magyarfutball.hu

portré: Kádár Tamás
© mlsz.hu
alias
A magyar Jesse Pinkman
Тамаш Кадар
Kádi
Kadarstrofa
@kadikaaaa
Kádár Tomi
nationality
Magyarország
age
29 years
poszt
hátvéd
related websites

játékos

pályafutás
Zalaegerszegi TE FC
2006 - 2008
Newcastle United FC
2008 - 2012
Huddersfield Town FC (kölcsönben)
2011
Roda JC
2012 - 2013. június
Diósgyőri VTK (kölcsönben)
2013. január - 2013. június
Diósgyőri VTK
2013. június - 2015. január 30
Lech Poznań
2015. január 30 - 2017. február 9
FC Dynamo Kyiv
2017. február 9 -
eredmények / elismerések
Magyar Ligakupa-győztes
2014 (Diósgyőri VTK)
Lengyel bajnok
2014/2015 (Lech Poznan)
Lengyel Szuperkupa győztes
2015
Ukrán Szuperkupa győztes
2018, 2019
Kádár Tamás 2018
2018-ban a Magyar Válogatottban

Zalaegerszegi TE FC, 2006-2008

Az NB I-es időszakomra szívesen gondolok vissza: fiatalon be tudtam mutatkozni a magyar élvonalban, 14 bajnokin szerepeltem.


Newcastle United FC, 2008-2012

Nem bántam meg, hogy a Newcastle Unitedhez szerződtem, pedig a jelenleg is a Premier League-ben szereplő Bolton is hívott, de az itteni körülmények jobban tetszettek. Az itt töltött évek alatt egy térdoperációm és egy lábtörésem is volt, de még így is fejlődni tudtam Angliában. Jó ideig nem edzhettem a pályán, csak a konditermeket jártam, ahol fölpakoltak rám egy csomó izmot, amit én nagy fejlődésnek tartok, hiszen aki Angliában védőként meg akarja állni a helyét, annak roppant jó fizikummal kell rendelkeznie. A tartalékbajnokságban a fiatalokba beleverik az angol mentalitást, ami annyit tesz, hogy "hajtani hajtani, hajtani", s ha már lépni sem bírsz, akkor lecserélnek.

Newcastle-ben öt évet töltöttem, ott lettem felnőtt labdarúgó. Megkaptam minden alapot egy külföldi profi karrierhez, kivéve az elegendő játéklehetőséget, hiszen összesen kb. tizenötször játszhattam a felnőttben. Ez nem volt persze olyan kevés, ha azt vesszük, hogy a reserve-ben végig játszottam, csapatkapitány voltam, de nyilván nem is sok a tizenöt felnőtt meccs.


Huddersfield Town FC, 2011, kölcsönben

...

Roda JC, 2012-2013

Amikor eljöttem Angliából, elhatároztam, hogy én már egy percet sem akarok várni a kispadon. Játszani akarok mindenáron. Akkor megfogadtam, hogy nem töltök feleslegesen egy hetet sem úgy, hogy nincs lehetőségem játszani. Gyűlölöm a kispadot, és semmi keresnivalóm ott.

Amikor nyáron Hollandiába igazoltam, két edzéssel a hátam mögött már pályára is léptem a nyitófordulóban. Még a társaim nevét sem tudtam, de már kezdőként játszottam. Utána folyamatosan kaptam a bizalmat, jól is ment a klubban is, a válogatottban is.

