magyarfutball.hu

BSC Young Boys - Ferencvárosi TC 3 : 2 21:00

   
   
Upload your own photos! »
videók
mérkőzés értékelése

mérkőzés: 4 (1 szavazat)

játékvezető: 4 (1 szavazat)

hangulat: 4 (1 szavazat)

1...5
UEFA Bajnokok Ligája Rájátszás, 1. mérkőzés
ground : Bern, Stadion Wankdorf
referee : Collum William (Skócia)
attendance:
  1. fradi.hu: -
  2. bscyb.ch: 15.652
  3. nso.hu: 15.652
  1. 13' Siebatcheu Jordan sárga lap
    0 - 1 14' Boli Franck
    16' Elia Meschack 1 - 1
    19' Zesiger Cédric sárga lap
    sárga lap 22' Kharatin Igor
    25' Hefti Silvan piros lap
    26' Elia Meschack sárga lap
    40' Sierro Vincent 2 - 1
    sárga lap 48' Laïdouni Aïssa
    65' Garcia Ulisses 3 - 1
    sárga lap 69' Blažič Miha
    3 - 2 82' Boli Franck

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2021.08.19, 10:44
    David Wagner: Nem mindennapi mérkőzés volt a mai, sok kétes döntés volt, nem volt egyértelmű iránya a játékvezetésnek, végül emberhátrányban sikerült nyernünk, a fiúk keményen küzdöttek, így egygólos előnnyel tudunk Budapestre utazni. Nem akarok a játékvezető teljesítményéről beszélni, így döntött, el kell fogadni, a játékosok teljesítménye a lényeg. De a tizenegyes és a piros lap nem volt teljesen helytálló. A visszavágón hiba nélkül kell játszanunk, csapat és egyéni szinten is, nem úgy, mint ma. A csapatszellem viszont nagyon jó volt, ugyanezt a mentalitást, győzni akarást kell Budapesten is kivinni a pályára. Nem lepett meg minket a Ferencváros, a kiállítás után megváltozott a játék, más lett, mint amire készültünk.

    Peter Stöger: Nem éreztem azt, hogy hiányzik a szenvedély a csapatból. Úgy mentünk neki a mérkőzésnek, hogy nyerni akartunk, ha nem így alakult volna a meccs, akkor lehet, hogy a 3-2-es eredménnyel elégedettek lehettünk volna, de így nem. Jól védekezett a Young Boys, kevés helyet hagytak, mi pedig nem mehettünk fej nélkül előre, hiszen nagyon jó támadóik vannak és jól tudnak kontrázni. Nagyon dühítő, hogy mindhárom gólt átlövésből kaptuk. A félidőben azt mondtam a csapatnak, hogy szélesen kell játszanunk, a labdát pedig be kell juttatnunk a tizenhatoson belülre és nagyon odafigyelni az alapvédekezésre. Nagyjából azt kaptuk, amire számítottunk, persze a piros lap nem ilyen volt, voltak dolgok, amik jól működtek, például az ellenfél minél gyorsabb zavarása, ebből jött gól és a büntető is, ezt megbeszéltük előre, hogy ezekből lehet helyzeteket kialakítani. Egyenlő létszámnál rendben volt a teljesítményünk, gondot okoztunk az ellenfélnek, de el kell ismerni, hogy utána a Young Boys is megmutatta az erényeit. Franckkel elégedett vagyok, a beszélgetésünk óta jó fejlődést mutatott. A visszavágót is nehezíti majd az eltiltás és vannak sérültjeink is.

    https://ulloi129.hu/2021/08/18/stoger-nagyon-duhito-hogy-mindharom-golt-atlovesbol-kaptuk/
    https://ulloi129.hu/2021/08/19/wagner-nem-mindennapi-merkozes-volt/
     
  2. avatar: magyarfutball.hu
    2021.08.19, 08:42 (szerk.: 2021.08.26, 14:57)
    Fizikailag ugy folenk nottek, mint senki mas a sorozatban, a Slavia sem. Laidonui, Somalia mind lepattantak roluk. A Slavia kemenyen letamadott, de ez nem ugyanaz, mint fizikailag folenk noni. Egyszeruen genetikai csucstermekek voltak ellenunk a palyan. Az erthetetlen, hogy nem alltunk elejuk es hagytuk loni oket, ahogy Somalia is a 16-os kornyeken is csak setalt a jatekos mogott a 2. golnal, anelkul, hogy gyomoszolte volna, hogy legalabb ne kenyelmesen lohessen kapura. Laidonuitol sem lehetett latni a test test elleni parharcokat vagy ha igen, o huzta a rovidebbet. Igy nehez lesz idehaza is.

