magyarfutball.hu

Hungary - Serbia 2 : 1 20:45

   
   
Upload your own photos! »
  1. Magyarország - Szerbia 2023
  2. Magyarország - Szerbia 2023
  3. Magyarország - Szerbia 2023
  4. Magyarország - Szerbia 2023
  5. Magyarország - Szerbia 2023
  6. Magyarország - Szerbia 2023
  7. Magyarország - Szerbia 2023
mérkőzés értékelése

mérkőzés: 4 (9 szavazat)

játékvezető: 2.78 (9 szavazat)

hangulat: 4.56 (9 szavazat)

1...5
betting game
tippek
  1. 2 : 1 (3)
  2. 1 : 1 (2)
  3. 0 : 5 (1)
  4. 1 : 0 (1)
  5. 3 : 1 (1)
Európa-bajnokság 2024 selejtező, 5. forduló
983. official national team match
referee : Letexier François (Franciaország)
attendance:
  1. fss.rs: -
  2. mlsz.hu: telt ház
  3. nso.hu: 58.215
Sold out!
  1. 21' Varga Barnabás 1 - 0
    1 - 1 33' Pavlović Strahinja
    34' Sallai Roland 2 - 1
    sárga lap 76' Milenković Nikola
    77' Varga Barnabás sárga lap
    90+3' Kalmár Zsolt sárga lap
    90+3' Botka Endre sárga lap
    sárga lap meccs után' Milinković-Savić Vanja
    meccs után' Kalmár Zsolt sárga-piros lap

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2023.11.09, 14:21
    Dragan Stojkovic: Javult a játékunk a korábbihoz képest, csakhogy megint a magyar válogatott örülhet. Úgy érzem, nem érdemeltünk vereséget, de természetesen gratulálok a magyaroknak. Mi készülünk tovább a következő mérkőzésekre. Az alapelképzelés az volt, hogy Mitrovics lesz legelöl és ez nem is nézett ki rosszul, de vannak ilyen meccsek, amikor egyszerűen nem tudunk gólt lőni. Persze ebben az ellenfél kapusa is nagy szerepet játszott. Jól nézett ki a játékunk, mindent kiadtak magukból a fiúk. Magyarország kompakt, jó csapat, de nem jobb nálunk. A labdarúgásban nem mindig a jobb csapat nyer. Nem érdemeltünk vereséget"

    Marco Rossi: Még nem mondanám, hogy bármilyen célt elértünk volna. Persze minden lehetőségünk megvan, hogy eldöntsük a sorsunkat. Nincsenek itt nagy titkok. A mi csapatunk óriási szívvel, alázattal küzd. Ez mindenkiben megvan, abban is, aki játszik, és abban is, aki a kispadon ül – fogalmazott a szakember. – Számítottunk arra, hogy megszenvedünk az ellenfél fizikai és a rögzített helyzeteknél megmutatkozó fölényével, de ez a szív diadala volt. A játékosok meghaladták teljesítőképességüket. Technikai és taktikai szempontból továbbra is a szerb válogatottat érzem a csoport legerősebb csapatának, ám a szív, a megfelelő hozzáállás és egy kis szerencse ismét győzelmet eredményezett. Elsősorban mindig az embert, a személyiséget nézem és utána azt, hogy a képességei alapján mire tudjuk használni. Így van ez Loic Nego esetében is, akire akkor is számítottam, amikor a Videotonban a kispadon ült. Sallai Roland hatalmas minőséget képvisel, amikor hiányzott, azt nagyon megéreztük. Csodálom, hogy egy topklub sem szerződtette még, ellenálló, jó az állóképessége, elfogynak a jelzők, ha róla beszélek, nálam abszolút európai topjátékos.

    https://www.nemzetisport.hu/magyar_valogatott/magyar-szerb-nincs-itt-titok-csak-oriasi-sziv-es-alazat-rossi-2983627
    https://www.nemzetisport.hu/magyar_valogatott/magyar-szerb-nem-a-jobbik-csapat-nyerte-a-meccset-sztojkovics-2983621
     
  2. avatar: magyarfutball.hu
    2023.11.09, 13:58 (szerk.: 2023.11.09, 14:28)
    Hát nagy küzdelem volt, a második félidőben a két szerb lesgólnál aztán a két kapufánál szívhattuk a fogunkat, igaz nekünk is megvolt a kapufa plusz Bolla ziccere. Orbán nélkül is megcsinálta a csapat, minden elismerést megérdemelnek. Ha eddig fél lábbal az EB-n voltunk, akkor most már mondjuk háromnegyed lábbal, de a többi meccset meg kell azért még oldani

    Kata meg Bolla ilyen hangulat és nyomás alatt nem sokat játszottak .
    Szerintem náluk a tiszta fej nem volt meg , elvitte őket a hangulat.
    Ilyen meccsek kellenek nekik és talán el kezdenek zenélni.

