magyarfutball.hu

SK Slavia Praha - Ferencvárosi TC 1 : 0 19:00

   
   
Upload your own photos! »
videók
mérkőzés értékelése

mérkőzés: 4 (1 szavazat)

játékvezető: 4 (1 szavazat)

hangulat: 4 (1 szavazat)

1...5
UEFA Bajnokok Ligája 3. selejtezőkör 2. mérkőzés
ground : Prága, Eden Aréna
referee : Stieler Tobias (Németország)
attendance:
  1. fradi.hu: -
  2. nso.hu: 15.000
  3. slavia.cz: 15.238
  1. sárga lap 24' Kharatin Igor
    sárga lap 33' Zachariassen Kristoffer
    36' Masopust Lukáš 1 - 0
    40' Dorley Oscar sárga lap
    sárga lap 59' Uzuni Myrto
    sárga lap 79' Ćivić Eldar
    sárga-piros lap 84' Ćivić Eldar
    sárga lap 85' Kovačević Adnan
    85' Traoré Ibrahim sárga lap
    sárga lap 90+3' Mmaee Ryan

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: magyarfutball.hu
     
  2. avatar: magyarfutball.hu
    2021.08.11, 10:19
    Jindřich Trpišovský: A Ferencváros egy jó és tapasztalt csapat, több selejtezőkörön keresztül mutatták ezt meg tavaly és idén is, és bizonyítottak a csoportkörökben is. Nem volt könnyű hibára kényszeríteni őket. Mindig az a jobb a fociban, aki győz, ebben a kétmeccses párharcban az győz, aki összességében jobb volt. A Ferencváros jobban tudta kihasználni a lehetőségeit, nekünk is 180 percünk volt, csak egyszer tudtunk betalálni, nem tudtuk jó százalékban kihasználni a helyzeteinket. A meccs után közvetlenül azt gondoltam, hogy mi voltunk a jobbak, de ha mindent összeadok, akkor húsz lövésből, nyolc nagy helyzetből egy gólt szerzünk… Az első mérkőzésen rontottuk el. Volt egy álmunk, tudtuk, hogy négy nehéz meccs választ el minket a Bajnokok Ligájától. Csodálatos sorozat, amelyben nem túl gyakran és nem sok cseh csapat szerepel és egyre nehezebb bekerülni. Nagyon szerettünk volna sikerrel járni, de mostantól az Európa Ligára koncentrálunk, oda szeretnénk bejutni, ami nem lesz könnyű, le kell játszanunk egy bajnokit is és meglátjuk majd, hogyan állunk a sérültekkel.

    Peter Stöger: Nagyon büszke vagyok a csapatra, hihetetlenül küzdöttek. Minden benne volt a meccsben, amire számítottunk, egy nagyon erős Slavia volt az ellenfelünk. Nem az erősebb csapat jutott tovább a következő körbe, néha szerencsések voltunk, egy csodálatos győzelem ez, nagyon büszke vagyok. Játékrendszert váltottunk, mert a Slavia a nagy nyomásával sok gondot okozott nekünk, mindig lehet arról beszélni, hogy mi a jó, mi a rossz döntés. De gondolnunk kellett arra, hogy milyen ellenféllel állunk szemben. Most is emlékeztetnénk mindenkit arra, hogy ez a csapat eddig az évben csak az Arsenaltól kapott ki. Tiszteljük őket az eredményeikért, azt gondoltuk, hogy egy döntetlent el tudunk érni, de sok problémánk volt, nem adódott annyi kontralehetőségünk, amennyit szerettünk volna. A félidőben a védekező vonalon változtattunk Samy sérülése miatt, Adnan szerintem remek munkát végzett, annak ellenére, hogy hosszú kihagyás után tért vissza, ez az egyik legnagyobb pozitívum ma a csapat számára. Egy kicsit egyszerűbben szerettünk volna játszani, többet tartani a labdát, de nem volt lehetséges a Slavia nyomása miatt, az utolsó pillanatokig keményen küzdenünk kellett. A favorit kiesett, mi örülhetünk! A legnagyobb tanulsága ennek a két meccsnek, hogy egy ilyen kaliberű csapatot is ki tudtunk ejteni oda-visszavágós párharcban, ami az előző években a rendkívül sikeres időszak alatt sem történt meg. Láttuk a különbséget, látjuk, hogy sokat kell még dolgoznunk. Mindenki boldog lehet, hogy bebiztosítottuk az Európa Liga csoportkört és még egy esélyünk lesz elérni a Bajnokok Ligája főtáblát a CFR vagy a Young Boys ellen, ahol talán sikerül egy újabb meglepetést okoznunk. Ez a feladat nem lesz egyszerűbb, az európai kvalifikációban egy svájci bajnoknak is óriási nemzetközi tapasztalatai vannak. De most a továbbjutásnak örüljünk, a Slavia egy nagyon erős, fizikális és technikás csapat, nagyon tetszik a játéka, holnaptól a bajnokságra koncentrálunk, utána pedig a BL-re.