    Valljuk be, ha egy ilyen szintű csapat komolyan vesz minket, és nincsen nagy mákunk, akkor ez sül ki belőle. Kicsit már csalódás az EL, igaza van Kubinak, de azt mondom, hogy oda is fejlődnünk kell játékban, főleg, ha tavaszt akarunk.

    azért Boli hogy beverte, kétszer is, hihetetlen, a védekezésünk viszont.. érthetetlen, pedig készültek is a távoli lövéseikre, mi lett volna ha nem készülnek rá..?

    Ebben a meccsben is benne volt, hogy mi is rúgunk hármat, az itthoniba is simán benne lehet.
    Ha nem mi szerzünk vezetést, akkor is bőven van esélyünk a továbbjutásra.
    Ez a párharc sokkal kiegyenlítettebb, mint a Slavia elleni volt. Ma magunkat heréltük ki. A Groupiban a bohócsipkát újra fel kell adni az ellenfélnek. smiley

    Most perpill azt sem tudom, hogy fiú vagyok e vagy lány, hogy örüljek vagy szomorkodjak, rohadt kettős érzések vannak bennem, mindenki érzi, hogy sokkal több volt ebben, de meccs előtt talán aláírtuk volna, azért ez a Young Boys az utóbbi évek alapján brutál jó kis csapat, én bevallom tartottam attól is, nehogy belefussunk egy nagyobb verésbe, ehhez képest nem ájultam el tőlük, semmi extra, van pár rohamnégerük, és lőnek mindenhonnan(elég jól), hátul viszont siman verhetőek. Itthon meg tudjuk csinálni, sőt meg is fogjuk, biztos vagyok benne, merjünk már nagyok lenni, megvan a kvalitás a jatekosainkban, a grupiban bele lesznek hajszolva a győzelembe.

    Gyerekek! Rebrov tavozasa utan, nem gondoltam volna , hogy Stoger Bl playoffig visz minket. Megemelem a kalapomat elotte. A mai meccset en mar elengedtem. Azt kivantam , hogy a visszavagon legyen meg eselyunk. VAN! ahogy alakult az eredmeny az mar mas teszta. Akarhogy is nezem , visszajottunk a meccsbe. Itthon nagy meccs lesz. En bizom a stabba a fiukban, es a pokoli hangulatban. Koszonom , hogy ilyen csodas eveket latok imadott Fradikamtol. 3-2-1.... FRADI

    Szerintem ez egy hiba volt Stögertől. Sokkal hamarabb kellett volna frissíteni posztra előre, hiszen mi birtokoltuk és látszólag sem voltak a helyzet magaslatán. Na mindegy levan szarva szép eredmény ez.

    Nem tudom,gyerekek ! Lövéseknél ez a "hátrabaszom a kezem és kifordulok" régen nem volt divat.
    Blokkolni kell, és keményen belállni.
    A Kova ha bátran odaáll akkot nincs 3.gól.
    Ehelyett kifordul a labda elől-- tessék parancsolni labda úr ! szabad az út.---bosszantó

    Ott szerintem Soma volt a hunyó, nezd vissza hogyan vihette a 16osig zavartalanul, Somalia kb lefékezett elkezdett sétálni, hogy utat engedjen neki.

    Laidouni ugyanúgy befosott a labdától, nem állt a lövés elé a második gólnál. Ő volt az egyik leggyengébb ma.