    Ezt a meccset szívvel nyerték meg, mert amúgy jobbak nem voltak. Rossz volt nézni. Némelyik játékosnak az agya, mint egy lepkének. Sikerült az utolsó 20 percre a bírót magunk ellen hangolni, vitatkozunk feleslegesen, hergeljük az ellenfelet, ráadásul egy olyan játekos, aki semmit nem tett hozzá a meccshez, pofázással kiállítatjuk magunkat... Rossz volt nézni. Vagdalkozás, ívelgetés ész nélkül. Védekezés botrányos. Az ötösön belülre jönnek a labdák, a védők nem fejelik ki, a kapus nem jön ki. Csoda, hogy ebből csak egyet kaptunk. Ez a játék nagyon kevés volt. A szerbek se voltak jók, de jobbnak tűntek. A fél csapat látszik, hogy képzetlen

    Legjobb játékosunk ma Lajos volt. Lekészített két gólt. Kalmár pedig a fának a föld alatt lévő része. Lefújás után, győztes meccsen piros léapot kapni azért az már teljesítmény, ha negatívban is.

    El kell ismerni ma nem volt **** Nagyadi…
    Bar az ongol majdnem osszejott neki…
    Az uj gyenge lancszem Szalai Attila
    Szerencsenk is volt, de kuzdottek!
    Szep volt fiuk!
    Sallai Szoboszlai Varga Dibusz es Nego!
    Koszonjuk!

    nem tudom mit varsz, ha az ellenfelnel mindenki top bajnoksagban jatszik, es lathatolag fizikalisan szint kulonbseg van a javukra. Talan azt vartak, h ledominaljuk oket? Az fizikai keptelenseg lenne.
    Amit lehetett kihoztuk magunbol. Tobb golhelyzetet kialakitottunk mi is, nem csak naluk volt.

    Nagy Ádi a csapat motorja és ma végre igazán jól játszott. Rengeteg futás, mindenhol besegített, összeszedte a labdákat és nagyon jól tette azt tovább.

    Ez egy nagyon izgalmas meccs volt, nem unatkoztam. Csak Kalmárt nem értem mire volt ez jó tőle, hogy begyűjtötte azt a piros lapot. Szerencsére Rossi időben kapta le Vargát, mert már szerintem ő is közel állt a piroshoz.

    Szalai kb a hatvanadik perctől zseniálisan játszott. Addig szinte jó megoldása nem volt. De a végén a vállara vette a védelmet. Kalmárt szidjátok pedig felállásával stabilabb lett a középpálya. A szerbeknek máe nem voltak helyzeteik.

    Nego, Nagy Ádi nagyot játszottak. Sallai minden megmozdulása gól veszély volt. Fiola szerintem, amíg bírta szintén jót ment. Varga is a jók között volt, de ő idegileg a végét nem bírta, ahogy Kalmár sem.

    Varga, Nagyádi, Sallai, Nego ma nagyon jó volt. Szalai a második félidőre abszolút feljavult, és ez nagyon kellett. Szobi sokat dolgozott, most nem volt látványos a játéka, de nagyon kellett ő is, persze.
    Kalmár egy gyök érzet, teljesen felejtős, Bolla nem véletlenül nem bír kitörni a svájci bajnokságból, sajnos. Fiola kihajtotta magát, Kerkez ma inkább pörgött, mint jó volt, de az se baj.
    Semmi se baj. Oda-vissza vertük a szerbeket, zokoghatnak az ellendrukkerek.
    Rossi a király, továbra is!

    Kalmárnak már korábban volt valami összeszólalkozása a szerb kapussal a meccsen, aztán az utolsó pár percben láthatóan el is szállt az agya a bírói ítéletek miatt, a végén meg nem tudta visszafogni magát és dumálni kezdett a kapusnak. Nem volt okos dolog, de még jó hogy már a lefújás után történt. Amúgy annyira nem volt rossz, bár érzésem szerint erősen le van lassulva, de a rutinjával meg az intelligenciájával abban a fél órában azért hozzá tudott tenni ahhoz hogy ne legyünk állandóan visszaszorulva és legyen valami előrejátékunk

    Kalmarral nem lett stabilabb a kp, ne hulyeskedjunk mar. Sot Rossi elore kuldte a tamado harmadba, mert latszott, h tempoban keves lesz a vedekezeshez.

    Kalmár ugrott neki a szerb kapusnak a meccsen egy védés után, amikor hozta volna ki a labdát a kapus. Utána nekiállt mutogatni neki. Már ott látszott, hogy agyban nullán van.

    Két győzelmet a szerbek ellen nem kell magyarázni, ez tuti, még akkor sem, ha szerbek annyi lesgólt és kapufát lőttek, ami 4 meccsre is elég lenne.
    Már a sorsolás után elkönyvelték a szerbek a csoportelsőséget... Erről ennyit.
    Úgy tűnik, mindnyájan ugyanúgy láttuk a meccset, a 60. percig úgy éreztem, Szalai a szerbek legjobb embere, aztán szerencsére elkezdett ellenük játszani.
    Nagy Ádám valóban nagyot ment, Sallai gólja világklasszis volt. Varga akkor is mindig ló egy gólt, ha nem megy neki annyira.
    Annak meg csak örülhetünk, hogy Kalmár kilőtte magát a következő meccsről.
    Annak is örülhetünk, hogy Vili nélkül is megy a csapatnak, sokan aggódtak emiatt is, hogy nagy gond lesz hátul...
    A litván meccsen pedig lehetőséget kaphatnak azok is, akik eddig kiegészítő emberek voltak, néhányan tényleg alaposan kihajtották magukat.
    És van 2 jó kapusunk!

