magyarfutball.hu

Magyarország - Bulgária 3 : 0 20:45

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
  1. Magyarország - Bulgária 2023
  2. Magyarország - Bulgária 2023
  3. Magyarország - Bulgária 2023
mérkőzés értékelése

mérkőzés: 3.57 (7 szavazat)

játékvezető: 3.29 (7 szavazat)

hangulat: 3.86 (7 szavazat)

1...5
tippjáték
tippek
  1. 2 : 0 (1)
  2. 2 : 1 (1)
  3. 4 : 1 (1)
Európa-bajnokság 2024 selejtező, 1. forduló
978. hivatalos válogatott mérkőzés
játékvezető : Umut Meler Halil (Törökország)
nézőszámok:
  1. bfunion.bg: -
  2. mlsz.hu: -
  3. skysports.com: 53.000
  4. nso.hu: 60.000
Telt ház!
  1. 7' Vécsei Bálint 1 - 0
    26' Szoboszlai Dominik 2 - 0
    40' Ádám Martin 3 - 0

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2023.03.30, 19:27
    kép
     
  2. avatar: magyarfutball.hu
    2023.03.30, 16:34 (szerk.: 2023.03.30, 16:40)
    Mladen Krsztajics: Nekünk nincsenek topligás játékosaink, akik ilyen sebességgel képesek játszani, és több sérültünk is van, kényszerű cserékre is volt szükség. A Bulgáriában játszó játékosainknak nincs meg az a ritmusérzékük, ami ezen a nemzetközi szinten szükséges lenne, hamar kimerülnek a játékosaink ezen a szinten, ez volt Montenegró ellen is. Tehetséges, de tapasztalatlan labdarúgóink vannak, akiktől nem lehet elvárni, hogy ilyen szintű játékosokkal szemben felvegyék a versenyt. Jelenleg erre vagyunk képesek. A magyar játékosok erős európai klubokban játszanak. Ez már nem az a válogatott, mint tíz-tizenöt évvel ezelőtt, ez a csapat méltó ellenfele volt az olaszoknak, angoloknak is, magasabb szintet képvisel. A magyar modell számunkra is követendő lehet a jövőre nézve. Szoboszlai Dominik például topligás, magas szinten futballozó labdarúgó, de nemcsak ő, többen is ezt a szintet képviselik a magyar csapatban. Nekünk nincsenek olyan játékosaink, mint Magyarországnak vagy Szerbiának, ezt látni kell.

    Marco Rossi: Szoboszlai Dominik, amióta a válogatottban játszik, talán most nyújtotta a legjobb teljesítményt, és a jövőben egyre inkább erre számíthatunk, hogy ő lesz majd a mérleg nyelve. Bíztam a fiúkban, hiszen láttam azt a munkát, amit a napokban végeztek, ahogy igyekeztek javítani a hibákat az észt meccs után, de magam sem álmodtam ilyen kezdésről. Az volt a tervünk, hogy az egyik oldalon mindig túlterheljük az ellenfelet, hol a jobb, hol a bal oldalon, ahol éppen érzik ennek a lehetőségét a pályán. Az első félidőben a jobb, a másodikon a bal oldalon történt meg ez inkább, de ez a játékosokra volt bízva, hol érzik ennek a lehetőségét. Szoboszlai Dominiknak és Sallai Rolandnak is megvan a szabadsága, hogy merre mozogjon, és kiválóan érzékelték ezeket a szituációkat. Ami megvolt határozva, hogy magasan letámadjuk az ellenfelet.
    Ebben a márciusi időszakban szerencsések és ügyesek is voltunk, de Montenegró ellen mindent a nulláról kell kezdenünk. Nagyon jól emlékszem, hogy legutóbb kikaptunk Montenegróban, tudjuk, mi vár ránk, nagyon nehéz meccs lesz.

    https://www.nemzetisport.hu/magyar_valogatott/valogatott-ilyen-kezdesrol-en-sem-almodtam-rossi-2948173
    https://www.nemzetisport.hu/magyar_valogatott/valogatott-nem-vagyunk-egy-szinten-a-magyarokkal-krsztajics-2948177
     
  3. avatar: magyarfutball.hu
    2023.03.30, 16:10 (szerk.: 2023.03.30, 17:20)
    Olyan volt ez a meccs, mint egy angol-szlovén a Wembley-ben. A hazai csapat esélyt sem adott a vendegeknek - azok meg örülnek a tisztes helytállásnak.
    Nem is igen láttam még ilyet a magyar csapattól.

    Köszönünk mindent, szuper játék volt, sose legyen rosszabb.Fiatal csapat, még játszhatnak jó 8-10 évet is akár, sikerek közepette!
    Hajrá, magyarok!

    Az 1. félidő nagyon jó volt, a másodikban tartották az eredményt. Viszont a középpálya kicsit lyukas. Nagy Ádám rendre rossz megoldást választott és Bolla sem magaslott ki a csapatból, viszont nincs nagyon más - Schafer nagyon hiányzik.

    Remekül játszottunk, magabiztosak voltunk végig, leszámítva egy 20 percet a 2. félidő közepén. Akkor akadt némi hiba a bolgár letámadásokkor. Nagy Ádám szürke volt, ma nem játszott jól. Sallai nagyon próbálkozott, jó lett volna egy gól neki, megtörni a görcsöt, de majd a szerbek ellen is jó lesz. Szép volt, magabiztos, tükörsima győzelem.

