magyarfutball.hu

Hungary - Australia 1 : 2 17:30

   
   
  • Hungary - Australia 2018.06.09.
  • Hungary - Australia 2018.06.09.
  • Hungary - Australia 2018.06.09.
  • Hungary - Australia 2018.06.09.
  • Hungary - Australia 2018.06.09.
  • Hungary - Australia 2018.06.09.
  • Hungary - Australia 2018.06.09.
  • Hungary - Australia 2018.06.09.
  • Hungary - Australia 2018.06.09.
  • Hungary - Australia 2018.06.09.
  • Hungary - Australia 2018.06.09.
  • Hungary - Australia 2018.06.09.
  • Hungary - Australia 2018.06.09.
  • Hungary - Australia 2018.06.09.
  • Hungary - Australia 2018.06.09.
  • Hungary - Australia 2018.06.09.
  • Hungary - Australia 2018.06.09.
  • Hungary - Australia 2018.06.09.
  • Hungary - Australia 2018.06.09.
  • Hungary - Australia 2018.06.09.
  • Hungary - Australia 2018.06.09.
Upload your own photos! »
videók
mérkőzés értékelése

mérkőzés: 2.6 (5 szavazat)

játékvezető: 3.4 (5 szavazat)

hangulat: 2 (5 szavazat)

1...5
betting game
tippek
  1. 2 : 0 (2)
  2. 0 : 2 (1)
  3. 0 : 3 (1)
  4. 1 : 2 (1)
  5. 1 : 4 (1)
hivatalos, barátságos válogatott mérkőzés
927. official national team match
referee : Jug Matej (Szlovénia)
attendance:
  1. mlsz.hu: -
  2. myfootball.com.au: -
  3. nso.hu: 10.091

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: NNS
    2018.09.24, 19:25
     
  2. avatar: magyarfutball.hu
    2018.06.10, 09:04
    Vadócz Krisztián: Ha ti és a szurkolók is úgy láttátok, hogy játékban előreléptünk, akkor ez örömteli, mert mi is úgy éreztük. Stabilan sikerült védekeznünk, ami az elmúlt időszakban nem volt jellemző ránk az Eb után. A válogatott mindig egy dinamikusan változó dolog, az egyik meccs ilyen, a másik olyan. Többször kellene legalább úgy játszanunk, mint ma, ami a célunk is lenne. Az ausztrálok lehet, hogy más gyakoroltak, több teret engedtek nekünk, voltak helyzeteink. Jobban néztünk ki, de ez igazából semmit nem jelent, mert igazából a tétmeccseken kapjuk meg az osztályzatokat. Örülünk, mert végre nem kaptuk meg azokat a kritikus hangokat, amik idáig jellemeztek minket. Kicsivel jobban néztünk ki, és ezt kellene állandósítani, mert egy-egy meccs nem jelent semmit, folyamatosan kellene hozni ezt az alapot, hogy sikerüljön utolérni a nemzetközi mezőnyt. Rengeteg helyzetet alakítottunk ki, ami nem volt jellemző ránk. Ennek örülni kell és a jelenlegi helyzetünkben az ilyen apró dolgok kellenek, hogy ezekből önbizalmat merítsünk, mert az eddigi teljesítményünk nem adott bizakodásra okot. Szeptemberben jönnek a tétmeccsek, ahol megmondják az igazat: jók vagyunk, vagy sem.