    Ha látta volna a lassítást, akkor nem fordul ki, hanem beleáll.
    Nem tudta, merre pattan a labda, ezért fordult ki. Abból a kameraállásból, ami a lövő játékos felöl volt látszott, hogy ha picit hozzáér, mellé megy!

    a megszokotthoz képest szellössebbnek tünik védekezésben a középpályánk .az meg elég általánosnak tünik ,hogy senki sem lép ki a lövöjátékosokra

    Azért ebben az is benne volt, hogy mindent odafújt a bíró és alig várta, hogy kompenzálja a pirosat.

    Aissanál és Haratinnál is érzek visszaesést. Olyan, mintha egyik sem találná a helyét igazán. Főleg Igor hibázik többet, mióta nem játszik annyira mélyen a védelem előtt. Bár nem is olyan stabil a középpályánk azóta.

    Két dologtól féltem, az egyiken jóval a meccs előtt, a másiktól a svájciak videóinak nézésekor. Az egyik, amikor büntetőt lövünk. Én is többször lőttem, egyszer nekem se sikerült, és igaz, hogy benne van a játékban. De az, hogy a kapott tizenegyeseink felét kihagyjuk, már sokkal több ennél, ezzel valamit kezdeni kell. A másik, hogy egyedül Boli fogta fel (ő sokat játszahatott műfüvön), hogy a gyors pályán távoli lövésekkel is próbálkozni kell. Ugyanis hiába játszottak ők emberhátrányban, ha távolról jól lőnek. Nekünk is többször kellett volna megpróbálnunk, és nem gyömöszölni befelé a labdát, főleg ezekkel a beívelésekkel hülyeség volt próbálkozni. Ezt Stögernek a játékosok fejébe kellett volna vernie.

    Sok távoli lövést próbáltunk egyébként. Legtöbb azért nem volt emlékezetes, mert azonnal a legközelebbi ellenfélbe csapódott blokkra. Legalább 6-7 ilyen volt.

    Hiába voltunk emberelőnyben, most nem volt szerencsénk, nekik meg volt. Tény, ha Uzi berúgja más a gyermek fekvése. Miért? Nem jól rúgta Uzi? Esélye sem volt a kapusnak. Kb 3-4 centi hiányzott a gólhoz. Majd itthon sziporkáznak Tökivel. És ha nem? Akkor is jobban tetszik Strőger rotálása, mint a fél csapat peremen kívülre szorítása.

    Sokat kell még Dolgozni a Fradinak Bl szinten , mert a 3 Svájci gól kabaré volt ezen a szinten , sok tapasztalatot kell még szerezni ilyet nem lehet csinálni hogy szabadon fel tudta vezetni és be is baszta

    Szánthó ma jól szállt be, sokat mutatta magát azalatt a pár perc alatt, amit kapott. Csak így tovább!

    A k...va életbe, jobb is lehetett volna! A bíróval le a kalappal, szerintem nagyon jól vezetett.
    Viszont Uzoni felejtse el a tizit... Sokat kihagyott már. hmmm

    Ez egy BL play.off volt, nagy irammal, intenzív játékkal, csapongó eseményekkel. Simán megütötte egy csoportkörös meccs szintjét.
    Az várható volt, hogy nem lesz minden meccsen szerencsénk. Ami a Slavia ellen bejött, azt most elvette a sors. Pedig még így sem panaszkodhatunk Boli első gólja miatt.
    Kimaradt a 11-es, ott kicsit szétment a csapat fejben, de ez benne van a fociban. Ami bosszantó, az a műfű. Érezhetően nem tudtak a játékosaink jól kitámasztani, csúszkáltak, hosszan vették át a sima passzokat is, Dénes a 3-ból legalább 1-et tuti fogott volna, ha normálisan képes elrugaszkodni ezen a csúszós szaron.
    Éreztem, hogy rúgni fogunk még gólt, de a 3. kapottal sajnos nem számoltam. Zubkov ott egy párharcot bukott, számomra érthetetlen módon. Pont azért kedveltem, mikor itt berobbant az első évében, mert minden akcióba beletette magát kőkeményen. Nem forgott ki, nem húzta el a lábát... Kár érte.
    Itthon verhető az ellenfél, ha elől kihasználjuk a lehetőségeinket. Pokoli hangulatot kell teremteni, aztán orrvérzésig szurkolni mindenkinek.
    Azok akik 10 perc után fütyülni akarnak a csapatnak, ha nem ugrunk az ellenfélnek, vagy esetleg nem jól áll a meccs a későbbiekben, azok maradjanak otthon a picsában. Inkább legyen 8000 oroszlán a stadionban, mint 20000 nyúl. Bele kell állni nekünk is keményen a párharcba.
    Fel a fejjel mindenkinek! Nincs veszve semmi. A csodát éljük 3. éve, néha szembe jön a realitás. Nincs mire húzni a szánkat!
    Hajrá Fradika!

