközi meccseinken.
    Fogalmam sincs mi a terv, de a támadójátékosok is a Rebrov féle focira vannak szabva, egyedül Mak az, aki felállt védelem ellen is képes játszani. Tokmac meg le van lassulva.
    Mindenesetre az EL csoportmeccsek alapján nem kell messzemenő következtetéseket levonni, de a 0 pont per 3 meccsnél azért talán többet is el lehetett volna érni.
    Főleg, hogy mind a három meccsen x-re álltunk a szúnetben, és játékban is jól néztünk ki mind a három első félidőben.
    Amúgy a szétesés Rebrovnál is jellemző volt, Ludo 0:3, Dinamo 0:4, Juve 0:4, ezt nem Stöger hozta.

    Láttunk egy Ferencvároshos méltatlan játékot. Ilyen hozzáállással a bajnokság sem lesz meg. Rendet kell tenni a fejekben. Ismét bebizonyosodott hogy ezt a játékot futva játszák, tehát ha nem futsz nem nyersz. Ryen sétálgatott a kezdőkörben. Toki egy kicsit mehetne a tarcsiba Zaki egy kicsit keretből ki C vágányra.
    Imádom ezt a klubbot, ezért ezt nem tudom elfogadni.
    Pepi bácsinak észre kellett volna venni hogy széthúztak bennünket középpályára kellett volna a szünetben Somi. Hiányzik Sigi és láthatjuk kár volt elengedni Haratint.

    Stőger Úr!

    Nem! Nem a jobb csapat nyert ma, hanem amelyiket az edzője jobban felkészített és amelyik jobban akarta a győzelmet!
    Ez a Celtic egy nagy NULLA! El voltak tüntetve a pályáról az első félidőben. Csak nem ilyen balf@sz, beszari stílusban kéne irányítani, és játszatni a csapatot.
    Ezzel a mentalitással már a kezdés előtt eldőlt a meccs!

    A Jota gyereket a balszélen Wingo megette reggelire az első félidőben!!! Egy beadása vagy sikeres csele nem volt Wingo mellett. Csak a második félidőben tudott összesen kb. két cselt megcsinálni, amikor már kontráztak és fél térfélnyi területe volt hozzá!!!

    De minden más poszton is mi voltunk a jobbak! A Celtic támadójátéka teljesen impotens volt a normálisan védekező Fradi ellen.

    Aki ezt nem látja, az ne menjen el edzőnek!!!

    A második félidőre fel kellett volna rázni a csapatot, elmondani azokat a plusszokat, amivel még inkább irányítani kellett volna a játékot, (pl. pontos felpasszok, amire érkeznek a csatárok), hogy ezt a simán nyerhető meccset behúzzuk! (Mmae elől végig csak lődörgött és sétálgatott, amikor egy csomó esetben neki kellett volna jönni a felpasszokért... Uzuni meg a meccs folyamán gyakorlatilag egy használható labdát nem kapott...

    Ami látszott ma, hogy a második félidőben egy sokkal jobb játékosokból álló, de teljesen dekoncentrált, fegyelmezetlen, enervált, motiválatlan társaságot ledarált egy kevésbé képzett játékosokból álló, teljesen sablonos, szürke iparos futballt játszó gyenge, de küzdő csapat!!!!

    B@SSZA+! A maga feladata lenne az, hogy a csapatunkat felkészítse, hogy küzdjön, hogy HARAPJON, hogy legyen önbizalma, és ne csak lébecoljon a pályán!!!
    Miért kapja fizetését, ha nem ezért?!?!?!
    Ilyen balfasz nyilatkozat után úgy elzavarnám a csapat közeléből, hogy csak úgy zeng!!!!

    Kb. ezer émber szurkolt (énekelt), a többi színházi csendben pislogott...
    Amikor a második félidőben meglőtték a két góljukat, akkor volt némi hangjuk, de utána se volt igazi szurkolás!
    Hol láttatok, hallottatok ti "félelmetes katlan-t"???
    Az üllői úton teltház esetén ennek sokszorosa a hangulat!!!
    Ne is beszéljünk arról mi lenne, ha 50 ezer Fradista szurkolna.. Csak ahhoz, hogy annyi összejöjjön, nem ilyen babapiskóta, beszari stílusú edző kéne!!!!

