magyarfutball.hu

  1. 2018.10.22, 19:41 - FC Hatvan - Diósgyőri FC 1994
    FC Hatvan - Diósgyőri FC 1-1 (0-1)

    NB Il-es bajnoki labdarúgó mérkőzés. Hatvan, 1000 néző. V.: Hrabovszky.
    Hatvan: Nagy I. - Varga A., Károly, Cseresznyik, Karkusz, Nagy G., Orovecz, Nagy Gy. T., Szaszovszki, Németh, Bíró. Edző: Tóth Dénes. Diósgyőr: Hanyecz - Budai, Vámosi, Szabó, Farkas, Csillag, Molnár, Buliga, Vitelki, Varga S., Rácz. Edző: Oláh Ferenc.
    Gólszerző: Farkas a 30., ill. Varga A. a 87. percben.
    Csere: Karkusz helyett Nyikos a 32., Rácz helyett Szakos a 81., Varga S. helyett Simon a 89. percben.
    Sárga lap: Vámosi a 9., Budai a 42., Rácz az 52., Nagy G. az
    55., Orovecz a 86. percben. Kiállítva: Budai a 79. (második sárga lap után) percben.
    24. perc: Varga S. húzott el a jobb szélen, középre adott Ráczhoz, akinek 8 méteres lövését a gólvonalon álló Varga vágta a mezőnybe.
    25. perc: Szabó a balösszekötő helyéről leadott lövését Nagy Igor ütötte ki.
    30. perc: Baloldali szögletrúgás után Varga S. visszafejelt a labdát Farkashoz, aki 4 méter...
  2. Előző forrása: Délmagyarország 1994. november 14.

  3. A vendégeket meglepte a harci tűz

    Miskolci VSC-Hódmezővásárhely 3-2 (1-0)
    Miskolc,400 néző. Vezette: Marcsok János
    Miskolc: Simon - Mihalovszki, Balogh, Schnek, Földeák, Jáger, Tábori, Szabó, Hallai, Magyar (Lakatos), Kovács. Edző: Németh Attila.
    Hódmezővásárhely: Kopschitz - Varga Tóth, Nagy, Szécsényi, Kemenes, Kiss, Mihálffy , Bélteki. Bress, Boruzs (Győri), Barna. Edző: Pataki Tamás.

    A hazaiak lendületesen kezdtek, de az első lövés Szécsényi nevéhez fűződött, akinek labdája elcsúszott a kapu előtt. A 10. percben vezetéshez jutott az MVSC. Kovács a jobb oldalon az alapvonalig verekedte magát, visszagurított és az érkező Szabó 12 méterről laposan lőtt a jobb alsó sarokba, 1-0. Ezt követően Tábori lövése pattant le a védőkről, majd Magyar 25 méteres bombája zúgott el a jobb alsó sarok mellett. Nem sokkal később újból Kovács húzott el a jobb szélen, már az alapvonalnál járt, de középre gurítás helyett pepecselt, noha a kapu előtt két miskolci is várakozott....

  4. Salgótarjáni BTC - Miskolci Vasutas SC 2-0 (1-0)
    Salgótarján, 3500 néző, v.: Márta (Hidasi, Koch).
    SBTC: Oláh T. - Kajli, Sági, Gyetvai, Homann- Lajkovics, Oláh B., Rósa, Stark - Baranyi, Novák. Edző: B. Kovács Zoltán.
    MVSC: Rus - Mihalovszki, Balogh, Badea, Hallai - Szabó, Márkus, Nagy A., Földeák, Jáger - Kovács Zs. Edző: Németh Attila. Csere: Márkus h. Magyar B. a 46., Stark h. Forgó a 78. és Lajkovics h. Németh a 83. percben. Gólszerzők: Novák a 8. és Oláh B. a 65. percben. Sárga lap: Szabó I. és Sági a 60., Nagy A. a 68. és Mihalovszki a 78. percben.


    Behúzódott kapuja elé a vendégcsapat, ennek ellenére hamar hátrányba kerültek. A 8. percben Mihalovszki szabálytalansága miatt szabadrúgást rúghattak a hazaiak a 16-os és az oldalvonal közötti területről, bal oldalról. Oláh B. élesen a rövid sarok felé lőtte a labdát, Márkus röviden szabadított fel, Novák rácsapott, és a bal alsó sarokba lőtt. 1-0.
    Tovább tartott a hazaiak lendülete. A 13. percben Lajkovics lőtt...