    Az egy amivel nem ertek egyet hogy Denes foghatta volna barmelyik lovest. Az elso durvan megpattant, a masodik 5 ember kozott epp elfert es a csavo soha tobbet nem fog lovest igy eltalalni, a harmadik meg a tizenhatosrol takarasbol annyira sarokra ment hogy egyszeruen nem erte el

    Tetszett, amikor a kurvagyors néger meg akarta futni Wingót, kurva gyors is volt...csak Wingo lefutotta

    Somival detto.
    Hogy vigyorgott utána Somi. smiley

    A szagértő Henriknek abban igaza volt, hogy ha a földön játszottunk akkor veszélyésebbek voltunk, mint a magas labdákból. De én évek óta hiányolom, hogy szögletekből alig fejelünk gólt (Blazic, Dvali, Maee, Kovacsevics)

    Nem ugyanazt a meccset néztük, 11 játékossal 10 ellen kapni két gólt ilyen szinten az már vicc kategória

    Nekem a tegnapi meccsnek a legjobb híre, hogy Boli és Mmaee, nem kioltják egymást, hanem félelmetes fegyverek együtt! Itthon kezdetni őket, és 4-4-2.

    Azt mondjuk nem értem, hogy miért nem tudunk kilépni a lövőkre? Műfű... Csúszik, kapus nehezen tud elindulni.

    Olyan érzésem volt néha, mintha középpályás nélkül toltuk volna.. a harmadik gólnál, mint kés a vajon... Mihát sem értettem miért nem lép ki rá, mert a védelem mögötte meg lett volna.

    Lehet jobban jártunk volna, ha nem állítanak ki egy YB játékost. Eredetildeg mi akartuk betolni a buszt, így most ők tolták be, amivel nem nagyon tudunk mit kezdeni.

    A kiállításig semmi olyat nem láttam a mérkőzés alatt, amitől meg kellene rettennünk. Igenis párharcképesek vagyunk, s itthon előnyt kovácsolhatunk mindazon hátrányból, ami tegnap minket ért ( pl. agyonlocsolt műfüves pálya, emiatt talán nem megfelelő stoplis használata, hazai Tábor hiánya stb.). Örülök Boli jó teljesítményének, Somalia emberfeletti munkájának, s a visszavágóra megkapjuk Civicet is. Hara hiányozni fog, erre írtam még tegnap, hogy pontosan ezért nem raktam volna be a kezdőbe, itthon ha sárgát kap, az már törlődik...
    Nem félek, tovább fogunk jutni. Nem lesz egyszerű, de megcsináljuk.

    Egyrészt én a műfűvet betiltanám az biztos... Akinek nincs normal vigye el a meccsét olyan pályára ahol van... Nem is feltétlen a mezőnyjátékosoknak rossz(nekik is), de pont a kapusoknak a legrosszabb, felgyorsul máshogy pattan a labda...1-2 lövésnél nagyon látszódott...
    Egyébként belegondoltatok abba is, hogy az milyen igazságtalan, hogy pl a Fradi a 4. selejtező körben van és esetleg lehetnek sárga lapok miatt eltiltottak, a később csatlakozott csapatok viszont kevesebb meccs, kevesebb lehetőség, hogy kipirosodjanak...

    Nagy kár ezért a meccsért, nagy kár, hogy semmit nem tudtunk kezdeni az emberelőnnyel az utolsó 10 percet leszámítva. Ez nem kis részben Stöger hibája. Meg kellett volna érezni a lehetőséget és győzelemre játszani. Az esélyt akkor kell kihasználni, amikor adódik és nem bízni benne bambán, hogy majd hazai pályán megfordítjuk. A 11-es kihagyásakor rögtön tudtam, hogy az fordulópont lesz, sajnos így is lett. Nem jók az esélyeink, mert gyorsak, jól kontráznak. Nem szívesen írom ezt, de egy nagyobb zakó is benne van a pakliban, ha nem szerzünk gyorsan vezetést. Hajrá, Fradi!

