magyarfutball.hu

Lithuania - Hungary 2 : 2 20:45

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

mérkőzés: 2 (2 szavazat)

játékvezető: 3.5 (2 szavazat)

hangulat: 2.5 (2 szavazat)

1...5
betting game
tippek
  1. 3 : 2 (1)
Európa-bajnokság 2024 selejtező, 6. forduló
984. official national team match
ground : Kaunas, Dariaus ir Girėno stadionas
referee : Xhaja Juxhin (Albánia)
attendance:
  1. lff.lt: -
  2. mlsz.hu: -
  3. nso.hu: 4.000
  1. 21' Černych Fedor 1 - 0
    36' Širvys Pijus 2 - 0
    42' Lekiatas Rokas sárga lap
    55' Utkus Edgaras sárga lap
    sárga lap 55' Szoboszlai Dominik
    2 - 1 67' Szoboszlai Dominik (penalty)
    71' Kažukolovas Kipras sárga lap
    sárga lap 74' Fiola Attila
    2 - 2 82' Varga Barnabás
    90' Lasickas Justas sárga lap
Ott voltak:
  1. Válogatottak

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2023.11.16, 14:34
    Edgaras Jankauskas: Az első félidőben remekül játszottunk, sok tekintetben a magyar csapat fölé nőttünk, jó értelemben véve agresszívan futballoztunk. Természetesen a legnagyobb problémánk fizikai téren volt, a magyar csapat ebben sokkal jobb volt, jobban bírta erővel a második félidőt. Próbáltuk az addigi játékunkat játszani a szünet után is, vertikálisan bejátszani a pályát, de a magyar csapat jobb fizikai állapotban volt, és nem adta fel, uralta a második félidőt. Volt néhány lehetőségünk nekünk is, amelyekből gólt szerezhettünk volna, de megérdemelten egyenlített és szerzett pontot Magyarország. Elégedett vagyok az eredménnyel, vállalható a döntetlen, mert Magyarországé a csoport legerősebb csapata, és sokáig jól futballoztunk ellene.

    Marco Rossi: Nem az volt a fő oka az első félidei gyenge játékunknak, hogy Szoboszlai Dominik nem a szokott helyén játszott, hanem hátrébb, de vállalom a felelősséget ezért a döntésért. Rossz döntés volt, amit többé nem követek el. Dominik azért játszott most kicsit hátrébb a szokásosnál, mert támadóbb szellemű csapatot küldtem pályára, és elöl több hely kellett Gazdag Dánielnek. Sajnos nem vált be ez az elképzelés, az első félidőben túlságosan sok területet hagytunk az ellenfélnek, és Litvánia megérdemelten szerzett két gólt. A hazaiak folyamatos nyomás alá helyeztek minket, a labdaszerzések után azonnal megindultak a kapunk felé, és hamar átjátszották a középpályánkat. A szünetben változtattunk néhány helyen, és ennek hatására a meccs teljesen megváltozott, új irányt vett. Ugyanakkor fizikailag rendkívül megterhelő mérkőzés volt, mert a magas labdákkal gyakran fölényben volt az ellenfél.
    Természetesen nem vagyok elégedett az eredménnyel, de mint mindig mondom, nem világklasszisok alkotják a keretünket, folyamatosan fejlődnünk kell. A szünetben azt kértem a játékosaimtól, hogy jobban tartsuk meg a labdát, és Dominiknak azt mondtam, lépjen feljebb, játsszon úgy, mint egy tízes, egy irányító. Be kellett látnunk, arra van szükségünk, hogy közelebb helyezkedjen az ellenfél kapujához. Ez jó döntés volt, sokkal veszélyesebben és hatékonyabban játszottunk így. A Szerbia elleni meccs után is azt mondtam, hogy mi mindig mindent beleadunk. A futballban benne van, hogy ennek ellenére nem futballozol jól, és az ellenfél remek napot fog ki. Ami a mentalitást illeti, ez a meccs is megmutatta, hogy mi sosem adjuk fel. Megmutattuk a karakterünket.

    https://www.nemzetisport.hu/magyar_valogatott/valogatott-a-masodik-felidoben-megmutattuk-a-karakterunket-marco-rossi-2984125
     