    Sallain inkább az látszik, hogy a sérüléséből felépülve keveset játszik a klubcsapatában és ezért is szeretett volna bizonyítani a két válogatott mérkőzésen. Nagyon rágörcsölt szerintem, túlzottan is gólt akart rúgni és mivel nem jött össze neki, így ez rányomta a bélyegét a játékára. Ettől még marad Schäfi mellett a másik nagy kedvencem. Remélem sikerül Sallainak túllendülnie ezen az állapoton és megint formába lendül.

    Nálam most léptünk igazán szintet. A nagyok játékát már el tudtuk rontani, elkontrázgattunk, de a kicsik ellen mikor nekünk kellett támadni az nem nagyon ment. De ez ma profi munka volt! Bravo gyerekek!

    Nekem kicsit túlzottan visszavettünk második félidőben, persze az első remek volt, de egy gólt már csak a nézők miatt jó lett volna lőni.

    Ja, még annyit, hogy a Négó Lajos féle kapusfelbőrözés még igazán becsoroghatott volna, jót tudtam volna rajta röhögni.De majd legközelebb, ahogy a meg nem ítélt de totál jogos tiziket is talán megkapjuk, ha nem egy ilyen csaló banda vezeti a meccset.

    Most értem haza a meccsről. Parádés hangulat volt. Szoboszlai 10/10. Szenzációs teljesítmény, ma megállíthatatlan volt.

    Az első 60 perc varázslatos volt!
    A többi ismerkedési est. A legjobbak hoznak így le tétmeccset! Ebben a partiban több, mint pariban voltunk!
    Csak így tovább, hajrá magyarok!!

    "A magyar labdarúgó-válogatott 60 ezer néző előtt 3–0-ra legyőzte Bulgáriát a 2024-es labdarúgó Európa-bajnokság selejtezőjének G-csoportjában"
    Régen ilyet még április 1.-én se mertek volna írni....erre valóság lett...
    Gratula a csapatnak, elbírta az esélyesség terhét. Ezzel a játékkal és eredményességgel kapott igazi értéket az angolok és a németek legyőzése.

    Az első félidei játék optimizmusra ad okot, viszont a 2. félidőben kicsit visszavett a csapat, de a fonalat is elvesztettük miután a bolgárok feljavultak. Vécsei végre érett, jó játékot produkált, mostanra tisztult le a játéka - számomra ez volt az új, kellemes meglepetés a meccsen.
    A Bolla-Szoboszlai duó nagyon jól működött ezen a meccsen. Hálistennek Dibusz sem ütötte középre a labdát védéskor mint ahogy szokta.

    Tökéletes kezdés, reméljük a folytatás is hasonló lesz.
    Bevallom, én nem számítottam ennyire könnyű meccsre. A bolgárokban vagy benne maradt a montik elleni pofon, vagy (ez a valószínűbb) tényleg ennyit tudnak. Ezesetben igencsak túlbecsültem őket (szerencsére).
    Jól játszott a csapat, különösebb megerőltetés nélkül simán nyertünk. De jó ilyet leírni!smiley

    Szép volt! Főleg az első félidő, a másodikban remélem tudatosan lassultunk be, mert ha nem, akkor van mit elemezni.
    Első gól küzdelmes volt, de a védelem nagyon gyér volt, második gól igazi CR7 szabcsi volt, élményszámba ment, harmadik is, amikor már bárkivel gólt rúghatunk, Szobi is ellohette volna, de Martin megtette. Remélem a klubjában visszakerul a kezdőbe, ehhez most sok segítséget kapott. Hatvanezer néző nem volt főleg nem kereken, latszotta felső karzat és a sarkok, hogy üresen álltak, ne hazudjunk már, szép a 58624 fő is.

    Rengeteg lővés, csel, kombinativ játék volt. Nagyon felszabadult volt a csapat, gratulálok! Én pesszimista voltam, 1-0át simán alá írtam volna, de ez szuper volt. Aki meg kritikus a 2 félidő miatt azt nem értem. Voltak helyzet bőven, és tartottuk az eredményt. Azért azt elvárni hogy a ellenfélnek helyzete se legyen az nonszensz a mai fociban. Inkább örüljünk kicsit.

    A játék volt az előtérben nem a rugdosódás, alattomoskodás, nem volt kirívóan rossz ütemű, elkésett, szerelés. Nem is emlékszem olyan -ráadásul tétre menő - meccsre, ahol nem osztottak volna ki egyetlen sárga lapot sem egyik csapat egyik játékosának sem. Ráadásul Hajdu B is elmondta a közvetítés elején, hogy ez a török bíró a lapok kiosztásában, büntetők megítélésében stb, nem szívbajos. Egy ilyen szériában tök jó, hogy legalább a lapok tekintetében minél később kerül kényszerdöntési helyzetekbe a szövetségi kapitány.

    Én ma mindenkinek 10-est adtam, mert rég volt olyan, hogy egy percig sem kellett izgulni a győzelem miatt. Olykor tetszetős játékkal (főleg, a 3. gólnál,) és egy szimpatikus bolgár csapat ellen hozta a 3 pontot a válogatott. A 12. JÁTÉKOSNAK pedig 11 pont. smiley

    Szoboszlai világklasszis teljesítményt nyújtott, ez lehet 9-es, néhányan kettővel alatta, de senki sem volt rossz.
    Vécsei elfáradt, őt kellett volna cserélni, de nem lett ebből baj.
    Sallainak inkább elnézném, hogy vállaljon kevesebbet, de hozzon több jó döntést.
    Bolla nekem továbbra is lepkefing, Fiola biztos nem féltette volna a lábát gólhelyzetben.
    Kerkez nagyon tetszett, bár kissé szertelen volt.
    Lang hacsak nem lő két gólt, mindig le lesz pontozva...