    Amugy Ryan-rol a leigazolaskor lehetett tudni, hogy van valami defektje. Maskulonben nem Ciprusrol igazolt volna es nem hozzank. Teljesen felesleges Tole az varni, hogy egy ilyen meccsen felszantja a palyat mikor ez egesz csapatnak nem megy. O a mi szintunkon zseni, ennek minden elonyevel es hatranyaval.

    alap beállítottságra is mezőnyben "lusta", poziciója miatt is alacsony a védekező munkája, ha nem lő gólt nagyon kijön

    Nem találjuk meg a Rijeka csk-ja,hol tudna hasznára lenni a csapatnak?Zaki totál céltalanul futkározik,gyakorlatilag labdaérintés nélkül?Az egyik legtehetségesebb szerb gyerek helyett bérelt helye van,egy beleszarós Tökinek?Besic meg 5 perccel az aláírás után kezdő.

    Az a röhej, hogy se a Juventus, se a Kijev nem tudott tavaly hazai pályán ennyire fölénk kerekedni, mint ma a Celtic. És a mai ellenfél nem egy világverő alakulat volt, simán kaphattunk volna tőlük 5-t. Ez az elkeserítő. Mennyivel jobban meg tudtuk emészteni a Juventus elleni idegenbeli 2-1-es vereséget, ami nem sokon múlott hogy döntetlen legyen. Így azt mondom ki lehet kapni...
    A mai meccsen sajnos még a döntetlen is fényévekre volt..

    Aissa ma gyenge volt, de jó játékos, ahogy Ryan is.
    Samy max csere, Tökmag meg fék ebben a csapatban a középpályán. Vagy befejezőnek kell lennie, vagy szélről befele játszania. Nem kell azért mindenkit elkergetni. smiley

    Mikor az első félidőben, - nb1-es tempóban - letámadtuk az ellenfelet a sarokban, majd ők három passzból szétkontráztak minket, akkor úgy éreztem felcserélődtek a szerepek.

    Bennem szombatig fel sem merült, hogy rossz úton járunk.
    Most is csak azt tudom, hogy az utolsó két meccsünk baromi kiábrándító volt.

    A gólt is így kaptuk, Bocsikám! Négyen voltunk letámadni... Egy ütközés, egy sprint sehol.... 60méteres mélységi passz, és vihette a kapusra.. Kurva nagy szégyen volt, amatőr szégyen!

    Nagyon becsapós ez. Látszólag nagyon megyünk, letámadunk, futunk, mint a bolondok. Csak éppen semmit nem érünk vele. Ez volt Moniznál az nb1-ben, meg Dollnál a nemzetközi porondon.

    A gólnál, hogy a faszomba mehetett végig a labda laposan a pálya hosszanti tengelyén?

    Nagyon egyszerű. Nincs megszervezve a csapat. Random történik minden. A Slavia edzőjét, vagy a YB-ét nagyon adnám itt, ha már azt a stílust próbáljuk itt is meghonosítani. Ha tényleg támadni akarunk, akkor legalább tegyük normálisan, padló gázzal. Ne ilyen teszetosza monizi-dolli-stögeri szinten.

    Az én meglátásom szerint alapvetően kondicionális problémák vannak, erre vezethető vissza, a sokak által lélektelenek, sétálgatósnak minősített játék.
    Az első félidő rendben volt, ott tartottuk a lépést, de a másodikban, annak is az utolsó 20 percében rossz volt nézni, ahogy szétfutottak bennünket.
    Mondhat bárki bármit, de a kondicionális probléma, az egyértelműen a szakmai stáb hibája, ezt nehezebb a játékosok nyakába varrni.
    A játékos annyit teljesít edzésen, amennyit megkövetelnek tőle.

    Semmi taktikát nem lehet látni!
    Előre játékban a támadóink kreativitásában bízunk, aztán vagy megoldják vagy nem! Itthon még csak csak, de nemzetköziben…
    A csapatvédekezés viszont Rebrov távozása óta 0! Védelem össze vissza szaladgál! Haratin távozott, akit nem sikerült még pótolni.

