magyarfutball.hu

Montenegró - Magyarország 0 : 0 18:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

mérkőzés: 2.5 (2 szavazat)

játékvezető: 3 (2 szavazat)

hangulat: 2.5 (2 szavazat)

1...5
tippjáték
tippek
  1. 0 : 2 (1)
  2. 0 : 4 (1)
  3. 1 : 2 (1)
Európa-bajnokság 2024 selejtező, 2. forduló
979. hivatalos válogatott mérkőzés
helyszín : Podgorica, Gradski stadion pod Goricom
játékvezető : Manzano Jesús Gil (Spanyolország)
nézőszámok:
  1. mlsz.hu: -
  2. fscg.me: 6.761
  3. nso.hu: 8.000
  1. 15' Vešović Marko sárga lap
    34' Vukčević Andrija sárga lap
    sárga lap 50' Sallai Roland
    63' Raičković Miloš sárga lap
    sárga lap 70' Csoboth Kevin
    90+4' Savić Stefan sárga lap
Ott voltak:
  1. gazsi80
  2. jarjar
  3. marcidvtk

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2023.06.21, 21:23
    kép
     
  2. avatar: magyarfutball.hu
    2023.06.19, 13:08
    Miodrag Radulovics: Főleg az első játékrészben látottakkal lehetek elégedett, hiszen uraltuk a meccset, egyértelműen a mi félidőnk volt, sok helyzetet kialakítottunk, ám nem fejeztünk be egyet sem góllal. Jó néhány lehetőségünk volt, köztük a kapufával, de a lábunkban maradt a gól és nem értük el azt, amiért küzdöttünk az egyik csoportfavorit ellen. Nagy volt az iram, és meg kell hagyni, júniusban nehezen elvárható, hogy játékosaim megfelelő erőállapotban legyenek, hiszen húsz-huszonöt napja befejezték a bajnokságot – azért álltunk vissza a fordulás után, hogy bírjuk a kihívást, ám hozzáteszem, még ezzel a teljesítménnyel is veszélyesebbek voltunk a vendégeknél. Megmutatták, milyen szintet tudnak megütni egy olyan ellenféllel szemben, amely a Nemzetek Ligájában Németországot és Angliát is legyőzte, illetve felvette a versenyt Olaszországgal. Ugyanúgy felépítettük ezt a meccset, mint a szerbek ellenit. Karakteres futballt és agresszivitást kértem labdarúgóimtól, és ezt megkaptam. Védekezésben ragyogóak voltunk, a középpályán szükségünk lett volna egy kis pluszra, és persze a befejezéseknél is, mert gólszerzés nélkül nem tudjuk elérni a céljainkat. A három pontért küzdöttünk, de az egy is sokat jelent nekünk a szeptemberi meccsek előtt, amelyek sokat nyomnak majd a latban. Az eddig lejátszott három selejtezőn összességében jobban játszottunk annál, mint amit a pontszámunk sugall.

    Marco Rossi: Örülünk a megszerzett pontnak, mert ezúttal nem játszottunk jól, több játékosunk is rossz napot fogott ki.Egy ilyen mérkőzésen a múltban biztosan kikaptunk volna, most viszont egy pontot elvittünk, és továbbra is versenyben vagyunk a céljainkért, ami nagyon fontos. A mérkőzésen hatvanöt százalékban birtokoltuk a labdát, de kevesebb lövésünk volt, mint az ellenfelünknek, ami azt jelenti, hogy nem voltunk kellően hatékonyak. Nem tudtunk a hazaiak kapuja elé kerülni, ezért többet kellett volna távoli lövéssel próbálkoznunk. Két lábbal a földön kell maradnunk, mert bár jó úton haladunk, fejlődünk, de szó sincs arról, hogy az európai topcsapatok közé tartoznánk. Kedden más jellegű mérkőzés vár ránk, amelyen másképp kell majd játszanunk.

    https://valogatott.mlsz.hu/ferfi-a-valogatott/hir/csapat/marco-rossi-nem-voltunk-kelloen-hatekonyak
    https://www.nemzetisport.hu/magyar_valogatott/valogatott-sokan-jatszottak-tudasuk-alatt-rossi-2962969
     
  3. avatar: magyarfutball.hu
    2023.06.19, 12:57 (szerk.: 2023.06.19, 13:28)
    Erre mondta anno a zsargon, hogy "nagy taktikai csata folyt a pályán". Vagyis foci nem volt.
    Fülledt lehetett a levegő, mert az állófoci jellegű tilitoliban is eléggé elfáradtak a játékosok - legalábbis a többet védekező crnagorácok, mert a magyarokban még talán lett volna erő a játék felgyorsításához (a labda nem fárad).

