magyarfutball.hu

Bayer 04 Leverkusen - Ferencvárosi TC 2 : 1 18:45

   
   
Upload your own photos! »
  1. Bayer 04 Leverkusen - Ferencvárosi TC 2021
  2. Bayer 04 Leverkusen - Ferencvárosi TC 2021
  3. Bayer 04 Leverkusen - Ferencvárosi TC 2021
  4. Bayer 04 Leverkusen - Ferencvárosi TC 2021
  5. Bayer 04 Leverkusen - Ferencvárosi TC 2021
  6. Bayer 04 Leverkusen - Ferencvárosi TC 2021
mérkőzés értékelése

mérkőzés: 4 (1 szavazat)

játékvezető: 4 (1 szavazat)

hangulat: 4 (1 szavazat)

1...5
UEFA Európa Liga csoportkör 1. forduló
ground : Leverkusen, BayArena
referee : Treimanis Andris (Lettország)
attendance:
  1. bayer04.de: -
  2. fradi.hu: -
  3. nso.hu: 11.013
  1. 0 - 1 8' Mmaee Ryan
    10' Demirbay Kerem sárga lap
    37' Palacios Exequiel 1 - 1
    69' Wirtz Florian 2 - 1

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2021.09.17, 14:37 (szerk.: 2021.09.22, 10:56)
    Nagyon szép volt. Nem hibátlan, nem tökéletes, hanem: szép. Ha minden meccsbe így megyünk bele, akkor elképzelhetetlennek tartom, hogy ne szerezzünk pontokat.

    Komolyan kell minket venni, ezt mostanra mindenkinek be kell látnia. Sajnos rövid volt a pad, lehet más lett volna, amennyiben nem az.

    Nem hibáztatok senkit. Tényleg nem volt cserénk, Somalia Boli Laidouni Botka Mak hiányzásával a többieknek kellett volna 90 percig tartani a Bayert, nem lehet fáradtan hibamentesen.

    nagyon elhelyezkedtük magunkat mindkét kapott gólnál tök üresen voltak a góllövök

    Civic mikor elpasszolta szinte éreztem… kár érte :(

    Egyébként a hátsó kameraállásból lehetett látni, hogy egy pillanatra megbillent, elvesztette az egyensúlyát, szerintem ez is közrejátszott a hibájában. Ami viszont már a sokadik volt a meccsen.

    Ész nélkül berohantak vagy hatan a kapuba, a második hullámban érkező támadóval azonban nem jött senki hátra.
    És ez nem egyszer történt így.

    Nem volt bennem semmilyen elvárás a 70.perc után.Első meccses játékosoktól nem elvárható,hogy azonnal hozzátegyenek a csapatjátékunkhoz.Főleg úgy,hogy a kp leamortizálódása után már csak kényszer megoldások voltak.Ők meg 5,még nagyobb klasszist tudtak behozni,mint akik kezdtek.A bíráskodás érdemi részével nem volt bajom.Talán buktunk valamennyit,de nyertünk is.Viszont azt kicsit nehezményeztem,hogy két tizenhatosuknál történt gyanús szerelés,legalább egyikénél,nem kaptunk szabadrúgást.Mindkettő góleséllyel kecsegtető helyről járt volna..

    Tetszett. Elfáradtunk a 60. percre, a középpályára nem volt emberünk, onnantól a védelem is sokat hibázott.
    Tartom, hogy a YB és a mai meccs is a középpályánk minőségén ment el. Amíg nem lesz 3 Laidouni stílusú párharcerős, ügyes, rágyorsításokra képes futóbolondunk, meg 3 Loncar/Haratin stílusú okosabb játékosunk, addig nem fogjuk bírni a bemzetközi meccseken átlépni az árnyékunkat ilyen szintű csapatok ellen. Kiesik az a 2-3 húzóember innen, és meg vagyunk lőve. Civic hibája is abból fakad, hogy nem volt kivel lejátszani a 3szögeket, amit az első 60 percben nagyon szépen megoldottunk. Nem volt erő a középpályásoknak már annyit visszasegíteni, a cserék pedig teljesen posztidegen mozgásokat hoztak.
    A védelmünk egész jó, a támadósor mindig képes a gólra, bárki az ellenfél.
    Nekem ma nagyon tetszett Dibusz, Civic, Wingo, Vécsei és Ryan játéka. Ryan még a Leverkusenbe is elférne...
    Remélem Zaki is felpörög, kapu előtt többet vártam tőle.
    Hajrá Fradi! Így tovább!