    Crazy game.
    Dibusz: szerintem egyik gól sem az övé volt, de nagy bravúrral az 1. és a 3. svájci gól is védhető lett volna, keményebb öklözéssel meg a 2. is megelőzhető.
    Botka: Stöger valszeg észrevette, hogy a svájci védelem jobb oldala sebezhető, ezt remekül használta ki, és hátul is jól teljesített, Boli után a legjobbunk volt.
    Blazsics-Kovacsevics: a három bekapott gól sok, még akkor is, ha átlövésből, de nem rajtuk múlt a meccs;
    Wingo: nem volt rossz (bár a 2. svájci gól előtti beadás előtt olyannyira belül helyezkedett, hogy azért Lovrét erősen megkritizálta volna a fórum)
    Laidouni-Haratin: mindkettő gyenge meccset játszott, különösen Aissa, akinek már az is gond volt, hogy talpon maradjon; a középpályás védekezésünk a transition ellen nagyon nem működött;
    Somalia: jól játszott, egyedül ő volt férfi a középpályán
    Zubi: a fórum hangos kritikusaival szemben úgy vélem, a jobbak között volt (a meccs passza az övé, és Laidouninak is lekészített pazarul egy lövést az első félidő végén)
    Uzuni: ilyen betlit még nem mutatott, szerintem neki és a csapatnak is jobb lenne, ha a visszavágón a padról indulna
    Boli: Voilá!
    Stöger: a kiállítás őt is megzavarta, a második félidőben Wagner lemeccselte.
    Ryan: előbb kellett volna jönnie.
    Minden összevetve, a BL pohár félig már tele van!

    Hát, őrült meccs volt. Normális játékvezetéssel, de kicsit számunkra extrém körülmények között. A játékosaink sokat csúszkáltak el el estek egy-egy hirtelen mozdulat után. Talán másabb cipő is kell ehhez a pályához, akik rendszeresen ott játszanak tudják, mi meg kínlódtunk. Ha arra is figyelned kell, hogy el ne ess és így nehogy hibázz, sokkal fárasztóbbá teszi a játékot. Az ember előny, nem mindig számít, koncentráltabbá, egységesebbé teszi a hátrányba lévő csapatot. Ezt a meccset el kell felejteni. Az eredmény idegenben elfogadható és itthon a feladat nem megoldhatatlan.

    Én nem láttam akkora hátrányt a műfű miatt. Hibáztunk néha, de nem akkorákat, amit a műfűre lehetne fogni. A 3 kapott gólunk sem füvön megcsúszó labda volt, hanem a levegőben ment. Egyébként ha ennyire szar nekünk a műfű, mert csúszik, akkor miért nem lőttünk távolról laposan?

    ez a szintetikus anyag a használattól függően fárad, változik az, hogy a labda hogyan pattan, ami a pálya különböző részein erősen eltérő. A legelején a távoli lövésnél Dénes nem kiejtette a labdát, hanem - helyesen - maga elé ejtette-ütötte, csak teljesen máshogy pattant vissza, mint füvön, ezért lett belőle veszély.

    Rohadt nagy lehetőséget halasztottunk el tegnap a kiállítással és büntetővel. Egy 10 emberrel játszó ellenféllel szemben sem tudtunk összehozni egy döntetlent. Ez az ami elkeserítő, akár milyen jó csapat ezek a svájci csokik. A kihagyott tizi és az elvett gól sajnos megfogta a csapatot és felhozta a milkásokat. Maradt remény a BL-re, de ahhoz kettőt kellene rúgni és egyet sem kapni, ami nehéz lesz a védelmünket látva. Idén kb. 2 mérkőzés volt, amikor nem kaptunk gólt. Stögernek meg kellene szervezni a csapat védelmét és az eddigiekből úgy látszik ez nem megy.