    Hát ez a meccs valami borzadály volt.....egész meccsen a Szalai fejesen kívül nem volt gólszerzési lehetőségünk, ez nagyon szomorú. Egy vigasztal: ettől rosszabb már nem lehet. Sajnálom azokat. akik oda-vissza több száz, vagy ezer km-t utaztak ezért a fertelmesen gyenge meccsért!

    Az a helyzet, hogy ezt a meccset nem akartuk megnyerni. Egy cél volt csak: az, hogy ne kapjunk ki. Én emiatt elég csalódott vagyok, de biztos szubjektíven ítélem meg a helyzetünket.

    Hát nagyon kellemetlen meccs volt ez, de lehetett rá számítani. Betömörülő, agresszív ellenfél, nem találtuk meg a módját hogy átüssük őket. A helyzetek alapján örülhetünk az iksznek, de egyelőre nézhetjük úgy is hogy elhoztunk egy pontot idegenből. Látszott hogy Rossi próbál nyerni de az is hogy a kockázatot is igyekszünk kerülni. Az elmúlt időszak eredményei után persze nyilván mindenki gólzáporos győzelemre számított úgyhogy most ehhez mérten csalódottak. Tragédia egyelőre nincs, menni kell tovább, most már a litván meccsel kell foglalkozni

    Mégis mit vártatok a meccstől? Ezeket idegenben nem könnyű megverni, a döntetlen tökéletes eredmény. Ha otthon megvan a győzelem, akkor szinte biztos a második hely, az meg már Eb-részvételt jelent. Egy olasz az edző, ő a taktikus foci híve, sosem fog ész nélkül támadni a válogatott. Ebből a meccsből kihozták, ami benne volt reálisan, a döntetlent.

    Nekem is a "beszari" játék az ami nem tetszett. Sok előre passz helyett ment vissza a labda a felezőhöz vagy Döncihez.
    Nagy Ádi megint "kiemelkedőt" nyújtott, bár most többen is leértek a szintjéhez, eladott labdákkal.

    A stúdió megmondta_:Jó az x,csak majd nehogy hiányozzon később ez a 2 pont!!!

    Objektíven nézve Montenegróval harcolunk a 2. helyért így most az idegenbeli x inkább nekünk jó. A 70. perc környékén úgy éreztem ha jobban rájuk megyünk nyerhetünk. Elkészültek fizikálisan de mi nem mertünk kockáztatni. Ezt is meg lehet érteni.
    A Puskásban nyerni kell.

    Ez egy nézhetetlen f0s volt, értékelhetetlen támadó játékkal, billegős védekezéssel, az csak a montenegróiakat minősíti h ennyit lehetőségből csupán egy- két ténylegesen veszélyes lövésük volt. Legalább három tiszta fejest elamatőrködtek.

    Nem igazán tudtam kivenni, mit akarunk játszani. Főleg ez az állandó baloldali támadásszövögetés volt igazán lekövethető, sok gondot nem okozott a hazai védőknek…

    Senki nem beszélt könnyű meccsről, de egy kaput eltaláló gyenge lövésük volt total passzív es ötlettelen támadójátékkal megspekelve, besz@ri hozzáállásal, hatalmas üres területekkel nem tudtunk mit kezdeni, mert egyszerűen nem mozogtak be, ez a két pont rohadtul fog hiányozni.

    Nem mondom, hogy népünnepélyt kell tartani a körúton az 1 pont miatt. De azert azt tartsuk észben, hogy masfel eve egy tökugyanilyen meccset vesztettünk Albániában. Valahol az akkori állapot, meg aközött vagyunk, amikor egy europai szinten erős csapat idegenben, a Balkánon, szezon végén leengedve, rossz meccsen, de nyer egy góllal. Ez a realitás.

    Az látszott,hogy erre voltak felkészítve a játékosok.Szoboszlai10 labdából kilencszer hátra vagy oldalra passzolt,és nem előre.A cserék valamit lendítettek az előre játékon,de ők is látták,hogy itt 0:0-t kell játszani.

    Nem rossz eredmény a döntetlen, nem is érdemeltünk ma többet. Ennek ellenére a játékvezető a Kerkez elleni szabálytalanságért, kötelezően kellett volna a sárgát adni, mivel ígéretes támadás megakadályozásért az jár. A Szoboszlai oldalba rúgásáért is járt volna a sárga, az egy másik második sárgás kiállítás. Ennyit a gyenge spanyol játékvezetőkről.

    Megint beigazolódott az, hogy ha nekünk kellene kreatívoskodni, támadásokat szervezni, borzasztóan kiütközik a játékosok alkalmatlansága. Ezért jobb nekünk papíron erősebb ellenfél ellen játszani és esetleges kontratámadásoktól várni a csodát.