    https://ulloi129.hu/2021/08/10/stoger-a-favorit-kiesett-mi-orulhetunk/
    https://ulloi129.hu/2021/08/10/trpisovsky-volt-egy-almunk/
     
  3. avatar: magyarfutball.hu
    2021.08.11, 10:18 (szerk.: 2021.08.16, 09:55)
    Kibírtuk! Hősiesen! Újra BL rájátszás!!!

    Civic miért kapta az első sárgát? Látta valaki?

    Mert megdobták a nézőtérről.

    Megdobálták a szurkolók, és nem tetszett neki. Nem elég elfogadó, a német játékvezető el is magyarázta neki, hogyan kell annak lenni - akkor is dobáltak, mikor magyarázott neki.

    A mai meccs bebizonyította, hogy Stöger is képes ezen a szinten alkalmazkodni az ellenfélhez. Nagyon kevés területet hagytunk nekik a támadó harmadban. Gólszerzésre nem nagyon volt esélyünk, de 2 gólos előnyből nem is ez volt a feladat.

    Kicseszett jo csapat. Szerencsere sokaig nem vettek minket teljesen komolyan. De legyen ez az o bajuk

    a csehek fölénye elég meddő volt, nem hiába magyarázkodott előre az edzőjük, érezte, hogy nincs meg bennük az igazi átütő erő még így az idény elején.

    Tegyük a szívünkre a kezünket a Slavia volt a jobb csapat a 2 meccs alapján, de ez a kutyát nem érdekli, itt csak az eredmény számít, azt meg mi szállítjuk rendesen 3 éve, a most befolyó euro milliókból meg lehet tovább erősödni, építkezni.

    Tokmac tette izgalmassá az egészet, itthon már eldönthette volna, meg most is volt egy nagy ziccere. Luxus az ilyeneket kihagyni, de szerencsére nem bosszulta meg magát, kell egy biztos befejező csatár.

    Ez nem az ő párharca volt, de helyzetbe is kellett kerülni, azt ne vegyük el tőle.

    Egyertelmu vo't, hogy itt egy esely van. Betolni a buszt es [megprobalni] kontrazni. A kontrak elmaradtak, de a busz helyett egy utasszallitot toltunk be a kapu ele. smiley
    Az EL pedig mar garantalt.

    Mindenki látta,hogy egy sokkal jobb játékosokból álló csapatot vertünk meg.Nem először.Azért jutottunk tovább,mert a brutális fizikai fölényüket,nem tudták kihasználni.Azért nem tudták,mert a játékosaik,biorobotok.Könyvből tanultak meg focizni.A gógyi meg nálunk volt megint.Meg a szerencse is.

    Gyerekek, tavaly hajlamosak voltunk ráfogni az eredményeinket a covid miatti egymeccses párharcokra. Most ez sem lehet kifogás. Az ellendrukkereink szemében...

    Amilyen szimpatikus volt a Prága nálunk most annyira lettek undorítóak. Gondolom azt hitték hogy mind1 mert otthon rúgnak egy ötöst hát jól beszopták.

    Híííh, hát a szív diadalán majdnem szívrohamot kaptam. smiley)
    Imádom ezt a csapatot. Fantasztikus eredmény.

    Ez a Slavia a befejezéseken kívül ma BL szinten játszott. Szerencse is kellett, de hatalmas meló 1 gólon tartani őket.

    Hősiesen védekeztünk, olykor volt pár húzós pillanat, a kontráinkat sajnos nem sikerült végig vinni, az utolsó bő 10 percre emberhátrányba kerültünk. 2 meccsen mindössze 1 gólt volt képes lőni nekünk a sokkal esélyesebb Slavia, szóval megérdemeltük, nem kérdés.