    Ez a mai Celtic egy jó formában lévő Fradit nem vert volna meg, ebben biztos vagyok! Sajnos a Stöger "éra" messze leggyengébb teljesítményű hetén vagyunk túl. Nem tudom mi lehet az oka ennek, hogy ennyire nem megy a koncentráció és a teljesítmény a bajnokikon sem, ami szerintem igenis kihatással van a nemzetközin a játékunkra is. Ami még elszomorítóbb számomra, az az, hogy az igazolások nagy része nem tud húzóember lenni, és stabilan jó játékot nyújtani, ami nyilván összefüggésben van azzal, hogy nem játszunk látványos,domináns mérkőzéseket egyik sorozatban sem. Így a szurkolók többsége joggal érezheti azt, hogy a sok eddig a melléfogás. Nem tudom hogy fogunk gyorsan kimászni ebből a helyzetből, mert így az MTK ellen is nagyon nehéz mérkőzésünk lesz.

    Van a Myrto, aki a legjobb játékosunk 1,5 éve, gyakorlatilag jhv-ként játszik. Na megvárjuk míg ő le-föl szalad, felíveljük neki, ő befutja beadja, aztán a cammogó, motiválatlan Ryan elbénázza.

    Ne varrjuk ezt Ryan nyakába, Boli hiányában csapágyasra lett hajtva, ki is jön rajta a fáradtság.

    Lényegében esélyünk sem volt 90 percen át. Rúghattunk volna akár gólt, nem erről van szó,de a meccs képe alapján csak kergettük a labdát. Abból állt a játékunk, hogy ha megvolt a labda, akkor az egyik védőnk előre rúgta, amerre állt. Hogy enyhén fogalmazzak, nem volt túl változatos a játékunk. Az a baj, hogy kiharcoltuk a respektet 2021-re. Hát úgy is állnak hozzánk. Már nincs az a lesajnálás, ami olykor jellemző volt az ellenfél részéről. Fel kell kötni a gatyát.

    Tudják az alapokat. Rengeteget futnak és egymáshoz passzolnak. így nem túl nehéz. Mi keveset futunk, nem ütköztünk és nem emberhez passzolunk. Úgy nehéz.

    Samyt kitenném most már sokadik beitlije ez, rengeteg helyezkedési hiba, rossz passzok, fejjel se meggyőző, de lehet, kell ahhoz, hogy Ryanek legyen kedve focizni? Mondjuk ma neki se volt, Laidounira is mintha rossz hatással lennének, mióta ekkora spanok.

    Dini jobban értékelt, mint Stöger..... azt azért megkérdezném tőle: mester, ha az a 3 ordító helyzet még bemegy, akkor is ugyanezt mondja?
    Meg hogy: mi is volt igazán a taktika? Felállunk egy támadó felállásban, de nincs egy épkézláb kidolgozott variációnk, vagy kontrázni kellett volna - na akkor meg nem ez a kezdő.....
    Én nem vagyok képzett edző, meg szakíró, de ezt szerintem aki látott már 3 meccset meg kell kérdeznie!!!

    Mester, az a baj, hogy nem csak a párharcokban, hanem úgy általában is hiányzott az akarás a fiúkból. Töki végigsétálta a pályán töltött időt, Ryan sem szakadt meg hogy elérje a belőtt labdákat, a védőink hihetetlen labdaeladásokra képesek ebben a szezonban és 60 percnél kifúj a csapat kondija. Ez a gáz, nem az hogy ma is kikaptunk.
    Dininek gratulálok, voltak szép védései.

    Stöger eddigi munkájában egyetlen stratégiai gond aggaszt.
    Nem az, hogy
    - erőlteti az eléggé reménytelen Zakit (mert minden edzőnek kell egy érthetetlen liebling),
    - sok gólt kapunk (hisz átalakul a játékunk, elment Igor, Aïssa keresi önmagát, Samy gyenge, de cserélhető),
    - nulla pontunk van az EL-ben (hisz ott vagyunk)
    - két vereségünk van otthon az mb1-ben (mert kompenzáljuk).

    Hanem az, hogy fizikálisan nagyon visszaestünk, még a Zete ellen sem bírtuk végig tartani a nyomást a második félidőben, pedig jól kezdtük; és az összes csopkör meccsen látványosan elfogytunk a második félidőre. Hogy ez most azért van, mert Stöger focijához sokat kell futni, és még nem bírjuk végig, vagy egyszerűen leeresztett a keret...