    Mondanám hogy sz.r volt, de inkább fo.s!! Szoboszlai abszolút körülményes, lassú és mi több vak is volt! Styles állandóan befutott az üres területre, de labdát nem kapott szobitól. Nagyon hiányzott egy olyan ember, aki a támadó harmad közepén kéri a labdát, és akár egy az egyben lövőhelyzetbe került volna, vagy éles passzokkal helyzetbe hozza a támadót. Styles kívül, senki más nem kereste az üres területett

    A csapatról, lassan, kockázat nélkül próbáltunk játszani, senkit nem lehet kiemelni jó játéka miatt. Sokan gyengén, sok hibával játszottak, nem érdemes ezeket felsorolni. A klub váltás előtt álló játékosok ennyit produkáltak, nem szerencsés ilyenkor mérkőzést játszani, egy durva csapat ellen. Hiányzott a játékosokból a tűz, magukra vigyáztak, és a sérülések elkerülésére. Nincs semmi baj, idegenben a riválissal szemben jobb az egy pont, mint egy bizonytalan semmi, vagy három pont.

    Felemás érzéseim vannak. A cseréket elnézve úgy éreztem, hogy Rossi nyerni akar, de az alaptaktika és a csapatjáték ritmusa nem ezt mutatta. Bocs a kapitánytól, de ez olyan "honvédedzős" volt. Azaz olyan, amikor ugyan bajnokságot akar nyerni, de minden meccsen célfocival, és ha valahol elég az 1 pont, akkor nem pörgeti túl a csapatot. Számomra ez kicsit ambivalens, mert ésszel gondolkozva értem a dolgot, de szurkolóként nagyon nem vágom, hogy miért nam akartunk nyerni az elejétől kezdve: jobb csapatunk van, jobb játékosokkal, mégis megelégedtünk a döncivel.
    .
    Valószínűleg megcsípjük a 2. helyet, de nem szeretem a biztonsági játékosokat, és a kapitány ma az volt.

    Ez hihetetlen! Egész egyszerűen nem hiszem el, hogy ezen a szinten előfordulhat az, hogy egy csapat az egész meccsen csak balra lát! Csak balra ment minden labda. Szoboszlai, Sallai, Kerkez, Styles, Szalai egymás sarkát taposták a bal oldalon, egymásba botlottak bele, egymást akadályozták, és senki nem szólt nekik, hogy fiúk, létezik jobb oldal is. A Langnak is balra állt a lába. Még a Bolla is állandóan átszaladgált balra, úgyhogy a végén már nem is Bolla, hanem Balla volt. A Rossi is vak. A Hajdú B-ről nem is beszélve, aki megint elmondta az összes értelmetlen, hülye statisztikát, amit kidobott neki a net, de a lényeget persze ő sem vette észre.

    Nagy baj nincsen, de ma eléggé tompák, szürkék voltunk. Ezzel a szerbek előnyben vannak, mert 3 pontot vittek innen haza. Nem lehet mindig jól játszani, régen játszottunk rosszul, ma ez volt a helyzet, idény végi játék, ahogy mondani szokták. A széleken nem nagyon tudtuk őket bontani, ott gondolkozni kell megoldásoknak, pl. Schön lehetne keret tag. A jövö héten nyerjünk, az nagyon fontos, ősszel lehet tovább építkezni.

    Meg kell becsülni ezt az 1 pontot.
    A rossz játék mellett az is kiderült, hogy a magyar játékosoknak nem ízlik a brusztolós foci. Szoboszlai Dominik és Ádám Martin számára, akik a Premier League-be vágyódnak, szóval nekik is látni kell, hogy nem az ő bajnokságuk lenne az, semmire sem mennének ott az angol brusztolós focicsapatok között, egyszerűen beleszürkülnének a mezőnybe...

    Ha visszanéznéd a meccset, látnád, hogy az elején csak a montikat sujtotta ítéleteivel, tiltakoztak is, játékos szurkoló egyaránt. Még 11-est is kaphattunk volna lökés miatt, ha nagyon szigorúan vesszük a szabályokat. Amikről beszélsz, azok nem voltak olyan egyértelmű szituációk, mint például Sallai könyöklése, amiért - ha jól tudom -, szintén kiállítás jár.

