magyarfutball.hu

Magyarország - Svájc 1 : 2 18:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
hivatalos, barátságos válogatott mérkőzés
760. hivatalos válogatott mérkőzés
helyszín : Limasszol, Tsirion Athlítiko Kentro
játékvezető : Socratous Socratis (Ciprus)
nézőszámok:
  1. football.ch: 100
  2. nb1.hu: 100

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: magyarfutball.hu
     
  2. avatar: magyarfutball.hu
    2014.02.13, 22:14
    Limassol, február 13., 18.05
    A megfiatalított válogatottunk nem tudta meglepni a svájciakat – és tegyük hozzá, a magyar szurkolókat sem.
    A meccs a magyarok szája íze szerint kezdődött. Válogatottunk ugyanis mezőnyfölényben futballozott, pontos passzokkal építette a támadásait, igaz, igazán nagy gólveszélyt nem sikerült kialakítani a svájci kapu előtt. A félidő második felében némiképpen feljöttek a svájciak, és akadt két olyan helyzetük, amelyeknél csak Baboson múlott, hogy nem kaptunk gólt.
    Aztán a szünetet követően sajnos a kapusunk teljesítménye sem volt elég. A svájciak felgyorsították a játékot, s ezzel még nem lett volna baj, de sajnos a magyar futballisták roppant pontatlanul passzoltak, alig birtokolták a labdát, s ezzel megkönnyítették a svájciak dolgát.
    Gellei Imre több cserével próbálta megváltoztatni a játék menetét, ám kevés sikerrel járt. Észrevehető volt, hogy a játékosaink összeszokatlanok, nem érezték egymás mozgását. Ráadásul a vezetésük tudatában roppant rutinosan futballoztak a svájciak, sok rövid, pontos passzal lassították a játékot, s amikor valamelyik magyar játékos mégis labdát szerzett, azonnal szabálytalankodtak, megakasztották a támadást.
    Aztán úgy negyedórával a vége előtt a mieink – talán a hiábavaló rohanás miatti dühtől vezérelve – elkezdtek keményen letámadni, így többször sikerült labdát szerezni, és támadást kezdeményezni. Gyepes gólja így akár megérdemeltnek is mondható. A szépítés után továbbra is támadásban maradt a válogatottunk, de a ciprusi játékvezető úgy gondolta, hogy nem ad esélyt a magyaroknak az egyenlítésre, nyilván ezért nem adta meg Gyepes újabb fejesgólját…
    Persze, az esély amúgy egy teljes meccsen keresztül megvolt...
     
  3. avatar: fgymat
    2013.05.26, 08:48 (szerk.: 2017.02.13, 15:08)
    Limasszol, 2002. február 13., szerda (MTI) - Gellei Imre, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szerint a csehek megérdemelten győzték le csapatát 2-0-ra a ciprusi négyes torna keddi elődöntőjében.
    - Ellenfelünk mindkét félidőben egy góllal jobb volt, ezért reális eredmény született - mondta a szakvezető az MTI-nek. - Sok ilyen erősségű ellenféllel kell találkoznunk, hogy a játékosok megszokják a nagy iramot és megtanuljanak pillanatok alatt jó döntéseket hozni. Sajnálom, hogy egyetlen helyzetünket sem tudtuk kihasználni, ezen a téren sürgősen javulnunk kell.

    A szakember Bodnár László, Kabát Péter, Kuttor Attila, Juhár Tamás és Király Gábor teljesítményével volt elégedett.
    - Bodnár elszántan, nagyon harcosan játszott, igaz elég sokat hibázott. Mégis úgy érzem, hogy a védelem jobb oldalán ő lehet a jövő embere. Kuttornak és Juhárnak rengeteg dolga volt a klasszis cseh csatárokkal, mindketten jól látták el feladatukat. Kabát teljesítménye is tetszett, őt sajnos sérülés miatt le kellett cserélnem. Király hibátlanul védett, a gólokról nem tehetett.

    A mérkőzés után Mátyus elutazott Cottbusba, mert klubja csak a csehek elleni meccsre engedte el. Dárdai Pál, a Hertha BSC középpályása családi okok miatt nincs Cipruson: a futballistának kedden késő este megszületett a második fia, akit Mártonnak hívnak.

    A válogatott szerdán 16 órakor Limasszolban a harmadik helyért Svájccal találkozik. Gellei Imre a délelőtti edzés után, 11 óra körül jelöli ki kezdőcsapatát.