    Szoboszlai produkciója extra volt. Szinte hiba nélkül játszott, mindhárom gólban főszerepet játszott. Össze sem lehet ezt hasonlítani..., nem is így fogalmazok, ilyen elánnal, okosan, valóban felvállalva a vezérszerepet még nem játszott a válogatottban. A 9-es legalább dukál neki. Ahogy felismerte, és átengedte a lövést Ádámnak, azért plusz pirospont! A mai teljesítményével rácáfolt arra a véleményemre, hogy korai még csk-nak. Gratulálok az egész - egységes - magyar csapatnak, és Rossinak!

    Sallai a mezőnyben nem volt rossz, azért kapott nálam csak 7-st> mivel a befejezéseknél,a helyzetek kihagyásában ő volt a legjobb!Hamarabb kellett volna lecserélni, esetleg Vargára! Ez és a múltkori mérkőzés nem az ő napjai voltak!

    Varga kevesebbet kapott, mint amennyit megérdemelt. Szerintem lehetne őt elől együtt játszatni Ádám Martinnal. Régen volt két ilyen remek fizikai képességekkel is rendelkező tankerünk. Nagy Ádám, Lang és Kleini viszont mélyen a magyar válogatott szintje alatt van.

    Szoboszlai világklasszis teljesítményt nyújtott, erről vita nem lehet, más szint, ha elkerüli a súlyos sérülés, hamarosan csúcsklubban fog játszani, csak azt hiszem magyarként szinte el sem akarjuk hinni, hogy végre van egy ilyen játékosunk... Nagy Ádám kapcsán néhányan megint vakok: ő adja a védekezés alapját a középpályán, kulcsjátékosa a válogatottnak. Persze nyilván Schafer és Styles további variációs lehetőségeket jelentene, de szerintem Nagy Ádámnak mindig kezdeni kel.. A Lang, Orbán, Szalai hármas pedig mindennek az alapja, viszont azt látni kell hogy ha közüllük valaki, netán ketten kiesnek, akkor bajban vagyunk, leszünk... (Ezért is kellene Dárdai Márton...) Nálam Bolla sajnos még kevés, talán inkább Botkát játszatnám azon a poszton. Sallai most max. 60%-os formában van, de javulni fog folyamatosan, a kezdőben való helyzete egyértelmű.

    zobi volt a legjobb, utána Kerkez. Nagy Ádinak és Kleininek nem ment annyira. Lang régóta stabilan játszik,nem nagyon hibázik, bár túl sokat nem is vállal, de alul van értékelve. Bolla helyett, ha Nego kezd, akkor plusz 2 gól, de éttem, h Bolla a jövő. Remélem kapu előtt fejlődik!

    Vas megyeiként gratulálok Varga B.-nak!
    Nagyon jól szállt be a meccsbe, sok párharcot nyert, a válogatott alap embere lehet, még pár évig, ha a teljesítménye ilyen marad, és a sérülések is elkerülik.

    Lang (9) Rossi alatt (és Orbán, illetve Szalai mellett a védelemben) óriásit fejlődött megbízhatóságban. Szoboszlai (10) már most csodákra képes, ha ezt a teljesítményt hozza folyamatosan, akkor top szintre érhet. Kerkez (9) agilitása és fáradhatatlansága is azt sugallja, hogy még ennél magasabb szintre is elérhet. Sallai (8), ment ment, de nagyon hiányzott a gól. Bolla (8) jól játszott, de a második félidőre nekem szétesett (elfáradt), plusz rengeteget szabálytalankodott feleslegesen. A többiek hozták a szokásost, ha jól megy nekik is jobban megy, ha kevésbé, akkor nem tudnak extrát hozzátenni. Viszont még pluszban hozzátenném, hogy a cserék nem sok pluszt tudtak hozzátenni, főleg a 2 középpályás cserénk, Kleinheisler, illetve Kalmár.

    Szerintem Nagy Ádi a leggyengébb láncszem. Szerez labdákat, de el is szórja, elpasszolja, gyengén passzol (nem érzi a távot), gólhelyzetben is totojázott.
    Szalait láttam még bizonytalannak, Willi sokszor kisegítette, mert elmentek mellette. Az egyik bolgár megforgatta és hintába tette rendesen.
    Szobi az edző váltás óta megtáltosodott (Lipcsében), ezt formát sikerült ide is áthoznia. Fenomenális volt az első félidő!!!

    Szoboszlai nélkül talán nem is nyertünk volna! Mind a három gólt az ő klasszisának köszönhetjük. A többiek küzdötttek, de semmivel nem voltak jobbak a bolgároknál. (Kivéve Ádámot és Vargát.) Nem véletlen, hogy amikor a bolgárok ráeszméltek arra, hogy Szobot kell semlegesíteni, és erre koncentráltak, már nem voltunk annyira jók. Jó lesz erre fekészülni, hogy mit csinálunk akkor, ha noncs Szobo, vagy kikapcsolják a játékból. Rossz volt nézni pl. a2. félidőben, hogy a mieink minden labdát balra játszottak, mert ott volt a Szobo. És közben Bolla tétlenül álldogált a jobb oldalon.