Év végén, az utolsó meccseken csak a kispadon ültem, úgy, hogy előtte 11-szer játéklehetőséghez jutottam, tízszer kezdőként. Egy eltiltás és egy kisebb sérülés miatt kerültem ki a csapatból, aki pedig beállt a helyemre, az jól teljesített, és a csapatnak sem ment rosszul. Ez persze érthető, de nekem, mint olyannak, aki játszani szeretne nem volt túl jó helyzet. Karácsonykor, amikor hazajöttem a szünetre sokat gondolkodtam ezen, és úgy mentem vissza, hogy ha ezen nem fogok tudni rövid időn belül változtatni, akkor lehet, hogy jobb nekem, ha eljövök onnan. Aztán az első bajnokin, nem voltam a csapatban. Annak ellenére sem, hogy az egyik belső védő el volt tiltva, és szerintem nem is ment nekem rosszul a játék a felkészülési meccseken. Ekkor érlelődött meg véglegesen bennem, ami már karácsonykor is motoszkált a fejemben, hogy váltanom kell, ahhoz, hogy folyamatos játéklehetőséghez jussak. Ezt jeleztem a menedzserirodámnak, és kértem a segítségüket.

Utána villámgyorsan döntöttem. Ismerem az edzőnket, tudom, hogy nehezen változtat, így biztos voltam benne, hogy most nem az én időm jön. Illetve az jön, de a kispadon. Az meg azt jelenti, hogy megint csak várnom kell, elúszik a válogatottság.


Diósgyőri VTK, 2013, kölcsönben

Már nyáron is felmerült, hogy ideigazolok, de akkor a Newcastle-tól való elválásban sok olyan pont volt, ami miatt nem jöhetett össze a hazatérés, pedig a Diósgyőr már akkor nagyon hívott. Ez mellettük szólt, meg az, hogy most is ők akartak legjobban.

Amikor ide jöttem az EL-szereplést érő hely megszerzését komolyan gondoltam, és ehhez szerettem volna egy jó egyéni teljesítménnyel hozzájárulni. 13 meccset játszottam tavasszal, vagyis egyszer sem hiányoztam, szerintem nem is ment rosszul a játék, és bár nem vagyok elégedett, de úgy vélem, hogy jó döntést hoztam, amikor Hollandiából hazaigazoltam.


Diósgyőri VTK, 2013-2015

Mikor Diósgyőrbe szerződtem semmi kötődésem nem volt a klubhoz, a városhoz. Tudtam, hogy sok szurkolója van a csapatnak, stabil az anyagi háttér, és azért őket választottam, mert ők bíztak leginkább bennem, ők akartak igazán. Elköteleztem magam a Diósgyőrhöz, de akkor fogalmam sem volt róla, hogy ez mit is jelent. Eltelt két év, és rengeteget tanultam.

Megtanultam mit jelent a futball egy olyan városban, mint Miskolc, megtanultam mit jelent rajongani egy csapatért, mit jelent az, ha a szurkolók igazán szeretnek, és igazán mögötted állnak. Akárhol leszek, akárhol játszom, mindig emlékezni fogok arra, amit Diósgyőrben kaptam. Nem csak a szépre emlékezem, nem voltak könnyű évek, sok nehézségem volt, összetűzések, viták, vélt és valós problémák, de valahogy mindig, mindent megoldottunk. Azt gondolom sikerült visszaadnom a klubnak a belém vetett hitet a pályán.5


Lech Poznań, 2015-2017

74 alkalommal lépett pályára a Lech színeiben, Lengyelországban bajnoki címet és Szuperkupát is nyert.
...

FC Dynamo Kyiv, 2017-

...
Nem szeretnék úgy járni, mint a télen. Akkor azzal beszélték tele a fejem, hogy szinte biztos, hogy távozom, több klub is érdeklődik irántam, olyanok is, amelyek tárt karokkal várnak. Sajnos túlságosan beleéltem magam ebbe, végül Kijevben maradtam. Más kérdés, utólag örülök, hogy így hozta az élet, kifejezetten jó szezont zártam. Sokat fejlődtem. Játszottam az Európa-ligában, még inkább alapember lettem a Dinamóban. A bajnokság színvonala sajnos nem olyan, mint régen volt, az aranyéremért mi és a Sahtar küzdünk, a többiek nem tudnak beleszólni a versenyfutásba. Ráadásul kevesen vannak a meccseken, nálunk általában hét-nyolcezren – a hatvanezres stadionunkban. Ettől függetlenül előreléptem, jó döntés volt Kijevbe igazolni. Az ukrán emberek másképpen tekintenek a külföldiekre. Pláne, ha magyar. Megértem, hogy a politika, az országok ellentéte hatással van az emberek hozzáállására, de rajtam ez hatványozottan lecsapódott. Ha jól játszottam, sohasem írtak rólam, viszont elég egy rosszabb mérkőzés, máris fókuszba kerülök. De nincs ezzel gond, én sem vagyok robot, előfordul, hogy rosszul játszom.6
 