    Már nem a szervezett, zártan játszó, felesleges mozgásokat, rohangálásokat nélkülöző Fradi van. Hiába erősebb most a keret, más a játékfelfogás. Most rohanunk, letámadunk, szervezetlenül támadunk és védekezünk.Nincsenek meg hozzá a feltételek. Se a kondi, se a játékosok képzettsége, se a játékosok.

    Aproságokon múlhat egy meccs kimenetele , ha Ryen berúgja és vezetünk , szünetben szerintem Stöger bátrabb játékot kért talàn ő is azt érezte meg lehetne nyerni a meccset abból jött a gól kinyiltunk leinditottak , ki tudja mi van ha mi vezetünk ..hátrànyban ez a csapat nem olyan erős hogy alkosson ilyen ellenfél ellen talàn erre gondolt Dénes is amikor azt mondta ebben a meccsben nem volt több.

    Összességében szebben játszunk, de nincs az az agyon szervezett robot mód, mint Rebrovnál, a védelmünk (nem a 4 védő, az egész csapat védekezése úgy értem) gyengébb. Amúgy is egyel több támadó jellegű játékos van fent általában, mint Rebrovnál és kevésbé kötöttek a funkciók. Van egy formahanyatlás, ami az extrém korai kezdés miatt, szinte mindig az ősz közepére következik be. 2 szar meccsünk volt (oké az újpest is szo-szo), ebből ilyen mélyreható következtetéseket levonni, hogy ki mire alkalmatlan szerintem hülyeség. Úgy, hogy még itt is az első félidő amúgy rendben volt, magasabb volt az Xg-nk, mint a Celticnek.

    Engem az idegesít a legjobban, hogy itt a Celtic túl van sztárolva. Előzetesen én is azt mondtam, hogy 4. hely, talán 1-3 szerzett pont.
    De bassza meg, ez a Celtic még a tavalyinál is jóval gyengébb, lassú, tempó nélküli játékkal. Ahol talán az 1 portugál gyerek ért valamit, akire az ember az mondta, hogy futballista.
    Egy okos játékkal, egy szervezett Fradi simán pontot szerezhetett volna. Akár még 3-at is.
    Tudom, ez az EL-csoport sokkal erősebb, mint a 2 évvel ezelőtti, de ez a Celtic nem jobb, mint az akkori CSKA.

    Én nem mondom, hogy ez a Celtic nem gyengébb, mint a tavalyi, de azért ez a "hullagyenge" csapat is:

    ----------------Angol válogatott
    Skót v- USA v- Svéd v -Montgomery egy balfasz
    ---------Ausszi v - Skót v - Skót v
    --------Izraeli v - Japán v -Portugál u21v

    Ez így nem egy Baktalórántháza ifi, és mii is tömve vagyunk persze.

    Egyébként idén jobban elhittem h megverjük őket, mint amikor megvertük őket :(

    Tavaly egy tipikus brit,fizikális futballal,sok futással próbálkoztak,de semmi játék nem volt.Lőttek,ha náluk volt a labda.Idén játszani próbáltak.És sajnos jól is csinálták.Mi voltunk azok,akik mélyen a tudásunk alatt játszottunk.A Leverkusen vagy a Betis elleni játékkal és hozzáállással ennek ellenére simán pontot,sőt pontokat szerezhettünk volna.

    A Celtic mindig egy brit stílusú csapat volt, akik a topcsapatokat is azzal lepték meg, hogy a falnak nyomták őket. Erőből, lendületből, fizikálisan dominálva. Tavaly olyan őrült tempót mentek, hogy még a bedobáshoz is sprinteltek. Nem volt üresjárat.
    Tegnap olyan lassú volt a játék, hogy nem akartam elhinni. Viszont ugyanazt a meddő szar keresztirányú játékot játszották. Mindenféle komolyabb elképzelés nélkül.
    Mi meg ebben a semmiben elfáradtunk a 60. percben, ahogy eddig mindig. Onnantól annyi szerencsénk volt, hogy nem nyeltünk be még vagy 3-at.
    Mindeközben hatalmas lyukak tátongtak egész meccsen a Celtic védelmén. Ha nem egy szervezetlen, öncélú játékot játszanának, akkor 1-2 ellencsapással ezt a meccset be lehetett volna húzni.
    A Betis és Leverkusen ellen is ugyanilyen naiv játékot játszottunk, pont ugyanilyen forgatókönyv mellett, ugyanilyen eredménnyel.

