magyarfutball.hu

Svájc - Magyarország 5 : 2 20:45

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

mérkőzés: 2 (3 szavazat)

játékvezető: 4 (3 szavazat)

hangulat: 3 (3 szavazat)

1...5
tippjáték
tippek
  1. 1 : 2 (4)
  2. 2 : 0 (3)
  3. 2 : 1 (3)
  4. 1 : 1 (2)
  5. 1 : 3 (2)
  6. 2 : 2 (1)
  7. 3 : 0 (1)
  8. 3 : 3 (1)
  9. 5 : 3 (1)
Világbajnokság 2018 selejtező
920. hivatalos válogatott mérkőzés
helyszín : Bázel, St. Jakob-Park
játékvezető : Tagliavento Paolo (Olaszország)
nézőszámok:
  1. football.ch: -
  2. mlsz.hu: -
  3. nso.hu: 32.018
  1. 18' Xhaka Granit 1 - 0
    20' Frei Fabian 2 - 0
    sárga lap 35' Ugrai Roland
    43' Zuber Steven 3 - 0
    sárga lap 44' Elek Ákos
    49' Zuber Steven 4 - 0
    4 - 1 58' Guzmics Richárd
    83' Lichtsteiner Stephan 5 - 1
    5 - 2 89' Ugrai Roland
Ott voltak:
  1. marcidvtk
  2. simix

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2017.11.05, 10:13
    Ugrai Roland: Sajnos azt kell, hogy mondjam, ég és föld a két válogatott közti különbség. Elek Ákosnak volt egy szituációja – tudjuk, hogy Ákos mekkora darab meg milyen masszív -, amikor Shaqiriba háromszor belerúgott, de nem esett el. Lehet, hogy a Premier League-ben ő tízszer kerül ilyen szituációba. Xhaka pedig minden labdát úgy vett át, hogy esélyünk ne legyen. Bárhogyan próbáltam megkerülni, bárhogy próbáltam letámadni, mindig úgy vette át, hogy ne az én irányomba legyen. Tévében ez sem tűnik fel nekem, hogy ennyire nehéz ellenük játszani. Van hova fejlődni, de legalább van egy példa, amit lehet követni.

    http://www.amigeleken.hu/hirek/ugrai-roland-csak-oszinten-2017-11-02
     
  2. avatar: magyarfutball.hu
    2017.10.08, 10:15 (szerk.: 2017.10.08, 10:24)
    Bernd Storck: Gratulálok Svájc válogatottjának, megérdemelten nyerte meg a mérkőzést. Tudtuk, hogy a világranglista-hetedik svájciak hazai pályán dominálni fognak ellenünk, és az első negyedórában nem is volt gond a játékunkkal. Sajnos egy nagy egyéni hibából kaptuk az első gólt, utána a svájciak nyomást gyakoroltak ránk, és egyből megszerezték a második gólt. A szünet után már nehéz dolgunk volt, ráadásul a második félidőt is gólt eredményező egyéni hibával kezdtük, ma kicsit saját magunkat vertük meg. Ezzel együtt a svájciak megérdemelten nyertek, nagyszerű csapatuk van, de ezen a szinten minden ellenfél kíméletlenül megbünteti az olyan hibákat, amelyeket ma elkövettünk. Az öt kapott gól ellenére pozitívumokat is láttam, volt egy-két jó egyéni teljesítmény a csapatban, Ugrai Roland például jól játszott, tudtam róla, hogy labdabiztos, gyors játékos, és hittem benne, hogy ezt be fogja bizonyítani ma. A legjobb válogatottakkal nem vagyunk egy szinten, de nem akarok olyan futballt játszatni, hogy beállunk védekezni a kapunk elé, és csak előrerúgjuk a labdákat. Ma is végig próbáltunk előre játszani, és ebből helyzeteket alakítottunk ki, két gólt is szereztünk. Tanultunk a mérkőzésből, és a tapasztalatokból tovább fogjuk építeni a csapatot. Kedden, Feröer-szigetek ellen egész más mérkőzésre van kilátás, hazai pályán játszunk, és ha azt a teljesítményt nyújtjuk, amit a múltban már többször is mutattunk, akkor meglesz a győzelem. Olyan hibákat mint ma, azonban Feröer ellen sem követhetünk el, különben azt a találkozót sem nyerjük meg.