  2. avatar: magyarfutball.hu
    2023.11.16, 14:31 (szerk.: 2023.11.17, 20:49)
    Egy kicsit nagyképűek voltunk az első félidőben, Rossi rendbe tette őket a félidőben, kár hogy nincs 3. félidő. smiley
    Ezt az első gólt, amit mutattak ezt nem is értem, jón a litván, látják, hogy Nego már nem éri utól, ők ketten meg behátrálnak, és hagyják teljes nyugalomban lőni a 16-osról.
    Nem is értem ez mi volt, ilyen gólt már nem kaptunk vagy 2 éve, hogy csak mozizunk. :(

    Szerintem ez így vállalható volt, az első félidőben padlót fogtunk, de a másodikban sikerült talpraállni.
    A cserék jók voltak és bejött a kamikaze taktika a másoduk félidőben, mert szerencsére a litvánok sem tudtak élni a lehetőségeikkel. Styles kifejezetten hasznos volt, Csobothot, Nagy Zsoltot sincs értelme bántani, mindketten raktak bele egy kis pluszt a támadásainkba.
    Az első félidőben sajnos megint kiderült, hogy nem vagyunk képesek esélyesként izomból lenyomni senkit, talán csak a törpeállamok némelyikét. De ezt eddig is tudtuk...

    Máté Csaba mondta a Fradira, de az egész magyar focira igaz: itt vagy lakodalom van, vagy temetés. Jo lenne realisan értékelni.A szerbek ellen mázlink volt, ma meg nem. Kell egy pont Szófiában, ennyi.Még egy megjegyzés: Dibusz sajnos nagyon vonalkapus. Masodik meccsen kap fejesgolt szögletből az ötösön belül. Sajnos nagyon vonalkapus, sem az önbizalma, sem az alkata nincs meg az ilyen határozott kijövetelekhez.

    Nagyot küzdöttünk, visszahoztuk a sírból a meccset, ez elismerésre méltó!
    Viszont fel nem tudom fogni, miért kell lecserélni a 92. percben a legjobban fejelő játékosunkat és a két legjobb csatárunkat?!
    Sajnos Gazdag és Csoboth lepkefingnak bizonyultak. Mellényúlt Rossi.

    Örülhetünk a döntetlennek. Gyakorlatilag kint vagyunk az Eb-n! Viszont azon el kell gondolkodni, hogy egy olyan mérkőzések, ahol abszolút nekünk áll a zászló, miért játszunk görcsösen, miért nem tudjuk dominálni az ellenfelet. Mi akkor vagyunk igazán jók, ha papíron erősebb az ellenfél, ezért Rossi nyugodt szívvel védekező felfogásban küldheti pályára a csapatot. Így nincs veszteni valónk, hiszen ha döntetlen v. ne adj Isten kikaptunk, nyugodtan mondhatja: erősebb volt az ellenfél, érvényesült a papírforma. Viszont kontrából képesek vagyunk gólt rúgni, győzni, és ilyenkor elhisszük mennyire jók vagyunk, pedig ez csak az edző realista taktikájának köszönhető. Viszont egy ilyen meccsen, mint a mai, kijönnek a hiányosság. Nem tudunk mit kezdeni a felállt védelemmel. Nincs ötlet, pontatlanok, lassúak, körülményesek vagyunk. Annyi volt a szerencsénk, hogy ez a litván csapat 60 perc után leeresztett. Szerintem Bulgária ellen is szenvedni fogunk, nem biztos, hogy meg lesz a 3 pont. Viszont Montenegró ellen hasítani fogunk, mert ott nekik támadni kell (már ha lesz tétje annak a meccsnek), és játszhatunk kontrára. Az Eb-n pedig majd meglátjuk. Az még nagyon messze van...

    Az első félidő gyenge volt, de vissza tudtunk jönni kétgólos hátrányból, ami mindenképpen pozitívum. Azért a szerbek elleni kőkemény meccs után 3 nappal ez benne volt a pakliban. Nem történt tragédia. Orbán hiánya már érződött az előző meccsen is, - még ha ott az eredményen nem is látszódott meg - most még jobban kiütközött.

    A litvan valogatott mar nalunk is jol jatszott, az is szoros 2-1 volt. Nalunk foghijas a vedelem, nekik meg jo a csapatuk, jo volt a taktikajuk,massziv emberfogas es letamadas volt, nem volt terulet, pontatlanok voltunk. A kapusuk is bravurosan vedett. Itt mar senkit sem szabad lenezni, se minket, se nekunk masokat. Aranyszabaly.

    Két meccs van hátra és 1 pont kell.
    Pontelőnnyel állunk az élen, 6 ponttal vezetünk a harmadik előtt.
    Mi ezzel a baj?
    Nem értem Hajdú B-t sem, olyan drámai hangnemben közvetítette az utolsó perceket, mintha ezzel a döntetlennel lemaradnánk az Eb-ről.
    Adtunk egy félidő előnyt a litvánoknak.
    Ennyi történt. A tervezett 4 pont megvan.