    Én is azt vártam a Zete elleni meccs után, hogy majd a Celtic ellen megmutatják. A gond nem a vereség, hanem az, hogy nem mutatták meg. Nyoma sem volt a Leverkusen vagy a Betis ellen mutatott hozzáállásnak. Nem akarom egy-egy játékosra kihegyezni, de mi a frász van pl. Laidounival? Hisztizik állandóan, mint egy pisis. Kezd lelassulni Loncar tempójára. Tegnap is volt persze néhány jó szerelése, de fényévekre van a legjobbjától. Összességében kb. Dibusz, aki formában van és Vécsei, az összes többi pedig formán kívül. Nem Stöger sara ez, mert már Rebrovnál elindult, de létezik ilyen, hogy valaki több, mint egy éve meg sem közelíti a nálunk korábban mutatott legjobbját? Ha valaki profi - ezt mondják a hozzáértők -, akkor nem a mutatott játékával akarja magát eladni a következő csapatába? Vagy ezek a játékosok nem akarnak ennél többet? Elmaszatolnak itt ezért a pénzért, aztán ha vége a szerződésnek, mennek kicsit kevesebbért a környék csapataiba?

    Itt mondjuk érdemes megemlíteni S. Mmaee-t.
    Hihetetlen a gyerek, minden meccsen rengeteget melózik a védelemben, takarít, ahogy kell, odaér, magabiztos a labdakihozataloknál, azt hinnénk, megtaláltuk a szegény ember van Dijk-ját, aztán lassan menetrendszerűen minden meccsen megcsinálja az 1-2 ordító faszságát, amiből jó eséllyel gólt is kapunk.
    Ha ezt le tudná vetkőzni, még mindig hatalmas fogás lehetne hosszú távon, de kezdek szkeptikus lenni.

    - mondjuk itt, hogy csak a Jotát kellett volna levenni és akkor mint kés a vajon elpicsázzuk őket. Igen, anno meg a DZ ellen Olmot kellett volna levenni, és sorolhatnánk. Ez nem ilyen egyszerű.
    - igen, mi tudásunkhoz képest nem nyújtottunk óriásit, még 100%-ot sem, de nem is a Zete volt az ellenfél
    - igen, nem sztárcsapat a keltics glézkó, de most sajnos még fölöttünk vannak. Lehet, hogy ez az elmúlt évek legszarabb kelticse volt, de akkor is sajnos erősebbek.

    Szumma szummárum, legnagyobb baj az, hogy az nbi nívója 3-4 nagyságrenddel elmarad az EL belépő szintjétől (úgy, hogy azért valamicskét komolyodott az elmúlt pár évben az mbi). Úgy nagyon nehéz nemzetköziben nagyot alkotni, hogy itthon a gyenge nbi-ben pallérozódunk.

    Tavalyhoz képest az ötvenezer néző is jócskán számított, hogy ilyen nyuszi játékot játszottunk megint. És ha valaki még egyszer azt mondja, hogy tanulnunk kell ebből a meccsből, a kardomba dőlök.

    Zachariassen és Laidouni lecserélése után, mikor beállt Loncar és Somalia, gyakorlatilag onnantól átrohantak rajtunk.
    Amíg a pályán volt lefelé biztos nem lógott ki Zaki, sőt....

    Somát betenni egy ilyen meccsre úgy, hogy 1 hónapja nem játszott. Ebben nem ő a hibás!