    Gellei Imre, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a szerda délelőtti edzést követően kijelölte kezdőcsapatát a Svájc elleni, 16 órakor kezdődő mérkőzésre. Az együttesben egy újonc, az újpesti Korolovszky Gábor kapott helyet, a csatársorban Kenesei Krisztián mellett Tököli Attila vagy Waltner Róbert kezd. Erről csak közvetlenül a találkozó előtt dönt a szakvezető.

    Gellei Imre, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a Svájc elleni mérkőzés előtt úgy döntött, hogy Waltner Róbert lesz Kenesei Krisztián társa a csatársorban. Tököli Attila a kispadon foglal helyet.

    A 4. helyen végzett a magyar labdarúgó-válogatott a ciprusi négyes tornán, miután a "bronzmérkőzésen" 2-1-re kikapott Svájctól.

    Ciprusi torna, a 3. helyért:

    Svájc-Magyarország 2-1 (0-0)
    Limasszol, 200 néző v: Szokratusz (ciprusi)
    gólszerzők: Magnin (53.), H. Yakin (56.) illetve Gyepes (82.)
    sárga lap: N,Kufo (12.), Mazzarelli (70.), M. Yakin (88.) illetve Gyepes (15.), Böőr (51.)

    Svájc: Fabrice Borer (Pascal Zuberbühler, a szünetben) - Marc Zellweger (Giuseppe Mazzarelli, a szünetben), Murat Yakin, Patrick Müller (Marco Zwyssig, 55.), Bruno Berner - David Sesa (Francesco Di Jorio, 78.), Raphael Wicky, Johann Vogel (Fabio Celestini, 58.), Ludovic Magnin - Hakan Yakin, Blaise N,Kufo (Ricardo Cabanas, 64.)

    Magyarország: Babos Gábor - Bodnár László, Korolovszky Gábor, Gyepes Gábor, Szamosi Tamás - Bárányos Zsolt, Pető Tamás (Böőr Zoltán, a szünetben), Lisztes Krisztián (Győri János, a szünetben), Füzi Ákos (Gera Zoltán, a szünetben) - Kenesei Krisztián (Halmosi Péter, 70.), Waltner Róbert (Tököli Attila, 62.)

    3. perc: Lisztes húzott el a jobb oldalon, a kapu elé emelt, az érkező Füzi elől Borer kapus az utolsó pillanatban szedte fel a labdát.
    20. perc: Sesa szabadrúgása után a labda megpattant Waltner lábán, Babos bravúros vetődéssel mentett.
    27. perc: Sesa szögletét követően N,Kufo az ötösről fejelt kapura, Babos látványos mozdulattal fogta meg a jobb sarok felé tartó labdát.
    53. perc: Bárányos veszítette el a labdát a magyar térfél közepén, Magnin két védőt is becsapott, betört a tizenhatoson belülre, majd tizennégy méterről a jobb alsó sarokba lőtt (1-0).
    56. perc: N,Kufo baloldali beadása után Hakan Yakin 5 méterről a léc alá fejelte a labdát (2-0).
    82. perc: Bárányos ívelt be szabadrúgást a jobb oldalról, Győri visszafejelte a labdát, Gyepes négy méterről a rosszul kifutó Zuberbühlert megelőzve az üres kapu felé csúsztatott, Murat Yakin már csak a gólvonal mögül tudott tisztázni (1-2).
    93. perc: szabadrúgás után az ötös jobb sarkán Gyepes magasabbra ugrott, mint a svájci kapus, s a kapu közepébe fejelte a labdát. A játékvezető azonban érvénytelenítette a találatot, mert úgy látta, hogy Gyepes szabálytalankodott.

    A nicosiai fináléban 18 órától a házigazdák Csehországgal találkoznak.

    Gellei Imre, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya:
    - Jól kezdtünk, az első 20 percben mi irányítottuk a játékot. Afolytatás kiegyenlített küzdelmet hozott, a második félidőben öt perc alatt két gólt kaptunk, mert a svájciaknak jobban sikerültek a cseréik, mint nekünk. A hajrában mindent megtettünk az egyenlítésért, de a játékvezető az utolsó percben érvénytelenítette a gólunkat.

    forrás:
    MTI
     
  4. avatar: Giovanni
    2013.02.06, 11:39
    Szubjektív élményem a meccsel kapcsolatban, hogy az MR tippjátékán sikerült megnyernem életem eddigi legnagyobb tárgynyereményét, egy hátizsákot! smiley
    (Telibe találtam a végeredményt.)
     