    én elégedett vagyok. nem az eredménnyel, hanem a hozzáállással, a bátorsággal és a játékkal. Az, amikor Ryan átment a védőkön, gólt ért volnasmiley

    Közel a kapunkhoz, a félpályánál, és a Leverkusen kapuja előtt is tolt olyan elegáns testcselt, amit a világ összes védője kajál.
    Óriási a srác.

    Nem örülök az eredménynek, de nem vagyok a legkevésbé sem elégedetlen a mai teljesítménnyel. A csapat ma azt játszotta amit tud. Közel 100%-ot nyújtott. A 100% nem volt ma (és később sem lesz) elég a pontszerzéshez a Bayer ellen. Talán majd itthon szurkolói támogatással és kis szerencsével összejöhet.

    Mmaee a 70. perc körül látványosan elfáradt. Nem ártott volna, ha van egy jó Bolink cserének. Neki még feküdt is volna a Leverkusen-védők stílusa. Ezekkel bőszen birkózhatott volna. De, aki ilyen fasz, az fasz, nincs helye a csapatban... Ennyire nem lehet semmibe venni a szabályokat, utasításokat.
    Kb. úgy viselkedett, mint egy tini, akit nem engednek el a házibuliba, mert előtte gengszter volt, de ő akkor is elmegy...

    az elsö húsz perc jó volt.
    ha igy tudnánk focizni egész meccsen stabil bl csapat lennénk.

    Ott annyit hagytak nekünk, mert kicsit lenéztek minket. Aztán észbekaptak. Sajnos.

    nem
    akkor sokkal bátrabban és pontosabban játszottunk.
    amikor elkezdjük elbaszkodni a labdát jön ránk az ellen annyira hogy túl nagy lesz a nyomás

    szerintem a leverkusen semmi extrát nem nyújtott.
    söt önmagukhoz képest alulteljesitettek és a 2. gólt mi ajándékoztuk nekik.
    az egy amatör perc volt és el is ment vele a meccs.

    Elfáradtunk. Már az első félidőben. Megleptük őket az elején, de ez túl sok energiát emésztett fel. A kispadról ne is beszéljünk. Ők chilei válogatott játékost hoztak be az argentin válogatott játékos helyett... Mi Cabrajat, illetve Gavricsot. Ezzel persze nem őket szólom le.
    Kicsit olyan volt ez a meccs, mint amikor mi játszunk az nb1-ben.

    Amúgy meg Strögernek is Respect, hogy a meccs végén a játékosokat kiküldte a szurkolókhoz.
    Lehet Rebrov hozta a profizmust, de Ströger is hozzá tudott már tenni

    Azért ott kicsit eltoltunk valamit, hogy 4! mezőnyjátékosunk volt a cserepadon, hogy jött ez össze, hogy ilyen kevesen utaztak a benevezett játékosok közül? Nem a sérültekre gondolok természetesen, de a fiatalok hol voltak helyettük? Viszont utazott az eltiltott Laidouni, és a sérült Kovacevic, sok hasznukat vehettük most.

    Ilyen jól régen láttam játszani a Fradit. Nagyon gyakran ötletes, kreatív volt a játék ha nálunk volt a labda. Furcsa, ilyet még nem éreztem, hogy jobb volt a Leverkusen, de szebben játszott a Fradi. Vécsei megint remek volt, intelligensen játszott, ha így folytatja válogatott lesz. Zacnak ez volt az első igazán jó meccse, Dibusz ragyogóan védett. Biztos nem ezen múlt, de mérges voltam Civicre azért az eladott labdáért. Egy angol hátvéd már régen jól elrúgta volna a bőrt a vonalon kívülre, és lett volna idő a bedobásig, hogy felálljon a védelem. De még így is nüanszokon múlt. Óriási találmány volt Stögertől, hogy három elől játszó embert nevezett, akik viszon legalább annyit védekeztek mint támadtak... és jól csinálták.