    "Eleve nem értem ezt az idegesítő passzolgatást hátul"
    taktikai elem mélyen védekező csapatok ellen (ugye hogy kicsalogassuk őket a bunkerből.) A proléma az, hogy Szalai súlyosan formán kívül játszik, Orbán meg sérült, így az egyébként a jó passzolást és labdabiztos jtékot igénylő manőver kukába is került az első felesben, de ennek az is oka volt, hogy gazdag össze vissza bohóckodott a pályán, kvázi nem lehetett megjátszani (ha igen elvesztette a bogyót), szóval -1 passzopciója volt az egyébként is bizonytalan háturlól építkező spílereinknek

    Az 1 pontot Rossi Maestro félidei ázszervezesenek köszönhetjük! Nagy Ádit nem lehetett előrébb hozni, ezért került oda Styles. Gazdi ma kereste a helyét és a labdát… a félidőben ez lett megoldva mindamellett h a Lang-Szalai páros ne kapjon be még egyet , ezért maradt Nagy Á hátrébb. Ádám Martin - Varga cserét nem értem, Nagy Zs is formán kívül, Csoboth még nem nagyválogatott szint (ahogy sajnos Kata sem ) hiányzik a tempó! Hajrá, sose álljunk rosszabbul!

    A negatív dolgokkal kezdem: Rossi egyértelműen benézte ezt a kezdőt, Kerkez és Nego teljesen elkészült már az előző meccsen is az erejével, biztosan nem kezdettem volna őket, főleg nem az idősebb Negot, meg egyébként az első félidő értékelhetetlen volt. A pozitív: Rossi szerintem jól nyúlt bele a meccsbe, fel tudtunk állni és szereztünk két gólt, valamint a sokat kritizált Nagy Ádám játékát is lehet szerintem dicsérni, nagyon sok melót beletett ebbe a meccsbe, ahogy a szerbek ellenibe is.
    Willivel és egy jó formában lévő Schäferrel sokat fogunk erősödni.

    Gyengébbnek gondolta mindenki a litvánokat, mondjuk várható volt hogy ezt a darálást max 1 félidőig bírják. Több kulcsemberünk is meccshiánnyal küzd, miközben egy nagyon hajtós meccset játszottunk 3 napja. Lang, Szalai, Nagy Ádám sincs igazán játékban. A támadóbb szellemű hadrend bejöhetett volna, csak nem ilyen tompa kezdéssel, fáradt állapotban és éppen a labdaszerzésben maradtunk alul az első félidőben. Másodikban mi nyertük a darálást. Mindkét litván gólt nagy hibák előzték meg.

    Fú, hát az 1. litván góltól nekem még sokáig rémálmaim lesznek. smiley Az gól olyan volt, amilyeneket régen sorozatban kaptunk, de ilyeneket már évek óta nem. Az hogy két ember áll szemben a támadóval, és mozizza, hogy mit csinál, és még közel sem mennek hozzá, hogy azt mondák neki: "huh", ilyen már évek óta nem volt, hogy még rá se ijesszenek egy játékosra, aki köszönte szépen, begyalogolt a 16-osra, majd tök üresen belőtte.
    Szerintem ő volt a legjobban meglepődve, hogy gólt lőtt. smileyDD

    Gazdag kezdetése és Szoboszlai hátra vitele volt Rossi hibája. Viszont azt nem láthatta előre, hogy Kerkez és Nego is nullát hoz az első félidőben. Nagy Ádám szintén iszonyat volt. És a 4 ember bőven átlag alatti játéka miatt a litvánok simán vezettek. Fiola is benne volt jócskán az első gólban. Rossi jól reagált. Lecserélt hármat, Nagy Ádi pedig valamelyest feljavult. Styles kellett mellé. A második félidő bizakodásra adhat okot, de a bulgároknál ettől több kell. Szerintem jobbak mint a litvánok(bár a táblázat mást mutat most). Orbán és Schäfer nagyon hiányzik.