  5. avatar: magyarfutball.hu
    2010.09.04, 10:21
    A svájci szövetség honlapja 2002-ben (a címer miatt):
    http://web.archive.org/web/20020530231545/http://www.football.ch/
     
  6. avatar: magyarfutball.hu
    2010.01.10, 20:43 (szerk.: 2017.02.13, 15:04)
    Érdekesebb momentumok:

    A találkozó ötperces késéssel kezdődött, a labdát N'kufo indította útjára.

    2. p.: Kenesei jobb oldali szöglete után Waltner hat méterről fejelt kapura, de a labda a jobb kapufa mellé szállt.
    9. p.: Az elmúlt percek eseménytelen játéka után újra a magyarok villantak: Pető adott nagyszerű labdát a védők között helyezkedő Keneseinek, aki 15 méterről, jobbal lőtt, de a labda levágódott Vicky lábáról.
    12. p.: N'kufo fogta meg kézzel a labdát, ezért sárga lapot kapott.
    15. p: Lisztes a 16-os bal sarkától, szabadrúgásból emelt a kapu elé, de Kenesei elől Zellweger felszabadított.
    18. p.: Jobb oldali svájci támadás végén N'kufo kapott labdát 14 méterre a kaputól, de kissé kisodródott, ezért a lövése nem okozott veszélyt, a labda a kapu előtt szállt el.
    20. p.: N'kufo adott be jobbról, középen nagy lendülettel érkezett H. Yakin, Babos azonban - másodszorra - megszerezte előle a labdát.
    24. p.: Lisztes lendült előre a bal oldalon, majd nagyszerű labdát adott a középen sprintelő Keneseinek, ő azonban ahelyett, hogy a mellette már ziccerbe érkező Waltnerhez adott volna, cselezni kezdett, így oda lett a gólhelyzet.
    29. p.: Jobb oldali svájci szögletet követően N'kufo fejelhetett kapura 7 méterről, ám a labda a kapu közepébe tartott, Babos pedig könnyedén védett.
    32. p.: Gyepes kapott sárga lapot kezezésért
    34. p.: Hiába a magyar mezőnyfölény, mégis a svájciaknak volt ziccerük. A védőink N'kufót hagyták egyedül, a csatár egyedül vezette a labdát Babos felé, ám amikor 14 méterről lőni akart, a bal lábával elpöckölte a labdát a lendülő jobb elől, és Babos védett.
    39. p.: Berner a bal oldalon lefutotta a labdával Bognárt, majd középre adott, Babos azonban kivetődve megfogta a labdát a berobbanó N'kufo elől. Az ellentámadásnál Szamosi indította a bal oldalról Keneseit, ám a védők szerelték a csatárt.
    41. p.: Magnin és Sesa végzett el kisszögletet a bal oldalon, és mert senki nem támadta őket, Sesa megindult a kapu felé, majd 14 méterről, az alapvonaltól öt méterre lőtt, Babos azonban a mezőnybe öklözte a labdát.

    A szünetben cserélt Gellei Imre, Lisztes helyett Gera, Pető helyett Győri, Füzi Ákos helyett pedig Böőr Zoltán lépett pályára. Cseréltek a svájciak is, a kapus Borer helyett Zuberbüller védett, Zellweger helyett pedig Mazzarelli játszott tovább.