    Vladimir Petkovic: Meghálálták a bizalmamat a futballistáim, nem volt egyénieskedés, igazi csapatként futballoztunk most, és a teljes selejtezősorozat alatt. Csak így lehet kilencből kilenc meccset megnyerni. Az egyetlen, aminek nem örülök, az a két kapott gól, de látva az eredményt, ezt is meg lehet bocsátani. Reméljük, ilyen teljesítmény után ott lehetünk a világbajnokságon!

    http://www.mlsz.hu/blog/2017/10/07/bernd-storck-sajat-magunkat-vertuk-meg/
    http://www.nemzetisport.hu/magyar_valogatott/valogatott-bernd-storck-sajtotajekoztatoja-a-svajc-elleni-vb-selejezo-utan-all-2596241
     
  3. avatar: magyarfutball.hu
    2017.10.08, 09:39 (szerk.: 2017.10.08, 10:12)
    Nem kell aggódni, jók vagyunk. Nézzétek a tényeket, ha Gula nem ad két gólt Svájcnak, akkor csak 3-2-re kapunk ki, ami a listavezető svájciak ellen remek eredmény lenne smiley

    Svájc úgy kapott 9 meccsen 5 gólt, h mi 4-et lőttünk nekik két meccsen...

    Csak még annyi amikor nekem elment a kedvem az egésztől amikor öt piros mezes fekete fiú elment melegíteni. Rájöttem Tell Vilmos utódai ellen nekünk nem megy.

    Ez meg a pitiánerkedés maga, amikor erre van letolva az egész! Svájc.B - Magyarország 5-2 úgy hogy félgőzzel nyomták. Ennyi! Ez nem bőrszín meg származás kérdés!

    Gulácsi még a kezét is visszahúzta az első gólnál. Erre milyen magyarázatot tud adni?

    ha nem húzza vissza akkor elüti a támadót. tizi és pIros.

    Dehogy. Visszahúzta a kezét, majd megint utánanyúlt, és el is érte. De csak rátette a kezét, mintha egy kutyát simogatna. Az albán meg berúgta.

    Az elcsúszás előtti mozdulat is olyan volt, mintha fejben valami nem lett volna ott rendben. Azért is eshetett el.

    három gyorsnak mondott támadónk sokkal lassabbnak tűnik, mikor nem Fótyik mellett futnak... És ezzel a sebességgel már bukjuk is a meccseket alapból. Olyanok vagyunk, mint egy rugósfoci csapat...

    Volt, hogy megnyerték a futóversenyt. Nem a sebesség hiányzott.

    A sebesség nem csak a futásra értendő. Abban is lassúak vagyunk. De a legjobban fejben, gondolkodásban, reakciókban vagyunk lelassulva.

    Amikor a különben elfutó szélső két védővel találja magát szemben, és megoldja, az jó. A baj ott volt, hogy a beadások a semmibe vesztek. Amikor pedig belebonyolodtak a cselekbe, a svájciak megoldották. Jobban össze kell szoknia a csapatnak, hogy gólveszélyesebbek legyenek.

    giblaltár, luxemburg, san marino, örményország és magyarország. ezek a csapatok kaptak 5 vagy több gült ezen a meccsnapon.

    Lassan mindenhol német edző lesz a válogatottaknál, meg átvettük a játékfelfogásukat, a stílust... Ez mind kurvajó, csak éppen azt nem vettük át, ami a lényeg, hogy ők "mindig nyernek".
    Egyébként Nagy Ádi menjen az olasz bajnokságból, mert igenis sok van benne, Ugrai meg jöjjön haza.

