magyarfutball.hu

fénykép helye
alias
Maki
@mdavidd8
Mákvirág
Mákos
nemzetiség
Magyarország
életkor
29 éves
poszt
középpályás
kapcsolódó személy
kapcsolódó weboldalak

játékos

pályafutás
Pécsi MFC
2012 - 2015. július
Puskás Akadémia FC
2015. július - 2018. augusztus 31
Diósgyőri VTK
2018. szeptember 3 - 2021. június 21
Vasas FC
2021. június 21 - 2023. június 9
Szeged-Csanád Grosics Akadémia
2023. augusztus 17 -
eredmények / elismerések
?
Márkvárt Dávid 2015
2015-ben a Puskás Akadémia játékosaként
Sportcsaládból származom, édesapám egykor játszott a szekszárdi NB III-as csapatban, és a környéken alacsonyabb osztályban is. Később pedig, amikor tehették, anyukámmal rendre eljöttek minden meccsemre. Én már kicsi gyermekkoromban rajongtam a labdáért, kiscsoportosként levittek a szüleim focizni. Ez folytatódott az iskolában, illetve az utánpótlás-neveléséről híres Szekszárdi UFC-ben, ahonnan az általános iskola elvégzése után kerültem Pécsre.1


Pécsi MFC, 2012-2015

Nincs messze a baranyai megyeszékhely, de sokat számított az is, hogy nagyon át akartak igazolni, több edző is biztatott, hogy fejlődni tudok a PMFC-ben. Amikor 2013. elején Márton Gábor lett a vezetőedző, bátran nyúlt a fiatalokhoz, télen végig az első csapattal edzettem, sorra kaptam a játékperceket a felkészülési mérkőzéseken, az első tavaszi fordulóban pedig győztes mérkőzésen debütáltam az élvonalban az MTK ellen. Ettől kezdve minden villámgyorsan történt, egyre többször kaptam helyet a kezdőcsapatban, majd a következő években a PMFC alapembere lettem. A 22 éves öcsém, Patrik is hozzám hasonló pályán indult el, a szekszárdi éveket követően Pécsre került, jelenleg pedig az NB III-as Kozármislenyben szerepel.1


Puskás Akadémia FC, 2015-2018

A Pécs kizárása után szerencsére nagyon sok ajánlat közül válogathattam, végül az döntött a PAFC mellett, hogy rajtuk éreztem leginkább, hogy szeretnének a csapatukban látni, illetve a pécsi edzőm, Robert Jarni is Felcsúton folytatta. Az első szezon nem a tervek szerint alakult, kiestünk, de meg sem fordult a fejemben a távozás, igyekeztem az NB II-ben is minél jobban teljesíteni. Nehezen indult a következő idény, de végül magabiztosan, és korán sikerült bebiztosítani a feljutást. A harmadik év lett a legjobb, a bajnokságban a 6. helyen végeztünk, a Magyar Kupa döntője pedig egyszerre óriási élményt és óriási csalódást jelentett a vereség miatt.1


Diósgyőri VTK, 2018-2021

Szinte a semmiből jött a váltás, augusztus közepén még kezdőként játszottam a Kisvárda ellen, majd kereshettem új klubot. Felidéződött a legutóbbi klubváltásom, ismét több ajánlatot kaptam, és azért választottam a DVTK-ét, mert ők hívtak a legintenzívebben, nem feledve azt sem, hogy ez egy nagy múltú klub, komoly szurkolótáborral és infrastruktúrával. Már három éve is kerestek, de úgy látszik, ebben az esetben is igaz az, hogy ami késik, nem múlik mondás, végül eljött a piros-fehérbe öltözésem ideje is. A döntésem előtt több emberrel konzultáltam, többek között azokkal, akik Diósgyőrből érkeztek Felcsútra, és dolgoztak már Fernando Fernandezzel. Ők is megerősítették, hogy ez a játékstílus fekszik nekem, gyorsan be fogok illeszkedni.1

...

Vasas FC, 2021-2023

...