    számomra az volt fura, hogy a németek második gólja után kifulladtunk, nem tudtunk menni előre, elfogyott az erő! Az első 30 perc maga volt a csoda, kb ilyen volt a torinói 90 percünk tavaly, illetve a Camp Nouban az a kb 20 perc. Szemmel láthatóan sokkal gyorsabbak voltak, viszont hiányzik náluk a csapategység, ami nálunk megvan. Ilyen játékkal 30-án a Betist itthon el kell verni, mert simán jók voltunk ma egy x-re.
    A modern foci ugyanolyan szar lesz, mint a mostani f1, túl vam szabályozva. Vécsi hova rakta volna el a kezét??? Full leszorítva a teste előtt. Mielőtt a kapura ment a labda akkor is látszódott, hogy Vécseinek a keze \"el van rakva\" és pechére kipattan rá a labda, pont a kezére...
    Jó volt, de az x jobb lett volna

    Szép meccs volt, abszolút felnőttünk az ellenfél színvonalára. Nem sok hiányzott a bravúrhoz. De, azt is meg kell hagyni, az ellenfél nagyon profin támadta a gyenge pontjainkat. Illetve, kiválóan bealtattak minket a második gól előtt.

    Nekem az tetszett a legjobban,hogy még a 60-70. perc között is voltak lehetőségeink,sőt Mmaee révén még egy ziccerünk is.

    Az elmúlt évek legmagasabb szintű teljesítményei közt volt ez a meccs. A magas gólkülönbség elkerülésnél komolyabb céljaink nem nagyon lehettek, ezt maximálisan hoztuk, sosem gondoltam volna, hogy az utsó 5 percben még megyünk a pontért. Nagyon sok \"bíztató jel\" volt a játékunkban sok örömünk lesz még a csapatban. És ki tudja, Laidunival mire lettünk volna képesek...

    Ha kevesebb lesz hátul a ki nem kényszerített hiba (Civic, Wingo) és kicsit még javul a helyzetkihasználásunk akkor sok jó Fradi meccset láthatunk ősszel. Sokkal jobb kezdés volt most ez mint tavaly a katalánok elleni.
    Dini penge volt és Bálintra sem mondhatja már senki hogy egy jó meccs után ne szálljunk el, mert ez már a második volt neki egy héten belül. És ma nem a picipest volt az ellenfél.
    Szép volt és lesz ez még jobb is. Hajrá Fradi!

    Most is meg lehetett volna csípni őket.
    De ahogy az edzőjük mondja, 25 perc után ők összeszedték magukat, a mieink teljesen megzavarodtak, majd a 60. perctől fokozatosan elfogyott az erő.
    A védelemben soroztosan hatan berohantak a kapuba, ha a szélső elszaladt, a második vonalban érkező támadójuk üresen kapta a visszapaszt, mert tőlünk senki nem jött vele hátra,. Egyik gól is így született. Szigorúbb emberfogás, ütközés kell, nemcsak messziről kísérgetni. Ez jobb erőnlétet igényel, ami jelenleg a területvéelemre sem elég. Rebrov ebben szigorúbb volt.
    Egyszer megérhetnénk, hogy elől legalább ketten jól focizzanak, mert ma Toki 20 perc után megint láthatatlanná vált. Sem Uzuni, sem Gavric, sem Cabraja nem szálltak be jól.

    Sok igazság van abban, amit írsz, de azért ennyire nem negatív a kép. Játszottunk egy izgalmas meccset, egy nálunk jobb csapattal.
    Az feltűnő volt, hogy a baloldali védekezés mennyivel gyengébb volt a jobboldalinál. Wingo parádés volt, Civic sok hibával játszott.
    Az is látszott, a Bayer milyen sokszor próbálkozott, a második szándékból való befejezéssel. Ez nyilvánvalóan videózás eredménye. Magyarországon senki sem játsza ezt. Néha talán mi. Ezért erre nem is voltunk felkészülve. De, ehhez az kellett, hogy valamelyik szélen mögénk tudjanak kerülni. És ez a baloldalunkon többször előfordult.
    Illetve, a középpályánk is jelentősen gyengébb, súlytalanabb lett Vécsei kiesésével.

