magyarfutball.hu

Portugália - Magyarország 3 : 0 20:45

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
  1. Portugália - Magyarország 2017
  2. Portugália - Magyarország 2017
  3. Portugália - Magyarország 2017
  4. Portugália - Magyarország 2017
  5. Portugália - Magyarország 2017
  6. Portugália - Magyarország 2017
  7. Portugália - Magyarország 2017
  8. Portugália - Magyarország 2017
  9. Portugália - Magyarország 2017
  10. Portugália - Magyarország 2017
  11. Portugália - Magyarország 2017
  12. Portugália - Magyarország 2017
mérkőzés értékelése

mérkőzés: 2.67 (6 szavazat)

játékvezető: 3.67 (6 szavazat)

hangulat: 3 (6 szavazat)

1...5
tippjáték
tippek
  1. 1 : 2 (8)
  2. 2 : 3 (8)
  3. 3 : 0 (4)
  4. 2 : 1 (3)
  5. 2 : 2 (3)
  6. 0 : 0 (2)
  7. 0 : 1 (2)
  8. 1 : 1 (2)
  9. 1 : 3 (2)
  10. 3 : 2 (2)
  11. 3 : 3 (2)
  12. 3 : 4 (2)
  13. 0 : 3 (1)
  14. 2 : 0 (1)
  15. 2 : 4 (1)
  16. 3 : 1 (1)
  17. 4 : 1 (1)
  18. 4 : 4 (1)
  19. 5 : 6 (1)
Világbajnokság 2018 selejtező
915. hivatalos válogatott mérkőzés
helyszín : Lisszabon, Estádio da Luz
játékvezető : Marciniak Szymon (Lengyelország)
nézőszámok:
  1. fpf.pt: 57.816
  2. mlsz.hu: 57816 (3000 magyar)
  3. nso.hu: 57.816
  1. 32' André Silva 1 - 0
    36' Cristiano Ronaldo 2 - 0
    sárga lap 61' Dzsudzsák Balázs
    65' Cristiano Ronaldo 3 - 0
    sárga lap 76' Gera Zoltán
    sárga lap 83' Kádár Tamás

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: Zsorzsinju
     
  2. avatar: magyarfutball.hu
    2017.03.26, 17:05
    BERND STORCK NAGYON MERÉSZET HÚZOTT

    Juhász Roland visszavonulásával és Guzmics Richárd kiesésével tudvalevő volt, hogy eddig élesben ki nem próbált középső védőkkel kell majd harcba szállnunk Lisszabonban, de az újonc Vinícius beépítésével és a tétmeccsen nem igazán begyakorolt három középső védős szisztémával Bernd Storck nagyon merészet húzott.

    A három középső védős rendszer egyik nagy előnye, hogy – megfelelő alkalmazása esetén – a kétcsatáros játék elleni védekezést is nagyban javítja. A portugálok ellen ez azért is lett volna fontos, mert várható volt, hogy Cristiano Ronaldo folyamatosan rámászik André Silva nyakára, vagy akár az ő kezdeti pozíciójába is, ezért kellett azt elérni, hogy a tizenhatoson belül ezt a két embert lehetőleg minél kevésbé engedjük szabadon garázdálkodni.

    A három középső védő adta lehetőségek ezt még annyival is megspékelik, hogy egy ember ki tud mozogni a védővonalból anélkül, hogy őrületesen nagy szabad területek nyílnának, mert két ember még ebben az esetben is őrizheti a veszélyes zónákat.

    A portugálok nem okoztak óriási meglepetést, a kezdeti 4-3-3-as felállásuk gyorsan elmosódott a támadósor helyzetváltoztatásaival: ezzel gyakorlatilag 10 percig tudtuk tartani a lépést. Ebben a periódusban láthattuk azt, ahogy a vissza-visszalépő André Silvát egyszer-egyszer hatékonyan üldözte a kilépő védőnk (Lang a félpályáig is), ezzel pedig a portugál támadásépítéseket akképpen egyszerűsítettük, hogy a hazaiak az első negyedórában céltalanul ívelgették a támadóikra a labdákat.

    kép
    A mérkőzés elején magasabbra tolt magyar védelmi vonal, a három középső védőből itt Lang kúszik fel André Silvával egészen a félpályáig

    Ez a kompakt mozgás, egymás kisegítése hozzávetőlegesen 15 percig tartott, aztán a felíveléseket felváltotta az, hogy a visszalépő André Silva vagy Ronaldo igyekezett kimozgatni a hátsó hármast, a fellépő Guerreiro pedig az üresen maradó bal oldalról próbálta megbontani a védelmet, és így bejátszani a labdát valamelyik érkezőnek.
    Az első gól is ilyen szituációból alakult ki: a belső védőfal a kilépő védőkkel sokszor elcsúszott, ilyenkor pedig a szárnyvédőink másztak be többször a középső védők nyakára.

    Így maradhatott hatalmas terület a fellépő védők, főleg Raphael Guerreiro előtt. A portugál vezető gól előtti támadásnak minimum két kulcsjelenete volt, ez pedig elindította azt a láncolatot, amelynek a végén André Silvának végül már csak bele kellett tennie a jobb belsőjét a labdába.

    A támadást egy laposan feljátszott labdával indították André Silva felé, akit Kádár Tamás követett serényen. A kimozgatást követően Cristiano Ronaldo került párba Viníciusszal, akin a négyszeres aranylabdás sikeresen átrázta magát.