    Az a csere totális tévedés volt. Azt képzelte, hogy Somáliával fogunk támadást építeni? Totálisan alkalmatlan rá. Hab a tortán, hogy hetek óta nem játszott, még formán kívül is volt. Azt sem tudta, milyen rendezvényen van.

    a taktika túl sok embernek ad túl sok kreatív szabadságot. Ha viszont így van és Uzi, Tökmag, Ryan egyszerre van a pályán és gyakorlatilag azt csinálnak, amit akarnak, az biztos nem vezet sehová. Valamilyen szintű taktikai fegyelmezettség mindenkinek kell

    Stöger ugyanolyan felállásban tette fel tegnap a csapatot, mintha mennyei meccset játszanánk. Sajnos annyi esze sincs, hogy lemásolja neves elődje húzását és vagy 3 VKP-val vagy 5 védővel álljunk fel és játsszunk kontrára. Mégis mit gondolt, hogy a mennyei csapatoknál jóval ersebb Celtic ellen majd dominálva megnyerjük a meccset? Vicc.

    Aztán az első félidő mégis működött. Nem az alaptaktikavolt rossz, hanem a durva egyéni hibák, meg hogy elfogytunk a végére.

    Miért fogytunk el a végére? Mert az alapelgondolás erősen hibázott, senki nem tudta igazán, mi a dolga és mentálisan és erőnlétileg is széthajtottuk magunkat a végére.

    Egyszerűen csak szembe jön a valóság. A játékoskeret erőssége jelenleg arra elég, hogy elmenjünk egy csoportkörig. Ez hihetetlen csodával a BL, jó esetben, egy nagy bravúrral az EL (ahol szintén a leggyengébbnek számítunk a mezőnyben), az igazi szintünk pedig valahol a Konferencia-liga lehet. Ahhoz már nem vagyunk elég jók, hogy, egy EL-csoportban vérmes reményeink legyenek.
    Viszont itthon ha folytatjuk a bukdácsolást, arra nincs mentség. Az NB1 elképesztően gyenge, ott kötelező hasítanunk. Mielőtt valaki azzal jönne, hogy az NB1 is erősödik: minden évben gyönyörűen, tűpontosan árazza a nemzetközi: mindenki kizúg 1, jobb esetben 2 forduló után a faszba, a topcsapat (mi) pedig egy alsó polcos csoportkörös csapat vagyunk.
    Bízom a vezetésben, mint ahogy abban is, hogy innen van még előrelépés. Türelmetlenek ne legyünk (főleg a közelmúlt tükrében ne), a fák nem nőnek azonnal az égig.

    A tegnapi találkozón a csapat 4-3-3-as felállásban játszott, a labdabirtoklás 35-65%-os volt, a mieink 81.4, a hazaiak 89%-kal passzoltak. A Celtic 17 lövéséből 8, a mi 8 lövésünkből 2 talált kaput. Az xG-arány 1.25-2.97 (a két legnagyobb helyzet Ryan 3. perces ziccere [0.75] és a tizenegyes [0.76] volt), az xcG-arány 0.18-2.05 volt. Az egyik legnagyobb különbség a két csapat közt a párharcokban volt (80-99), mind a két csapat 4-4-szer adta el úgy a labdát, hogy abból lövés lett. A mieink 18 (Uzuni és Laidouni 3-3), a hazaiak 24 labdát szereztek a másik térfelén.

    A hazaiak 44+2, mi 17+5 támadást vezettünk, a támadópárharcokat mi 37%-osan, a skótok 44%-kal hozták, a fejpárbajok aránya 8-12 volt nekik. A mieink 18-szor (Blazic 4, Samy 3), a hazaiak 21-szer (Carter-Vickers 7, McGregor és Ralston 4-4) tisztáztak, a mieink 13-szor, a hazaiak 8-szor szabálytalankodtak. Egyik csapat sem adott be túl pontosan (17/4 itt, 27/4 ott). A hazaiak passztempója (18.6 passz/perc) jóval magasabb volt, mint a miénk (15.8), ez annak is köszönhető, hogy majd hatszor annyi volt a hosszú labdák aránya (2.3 ill. 12.4%). A PPDA a szombati 3.91-hez képest mindössze 19.3 volt.

    Dibusz 9 lövést kapott (2.05, a második Celtic-gól Vécseinek lett elkönyvelve), ebből 7-et védett. 11 passzából 9 volt pontos, 14 kirúgása volt.

    Wingo 56 akciójának a fele volt sikeres, 1 lövése volt (0.01). 85%-kal passzolt, 17 párharcból 5-öt nyert meg, 4 labdát vesztett, 9-et szerzett, 6 passzt lopott. 1 lövést készített elő (0.75). 2 szabálytalanságából az egyik tizenegyest eredményezett.