    Rendkívül csalódott és mérges vagyok. Nagyon sajnálom azokat a magyar szurkolókat akik ünnepelni mentek ki Litvániába. Az első félidei hozzáállás elfogadhatatlan. Rossi hibázott? Lehet. Nem ment a játék? Lehet. De a rengeteg labdakezelési hibát és a párharcok folyamatos elvesztését az első félidőben ez nem magyarázza. Számomra egyértelmű, hogy az első félidőben a hozzáállással volt nagyon nagy probléma. Most jön egy Bulgária elleni idegenbeli meccs. Nekünk most már kell a pont, a bolgárok meg tét nélkül, önfeledten focizhatnak. Egy nem szokott jól elsülni.

    ez a meccs azért meg kell hogy szólaltassa a vészharangot a fejünkben. A Litván válogatott a 143. a világranglistán. Két góllal húztak el hirtelen, csak néztem, hogy jó meccset nézek-e…? Rossi (és a teljes szakmai stáb) ezt most nagyon benézte. Orbánt jelenleg nem tudjuk pótolni, csak kényszermegoldások vannak. A szervezett labdakihozatalnak innentől lőttek, ezt már a szerb meccsen is làttuk. Maradtak a felívelések Dibusztól, Szalaitól főleg. Megjegyzem, szegény Szalai egyre rosszabbul játszik. Érteni vélem, hogy ezért Szoboszlait hátrébb húzta, azt remélve, hogy segít összekötni a csapat hátulját a támadó harmaddal. De könyörgöm, ő maga is jelezte, hogy nem érzi jól magát ebben a szerepkörben, a képességei, a potenciálja nem itt kamatoztatható legjobban. Ebben a pozícióban az első félidőben többet veszítettünk ezzel a húzással, mint amit nyertünk.
    Styles ügyesen, dinamikusan játszott a korábbi meccseken, jól együttműködött Nagy Ádámmal, még a kapura is veszélyes volt. Szerintem magyarázatot igényelne, vajon miért került be helyette Gazdag a kezdőbe, ráadásul a pozíciókat is összekavarva…?
    Vargát, Sallait gondolom az ellenség megtévesztésére hozta le, mert a cserék amúgy minőségi változást nem hoztak.
    Ezt simán nyernünk kellett volna. Véleményem szerint nem a fiúkon múlt, edzői, taktikai hibán ment el a három pont.

    Szerintem mindössze annyi történt, hogy a Litvánok kissé "kamikáze", lesz ami lesz felfogással játszottak az első félidőben: harcosabbak voltak, mint mi. De ezt a játékot (erőn felül teljesítettek) nem nagyon lehet 90 percig játszani. Megpróbálták (2. lehetőség: betolják a buszt), természetesen nem bírták végig. A második félidőben már mi domináltunk, és ha még van 10 percünk, valszeg megvan a győzelem. Mi nem erre készültünk, de végül is megoldottuk, nem kaptunk ki. Nincs semmi baj, most már el lehet mondani, hogy ilyet is megélt a csapat,meg fog maradni bennük, ami jól jöhet majd a későbbiekben.

    Sajnos Szalai Attila nagyon formán kívül van. Iszonyúan bosszantó hibái voltak, amolyan 90-es évekbeli védő benyomását keltette.
    Nagy Ádámot ilyen gyengén és még hozzá képest is alibi módon focit a már régen láttam. Remélhetőleg összeszedi magát nagyon gyorsan.
    Gazdag ennél sokkal jobb focista, mint amit tegnap produkált, de nem az ő meccse volt.
    Kerkez egy áldás és az is lesz a következő tíz évre de szintén nem találta a helyét, jó döntés volt lehozni.
    Nego és Fiola nagyon gépies volt, és ötlettelen. Könnyűszerrel verték vissza a próbálkozásokat.
    Sallai jól játszott, hajtott és veszélyes volt.
    Szoboszlairól szintén elmondható, kritikus pillanatokban döntött jól és folyamatos beszélt jelentett, jó megoldásai voltak.
    Varga is jó lesz! Nemcsak a gólja miatt, de ügyes gyerek, megoldhatja e kritikus posztot 3-4 évig.
    Lang hozta a kötelezőt, Dibusz véleményem szerint védhette volna legalább az első lövést. Igaz, nem vártam tőle olyan jó teljesítményt, mint amit mutatott múlt héten.
    Styles úgy gondolom, lassan nem a magát válogatót szintje, az angol harmadosztály azért már tényleg nem ugyanaz és látszik.
    Nagy Zsolt és Csoboth rendben volt.
    Hajrá,magyarok! Nem tragédia az eredmény és a második félidő egész jól sikerült.