    A mai meccs is bizonyság arról, hogy a kint levők miért nem férnek be a TOP-nak nem nevezhető csapataikba, az itthoniak, meg miért tartanak ott ahol tartanak. Szóval, ismét és sokadszor megmérettettünk és ismét könnyűnek találtattunk. Arra is választ kaphattunk, hogy miért nem tülekednek a kiváló szakemberek hozzánk. Ennek ugyanis nem a pénz az akadálya már.

    anno megmondtuk itt a fórumon, hogy Ugrai válogatott szintű.akkor hülyènek nèztetek minket smiley

    Azt mondjuk nem gondoltuk, hogy hozzá rohad a válogatott, de mindegy.

    Hát ez Storck keze munkája. A játékosaink adottak. Nem lehet jobbakat hozni, nem lehet igazolni. Egy dolgot lehet. Komoly nemzetközi elismeréssel bíró szakembert idehozni. Mert igenis van olyan taktika, olyan játékstílusnak az elsajátítása, ami erre a válogatottra szabható. Csak ehhez szakember kéne. Aki nem Kazahsztán szövetségi kapitánya volt...Ezt lehet tenni ezért a válogatottért. De mióta szurkolok, ilyenre még nem volt példa. Nem korábbi sztárfocista kell, hanem egy sikeredző. Azt gondolom, hogy 100 nevet is fel lehetne sorolni, akiknek örülne a közvélemény.

    Akkor osszegezzunk.
    Sommer - Gula 2:2
    Fekete-Albania - Magyarorszag 3:0

    A Doll fèle nèmet futball jelei Stork csapatán is látszottak nem elöször.Minden, amit utálunk a futballból ès amitől magunkat könnyebben tudjuk megverni...hátrafoci

    Ez nem a kapitányon múlott!Ezeknek a játékosoknak bár ki lehetne az edzőjük,ettől lényegesebben többre nem képesek.

    Ez a kapitány már nem tudja motiválni a csapatot, remélem kedden lesz a búcsúmeccse

    Nem a motiváláson múlik ez,fizikailag és technikailag is nullák vagyunk.Mit motiválsz egy rakás béna játékoson?

    Nem lett megszégyenítő csak megalázó.

    Igazából egy kapussal ez csak 3-2 lenne most. Na vége is ...

    Nincs ertelme ezen lamentalni. Gula kinyirta a csapatot.
    Bar sehol nincs leirva hogy 0:2 utan tilos megtamadni az ellenfelet.

    mert akkor is leállnak a 60. perc körül?

    na hát csak ért hozzá ez a Storck, legalább a második debut goal a válogatottban, amióta ő a kapitány.

    ha nem nézzük azt az 5 balszerencsés gólt, amit kaptunk, akkor 2-0-ra nyertünk és bekaphatja Svájc!

    Amúgy Ugrai kellemes meglepetés a statikus Böde,és a botladozó Szalai mellett, benne van legalább ritmus.

    Hajdú B. téved, amikor azt mondja, hogy a mexikói Vb óta először nem szereztünk pontot az első két helyezett ellen. Ezt a bravúrt Bozsik és Várhidi egyszer már összehozta a görögök és a törökök ellen.

    Jellemző ugye, hogy ki szakért a stúdióban?

    Sör meccs volt Svájc részéről, és egy pillanatig sem voltunk partnerek.

    A mai meccs sajnos egy edzőmeccs volt, a svájciak annyi gólt rúgtak, amennyit akartak. Nagyon nehéz bármi pozitív jelet felfedezni a csapat játékában, nagyon meleg lesz a pite Feröer ellen kedden.

    Tekintsünk el egy kicsit Gulácsi off-napjáról... láttam bíztató jeleket, amiket meg lehet lovagolni.

    A két belső védő elég jól mozgott, egyszer került csak üresbe a szerb-svájci fickó, azt kihagyta.

    Nagy Ádám padoztatása ellenére is elfogadhatót nyújtott. Végre előre is merészkedett, amit eddig nem tett.

