magyarfutball.hu

Szarvasi Vasas Spartacus SE - Diósgyőri FC 2 : 2 13:30

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: marcidvtk
    2018.10.09, 10:11

    Szarvasi Vasas—Diósgyőri FC 2—2 (1—0)


    NB II -es labdarúgó-mérkőzés, Szarvas, 1500 néző. V.: Vág- ner (Ring, Nagy I.). Szarvas: Brakszatórisz G. 6—2—4 — Stredie 5 — Gebri 5, Takó 4, Holp 6 — Kulcsár 5, Pisont A. 5 — Horváth 5, Cziglédszky 5 — Dobi 5, PIókai 5. Edző: Vigh Tibor.
    Diósgyőr: Hanyecz 6 — Simon 5, Farkas 5, Mezei 5 — Molnár 5, Varga 5, Dúró 6, Csilag 5, Vitelki 6 — Tóth Gy. 5, Rácz 5. Edző: Oláh Ferenc.
    Csere: Kulcsár helyett Szabó (5) az 58. p., Dobi h. Brakszatórisz A. a 62., Varga h. Bocsó a 85., Cziglédszky h. Dudás a 87, Rácz h. Szentiványi a 89. percben.
    Gólszerző: Cziglédszky a 23., Rácz az 53., Csillag a 67., Brakszatórisz A. a 75. percben.
    Sárga lap: Rácz a 28., Simon az 57, Holp a 80. percben. Kiállítva: Brakszatórisz G. (16-oson kívül kézzel ütött a labdába) a 87. percben.
    Szögletarány: 6:13 (5:7).


    A mérkőzés előtt és a szünetben a békésszentandrási általános iskola majoréit csoportja Rábáné Fazekas Erika tanárnő által koreografált gyakorlatait mutatta be.
    Már az első percben veszélyes diósgyőri támadást láttunk, amelyből szöglet lett. Érdekesség, hogy all. percben már harmadik szögletét rúgta a vendégcsapat, ami jelezte azt, hogy egyáltalán nem állt be védekezni. A 14. percben Cziglédszky futott el a szélen, beadását a szarvasi csatárok elől Hanyecz csípte el. Egy perc múlva PIókai adott be, de a berobbanó Dobi és Horváth nem érte el a labdát. A 20. percben Dúró magasan a kapu fölé durrantott. A 22. percben PIókai szögletrúgása után Strebie csak centiméterekkel fejelt a léc fölé.
    A 23. percben Pisont András remek labdával ugratta ki a bal oldalon kiugró Cziglédszkyt, aki 8 méterről Hanyecz mellett a jobb sarokba lőtt, 1—0.
    A 33. percben két diósgyőri szöglet után csak nagy nehezen szabadítottak fel Rácz elől. A 43. percben Pisont András beadását Kulcsár vette át, aki a 16-osról lőtt, és Hanyecz, ha másodszorra is, de megszerezte a labdát. A 44. percben a diósgyőri kapu előtt alakult ki egy kis tűzijáték, de Kulcsár kétszer is a védőkbe rúgta a labdát.
    Szünet után már az első percben PIókai teljesen egyedül mehetett kapura, de abszolút gólhelyzetben Ha- nyeczba rúgta a labdát. Sorsdöntő momentum volt, amely hamarosan megbosszulta magát.
    Az 53. percben Vitelki ment el Gebri mellett, az alapvonalról belőtt labdáját Rácz közelről a hálóba továbbította. 1—1.
    A 67. percben hidegzuhany a szarvasi nézőknek: ekkor Csillag futott el egy hosszan előrerúgott labdával, lövése Brakszatórisz G. lábáról a jobb sarokba pattant, 1—2.
    A 75. percben Szabó cselezgetett a 16-os vonalon, majd Brakszatórisz A. elé továbbított, aki fordulásból, kapásból 8 méterről a bal sarokba lőtt, 2—2.
    A 87. percben a kiugró Tóth J. elől Brakszatórisz G. a 16-oson kívül kézzel ütötte el a
    labdát, amiért Vágner játékvezető jogosan kiállította. Helyére Dudás állt be, és a kiállított. Brakszatórisz miatt Cziglédszky jött le a pályáról.
    Az első félidőben a gólig remekül játszott a Szarvas. Mindenki további gólokat várt, amire meg is volt a lehetőség, de ezeket Kulcsár kihagyta. Rosszul kezdődött a második félidő, amikor PIókai teljesen egyedül mehetett kapura, a helyzetet kihagyta, s ez sorsdöntő volt a továbbiakban. Végül Brakszatórisz látványos góljával sikerült az egyik pontot Szarvason tartani.

    Nyilatkozatok:
    Vigh Tibor: — Az első játékrészben jól küzdöttünk, míg a második félidei meggondolatlan játékunkat még magam sem értem.
    Oláh Ferenc: — Nagy lehetőséget szalasztottunk el, bár egy jó csapat ellen ez az eredmény reális.


    Forrás: Békés megyei hírlap 1994.október 17.