    Ez akkora káoszt okozott a védelemben, hogy egyszerre hárman-négyen is a lőtávon belül található Ronaldóra nyitottak, köztük az a Bese is, akinek a védelem jobb oldalát kellett volna felügyelnie.

    Érdekesség, de a Guerreirónak kiosztott passz előtt 10 másodperccel a portugál balhátvéd még a saját kapujától 30 méterre volt; innen zakatolt fel pillanatok alatt, meglátva azt a folyosót, amelyet a magyar védelem előtte hagyott. Kádár végül nem vette fel azt a területet, ahol André Silva érkezett, így egy könnyű akció végén döntötték el a meccset a portugálok.

    kép
    Elcsúszó magyar védelem: Cristiano Ronaldo átküzdi magát Viníciuson, a centrálisan tömörülő védők miatt szabad az út Guerreiro előtt. Könnyen kialakított akció után vezetett Portugália

    Lehet azon morfondírozni, hogy 1-0-s hátrányban még semmi nem volt veszve, de sajnos Kleinheisler kiválását a szövetségi kapitány nem tudta, vagy talán nem akarta a pálya azon részén pótolni. Ebből következően a támadásépítéseink megszűntek létezni: Szalai nem tudta megtartani a rá feljátszott labdákat, a két szárnyvédőnk pedig alig-alig segédkezett a labda kihozatalában, amikor nagy ritkán megszereztük.

    Bár szélsőink, Dzsudzsák és Gyurcsó védekezésben igyekeztek középre zárni, a hosszú labdákkal is bátran operáló Fernando Santos-legénység könnyen kivette a középpályás négyesünket a játékból, nemegyszer úgy, hogy nemes egyszerűséggel átrúgták a labdát azon a csapatrészen. A második gólt, ami még inkább kiemelte a védelmünk sebezhetőségét, pont egy ilyen előrevágott indítás előzte meg: egy 60 méteres, 4-5 másodpercig levegőben szálló átadás egyszerűen nem végződhet úgy, hogy a csatár a védők jótékony figyelme mellett vissza tudja sarkazni a labdát az érkezőnek. Pláne akkor, ha az éppen Cristiano Ronaldo.

    képA portugálok többször íveléssel iktatták ki a magyar középpályát a szépen kirajzolódó 5-4-1-es védekezésben. Öt portugál támadó is szinte egy sorban, készülve a hosszú labdára

    Talán nem áll messze az igazságtól, ha azt mondjuk, Cristiano Ronaldo szabadrúgásgólja vetett véget a mérkőzésnek, de jobban belegondolva, ez a találkozó a 30. perc tájékán eldőlt.

    A három középső védős rendszer nem működött hatékonyan, ráadásul a középpályán jelentkező létszámhiány nemcsak megnehezítette, de konkrétan ellehetetlenítette a támadásépítési lehetőségeket.

    Ebből, egy olyan csapat ellen, ahol a Real Madrid ellen parádézó Gelson Martins vagy a Manchester Cityből bohócot csináló Bernardo Silva csak epizodista, sajnos nem következhetett más eredmény. Bernd Storck félidei váltása négy védőre nem volt rossz elgondolás – legalább jól felmérte az alapfelállás kudarcát –, de ez Lisszabonban, kétgólos hátrányban már nem sokat segített rajtunk.

    http://www.origo.hu/sport/futball/20170326-elemzes-a-portugalia-magyarorszag-labdarugo-vb-selejtezo-utan.html
     
  3. avatar: magyarfutball.hu
    2017.03.26, 16:53
    A meccs vége fele Besének volt egy szép fordulásos kapura lövése, ez a fifika, ez a fordulékonyság hiányzik Szalaiból, ezért olyan impotens a csatár játékunk.


    amúgy mit lehet tanulni egy ilyen meccsből azon kívül, hogy közünk nincs az élvonalhoz? a belga meccsből mit tanultunk? előtte a németek elleni felkészülési meccsből? az előző 20 év összes tétmeccséből, ahol komoly ellenféllel játszotunk?


    Nincsenek focistáink, ennyit tudunk. Ha határtalan lelkesedéssel játszunk és a szerencse is kellőképpen mellénk áll, kisebb csodákat elérhetünk lásd EB, de a helyünk jelenleg ez, nincs mit szépíteni. A legnagyobb csapatok, ha komoly tétet kapnának a két számjegyű verésünkért, játszva elérnék azt sajnos. Addig ez van, míg focistákat kinevelünk. Mert az kell, kinevelni, nem pedig három hetes bajnoki szünetek, meg a csapatokba mesterségesen erőltetett tehetségtelen neonrózsaszín cipős séróbárók.


    Szalainak rendszeresen úgy juttatták el a labdát, hogy legalább 4 védőt kellett volna megvernie, nem követték a támadásokat a többiek, vagy totál bénák.


    Az baj, ha úgy gondolja, hogy Storck szerint nem a taktikai felálláson múlt. Nem a saját játékunkat játszottuk. A portugálokhoz alakíottuk a taktikát. Az eb meccsen nem. Egy olyan meccsből kiindulva nem is értem, hogy mire volt ez az éles váltás és miért nem próbáltunk ugyanúgy dominálni amennyire csak lehet.