  5. Miskolci VSC — Tiszavasvári ASE 3-4 (0-2)
    Miskolc, 800 néző. V.: Herbály.
    MVSC: Simon—Márkus, Balogh, Földeák, Hallai, Mihalovszki, Bábel, Lakatos, Nagy A., Magyar, Kovács. Mb. edző: Sárréti Géza.
    Tiszavasvári: Varga—Széki, Riskó, Hegedűs, Havelant—Kurilco, Erdei, Rása, Bohács—Szurkos, Pitács. Edző: Szikszai Lajos.
    Csere: Mihalovszki h. Kiss J. a szünetben, Szurkos h. Szarka 55. p„ Nagy A. h. Jáger 82. p„ Kurilco h. Zubanics 87. p.
    Sárga lap: Hegedűs 33. p„ Lakatos 76. p., Balogh 83. p.


    3. p. Bohács lépett ki remekül a védők közül, bal oldalról jobb oldalra átlőtt labdáját a szemfüles hátvédek lefejelték Szurkos elől.
    12. p. Pitács ugrott ki, a hazai védők lemaradtak a gyors vendégcsatár mögött, aki tizenöt méterről lövésre szánta el magát. A labda Simon kapus lába között utat talált a hálóba. 0-1
    23. p. Pitács a tizenhatos bal sarkáról alig lőtt fölé.
    24. p. Kovács beadása után Bábel fejelt Varga kapujára, óriási szerencsére a fejes az egyik tiszavasvári ...

  6. Nyíregyháza, 1000 néző, v.: Cserna(Mezei, Szabó A.)
    Nyíregyházi FC: Feke — Szatke, Drobni, Kiss — Göncz, Barna, Kudinov, Marcsek — Szkunc, Lelt, Kapusztyin.
    Edzó: Buús György.
    Miskolc VSC: Rus — Mihalovszki, Lakatos, Hallai, Márkus — Nagy, Magyar, Földeák, Badea — Balogh, Kovács.
    Edző: Varga Zoltán
    Csere: Kapusztyin helyett Alijev (75p.), Magyar helyett Jáger (90p.).
    Sárga lap: Balogh a 38., Szatke a 43. percben.

    (A mérkőzés előtt néhány Stadler SC-s labdarúgót fedeztünk fel a lelátón. Az ok: az NB I-ben nem volt forduló, így a volt szabolcsiakat a szívük is hazahúzta.)
    Hazai támadásokkal kezdődött a mérkőzés.
    2. perc: A csapat új szerzeménye, Kudinov 22 m-es lövése adott munkát Rus kapusnak.
    A következő negyedórában alig történt említésre méltó esemény, a megerősített miskolci védelem jól állt a lábán.
    17. perc: Földeák lépett ki a jobbösszekötő helyén, 12 m-es lapos lövése szerencsére elkerülte Feke kapuját.
    21. perc: Megszerezte vezető, mint később...

  7. FC Hatvan - Miskolci VSC 2-0 (1-0)

    NB Il-es labdarúgó-mérkőzés. Hatvan, 1500 néző. V.: Mohácsi.

    FC Hatvan: Nagy I. - Varga, Károly, Szabados - Karkusz, Lénáit, Gephard, Nagy G., Cseresznyik - Németh, Bíró. Edző: Tóth Dénes.
    MVSC: Russ - Mihalovszki, Balogh, Márkus, Hallai - Kalász, Földeák, Jáger, Bádea, Lakatos - Kovács. Megbízott edző: Sárréti Géza.
    Csere: Jáger helyett Kojsza az 55., Németh helyett Schwarcz az 57., Cseresznyik helyett Krasnyánszki a 76., Kalász helyett Kiss a 85. percben.
    G.: Nagy G. a 45., Nagy G. a 68. percben.
    Sárga lap: Nagy G. a 33., Kovács a 44., Mihalovszki az 52., Gephard a 86. percben.
    7. perc: Cseresznyik keresztlabdájára Nagy G. ment fel a jobboldali ötös sarkánál, a balfelső sarokba tartó fejest Russ bravúrral tenyerelte léc fölé.
    25. perc: A 16-oson belül Bírót Márkus ellökte, amiért a játékvezető 11-est ítélt. A büntetőt Szabados félmagasan gyengén helyezte, amit a miskolci kapus gyors vetődéssel hárított.
    27. perc: Balog...