    Blazic 66 akciójának 71%-a volt sikeres, 1 lövése volt (0.07), 79%-kal passzolt (13 hosszú labdájából 7 volt pontos), 8 párharcból 4-et nyert. 11 labdát vesztett, 8-at szerzett, 10 passzt lopott.

    S. Mmaee 81 akciójának 75%-a volt sikeres, 88%-kal passzolt, 9 párharcból 3-at nyert meg, 7 labdát adott el, 3-at szerzett, 5 passzt lopott.

    Civic 67 akciójának 55%-a volt sikeres, 1 lövése volt (0.25), 72%-kal passzolt, 20 párharcból 11-et nyert meg. 13 labdát vesztett, 7-et szerzett, 6 passzt lopott.

    Zachariassen 66 percet kapott, 40 akciójának 43%-a volt sikeres, 62%-kal passzolt, 16 párharcból 9-et nyert. 9 labdát vesztett, 5-t szerzett, 5 passzt lopott.

    Vécsei 68 akciójának 68%-a volt sikeres, 1 lövése volt (0.05), 92%-kal passzolt, 17 párharcból 10-et nyert meg. 7 labdát vesztett, 10-et szerzett, 7 passzt lopott.

    Laidouni 66 percet volt a pályán, 47 akciójának 45%-a volt sikeres, 73%-kal passzolt, 19 párharcból 10-et nyert meg. 6 labdát szerzett és adott el, 6 passzt lopott.

    Uzuni 43 akciójának 63%-a volt sikeres, 1 lövése volt (0.08), 74%-kal passzolt, 9 párharcból 5-öt nyert meg, 4 labdát szerzett, 1 passzt lopott. 1 lövést készített elő (0.07).

    R. Mmaee 52 akciójának 38%-a volt sikeres, 2 lövése volt (0.76). 83%-kal passzolt (12/10). 28 párharcból 9-et nyert meg, 3 labdát szerzett, 3 passzt lopott.

    Tokmac 83 percet kapott, 38 akciójának 42%-a volt sikeres, 1 lövése volt (0.03). 77%-kal passzolt (13/10). 13 párharcból 5-öt nyert meg. 1 labdát szerzett, 3 passzt lopott.

    Loncar 27 percet kapott, 21 akciójának 62%-a volt sikeres, 87%-kal passzolt (15/13). 5 párharcból 2-t nyert meg, 2 labdát vesztett, 1 passzt lopott.

    Somalia is 27 percet játszott, 13 akciójából 8 (62%) lett sikeres, mind az 5 passza pontos volt, 5 párharcból 3-at nyert meg,. 1 labdát vesztett, 3-at szerzett, 2 passzt lopott.

    Nem tudom,volt e már szó róla,-ha igen elnézést kérek-de nekem már a kezdet nem tetszett! A mérkőzés előtti félkörben való összeállás a térdeplő skótokkal szemben./ Wingo még a karját is felemelte ökölbeszorított kézzel./ Mi közünk van nekünk ehhez az egész faxsághoz?!? Mi nem voltunk gyarmatosítók,sőt mi voltunk sokáig gyarmatország.Ez a Fraditól teljesen szokatlan és testidegen gesztustól már eleve rossz előérzetem volt.

    Wingo egy színesbőrű amerikai állampolgár, azzal együtt, hogy szerintem sincs szükség erre a bohóckodásra.

    Dibusz 7.20
    Vécsei 4.87
    Blazic 4.54
    Civic 4.53
    Wingo 4.42
    Uzuni 4.15
    Laidouni 3.88
    S. Mmaee 3.54
    R. Mmaee 3.45
    Zachariassen 3.45
    Somalia 3.41
    Loncar 3.27
    Tokmac 3.08

    https://ulloi129.hu/2021/10/19/elo-a-celtic-elleni-el-csoportmeccsrol/
    https://ulloi129.hu/2021/10/20/igy-teljesitettunk-a-celtic-ellen-2/
    https://ulloi129.hu/2021/10/24/vecsei-wingo-laidouni-es-dibusz-vecsei-blazic/