    Megint Szoboszlai volt a mezőny legjobbja, ez egyértelmű. Többiek kivétel nélkül hozták magukat, ha még valakit ki kellene emelnem az Vécsei, nem a gólja hanem a középen mutatott játéka miatt. Ádám Martin újabb góljának is nagyon örülök, az már a beválogatása óta látszik hogy ha oda tud a kapu elé érni akkor mindig benne van a közvetlen gólveszély. Az észtnél, bolgárnál komolyabb ellenfelek pl. szerbek ellen viszont kelleni fog a jobb erőnlét meg a mezőnymunka, nem véletlenül ismételgeti ezt Rossi se annyit. Varga bemutatkozása is pozitívum, akkora fölényben voltunk hogy ezt meg lehetett lépni, kár hogy ez akkor történt amikor már visszább vett a csapat és így kevesebbet tudott játékba kerülni
    Az már most látszik hogy a követketező években Nagy Ádámnak jó esélye lesz átvenni a fogalmatlan és hozzá nem értő szurkolóknál Szalai Ádám helyét amennyiben is minden meccs után meghallgathatjuk hogy képtelen egy pontos passzra és a többi ehhez hasonló fotelbölcsességet, körülbelül ugyanazon a színvonalon mint Szalainál volt a lassú, körülményes, elpattan a labda szöveg. Természetesen mindezt csak akkor ha Szoboszlai egyébként jól játszik, mert ha éppen nem akkor meg ő lesz az elkényeztetett zselésfejű tetovált hülyegyerek a szurkolói rangsor utolsó helyén és akkor Nagyot majd békén hagyják. Egyébként Nagy természetesen semmivel nem lett rosszabb játékos, a korábbiakhoz képest egy másik poszton van, most előrébb játszik és szabad szemmel könnyebben észrevehető ha hibázik mint amikor annak idején a félpályát sem nagyon lépte át, és annyit fogtak fel a játékából hogy 99%-al passzol főként oldalra, meg szemből érkezve jó megelőző szerelésekre képes. Amint Szalai vagy éppen Szoboszlai esetében is erre megint csak azt lehet mondani hogy óriási szerencsénk van miszerint a válogatottat Rossi állítja össze és Nagy Ádám játszik nem pedig azok akik ki tudja milyen helyiérdekű világklasszisokat állítanának be a helyére ha véletlenül odaengednék őket

    Repkednek itt a 9-es értékelések, de nem tudom, hogy ti a szünet után aludtatok? Az első félidő csillagos 5-ös, a második félidő elégséges volt. Hátul passzolgattunk, nem koncentráltunk. Sok labdát elvesztettünk. Sok volt a ki nem kényszerített hiba. Nem tudtunk mit kezdeni. Nem voltak meg szélek és középpályán sem a felpasszok.
    Kleini nem játszott jól, de kell olyan játékos, aki ha középpálya közepénél labdát kap, akkor az ellenfél kapuja felé mer fordulni. Ebben Kleini jó szokott lenni. Most nagyon pontatlanul passzolt. Nem koncentrált, ahogy az egész csapat sem.

    Nagy Ádámmal kapcsolatban: annak idején ő közvetlenül a védők előtt játszott, labdakihozataloknál mindig hátralépett a védők közé és gyakorlatilag minden támadásépítésünk rajta ment át, ő forgatta a labdákat egyik oldalról a másikra. A felezővonalat szinte sosem lépte át, a passzainak egy jó része oldalirányba ment, és arról a helyről ahol leggyakrabban tartózkodott, rengeteg jó ütemű megelőző szerelést tudott végrehajtani az ellenfél játékosaival szemben. Ezek mind szabad szemmel jól látható dolgok voltak, és a kedves szurkolók otthon a fotelben tapsoltak hogy a Nagy Ádám mennyire kitűnő játékos. Ez a helyzet Schäfer fejlődésével és Styles érkezésével változott meg ahol ők is bekapcsolódtak vagy éppen átvették Nagy korábbi szerepét, Nagyot pedig előrébb tolták egy olyan pozícióba ahol mást kell játszania (a mostani két meccsen Vécsei, sőt Kalmár is többnyire hátrébb játszott nála). Ott nem szinte csak oldalra lehet/kell passzolni, könnyebb eladni a labdát, leütközik az ellenfél játékosai és így tovább, a kedves szurkolók meg otthon a fotelben szidják Nagy Ádámot hogy elfelejtett fodballozni. Nem felejtett el, más szerepkörben játszik, de továbbra is nagyon fontos ember a csapatban. Pláne ha Schäfer meg Styles nem bevethető. Mindössze ennyit kellene észrevenni, de ez is láthatóan nehezen megy. Mondjuk Dzsudzsák, Szalai, Szoboszlai és más kulcsemberek konstans legyalázása után sok meglepő azért nincsen benne

    Én legjobbra Szoboszlai teljesítményét értékeltem. Az a könnyedség ahogy játszott szemet gyönyörködtető volt. Volt hogy két játékost egymásután kicselezett (igaz néha elkapta a hév és megpróbálta a harmadikat is) de amilyen könnyeden túl jutott rajtuk. A passzai ahogy helyzetbe hozta játékostársait az is élmény volt. Nem egy egysíkú játékos. Látható az út hogy mennyire sokat jelent hogy a válogatott játékosainak többsége külföldön játszik komoly bajnokságban. Sajnos a magyar bajnokság nem tudja olyan feladat elé állítani az itthon játszókat mint a külföldiek.