    Rossi értékelése teljesen reális volt az utolsó mondatig. Azzal viszont nem értek egyet, hogy mindhárom védőnk jó volt, szerintem Lang tényleg jó volt, Szalai és Fiola viszont nem igazán. Pedagógiai szempontból persze érthető a Maestro nyilatkozata, Szalainak és Fityónak is kell a biztatás, mert nincsenek életük formájában.
    Az első néhány percben úgy tűnt, hogy működhet az átvariált, támadóbb felállás, de hamar kiderült, hogy lyukas a középpályánk.
    A második félidőben Styles beállásával és Szobo pozícióváltásával ez megoldódott, egy pontot megmentettünk, ez a lényeg.
    Irreális is lett volna két meccsel a vége előtt kijutnink, annyira azért nem vagyunk jók. De így is le a kalappal, a 14 pont az nagyon szép.

    Korrekt, hogy elismeri a hibáját. Az első félidei taktika nem működött. Továbbá mindkét meccsen kilukadt a középpálya. Nagyon kéne egy egészséges, jó formában lévő Schafer, Klenheisler és Vécsei. A szerb meccs második félidejében és a litván meccs első félidejében átgázoltak a magyar középpályán.

    a második gól előtt valóban béna volt Lang, hogy egy olyan könnyű labdát szögletre fejelt ki. De attól még nem kellett volna az első szögletből 3 méterről fejesgólt kapni (tegyük hozzá, hogy nem feltétlenül volt szabályos, ahogy a fejelő játékos lenyomta Kerkezt).
    De ahhoz képest, hogy Lang alapjában véve nem egy labdaügyes játékos (és akkor nagyon finoman fogalmaztam), egész jól beletanult abba, hogy a modern labdakihozataloknál nem vagdaljuk előre a labdát ész nélkül, hanem ki kell passzolni hátul az ellenfelet. Abban igazad van, hogy látszik rajta a mai napig, hogy nem egy labdazsonglőr, de ennek ellenére most már sok meccs óta nagyon jól megoldotta a dolgát. Persze kellenek ehhez a besegítések a középpályáról, hogy legyen kinek passzolni (Styles, Szobi, Nagy Ádám).
    De az én szememben Lang fejlődése szembetűnő, mint ahogy Szalai A. visszafejlődése is.

    Kicsit merges vagyok a mesterre. Volt olyan edzomeccseink, mint a Gorog, Luxemburg vagy az Eszt, de egyiken sem probalgattunk ilyen feallast, akkor most mi a francert kellett ez elesben. Az edzomeccseken, meg a nalunk gyengebbek ellen is, ugyanaz a taktikaval es az allando kezdovel jatszottunk.

    DIBUSZ Dénes 6     
    Húsz percig csak lábbal ért bele a labdába, az első veszélyes lövésnél viszont nem volt esélye a hárításra, majd szép vetődéssel hatástalanította a következő hazai próbálkozást. Aztán – akárcsak szombaton – a bal oldalról elvégzett szöglet után gólt kapott, ezúttal a hosszú oldalról. A szünet után nem sok dolga volt.

    FIOLA Attila 5     
    Sokat futott, a szokásos munkát igyekezett elvégezni, de ezúttal hatástalannak tűnt a játéka az első félidőben, az első gól előtt bántóan hiányzott belőle az amúgy rá jellemző agresszivitás, miközben Fedor Cernych megkapta a labdát, a védő kétszer is az arcához, az orrához nyúlt, mintha nem figyelt volna, nem volt benne veszélyérzet. Igyekezett javítani, dolgozott becsülettel, és voltak fontos szerelései is.

    LANG Ádám 5     
    Nem sokat tévedett, de az ő tapasztalatával oldalra, bedobásra kellett volna fejelnie azt a labdát, amellyel eltalálta a sarokzászlót – szöglet következett, abból pedig gól született. Bizonytalanság volt érezhető rajta is, a szünet után sokszor teljesen magányosan helyezkedett hátul, az előrebikázott labdákra nem is indultak a litvánok, a szünet után már több önbizalommal ment bele a párharcokba.

    SZALAI Attila 4     
    Bizonytalanul kezdett, könnyelműen eladott labdájával fordultak le a litvánok az első góljuk előtt. Sok labdát szerzett, de ő akkor erős, ha az ellenfélnél van a labda – ha nála, akkor nagy hibaszázalékkal passzol. Sokat vállal, ezzel nem lenne gond, a védekezőfeladatát ellátja, de nagyon sok bosszantó hiba jellemzi az átadásait.