    Ha be akarunk jutni a Bl-be akkor itthon verni kell őket, amire szerintem minden esélyünk megvan. Kicsit tudathasadásos volt a tegnapi meccs, hogy merjünk vagy ne merjünk jobban támadni. Kedden viszont nem lesz vesztenivalónk, tudjuk hogy mi kell a továbbjutáshoz.

    Mindent bele!!!

    Minden fordítva sült el. A lábainkon korcsolya volt, Dini először rossz helyre ütötte a lasztit, aztán nem tudott rendesen elrugaszkodni. Ez aztán kétszer megismétlődött. A büntetőnél éreztem, hogy Uzuni egyszer túl "pontosan" fog lőni. Laidouni tényleg befutott és az is lehet, hogy szabálytalan volt, de nem tudtam megnézni, mert "sportszerűen" nem ismételték. A harmadik után könnyen jöhetett volna a negyedik, de Franck tudta a dolgát. Ez a visszavágó sokkal nehezebb lesz, mint a Molde ellen, pedig az se volt könnyű.

    A legnagyobb tanulság, ezek nem keresnek jónál jobb helyzetet, hanem lőnek gondolkodás nélkül. Feljebb kell tolni a védekezésünket, mert az ötösön szédelegtek a hátvédeink.

    Amit nem értettem,de lehet,hogy nincs igazam:A tizi utáni var-ozásnál nekem úgy tűnt,hogy Laidouni egy mm-sem volt sem előrébb,sem hátrébb és még csak egyszerre is indult az egyik svájcival.Ilyenkor azt nem kell figyelembe venni és újrarúgatni?A figura a stúdióban említette,hogy ha Laidouni nem indul el,akkor újrarúgatják.Kérdezem...mi a különbség?Egyébként,ha nem indul el,csak egy ütemmel később,akkor valószínűleg,tisztáz a védő...

    Ha Aissa nem indul, a védő igen, és gól, akkor megadják. Ha nem gól újra rugatják. Ha a támadó csapattársa indul, közvetett szabad kifelé. Mindez a labda elrúgásának pillanatára vonatkozik.

    Engem jobban aggaszt, hogy Myrto nem kerül helyzetbe már rég. A Slavia ellen és ma sem. A bajnokságban sem igazán tudjuk megjátszani eddig.
    Remek játékos, szerintem luxus, hogy ennyire távol van a kaputól az utóbbi meccseken, és hogy nem jön ki rá semmilyen begyakorolt támadásépítés. Jól érkezik, jól fejel, jól lő messziről, jól fejezi be a ziccereit. Ehelyett a 11-esekkel erőlködik sajnos.

    Én azt vártam, hogy a korán sárgás Zesigerre utazunk, fel is rúgta Bolit. Sajnos nem kapott még egyet. Nem tűnt higgadt játékosnak.

    Zubkov valoban jatszhatna kicsit nagyobb szenvedellyel, de azert a hetvegi ketto utan ma is volt egy klasszis megoldasa a tizi elott. Szoval ot a legnagyobb koklernek kikialtani butasag.
    Nem tudom, hogy milyen lesz az igazi Stoger fele Fradi, de egyelore eleg esetleges a tamadojatekunk komolyabb csapatok ellen. (Zalgiris elleni hazai meccsen kivul egyelore meg akadozik a jatek). Slavia meccs(ek) szintu kuzdoszellemmel azert ez a parharc meg hozhato. De kicsit fajt latni ma, hogy emberelonyben mennyire nem volt markans a jatekunk.

    Nem erre számítottunk, röviden. Aztán szerencsénk se volt.
    Ebbe Stöger belenyugodott, nem próbálta lemeccselni, még egy jópofizós cserét is csinált, Regő személyében.

    Ami amúgy tök jó hogy pályára lépett, de azért lehet taktikailag értelmesebb megoldások is lettek volna, 10 perccel korábban mondjuk.

    Egyszerűen ez a szituáció a legritkább nekünk: nemzetköziben birtokolni a labdát és támadni. Nem tudtuk kezelni konkrétan, hogy most ezt kellene. "Ilyenkor mit kell?"
    Stöger talán erre is jobban felkészíti a csapatot ezentúl.