    Kikaptunk és mégsem kell szégyenkeznünk. Ennyi. Pár dolog tűnt fel csak:
    1. Civic most is ( és korábban is ) hihetetlen réseket hagy maga mögött , és egyáltalán nem siet visszafelé, szerintem egy kifejezetten szarul védekező balhátvéd. Előrefelé jó, de hátul szar. 2.Cabraja-t nem gondoltam volna, hogy egy EL-meccsen dobjuk a mélyvízbe, eddig NB1-es meccseken sem sokat játszott.
    3.Tudom, hogy nem egyszerű egy bundás csapat ellen folyamatosan jól teljesíteni, de amikor elhittük, hogy van támadásban keresnivalónk, nagyon meleg pillanatokat okoztunk. Lehet, hogy meg kellene tanulnunk kb 1 félidőn keresztül támadni? 2-3 gólos előny, utána van miből leadni.
    4. tetszett a Loncar-Zaki-Vécsei középpálya, nem gondoltam volna meccs előtt, hogy így is tudunk focizni, pedig volt benn kockázat bőven.
    Szóval tetszett, bár ezért ugyanúgy 0 pont jár, mintha 10:0-ra kaptunk volna ki.

    Nagyon jó volt az első fél óra. Sőt!
    Azt gondoltam hogy a Bayer tényleg lenézett minket. Aztán szépen magukra találtak, vagy mi húzódtunk vissza? Fene tudja melyik az igazság. Onnantól egy másik mérkőzés jött.
    Valószínűleg más lett volna a mérkőzés, ha hosszabb a padunk. Erre oda is kell figyelni. Nem elengedni mindenkit, hogy játsszon, aztán a végén még az U17-esekhez kell nyúlni játékosért.

    Az eredmény jó. Az első fél óra meglepett. Sőt egy két játékos is meglepett. Vécsei - bár a hétvégi meccsen már láthattuk, hogy érzi a bizalmat, a másik pedig Zubkov, aki nagyon lelkiismeretesen védekezett. Ennyire még sosem volt hátul. A harmadik Zaka, aki a szélen kevésbé tudta megmutatni magát, de középen nagyon jól mozgott.
    Egy dolog nem tetszett, de ezt majd a Celtic elleni meccs után kirészletezem, mert ott tudom összehasonlítani, hogy látom-e a fejlődést, vagy sem.

    Tegnap a Ferencváros a szorongató helyzetekben is elegánsan, sportszerűen játszott, ráadásul - nem néztem a statisztikát ezügyben - érzésem szerint kevesebbet szabálytalankodott ellenfelénél.
    Ez is nagy szó. Gratulálok ma is egyetlen csapatomnak, van mire büszkének lennünk.

    A hibázás lehetősége hatványozottan előjön, ha az azt kikényszerítő játék folyamatos az egész meccs alatt. A Leverkusen nagy nyomás alá helyezett minket, szinte törvényszerű volt, hogy lesz végzetes hiba is. A németek is érzékelték, hogy melyik oldalunkat érdemes megbontani.
    Ez van. Hosszú évek kellenek még ahhoz, hogy az ilyen szintű csapatok ellen valódi eséllyel vegyük fel a párharcot.

    Mindharom gol gyonyoru volt es szerintem ez egy semleges szemlelonek is jo meccs volt.
    Azert az a Frimpong gyerek, de igazabol mindket fekete srac a jobb szelukrol, elkepesztoen jo volt. Azon tunodtem, hogy ki az, aki beferne tolunk ebbe a csapatba, de konkretan senki. A kapusukrol nem derult ki mit tud, igy talan Denes nevet meg lehetne kockaztatni, de az osszes tobbi poszton messze folenk nottek, igy ez az eredmeny es a meccs kepe alapjan is csapatkent nagyot fociztunk.

    A papírforma az, hogy a Leverkusen kb. 3 góllal jobb nálunk, ehhez képest majd' fél óráig mi vezettünk, és ha valaki azt mondja, hogy a meccs 3/4-nél döntetlenre állunk, valószínűleg kikacagjuk.

    A döntő az volt, hogy kb. egyszerre behoztak 3 friss minőségi embert, a mi cseréinkből az egyik sosem játszott még nálunk tétmeccsen, a másik épphogy túl volt az elsőn...