  8. Diósgyőri FC - Hódmezővásárhelyi LC 1-1 (0-1)

    Miskolc, 1500 néző. Vezette: Marcsok. DFC: Hanyecz - Szakos, Vámosi, Farkas, Szabó Zs. Duró, Csillag, Koppány, Vitelki - Varga, Rácz. Edző: Oláh Ferenc.
    HLC: Kopschitz - Kiss, Márta, Szécsényi - Bélteki, Kemenes, Bress, Barna, Mihálffy - Boruzs, Rosu. Edző: Pataki Tamás. Csere: Duró helyett Császári az 56., Bress helyett Tóth a 76., Rácz helyett Kövy a 79., Rosu helyett Sipos a 90. percben.

    A kezdés után nem sokkal Vitelki emelt az üres kapu mellé, aztán Varga lövését fogta meg Kopschitz. Egyoldalú játék alakult ki, ugyanis szinte állandóan a vendégek térfelén pattogott a labda, a vásárhelyiek jószerével a felezővonalat sem lépték át. Rácz szabadrúgása akadt el a sorfalban, majd következett a hidegzuhany. A 24. percben jobb oldali szögletet követően Kemenes fejelte le a labdát, Barna pedig estében perdített a bal alsó sarokba, 0-1. A másik oldalon Koppány lépett ki, lövését a kapus szögletre tenyerelte. Duró durrantott k...

  9. Győzelem a Szent István napi nyitányon


    SALGÓTARJÁNI BTC - DIÓSGYŐRI FC 2-1 (1-0)
    Salgótarján, 3000 néző, v.: Vad (Győr, Jenei).
    SBTC: Oláh T. - Kajli, Sági, Homann, Forgó - Lajkovics (Schuchmann), Oláh B., Rósa, Stark - Baranyi (Horváth), Novák. Edző: B. Kovács Zoltán.
    DFC: Hanyecz - Simon, Vámosi, Farkas, Szabó - Molnár, Budai, Duró (Csillag), Vitelki - Rácz, Császári. Edző: Oláh Ferenc.
    Sárga lap: Sági a 16., Farkas a 32., Vámosi a 83., Vitelki a 87. percben. Kiállítva: Rósa (szándékos kezezésért, mellyel góltól mentette meg csapatát) a 73. percben.


    A salgótarjáni csapat egy év „alsóbb házra” ítélt száműzetés után fogadhatott ismét NB Il-es csapatot a „tóstrandi katlanban”!
    A kezdő rúgást a 82 éves Túrán István végezte eL aki annak idején az SBTC-ben is (866 mérkőzés) és a Diósgyőrben is (115 mérkőzés) rúgta a labdát, s később a salgótarjániak edzője is volt.
    A vendégek játszottak széllel támogatva, ennek ellenére állandóan az ő térfelükön folyt a já...
  10. A gödöllőiek fogadkoztak a hét közben, hogy megpróbálják feledtetni az elmúlt fordulók során mutatott gyengébb teljesítményüket. Garaba Imre edző elsősorban a támadójátékban várt előrelépést, s természetesen gólokat. A kettős igazolással (Vác és Gödöllő) szereplő Burzi kezdőjátékosként lépett pályára a Pest megyeieknél, ám mint később kiderült, ez nem volt hosszú életű. A mérkőzésen a diósgyőriek kezdtek veszélyesebben és alig telt el tíz perc, máris megszerezték a vezetést. Rácz 17 méteres lövése után a labda a kapu jobb oldalába vágódott: 1-0. Ezt követően magához tért a Gödöllő, több veszélyes támadást vezetett, de nem sokkal a félidő vége előtt Burzi felesleges szabálytalansága után a kiállítás sorsára jutott, így veszni látszottak az egyenlítési remények.
    A második játékrészben a létszámfölényben játszó diósgyőriek vették át a játék irányítását és a 70. percben újabb Rácz-gólnak örülhettek. A csatár ezúttal tíz méterről emelt Nagy kapujába: 2-0. A megyeieket dicséri, hogy...
  11. Átok ült a hazai csatárokon

