magyarfutball.hu

Salgótarjáni BTC - Miskolci VSC 2 : 0 13:30

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: marcidvtk
    2018.10.22, 19:33

    Salgótarjáni BTC - Miskolci Vasutas SC 2-0 (1-0)
    Salgótarján, 3500 néző, v.: Márta (Hidasi, Koch).
    SBTC: Oláh T. - Kajli, Sági, Gyetvai, Homann- Lajkovics, Oláh B., Rósa, Stark - Baranyi, Novák. Edző: B. Kovács Zoltán.
    MVSC: Rus - Mihalovszki, Balogh, Badea, Hallai - Szabó, Márkus, Nagy A., Földeák, Jáger - Kovács Zs. Edző: Németh Attila. Csere: Márkus h. Magyar B. a 46., Stark h. Forgó a 78. és Lajkovics h. Németh a 83. percben. Gólszerzők: Novák a 8. és Oláh B. a 65. percben. Sárga lap: Szabó I. és Sági a 60., Nagy A. a 68. és Mihalovszki a 78. percben.


    Behúzódott kapuja elé a vendégcsapat, ennek ellenére hamar hátrányba kerültek. A 8. percben Mihalovszki szabálytalansága miatt szabadrúgást rúghattak a hazaiak a 16-os és az oldalvonal közötti területről, bal oldalról. Oláh B. élesen a rövid sarok felé lőtte a labdát, Márkus röviden szabadított fel, Novák rácsapott, és a bal alsó sarokba lőtt. 1-0.
    Tovább tartott a hazaiak lendülete. A 13. percben Lajkovics lőtt 10 m-ről fölé, majd Sági fejesét védte bravúrral Rus.
    A 18. percben Stark előtt „ajtó-ablak nyitva állt”, mégis a kivetődő Rusba vágta a labdát.
    Érdekes módon, a kihagyott tarjáni helyzetek a vendégekre hatottak nyugtatólag. Szervezett védekezésből, ellentámadásokkal próbálkoztak, de kevés sikerrel, mert nemigen jutottak el Oláh T. kapujáig.

    Szünet után nagyobb sebességre kapcsolt a listavezető, de a miskolci gárda jól fékezte a hazaiak támadásait, többnyire azonban a vendégek térfelén folyt a játék. Az 53. percben Oláh B. kapott jó labdát a bal oldalon, beadása megcsúszott, Rus azonban a gólvonalról lábbal kivágta a mezőnybe.
    A következő támadásnál Lajkovics kötött görcsöt a vendégvédők lábára, de 10 m-ről a jobb sarok mellé durrantott. Az 59. percben Rósa beadását Oláh B. az ötösön felugorva fejelte kapura, de Rus a léc alól tornászta szögletre a labdát.
    A 65. percben a sorozatos hazai támadások góllá értek.
    Oláh B. átkígyózott a védelmen, még Rust is kicselezte, és 1 m-ről az üres kapuba gurított, 2-0.
    A biztos vezetés tudatában visszavett a tempóból a tarjáni fekete-fehér gárda, s feljött a Vasutas. Kovács Zs. két esetben is gólt szerezhetett volna, de mindkét lehetőség kimaradt. Előbb Oláh T. bátor kivetődéssel mentett előle, később még a tarjáni kapust is kicselezte, 10 m-ről az üres kapu felé lőtte a labdát, de a bevetődő Homann a gólvonalról kivágta azt.
    A mérkőzés utolsó negyedében a sereghajtó Miskolc gárdája egyenrangú ellenfele volt a listavezetőnek, s ha Kovács kicsit jobban összpontosít, akkor nagy meglepetést szerezhetett volna a vasutasgárda. Ebben az időszakban már érezni lehetett, hogy a tarjáni gárdában az MTK elleni mérkőzésre gondolnak a játékosok. A csapatban hét játékosnak van két sárga lapja, ezért senki nem akart újabb lapot begyűjteni, senki sem vetette bele magát a szokott módon a játékba, nem a daráló stílusát játszotta a gárda. Már nem törődtek mással, csak az eredmény tartásával.


    B. Kovács Z.: Gyenge helyzetkihasználásunk miatt szinte végig nyílt volt a mérkőzés. A végére azonban biztos lett a győzelmünk.
    Németh A.: Becsülettel helytálltunk!


    Forrás: Nógrád Megyei Hírlap 1994. október 24.