    Szoboszlai , mint hal a vízben lubickolt , de még többször megjátszható lett volna nem látták meg szinte végig jó helyen volt tisztán a bolgároknak esélyük sem volt felvenni ütközni vele.
    Végig üresen hol centerhalfban hol jobb bekben hol futóban hol mélységről érkezve mindig tök üresen volt.
    Kiemelkedett messze a mezőnyből.
    Többiek is jók voltak.
    Gratulálok.

    Balhátvéd poszton halálra vertük őket, az biztos. Nem tudom, hogy lett volna-e jobb alternatívája, mint a kezdőként játszatott spíler, de ott konkrétan akkor bontottuk meg őket, amikor akartuk.
    .
    Aztán amikor Szobi a 2. félidőben inkább a bal oldalon játszott, akkor meg ott kerültek bajba, szóval igaza lehet a kapitányuknak.

    2x is elolvastam Krsztajcs nyilatkozatát és valóban ilyeneket magyar kapitányok szoktak nyilatkozni, azzal a jelentős különbséggel, hogy Egervári, Csank a többiek azt hitték, hogy attól topjátékos valaki, hogy magas az ára, míg Krsztajics mint volt top játékos meg tudja ítélni, hogy a különbség a sebesség (futó és gondolkodásbeli), labdabiztosság, és az állóképesség a nyugati és a bolgár (magyar) bajnokság között. Egervári meg Csank meg a többiek csak néztek ki a fejükből az oldalvonal mellet, hogy mi történik, majd a meccs végén jöttek a szokásos f@sságaikkal, hogy lélektanilag rossz pillanatokban kaptuk a gólokat, emg mezőnyben egyenrangú felek voltunk stb.!

    Ez igazi férfimunka volt. Nem olvastam el a főcikket, hogy ott voltak-e károgók, miszerint a bolgár válogatott bűn gyenge stb. biztos voltak. Albánia és Andorra óta tudjuk, hogy az, ha egy ellenfél gyengébb semmit sem jelent, ugyanúgy bele lehet szaladni a késbe.
    A második félidőbe belealudtam, de az elsőbe azt láttam, hogy a fiúk kihajtják a belüket egytől egyig és gyönyörű kombinatív játékot játszanak, dominálnak. Ádám Martint azt mondtam padra kell tenni, készséggel beismerem, hogy tévedtem. Ő és Szobi voltak a legjobbak. Sallainál és Bollánál láttam néhány rossz megoldást, de összességében mindenki jó volt.
    Martinnak dobbantani kellene az Ulsanból egy európai ligába, Koreában 30-40 perceket játszani nem elég, Rossinak igaza van. Ha csak egy európai középerős bajnokság középcsapatában nyomná (mint pl. Bolla) már az is előrébb való volna véleményem szerint.

    Budapest, Puskás Aréna, 60 000 néző
    Képtelenek megmondani, hogy mennyi a valós nézőszám, pedig ennél egyszerűbb dolog nem sok van. Mindenki lehúzza a vonalkódot…

    Na, ezért is rendkívül szimpatikus Rossi mester. Képes volt felhívni a figyelmet egy mondjuk úgy "háttérmunkásra", akivel a csapaton kívül szerintem sokan nem foglalkoznak és kiemelni, megemlíteni, hogy már 100 mérkőzés óta ott van velük. Ebből is látszik, hogy komolyan gondolja ezt a csapat, a "csakegyütt" dolgot, mert képes ilyenre is figyelni. Gondolom, hogy az említett úriembernek ez nagyon jól esett, részemről meg nagyon szimpatikusnak találtam ezt Rossitól.

    Egyáltalán nem vált a bolgár válogatott nevetségessé. A tegnapi meccsen a mi válogatottunknak, legalábbis az első félidőben szinte minden összejött. Úgy alakult a játék, ahogy elképzelték a srácok és Rossi mester, de ettől még nem vált nevetségessé Bulgária válogatottja. Most végre kijött a papírforma, ami jó nekünk, nekik meg nem. Viszont ettől még nem szabad senkinek sem elszállnia, mert ettől még nem futott le az EB selejtező, nem vagyunk még kint az EB-n. Persze, azért részemről nagyon örülök a tegnapi sikernek és már nagyon várom a következő válogatott mérkőzést, akkor már remélhetőleg felépül az egyik nagy kedvencem Schäfi is és Styles is, és akkor még jobb lesz a csapat.

    Öreg vagyok már, de ilyen első 45 perces magyar válogatottra - főleg tétmeccsen - én nem emlékszem. Szó szerint szétfocizták az ellenfelet, volt minden - indítások, keresztlabdák, pofátlanul laza sarkazások, rövid passzok és mellé persze gólok. Egy önbizalomtól, tudástól és profizmustól duzzadó erődemonstrációt tartottak a fiúk, akik ezért minden dicséretet megilletnek.

    Szerintem a bolgár sajtó úgy érti, hogy nevetség tárgyai váltak, hogy az EB-re kijutásról szőtt álmaik fényében váltak nevetségessé.
    Egyébként csak az történt a pályán, ami egy A ligás és egy C ligás csapat meccsén rendszerint történni szokott.

    en 82-es vagyok es en se lättam meg ilyen jo produkciot a magyar välogatottol, de meg kell hagyni h Szoboszlai csinälta meg a helyzeteket egymaga, vele tudtunk szintet lepni. Ö nekünk kb olyan, mint Messi az argentinoknak, Neymar a braziloknak vagy Mbappe a franciäknak. Eddig ilyen karmesterünk nem volt, mert se Dzszudzsäk se Gera nem volt ennyire jo, talän utoljära Detäri volt ezen a szinten.