    Lovrencsics Gergő: Az első félidőben megvoltak azok a lehetőségek, amikre készültünk. Stabil labdatartásból próbáltuk megjáratni a labdát és elvinni az egyik oldalról a másikra. Tudtuk, hogy a másik oldal üres lesz és akkor egy gyors forgatással másik oldalon gyors akciót tudunk végig vezetni. Ez jól is nézett ki, hiszen megvoltak a lehetőségeink, Szalai Ádámnak is így került helyzetbe. Csapatszinten kompaktak voltunk, de sajnos a helyzeteinket nem tudtuk kihasználni. A második félidőben a fáradtság kijött rajtunk, mivel három napon belül két meccset játszottunk és szezon vége is van. Sok pozitív volt az előző mérkőzéshez képest, ebből kell tanulnunk és most már nyernünk kell. Láthattuk sokkal egyben volt a csapat, mind védekezésben, mind támadásban. Pontrúgásokból is, sokat fejlődtünk már az előző meccshez képest is. Van még hova fejlődni. Megbeszéltük, hogy kinek hogyan és merre kell mozognia, a szélsők, hogy tereljük befele vagy kifele az ellenfelet, és hogyan zárjuk le a területeket előttük. Ez akkor látszódott, amikor a két belső védőnél volt a labda nagyon nem tudtak mit kezdeni. Tudtuk, hogy a baloldaluk nagyon erős, a balhátvédjük mindig jön fel a támadásokkal, a balszélsőjük nagyon jó egy az egyben, és ezeknek a játékosoknak leminimalizáltuk a veszélyességüket. Agresszívak voltunk, és ez az, ami hiányzott a fehéroroszok elleni meccsből, amit Gulácsi Peti is kiemelt, hogy az egy az elleni párharcokat meg kell nyernünk, ami elengedhetetlen a nemzetközi szinten. A szövetségi kapitány sok pozitívumot látott, ám két olyan gólt kaptunk, ami elkerülhető lett volna. Bennünk volt a fáradtság is, hiszen Kádár Tomi is végig robotolta a meccset. Sajnos az ilyen benne van a meccsben, ma sokkal jobban néztünk ki, mint korábban.

    http://www.csakfoci.hu/magyar-foci/valogatott/valogatott-kompaktak-voltunk-leminimalizaltuk-az-ellenfel-jatekosait-igy-ertekelt-lovrencsics-es-vadocz
     
  3. avatar: magyarfutball.hu
    2018.06.10, 09:00 (szerk.: 2018.06.10, 09:23)
    Georges Leekens: Jól teljesítettünk, az első félidőt követően két-három góllal kellett volna vezetnünk. Nem vagyok elégedett az eredménnyel, de a teljesítmény elfogadható volt. Szervezettek, motiváltak voltunk az első félidőben. Amit nem tettünk meg, hogy gólt lövünk, pedig két nagy helyzetünk is volt. Tudtam, hogy a második félidőben lesznek nehézségeink, hiszen két napja játszottunk Fehéroroszországban. Elégedett vagyok a játékkal, de az eredménnyel nem. Többet érdemeltünk volna.

    Gulácsit azért kellett lecserélnem, mert kisebb problémája volt. Dibusznak pedig pechje volt, néha megtörténik az ilyen. Jobb ha most, mintha tétmeccsen lett volna ilyen. Az egyensúly azonban most megvolt a középpályán, de a végén fáradtak voltunk, ezért sokat kellett cserélnem.

    Sallai nagyon jól játszott, mindenki tudja, miért nem volt velünk az elmúlt időszakban. De a mai játékával jó választ adott. Ma 4-3-3-at játszottunk, ez fekszik nekünk, jól kontrolláltuk a középpályát két erős játékossal. Kleinheisler jól játszott, abban állapodtunk meg az Asztanával, hogy csak 60 percet játszik. Éjjel-nappal próbálok mindent megtenni azért, hogy felépítsünk valamit. Sok fejlődést látok az eredmények ellenére is. Először egy taktikailag erős csapatot kell felépíteni, amely végrehajtja az utasításokat, utána jönnek majd az eredmények.
    A jól játszó csapat már úton van, a sérültek is itt voltak velünk, ezek a futballisták igenis tudnak szenvedni a csapatért. Normális, hogy az érzelmek előjönnek a szurkolókból. Ha valaki azt mondaná, hogy három hónapra elmegyek nyaralni, az nagyon téved, szó sincs róla. Hosszú időt voltam itt, és most kezdjük majd újra azt, amit elkezdtünk. Felvesszük a kapcsolatot a klubokkal és lépésről-lépésre fogunk eljutni oda, ahova akarunk. Az utolsó két meccs önbizalmat adott nekünk, hogy a srácok fejlődni szeretnének. Kicsit csalódottak, ami normális, mivel jobb eredményt érdemeltünk és nem ezt.