    Ugrai nálam nagyot lépett előre ékben. Mostmár csak egy nyugati szerződésért kellene játszania kedden és remélni, hogy Bódog továbblát az orránál, és elengedik, ha lesz megkeresés.

    Mint csapat, képesek voltak magukhoz térni a sokkból, annak ellenére, hogy a tudáskülönbség akkora volt, hogy azt az eredmény nem is fejezte ki.

    Nemtudnak olyandöntést hozni ami pozitív lenne. Amúgy érdemes elgondolkodni, hogy egy év alatt sikerült a mennyböl a pokolba jutni, közben ha megverjük Feröert akkor hozzuk a papírformát és 3-ak leszünk, ami a realitás, egy Portugál, Svájc, Magyar, Lett, Feröer, Andorra csoportban, csak ugye sikerült a lécet magasra tenni.

    1. Nevetséges dolog a védők jó mozgásáról írni, amikor kaptunk öt gólt.

    2. Ugrai nem volt rossz, de attól félek, hogy a büdös életben nem lesz képes még egyszer így játszani (ne feledjük, hogy már 25 éves és finoman szólva nem ostromolja a gólkirályi címet).

    3. Egy Eb-nyolcaddöntős csapatnak nem szabad így kikapni egy másik Eb-nyolcaddöntőstől. Pláne, ha pár hete az Európa-bajnok ellen emberhátrányban is korrekt teljesítményt tudtunk hozni.

    Gulacsi a munkajaert kuzd a Bundesligaban . Mint , ilyen magabiztossaga finoma fogalmazva is megtepazott . Igy , a nagy akarasnak is nyoges a vege.Ezt tisztan lathattunk is. Ezt Storck-nak tudnia kellett volna . Ha , valaki azt hallja ,olvassa , illetve tapasztalja , hogy mar nem elvezi a bizalmat, az vegzetess a munkajaban .

    Lehetne persze érvelni azzal, hogy a Bundesligában védő kapusunk elcsúszása nem az erőnlét vagy a mentális képesség hiányából fakad (azért feltűnt az is, hogy mintha csak nekünk csúszott volna a fű…), de ezt most ne tegyük, mert egyetlen markáns s immár évtizedek óta megingathatatlan tételről van szó: a külföldön légióskodó játékosaink hazatérve hamisítatlanul magyar csapatot alkotnak. Vagyis mindaz, ami nem feltűnő egyéni hiányosság a jobb bajnokságok szintjén a profi védelemben, a technikás és gyors középpályás- vagy a hatékony csatársorban, az itthon, „a” saját közegben, a magyar futballban rögvest azzá válik.

    A bázeli katasztrofális és nagyon is fájó vereség kapcsán lehetne ismét emlegetni az igényt a vadonatúj koncepcióra, de a magyar futball közeljövője már nem az újabb és újabb papírokon múlik. Amíg a pályán, az öltözőkben nem lesz igazi konkurencia, amíg minibajnokságot rendezünk, ráadásul a bajnokság belterjes játék marad, amíg a szakemberek időről időre elmondhatják, s ráadásul el is hiszik nekik, hogy az általuk megkövetelt NB I-es produkció elegendő a nemzetközi szinthez, addig átlépve az országhatárokat – sajnos – szembesülnünk kell majd a bázelihez hasonló képpel: az ellenfél tulajdonképpen unja, amit csinálunk.

    Néztem ezt a tegnapi szenvedést.
    Szerintem ez a Nagy Ádám úgy néz ki mint egy nagycsoportos óvodás...
    A 3. gól előtt úgy sodorták el mint egy kis fingot...

    Már védekezni sem tudunk és a súlyos problémáinkat tetőzi, hogy lúzer gólokat ajándékozunk az ellenfélnek. Gulácsi elcsúszik egy egyszerű szituációban, naná, hogy lecsap a labdára a svájci csatár. Ilyen gólt mi sosem szerzünk, ilyet csak kapni tudunk.