    Loic NEGO 4     
    Mintha nem vette volna igazán komolyan a litván támadót, aki a kapuba bombázott. A szerbek ellen mindkét meccsen remekelt, most mintha nem találta volna a helyét, az összhangot a társakkal. Lecserélése előtt könnyen gólt fejelhetett volna, a kapus bravúrral védett. Ezúttal gyengébben teljesített, nem volt meglepő, hogy lecserélte a szövetségi kapitány.

    NAGY Ádám 6     
    A 75. válogatott mérkőzésén (is) sokat futott, passzlehetőséget igyekezett adni a társaknak, de nem voltak pontosak az átadásai, sokáig nem tudott hozzátenni a támadójátékhoz. Aztán a tizenegyes előtt szenzációs labdát adott Sallai Rolandnak, ezt várja tőle mindenki: ha előre játszik, még hasznosabb tagja lehetne a nemzeti csapatnak.

    SZOBOSZLAI Dominik 7     
    A szabadrúgása felébresztette a csapatot, de addig is okos passzokkal hívta fel magára a figyelmet, centiken múlt, hogy nem harcolt ki büntetőt. Próbálkozott, de nem jöttek össze a dolgai, csapatkapitányként biztatta a társait, de a támadójátéka ezúttal halványabb volt. A büntetőt könyörtelenül bevágta, és nagyon aktívan futballozott, vállalkozott, sok szabadrúgást harcolt ki, faragták, féltek tőle.

    KERKEZ Milos 4     
    Az első percben helyzetbe hozhatta volna Loic Negót, de nem figyelt eléggé. Aztán egy bedobásnál nagyon elaludt, elfutottak mellette, hazai ziccer lett belőle; tompának látszott, könnyedén elnyomta, túlugrotta ellenfele a második hazai gólnál. Szépíthetett volna, jól érkezett középre, de nincs formában, az ziccer volt, jó állapotban vélhetően gólt lőtt volna, de már a szerbek ellen is fáradtnak tűnt.

    GAZDAG Dániel 4     
    Az első félidőben nem igazolta a kapitány döntését, erőtlennek, fásultnak tűnt, nem jöttek be a megoldásai, könnyen elválasztották a labdától. Keveset volt játékban, kreativitása, cselezőkészsége egyáltalán nem érvényesült, erőtlennek látta a kapitány is, ezért bent is maradt a szünetben az öltözőben.

    SALLAI Roland 6
    Aktívan, lendületesen kezdett, szabadrúgásokat harcolt ki, aztán eltűnt tíz percre, majd egy látványos kapáslövéssel jelentkezett, hatalmas gól lett volna, ha eltalálja a kaput, a levegőből középre adott labdája gólpasszt ígért, de Kerkez Milos nem élt vele. A legveszélyesebbnek tűnt, és ezt a tizenegyes kiharcolásnál is igazolta: gyorsan reagált, és bátran belement a tizenegyest érő ütközésbe.

    VARGA Barnabás 6     
    Az első félidőben csak a litván kaputól messze tudott labdához érni, nem tudott helyzetbe kerülni, az összjátékban is keveset vállalt, nem tudott az őrzőitől elszakadni, a szünet után volt egy ígéretes fejese, és lehet, sokan a cseréjét várták már, amikor megvillant: remek góllal egyenlített, erőteljes fejessel küldte a sarokba a labdát. Amikor nem megy neki igazán a játék, akkor is képes gólt szerezni.

    CSEREKÉNT PÁLYÁRA LÉPETT     
    Nagy Zsolt (5) és Callum Styles (6) a szünetben érkezett, és mind a ketten nagy elánnal vetették magukat a küzdelembe. Utóbbi rettenetes lövéssel indított, de nagyszerű passzal folytatta, lövőhelyzetet teremtve Sallai Rolandnak. Callum Styles jó passzokkal segítette a csapatot, energikusan szállt be. Érkezett Csoboth Kevin is, akinek voltak jó megmozdulásai. Ádám Martinnak és Bolla Bendegúznak néhány perc jutott.