    Bert van Marwijk: You asked me the question a few days ago about the result and I gave the answer that we are working on playing in an organisation we think is best for the team and when you win it’s always better because it’s good for the confidence. But you must not be too satisfied because we also made mistakes.

    In particular, van Marwijk highlighted the desire for his Caltex Socceroos to find better solutions to get playmaker Tom Rogic on the ball, addressing the issue at the half-time break – but the Dutchman also paid mention to the need to keep developing the style of play worked on so far in the pre-Russia training block.

    “In the first 20 minutes we couldn’t find our free man – Rogic was free all the time but we didn’t have the right solution,” van Marwijk added.

    “But we spoke about it at half time and sometimes we found the solution which is very important. In the end, I must say I am satisfied because we won 4-0 but we have a long way to go.

    “As a team we must learn to play close to each other so you can influence the game when the opponent has the ball but you must not run back too much and sometimes in the first half we ran too much back while it wasn’t necessary.”

    “I told the players at half time if we build up on one side we want to create players around the ball. Normally when you have the ball you have to go wide but I think football changes and when you create a lot of players around the ball you have a better chance of winning it back if you lose it.

    “And also you create space on the other side, so you have to play short passes and then change the side at the right moment.

    “Rogic was always coming to that side but there are also moments when he had to make a different decision because there was so much space on the other side. He listened when he should have made his own decision, he should have had more influence on the game.”

    “We will keep working on what we’ve trained until now and we must improve in everything and you have to learn for this game. When you have an organisation of the opponent where you can find the free man, you have to find him. You have to play in a way that you can find him.

    “Then you can make the difference. And also when you play close to each other when the opponent has ball possession, when you don’t want the opposition to play between the lines you have to stand close to each other but if the last line is too far back we have to improve these things.”

    http://www.csakfoci.hu/magyar-foci/valogatott/leekens-nem-gondolkodom-a-lemondason-elso-a-taktika-utana-jonnek-az-eredmenyek
    https://www.myfootball.com.au/news/van-marwijks-frank-assessment-after-big-caltex-socceroos-win
     
  4. avatar: magyarfutball.hu
    2018.06.10, 08:19 (szerk.: 2018.06.10, 08:55)
    Az a dermesztő valóság, hogy amikor Eppel bejött Kleini helyére átjáróházzá változott a középpálya, és cserében elől sem lettünk jobbak.

    nem Vinicius volt a pöcs a gólnál?

    Meg se mozdult, de Dini nagyobbat hibázott szvsz

    Nem de Dénest pont ez zavarta meg mutatta is , fasze nem rugod el.. ( köcsög vidis

    Kint voltam. A vége szórakoztató volt, és az ausztrálok jó fejek. Voltak ausztráliai magyarok, mindkét csapatnak szurkoltak.
    Sok itt a divat. Hol van a marseille-i 50 ezer?!

    Ez nem barátságos, hanem felkészülési. Na nem nekünk, hanem az aussziknak. A világbajnokságra.

    Ez a nem mindegy...

    Dibusz-Káriusz remélem ma utoljára védett a válogatottban.

    Azért az durva, hogy Kádár öngóljánál rendesen röhög az ausztrál szakvezetés a kispadon ha megnézitek.

    Az első félidő volt eddig a legjobb félidőnk, amit a Leeskens-korszakban produkáltunk. A második félidő egy gyenge megye II-es rangadóhoz illő gólokat hozott. Ha az ausztrálok tényleg ennyit tudnak, akkor 0 ponttal fognak távozni a VB-ről.

    Bigacsigával értek egyet, most egyszerre van szar csapatunk és szar kapitányunk, ennyire reménytelen játékot utoljára talán a Verebes-féle válogatottól láttam még a 90-es években, bár ott az ellenfeleink lényegesen erősebbek voltak. A tippem az, hogy a belgát még az év vége előtt kirúgják, utódja valamelyik hazai mágus lesz.

    taktikusan hamozzuk a lufit: felpalyat korbeadogattak derek fiaink, 28-szor.

    Nem értem ezt a 4-4-2-t. Legalább kontrára játszanánk. Nincs is nálunk a labda... 2 center? Minek?