 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

 1. avatar: magyarfutball.hu
  2018.06.04, 22:15
  kádi hába ment 17 évesen Angliába de a hazai szakik miatt már így is akkora hátrányba került hogy esélye sem volt behozni azt.Sajnos kádi sérülésről handabandázik ahelyett hogy kimondaná hogy nem kapta meg itthon az erőnléti,mentális,taktikai alapokat.Azért m.rahaság a sérüléssel takarózni mert hollandoknál is simán megbukott.Lengyeleknél szerencsére összeszedta magát,Kijevben is egész jó,de azért tragikusan messze van a tudása a topligáktól.

  Nem értem, miért szólják itt le többen is Kádárt. Gulácsi mellett az egyetken valamire való magyar játékos. És, ha Lang is lehúzott egy szezont a Dijonban, akkor Kádár is lazán odafér egy német középcsapatba.

  kádi már 28 éves,ezért teljesen kizárt hogy fel tudná venni a topligák tempóját.Huszadrangú cserének jó lenne a leggyengébb topligásokban de semmi több.Ha kádi topligás szintű lenne akkor már rég szerződtették volna topligások.Egész biztos hogy nem a topligás edzők,vezetők,menedzserek tévednek kádi-ügyileg.Egyébként örülnék ha összejönne neki topligás szerződés és megcáfolna engem,és nem is utálom őt,de nem rajonok érte mert túl nagyképű lett az utóbbi két évben.sajnos volt tübb nagyon visszataszító nyilatkozatata.de azért hajrá kádi mert a válogatottban jó lenne minél több topligás játéos játszana.

  Amúgy az eléggé beteg dolog, ha valakinek ennél a cikknél annyi "szakmai" meglátása, van, hogy "tetkóilag" mennyire tetszik, vagy nem, amit lát. Rossz hírem van. Sem Kijevben, sem máshol nem a tetkók játszanak. Ha tehát Kádár jól teljesít, az akkor is érték, ha nulla négyzetcentiméter tetkómentes felület marad a testén. Ha ezt így nehéz feldolgozni, akkor nézzetek utána egyéb sportágaknak is...
  Inkább 100 "szétvarrott" Kádár, mint 1000 (videotonos) Kovács Pistike, (mezőkövesdi) Tóth Bence, vagy épp (tökmindegy hol játszó) Rudolf Gergő legyen a magyar fociban...
  Gera Zolinak sem azért volt renoméja a PL-ben, mert a zuhanyzóban nem látszott rajta tintának semmi nyoma.

  Nyilván a Bundesliga klubok vezetői idióták, mert nem kellett nekik ez az isteni tehetség. Tudod mit? Szalai sokkal jobb játékos, mint Kleini valaha is lesz. Sőt, Kádár is jobb. Ő ugyanis nem saját maga miatt került ki a Newcastleből, hanem egy sajnálatos sérülés miatt. Kleini pedig bizonyíthatott (volna) a Bundesligában, de ugye nem tette! Sőt még a Fradiban sem játszott. Márpedig ennyi ember nem tévedhet egyszerre.
  Szerintem a Kijev jobb, mint bármelyik kazah csapat. Márpedig Kádár stabil kezdő a Dinamoban.

  Kádár szerintem az elmúlt évtized,és a jelenkor legjobb magyar hátvédje.Bármelyik topligában megállná a helyét!Kemény,határozott,technikás,és még a tetkója is rohadt jó.HAJRÁ KÁDI!

  http://www.nemzetisport.hu/nso_cikkhozzaszolas/?cikk_id=2639323