    Minden helyzet a teljesen értetlenül mozgó Lang-Bese kettős oldalán indult. Ennyi elég egy portugál csapatnak. Bár, ha minden a helyén van, akkor is kikapunk, csak szebben.


    a portugálok okosan játszottak az elején, látták, hogy ebben a felállásban ezekkel a játékosokkal nem fogunk tudni támadni csak védekezni, kivártak és egy sima rágyorsításból mattolták a teljes védelmet, mi pedig képtelenek voltunk kontrázni, a négy szélső katasztrófa volt


    Eltörött a varázspálca. Storcknál mindig volt egy olyan érzésem, hogy "szélhámos". Tele érthetetlen döntésekkel, 19-re lapot kér és most fogyott el a szerencséje.
    Nem Ő a labdarúgásunk betegsége, sőt csak köszönhetünk Neki. Maradjon, mert nem egy gyáva ember, végre valaki nem alibi megoldásként, a közvélemény akaratát teljesíti.


    most is lapot akart húzni 19-re, de a négy szélsővel Gyurcsó, Dszudzsák, Bese, Korhut besokalt, se középpálya, se szélső játék, se csatárjáték nem volt így sajnos, vagyis nem volt támadójáték, a portugáloknak csak ki kellett várni az alkalmat


    0 helyzettel sikerült lehozni a meccset. beszari taktika, ami nem működött, 1mást fogták a védőink. a szélsővédőink folyamatosan úton az 5 védős rendszer miatt. a középpályára kellett vna pár romboló ember, nem Nagy Áditól és Gerzsontól várni hogy ezt megoldják.
    Gerának amúgy sem ez lenne a posztja, kímélni kellene a klasszisát, feljebb a csatárok mögött közvetlenül. Ő alkalmas a kulcspasszok adására, lőhetne 16-20-ról, érkezne a kapu elé is, ha nem baxnánk szét feleslegesen a darálóban középen. És ha már kontrákra rendezkedünk be, akkor 1 arra alkalmasabb támadó alakulat kéne, mint pl. a lassú, darabos, balettozós Szalai. Vele nem fogjuk megfutni a portugálokat. Szóval edzői baklövéseket érzek. A Feröer elleni blama után /ahol örülhettünk a 0-0-nak, hiszen mi voltunk a gyengébb csapat/ itt a következő. Inkább kapjunk ki 5-3-ra, mint így beszarva..


    Írta valaki, hogy a labdabirtoklás nem is volt olyan rossz. Persze, hogy nem, miután a portugálok a második gól után leszarták, hogy nálunk van a labda, nem támadtak már le. Pontosan érezték, hogy mi itt nem fogunk gólt lőni. Ugyanez a véleményem arról is, hogy 25 percig bejött a taktikánk. Szerintem meg 25 percig tudtuk megúszni kapott gól nélkül. Ez nem taktikai kérdés volt, hanem szerencse. Addig is érezhető volt, hogy a portugálok nem kapkodnak, hanem magabiztosan csinálják a dolgukat, mert biztosak voltak a győzelmükben...


    A meccshez meg annyit, hogy Storck elcseszte a felállást, egy idő után szétesett a játékunk. De pl. arról miért nem beszélt egyik szakértő sem, hogy Kalmár beállásáig Dzsudzsák játszott középen? Mintha vele akarta volna Kleinheislert pótolni, ahelyett, hogy Kalmár vagy Sallai kezdett volna ott. Szervezetlennek tűntünk sajnos.

    http://ulloi129.hu/2017/03/25/kibeszelo-a-portugalia-elleni-vb-selejtezore/
     
  4. avatar: magyarfutball.hu
    2017.03.26, 16:30 (szerk.: 2017.03.26, 21:34)
    hát, ha hagyják, hogy 2 portugál beálljon a sorfalba oszt

    nem áll melléjük senki, persze hogy ott rúgja a balerína...


    Annyi történt , hogy jött a papírforma sajnos.

    Érdekes volt az eleje, mert vagy 20-25 percig semmit nem tudtak velünk kezdeni, aztán egy gól a semmiből és annyi. Azt azért sejteni lehetett, hogy ha gólt kapunk ott vége, én legalábbis nem igazán bíztam benne, hogy hátrányból lehet visszaút ennek a csapatnak.

    Súlytalanok voltunk sajnos, zéró esély volt rá hogy bármiféle komolyabb ellenállást tanúsítsunk 1-0 után. AZ EB - selejtezőkön összejött a bravúr, itt most annál is sokkal nagyobb bravúr kellett volna és az már nem, mert ennek a csapatnak egyelőre a bravúr kategória kijutni bárhova is.


    A mai meccsen (számomra) semmi meglepő nem volt, simán kikaptunk egy nálunk minden poszton erősebb csapatból. Felesleges lenne végigvennem posztonként, hogy ki mit nyújtott, se csapatként se egyénileg nem működött a játékunk, 5-10 perc kivételével a portugálok azt csináltak a pályán, amit akartak. Innentől nyugodtan lehet kísérletezgetni (pl. hogy ki pótolja Gerát), csak elméleti esélyünk maradt bármire is ebben a csoportban.