    Jöttek a cseszlovákok, jöttek a cseszlovákok!
    Rábasztak a cseszlovákok!
    Őszintén szólva kicsit komolyabbnak gondoltam ezt a csapatot.
    Vagy nem annyira képzettek, mint gondoltuk, vagy összefosták magukat a tét alatt, de Dini kapujára alig ment valamirevaló lövés abból a rengeteg próbálkozásból.
    De ez legyen az ő bajuk, majd az EL-playoffban gyakorolhatnak még.

    Nekem az tetszett a legjobban, ahogy Stöger belenyúlt a meccsbe a cserékkel. Végig együtt élt a játékkal.
    Már eleve a kezdő is eléggé rendben volt, a lehetőségekhez mérten és az ellenfelet figyelembe véve talán a legjobb csapatot küldte fel a pályára. Aztán, amikor a szünetben lehozta Mmaee-t (meccs végén -talán tapintatosan- sérülésre hivatkozva), és behozta Kovacevicet, sokkal stabilabbá tette a védelmet, legalábbis én nyugodtabb voltam... smiley
    Tokmac cseréje is teljesen időszerű volt, és bár nem volt sok lehetősége, Ryan többször is megjátszható volt, és valószínűleg picit több energia kellett a cseh védőktől ahhoz, hogy őt levegyék, mint amit Tokinál égettek el.
    A Zubkov-Botka cserét nem értettem (legalábbis az érkező részéről), de viszonylag zökkenőmentesen megtalálta a helyét minden érintett.
    Somalia energiája szintén kellett a végére, és az is ésszerű volt, hogy Zachariassen helyett állt be.
    Egy szó, mint száz, a mester részemről minden kétséget eloszlatott a hozzáértését illetően, rajta valószínűleg nem fog múlni a siker. Főleg az lehet biztató, hogy még nincs itt olyan régóta, hogy maradéktalanul betaníthatta volna a csapatnak az általa megálmodott rendszert, szóval szinte biztos, hogy ennél csak jobbak leszünk.
    Hajrá Fradi!

    Ami nagyon szembetűnő volt ,hogy borzasztó lassúnak tűntünk egy passzt nem tudtunk végre hajtani mert az ellenfél letámadott és odaért rendre..szóval én nem vagyok el ájúlva a tegnapi meccstől ennél sajnos sokkal ,de sokkal több kell..persze lehet örülni a tovább jutásnak de Rebrovnál gyorsabb volt a játékunk ebben kellene fejlődnünk és nem lesz gond a YB ellen sem.

    Félidőben nem gondoltam,hogy gólszerzés nélkül is meg lesz a továbbjutásunk.Szívták a vérünket rendesen..
    Előzetesen én EL csoportkört vártam el,az már adott.Részemről gratuláció érte a csapatnak és az edzőnek.

    Tegnap azt tettük, amit tehettünk, benne volt az is, hogy kapunk pár gólt, mert van olyan erős csapat a Slavia. Minden tiszteletet megérdemelnek, mert nem egy fiszfasz megyei csapat. Magasan az olyanok felett állnak minőségben, mint a svéd vagy a skót bajnok, akiket szintén kiejtettünk nemrég. Ha nem vagy képes felfogni és elfogadni, hogy nemzetköziben néha bizony nem mi vagyunk a jobban játszó csapat, pláne ha nem engedik játszani a saját játékunkat, akkor te is az örök károgók szintjén ragadsz.

    Amugy en nem ereztem az igazinak ezt a 3/5 vedos felallast. Mivel egy tamadot aldozunk fel ebben az esetben, en stabilabb jatekot varnek hatul. Lasd valogatott. De ezt nyilvan a jovore nezve mondom, a tovabbjutast nem kell megmagyarazni.

    Underdogok voltunk a párharc előtt, elég megnézni a Slavia skalpjait, illetve EL-ben és pár évvel ezelőttről a BL-ben sem voltak kutyaütők.
    Ez egy óriási bravúr a részünkről. A játékot javítanunk kell, de azért ellenféltől is függ mit lehet/érdemes játszani.
    Stöger nálam hendikeppel indult, mert Rebrov munkássága és eredményessége engem nagyon meggyőzött és nem éreztem azt a határozottságot Stögernél, ami Rebrovnál megvolt.
    Eddig viszont megsüvegelem az eredményeit, illetve azt, hogy nagyon jól látja a játékunk fejlesztendő elemeit, illetve alapjában reálisan értékel és jól nyúl bele a meccsekbe.