    Varga úgy rúgta rá 20 méterről a szabadrúgást, hogy a labda nem ment el a kapuig, lepattant előtte. Az igen! mások felrakják a pipába vagy min. erőből sarokra megy. De biztos csak a kapust akarta megtéveszteni. Mindegy, hazaadásnak jó volt.

    A "hivatalos" média majd szépítgeti a szégyent, és ha majd kedden esetleg nyerünk, a meccs végén biztos lesz ünneplés és himnuszéneklés.
    Pedig csak rá kell nézni a tabellára: 17 (!!) pontra vagyunk az elsőtől és negatív a gólkülönbség.
    Ezért tényleg érdemes önteni a pénzt a fociba.
    Legalább lenne egyetlen őszinte hang, miszerint alaposan elk.rtuk.
    De arra ne várjunk. A vezér szereti a focit.

    Az megvan, hogy nemhogy mi vagyunk messze a leggyengébb csoportharmadikok, de az összes többi csoportban még a 4. helyezetteknek is több pontja van?

    A sokak által előre lesajnált Ugrai kell..! Remélhetőleg nem csupán elsőmeccses bizonyítási vágy volt benne.

    A két leginkább közutálatnak örvendő magyar focista a két legjobb magyar focista jelenleg. Dzsudzsák az El-Abrakadabrából és Szalai a Hoffenheim padjáról alapvetően fontos, hogy játsszon. Máskülönben nagyon nehéz megadni a csapat komolyságát.
    Jó kérdés, hogy még a legkisebb nemzetek és a legrosszabb utánpótlások is egy posztra tudnak több szóba jöhető játékost kiállítani: jobb felfutó hátvéd, aki képes lezárni a saját szélét. Ha az első kiesik, szerintem Feröer is betesz egy ugyanolyan jobb-bekket.
    Erre nálunk? Egy szerencsétlen olyan szinten ugatja ott a focit, hogy öt (5) perc alatt az ellenfél rájön, ott a gyenge pont, játsszunk rá! A stúdióban Vanczák, kis túlzással bemehetett volna, nem lett volna rosszabb a helyzet. De még jobb lett volna, ha a másik (ma nem szereplő) szakkommentátor, Korsós Gyuri (41) szerepel a poszton. De mondhatnék bárkit. Az egész tetves NB I bármelyik aktív, honos jobbhátvédje jobb lenne Besénél. Minek játszatják?

    A meccsről: Az egyiknek kellett a pont, a másiknak nem. Elég jó felfogásban játszott a magyar válogatott, az elején, mondhatni egy kivétellel. Bese értelmetlen szerepeltetése az, ami egyetlen fellépése során sem kerülte el a figyelmemet. Most két perc alatt elintézte a csapatát. Persze ha tudja Gulácsi, hogy 1. ennyire hülye a jobbbekk, hogy kétszer is megtalálja, 2. ennyire jól kezeli ő a labdát, és ilyen jól áll a lábán, akkor az elsőnél biztos kirúgja akárhová azt a tököt.
    Annyira nem volt rossz a csapatunk, mint a kapusunk. De sajnos Bese és ő két perc alatt kinyírta a válogatottat. Plusz a negyedik gól.
    Gulácsi mellett szóljon, hogy őszintén és tisztán beszélt a két potyája szerepéről a meccs végén, mindkettőt a legrosszabbkor szedte be.
    Bese mellett szóljon, hogy lerúgták, és többet már nem tudott ártani. Jobbulást, és egy szerencsésebb második sportágválasztást!

    Ha Lovrencsics befejeli az ajtó ablak helyzetet és Gula nem bakizik 2 nagyot, akkor 3-3. Storck a legnagyobb! Megint kihozta a válogatottból a maximumot. smiley

    Egyébként a hollandok se jutnak ki a vb-re világsztárokkal. Nem tudom miért hiszik a magyarok, hogy a mi focistáinknak úgy kellene teljesítenie, mint európa krémjének, amikor legtöbbjüknek nincs meg az ehhez szükséges képzésük, tudásuk, tapasztalatuk, tehetségük.
    Ez pedig egy csapat sport, hiába véd remekül Gula a Lipcsében, Niko szárnyal a csapataiban, de itt nem tudnak mit csinálni, rájuk nyomja a bélyegét a többi amatőr.