    Gödöllő: fontos győzelem

    Labdarúgó NB II. Keleti csoport Gödöllő Versal LC — STOP MVFC 1-0 (1-0)
    Gödöllő, 1300 néző. V.: Tompos.
    Gödöllő Versal LC: Nagy D — Kiss, Balogh, Hutter — Simon Bábik. (Franyóczki), Grezsák, Ivanovics — Török (Szamosi), Burzi, Szász.
    STOP MVFC: Simon Gy — Mihalovszki, Schnek, Nagy A., Kalász — Földeák, Balogh A., Vacaru, Bádea, Kovács, Lente.
    Gól: Simon a 17. percben.
    Sárga lap: Balogh Cs. 30., Nagy A. a 38., Török a 41., Lente a 42.. Mihalovszki a 64. percben.
    Kiállítva: Lente (második sárgalap után)

    Tapogatózó játékkal indult a mérkőzés, majd a hazaiak vették kezükbe az irányítást. Ezt követően a vezetést is megszerezték, majd két nagy gólszerzési lehetőséget elpuskáztak. A fordulás után kiegyenlítettebb lett a játék, ekkor már a vendégek is többet támadtak, de támadásaikban nem volt kellő átütő erő. Tovább fokozta a nyomást a gödöllői gárda, de itt átok ült volna a támadókon, egyszerűen képtelenek vo...
  12. Két gól az utolsó két percben
    Diósgyőri FC — Szarvasi Vasas SE 2—0 (0—0)


    NB Il-es labdarúgó-mérkőzés, Miskolc, 4 ezer néző. V.: Mezei (Szilágyi, Nyilas). Diósgyőr: Hanyecz J. 0 — Farkas J. 5, Vámosi 7, Farkas A. 5, Csizi 5 — Varga S. 6, Dancs 6, Buliga
    6, Tábori 6 — Tóth Gy. 4, Rácz 4. Edző: Oláh Ferenc.
    Szarvas: Brakszatórisz G. 6 — Gebri 5, Stredie 6, Holp 5, Janis 5 — Szlopóczki 5, Plókai 6, Kulcsár 5, Brakszatórisz A. 5 — Szabó 4, T ruczka 4. Edző: Plástyik János.
    Csere: Farkas J. helyett Vitelki (5) a 46.,Truczka h. Horváth (-) a 73., Rácz h. Császári (-) a 77., Szabó h. Cziglédszkv (-) a 85. percben.
    Gólszerző: Vámosi a 89., Varga S. a 90. percben.


    Álmosan kezdtek a hazaiak, és a felfogás a védekezésre berendezkedett Szarvasnak kedvezett. A házigazdák néhány megugrással kísérleteztek a jobb oldalon, de a beadások a magabiztos Brakszatórisz G. kezében haltak el. A 33. percben Csizi alászaladt egy labdának, Plókai azonban kecsegtető helyzetben 15 méter...
  13. Szarvasi Vasas — Miskolci VSC 1—0 (0—0)


    NB II-es labdarúgó-mérkőzés, Szarvas, 1000 nező. V.: Győr (Tompos, Szabó J.).Szarvas: Brakszatórisz G. 0 — Gebri 6 — Holp 5, Szlopóczki 5 — Janis 4, Brakszatórisz A. 5, Horváth 6, Dobi 7, Xruczka 4 — Plókai 4, Bencze 4. Edző: Plástyik János.
    Miskolc: Simon I.6 — Szakos 6, Kobolák 6, Simon A. 6 — Varga 5, Jäger 5, Szabó 6, Asszony 6, Koppány 6 — Kovács 6, Kalász 5. Edző: Németh Attila.
    Csere: Szabó helyett Márkus (5) a szünetben, Bencze h. Bány (4) a 60., Kalász h. Hallai (-) a 85. percben.
    Gólszerző: Brakszatórisz A. a 63. percben.
    Sárga lap: Kobolák a 15., Holp a 62. percben.
    Szögletarány: 5:2 (0:2).