    Szegény Leekens... Pedig most jól játszunk magunkhoz képest... Nem akar ez összejönni neki
    Most úgy éreztem, hogy lesz esélyünk akár így szeptembertől is

    A szegény embert az ág is húzza esete. Ezek tényleg csak 1 szerkezetben tudnak valamennyire focizni.

    A gólnál Varga elfordul a lövés elől, Vinícius ...., Dibusz benyeli, ennyi! Mintha a fiúk elfáradtak volna?

    Böde, Eppel mi a fasznak? egyik sem lép vissza labdáért , sosem tudtak együtt játszani.

    Sallai játéka az egyetlen pozitívum. Röhej az egész.

    65-70percig kuva jók voltunk, aztán mintha mindenki elfáradt volna, Sallai is, a cserék meg semmit nem tesznek hozzá, kivéve Dibuszt

    Az a legszebb, hogy még magyaráz a védőnek. Pedig Vinicius mindent jól csinált, nem takart be, nem mozdult be, semmivel nem zavarta meg. Kötelező lett volna hárítani.

    Ez a csapat tudja mi az a letámadás? Tanitja őket erre valaki? annak idején Mattheus de Strock alatt is tudtuk.

    Vadócz is jól játszik ahhoz képest hogy a maláj állatkertben edződik manapság

    Mióta átálltunk két csatárra nullák vagyunk. 70 percig tudtunk valamit mutatni az első félidő kimondottan tetszett.

    Ez a Böde Eppel páros akkor lenne jó, ha széleken meg tudnánk bontani az ellenfelet. Így semmi értelme. Szalai, Sallai, Gyurcsó nem lenne rossz.

    Karius-díjas kapuscsodára Devecseri-díjas fejes a válasz. Kabarénak kiváló.

    nem tudom kinek tűnt fel
    Fiola először örült, aztán a fejét fogta, érdekes gólöröm ....
    oké, 2:1, legalább a tippmixem jön

    nem tudom milyen meccset nézetek. nem volt rossz meccs az elsőben sokkal jobbak voltunk 3-4 gólt löhettünk volna. Az ausztráloknak helyzetük sem nagyon volt , átlövések max. Nem baj bari meccs volt és remélem új kapitány jön összel. Hajrá Magyarok!

    Azért az kemény, hogy a jobb oldal úgy a 60. percre kifongott, meglátszik Doll milyen jó munkát végez.
    Eppel meg minek állt be, az a két "sprint" tőle...
    A gólokon szadoksmiley

    Mibe fáradtunk el? Az utolsó 30 percben az ausztrálok csak passzolgattak hátul. Ráadásul Kádár az ukránoknál biztos jó erőnlétet kap.

    még öngólba is az auszik lőtték a "szebbet" kifutó kapus helyére befejelni vmi gyönyörű volt! smiley
    mi meg csak becsúsztattunk egy kötényt.

    Ha Sallai így fog játszani akkor nehéz lesz Dzsudzsinak visszakerülnie az vótmá?

    A fehéroroszok ellen iszonyat gagyik voltunk, alig próbálkoztunk valamivel, semmi meglepő, kínlódás a köbön. Ma meg volt ugyan pár helyzetünk, de a mentális tartásunk egy elég takarékon játszó ausztrálok ellen is a béka segge alatt van és igazság szerint ez sem újdonság. Lehet hogy igazságosabb lett volna a döntetlen ma, de újra és újra ugyanazok a hibák jönnek elő, ugyanaz az elképzelés nélküliség jött ki, mint Strockkal a végén. Sallai üde színfolt volt és Vargával csak ők ketten emelkedtek ki a csapatból, a többiek hozták a szokásos semmit.

    Az egész futballunk tükörképe volt ez a meccs smiley

    Az elejétől nem vártunk semmit, mert tudtuk, hogy szarok vagyunk. Aztán az első félidőben elkezdtünk jól játszani, a szurkolók meg reménykedni. A második félidő csendes, középszar szinten csordogált, leült. Végül kaptunk egy nevetséges buzigólt, ami végleg helyretett minket. Ráadásul a végére visszakaptuk egy percre a "reményt", hogy aztán bohócot csinálhassunk magunkból smiley

    Vinícius lassú, pontatlan, ügyetlen. Nem válogatott szintű játékos. Az osszik félgázon pörögtek, de végre volt elképzelésünk. Sallai nagyon jól játszott, nem csodálom, hogy el akarják vinni a PL-be. Voltak pozitívumok, de kell 2 belső védő, mert akkor Vinícius nem kerül a keret közelébe, Kádár pedig ki tud menni a szélre Szabó Jani helyére.