    Szegény Pintér még most is csuklik, annyian elküldték a k.anyjába, amikor minden megvariálva egy addig be nem gyakorolt 5 védő felállással futott ki első tétmeccsén. Na most az akkor anyázók hol vannak? Storck egy eddig be nem gyakorolt rendszert alkalmazott, ráadásul újonccal a védelem közepén...A 3 középső védőnek akkor van értelme, ha mindenkinek megvan a feladata. Itt mind a hárman, talán Kádárt kivéve, csak keringtek, mint a gólya ürülék a levegőben. Sokszor csak egymást akadályozták...A szélső védőkről: Korhutnak fogalma sincs a helyezkedésről védekezésben, de ezt már ezer éve tudom. Szépen tud felmenni a támadásokkal, ha gagyi ellenfél van, de védekezni még ellenük sem képes normálisan. Mi a francnak 5 védő, ha úgy kapunk gólt, hogy benn középen arra az 1 db érkező emberre sem tudunk figyelni? (1. gól). Ennyit a védekezésről.
    Egy épeszű edző, ha hátrányba kerül a csapata, és látszik, hogy a rendszer nem működik, akkor még idejében vált. Már az első gól után, le kellett volna kapni egy középhátvédet és felrakni Sallait mondjuk a pályára. Nem volt olyan ember elől, aki lendületet vitt volna a játékba Kleinheisler hiányában. Sallai meg megrúgja első Serie A-s gólját, duzzad az önbizalomtól és nem kaphat 1 perc játékidőt sem?? A középpálya közepe meg egyszerűen szánalmas volt a 38 éves Gerával. Könyörgöm könyörgöm. TISZTELEM. De mondja már meg valaki, passzolt egyszer is előre??? Nagy Ádámból meg mi a frászt csinált Herr Storck?? Ez az ember nem ugyanaz, aki a norvégok ellen óriásit játszott. Nem mer előre menni, vagy nem is engedik neki, tizenhétezer felesleges oldalpassz és hátrapassz. Ki épít így támadásokat, ha két ilyen középpályásunk van?
    A két szélsőnkről egy jó szót nem tudok elmondani. Főleg Dzsudzsákról. Õ volt az, akin látszott, hogy telibe letojta az egészet miután hátrányba kerültünk. Gyurcsó néhányszor legalább az első félidőben megindult.
    Az általam korábban oly sokat ekézett Szalait dicséret illeti az akarásáért, rajta láttam, hogy akar. Sajnos továbbra is lassú és körülményes volt, de hát senki nem ment oda segíteni neki. Mert még 2-0 után is azon voltunk csak, hogy jajj nehogy kapjunk 5 gólt, inkább védjük ezt a szép eredményt...

    A selejtezősorozatunk megmutatja, hogy SEMMI de SEMMI előrelépés nem történt a magyar fociban. Az EB egy kicsúszott eredmény volt. Szép volt, de vége van. Az Éjjel soha nem érhet véget-ből már nem lehet megélni. Egy darab meccsen sem játszottunk jól. Mindenki lehurrogott, hogy én miért lázadok itt a lettek meg az andorraiak elleni meccs alatt a teljesítményre, amikor nyertünk..Hát ezért. Mert ez van, ha az ember a sza**al megelégszik. Nincs kapusunk, nincsen középső középpályánk, nincsen védelmünk. Nincsen csapatkapitányunk, mert Dzsudzsák egy nulla. És a legrosszabb, nincsen edzőnk sem. Én tényleg már biztos vagyok benne, hogy a 2015-16-os szárnyalás egyedül Dárdai érdeme. Aztán eddig tartott az ott elért fegyelem. Anno nem rettegtem a meccsek alatt, hogy bármikor gólt kaphatunk. Most meg az ellenfelek minden támadásában, minden pontrúgásában, mindenben benne van. Mert nincs szervezettség, nincs semmi.

    Reménykedem, egy jobb, okosabb, átgondoltabb jövőben.


    amúgy most sokkal kiélezettebbeknek tűnnek a sztárjátékosok, mint júniusban, júliusban. Ezért is lehet, hogy hengerelnek és szinte egyetlen meglepetés sincs kiv. bolgár meccs


    Azt hiszem, tényleg hiba volt az 5 védős dolog, bár ebben szerintem pszichés tényező is van, mert azért az első 20-30 percben olyan nagy baki nem volt... de amint bátrabban nyomtak a hazaiak, ez a rendszer bedöglött...

    Nekem Vinicius használhatónak tűnik, ő legalább fel tudja passzolni a labdát középre... ha lenne közép! Merthogy amire jó volt az a meccs, remélem, hogy itt az idő Gerát visszavonultatni (100-ig el akarják húzni a válogatottsági számot? Rendben, de 100. után köszönjük meg...)

    Nagy Ádámnak előrefelé kéne játszani a labdát egy 4-2-3-1 rendszerben, ehhez kéne védekező ember mellé, de elől lassan Dzsudzsák is megkérdőjelezhető, neki megmondanám, hogy ha válogatott akar lenni, játsszon nyugat-európai bajnokságban (rendszeresen)...
    Nincs mese, ha nincs rendes balhátvédünk, Kádárt kellene kitenni oda, eddig talán ő volt ott, akivel kinéztünk valahogy. Esetleg Hangya itt, ha Kádár középen kell. Jobb oldalt Beséből még lehet valami, talán, őt játszatnám, ez a sorozat már úgyis csak építésre jó.

    Most így ennyi jut eszembe - a lényeg, hogy váltani kell tovább a csapaton, az EB selejtezőre másfél év múlva új húzóemberek kellenek. (Ha Dzs. addig nem újul meg)

    Szerezzünk minél több pontot (még 9-10), érjük el a 2. kalapot az EB-selejtezőre...


    Nekünk nulla gólhelyzetünk volt. A portugáloknak négy, ebből rúgtak két gólt, az utolsó pedig teljesen levédhető lett volna.

    Az első góljuk komplett csapatvédekezési hiba volt, a jobb bekk Bese lemaradt a balszélsőről, középen pedig a három védő a gólszerzőről. Nagyon szép gól volt amúgy.