    A bolgárok jártak úgy, mint mi a korábbi időszakban.
    Elcsodálkoztak a gyönyörű stadionon, az óriási és nagyon hangos és lelkes szurkolótáboron. Gyakorlatilag már a kezdésnél megrogytak. A TV közvetítésen nem érződött, de a helyszínen nézve egyértelmű volt - ezért jó kimenni a meccsre !
    Szenzációs hangulat, nagyszerű játék, régen vártuk már ezt, most élvezzük ki !!!

    Jó nézni Martin fejlődését, és a szerepét a válogatottban. Nagyon karakteres az elnyomhatatlansága, és kicsiben, összjátékban is hasznos ha kell (Szoboszlai elleni szabálytalanság előtt is köztük volt a kényszerítő).
    Engem nem zavar, hogy kvázi csak 60 perc van benne, főleg ha ilyen játékosok jönnek a padról, mint Varga, aki a párharcainak a nagy részét megnyerte. Hihetetlen hasznos volt.
    Gazdagnak és Sallóinak is jó lenne helyet találni a válogatottban, valahogy őket rendszeren kívülinek érzem, pedig a kvalitásaik lendítgetnének a csapaton.

    Örülünk az újabb gólnak. Igazi egyéniség a srác, nem lehet nem kedvelni, és ahogy a bemutatkozása óta szinte mindegyik meccsén most is látszott hogy ha a kapu közelében eljut hozzá a labda abból közvetlen gólveszély lehet (ilyen értelemben egy két számmal nagyobb Nikolicshoz jutottunk a személyében). De az erőnléten egyszerűen muszáj javítani és a mezőnymunka sem lesz elég az észteknél, bolgároknál komolyabb csapatok ellen. Én továbbra is elsősorban Németh Andrásban reménykedem centerposzton, illetve tegnap megnézhettük Vargát is de ő már akkor szállt be amikor erősen leült a csapat úgyhogy nem annyira derült ki mit lehet vele majd kezdeni (ami kívülről látszott hogy több labdát jól elfejelt de az is hogy Szoboszlai többször mutogatott neki hogy hova kellene mozognia hogy megjátszható legyen). Mindenesetre már most kíváncsian várom mi lesz elöl a montenegrói meccsen

    A flashscore 53 ezret ír, láttam 65 ezret valahol magyar portálon - szerintem a 60 reális lehet, mert kb. 3 ezer vendégszurkoló hiányzott, meg párezer szék maradt üresen a mi oldalunkon. Az persze vicc, hogy nincs pontos nézőszám - bár az Eb-n az 55 ezres hivatalosnál többen voltunk a portugál vagy francia meccsen.
    A lényeg, sok szurkoló kiment, és ez mindenképpen nagy szó.

    Nagyon sokan voltunk és mindenki egy csodás meccset kapott a pénzéért. Nincs sok kétség, hogy Litvánia ellen is megtelik majd, Szerbia ellen pedig csüngeni fognak a szurkolók mindenhonnan.
    Az MLSZ-nek meg üzenem, hogy tisztázni kellene a vendég szurkolók számát, mert ez már sokadik alkalom volt, hogy a vendég szektor teljesen üres volt. Ha azt jelzik, hogy 200-an jönnek, akkor felesleges 4000 helyet fenntartani nekik. Ne nem is fizető nézőknek, de focista gyerekekkel biztosan meg lehet tölteni, akik baromi hálásak lennének és a TV közvetítésben is nagyon jól mutatna.

    A lelátóról nézve a tegnapi meccs:

    Egy meglepően gyenge Bulgária ellen nagyszerű első félidő és átlagos második félidő, sima győzelem.

    Dibusz (7): (bár kifejezetten nem kedvelem a FTC-t) el kell ismerni, hogy lassan egyenértékű, ha nem jobb, mint Gulácsi.

    Bolla (6): nálam ha játékban van, Nego lenne a jobbfutó, de Bolla nincs messze tőle. Ezzel együtt a két szélsővédő posztján érzem a legkevésbé stabilnak a válogatottat, na meg a center, lásd később.

    Lang (6): remekül tötli be a harmadik belső védő szerepet, sallangmentesen játszik, tudja, hogy van nála két jobb belső védő, aki ügyesebb labdával. Nem akar többet, mint amit tud.

    Orbán (7): az ő honosításával lett normális védelmünk, a legfontosabb a csapatban, fontosabb, mint Szoboszlai. Hiba nélkül játszott.

    Szalai (6): neki voltak azért kisebb bizonytalanságai, talán jót tenne neki egy erősebb bajnokság.

    Kerkez (5): kicsit túl van hype-olva szerintem. Az észtek ellen nem volt rossz, tegnap nem ment neki. Az elsú fél órában minden megoldása rossz volt, utána feljavult. Van benne lendület, fiatal még, nagy érték lesz, de akár Styles, akár Nagy most még jobb ezen a poszton szerintem.

    Vécsei (7): meglepően jó volt mindkét meccsen.

    Nagy (5): a leggyengébb láncszem. Sok labdát eladott, mikor lőni kellett volna nem lőtt, mikor nem kellett volna, akkor lőtt. Schafer és Kleinheisler sokkal jobb nála, szerintem ő egy kapitányokon áthúzódó tévedés. Schafer sérült, ez persze valamennyire magyarázza a szerepeltetését.