Szeged-Csanád Grosics Akadémia, 2023-

...
forrás
Készült az
1 - http://dvtk.eu/16339-Imadom_a_sportot-cikk-labdarugas
interjúinak, írásainak felhasználásával.
 
 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: magyarfutball.hu
  2021.06.22, 18:09
  A Vasashoz való igazolása kapcsán:
  Remélem a Vasasban is hasonlóan színvonalas teljesítményt nyújt, mint a DVTK-nál az utolsó évben. Nem túl korrekt dolog a kiesés után lelépni, főleg egy másik NB II-es csapathoz. A Vasas is már nem tudja, hogy kiket vásárolgasson össze ahelyett, hogy tudatos csapatépítést csinálnának, tehetséges fiatalokkal. Ha feljutnak, rögtön venni fognak 10 külföldit... lehetőleg 30 év felett...

  amúgy nem feltétlenül ő lépett le: a Vasas hajlandó volt pénzt is adni érte, a Diósgyőr meg hajlandó volt azt el is fogadni. a játékosnak meg szinte már tökmindegy is, hogy melyik NB2-es klubban lébecol.

  Márkvárt Dávid kifejezetten tehetséges, jó képességű játékos (volt).
  nála valószínűleg fejben vannak komoly problémák, illetve lehetséges, hogy nem az a klasszikus "győztes típus".
  neki kellett volna a csapatot a hátán vinni az NB1-ben is, de bizonyította, hogy erre alapvetően nem alkalmas.
  inkább egy jó iparos típus lenne, de arra sem a posztja, sem az alkata, sem a képességszinje nem "jogosítja fel".
  talán a Vasasban bebizonyítja az ellenkezőjét.

  Nagy terhet raktak rá a DVTK-nál,amit nem tudott kellően viselni.Ő is az a játékos,hogy hamar passzoljam el a labdát,mindegy,hogy hova,csak ne rontsak.Akár ki is jöhet neki a lépés a Vasasnál,de ebből NB.III lesz.

  Nem vagyok diósgyőri, de a tv-n én úgy láttam, hogy a horvát edző nem sok lehetőséget adott neki.
  Biztos vagyok benne, hogy egy olyan edzőnél aki bízik benne és olyan játékosokkal akik játszák a focit újra megmutathatja a tehetségét.
  Sok sikert kívánok neki, mert jó játékos és intelligens ember.

  https://www.nemzetisport.hu/nso_cikkhozzaszolas/?cikk_id=2833861
   
 2. avatar: magyarfutball.hu
  2015.07.19, 09:14
  A Fradiba való esetleges igazolása kapcsán:
  Jelenleg a kezdőnkbe biztosan nem férne be, de kiegészítő embernek jó lenne.

  Az a baj, hogy mivel 1994-es, ezért már nem tartozik bele azok közé a fiatalok közé, akikből 1-nek pályán kell lenni, ha támogatást akarsz, ez viszont nem mellette szól.


  Szerintem azért nem véletlenül választották meg a legjobb fiatalnak... egy próbát megérne, mert most valszeg diszkont áron kapjuk meg... Dibusz mindenesetre győzködi erősen... smiley


  Ebből a csávóból hiányzik az az alázat, ami ahhoz kellene, hogy felvegye a harcot Gerával és Hajnallal a csapatba kerülésért. Számomra meglepő módon élő a szerződése az NB3 ellenére, ezért őszintén remélem nem fizetünk érte. Kiesés ellen küzdő csapatban volt az elmúlt 2 évben kábé 6-8 jó meccse. Esetleg, ha ingyen jönne.....de nem is nagyon akar. Nagy Ádiban sokkal többet látok. Nem egy beszarós gyerek, jó helyen van nála a labda, magabiztos. Doll nem véletlenül nem félt bedobni a kupadöntőn. Most az U20-as vébén is a jobbak között van. Kábé ő és Kalmár tudott számottevően párharcokat nyerni a nigériaiak ellen. A többiek pattogtak le a csupaizom afrikaiakról.
  Szerintem a hozzá hasonló típusú játékosokért még véletlenül sem kellene fizetni egy vasat sem. Kábé, mint Bognár.