    A továbbjutás az első meccs pokoli hangulatában dőlt el itthon, illetve nyilván hatalmas adag mázli és persze példás küzdeni tudás is kellett ehhez a sikerhez.
    Akárhogy is: Szép volt Fiúk, ez a küzdés a Fradi karaktere!
    Jöhet a következő!

    43 koef pont kontra 13... Nem semmi csapatunk van

    Ha megsérült, ha nem, Samyre ráfért a szünetben egy kis pálesz vagy egy csere.
    Mintha kómásan játszott volna.
    Bár az is tény, hogy ő volt a legrutintalanabb a védelemből a pályán, talán még a csapatból is, ami az ilyen tétmeccseket illeti.

    Heroikus volt és szerencsés is, habár ilyen nyomásnak ellenállni nem csak szerencse kérdése. Szívből gratulálok a fiúknak. Több támadásban azért bíztam. Sajnos sok sárgát kapunk. Nagyon nem kéne kipontozódni a YB elleni visszavágóra senkinek sem.

    Egy kis média körkép a mai továbbjutásról:

    NSO: Újabb bravúr, továbbjutott a BL-ben a Ferencváros
    ORIGO: Fantasztikus Fradi: hősies küzdelemben megvan a BL-playoff!
    MAGYAR NEMZET:Hatalmas bravúr Prágában: egy lépésre a BL-főtáblától a Fradi
    INDEX:Hősiesen védekezve jutott tovább a Fradi
    PESTI SRÁCOK: Továbbjutott a Ferencváros, köszönjük, Dibusz Dénes!
    MAGYARHANG:A Slavia Prahát is búcsúztatta a Bajnokok Ligájából a Ferencváros
    HVG:Továbbjutott a Ferencváros a Bajnokok Ligájában
    TELEX: Kibekkelte a Fradi a prágai BL-selejtezőjét, idén is játszhat a főtábláért
    24: Vereséggel jutott tovább a Ferencváros a BL-ben
    444: Kikapott az FTC, de továbbjutott

    Statisztikai adatok a keddi Bajnokok Ligája selejtezőről.

    Annak, aki látta a keddi meccset, nem meglepő, hogy a hazaiak 70%-ban birtokolták a labdát, és az sem, hogy 5-4-1-ben játszottunk a meccsen a kiállításig (onnan 5-3-1 volt a felállás). Rengeteg volt a hosszú labdánk (23.6%), emiatt is a passzpontosságunk és a passztempónk rendkívül alacsony volt (64.8% és 14.5 passz/perc).

    A Slavia passzpontossága (80%) és meccstempója (16.2 passz/perc) sem volt magas, azonban a letámadásuk, amelynek az agresszivitását a PPDA érték mutatja (minél alacsonyabb, annál jobb), egészen kiemelkedő volt: a 3.54-es értéknél jobbra a topligákban csak egy meccsen (a Lyon lorienti vendégjátékakor) láttunk példát a tavalyi szezonban és a letámadásáról ismert Slavia sem tett bele még ennyi munkát egy meccsbe sem ezen a téren. Nem meglepő ezek után, hogy míg a hazaiak sok (37) labdát szereztek a térfelünkön, addig mi mindössze 7-et. Előrelépés volt az egy héttel korábbihoz képest, hogy a mieink mindössze 7 labdavesztésére jött lövés (11 volt akkor).

    A támadójátékukat azonban a feszes védekezéssel jó arányban megöltük, rengeteget akciót vezettek (54+2 ill. 10), sok szögletük volt (11-2), még több beadásuk (43/22 ill. 4/1), de 20 lövésükből hatot blokkoltunk, tizenegy ment mellé és mindössze 3 talált kaput (nálunk 2/1). Az xG-arány 1.51-0.28, az xcG-arány 1.51-0.49 volt.

    A párharcokat 125-107 arányban hozta a hazai csapat, a védekezőpárharcokat mi 61, ők 70%-ban hozták, a fejpárbajok 33-27 arányban lettek a Slaviáé. 35-ször kellett tisztáznunk (Blazic 7, Wingo 6, Botka 5, Kovacevic 4 – minden tisztázás egyben labdavesztést is jelent), a passzlopásban (összesen 60) Blazic és Laidouni (10-10), Botka, Kovacevic (7-7) és Uzuni (6) járt az élen. A hazaiak 15-ször szabálytalankodtak (6-szor Laidouni ellen) 2 sárgát kaptak, mi 11-szer és 5+1-szer húzta elő a sárga és piros lapját a német bíró. Az adatokból kiviláglik: találkozhatunk jobb csapattal az ősszel a Slaviánál, agresszívabbal aligha.