    Egyébiránt ha már itt Sallai fel lett emlegetve. Vele több meccs óta nem vagyok elégedett. Nyilatkozataiban alázatos, szimpatikus csávó, de a pályán rendkívül öncélú, és ellenszenves, baromira nem csapatjátékos figura,ez a mai =de egyébként az utobbi 3-4 meccsen) is tisztán látszott (ahogy lecserélték, felpörgött az összjáték a támadő harmadban)
    Valami történt a figurával az elmúlt évben, ami miatt úgy érzi, hogy neki bizonyítania kell, ám rendre elbukik. Neymartól ezt a hazzáállást elnézi az ember a pályán, mert eredményes, ha ha az arc eteljesítmény nélkül ekkora, akkor komoly bukás lesz a vége. Nem akarok vészmadárkodni, de szerintem Sallai karrierje pengeélen táncol. Ha ezen nem lendül át, akkor kb hugyoztak a srácnak, mehet az olasz másodosztályba bohockodni.

    2 meccs után pont annyi pontunk van, mint a mai ellenfelünknek (jobb gólaránnyal), akik viszont 3 meccset játszottak. Szóval ja, értékes pontot szereztünk.
    A játék egyébként valóban f.s volt, leginkább az első felesben, de továbbra is azt mondom, hogy itthon ezeket simán el fogjuk verni.

    Félresiklás,ja majd kiderül.
    Nincs semmi új a nap alatt, egy szívosabb keményebben védekező csapat ellen ahol támadni kéne nincs meg a kellő minőség, és itt nem a technikai tudásra értem.Inkább a kreatív játékra 1 az 1 elleni váratlan húzásra, cselre amiből egy jó kényszerítő vagy lyukra indítás kivitelezhető.Ehelyett van tanácstalan hátra tologatás alibi passzolgatás.
    A meddő labtartási arány nem sokat ér ha még csak nem is a támadó harmadban történik, akció nélkül.
    Ha sikerült volna többször azt hozni amit utolsó percekben a montenegrói kapu közelében akkor jobb esetben egy gól meg lett volna.
    Majd itthon a magyar szurkolókkal meglesz remélhetőleg.

    "A montenegrói 3-5-2-őt összehasonlítani a Notthngham direkt, hosszú passzos-felívelős játékával tényleg arra enged következtetni, hogy te nézed is a focit, bár látni még nem látod"
    A montik pont ezt játszották ma is (már a hosszú passzos, felívelős játékot) csak szólok, de nehogy összezavarjon.

    A játék értékelhetetlen. Rendben, nem kaptunk ki. Szerencsével. De az egész meccs megye III színvonal volt.
    Ádám, Szalai, Nagy Á, Bolla még innen is képes volt brutálisan lefelé kilógni. Hajmeresztő, miket műveltek (vagy éppen nem műveltek).
    A többiek edzettek egy jót. Szoboszlai, Sallai és Kerkez és talán Orbán akarta, de nem ment. Az összes többi cicázni ugrott le.
    175 fokos fordulat kell Litvánia ellen, ha nem akarnak égni. Ha ott megvan a győzelem, akkor lehet építkezni. S Szerbia ellen minimum döntetlen!

    A litvánok ellen valamit kezdeni kell a jobb oldali támadójátékkal, mert Montenegro ellen az egyenlő vol a nullával. Helyesebben volt egy kivétel, a Csoboth betörése, abból majdnem 11-es is lett. De egyébként a bal oldalon gyűrték előre a kabdát a fiúk, egymás hegyén hátán. A fél csapat végig ott tolongott. Mondjuk Kerkeznek ott is vgolt a helye, de mi keresett ott az egész meccsen Szoboszlai? Papíron ő volt a jobbszélsőnk. Egy ilyen betömörülő csapat ellen, csak a védelem mögé kerülve, az alapvonalról a szélekről beadott labdákkal van esély gólt szerezni. De a bal oldalon tolongás volt, a jobb oldalon pedig nem volt labda. Még a Bolla is átszaladgált balra, hogy kapjon labdát. Az egyik fő akadálya volt a jobb oldalon vezetett támadásoknak, hogy a jobb bekk helyén a magyar NB II szintjét sem megütő Lang kapta a lasztikat, és ő csak arra tudja rúgni, amilyen irányban éppen áll a lába. És mivel ő eredetileg belső védő, mindig visszatolta befelé, középre. Mondjuk nem is nagyon tehette jobb szél felé, mert ott nem volt senki. Úgyhogy ezen mindenképpen változtatni kell. Nego lehet egy megoldás, mert ő - bár védőként nem ér semmit - középpályán a jobb szélen sokszor művel ügyes dolgokat, és jól járatja a labdát. Jobb szélen pedig megpróbálkoznék Gazdaggal vagy Csoboth-tal. A centerben pedig csak a Varga!

    Vallatni lehetett volna. Lassú, körülményes, passzok, formán kívül mindenki. El sem hittem. De jobban bele gondolva megértem Rossit is amiért nem akart még egyszer abba a hibába esni mint Albániában. Kísérteties lett volna a szitu. Le hoztuk egy tuti x-re, ez a biztos, itthon úgyis vernünk őket. Lapozzunk, és kedden csapjunk meg a Litvánokat. Hajrá!