    Második gólnál Vinícius lemaradt Ronaldoról, Bese pedig a vissza passz után egy fél ütemmel később lépet ki rá. Ilyen hiba egy ilyen játékossal szemben nem fér bele.

    A harmadik gólt én egyértelműen Gulácsinak adom, nem azért mert Ronaldo bevágta a hosszúba, hanem azért ahogy a sorfalat felállította. Nyilvánvaló, hogy Ronaldo az ilyen szabadrúgásokat nem beadja, hanem kapura lövi. Erre a mieink kispórolják az emberek a sorfalból. Három magyar és két portugál volt a sorfalban, akik a lövés pillanatában természetesen szétnyíltak a labda pedig simán utat talált a magyar hosszúba. Teljesen amatőr hiba. Legalább még egy magyarnak a sorfalban lett volna a helye.

    Mindent összevetve én egy hasonló arányú eredményre számítottam (bár titkon én is reménykedtem egy meglepetésben), és reálisan nézve a két csapat között ennyi a különbség. Semmi komolyabb meglepetés nem volt.


    Végig szenvedtem a meccset a tv előtt. Nyilván nem ugyanaz, mint élőben, a helyszínen, de az események ismétlése más megvilágításba helyezi a történéseket.

    Nekem az alábbi megjegyzésem lenne: Ég és föld a két (EB) és a mostani válogatott játéka. Ezen a meccsen nem láttam az akarást, a tüzet, lélektelen játékkal álltunk elő.

    Akik a pályán voltak, gyenge formát mutattak, nem sikerült lekezelni a lasztit, nem sikerült emberhez adni, folyamatosan hátra passzolgattuk, mintha előre feladták volna.

    Minden tiszteletem azoké a szurkolóké, akik végig nyomták a meccset. Nem ezt érdemelték.

    Nekem is fáj a vereség, leginkább azért, mert ez a csapat nem szolgált rá a szurkolásra. Mintha letojták volna a srácokat a nézőtéren.


    Utólag okoskodásnak tűnhet, de én már a meccs előtt, a kezdőcsapatok láttán is azt mondtam, hogy ez az elképzelés Storcktól nagyon rizikós, nem lesz jó. 5 védő + 2 védekező középpályás. A 10 játékosból 7 egyértelműen csak védekezett a meccsen, de még Dzsudzsák, Gyurcsó és Szalai is bőven hátrajöttek védekezni. Védekezni mentünk Portugáliába a 0:0-ért, egyébként valószínűleg Dárdai is ugyanezt tette volna. Ha bejött volna az elképzelés, akkor zseniális lett volna, csakhogy lőttek egy gólt a Portugálok, és ott borult is a taktika. Hátrányban mégis mire képes ez a védekező csapat? Hisz nincs aki gólt lőjön. Teljesen kilátástalan volt a játék az első, majd a második gól után és nagyrészt a második félidőt is végig védekeztük. Nem készültek fel a támadásokra. Félidőben 0:2-nél taktikát és felállást kellett váltani, nagyjából ez meg is történt, mert lehozta Langot, de teljesen érthetetlen volt, hogy miért egy újabb szélsőt dobott be Lovrencsics személyében. Szalait pedig ott hagyta továbbra is egyedül elől. Gyakorlatilag esélyük nem volt még helyzet kialakítására sem. Félidőben olyan csatárt kellett volna behozni, mint Priskin és átállni a két csatáros rendszerre. Priskin ráadásul kifejezetten jó formában futballozik idén. Mivel középen nem tudtuk felhozni a labdát, ezért mehettek volna az ívelgetések a szélekről, és két csatár személyében nagyobb esélyünk lett volna helyzetet teremteni, mint így, hogy Szalai egyedül volt bent 3 védővel állandóan. Ezzel a taktikával az is gond volt, hogy bár defenzíven álltunk fel, nem úgy játszottunk. Mindenáron előre erőltettük a játékot, jó példa erre az első gólt megelőző szituáció, amikor Korhut előre bikázta a megítélt szabadrúgás a saját térfelünkről a lesen álló Szalainak, ahelyett, hogy szépen hátul nyugisan megjátszották volna. A lesből jött a szabad a Portugáloknak, fél perccel később meg a gól. Az egész első félidőben nyugisan kellett volna hátul és középen adogatni, és tördelni a játékot. Apró szabálytalanságokkal megfogni a Portugál támadásokat. Hátrányban pedig bedobni a második csatárt. Pintér bevetése is teljesen értelmetlen volt a legvégén, egyetlen igazi helyzetünket 16-ról 5 méterrel fölébikázta. Mondjuk az ő esetében a beválogatást sem értem. Viniciussal viszont nem volt semmi gond, felfelé lógott ki még így is a védelmünkből és remélem Andorra ellen is ő kezd majd..


    A Szar Románia az most csak azért hagyján mert nem értették a hazaik, viszont Christiano Homosexuallal sikerült rögtön odaszarni arra az asztalra, amiről később enni akartak, én nem tartom ezt jópofának, inkább tahóságnak, megint bemutatkoztak, ha már foci nincs.

    Ezek után lehet több tisztelet követelni a magyaroknak.


    Nem tudom, hogy bosszúból vagy nem, de a portugál zsaruk a végén jól megszopatták a magyarokat.

    Lökdösték a nézőket, tahó motozás, meccs után egy óra bezárás aztán meg metróval kivitték őket a világ végére teljesen értelmetlenül.