    Hányszor hallottam én, hogy mi mit érdemeltünk volna meg. Ha az bemegy stb.
    Megérdemelten nyertünk meg egy nyílt, ikszes meccset egy erős, jól mozgó ellenféllel szemben, mert végre vannak önbizalommal teli, minőségi támadóink, akik hozzáteszik a pluszt. Mi is hagytunk ki ziccereket, nem csak a szerbek.
    A magyar válogatott végre tud futballozni.
    Nem vagyok fan, de Szoboszlai jól játszott, pontosan passzolt, okosan hasznosan tette a dolgát, a végére lefáradt. Kerkez volt szürke, de ment végig. Mindketten kicsit fásultnak tűntek. Szalai a már rendszeres hibái után összekapta magát, de ez nem fér bele. Nego remek volt, előre kiemelkedő. Sallai topformában hetek óta. Lang tanár volt, nem lehet belekötni, ahogy ma Fiolába sem. És nagyon kell, hogy Varga beveri. A cserék jól vették fel a ritmust, de még nem azonos minőség. Egy Kalmár féle kőbunkó néha jól jön egy csapatba, de csak ha a határt érzi a pályán, és ő nem, sajnos. Dibuszt is lehet dicsérni, de azért az csak miatta van, hogy a kaputól két méterre ívelték a szögleteket. A legtöbb kapus ezeket lehúzogatja.

    A dobálózás szánalmas. Nem értem mi visz rá egy embert, hogy a pályára dobja a poharát, amikor nem is történt semmi, csak egy szöglettel jön az ellenfél. Igaz, hogy műanyag pohár, de akkor sem szabad dobálni.
    Varga egy olyan helyzetben reklamált, amikor jogosan kaphatott volna szabadrúgást. Ez benne van a meccs hevében. Inkább legyen ilyen egy játékos, mint olyan, akinek megalszik a tej a szájában. Ez utóbbit egyébként Nagy Ádámról gondolom sokszor.
    Kalmár emberkedett egy kicsit a kapussal, de ilyen is van minden meccsen. Elvileg jogos sárga, de akkor a szerb kapus is kaphatott volna.

    Többen dicsérték Nagy Ádámot, de hol vannak, akik szerint semmi keresnivalója a válogatottban?! Sallai volt ma a legjobb, és ezt Streichnek is köszönheti. Rengeteget dolgozott, támadta a bekkeket a csodás gólja, és potenciális gólpasszai mellett. Szoboszlai nagyon hasznosan, önzetlenül játszott (Focibarát érthetne is a focihoz...) Fiola megint jól helytállt, és több esze van, mint Kalmárnak smiley Igazat adok azoknak, akik szerint ezzel becsukta maga előtt a válogatott ajtaját. Szalai Attila lényegesen jobb volt, mint az utóbbi időben, de sajnos ma is hibázott, amire könnyen ráfázhattunk volna. Ki ne hagyjam Negot, aki elévülhetetlen érdemeket szerzett harcosságával, remek passzaival!

    Ilyen remekül Dibusz még soha nem jött ki beadásokra, a mezőny legjobbja volt, hihetetlen reflex bravúrral mentett végén . Csak azok nem értik ezt, akik soha nem álltak a kapuban. egy percre se.....Milyen az hogy gerincet , biztonságot, tartást adni egy csapatnak......Dibusz nálam : 9-es

    Én tartom, hogy Varga egy nemzetközi szinten értékelhető csatár, aki magyar szinten nagyon nehezen pótolható. Ha fiatalabb lenne 5 évvel akkor kérdés nélkül top5 bajnokságba kerülhetne, így ugyan többet fejlődni már nem fog (sőt), de ezzel is évekre meghatározó csatárunk lehet. A mi szintünkön ő jó, nyilván a németek skáláján nem az.

    A meccs előtt azt írtam , tartok a Willi Orbán nélküli védelem miatta meccstől , volt is szerencse bőven , a két leheletnyi különbségű lesgól meg az 5mp-en belüli két kapufa az kemény volt (ennyi szerencse kell néha) ! De a két gólunk az finoman szólva is extra volt , csak a nagy GRATULA jár a csapatnak !

    Nem akarom bántani Ádám Martint,de mit ehet koreában hogy ekkora darab?Már abba a sprintbe belefáradt amikor becserélték és befutott a szöglethez.Sajnos egyszerüen használhatatlan lett.Az angolok ellen sokkal jobban nézet ki.Mi történhetett vajon?

    Gratulálok a csapatnak.A szerbek nagyon fogadkoztak, de nem tanultak az első meccsből. Nego az első félidőben még jobban játszott, mint a belgrádi elsőben, pedig az sem volt semmi.
    A kapott gól utáni azonnali válaszgólt meg Schäfer után két évvel most Sallai is megcsinálta.És nem is akárhogy.
    Ezt az átvételt és gólt bármennyiszer vissza lehet nézni.Örök mestermunka.
    A Rózsa Sándort meg illő volt már megtalálni,és szerintem nem kéne elengedni.Szerencsét hozott a meccsen,amikor kellett(második félidő eleje). Örülnék, ha megtartaná a válogatott kabalának.Megérdemelné a Rossi-csapat,hogy örökké fennmaradjon vele az emlékük, mint akiknek az idején megszületett.