    Első félidőben egész jók voltunk . Szalai két óriási ziccer, Sallai lövés, Klein kapufa, Kádár fejese a gólvonalról vágták ki. A második félidőben meg aludtak a fiuk, az ausztrálok nem sokat mutattak. Dibusz potyagól és két öngól a vége fele. ikszes meccs bár nekünk voltak igazi helyzeteink. ennyi kb,

    Mikor Kevin bejött, jól beszürkült a masszába vagy csak én pislogtam?

    Sok tanulsága volt ennek a meccsnek.
    1. Dibusz sosem fog igazi tétmeccsen jól védeni" amatör "kapus lásd: albán, bosnyák dánok elleni fradi meccsek
    2. Dzsudzsákot nem kell erőltetni már maximum csere a fiatal Sallai jobb a posztján
    3. Vadócz megoldhatja Gera hiányát igaz nem lesz sosem belőle az a szint.
    4. Leekens ideje lejárt mehet isten hirével.
    5. Sajnos Dani sem válogatott szint már:(

    Sallai es Arzani emelkedett ma ki - az egyik 21 a masik 19 azert ez beszedes

    Nem akarom Lovret bantani, mert a ket meccs alapjan O hozta ez egyik legjobb atlagot, de az azert eleg szomoru, hogy 65 perc utan igy elkeszul az erejevel.

    Nem láttam a meccset,de ahogy itt olvasom sokat nem veszítettem. Viszont belenéztem,és az nso oldalára is,ahol több mint 10 ezer nézőt írnak.

    az első félidő jó volt, ott jobbak voltunk. aztán kijött, hogy a csapat nagy része már kurvára fáradt volt. tök felesleges volt ez a két meccs, csak a Fradinak meg a Videotonnak tettek keresztbe.

    Én 7-8 ezerre tippeltem, de 10e biztos nem volt!

    azért az első Dinié volt, takarva volt vagy sem.. A másodikkal nem lehetett mit kezdeni egy méterről.

    a masodik felido egy kabare volt

    szinte hihetetlen - egyik csapat sem akart mar jatszani - hat ez lett a vege

    komedia

    45 perc volt a meccs aztan vege - es jo is volt az auszikat meglepte a harcos, kuzdos ellen - Sallai jo volt

    Értékelje a magyar válogatott játékosainak Ausztrália elleni teljesítményét!

    Sallai Roland 5.95
    Gulácsi Péter 5.62
    Lovrencsics Gergő 4.58
    Kleinheisler László 4.33
    Vadócz Krisztián 4.18
    Varga Roland 4.15
    Varga József 3.81
    Szalai Ádám 3.76
    Kádár Tamás 3.76
    Vinícius 3.69
    Szabó János 3.5
    Böde Dániel 3.2
    Eppel Márton 2.68
    Dibusz Dénes 2.43
    Szavazatok száma: 6995

    Sallai 6
    Kleinheisler 5
    Vadocz elso felido miatt 4
    a tobbi 3
    Kadar, Dibusz 1-1

    Sallai és Lovrencsics jó volt, mindketten nagyon hajtottak, 6-7. Dénes valamit nagyon elnézett, de ilyen sajnos előfordul, ahogyan Kádár is nagyot hibázott, ők 4. A többiek 5-6. legyünk reálisak, mégiscsak az Ázsia-bajnok vb-résztevevővel játszottak egy szinten.

    Meg kell követnem magam. Az általam szapult Vadócz előtt la a kalappal.
    Nagyszerűen forgatta a csapatot, stabilitást adott a pontos passzaival illetve szépen összefogta és irányította a védőharmadot. Ha így játszik soha többet nem szidom smileyDD
    A 2. félidőben szétesett a csapat, addig bírták koncentrációval.
    Mellette Sallai és Lovrencsics nyújtott elfogadhatóan.
    Szabó mekkora egy balbunkó smiley azok a beadások. smiley egy csöpp érzéke sincs ehhez.