    DIBUSZ Dénes 7 - Voltak nagy védései. A gólokról nem tehetett.
    FIOLA Attila 6 - Jól játszott, nagyon hajtott.    
    LANG Ádám 6 - Megbízható védő.   
    SZALAI Attila 4 - Most a védekezése többé-kevésbé rendben volt, de sokat ment előre koncepciótlanul, és még mindig nem tud pontosan passzolni.    
    Loic NEGO 5 - Voltak jó elfutásai, helyzetbe is került, de most nem ment neki annyira jól, mint az elmúlt meccseken.   
    NAGY Ádám 6 - Most jobban játszott, de még mindig képtelen pontosan passzolni.     
    SZOBOSZLAI Dominik 8 - A vállán vitte a csapatot.    
    KERKEZ Milos 5 - Nem ment neki, de most is nagyon hajtott.    
    GAZDAG Dániel 3 - Észre se lehetett venni a pályán, de ha mégis, általában rossz megoldásai voltak.    
    SALLAI Roland 7 - Harcosan és jól játszott.
    VARGA Barnabás 7 - A gólja egy pont pluszt ért nálam, nagyot küzdött, élmény nézni a játékát.
    CSEREKÉNT PÁLYÁRA LÉPETT     
    Nagy Zsolt (5) - Szépen jön fel, még lehet belőle valami.
    Callum Styles (6) - Ügyes srác, most is jól játszott. Végig hajtotta a félidőt.
    Csoboth Kevin (5) - ügyes megoldásai voltak.
    Ádám Martin és Bolla Bendegúz - pár percet volt a pályán.

    Érdekes, hogy ahányan vagyunk annyi féleképpen látjuk. Nálam Dibusz gyenge volt. Egy szöglet egy gól, megint három méterről. Minden szöglet életveszély, nem képes három méterre kimozdulni. Normális kapusok ezeket mind lehúzzák. A Litván kapus öt-nyolc méterekre repült ki. Ha nem csinálja a felesleges tizenegyest, a meccs embere. A másik gól is védhető lett volna bravúrral. Szoboszlai a legjobb volt, ahogy minden portál osztályzatai is mutatják. Sallai, Varga, Styles, Lang játszottak még nagyjából jól véleményem szerint. A többiek gyenkék voltak, legfőképpen Gazdag, Szalai és Kerkez. Az is látszott, hogy Vili nélkül nincs védelem. Komoly csapat ellen esélyünk nincs nélküle.

    A második litván gólnál két kézzel lökött a gólszerző. Kerkez majd kiütötte a kapufát, akkorát esett.
    A második félidőre nem mi javultunk fel hanem a litvánok fáradtak el, így tudtunk némileg gyorsabban eljutni a kapujukig de így is nagyon körülményesen szövögettük a támadásainkat.

    Nagy Zsolt egy éves sérülésből tért vissza .Nem hiszem hogy nincs helyette valaki aki játékban van és képes helyettesíteni.
    Az meg amikor balra befele húz és jobb lábára kerül a labda , nah azt rossz volt nézni.
    Teljesen egylábas focista.
    Fiola szintén nincs csúcsformában.
    Ennek ellenére Sallai roli lábában volt a győztes gól én már gólt kiáltottam.

    Igazából senki sem volt jó. Szoboszlai azért volt kiemelve, mert tegnap is látszott, a labdakezelése, átadásai, labdával és anélkül való mozgása stb... kb: "két polccal" feljebb van. Ezért is emelkedett ki a társai közül.

    Én nem tudom, milyen meccset néztek néhányan tegnap, de az tuti, hogy nem a litván-magyart. Szobo extra volt, egyedül vitte a vállán a csapatot, hihetetlen memnnyiséget dolgozott, mindenhol ott volt, gólt lőtt és gólpasszt adott. A Sofascore-tól 9-es osztályzatot kapott. Mi van veletek, de komolyan?

    Értékelje a magyar válogatott játékosainak Litvánia elleni teljesítményét!

    Szoboszlai Dominik 7.06
    Varga Barnabás 6.73
    Sallai Roland 6.19
    Callum Styles 6.07
    Dibusz Dénes 5.92
    Nagy Ádám 5.7
    Fiola Attila 5.5
    Lang Ádám 5.58
    Nagy Zsolt 5.26
    Loic Nego 5.17
    Szalai Attila 4.99
    Csoboth Kevin 4.82
    Kerkez Milos 4.61
    Gazdag Dániel 3.71

    Szavazatok száma: 8488

    https://www.nemzetisport.hu/nso_cikkhozzaszolas/?cikk_id=2984081
    https://www.nemzetisport.hu/magyar_valogatott/litvan-magyar-ertekelje-a-valogatott-jatekosok-teljesitmenyet-2984143
    https://www.nemzetisport.hu/magyar_valogatott/valogatott-lapunk-szerint-szoboszlai-dominik-volt-a-legjobb-2984123
     