    Leírtad amit gondolok. Késői és néhol felesleges cserék. Ahogy írtad, azonos vagy jobb csapatok ellen mi 9-ből 9x rombolunk és védekezünk abból kontrázunk. Erre felállunk 433-ban. Nem, nem 352-ben. Én még mindig nem értem.

    Eleve egy kicsit túlbiztosított csapattal álltunk ki.Gondolom ebbe az is belejátszott,hogy nem az alap védősor kezdett.Ez idáig rendben levő,szerintem.Az elbaszott tizi,nem az edző sara,a bekapott 2. gól meg inkább múlott Dénesen,mint Stögeren.Az egy rosszul sikerült kijövetel után rossz helyre ütött labda volt,sajnos.A félidőben viszont váltani kellett volna.

    Egyáltalán nem volt túlbiztosított a szerkezet, a játék már igen. De számomra ez ellentmondásos. Mindenki tudja, Wingo 4 védős rendszerben nem találja magát, Botka 3 védős rendszerben sokkal jobb. Erre 4 védővel toljuk.

    Szerintem csak le akartuk hozni a meccset döntetlennel vagy minimális vereséggel, nem volt felkészítve a csapat erre az eshetőségre. Az edzőnk sem volt. Olyan embert kellett volna behozni a szünetben aki le tudja játszani az 1v1-et, akkor megbomlott volna az emberhátrányban játszó svájci védelem.

    Összességében kicsit még ők jártak jobban, volt két tizi szitu, amit meg se néztek, és az időhúzásukat is tolerálta a bíró (nem volt extra hosszabbítás, se lap).

    Azért a harmadik gól előtt Zubkoval szemben szabálytalanság volt és nem fújta le, abból kaptuk a gólt, sokszor tévedet a bíró.

    A meccs eleji pyro amúgy mennyi zártkapu lenne nekünk?

    Arról már nem is beszélek, hogy a második félidőben a bíró végig kompenzálta a jogos pirosat és a tizit. Több szembeötlő mezőnybeli szabálytalanságot itt nem le sem fújt, ott meg mindent. A kapus labdával a kezében 15-20 másodperceket sétálgatott, magyarázott a hátvédeknek időhúzás céljából.
    Soma lekönyökölése az első percben azonnal piros lap (kb a 15 perc környékén sikerült a vérzést elállítani). Egy percre rá Haratint könyökölték le ugyanúgy, csak ott nem vérzett.
    A bíró nem ide és oda ítélt, hanem finoman szólva is elcsalta a mérkőzést.

    Persze. Elcsalta. Csak azért befújt egy tizit és kiszórt egy hazait mert tudta hogy Uzuni majd a kapufára lövi és a kipattanóból lőtt gólt elveheti tőlünk, ami majd jól megfog minek lélektanilag. smiley
    Ember ne legyünk már ennyire elfogultak.

    A szerdai meccsen 4-4-3-as felállásban játszottunk, az első félórában többet volt a hazaiaknál a labda, a kiállítást követően azonban folyamatos 2/3-os fölényben voltunk, így 59-41%-os átlag született. 87%-kal passzoltunk (hazaiak 78%), többet lőttünk kapura (14/5 ill. 11/6), ez 1.65 – 0.46-os xG és 1.8 – 0.83-as xcG-arányhoz vezetett.

    Valamivel többet támadtunk (32+2 ill. 27+1), a támadópárharcokban gyengébbek voltunk (34 ill. 46%), ez igaz a légipárbajokra is (13-21), ez ahhoz vezetett, hogy a párharcok 89-111 arányban a YB-é lettek. A párharcokban csak Botka (63%), Wingo (53%), Somalia (67%), Blazic (64%) és Kovacevic (56%) került 50% fölé. Mmaee (bírói segítséggel) csak 13%-ig jutott. Védekezőpárharcból Zubkov vállalta a legtöbbet (11/5), őt Wingo (9/5), Haratin (7/4), Laidouni (7/1), Botka (6/3) és Blazic (5/4) követi. Blazic és Wingo 3-3-szor tisztázott.