    Az a baj, hogy továbbra is gondnak látom, hogy egy közepesnél jobb játékosokból álló, szervezett csapat ellen fajsúlyos center nélkül nem nagyon tudunk mit kezdeni. Nagyon jó tömörültek, jól zárták a széleket, így kivették a lendületet a játékunkból. Márpedig Szoboszlai jó teljesítményének is ez lenne az alapja. Kisértetiesen hasonlított ez a meccs a tiranaihoz, csak itt az ellenfélnél nem volt "szupercsere".

    Látszott, képzettebbek jobbak vagyunk, de álomkórosan fociztunk.Jószerivel egyetlen épkézláb támadásunk , helyzetünk nem volt, csak adogattuk oldalra meg hátra a labdát.A tökösség hiányzott. Talán Kerkez és Csoboth igyekezete dicsérhető. Hogy lehoztuk kapott gól nélkül nem a labdát eladogató védelemnek, hanem a szerencsének köszönhető.

    Érdekes, ha egy mai Montenegró hazai pályán egy mai Magyarország ellen kontrajátékot játszik, illetve kontrajátékra kényszerül. Bár talán inkább a magyarok kényszerítették saját magukra a játék képét, hiszen a labdabirtoklási fölény a tilitoliból adódott.
    A crnagorácok megindultak, begyorsítottak, ha hozzájuk került a labda, a magyarok meg állófociban passzolgattak oldalra, hátra, veszélytelenül.
    Az eredmény végülis megfelelő idegenben, "magaslaton", Balkánon.

    Hát kiemelkedő teljesítmény az egy se volt, nálam Orbán és a középpályán Nagy Ádám voltak a legjobbak. Szoboszlai próbálkozott de nem igazán ment neki és láthatóan fel is húzta magát, Sallait kétszer megrúgták az elején majd utána eltűnt. Ádámot elöl teljesen levették, általában már a labdát sem hagyták neki átvenni. Bolla szinte láthatatlan volt, Styles meg Kerkez többet voltak játékban mert főleg a bal oldalon próbálkoztunk de egyikük sem volt átütő. Hátul Lang megint a bizonytalan arcát mutatta és Szalainak is voltak hibái. A cserékkel együtt is maradt az úgynevezett "meddő mezőnyfölény". Nagyobb lehetőségei egyértelműen a hazaiaknak voltak, inkább van nyertünk egy pontot érzésem mint itt hagytunk kettőt. Remélem a végelszámolásnál is így esik majd latba ez a mai eredmény

    Rossi mesternek teljesen igaza van, Sallai, Szoboszlai, Kerkez, Bolla, Ádám, Szalai mélyen tudásuk alatt játszottak!
    Ezt pedig a vállogatott, nem nagyon birja el! Olyan mint ha féltek volna egy-egy durva becsúszás útan , nem mertek kockáztatni.
    Lassuak, körülmqényesek voltak a fuk nagyon sok hibával játszottak, örülhetünk, hogy nem kaptunk ki!!!

    A meccs elején rendesen aprítottak minket az meg is tette a hatását és rányomta a bélyeget a csapat teljesítményére, a második félidőben már jobban néztünk ki, de az extra hiányzott a támadásoknál nulla fantázia volt a játékunkban pofozgattuk a labdát ide oda hátha lesz valami, de nem lett így örülhetünk az 1 pontnak.

    Nem Rossi focizik. Hibájaként talán Styles és Nagy Ádám kezdőként való szerepeltetése róható fel, de az egész csapat nulla volt.Montenegró azt nyújtotta amit tud. Alattomosan ,hátulról faragtak rúgdaltak bennünket, és ehhez még a spanyol bíró is barátságosan asszisztált.Sokan a pályát is kritizálták, nem is értem miért? A világsztár a libalegelőn is világsztár vagy ott elfelejt focizni? Szóval nem kell ezt magyarázni. Az öreg elmondta. Ez nulla volt csak kaptunk érte egy pontot!