    Magyar Válogatott Drukkerkocsma
    http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9018358
     
  5. avatar: magyarfutball.hu
    2017.03.26, 16:09 (szerk.: 2017.03.26, 17:16)
    Bernd Storck: Látszott a két csapat közti különbség. Próbáltuk tartani és előrejátszani a labdát, de kihasználták a hibáinkat. Nem engedtünk nagyon sok lehetőséget az ellenfélnek, de ezen a szinten kihasználják a hibákat. 0-2-vel fordultunk, próbáltunk biztosabbá válni, taktikailag is módosítottunk. Nem tudom vádolni a fiúkat, mert jól játszottak, de ez sajnos nem volt elég. Nem a rendszeren múlott az első félidő sem, túlságosan könnyen adtuk el a labdákat. Nem gondoskodtunk arról, hogy tehermentesítsük a megfelelő részeket, ezt kihasználták. A második félidőben próbáltunk váltani, a passzaink jók voltak, csak hiányzott az átütőerő. Fölösleges most a továbbjutás kérdése, a játékosoknak tanulniuk kell ebből. Nemzetközi mérkőzésekre van szüksége a fiúknak ahhoz, hogy tovább tudjunk lépni. Az Európa-bajnok és világklasszisok ellen játszottunk, ez alapján nem lehetett csodát várni. Bátrak voltak a játékosok, de helyenként hiányzott a biztonság.

    M4 Sport közvetítés

    Fernando Santos: Voltak meglepetések a magyar csapat játékában, szerkezetében, de volt olyan elem is, amire számítottunk. Sokat tudtunk passzolni, a 15. perc után tudtunk alkalmazkodni az ellenfél szerkezetéhez, és megoldottuk azt a problémát, hogy az elején sok labdát elveszítettünk. A második félidőben ismét szerkezetet váltott a magyar csapat, amihez ismét alkalmazkodni kellett, de miután megszereztük a harmadik gólunkat, eldőlt a meccs. Innentől mindegyik találkozónk döntővel ér fel, mindegyiket meg kell nyerni, hogy csoportelsőként kijussunk a világbajnokságra. Attól függetlenül, hogy Cristiano Ronaldo két gólt szerzett, más is tud gólt szerezni és a gólokhoz egy egész csapat jó teljesítményére van szükség. Nagyon jó a csapategységünk, a játékosok családtagokként üdvözölték egymást, most, hogy négy hónap után újra találkoztak. Alapvető fontosságú a bizalom, az hogy bízzunk egymásban és saját képességeikben. Annak köszönhetően tudtunk elöl eredményesek lenni, hogy stabil volt a védekezésünk. Én még Magyarországot sem zárnám ki a továbbjutásra esélyes csapatok közül. Nekünk minden meccsen nyerni kell. A következő, jövő heti madeirai felkészülési meccs Svédország ellen egy jó erőpróba lesz, lehetőséget ad arra, hogy azok a játékosok is lehetőséget kapjanak, akik most különböző okokból nem szerepelhettek, illetve korábban is kevesebb lehetőséget kaptak.

    http://www.nemzetisport.hu/magyar_valogatott/portugal-magyar-storck-szerint-mindent-megprobaltunk-fernando-santos-nem-ir-le-minket-2559697
     
  6. avatar: magyarfutball.hu
    2017.03.25, 15:28
    Fernando Santosnak, a portugálok szövetségi kapitányának a döntése alapján az orosz Zenitben játszó Luís Neto, valamint a spanyol Valenciát erősítő, a Barcelonával is többször szóba hozott jobbhátvéd, Joao Cancelo maradt ki a 25 fős portugál keretből, így ők biztosan nem lépnek pályára a magyarok elleni meccsen az Estádio da Luzban.
    A Bernd Storck vezette magyar szakmai stábnak nem kellett keretet szűkítenie, hiszen Portugáliába már csak 23 játékos utazott el, közülük pedig Fiola Attila sérülés miatt nem tudja vállalni a játékot.

    via nso
     
  7. avatar: magyarfutball.hu
    2017.03.24, 11:32
    A kora délutáni csendes pihenőt követően bő egyórás edzés szerepelt a programban, melynek elejét élőben is követni lehetett az MLSZ Facebook-oldalán.

    A tréningen nem tudott részt venni Fiola Attila, akinek ismét felerősödött a már korábban is problémát okozó térdfájdalma, így rá biztosan nem számíthat Bernd Storck a szombat esti mérkőzésen.

    http://www.mlsz.hu/blog/2017/03/24/az-ujoncok-jol-teljesitenek-fiola-viszont-megserult/
     
  8. avatar: magyarfutball.hu
    2017.03.22, 12:49
    Portugál hírek szerint megsérült az Eb-győztes Anthony Lopes, a Lyon kapusa el is hagyta már az edzőtábort. Helyére a Vitória Setúbal hálóőre, Bruno Varela került be - ő először van a felnőtteknél, előtte a korosztályos válogatottban védett.

    http://www.csakfoci.hu/magyar-foci/valogatott/98452-portugal-magyar-kidolt-a-hazaiak-kapusa
     
  9. avatar: Zsorzsinju
    2017.03.19, 06:03 (szerk.: 2017.03.19, 17:10)
    Kovácsik Ádám, Kálnoki-Kis Dávid és Botka Endre került ki a keretből.
    Bernd Storck szövetségi kapitány megnevezte azt a 23 játékost, akik elutaznak a magyar A-válogatott március 25-i, Portugália elleni vb-selejtezőjére.
    A válogatott szűk keretében először kap lehetőséget Eppel Márton, Holman Dávid és Vinícius Paulo is, akiknek a felkészülés során mutatott játékával elégedett Bernd Storck.