    Amikor sorozatosan hazaadtuk a labdát ezen a csúszós talajon, és a svájciak egyre közelebb jöttek a kapunkhoz, éreztem, hogy baj lesz...
    Szerintem Gulácsi a legjobb kapusunk, kérdés, hogy mennyire viseli meg ez a meccs. Ha túl tud lépni, nem az ő posztja miatt kell aggódnunk.

    100 gólját kapja ugyanúgy, a Lipcsében is láttam a szélről kapott góljait. Olvassák a védéseit,de attól,hogy nekem teszel fel kérdést, inkább az illetékest kérdezd meg. CR meg egy más játékos, akit szintén megpróbálnak olvasni, ezért próbál váratlant húzni. A kézilabdát hoznám fel példának, a kapusok a legfontosabb tényező, ezért sokszor előre gondolkodnak, itt Gulácsi semmit nem tesz várja, hogy belelőjék a labdát.Ezen a szinten ritkán van ilyen. Olvasni kell a kapusnak is a támadókat,milyen lábbal rúg,milyen pozícióból.Sajnos nem csak rutintalan,és nem adok sok időt kikerül a Lipcséből is.

    nekem is feltunt.Miutan lejott Elek,a vedelem kivetelevel 170centis,60 kilos ember maradt nalunk.Shaquiri is alacsony,de meg lehet nezni,hogy miyen felspteste van

    Ja az edzőt, edzőket kihagytam, amíg nem tanítják meg a játékosokat embert fogni,és arról támadást vezetni, semmi keresnivalónk semmilyen világversenyen.Egy az egyben esélyünk nincs, így a terület védekezéssel nyomás alatt kell játszanunk és nem érünk fel, esetleg a pontrúgásokra. A sok zseni edzőt mind elzavarnám az anyjába.

    Nem az a baj,hogy egy kapus nem kaphat potyát,az,hogy amikor kell nem tud hozzátenni védéseivel.Kiszámítható kapusa játékosok szempontjából,és nézzük : két gól az övé.
    A Bese öngóljánál ugyanaz a hiba mint a többinél a rövid sarkat védi, mert oda nem szabad gólt kapni, erre mind a három gólt éles szögből a hosszúba rúgták,nem tudta olvasni a játékosok lehetőségét, a hosszú sarkat teljesen átadva nekik, esélye nem volt a hárításra.Ilyen esetekben kockáztatni kell,mivel közel 100 % biztonsággal a hosszú sarkat lövik a valamire való játékosok,csak a bugyuta magyar csatárok szoktak a rövidre rúgni,mert eszük az nincs csak a testük kipingálására.Sajnos a focit ésszel játsszák, így kapusnak is gondolkodni kell. Esélyt sem adott magának a védésekre és csapatának a tisztességes eredményre. Nem tartom jó kapusnak,de teljesen mindegy a sok selejt játékos mellett. Már a kiválasztásuk gyerekkorban el van rontva, mert 50 kg-os 170 cm-s játékosok fagylalt árusnak jók lehetnek,de nem a középpályára.Ott ütközni, gyorsan futni,és gondolkodni tudó játékos kell, aki fejelni is tud.A küzdeni tudást, az akaratot nem is említem mert azt nem tanulni kell, annak benne kell lenni a játékosnak, a sportolónak.