    Szoboszlai (9): talán nem adott el labdát egyet se, egyet ő rúgott, a másik kettőben ő bontotta meg a védelmet, most már egyértelműen vezér. Most már azt mondom, hogy nem Détári óta a legjobb magyar, hanem talán a legjobb, akit valaha láttam (1980 körül kezdtem focit nézni).

    Sallai (6): görcsös volt, szerencséje se volt, előbb hoztam volt Csoboth-ot. A játékán látszik, hogy a helyzete bizonytalan a klubjában. Akar, megy, hajt, helyzetbe kerül. Jó játékos, de nincs csúcsformában.

    Ádám (7): hasonlóan Langhoz, mindig hozza, amit tud. Gólt lőtt, volt egy jó lövése, jól birkózott a védőkkel. Ez a leggyengébb posztunk, de Ádám Martin minden tőle telhetőt megtesz.

    ----

    Kleinheisler (5): nagyon szertelenül játszott. Nekem az egyik kedvencem, de nem szállt be jól.

    Csoboth (6): rögtön egy köténnyel kezdett, de Szoboszlai kiment a helyére, így középre kényszerült, ahol nem volt olyan jó, mint a szélen az észtek ellen. Õ hamarosan lesz olyan jó, mint Sallai, ez meggyőződésem.

    A többi csere semmi különös.

    Kiváló kezdés volt, de ennél szinte csak nehezebb meccseink lesznek. Montenegro ellen idegenben nem szabad kikapni, minimum a második hely kötelező ebben a csoportban. Bulgária és Litvánia az utolsó hey elkerüléséért fog küzdeni, Montenegro lehet a mérleg nyelve a Szerbia és Magyarország közötti párharcban. Szerbia nyert Montenegro ellen idegenben, így lépéselőnybe került velünk szemben - ha nem nyerünk a hegyiszerbeknél.

    Kerkez szerintem jobb volt 5-ösnél, 6-osra venném: sok jó szerelése volt, és én emlékszem egy jó fejesére, amivel lehetővé tett Szoboszlainak, hogy meginduljon előre gól előtt...

    A második gól úgy jött, hogy először volt egy nyolc passzos támadásépítés, a végén belenyúltak és felszabadítottak, de azonnal visszavettük a labdát, majd jött 11 passz, aminek a vége Ádám gólja lett. Igen, tudom, az ellenfél nem Spanyolország volt, és még csak nem is Dánia, de azért jó volt nézni.

    A második félidőben látszott, hogy mással és máshogy próbálkoztunk, így lehetett a bolgároknak egy "erős" 15-20 perce, de több, mint egy félidőn át annyi veszélyt sem jelentettek mint San Marino.

    Erősen valószínű, hogy Szerbia és Montenegró lesz a fő vetélytárs, de miután kb. minden selejtezősorozat minden csoportjában vannak meglepő pontvesztések, így nagyon kell figyelnünk, hogy a litván-bolgár duó ne rajtunk bravúrkodjon.

    Telt ház teli vendégszektor nélkül sose lesz, úgyhogy a 67 ezret mindig bukjuk, hacsak nem jön 2500 sörhasú angol. Románok sem fognak sose idejönni 2500 emberrel. Idén itt a lehetőség a szerbeknek, ők sem.

    Marad kb. 64 ezer, azaz 11 ezer magyar hiányzott. A VIP nem volt tele, és voltak komoly lyukak az alsó karéjon is, még a szurkolói rész is szellős volt, a lépcsőn alig álltak. Az egész stadionban elvétve összejöhet 11 ezer üres hely, szóval reális az 53 ezer.

    A telt ház egy kamu, így jár az, aki ingyen osztogatja a jegyeket óvodáknak, árvaházaknak, kórházaknak, talán még temetőknek is.

    ugy emlekszem, kiirtak, hogy 60.000+ fizeto nezo volt

    A Puskás Aréna hivatalosan 68.976 férőhelyes! Ha 53000-en voltak, akkor 15.000 a differencia! Azért az nem kevés. Papíron az összes jegy elkelt,

    Értékelje a magyar válogatott játékosainak bolgárok elleni teljesítményét

    Szoboszlai Dominik 9.27
    Kerkez Milos 8.12
    Willi Orbán 7.87
    Dibusz Dénes 7.84
    Ádám Martin 7.8
    Vécsei Bálint 7.74
    Szalai Attila 7.48
    Lang Ádám 7.47
    Bolla Bendegúz 7.41
    Sallai Roland 7.06
    Varga Barnabás 6.74
    Csoboth Kevin 6.38
    Nagy Ádám 6.28
    Kleinheisler László 6.18

    Szavazatok száma: 12540

    https://www.nemzetisport.hu/nso_cikkhozzaszolas/?cikk_id=2948143
    https://www.nemzetisport.hu/magyar_valogatott/szavazas-ertekelje-a-valogatott-jatekosainak-bulgaria-elleni-teljesitmenyet-2948175
    http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9018358
     
  4. avatar: Garullus
    2023.03.29, 20:56
    Ez a nézőszám nagyon különös. A stadion befogadóképessége ugye, 67.000 fő. Erre az MLSZ, mint rendező azt mondja, ha minden jegy elkelt, akkor 60.000-en lesznek. De, mi van a hiányzó 7000-rel? Oké, pár száz jegyet kaptak a vendégek. Voltak is szép számmal, kb. 1000-en. Igen, kell a pufferzóna is a vendégszektor szélein. De még így is marad kb. 5000 jegy. Miért nem akart ezen is keresni a szövetség? A helyszíni nézőszámot pedig lehetetlen megbecsülni, mert 5000 ember simán elveszik ekkora létesítményben. Akinek a harmadik szint tetejére szólt a jegye, érthető, ha a kerengőről nézi a meccset az első szinten, valamint ennyi ember közül a büfében meg a WC-n is van egyszerre több száz.
     