    Gratulálok a fiúknak. Ez a szív diadala volt. Sajnos magunknak tettük nehézzé a mérközést, mert ez sokkal simább is lehetett volna, ha pontosabban játszunk és nem ajándékozzuk meg a szerbeket annyi ajándék labdával. Rengetegszer kapták meg tölünk a labdát a mezőnyben és emiatt minden nehézség nélkül tudtak támadást építeni.A góljukat is így tudták megszerezni a félpályánál eladott labdából, amiből szöglet lett. Számomra a mezőny legjobbja Nagy Ádám volt, ő volt a leghigattabb az egész mérközésen, hátul és a középpályan is rengeteget melózott kevés hibával. Löttünk két nagyon szép gólt, különösen a második volt egy igazi mestermunka, amire a top bajnokságokban is csettintenének egyet. Kellett a szerencse is, de a fiúk megdolgoztak érte. A mérközés megmutatta, hogy alázattal,lelkesedéssel és szívvel, bármilyen nagycsapat legyőzhető. Remélem ezen az úton fog továbbra is járni a válogatott, de ezen az ellenfélnek ajándékozott támadásépítéseken javítani kell és akkor mindenkivel szpariban lehetünk, úgy, hogy kevesebbet kell a szerencsére hagyatkoznunk.
    Régen az ilyen meccseket mindig elbuktuk. Hihetetlen mit tett Rossi a csapattal. Mentálisan, fejben nagyon erős ez a gárda. Persze azért most kellett egy adag szerencse is, de ahogy mondják, az a jó csapatoknak van. Volt egy fél óra, amikor nem találtuk a labdát, ezen javítani kell. Dibusz jól védett. Ami a hibája volt , az a szokásos. Valamiért nem mer kijönni a beadásokra. Az összes szögletüket a kapu közvetlen előterébe ívelték, mindegyik veszélyes volt. Egy top kapus ezeknek a nyolcvan százalékát lehúzta volna, ahogy a kapott gólnál is. Ha nem ennyire vonal kapus lenne, már rég top csapatban védene. Szalain látszott miért nem fér be a Hoffenheimbe. Nagyon bizonytalan volt. Hatvan perc után vette fel a ritmust, utána sokkal jobban játszott. Lang és Fiola is hozták a tőlük elvárhatót. Jól játszottak. Kerkez halványabb volt, mint szokott, tudjuk be a fáradtságnak, lesz ő még jobb. Styles is picit gyengébb volt, mint az előző meccsén, robotolt ugyan sokat, de több hibával, mint szokta. Dominik hozta a szokásos válogatott szintjét. Nem volt ugyan kiemelkedő, a támadó harmadban kevesebbet mutatkozott de, a labda mindig jó helyen volt nála, a passzai zseniálisak. Nego, Nagy Á, Sallai, Varga klasszis teljesítményt nyújtottak. Barna bárcsak fiatalabb lenne pár évvel, hosszú távon megoldódnának a csatár gondjaink. Jó pár év azért még így is benne lehet. Ami látszott, hogy Vili nagyon hiányzik, illetve egy jó Schafer. Ha ők visszatérnek még jobbak leszünk.

    Ez a mérkőzés a taktika és a csapat akaratának a sikere volt. A csapat nagyon akarta a győzelmet és kiválóan pótolta Orbán Vilit. Az első félidőben pazarul játszott és taktikája kiszámíthatatlan volt. Négo csodálatos, többször átjátszotta a szerbeket. A góljaink tanítani valóak voltak. Valójában az első félidőben vertük meg a szerbeket. A második félidőre mintha elfáradt volna a csapat, nem sziporkáztak játékosaink, mert a szerbek nagyon győzni szerettek volna. Dibusz Dénes parádézott, védéseivel hergelte a szerbeket. A mérkőzés végére a csapatunk elfáradt, de a szíve és az akarata vitte előre. Rossi mester megint letette a névjegyét, mert az ő taktikájának köszönhetően vitte véghez a csapatunk ezt a kettős győzelmet.

    Ha ki kellene valakit emelnem az mindenképpen Nagy Ádám lenne. Nego-Sallai páros az első félidőben nagyon jó volt a jobboldalon. Védelem Orbán távollétében óriásit küzdött, időnként voltak bizonytalanságok, lesgóloknál, kapufáknál a szerencse is mellettünk volt, de emiatt nem fogunk reklamálni. Szoboszlai fikázását is be lehet fejezni, láthatóan mindig jó helyen volt nála a labda, és általában véve abszolút vezérré nőtte ki magát. Dibusznak megvolt a szokásos óriási bravúrja, Vargának a szokásos gólja, és összességében mindenki hozta magát. Még Kalmárt sem húznám le, bár a kiállítás nem volt éppen egy bölcs dolog, de pár hasznos megmozdulást azért hozzátett ahhoz hogy ne legyünk állandóan a kapunk elé szorulva a végén. És hát Rossi mester, aki ebből az azért enyhén szólva nem világklasszis anyagból dolgozik, és újra meg újra hozza az eredményt.