    Tény, hogy a szélső védőink rendkivülien gyengék voltak. Már irtam, hogy Korhutot csakis csereként szabadna használni képtelen felnőni a feladathoz. A jobb felén( a mi jobb felünkre gondolok )a golok előtt tőbszőr is szinte minden svájci támadásnál ott volt a szabad ember. Érdekes, hogy Budapesten is a másadik de még a harmadik golnál is a jobb felünk, rosszhelyen volt a védő, rossz időben és ezt tegnap este is tőbbszőr láthattuk. Amikor a svájciak az utólsó 20 méterben begyorsultak, akkor láthattuk igazán mennyire gyengék , tapasztalatlanok a védőink. Tisztelet a kivételnek.

    http://www.nemzetisport.hu/nso_cikkhozzaszolas/?cikk_id=2596283
    http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9018358
    https://ulloi129.hu/2017/10/07/kibeszelo-a-svajc-elleni-vb-selejtezore-2/
     
  4. avatar: magyarfutball.hu
     
  5. avatar: magyarfutball.hu
    2017.10.01, 23:02
    Hangya Szilveszter már a Vasas szombati bajnoki mérkőzésén sem tudott pályára lépni betegség miatt, így a nemzeti csapat keretéhez sem csatlakozott vasárnap Telkiben. Bernd Storck szövetségi kapitány a Vasas játékosának helyére Szabó Jánost, a Paksi FC balhátvédjét hívta meg, aki már vasárnap este meg is érkezett Telkibe. A szakmai stáb eddig is figyelemmel kísérte teljesítményét, ami a hétvégi bajnoki fordulóban is kitűnő volt, így Hangya kiesését követően a meghívásáról gyorsan megszületett a döntés.

    http://www.mlsz.hu/blog/2017/10/01/valtozassal-kezdodott-a-ferfi-a-valogatott-felkeszulese/
     
  6. avatar: magyarfutball.hu
    2017.09.27, 14:57
    Bernd Storck kihirdette azon labdarúgók névsorát, akik az OTP Bank Ligából csatlakozhatnak a válogatott kerethez.
    Bernd Storck pénteken hirdette ki azon légiósok névsorát, akikre számít a Svájc és Feröer-szigetek elleni vb-selejtezőkön. A szövetségi kapitány a hétvégi bajnoki fordulót követően véglegesítette az itthonról meghívott labdarúgók névsorát is.

    A két rendelkezésre álló, és korábban is kerettag Böde Dániel és Eppel Márton mellé a diósgyőri Ugrai Rolandot hívta meg Bernd Storck, míg egy sorral hátrébb Sallai Roland is csatlakozik a kerethez. Ugrai korábban már volt tagja a bő keretnek, de tétmérkőzésre készülő csapatba még nem kapott meghívót korábban. A portugálok ellen második sárga lapjukat begyűjtő két játékos közül nemcsak Dzsudzsák Balázsra számít a kapitány, hanem Fiola Attilára is, hiszen a selejtezősorozatot záró Feröer-szigetek elleni mérkőzésen már mindketten pályára léphetnek, amennyiben Bernd Storck szerepeltetésük mellett dönt.

    – Vasárnap napközben érkezik meg Telkibe a kerettagok többsége, hétfőn és kedden Telkiben zajlik a felkészülés – mondta az mlsz.hu-nak Bernd Storck, szövetségi kapitány. – Szerdán délután utazunk el Baselbe, ahol szombaton este lépünk pályára Svájc ellen. Vasárnap repülünk vissza Magyarországra, hiszen kedden este a Groupama Arénában vár ránk a selejtezősorozat utolsó mérkőzése Feröer-szigetek ellen.

    http://www.mlsz.hu/blog/2017/09/25/tizenket-itthon-jatszo-csatlakozik-a-legiosokhoz-a-vb-selejtezokre/
     
  7. avatar: magyarfutball.hu
    2017.09.22, 19:43 (szerk.: 2017.09.22, 19:46)
    Bernd Storck szövetségi kapitány megnevezte azokat a légiósokat, akikre számít a magyar válogatott utolsó két vb-selejtezőjén, a Svájc és a Feröer-szigetek elleni mérkőzésen. (A magyar labdarúgó válogatott kerete a Svájc elleni VB-selejtező mérkőzésre)

    A magyar válogatottra még két mérkőzés vár a jelenlegi világbajnoki selejtező sorozatban: október 7-én Baselben lép pályára a házigazda svájciak ellen, majd október 10-én a Feröer-szigetek válogatottját fogadja a Groupama Arénában. Bernd Storck szövetségi kapitány megnevezte azokat a légiósokat, akikre számít a két soron következő mérkőzésen.