    Naszóval.
    - Ennek a meccsnek az volt a tétje, hogy egy litván+bolgár oda vissza győzelem és egy szerbek elleni pontszerzés esetén a visszavágónak talán már tétje sem lett volna. Most jó eséllyel lesz. Amúgy a szerbek is csak a 86. percben lőtték az elsőt, úgyhogy egy hasonló meccset játszottak.
    - Jó kimondani, hogy a csoport harmadik ellen **** játékkal játszunk idegenben egy X-et és elégedetlenek vagyunk.
    - a végén érződött leginkább a taktikán, hogy jó az X. Albánia ellen legutóbb két vereség lett az ilyen meccs vége. Mi most elvettünk 2 pontot Montenegrótól. Amúgy a védekezésünk nem volt rossz (bár voltak nem végzetes hibák), az ellenfél szerencsére a kaput sem találta, a támadásainkban inkább csak a remény volt meg egy talál pontrúgásra, mert akcióból most nem az utolsó, hanem az utosló 2-3 passz hiányzott.
    Tegnap a 2023-as magyar válogatott játszott a 2022-es ellen. A 2022-es Anglia és Németország ellen összesen 7 gól

    Ez kapitányi csőd!
    Hiába volt Lang előtt állandóan szabad terület, kizárólag hátrafelé passzolt. A fölöslegesen hátraadott labdákból 3 gólhelyzetet teremtettünk ismét az ellenfélnek (csak az olaszok berúgták). A hátrafele focinak is megvan a létjogosultsága a mag a idején. De ilyen antifocit már rég láttam! Azt hittem, a kapitány a szünetben egy moslékkeverővel elveri a játékosok lábát, de szünet után is az a nemzetgyalázó játék folyt!

    Sallai és Szobi aprítása nagyon szembetűnő volt az elején csak nem a játékvezetőnek(talán a későbbiekben egy második sárgát sem mert megadni). Vissza is vettek a tempóból.
    Erre Montenegró letámadott, Stílus Kálmi és Kerkez rendszeresen visszajött védekezni, néha 5-en voltak vonalban.
    Mivel Szobi féltette magát, Bolla meg gyakorlatilag láthatatlan volt, csatáraink semmit sem kaptak.
    a 30. percben lehetett volna csatár helyett középpályás csere 4,5,1 vagy 5,4 1 elállás változtatással, akár sündisznóállással.
    Nagy Ádinak semmi köze a válogatotthoz, a többit meg nem írom név szerint, sz@r napjuk volt.
    Olyan ez a meccs mint volt a Görög Dárdaival, gyorsan el kell felejteni.

    Én csak a második félidőt láttam de semmi tragikusat nem tapasztaltam. A játékosokon faradtságot és enerváltságot láttam ami érthető így szezon végén. Ettől függetlenül mi irányítottuk a játékot, Montenegró helyzetbe sem tudott magától kerülni csak ha véletlen hibáztunk.
    Az eredmény nem tragikus, idegenben jó az X. Bulgárokat, Litvánokat oda-vissza ütni kell meg itthon Montenegrót és megvan a második hely.

    Nem hiszem, hogy be kellett volna állni "sündisznóba". Egyszerűen csak észre kellett volna venni az üres területeket.
    Az első félidőben például Lang előtt hatalmas helyek voltak, ő azonban látványosan tartotta a "vonalat", ahelyett, hogy előrébb helyezkedett volna, vagy megindul. Azt senki ne mondja nekem, hogy nem látták, mivel én észrevettem a TV-n keresztül (az pedig már rég rossz).

    Én nem láttam azokat a helyzeteket. Végig próbáltunk szélen kicsibe mögéjük kerülni, de pont a terület lezárása az erőségük. Szoboszlainek kellett volan középről lövöldöznie, mert sajnos mindenki gyenge formában van és a kreativítás hiányzik a csapatból. Sallaival nem tudom mi lesz, de ha nem kapja össze magát a következő szezonra akkor nemhogy Seria A, de még Bundes 1 se lesz. A sérülés és a fater nagyon rossz irányba vitte el, de inkább az apja a hibás aki teli beszélhette a fejét.

    A csapat úgy játszott, ami nem méltó egy magyar válogatotthoz! Mintha egy lasított felvétel lett volna az egész meccs! Nem volt lendület, elképzelés meg főleg nuku! Csak ez a tili-toli, az is legtöbbször hátrafelé. Egyszer Szoboszlai úgy indult meg a saját kapunk felé, hogy megijedtem, összekeverte a térfeleket! Ha nem viszünk sebességet a játékunkba, még sok keserűség érhet minket! Most is csak a szerencsén múlott hogy nem kaptunk ki!

    Úgy látszik, Nagy Ádám lesz az új Szalai Ádám, akit a sok dilettáns lepontoz.
    Ezen a meccsen ő volt a legjobbunk, pontosabban: a legkevésbé rossz.
    Szerintem Varga is biztatóan mutatkozott be, kicsit több pontot érdemelne.
    Orbán mindig fölül van pontozva egy kicsit, Lang meg alul.

