magyarfutball.hu

Hungary - Scotland 0 : 1 20:00

   
   
  • Hungary - Scotland 2018.03.27.
  • Hungary - Scotland 2018.03.27.
  • Hungary - Scotland 2018.03.27.
  • Hungary - Scotland 2018.03.27.
  • Hungary - Scotland 2018.03.27.
  • Hungary - Scotland 2018.03.27.
  • Hungary - Scotland 2018.03.27.
  • Hungary - Scotland 2018.03.27.
  • Hungary - Scotland 2018.03.27.
  • Hungary - Scotland 2018.03.27.
  • Hungary - Scotland 2018.03.27.
  • Hungary - Scotland 2018.03.27.
Upload your own photos! »
  1. Magyarország - Skócia 2018
  2. Magyarország - Skócia 2018
  3. Magyarország - Skócia 2018
mérkőzés értékelése

mérkőzés: 2.8 (5 szavazat)

játékvezető: 2.4 (5 szavazat)

hangulat: 2.2 (5 szavazat)

1...5
betting game
tippek
  1. 1 : 3 (2)
  2. 1 : 1 (1)
  3. 2 : 0 (1)
  4. 2 : 1 (1)
  5. 2 : 2 (1)
hivatalos, barátságos válogatott mérkőzés
925. official national team match
referee : Lechner Harald (Ausztria)
attendance:
  1. mlsz.hu: -
  2. scottishfa.co.uk: -
  3. csakfoci.hu: 8.942
  4. nso.hu: 10.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: magyarfutball.hu
     
  2. avatar: magyarfutball.hu
    2018.03.28, 20:37
    Georges Leekens: Gyűlölök veszíteni, de ez a vereség és annak módja most elfogadható volt. A legfontosabb, hogy láttam a változást a játékosokon, ez pedig magabiztosságot adhat júniusra. Azt a tizenegyest majd visszanézzük, hogy jogos volt-e. Talán Szalai Ádám ellen is volt egy hasonló szabálytalanság, és így egy meg nem adott tizenegyes. Gulácsi Péter óriási, nagyon jó kapus! Dzsudzsákkal is nagyon elégedett voltam, mert végig csapatkapitányként viselkedett! El vagyunk persze keseredve, de büszkék is vagyunk arra, mennyit fejlődtünk. Amikor látom, hogy a játékosaim a könnyeikkel küszködnek, akkor látszik igazán, hogy milyen fontos nekik a válogatott! Látom, hogy mindent beleadnak, ami tőlük telik. A teljesítmény rendben volt, és szerintem a helyszínen lévő és a televízió előtt ülő szurkolókat is kiszolgáltuk. Nagyon szívesen folytatom a munkát ilyen hangulatban, ilyen hozzáállás során!
    Ahogy legutóbb, ezúttal sem vagyok boldog, ám hatalmas különbség van a pénteki és a mai mérkőzés között – folytatta a meccs utáni sajtótájékoztatón Leekens. – Taktikailag fegyelmezettek voltunk, nem ajándékoztunk helyzeteket az ellenfélnek, és végig tiszta szívből küzdöttünk. Különösen örülök, hogy tudtunk helyzeteket kialakítani, és a játékosok felelősségteljesen futballoztak. Szerintem Szalai Ádám ellen tizenegyest érően szabálytalankodtak, majd visszanézzük. Sikerült kis önbizalmat nyernünk, és némileg visszaszerezni a szurkolók bizalmát. A taktikai utasításokat betartották a játékosok, a háromvédős felállás jól működött. Remélem, júniusra még jobb formába lendülnek a keret tagjai!
    Sohasem kritizálom a játékosaimat. Nem könnyű ebben a hadrendben védekezni. Szabó Jánosnak nem volt könnyű helyzete, amikor csereként beállt, idő kellett neki, hogy felvegye a ritmust. Három jobblábas belső védőnk volt, ez nem ideális, de Kádár Tamás visszatérésével megváltozik a helyzet.
    Október óta folyamatosan azon dolgozom, hogy fejlődjön a magyar válogatott. Szomorú voltam, hogy tegnap az U21-esek kikaptak Belgiumban. Az időm kilencven százalékát Magyarországon töltöm. Sok teendő vár ránk a következő hónapokban. A klubokkal, a szurkolókkal és a médiával is dolgoznunk kell a kapcsolatunkon. Minden fejlődésben vannak buktatók, ezekből fel kell állni. Kemény munkával az eredmények jönnek majd.