    Az nyilván nem fér bele, (hogy 30 mp. alatt háromszor nekik adjuk a labdát a 16-os előtt, hát persze, hogy a harmadikat már kihasználják.

    Dibusz a gólokról nem tehetett, viszont bemutatott három bravúrt. A hazai kapusról kb. minden lövés kipattant, kivéve a gólunkat. Vagy nagyon rossz napot fogott ki, vagy a Molten gyárt vacak labdát.
    :-D

    A végén benne volt a 3-1, de az X is, nyilván extázis lett volna az utóbbinál.

    A vendégben kb 40-en voltunk mindösszesen, így nem értem mire fel volt a nagy felhajtás, ezt nyilván tudták előre az eladott voucherek alapján.

    A mellettünk levő szektorokban (és távolabb is, a gólunknál) láttunk még pár zöldet, gondolom ők Németországban élő szurkolóink lehetnek.

    A Fradi Secu több tagja - egymástól függetlenül is - kérlelt minket a meccs előtt, (nyilván mindenki mást is) hogy semmi félreérthető szöveg, karlendítés, ének, rigmus, stb ne legyen, mert rengetegen figyelik a vendégszektort és árulkodnak, feljelentenek azonnal.

    A csütörtöki találkozón 3-5-2-es / 5-3-2-es felállásban játszottunk, a mieinknél 35.5%-ban volt a labda. A Fradi 81.3, a Leverkusen 88.1%-kal passzolt, a hazaiak 22 lövéséből 8, a mieink 10 lövéséből 5 talált kaput. Az xG-arány 1.23-2.24 volt a Bayer javára, az xcG arány 1.7-3.08. Érdemes megjegyezni, hogy Dibusznak több dolga a Fradiban öt meccsen volt eddig (2017: Midtjylland 3-1 Fradi [12 lövés / 3.46 xcG], 2019: MOL 1-2 Fradi [8, 3.76], 2019: Fradi 2-2 Felcsút [9, 3.33], Barcelona 5-1 Fradi [12, 4.1], Fradi 1-4 Juve [10, 3.88]).

    A párharcokat 81-70 arányban vitték a hazaiak, mindkét csapat 39%-át hozta a támadópárharcainak, a fejpárbajok aránya azonban 11-5 lett oda. 27-szer tisztáztunk (Blazic 7, Samy Mmaee 6, Wingo 5), míg a Leverkusen 9-szer. Mindössze 5-ször szabálytalankodtunk (11 a másik oldalon) és 51 passzt loptunk (Wingo, Civic, Vécsei, Samy 8-8). A hazaiak jóval többet támadtak természetesen (53+2 ill. 18+2). A mieink 9 labdát szereztek az ellenfél térfelén, a hazaiak 30-at. 14 eladott labda vezetett lövéshez (Vécsei és Civic 3-3, Samy 2), a másik oldalon 4. A Leverkusen fölényéhez képest kevés hosszú labdánk volt, 10.8%, ez tavaly átlagosnak számított volna. Érthetően a hazaiak passztempója gyorsabb volt (18.5 passz/perc ott, 16.6 nálunk).

    Dibusz 8 lövésből (3.08) 2 gólt kapott, 2-szer jött ki, 20 passza pontos volt, 12-szer adtuk haza a labdát.

    Wingo 57 akciójának 53%-a volt sikeres, kétszer lőtt (0.1), 72%-kal passzolt, 13 párharcból 6-ot nyert, 6 cseléből 4 volt sikeres. 9 labdát vesztett (ebből 5 tisztázás), 5 labdát szerzett, 8 passzt lopott. 1 lövést készített elő (0.38).

    Blazic 54 akciójának 67%-a volt sikeres, 88%-kal passzolt, 9 párharcból 5-öt nyert. 10 labdát vesztett (7 tisztázás), 5-öt szerzett, 5 passzt lopott).

    S. Mmaee 55 akciójának 69%-a volt sikeres, 1 fejese volt (0.14), 84%-kal passzolt, mind az 5 párharcát megnyerte, 10 labdát vesztett (6 tisztázás), 6-ot szerzett, 8 passzt lopott.