    Mindenkinek gratula, kivéve Kalmár-t. Azon kívül hogy egy unintelligens ******** még béna is volt. Darabos, színészkedik (könyököst reklamál, miközben simán csak túlugrották és belenézett az ellenfele fenekébe...), de ami a legzavaróbb volt, hogy iszonyat lassú. A szerbek 2-ese, aki egy magas és lassú középhátvéd, labdavezetés közben is simán lefutotta. Tragédia volt. A piros miatt pedig kapott is tőlem egy bides nagy 1-est, mindenki más minimum 6-os volt még a cserék közül is.

    - Dibusz jól teljesített szerintem, volt pár kijövetele és labdalehúzása amik bizonytalanok voltak, egy nagyon is hajmeresztő volt amikor későn indult ki a szerbre de hálistennek nem lett belőle baj. Benne van folyamat a bravúrvédés, Gulától mindig is jobb volt és remélem marad az első számú kapus.
    - Lang és Fiola kettős hozta a megszokottat, semmi kiemelkedő megmozdulás, vagy klasszis szerelések, jól meg lett oldva a védelem és abszolút pozitívan értékelendő, hogy Orbán hiányában is lehoztak egy ilyen védelmet, ez erőn felüli teljesítés tőlük. Főleg Fiolától, sokat szidom mert öreg és lassú szerintem de ő tipikusan az az ember aki válogatott meccsre felszívja magát.
    - Szalai Attilán nagyon látszik a meccshiány és olykor bizonytalanság is, hozta amit jelenleg tud, de ő tud többet is ennnél
    -Kerkeznek ez a meccse nagyon gyengére sikeredett, labdákat szórt el, luftott rúgott. Mindenkinek vannak rosszabb napjai és meccsei, neki ez volt az, de fel kell szívnia magát és folytatni a melőt mert nagyon jó úton halad és csupaszív játékos.
    - Nego a klubbváltása óta tündököl, ha ő nem jött volna hozzánk és nem szürkül be itt a mezőnybe akkor akár topjátékos és francia válogatott is lehetett volna. Ebből látszik a közeg mennyire fontos, mit hoz ki az emberből.
    -Bolla egész jól szállt be, de a kihagyott helyzetét illet volna a hosszúba eltenni.
    - Nagy Ádám és Styles nekem kicsit láthatatlanok voltak ezen a meccsen, kevesebb melőt láttam főleg Stylestől mint amit szokott
    - Szoboszlai abszolút klasszis, a meglátásai, a passzai, ahogy lát a pályán zseni egyszerűen.
    - Sallai visszatért a régi önmagához, ő is Negoval főleg az első félidőben nagyon jól játszott össze és lehet Rolinak lesz még eggyel fentebbi polc is a Freiburgnál ha így folytatja. A gólja és előtte az átvétele is zseniális volt.
    - Vargában pedig meg van az új centerünk, nagyon jól helyezkedik és a fejjátéka is kiemelkedő. Szomorú, hogy belőle nem fiatalon hozták ki ezt a formát, mert benne lehetett volna egy európai szintű csatár is, de így 29 évesen már aligha. Örülhetünk hogy vége a csatárkérdés egy időre rendeződött.
    -Ádám Martin beszállását én megint feleslegesnek láttam, viszont most jobb játékot mutatott mint az előző meccseken
    -Kata is nagyon jól szállt be és benne is ott van egy hatalmas potenciál amit ki kéne hozni, remélem az idény végén el tud külföldre igazolni. A labdaszerzései, a zavarásai nagyon nagyon hasznosak
    -Botkát elég szürkének és súlytalannak éreztem
    -Kalmárról meg már írtak többen, szerintem sose volt válogatott szint, attól még hogy külföldön játszik és "légiós" nem lesz egy nemzetközi szintű játékos mert a harmatgyenge, még a magyarnál is gyengébb szlovák bajnokságban focizott. Hazai szinten a Vidiben ki tud most emelkedni, de ez nagyon kevés ahhoz amit nyújtani kéne és kevés ahhoz amit benne látnak sokan.

    Fiola a védőmumkája mellett hosszú, pontos labdákkal indította Negot, ezekből lett a gól.
    Ez igenis kiemelkedő, másnál ilyet nemigen láttunk.

    Értékelje a magyar válogatott játékosainak Szerbia elleni teljesítményét!

    Sallai Roland 8.97
    Loic Nego 8.68
    Varga Barnabás 8.56
    Dibusz Dénes 8.54
    Szoboszlai Dominik 7.84
    Lang Ádám 7.77
    Nagy Ádám 7.63
    Fiola Attila 7.44
    Kerkez Milos 7.35
    Szalai Attila 6.98
    Callum Styles 6.91
    Botka Endre 6.43
    Bolla Bendegúz 6.4
    Kata Mihály 6.15
    Ádám Martin 5.97
    Kalmár Zsolt 5.45