    Egy dolog azért kicsit piszkálja a csőrömet. Ádám Martin nagyon le van árazva. Egy szóval se mondom hogy jól játszott. Viszont nem is nagyon volt mit játszania. Az első félidőben gyakorlatilag alig voltunk az ellenfél térfelén, a labda el se jutott hozzá. Így azért egy szem előretolt csatárként nehéz maradandót alkotni. Emellett két alkalommal ő mentett a saját kapu előtt szögleteknél. A második félidőben pedig nem sok ideje maradt. Világos hogy amit nem lehet értékelni azt nem is lehet másképpen, mégis így azért kicsit félreérthető az osztályzatok eredménye.

    Whoscored szerint:
    Nagy 7,2
    Orbán 7,1
    Dibusz, Szoboszlai 7
    Szalai, Lang 6,9
    Kerkez, Styles 6,7
    Bolla 6,3
    Sallai, Ádám 6,1
    Cserék:
    Kalmár, Varga 6,2
    Botka, Csoboth 6
    SF szerint:
    Dibusz 7,5
    Orbán 7,4
    Szoboszlai 7,3
    Szalai, Lang 7,2
    Nagy 7
    Styles 6,9
    Kerkez, Sallai, Martin 6,6
    Cserék:
    Varga 6,5
    Csoboth 6,4
    Kalmár, Botka 6,3
    Bolla 6,5

    Dibusz 6 - Nagyon nehéz védenivalója nem volt, ám kellett dolgoznia, és jól is takarított-irányított a kapu előtt.
    Lang 5 - Kicsit bizonytalan volt, de a dolgát ellátta. A támadásokat kevéssé tudta segíteni, hiába igyekezett.
    Orbán 6 - Jól takarított, megvoltak a szokásos keresztezései, ütembelépései, a támadásokhoz persze neki se volt módja sokat hozzátenni.
    Szalai A. 5 - Ugyebár volt az a két kulcspassza - az ellenféléhez... Azon kívül jól és sokat mozgott föl-le, szépen fejelgetett is, bőven erős 6 lenne a két nagy hibája nélkül, amit megúsztunk.
    Bolla 5 - Nem igaz, hogy láthatatlan volt. Egyrészt ellátta a mezőnymunkáját, másrészt, amikor Szobi az ő oldalán mozgott (főleg az első félidőben), minden támadásunkban ott volt a környéken a háromszögelésben. Voltak kiugrási próbálkozásai is, persze a labda nem jutott oda.
    Styles 5 - Mezőnymunka, extra nélkül. Sokat mozgott előre és hátra is, biztos pont volt, alkotni ő se tudott.
    Nagy 6 - Volt ugyebár a rossz irányba fejese, de azon kívül itt is ott is feltűnt, labdát szerzett, jól passzolt, nagyjából a legkreatívabb játékosunk volt Szobi mellett. Ha a csapat és a játék kicsit jobb lett volna, Ádi munkája is eredményesebb lett volna.
    Kerkez 6 - Igyekezett, de az állófociban nem tudott olyan dinamikus lenni, mint máskor. Volt egy-két helyezkedési hibája, egyszer 1:1-ben is átment rajta az ellen. De biztos pont volt a területén.
    Szoboszlai 6 - Ő már a kezdetektől fogva nagyon érzékien tud ütemet szabni az amolyan Marsch-féle Salzburg-Lipcse játéknak, amikor futkorásznak, mint a mérgezett egerek. Az olyan játékból kiválóan ki tudja venni az ütemet, és váratlan, tört ritmusokat elővezetni. Kilátástalan tilitolit azonban még csak ritkán tud felgyorsítani. Tegnap is nála volt a legjobb helyen a labda, rajta látszott leginkább, hogy próbál valami váratlant húzni, fazont szabni. Tologatta a lasztit, de végül szinte mindig kénytelen volt a közvetlen mellette levő társhoz tenni, sokszor ugyebár hátrafelé. Kaput ugyebár csak ő talált, ellenben a hosszú labdái nem voltak pontosak.
    Az egész középpályás soron érződött a gúzsbakötve táncolás, mint ha Marco legfőbb utasítása az lett volna, hogy csak semmi kockáztatás!
    Ádám 5 - Lásd Szalai Ádám effektus, amikor nem tudjuk a centerhez feljuttatni a labdát, akkor nem jut el hozzá. Martinhoz nehezebb is odajuttatni, mert őt könnyebben megelőzik a védők, mint Szalait előzték. A mezőnymunkát ellátta, amíg bírta.
    Sallai 5 - Igyekezett igyekezni, de ritkán volt alkalma igyekezni. Extrát nyújtani nem sikerült neki se, csak a sablont.
    Varga B. 5 - Többet volt játékban, mint Martin, de olyanabb időszakban is volt a pályán.
    Csoboth 5 - Csak annyira tudott jól beszállni, amennyire a csapat közepes összteljesítménye lehetővé tette.
    Kalmár 5 - Lásd mint Kevin.

    nálam mindenki négyes, és nem az egyéni teljesítmények miatt, ott lehetet volna egy-két nagyobb jegyet is adni. nem voltak csapat, nem láttam, hogy húzták volna egymást, hogy bátorítják, bíztatják egymást, hogy gyerünk ... csináljuk, verjük meg őket ... lehozták a kötelezőt (ne kapjunk ki) sok-sok hibával ... pozitívum, hogy még ezzel a rossz játékkal is partiban voltunk ...