    Civic 68 akciójának 74%-a volt sikeres, 90%-kal passzolt, 16 párharcából 10-et megnyert, 7 labdát vesztett (3), 11-et szerzett, 8 passzt lopott. 1 kísérletet készített elő (0.14).

    Zubkov 90 percet volt a pályán, 77 akciójának 49%-a volt sikeres a balhátvéd posztján. 2 lövése volt (0.04). 64%-kal passzolt, mind a 3 csele sikeres volt, 23 párharcból 11-et nyert meg. 17 labdát vesztett (1), 2-t szerzett.

    Zachariassen 48 akciójának 67%-a sikeres volt, 1 lövése volt (0.01). 90%-kal passzolt, 12 párharcból 4-et nyert meg. 7 labdát vesztett, 3-at szerzett, 2 passzt lopott. 2 lövést készített elő (0.05).

    Vécsei 70 percig bírta, 47 akciójának 68%-a sikeres volt, 82%-kal passzolt, 7 párharcból 3-at nyert, 8 labdát vesztett, 6-ot szerzett, 8 passzt lopott. 1 lövést készített elő (0.04).

    Loncar 80 percet volt a pályán, 37 akciójának 57%-a volt sikeres, 70%-kal passzolt, 6 párharcból 2-t nyert, 8 labdát adott el, 2-t szerzett, 2 passzt lopott.

    Tokmac 48 akciójának 40%-a volt sikeres, 1 lövése (0.02) és 1 gólpassza volt (0.51), 81%-kal passzolt, 13 párharcból 4-et nyert. 5 labdát vesztett, 3-at szerzett, 2 passzt lopott.

    R. Mmaee 60 akciójának 55%-a volt sikeres, 3 lövésből (0.93) 1 gólt szerzett. 80%-kal passzolt, 5 cseléből 3 volt jó, 26 párharcból 11-ewt nyert meg. 10 labdát adott el, 3 labdát szerzett, 2 passzt lopott.

    Uzuni 27 percet játszott, 21 akciójának 38%-a volt sikeres, 56%-kal passzolt (9/5), 6 párharcból 3-at nyert, 7 labdát vesztett, 3-at szerzett, 1 passzt lopott.

    Gavrity 17 percet kapott, 10 akciójának 60%-a sikeres volt, mind a 4 passza jó volt, mind a 2 párharcát megnyerte.

    Cabraja 7 percet töltött a gyepen, 6 akciójának fele volt sikeres, 4 passzából 3, 2 párharcot és 1 labdát vesztett.

    Így értékeltétek a Bayer Leverkusen elleni teljesítményt.

    Dibusz 8.68
    R. Mmaee 7.94
    Vécsei 7.66
    Tokmac 7.38
    Wingo 7.32
    Blazic 7.25
    S. Mmaee 7.00
    Zachariassen 6.55
    Civic 6.14
    Loncar 6.10
    Uzuni 5.99
    Zubkov 5.92

    Zubkov utolsó helye gyakorlatilag totális tévedés. Iszonyat nagyot harcolt, a meccs nagy részében gyakorlatilag a középpályánk közepén védekezett. Nem minden jött össze neki, de ennél azért jobb volt.

    - rúgott gólt?
    - Nem. Akkor ****.
    - De hátul játszott.
    - Nem baj, akkor is.

    Én értékeltem, hogy beállt a sorba és tette a dolgát. Ezt másnap is írtam, hogy nekem elsősorban az Ő és Bálint hozzáállása volt, ami meglepett, tetszett.

    Zubkov ezen a meccsen szárnyvédőt játszott, Diaby finoman szólva azt csinált vele amit akart, rengeteg labdavesztése volt a meccsen, 30-35 ami ezen a poszton nem fér bele, mert támadóként oké, de igy nem. Mentségére szóljon, hogy szerintem sose játszott védőt.

    https://ulloi129.hu/2021/09/16/elo-a-bayer-leverkusen-elleni-el-csoportmeccsrol/
    https://ulloi129.hu/2021/09/18/igy-teljesitettunk-a-bayer-leverkusen-ellen/
    https://ulloi129.hu/2021/09/21/dibusz-mmaee-vecsei/