    Szavazatok száma: 19721

    Kalmár provokálta a kapust mindkétszer és nem fordítva.
    A csapat leghaszontalanabb tagja volt.
    1. Egy magaslabdánál ő fel sem ugrik, a fejelő szerb hátsója érinti az arcát ő földre zuhan és lekönyökölést mutogatva reklamál.
    2. Varga Barnabás jó helyzetben fejel - a kapusnak kezeibe feladja a labdát,
    Amikor az kijön a kapujából kezében a labdával, hogy játékba hozza, Kalmár indokolatlanul oldalról nekimegy és még ő szövegel, mutogat.
    3. Kalmárnak volt 1 jó csele amiután a beadása szögletre pattan.
    4. Botka az egyértelmű faultjáért lapot kap, fegyelmezetten befut a helyére védekezni.
    Ekkor Kalmár is lapot kap, mert 1 korábbi véleményes esetet reklamál.
    Majd a szerb szaadrúgás előtt a társai felé fordulva ő mutogat a fejére, hogy okosan, gondolkodjanak.
    5. Szerb bedobás, amikor a kapushoz kerül a labda, lefújja a meccset a bíró. A kapus elrúgja a labdát, azzal nem találja el Kalmárt, a lábai mellett elmegy a kabda.
    Pumukli visszafordul és szövegel a kapusnak, amikor az magához hívja, akkor hátrálva tovább dumál majd elszalad. Piros.

    Amúgy a téthez képest egy kifejezetten sportszerű meccs volt.

    Az a helyzet, hogy a szerbek kevésbé kakaskodtak, inkább mi lépegettünk oda, még éppen a sportszerűség határán. Biztos vagyok benne, hogy a szerb kapitány felkészítette csapatát a közönség bunkó részének megnyilvánulásaira. Ezek után Kalmár beszél tiszteletlenségről? Egyszerűen az a véleményem, ilyen ember nem való ebbe a válogatottba, ne kelljen szégyenkezni miatta.

    "Támadások gól nélkül,zavarodott védelem". Ezt is egy szerb lap írta. Aztán: 1. Aki három méterről kapufát rúg, azt nem mentegetni kell, hanem elzavarni. 2. Szoboszlai ellen négyszer szabálytalankodtak, kétzser kapott szabadott. Varga B. ellen hatszor, ő egy szabadrúgást se kapott, csak egy sárgát. 3. A tévében nem látszott jól, de a szerb kapus mintha megrúgta volna Kalmárt a labdával lefújás után és ebből alakult ki a kötözködés. Majd a szintén részrehajló ítélet. 4. Az utolsó három meccsünkön úgy nyertünk kétszer, hogy a bírók nem nagyon szimpatizáltam velünk.

    Tegyük fel hogy bemegy az egyik helyzetük. Bolla pedig belövi azt, amit NB3-tól felfelé illik 10-ből 10x belőni, Varga Barnabás meg csak olyan hatékony, mint amilyen idén átlagosan, és nem kapufára fejel, meg nem megy el a feje előtt 1 mm-el a labda - kb 4:2-vel mehettek volna haza.Nagyobb volt a labdabirtkolásuk - értsd: lassú volt a támadásépítésük, és csak tologatták ötlet nélkül a labdát. Milyen mutatóban is voltak még jók? A szerbek azért csúsznak lefelé, és azért nem lesznek senkik se 10 év múlva a fociban, mert a pofájuk nagy, és amikor sz***l, eredménytelenül játszanak, akkor is megmagyarázzák, hogy ők voltak a jobbak. Nagyjából Egervári magasságában van a válogatottjuk - szerethető, de ***.

    Arról senki nem beszél, hogy nekünk a 2. félidőben volt 4 ziccerünk, amit kihagytunk. Nekik meg volt 2 lesgóljuk, a 2 kapufa, ami egy tamadason belül született, tehát ha bemegy, csak 1 gól lehetett volna belőle. Ezen kívül helyzetükre nem emlékszem, a 93. perces Dibusz-védés szerintem nem volt ziccer, a kapus jól zárta a szöget, simán vedeni kellett, az lett volna a pech, ha onnan bemegy.
    Igaz, az 1. félidőben volt 2 elfutásuk, egyszer 2 az 1-ben vitték a labdát a kapunkra, egyszer meg egyedül mehetett a szerb csatár. De az elsőt Nagy Ádám és Dibusz mesterien megoldotta, a másodikat meg a zsenuális Dibusz egyedül.
    Szóval, a két félidőben a góljuk mellett szerezhettek volna még 3-at. Tehát kiváló helyzetkihasználással lehetett volna 4 goljuk, nekünk meg a 2 gólunk mellett volt a 4 ziccerünk, tehát tökéletes helyzetkihasználással lehetett volna 6 gólunk.

    https://www.nemzetisport.hu/nso_cikkhozzaszolas/?cikk_id=2983497
    https://www.nemzetisport.hu/magyar_valogatott/magyar-szerb-ertekelje-a-valogatott-jatekosok-teljesitmenyet-2983629
     
  3. avatar: Garullus
    2023.10.15, 20:10
    Őrült meccs volt. Egy kiváló szerb csapatot fogadtunk. Minden mozdulatukon látszott, hogy jó barátságban vannak a labdával. Pontosan passzoltak, jól kezelték a pöttyöst, gyorsak voltak, és elképesztő iramot diktáltak. A mieinken nagyon érződött Orbán hiánya. A két szélen egyáltalán nem tudtuk tartani őket, hosszú percekig csak nyomoztuk a labdát, át sem jöttünk a félpályán. Ezt erősíti a parádésan védő Dibusz Dénes nyilatkozata is:
    "Legyünk őszinték, nem játszottunk jól, elég pontatlanok voltunk, kevésszer sikerült jól megjátszanunk a labdákat. De amikor sikerült, akkor egyébként elég szép támadásokat tudtunk vezetni, de ez négy-öt alkalommal történt meg az egész mérkőzésen, amelynek nagy részét védekezéssel töltöttük."