    – A három új kerettag kitűnő benyomást tett rám, így velünk utaznak Portugáliába. Viszont azoknak is köszönöm az egész heti kemény munkát, akik ezúttal végül nem kerültek be a Portugáliába utazó keretbe. Úgy vélem, a tapasztaltabb és a fiatal játékosok kitűnő egyveleget alkotnak a csapatban. Utóbbiak sorát vasárnaptól Sallai Roland és Kalmár Zsolt is gyarapítja majd – fogalmazott a kerettel kapcsolatban a szövetségi kapitány.

    Mint az pénteken kiderült, vírusos betegsége miatt Németh Krisztián nem tarthat a magyar csapattal Lisszabonba. A támadó helyett Bernd Storck a Novara Calcio fiatal labdarúgóját, Adorján Krisztiánt hívta be, aki először csatlakozik a válogatott keretéhez.

    http://www.mlsz.hu/blog/2017/03/18/mindharom-ujonc-bekerult-bernd-storck-utazo-keretebe/
     
  10. avatar: magyarfutball.hu
    2017.03.18, 09:57
    Vírusos betegsége miatt Németh Krisztián nem tarthat a magyar csapattal Lisszabonba, a Portugália elleni vb-selejtezőre.
    Nemcsak a játékos közérzete, de a fizikai tesztek is azt támasztották alá, hogy Németh nem egészséges.

    – Sajnos egy korábbi vírusos betegség miatt nem elég erős még a szervezetem, így a kapitánnyal abban állapodtunk meg, hogy nem utazom el a csapattal Lisszabonba, amit természetesen borzasztóan sajnálok. Ugyanakkor hosszú távon kell gondolkodnom, vagyis az a legfontosabb, hogy a lehető leghamarabb ismét 100 százalékos állapotban legyek, ennek érdekében a jövő héten ismét vizsgálatokon kell részt vennem. A meccs napján viszont természetesen a tévé előtt ülök majd, és nagyon fogok szorítani a csapatért – kommentálta a hírt Németh az mlsz.hu-nak.

    http://www.mlsz.hu/blog/2017/03/17/nemeth-krisztian-nem-utazhat-portugaliaba/
     
  11. avatar: magyarfutball.hu
     
  12. avatar: magyarfutball.hu
    2017.03.08, 18:30 (szerk.: 2017.03.10, 18:10)
    Bernd Storck szövetségi kapitány megnevezte azt a tizenkét játékost, akik vasárnaptól együtt készülnek Telkiben a válogatott március 25-i, Portugália elleni vb-selejtezőjére.
    A Magyar Válogatott kerete Portugália ellen.

    Bernd Storck két lépcsőben hirdeti ki a portugálok ellen készülő magyar keretet, elsőként az itthon játszó labdarúgóknak küldött meghívót, akik már a hétvégi fordulót követően, vasárnap megkezdik a közös munkát Telkiben. A névsorban találjuk a héten állampolgársági vizsgát tevő Paulo Viniciust, a Videoton FC brazil születésű védőjét, rajta kívül újoncnak számít a keretben a Honvéd csatára, Eppel Márton, valamint a DVSC támadó középpályása, Holman Dávid is.

    Kleinheisler Lászlót annak ellenére is meghívta a szövetségi kapitány, hogy a Ferencváros játékosa eltiltás miatt nem léphet pályára Portugáliában. A középpályás alapembere a válogatottnak, és miután az év során amúgy is kevés idő áll rendelkezésre a közös edzésekre, a csapatjáték és a csapategység erősítése szempontjából is hasznos, ha Kleinheisler is együtt készülhet a keret többi tagjával, annak ellenére, hogy Lisszabonban biztosan nem lép pályára.

    Németh Krisztián személyében egy légiós is részt vesz a vasárnap kezdődő edzőtáborozáson, őt elengedte klubja, a katari al-Garafa, miután jövő héten az ázsiai országban is bajnoki szünet lesz.

    - A felkészülés első hete lehetőséget ad arra, hogy megnézzünk pár új játékost, különös tekintettel arra, hogy az U21-es csapattal együtt készülünk majd - mondta az mlsz.hu-nak Bernd Storck a kerethirdetés kapcsán. - El fogjuk végezni az immár szokásos erőnléti tesztet, hogy lássuk, milyen állapotban vannak a játékosok most, a Portugália elleni mérkőzés előtt. Nagyon örülök ennek a plusz egy hétnek, ami a rendelkezésünkre áll az új játékosokkal, akiknek így lehetőségük nyílik arra, hogy együtt eddzenek velünk, és megmutassák, mire képesek. Tisztában vagyok Paulo Vinícius helyzetével, természetesen ismerem a futballtudását, hiszen többször láttam játszani a Videotonban. Ha a nemzetközi szabályokban foglalt előírások feltételei adottak lesznek, akkor örömmel fogom megnézni, hogyan teljesít az edzéseinken a válogatottban. Már beszéltem vele személyesen is, így tudom, kétség sem fér hozzá, hogy maximálisan azonosul a magyar nemzeti csapattal.

    http://www.mlsz.hu/blog/2017/03/08/tizenegy-itthon-jatszo-a-valogatott-keretben/
    A megszokotthoz képest a keretben kisebb változások vannak: ezúttal sem Elek Ákos, sem Nikolics Nemanja nem kapott meghívott, melynek hátterében a játékosok klubváltása áll.