    Ismét a tavalyi Európa-bajnokságon játszók adják a külföldön játszó kerettagok többségét. Mindössze Megyeri Balázs és Sallai Roland nem volt a keret tagja a 2016-os kontinenstornán. Ugyanakkor visszatérő is van az előző összetételhez képest, hiszen a Dijonban légióskodó Lang Ádámnak ismét meghívót küldött Bernd Storck szövetségi kapitány. Dzsudzsák Balázs csapatkapitány természetesen ezúttal is keret tagja lesz - annak ellenére, hogy eltiltás miatt a Svájc elleni mérkőzésen nem léphet pályára. Szalai Ádám, Pintér Ádám és Kleinheisler László továbbra sem egészségesek, így rájuk sem számíthat a szövetségi kapitány az októberi meccseken, Nikolics Nemanja pedig ismét azt kérte, hogy klubcsapatánál maradhasson, mivel az MLS-ben játszó támadó a Chicago Fire-ban előtte álló feladatokra szeretne koncentrálni.

    - Bár néhány külföldön játszó sajnos még mindig sérült, ennek ellenére jó és erős csapatunk lesz a pályán a Svájc és Feröer-szigetek elleni mérkőzéseken - fogalmazott Bernd Storck az mlsz.hu-nak. - Minden játékos tudja, hogyan készüljön fel profi módon a válogatott mérkőzéseire, ahogy ezt azt előző két alkalmával is bizonyították. Lettország ellen ugyanolyan jó stílusban játszottunk, mint korábban és magabiztosan nyertük meg a mérkőzést, a regnáló Európa-bajnok ellen pedig nagyszerűen játszottunk még úgy is, hogy több mint 60 percen keresztül csak tíz játékosunk volt a pályán. Ugyanezen a sikeres úton szeretnénk tovább haladni az utolsó két vb-selejtezőn is, az idei utolsó hazai tétmeccsünkön pedig szeretnénk újra boldoggá tenni fantasztikus szurkolóinkat és a mérkőzés végén együtt ünnepelni velük.

    A 12 légiós mellett természetesen itthon játszó labdarúgók is tagjai lesznek a keretnek, az ő személyükről azonban az OTP Bank Liga hétvégi fordulóját követően dönt majd Bernd Storck.

    http://www.mlsz.hu/blog/2017/09/22/bernd-storck-tizenket-legiost-hivott-meg-keretebe/
     
  8. avatar: magyarfutball.hu
    2017.09.07, 09:50 (szerk.: 2017.09.22, 19:45)
    Dzsudzsák Balázs, Fiola Attila és Priskin Tamás eltiltás miatt nem léphet pályára
     
  9. avatar: magyarfutball.hu
    2017.09.02, 17:29 (szerk.: 2017.09.02, 17:29)
    A Svájc elleni, október 7-i (Basel, 20.45) vb-selejtezőre szeptember 5-én 10.00 órakor kezdődik a hivatalos mérkőzésjegyre váltható utalványok árusítása. A névre szóló utalványokat október 5-én, 16.00 óráig, vagy a készlet erejéig lehet megvásárolni 11.000 forintos egységáron. Utalványok vásárolhatók a meccsjegy.mlsz.hu oldalon, illetve személyesen közel 350 értékesítési ponton a TEX viszonteladóknál.

    Az utalványokat a mérkőzés helyszínén, a baseli St-Jakob Parkban (4052 Basel, St.Jakobs-Strasse 395) lehet átváltani a mérkőzés napján 14.00 órától a mérkőzés kezdetéig

    http://www.mlsz.hu/blog/2017/09/01/jegyinformaciok-a-svajc-es-feroer-szigetek-elleni-vb-selejtezokre/