    Mi 27, a hazaiak 20 labdát szereztek az ellenfél térfelén. 6 labdavesztésünkből lett lövés, a másik oldalon is ugyanez a mutató. Kifejezetten gyorsan játszottunk, a hazaiak érthetően nem (18.1 és 13.2 passz/perc), nagyon kevés volt a hosszú labdánk (7%, a svájciaknál 15%), a letámadásunk viszonylag intenzív volt, a második negyedórában kiemelkedően (7.9).

    Dibusz 6 lövésből (0.83) 3 gólt kapott, egyszer jött ki, mind a 17 passza pontos volt.

    Wingo 72 akciójának 63%-a volt sikeres, 1 lövés volt. 77%-kal passzolt, 19 párharcból 10-et nyert, 11 labdát vesztett, 13-at szerzett, 5 passzt lopott. 2 lövést készített elő (0.15).

    Blazic 101 akciójának 86%-a sikeres volt, 94%-kal passzolt, 11 párharcból 7-et nyert meg. 5 labdát adott el, 15-öt szerzett, 5 passzt lopott.

    Kovacevic 84 akciójának 85%-a volt sikeres. 90%-kal passzolt, 9 párharcából 5-t nyert meg. 6 labdát vesztett, 7-et szerzett, 3 passzt lopott.

    Botka 72 percet kapott, 54 akciójának 57%-a volt sikeres, 1 lövése volt (0.02). 67%-kal passzolt, 19 párharcból 12-t nyert meg. 9 labdát vesztett, 6-ot szerzett, 5 passzt lopott, kiharcolt egy tizenegyest.

    Laidouni 116 akciójának 67%-a volt sikeres, 2 lövése volt (0.18). 88%-kal passzolt, 30 párharcból 11-et nyert meg. 11 labdát vesztett, 5-öt szerzett, 3 passzt lopott. 1 lövést készített elő (0.01).

    Haratin 81 akciójának 80%-a volt sikeres. 91%-kal passzolt, 13 párharcból 6-ot nyert meg. 9 labdát vesztett, 8-at nyert, 4 passzt lopott.

    Somalia 62 akciójának 77%-a volt sikeres, 2 lövése volt (0.1). 89%-kal passzolt, 12 párharcból 8-at nyert meg, 4 labdát vesztett, 8-at szerzett, 1 passzt lopott.

    Zubkov 82 percet kapott, 46 akciójának 43%-a volt sikeres, 1 lövése volt (0.07). 63%-kal passzolt, 26 párharcból 9-et nyert meg. 2 lövést készített elő (0.18).

    Boli 44 akciójának 43%-a volt sikeres 2 lövésből (0.15) 2 gólt szerzett. 23 párharcból 7-et nyert meg.

    Uzuni 90 percet volt a pályán, 54 akciójának 69%.a volt sikeres, 3 lövése volt (0.9), 91%-kal passzolt, 11 párharcból 5-öt nyert meg.

    R. Mmaee 27 percet kapott, 22 akciójának 27%-a volt sikeres, 1 lövése volt (0.23). 5 passzából 4 volt sikeres, 16 párharcból 2-t nyert meg. 1 gólpasszt adott (0.1)

    Mak 17 percet kapott, 11 akciójának 82%.a volt sikeres. 9 passzából 8, 2 párharcából 1 volt jó.

    Szánthó 9 percet játszott, 14 akciójának 43%-a volt sikeres, 1 lövése volt, 3 passzából 2 volt pontos, 9 párharcból 4-et nyert meg.

    Így értékeltétek a Young Boys elleni teljesítményt.

    Boli 8.49
    Botka 6.67
    Somalia 6.43
    Wingo 6.26
    Laidouni 6.23
    Blazic 6.08
    Haratin 5.90
    Kovacevic 5.90
    R. Mmaee 5.81
    Dibusz 5.65
    Zubkov 5.47
    Uzuni 5.26

    https://ulloi129.hu/2021/08/18/elo-a-young-boys-elleni-bl-playoffrol/
    https://ulloi129.hu/2021/08/21/igy-teljesitettunk-a-young-boys-ellen/
    https://ulloi129.hu/2021/08/23/boli-botka-somalia/