    – Azt érzem igazságosnak, a válogatott úgy segítheti a játékosok fejlődését, ha a klubváltásukat követően hagyjuk őket futballozni, beilleszkedni az új közegükbe. Mindketten igen távolra kerültek Magyarországtól, nem lenne szerencsés, ha hazatérnének, de adott esetben Portugália ellen mégsem lépnének pályára – világította meg döntése hátterét Bernd Storck. Az említett játékosok mellett Guzmics Richárd sérülése miatt nem csatlakozik a kerethez.

    A keretben ott találjuk az 1997-es születésű Sallai Rolandot, és az 1995-ös születésű Kalmár Zsoltot is.

    – A jól teljesítő fiatal játékosok jelenléte mostanra teljesen megszokott a válogatott keretében, hiszen egyértelmű szándékom a folyamatos, tervezett építkezés, a jövő embereinek megtalálása. Kalmár és Sallai is rendszeres játéklehetőséget kap a klubjában, karrierjük egyik következő, fontos feladata, hogy kiharcolják helyüket a válogatott bő keretében. Egyik szemünket mindig a magyar labdarúgás feltörekvő játékosain, tehetségein kell tartanunk, és alkalmat kell biztosítani számukra, hogy bizonyítani tudjanak – fogalmazott Bernd Storck.

    http://www.mlsz.hu/blog/2017/03/10/a-fiatalok-ujra-bizonyithatnak-bernd-storck-vb-selejtezos-kereteben/
     
  13. avatar: magyarfutball.hu
    2017.01.18, 15:54
    A március 25-i Portugália-Magyarország világbajnoki selejtezőre január 18-án, szerdán délután kezdődik meg a jegyre váltható utalványok árusítása.

    A magyar válogatott március 25-én az Európa-bajnoki címvédő portugálok elleni mérkőzéssel folytatja szereplését a világbajnoki selejtező sorozatban. A lisszaboni Estádio da Luz stadionban sorra kerülő találkozóra szóló vendégjegyek árusítása január 18-án kezdődik meg, a magyar szektorba szóló belépőket 5000 forintos egységáron lehet megváltani. A mérkőzés iránt jelentős érdeklődés mutatkozik, ezért az MLSZ a maximálisan igényelhető jegyet kérte a portugáloktól, de a szervező szövetség csak abban az esetben nyitja meg a teljes vendégszektort a magyar szurkolók számára, ha megfelelő számú belépő elfogy január végéig.

    Az idegenbeli mérkőzéseken működő gyakorlat szerint a magyar szurkolók utalványokat vásárolhatnak, melyeket később válthatnak át a belépésre feljogosító meccsjegyre. Az egyszerre (egy tranzakcióban) vásárolt jegyek egymás mellé (esetleg egymás alá) szólnak majd a vendégszektoron belül, de a pontos elhelyezkedést csak az utalvány meccsjegyre történő átváltásakor ismerik meg a szurkolók.

    Az utalványokat a meccsjegy.mlsz.hu oldalon, a Ticket Express budapesti irodáiban, valamint országszerte a Ticket Express partnerirodáiban (eventim.hu/hu/outletek/) lehet megvásárolni. A vásárláshoz nem szükséges szurkolói kártya, de a portugál jogszabályoknak és az ottani, szigorú jegyértékesítési szabályoknak megfelelően egy személyazonosító okmány számát minden esetben meg kell adni. A megadott személyazonosító okmány száma a jegybirtokos nevével együtt rákerül a meccsjegyre, és a stadionban ellenőrizhetik az adatok egyezőségét, ezért javasolt az utazáshoz használt útlevél/személyi igazolvány számát megadni. A jegyértékesítés legkésőbb a mérkőzés előtt öt nappal, március 20-án lezárul.

    Fontos tudnivaló, hogy a megvásárolt jegyek nem átruházhatóak, cserére, névátírásra nem lesz lehetőség a vásárlás után. A magyar szurkolók kizárólag az MLSZ-en keresztül vásárolhatnak belépőket a mérkőzésre, a más úton beszerzett, más nevére kiállított, illetve a hazai szektorokba szóló jegyeket a rendezők érvénytelennek tekinthetik, és megtagadhatják a velük való belépést. A szervezők tájékoztatása szerint gyerekeket csak három éves kor fölött engednek be a stadionba, nekik ugyanúgy érvényes jeggyel kell rendelkezniük, mint a felnőtteknek.

    A március 1-ig megvásárolt utalványok esetében a jegytulajdonosoknak március 16-tól március 23-ig lehetőségük lesz személyesen átvenni a végleges belépőjegyet a Ticket Express Syma irodában, nyitva tartási időben (H-P: 9.00-17.00). Az itthon át nem váltott utalványok meccsjegyre történő váltására a mérkőzés napján Lisszabonban, egy később kijelölésre kerülő helyszínen nyílik majd lehetőség (a pontos helyszínről az MLSZ hivatalos kommunikációs csatornáin ad tájékoztatást, amint a rendező fél jóváhagyja azt).

    http://www.mlsz.hu/blog/2017/01/18/portugalia-magyarorszag-ma-kezdodik-a-jegyarusitas/
     
  14. avatar: magyarfutball.hu
    2016.12.30, 22:47
    meccs header foto: Steve Gardner