    Orbán és Nagy Ádám hatos meg még esetleg Dibusz, a többi annál lejjebb. A legalacsonyabb osztályzatot alighanem Ádámnak adnám. Egyáltalán nem tudtuk megbontani a betömörülő, erőszakos montenegrói védelmet, a legnagyobb lehetőségünk Szalai fejese volt egy pontrúgás után, meg Szoboszlai jó lövőhelyzete a másodikban ami sajnos nagyon vérszegényre sikerült. A montenegróiaknak ellenben 3-4 olyan támadása is volt ami góllal végződhetett volna. Rossi szerette volna a mezőnyfölényünket gólra váltani a másodikban, ugyanakkor látszott az is hogy kockáztatni sem akarja hogy beszedjünk egyet és azzal kikapjunk, jó eséllyel pl. Bolla azért nem rohangált fel ész nélkül a jobb oldalon, hanem végig biztosított. Így végül lett egy pont idegenben, úgy meg három pont mínuszba kerültünk volna a montenegróiakkal szemben. Remélem a végelszámolásnál is így tudunk majd erre a meccsre visszanézni

    Értékelje a magyar válogatott játékosainak Montenegró elleni teljesítményét

    Dibusz Dénes 6.96
    Willi Orbán 6.35
    Kerkez Milos 5.31
    Szalai Attila 5.24
    Lang Ádám 5.03
    Callum Styles 4.92
    Szoboszlai Dominik 4.92
    Csoboth Kevin 4.91
    Sallai Roland 4.38
    Nagy Ádám 4.38
    Bolla Bendegúz 4.37
    Varga Barnabás 4.24
    Kalmár Zsolt 4.22
    Ádám Martin 3.82
    Szavazatok száma: 7428

    Köszönjük szavazatát!
    Összes szavazat: 103992

    https://www.nemzetisport.hu/nso_cikkhozzaszolas/?cikk_id=2962901
    https://www.nemzetisport.hu/magyar_valogatott/valogatott-dibusz-volt-a-legjobb-adam-pedig-a-leggyengebb-az-olvasoinknal-2963099
     
  4. avatar: magyarfutball.hu
    2023.06.08, 20:53
    Marco Rossi szövetségi kapitány 24 játékost hívott meg a férfi A-válogatott júniusi Eb-selejtezőire. A keretben egy újoncot találunk, miközben sérülés miatt Fiola Attila, Gulácsi Péter, Nagy Zsolt, Schäfer András, illetve Németh András sem áll a kapitány rendelkezésére.

    A keret újonca a Kecskemét 22 éves védője, Szalai Gábor, aki a jelenlegi szezon eddigi 32 mérkőzéséből 28 meccsen lépett pályára, és az ezeken nyújtott teljesítményével meggyőzte Marco Rossi szövetségi kapitányt. Mellette visszatér a keretbe Szappanos Péter, aki a legutóbbi összetartás alkalmával nem kapott meghívót, de ugyanez igaz Styles Callumra is, aki mostanra felépült a sérüléséből.

    – Sajnos több játékosunk sem épült fel sérüléséből, de így is biztosított a minőség és az egység a csapatban – mondta a szövetségi kapitány. – Az egyetlen újoncot, Szalai Gábort azért hívtuk meg, mert egy jó állapotban lévő fiatal, ráadásul bal lábas játékos, ami fontos a védelmünkben. Könnyen lehet Szalai Attila tartaléka. Egész szezonban jól játszott, jó fizikális adottságai vannak, így látni szeretnénk, hogyan illeszkedik be a csapatba és a pályán a játékunkba.

    A keret tagjainak egy része június 5-én kezdi meg az edzéseket Telkiben, a teljes létszámú összetartás pedig egy héttel később veszi kezdetét szintén az MLSZ edzőközpontjában. Június 17-én Podgoricában Montenegró ellen lép pályára Marco Rossi együttese, három nappal később pedig Litvánia válogatottját fogadja a Puskás Arénában.

    https://valogatott.mlsz.hu/ferfi-a-valogatott/hir/csapat/egy-ujonc-es-sok-hianyzo-a-montenegro-es-litvania-elleni-keretben