    Kezdés után Janis futott el a jobb oldalon, beadását a védők kifejelték, de közben Simon megsérült és ápolásra szorult. A 3. percben Dobi távoli lövéssel próbálta bevenni Simon kapuját, de labdája jócskán a kapu mellett hagyta el a játékteret. A
    12. percben Janis vesztette el a labdát a felezővonalnál. Asszony futott ...

  14. Szarvasi Vasas—Diósgyőri FC 2—2 (1—0)


    NB II -es labdarúgó-mérkőzés, Szarvas, 1500 néző. V.: Vág- ner (Ring, Nagy I.). Szarvas: Brakszatórisz G. 6—2—4 — Stredie 5 — Gebri 5, Takó 4, Holp 6 — Kulcsár 5, Pisont A. 5 — Horváth 5, Cziglédszky 5 — Dobi 5, PIókai 5. Edző: Vigh Tibor.
    Diósgyőr: Hanyecz 6 — Simon 5, Farkas 5, Mezei 5 — Molnár 5, Varga 5, Dúró 6, Csilag 5, Vitelki 6 — Tóth Gy. 5, Rácz 5. Edző: Oláh Ferenc.
    Csere: Kulcsár helyett Szabó (5) az 58. p., Dobi h. Brakszatórisz A. a 62., Varga h. Bocsó a 85., Cziglédszky h. Dudás a 87, Rácz h. Szentiványi a 89. percben.
    Gólszerző: Cziglédszky a 23., Rácz az 53., Csillag a 67., Brakszatórisz A. a 75. percben.
    Sárga lap: Rácz a 28., Simon az 57, Holp a 80. percben. Kiállítva: Brakszatórisz G. (16-oson kívül kézzel ütött a labdába) a 87. percben.
    Szögletarány: 6:13 (5:7).


    A mérkőzés előtt és a szünetben a békésszentandrási általános iskola majoréit csoportja Rábáné Fazekas Erika tanárnő által koreografált gy...

  15. NB II-es labdarúgó-mérkőzés, Miskolc, 2000 néző. V.: Jenei (Szabó János. Szlomoniczki). Miskolc: Simon 6 — Mihalovszki 5, Schnek 6, Nagy A. 5 — Kalász 5, Földeák 5, Bádea 6, Balogh 5, Lakatos 5 — Magyar B. 4, Kovács Zs.
    4. Edző: Kálmán Vilmos. Szarvas: Brakszatórisz G. 0 — Holp 5, Stredic 6, Gebri 5 — Takó 6, Brakszatórisz A. 5, Kulcsár 5, Sárosi 5, Pisont A. 7—Szabó
    5, Plókai 5. Edző: Vigh Tibor.
    Csere: Kalász helyett Kiss (5) az 57., Sárosi h. Szlopóczki (-) a 62. percben. Gólszerző: Szabó a 12. percben.


    A hazaiak óvatosan kezdtek, tálcán kínálták a lehetőséget a rutinosabb szarvasiaknak, akik a találkozó elején éltek is vele, és az első valamirevaló akciójukat góllal fejezték be.
    A 12. percben Plókai robogott el a jobb oldalon, félmagasan adott középre, és a berobbanó Szabó hat méterről előre vetőd ve fejelt a kapu jobb oldalába, 0—1.
    Ezt követően Takó lőtt ballal fölé, majd Magyar B. pattogós labdáját tette ártalmatlanná a szarvasi kapuvédő. Az újonc hazaia...
  16. 2015.08.26, 08:38 - Diósgyőri FC - FC Hatvan 1995
    Második, osztályozós helyen állt a Diósgyőr a meccs előtt, másnap gyereknap volt, ezért is mehettem ki apámmal, 91. percben lőtte a Hatvan a győztes gólt, és egy pályára berepülő tégla miatt félbeszakadt a mérkőzés. Innentől kezdve pontot sem szereztünk.
  17. első meccsem 8 évesen, rohadt jó volt, egyből megfogott a közeg varázsa, bár a Diósgyőr nagyon gyenge napot fogott ki. Második félidőben egyenlítettek.