    A nyolcvanas évek eleje óta kísérem figyelemmel a magyar válogatott mérkőzéseit, de ilyenre nem emlékszem. Egy délszláv csapat ellen így kibrusztolni a győzelmet! Eddig az ilyen szoros meccseket mindig elveszítettük. Tényleg nem a magyarok játszottak jobban, de mégis győztek. Elmondhatjuk: 2023. őszén a futballválogatott felzárkózott a vízilabdázók mellé. Ilyen nagy csatát szerbek (jugók) ellen eddig csak ők voltak képesek nyerni. Most már "csak" az Európa- bajnoki meg világbajnoki címekben kell pótolni a lemaradást.

    Köszönjük a srácoknak! Ismét jó volt ezen az estén magyarnak lenni. Egy egész országnak adtak boldogságot. Ezt a meccset senki nem felejti el, aki látta. Hálát adok Istennek, hogy ott lehettem!
     
  4. avatar: flex
    2023.10.15, 03:14
    Egy 67 ezres stadionban hogy lehettek 58 ezren ha elfogyott minden jegy?Nem voltak foghíjjak,üres részek.Soha semmi adat nincs hogy pontosan hány darab jegy ment el.Bérletekről sem volt,a mostani jegyvásárlás indulásakor sem hogy ennyi jegy kerül még piacra.Egyszercsak széttárják a kezüket hogy elfogyott.Így az emberek már gyárthatják is az összeesküvés elméleteket,hogy hol van a 9 ezer jegy különbség...
     
  5. avatar: magyarfutball.hu
    2023.10.10, 21:44 (szerk.: 2023.11.03, 13:47)
    Marco Rossi szövetségi kapitány ezúttal 26 játékost hívott meg a nemzeti együttes Szerbia és Litvánia ellen készülő keretébe. Néhány kivétellel ugyanazok a labdarúgók kaptak meghívót most is, mint akik szeptemberben.

    A korábbi súlyos sérüléséből immáron teljesen felépült Nagy Zsolt, aki tavaly a Nemzetek Ligájában az angolok és a németek kapuját is bevette, ismét a kapitány rendelkezésére áll. Újra ott lehet a csapatban Gazdag Dániel és Botka Endre is, ők a szeptemberi összetartásról szintén sérülés miatt hiányoztak. A keretben azonban nem csak jó hírek miatt voltak változtatások, hiszen Orbán Willi a szeptemberi Eb-selejtezőket követően súlyos sérülést szenvedett, így rá idén már nem számíthat Marco Rossi szövetségi kapitány.

    Újra a meghívottak között van Bolla Bendegúz, aki az átigazolási időszak hajrájában az Európa-ligában szereplő Servette-hez igazolt, ahol már öt mérkőzésen lépett pályára, és ezekből hármat végig is játszott – ezek közül az egyik a Slavia Praha elleni EL-találkozó volt.

    Gulácsi Péter szeptemberben is a keret tagja volt, és azóta már egy teljes mérkőzést végigjátszott klubcsapatában az egy évig tartó kényszerű pihenőt követően.

    – Ezúttal nem hívtunk meg egy újoncot sem – mondta Marco Rossi az mlsz.hu-nak. – Úgy gondoltuk, hogy ezen a két sorsdöntő mérkőzésen hasznosabb, ha csak olyanok kapnak meghívót, akik már otthonosan mozognak a válogatott közegében, és esetleg már nemzetközi tapasztalattal is rendelkeznek, még akkor is, ha ebben a szezonban nincs olyan sok meccs a lábukban, tehát egyelőre nincsenek csúcsformában.

    A férfi A-válogatott kerettagjai október 9-én, hétfőn találkoznak Telkiben. Mivel az első mérkőzés ezúttal csak szombaton lesz, így a csapatnak a szeptemberi összetartáshoz képest két nappal több ideje lesz felkészülni az Eb-selejtező csoportban szintén 10 ponttal mögöttünk álló Szerbia ellen.

    – Nagyon jól tudjuk mindannyian, hogy Szerbiának rengeteg topjátékosa van – fogalmazott a szövetségi kapitány. – Biztosak vagyunk benne, hogy a szerb válogatott változtatni fog pár dolgon a belgrádi mérkőzéshez képest. Az szinte borítékolható, hogy elöl Milinkovics-Szavics játszani fog Tadiccsal és Mitroviccsal együtt, Gudelj játéka viszont egyelőre kérdés számunkra. Nagyon jól ismerjük a szerb csapatot, és ők is nagyon jól ismernek minket, egy ilyen mérkőzésen pedig bármi előfordulhat. Mi mindenesetre már biztosan telt ház előtt játszhatunk majd a saját szurkolóink előtt, akik mindig szívet melengetően támogatnak minket a mérkőzéseken. Nagyon bízunk benne, hogy hihetetlen buzdításuk mellett sikerül ezúttal is jó eredményt elérnünk. Ugyanakkor fontos elmondani, hogy a Litvánia elleni idegenbeli mérkőzés sem lesz könnyű, még akkor sem, ha a csoport állása alapján annak tűnhet. A litván válogatott kétszer is döntetlent ért el hazai pályán a mostani selejtező sorozatban Bulgária és Montenegró ellen, ezeken a mérkőzéseken is látszott, hogy veszélyesek lesznek. Mindeközben pedig számunkra kötelező a győzelem, ha ki szeretnénk jutni az Európa-bajnokságra.