    47. p.: Magnin emelte középre a labdát a bal oldalról, de Babos kilépett a kapujából, és magasra ugorva könnyedén védett.
    51. p.: Böőr kapott sárga lapot, mert buktatta Sesát.
    54. p.: Bárányost szerelte Magnin meglehetősen erőszakosan, sőt, mondhatni, szabálytalanul a bal oldalon, majd miközben a magyarok reklamáltak, előrelendül, és 17 méterről ballal lőtt, s a labda a kapu bal oldalában kötött ki, 0-1.
    55. p.: Kenesei bal oldali szabadrúgása után Vicky fejelte szögletre a labdát Gera elől. Kenesei szöglete után a kapust meglepte, hogy senki nem fejelt a labdába. Murat Yakin kiperdítette a labdát, de Győri lőhetett, és lehet, hogy a lábak alatt a gólvonalon túlra csúszott a labda, minden esetre a kapus visszavetődött, és védett, a bíró pedig nem ítélt gól. Pontosabban, sajnos ítélt…
    56. p.: Bárányos veszítette el a labdát a bal oldalon, N'kufo előre lendült, majd a 16-os mellől középre emelt, Hakan Yakin pedig 8 méterről a kapu jobb oldalába fejelt, 0-2.
    69. p.: A svájciak elégedetten passzolgatnak hátul, a mieink kétségbeesetten kergetik a labdát, de a kapuk nem kerülnek veszélybe, mígnem Szamosi labdaszerzése után a védő lőhetett volna, ám ő inkább passzolt - ez volt a rosszabb megoldás.
    71. p.: Keneseit akasztotta meg Mazzarelli, ezért sárga lapot kapott.
    80. p.: Halmosi lódult előre a bal oldalon, majd a 16 oldalvonalától középre emelt, Gera elől azonban az utolsó pillanatban Vicky kirúgta a labdát.
    82. p.: Bárányos jobb oldali szabadrúgása után a bal oldalról Győri fejelte vissza a labdát, amit középen, 7 méterről Gyepes fejjel továbbcsúsztatott, és a labda a jobb oldalon átcsúszott a gólvonalon, 1-2.
    88. p.: Murat Yakin kapott sárga lapot időhúzásért - a játékvezető jelezte, hogy "halmazati büntetésül" három percet hosszabbít.
    90. p.: Hakan Yakin lőtt kapura 18 méterről, középről, de a labda kevéssel a jobb felső sarok felett szállt el.
    93. p.: Socratous játékvezető egész meccses teljesítményére tette fel a koronát azzal, hogy nem adta meg Gyepes (Gera beadása után született) teljesen szabályos fejesgólját...

    forrás:
    http://web.archive.org/web/20020911162530/www.borsodiliga.hu/m/2002/0213magyarsvajc.htm
     
  7. avatar: fgymat
    2009.05.27, 20:31 (szerk.: 2017.02.13, 15:03)
    A svájciakkal nagyjából azonos játékerőt képviselünk. Bár éppen a mérkőzés reggelén kapott nyilvánosságot a FIFA világranglistája, ahol helyet cserélt a két csapat. Svájc előre lépett a hatvanhetedik, mi pedig hátra csúsztunk a hatvannyolcadik helyre.
    A mérkőzés tétje tehát a torna harmadik helye volt. Vagy úgy is fogalmazhatnánk ki lesz az utolsó.

    Az első félidő kiegyenlített, inkább gyenge, mint közepes színvonalú csatát hozott. Némi fölényben mi játszottunk, de a svájciaknak voltak veszélyesebb helyzeteik.
    A második játékrész elején Magnin szabálytalannak tűnő szereléssel szerezte meg a labdát Bárányostól. A játékvezető azonban nem látott okot szabadrúgásra. Miközben labdarúgóink reklamáltak, a svájci játékos már tovább robogott. Becsapott két védőt, betört a 16-osra és tizennégy méterről laposan a jobb alsó sarokba továbbított. A következő percben egy magyar szöglet után alakult ki kavarodás a "helvét" kapu előtt. Győri lövése után többeknek volt olyan érzése, hogy a lábak között-alatt már a gólvonalon túlra került a labda, mire a kapus hátra vetődve elcsípte. A bíró viszont úgy látta nem volt gól. Bezzeg a következő percben... Bárányos veszítette el a labdát a térfelünk közepén. A megszerzett labdával N'Kufo jött előre a baloldalon, majd a 16-os mellől beadott és a középen érkező H. Yakin hat méterről fejelt a kapuba. Az elégedett svájciak ezután már csak labdázgatta. Kevesebb, mint tíz perc volt hátra, amikor szabadrúgáshoz jutottunk. Bárányos végezte el a büntető rúgást a jobb oldalról. Átemelt a másik oldalra, ahonnan Győri visszafejelt középre. A pontosan Gyepes fejére érkező labdát Ő ügyesen csúsztatta tovább, az üresen maradt svájci kapuba. A hosszabbítás perceiben fejjel még egyszer a "helvétek" kapujába juttattuk a labdát. Ismét egy szabadrúgás után és ismét Gyepes volt a gólszerző, de a bíró lökés címén érvénytelenítette a találatot.

    Játékvezetés ide vagy oda a tény, hogy csakúgy, mint a FIFA világranglistán, Svájc itt is megelőzött bennünket egy hellyel. A torna sorrendje: Csehország, Ciprus, Svájc, Magyarország.

    forrás:
    mafoci
     
  8. avatar: magyarfutball.hu
    2008.09.17, 12:52
    2002-es ciprusi négyes torna (Csehország, Ciprus, Svájc, Magyarország részvételével) 3. helyéért kiírt válogatott találkozó.