    Dibusz 3 lövésből (1.51) 1 gólt kapott, 4-szer jött ki, 10 passzából 8 volt jó, 24-szer kellett azonban kirúgnia a labdát, 21-szer hosszan tette.

    Wingo 51 akciójának 53%-a volt sikeres, 61%-kal passzolt, 21 párharcból 10-et nyert meg. 11 labdát vesztett, 6-ot szerzett.

    Botka 80 percet töltött a pályán, 41 akciójának a 44%-a volt sikeres, 1 fejese volt (0.15), 60%-kal passzolt, 14 párharcból 6-ot nyert. 8 labdát vesztett, 8-at szerzett, 7 passzt lopott.

    Blazic 50 akciójának a 60%-a volt sikeres, 65%-kal passzolt, 17 párharcból 11-et nyert meg. 10 labdát vesztett, 17-et (!) szerzett, 10 passzt lopott.

    S. Mmaee 48 percet volt pályán, 22 akciójának fele volt sikeres, 9 passzából 6 volt pontos. 7 párharcból 4-et nyert meg. 4 labdát vesztett, 3-at szerzett, 1 passzt lopott.

    Civic kiállításáig 87 percet volt a pályán, 36 akciójának 28%-a volt sikeres, 14 passzából 5 volt pontos (36%). 17 párharcból 5-öt nyert meg. 11 labdát adott el, 7-et szerzett, 5 passzt lopott, a 84. percben kiállították, Botka fejesét ő készítette elő (0.15).

    Zachariassen 73 percet kapott, 47 akciójának 32%-a volt sikeres, 10 passzból 6 volt pontos, 31 párharcból 9-et nyert meg.

    Haratin 33 akciójának 48%-a volt sikeres, 65%-kal passzolt, 6 párharcból 1-et nyert meg, 8 labdát vesztett, 4-et szerzett, 4 passzt lopott.

    Laidouni 70 akciójának 53%-a volt sikeres, 63%-kal passzolt, 42 (!) párharcból 25-öt nyert meg. 12 labdát adott el, 9-et szerzett, 10 passzt lopott.

    Uzuni 44 akciójának 48%-a volt sikeres, 91%-kal passzolt (11/10), 21 párharcból 10-et nyert meg. 6 passzt lopott.

    Tokmac 70 percet volt a pályán 42 akciójának 40%-a volt sikeres. 1 lövése volt (0.12), 77%-kal passzolt (13/10), 15 párharcból 5-öt nyert meg.

    Kovacevic 50 percet kapott. 26 akciójának fele volt sikeres, 9 passzából 6. 8 párharcból 6-ot nyert meg, 5 labdát vesztett, 6-ot szerzett, 7 passzt lopott.

    R. Mmaee 29 percet kapott, 22 akciójának 32%-a volt sikeres. 3 passzából 2 volt jó, 15 párharcból 5-öt nyert meg.

    Somalia 25 percet játszott, 16 akciójának 31%-a volt sikeres, 6 passzának a fele, míg 9 párharcból 2-t nyert meg. 6 labdát vesztett, 1 passzt lopott.

    Zubkovnak 18 perc jutott, 16 akciójának 44%-a volt sikeres, 5 passzából 4 volt jó, 7 párharcból 3-at nyert meg.

    Így értékeltétek a Slavia Prága elleni teljesítményt.

    Dibusz 8.57
    Laidouni 7.92
    Blazic 7.57
    Kovacevic 7.57
    Wingo 7.32
    Haratin 7.12
    Botka 6.91
    Uzuni 6.78
    Civic 6.70
    Somalia 6.65
    Zachariassen 6.52
    R. Mmaee 6.39
    Tokmac 6.23
    S. Mmaee 6.08

    https://ulloi129.hu/2021/08/10/elo-a-slavia-praga-elleni-bl-selejtezorol-2/
    https://ulloi129.hu/2021/08/12/igy-teljesitettunk-a-slavia-praga-ellen-2/
    https://ulloi129.hu/2021/08/15/dibusz-laidouni-blazic/