    https://valogatott.mlsz.hu/ferfi-a-valogatott/hir/csapat/visszaterok-a-ferfi-a-valogatott-kereteben

    Péntek délután kihirdette a magyarok és a montenegróiak elleni labdarúgó Európa-bajnoki selejtezőkre készülő szűk keretét Dragan Stojkovic szerb szövetségi kapitány.

    A korábban kihirdetett 34 főt 29-re csökkentette Stojkovic, a kimaradók között nagy meglepetésre ott van AC Milan csatára, Luka Jovic is, aki korábban a Frankfurt, a Real Madrid és a Fiorentina játékosa is volt. Rajta kívül még Erhan Masovic (VfL Bochum), Marko Grujic (FC Porto), Darko Lazovic (Verona) és Uros Racic (Sassuolo) nem utazik Magyarországra.

    https://www.csakfoci.hu/magyar-foci/magyar-valogatott-a-milan-sztarja-is-kimaradt-a-szerbek-szuk-keretebol-ime-a-nevsor
     
  6. avatar: Garullus
    2023.10.06, 18:08
    Nem. Akkor is és most is kísérleteztem jegyvásárlással. Nyitáskor a magyar-szerbre 31000-en álltak sorba előttem!
     
  7. avatar: Tommy Shelby
    2023.09.28, 15:18
    A digitális belépőjegyek korszaka óta nem tudom, volt e ekkora roham a tikettekért valaha.

    2022 őszén hasonló volt a helyzet a magyar-olasz NL meccs előtt.
     
  8. avatar: Garullus
    2023.09.27, 18:47
    A digitális belépőjegyek korszaka óta nem tudom, volt e ekkora roham a tikettekért valaha.
     
  9. avatar: magyarfutball.hu
    2023.09.22, 14:16
    Reggel 10 órától nagy érdeklődés mellett zajlott az elérhető jegyek értékesítése az október 14-i Magyarország–Szerbia Eb-selejtező mérkőzésre. A korábban nagy számban eladott bérletek miatt alacsonyabb volt a megvásárolható jegyek száma a válogatott következő hazai tétmérkőzésére. A megvásárolható belépők 12.50 -ig gazdára találtak.
    Köszönjük a türelmet és a csapat iránti bizalmat!

    https://www.facebook.com/magyarlabdarugoszovetseg/posts/pfbid04T5ZXBih6jgxtJ7QcTCci5QtkL9kR77hY1xJpPE4f51m9VrjTckS2fsYRbMpQLtLl
     
  10. avatar: magyarfutball.hu
    2023.09.19, 11:40
    Magyarország-Szerbia: pénteken kezdődik a jegyárusítás

    Férfi A-válogatottunk október 14-én, 20.45-kor játssza következő Eb-selejtező mérkőzését, Szerbia ellen a Puskás Arénában. A találkozóra szeptember 22-én, pénteken 10 órakor kezdődik a jegyárusítás a Szurkolói Klub (SZK) tagjai részére. Az Eb-selejtező mérkőzésekre több mint 30 ezer bérletet vásároltak a szurkolók, ezért várhatóan rövid idő alatt elfogynak majd a maradék jegyek.

    Az értékesítés a szokásoknak megfelelően a Szurkolói Klub-tagok elővásárlásával indul, szeptember 22-én, 10 órakor. Fontos, hogy az elővásárlás során nem elég a futballkártya megléte, a jegyek megváltásához klubtagnak kell lenni a vásárlónak is, és a további személyeknek is, ha mások számára is vásárol jegyet.

    Az ún. nyitott értékesítés, amely az SZK-tagsággal nem rendelkezők számára is elérhető, szeptember 25-én, 10 órától indul, feltéve, hogy nem fogynak el addig a jegyek.

    A legolcsóbb jegy ára 6 ezer forint, a Szurkoló Klub tagjai 15% kedvezményt kapnak az árakból.

    A jegyeket a meccsjegy.mlsz.hu oldalon lehet megvásárolni a személyes adatok megadásával (teljes név, születési dátum és hely). Az idei tétmérkőzésekre megváltott bérletek természetesen érvényesek a találkozóra.

    Ami a magyar csapat idegenbeli, litvániai selejtezőjét illeti, az MLSZ várja a litván fél tájékoztatását az október 17-i összecsapás vendégjegyeivel kapcsolatban, s ezt követően tájékoztatja a magyar szurkolókat.

    https://valogatott.mlsz.hu/ferfi-a-valogatott/hir/csapat/magyarorszag-szerbia-penteken-kezdodik-a-jegyarusitas-33253