    Fiolát miért nem lehet értékelni ?
    Miért nem lehet egy nagy 0 - át adni neki ? Mind a 3 golban benne volt....Hallottam ilyet, hogy a végén elfáradtak... HOGY MIT ???? Ezek mind egytől- egyik PROFI LABDARUGOK vagy rosszúl értettem ? Hihetetlen, az első félidő utánn elfáradtak....hát bevallom én ezt nem igazán értem....Még hogy 2 mérkőzést játszottak 3 nap alatt....hát igen...FÁJDALMAS.

    Amúgy látszik mennyire igazságtalan a foci a védőkkel szemben: Szalai legalább akkorát hibázott, mint Dibusz vagy Kádár, mert azt a helyzetet nem lett volna szabad kihagynia. De valahogy a kapusbakik és az öngólok mindig jobban megmaradnak az emlékekben.

    Nem oltanám szét a Kádárt, még mindig ő volt a legbiztosabb pont a védelemben. A
    hosszún jött a kenguru, azért kapott bele.
    Szabó, Vinícius, Eppel, Böde, Fiola...rejtély mit keresnek, még ebben a keretben is.
    Sallai többet játszott 60 perc alatt, mint Zsuzsi az utsó 5 meccsen összesen.

    Bárki károghat ettől a góltól eltekintve Dibusz jobb kapus mint Gulácsi, az utóbbi sokkal nagyobbat hibázott tét- meccsen, érdekes módon nem lett mégsem eltemetve.GulácsinaK NEM VOLT VÉDENIVALÓJA AZ ELSŐ FÉLIDŐBEN,mégis ő kapta az egyik legmagasabb osztályzatot.Na ne már emberek!Gulácsi tét meccsen szemmel láthatólag remeg a magyar védelem mögött/mondjuk nem csodálom/

    jó: Sallói, Gulácsi
    tűrhető: Kádár, Vadócz
    rossz: Vinícius, Szabó
    A többiek egyszerűen szürkén játszottak.
    Lovrencsics nem szélsőhátvéd!
    Szabó rettentő kiszámítható mintha remegő lábakkal játszana.
    Vinícius a legtöbbet hibázó hátvédünk.
    A leggyengébb láncszem viszont Leekens papa.

    Mikor Dibusz az 55. perc környékén, 0-0-nál húzta az időt, és nem akarta elvégezni a kirúgást, kikapcsoltam. Ezek menthetetlenek. Ezek nem akarnak nyerni. Ezeknek csak egy céljuk van : nem leégni. Nem tudok ezekkel azonosulni. Nem tudom ezeket szeretni...

    http://www.nemzetisport.hu/nso_cikkhozzaszolas/?cikk_id=2640359
    http://www.nemzetisport.hu/nso_cikkhozzaszolas/?cikk_id=2640337
    http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9018358
     
  5. avatar: magyarfutball.hu
    2018.06.09, 09:20
    A belépők elhelyezkedéstől függően 2500, 3000, 5000 forintba kerülnek a mérkőzésre. Az Szurkolói Klub tagjainak számára élnek a klubtagsággal járó 15-25%-os vásárlási kedvezmények.

    A mérkőzésre szóló jegyek szurkolói kártyával egyrészt interneten a meccsjegy.mlsz.hu oldalon, másrészt személyesen közel 350 értékesítési ponton a TEX viszonteladóknál vásárolhatók meg.

    Szurkolói kártya nélkül – személyazonosításra alkalmas igazolvány bemutatása mellett – az alábbi helyszíneken lehet személyesen belépőket vásárolni:

    • Ticket Express Bálna: 1093 Budapest, Fővám tér 11-12.
    • Kórház utcai Stadion, Békéscsaba, Kórház utca 4-6.
    • ZTE Aréna: Zalaegerszeg, Október 6. tér 16.