  5. avatar: Garullus
    2023.03.29, 20:05
    Az első félidőben minden szempontból egy parádésan játszó magyar csapatot láthattunk, amely kérdést sem hagyott afelől, melyik a jobb. Sajnos a második játékrészben már kopott az elán, pedig a biztos vezetés tudatában igazi fiesztát is tarthattak volna. Mint nézőnek, rosszul is esett, hogy ennek ellenére már csak hátrafele gurigázást láttunk, pedig az ellenfél már a padlón volt. Kár, hogy nem szolgálták ki maradéktalanul a szurkolókat, mert ilyen lehetőség, ha évtizedenként egy akad. A válogatottban legalább két gól benne maradt még.
    Külön élmény volt Szoboszlai játéka. Ehhez hasonlót utoljára Détáritól lehetett látni, de ez még azt is felülmúlta. Minden bizonnyal ez volt pályafutása legjobb teljesítménye eddig, akik élőben láthatták, örülhetnek a szerencsének. Kívánjuk, hogy mégse ez legyen neki a legjobb, a legemlékezetesebb, hanem sok másik jövőbeni válogatott meccse!
     
  6. avatar: magyarfutball.hu
    2023.03.27, 20:22
    Teltházas élmény vár a szurkolókra ma este!
    Minden jegy elkelt.
    Reméljük, az időjárás sem rettent el senkit

    https://twitter.com/MLSZhivatalos/status/1640399567312109574
     
  7. avatar: magyarfutball.hu
    2023.03.27, 12:32
    Komoly gondokkal küzd a bolgár labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Mladen Krsztajics. A magyar csapat elleni Eb-selejtezőre készülő keretből négyen is harcképtelenné váltak – írta meg saját forrásaira hivatkozva a telegraph.bg.

    A bolgár napilap információi szerint az előzetesen beválogatott játékosok közül Dominik Jankov, Dimo Krasztev és Ilijan Sztefanov már eleve sérült volt, míg a válogatottat sújtó sérüléshullám legutóbbi áldozata a Ludogorec védője, Anton Negyalkov.

    Mladen Krsztajics szövetségi kapitány egyelőre két játékost hívott be a sérült labdarúgók pótlására: a CSZKA Szófia hátvédjét, Hrisztijan Petrovot, valamint csapattársát, a középpályásként bevethető Sztaniszlav Sopovot.

    A megnevezett forrás hozzáteszi, hogy Negyalkov nem került ki a keretből, és a helyére sem hívtak be egyelőre új játékost, mivel a szakmai stáb abban bízik, hogy a Ludogorec játékosa időben felépül a Magyarország elleni budapesti mérkőzésre.

    https://www.nemzetisport.hu/magyar_valogatott/eb-selejtezo-a-bolgar-lapok-szerint-negy-jatekos-is-kidolt-a-nemzeti-csapatbol-2947007
     
  8. avatar: magyarfutball.hu
    2023.03.27, 12:25
    Minden bizonnyal kihagyja a magyar labdarúgó-válogatott elleni Európa-bajnoki selejtezőt az olasz Venezia bolgár válogatott belső védője, Petko Hrisztov – számolt be róla a sportal.bg.

    Mint a lap megírta, a Venezia védője megsérült a Montenegró elleni, pénteki Európa-bajnoki selejtezőn a G-csoport első fordulójában, a magyar válogatott elleni mérkőzésnek otthont adó Puskás Arénában pedig bekötözött térddel érkezett meg a labdarúgó, akinek sérüléséről Mladen Krsztajics is beszélt a mérkőzést felvezető sajtótájékoztatón.

    https://www.nemzetisport.hu/magyar_valogatott/eb-2024-a-venezia-vedoje-kihagyja-a-mieink-elleni-meccset-sajtohir-2948005
     
  9. avatar: magyarfutball.hu
    2023.02.16, 21:54
    Férfi A-válogatottunk márciusban két hazai mérkőzésen lép pályára: 23-án az észteket fogadja felkészülési találkozón, majd négy nappal később a bolgárok látogatnak a Puskás Arénába Európa-bajnoki selejtezőre.

    A Szurkolói Klub tagjai számára mindkét mérkőzésre február 24-én 10.00 órakor indul a jegyárusítás a meccsjegy.mlsz.hu oldalon, míg SZK-tagság nélkül (amennyiben maradnak addigra jegyek) február 27-én, 10.00 órától lehet megvásárolni a belépőket.

    Az észtek elleni találkozóra elhelyezkedéstől függően 3-12 ezer forintba, a bolgárok elleni Eb-selejtezőre 5-18 ezer forintba kerülnek a belépők. A Szurkolói Klub tagjai 10%-os kedvezményt kapnak a jegyek árából.

    A 2023-as Európa-bajnoki-selejtező mérkőzésekre szóló éves bérletből mind a 30 ezer elfogyott decemberben, vagyis a Bulgária elleni mérkőzésre a bérletértékesítés során el nem adott helyekre lehet megvásárolni a belépőket.
    kép

    https://valogatott.mlsz.hu/ferfi-a-valogatott/hir/csapat/a-valogatott-februar-24-en-kezdodik-a-jegyvasarlas-a-marciusi-merkozesekre