  Márk várt. De meddig? Ez lesz a veszte.


  Persze hogy vár, mert megy a para, hogy ide kevés.
  Tudja jól, hogy a Puflában stabilan játszhatna, míg nálunk ez nagyon necces.
  Nagy Ádámban egyébként én bőven látok annyit (ráadásul a megnyilvánulásai alapján sokkal szimpatikusabb, szerényebb, alázatosabb kiskölyök is), mint Márkvártban és aki fosik a Fraditól, a megmérettetéstől, az az emberke valóban menjen is inkább Felcsútra!
  Ott eljátszogathat és a súlyos teher meg a kritikák szele se nagyon fogja meglegyinteni!


  Megmondom baromi őszintén, hogy engem ez a gyerek rohadtul nem hozott eddig lázba a pályán nyújtott teljesítménye alapján!
  Radó Andrist is sokan fikázzák, pedig ő ehhez a kisgyerekhez képest klasszis játékos a bohócligánkban. Persze mindkettővel lenne mit melózni még jócskán, mert nagyjából 20 kilósak, de attól még tény, hogy a szombathelyi legény lényegesen jobb futballista már most nála. Talán az egyetlen jelentős tényező, hogy nem ugyanaz a poszt és emiatt elképzelhető, hogy mindkettejükre szükségünk lenne, amennyiben szeretnénk megfelelni az mlsz legújabb "okosságának".


  Márkvárt? Ősszel élőben is láthattuk az arénában. Mezzel együtt 35 kg, a hisztin kívül mást nem nagyon mutatott. Pécs szintű csapat az ő színtere és nem a Fradi. Úgy járna mint Ugrai, aki máshol megélne, de a Fradiban csak a kispad jutott, vagy még az sem. Nem véletlen, hogy menni akar. Egy ideig jó dolog eljátszani azzal a tudattal, hogy Fradi játékos vagyok, de egy idő után a kispad feltöri a feneket. Ha komolyan akarunk erősíteni magyar játékosokkal, akkor a Győrből kéne vadászni. Plusz Radó, akit nem nagyon kedvelek, de ő talán képes lenne bejátszani magát a csapatba, természetesen csak akkor, ha a hiszti helyett az alázat veszi át a szerepet.


  Jelenleg a céljainkhoz nem gondolom hogy erősítés lenne , ám nem írnám le a srácot , hiszen nem tudni , sokkal jobb képességű csapatban , mire lenne képes ! ami fontosabb , ide könyörögjön , imádkozzon kopogtasson hogy jönni akar ha nem akkor nem is kell , ide csak az jöjjön aki a fentieknek megfelel !
  Azt nagyképűség nélkül állítom , idehaza , csak a Ferencváros az ahol oda is figyelnek egy játékosra , itt menybe mehet , fejlődhet ,
  karriert csinálhat , közönség előtt játszhat .
  Nagyon remélem Orosz Pali nem könyörög , már ha van abban igazság , hogy érdeklődik a klub iránta .


  Én is azt vettem le at tv-s meg netes nyilatkozataiból, hogy csöppet beképzelt és nem az a küzdő tipus...én se forszíráznám...inkább a mostani u21-es csapatból beépíteni valakit.


  Nagy Danihoz képest erősítés, de egy Vargához képest visszaesés. 300E euróért nem kell, legalábbis nekem biztos nem. Lehet egy év múlva ha kicsit felveszi ezt a ritmust hatalmas erősítés lenne, de jelenpillanatban EL-re nem jelentene nagy erősítést, de nekünk meg oda kell játékos.


  Márkvárt nem is tudom,ügyes gyerek,gyors,nincs vele baj,de valahogy mégse kívánom ide. Viszont ha azt nézzük,hogy Havojics,Kukuruzovics,Nagy Dániel szint volt eddig,akkor bőven erősítés lenne a Dávid gyerek.

  http://ulloi129.hu/2015/06/07/markvart-is-kepben/#more-117805