    Külföldi állampolgárok (kivéve az ausztrál szurkolókat) utalványt vásárolhatnak a hazai szektorokba, amelyet a találkozó helyszínén – útlevelük bemutatásával – válthatnak át hivatalos meccsjegyre.

    https://valogatott.mlsz.hu/ferfi-a-valogatott/hir/szurkolok/georges-leekens-dolgat-tobb-serules-is-neheziti
     
  6. avatar: magyarfutball.hu
    2018.06.09, 09:18
    Gerges Leekens, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya arról számolt be, hogy több sérülés nehezíti a felkészülést a szombati, ausztrálok elleni barátságos mérkőzésre.

    A belga szakember a telki edzőközpontban tartott pénteki sajtótájékoztatóján elmondta, hogy Elek Ákos biztosan nem tud pályára lépni, de 99 százalék, hogy a csapatkapitány Dzsudzsák Balázs sem, emellett a csütörtöki edzésen csípősérülést szenvedett Botka Endre.

    https://valogatott.mlsz.hu/ferfi-a-valogatott/hir/szurkolok/georges-leekens-dolgat-tobb-serules-is-neheziti
     
  7. avatar: magyarfutball.hu
    2018.05.18, 22:08
    Az ausztrálok elleni hazai találkozóra jövő héten kezdődik a jegyek árusítása – a szokásoknak megfelelően először a Szurkolói Klub tagjainak a számára.

    https://valogatott.mlsz.hu/ferfi-a-valogatott/hir/csapat/utanpotlas-jatekosok-es-visszaterok-a-ferfi-a-valogatott-bo-legioskereteben
     
  8. avatar: magyarfutball.hu
    2018.03.22, 10:52 (szerk.: 2018.03.22, 10:54)
    A fehérorosz nemzeti csapat ellen június 6-án idegenben, majd három nappal később, június 9-én Ausztrália ellen, hazai pályán lép pályára a férfi A-válogatott. Mindkét mérkőzésre egy hónappal a találkozók előtt kezdődik majd a jegyértékesítés.

    A hazai, ausztrálok elleni mérkőzést a Groupama Arénában játsszák le a csapatok, míg Fehéroroszország labdarúgó-szövetsége még nem erősítette meg a valószínűsíthetően minszki helyszínt.

    Ahogy a márciusi két mérkőzés ellenfeleit, úgy a júniusiakat is a Nemzetek Ligájára történő felkészülés jegyében választotta ki a Georges Leekens szövetségi kapitány vezette szakmai stáb - különös tekintettel arra, hogy ez lesz az utolsó két felkészülési mérkőzés a szeptemberi Nemzetek Ligája-meccsek előtt.

    – E két mérkőzés is az őszi Nemzetek Ligája-mérkőzésekre történő felkészülést szolgálja, így a júniusi két ellenfelünk játéka is rendelkezik olyan jegyekkel, melyek őszi ellenfeleinknél is megtalálhatóak – mondta az mlsz.hu-nak Georges Leekens. – Az ausztrálok egyébként információim szerint innen, Budapestről utaznak majd a világbajnokságra. Nekünk addigra gyakorlatilag készen kell állnunk a szeptemberi feladatainkra, ebben pedig óriási szerep jut ennek a két találkozónak is. Könnyen elképzelhető, hogy néhány fiatal, U21-es játékost is meghívunk majd, de persze csak akkor, ha ezt kiérdemlik a klubjaikban és az U21-es válogatottban nyújtott teljesítményükkel. A korábban is kerettagokat illetően pedig azt szeretném, hogy ezekre a meccsekre végképp maguk mögött hagyják a tavalyi évet, és új fejezetet kezdve, nagy harci kedvvel, győzni akarással készüljenek az előttünk álló feladatokra, mérkőzésekre.

    A szövetségi kapitány azt is elmondta, hogy a szakmai stábra is komoly feladatok várnak a játékosok teljesítményének követésével, elemzésével és az ellenfelek feltérképezésével kapcsolatban.

    https://valogatott.mlsz.hu/ferfi-a-valogatott/hir/csapat/feheroroszorszaggal-es-a-vb-resztvevo-ausztraliaval-jatszik-juniusban-az-a-valogatott