  3. avatar: Garullus
    2023.10.19, 19:25
    Minden csapat annyit játszik, amennyit az ellenfele enged neki. Ha nem engedi, akkor viszont ki kell csikarni. Ez a futballbölcsesség bizonyosodott be ezen az estén. Két ellentétes félidőt láttunk. A litvánok ügyesen felkészültek a mieink játékából. Jól zárták le a széleket felfutóink elől, megszállták a középpályát, rámenősen letámadtak, agresszíven játszottak. Ezzel szemben a magyar szövetségi kapitány váratlant húzott. Szoboszlait hátra vonta védekező középpályásnak, kimaradt a rakkolós munkát végző Styles, és három csatárral, támadó szellemben léptünk pályára. A cél már a meccs előtt megfogalmazódott: elvinni a három pontot, még aznap este kijutni az Eb-re. A válogatotton érezhető volt a három nappal korábbi szerb csata nyoma. Lassabb reakcióidő, tompább elán, kevés kreativitás, óvatosabb fellépés. Ennek az eredménye az lett, hogy játékunk megfeneklett a litván középpályán. Bár, csatárainknak Rossi szerint kedvezett volna a középső és a támadó szekciónk között kialakított szellősebb tér, mivel pont ide tömörült az ellenfél, csak vergődtek Szoboszlaiék a folyton ütköző, labdát támadó ellenfél csapdájában. Jellemző volt, hogy a hazaiak olyan szituációkat tudtak kialakítani, amelyben a magyarok mindig csínbe adták a passzokat, rendre már a labdaátvételért meg kellett küzdeniük, és ezeket a párharcokat sajnos, zömmel el is veszítették.
    Az, hogy valami nincs rendben már a 21. percben jelezte, hogy hátrányba kerültünk. A magyar válogatott játéka nem tudott felpörögni, mintha fordítva ültünk volna a lovon. A középpályán nem lassítottuk a játékot, hogy pontosabban adogathassunk, a kevés előretörésnél pedig nem gyorsítottuk, így középen rengeteg labdát elveszítettünk, elől kiszámíthatóak voltunk. Az a két helyzetünk (Sallai, Kerkez) is pontosan akkor jöhetett létre, amikor szakítva ezzel, sebességet növeltünk.
    A második bekapott gól után már egyértelmű volt, hogy teljes váltásra van szükség a szünetben, mind fejben, mind szerkezetben ahhoz, hogy elkerüljük a blamát.
    Utóbbit Rossi mester hamar megoldotta, a pihenő után bejött Styles, Szoboszlai pedig ismét klasszikus 10-est játszhatott. Az is lényeges volt, hogy a szerbek ellen kitűnő, de itt a litvánok által lefagyasztott Nego helyére a friss Nagy Zs. jött be a jobb szélre.
    Bár, a hazaiak a folytatásban belőtték harmadik góljukat is, ami már csúfos magyar vereséget előlegezett, de ezt lesállás miatt érvénytelenítették. Ettől fogva viszont csapatunk kezdett magához térni. Átvettük a mérkőzés irányítását, bátrabb, pontosabb, gyorsabb lett a játékunk, az ellenfelet beszorítottuk, sikerült a labdát huzamosan a támadó harmadban tartani, így előbb-utóbb hibára kényszeríteni a baltiakat.
    Az, hogy egy ilyen meccset sikerült a sírból visszahozni, sportértékét tekintve, legalább akkora fegyvertény, mint a szerbek elleni győzelem volt. A jó csapat nem csak attól jó csapat, hogy csak akkor győz, amikor jól játszik, hanem akkor is amikor rosszul. Ezúttal az ünneplés elmaradt, de a válogatott egy értékelhetetlen első félidő után kétgólos hátránynál nem összeomlott, hanem összeszedte magát és megmentette a becsületét.
     
  4. avatar: magyarfutball.hu
    2023.10.16, 16:23 (szerk.: 2023.10.16, 16:23)
    A csoport egyik favoritja ellen készülnek az U21-esek

    Kedden 17.45-kor a belgákat fogadjuk az Új Hidegkuti-stadionban Eb-selejtező mérkőzésen. A támadósorból Németh András a Skóciában összeszedett sérülése miatt kidőlt a sorból, a védelembe viszont Balogh Botond érkezett.
    ...
    Játszhat azonban a mérkőzésen a Parma védője, Balogh Botond, aki szombaton még az A-válogatott keretében kapott helyet, de vasárnap már Gera Zoltán szövetségi edző edzésén vett részt a Hidegkuti-stadionban.

    https://valogatott.mlsz.hu/u21-ferfi/hir/csapat/a-csoport-egyik-favoritja-ellen-keszulnek-az-u21-esek