    Alex Mcleish: Jó érzés volt végre a hálóban látni a labdát. Örülök, hogy újoncaink jól teljesítettek. Kihagytunk egy tizenegyest, de nem törtünk össze, sőt a vezető gólunk után sem engedtünk ki.”
    „Megnéztük a magyarok pénteki meccsét. Georges Leekens csalódott lehetett a kapott gólok miatt, ezért változtatott csapata védelmén. Ismerem őt régebbről, biztos vagyok benne, hogy előbb-utóbb rátalál a győztes csapatra.

    http://www.nemzetisport.hu/magyar_valogatott/valogatott-georges-leekens-sajtotajekoztatoja-2626759
     
  3. avatar: magyarfutball.hu
    2018.03.28, 20:16 (szerk.: 2018.03.30, 19:31)
    Nem tudom, lehet én vagyok naív, de az új kapitánynak nem az a dolga, hogy új csapatot építsen? Ugyanazokkal az emberekkel pofozgatjuk a szart, mint eddig.... Én nem hívnám be többet a válogatottba Pintért, Kleinheislert, Nikolicot, de Zsuzsit is csak akkor, ha végre nem egy bohócligában alibizik... A tehetséges fiatalok meg sehol... Szoboszlaitól el vannak ájulva Salzburgban, a kis Dárdaival is lehetett volna futni egy kört, hátha sikerül meggyőzni, de senki meg nem próbálta.... hát minek? Hülyeség.... Futács neve fel sem merült, Nagy Ádi azért többet játszik az olasz 1ben, mint Pintér a bundás 2ben, és még sorolhatnám! Ha így folytatjuk, át is soroltathatjuk a csapatot az óceániai térségbe, hátha van ott még valami válogatotf, akiket még le tudunk győzni!

    Lovrencsics könnyeivel küszködve nyilatkozott! Sajnálom őt nagyon, megint odarakta magát jól játszott , csak a többiek nem tudtak felnőni a feladathoz.. Nagy Ádám Gerával úgy hiányzott a középpályáról mint egy falatkenyér... Pátkai , Elek , Kleini tandem meg kuka, remélem soha többet nem lesznek válogatottak!

    Szerintem amíg Pintér, Elek, Kleini,Fiola alapemberek lehetnek a válogatottban, sokat nem várhatunk a csapattól.

    Ez sajna egy random pályára szórt gyülekezet. Ilyenkor értékelődik fel Gera Zoli játéka, aki a pályán folyamatosan beszélve, mutogatva irányította a fiúkat.
    Dzsudzsi C Ronaldo szindromában szenved, csak Ő messze van a zsenitől, mégis mindent egyedül akar csinálni. Kleini tényleg nem illeszthető be semmilyen taktikába. De felesleges 1-2 játékoson elverni a port, mert vezér nélkül ez kilátástalan

    Ami nekem a tegnapi meccsről lejött. Első félidő gyenge, második félidő biztatóbb volt.
    A játékosokról egy szóval.Gulácsi –elmegy, Fiola kevés, Otigba- erőtlen, Guzmics – szürke, Lovrencsics G-motor, Kleinheisler-haszontalan,
    (Pátkai- szürke.), Pintér Á.-megkopott (Elek Á.-darabos, Hangya- észrevétlen (Szabó J-küzdő, a
    szünetben) – Varga R.- villanós (Nikolics N.-erőlködő.), Szalai-halovány (Böde értékelhetetlen 77.), Dzsudzsák- fék (Németh K- csak arc, 59.)

    csak nekem tűnt úgy, mintha a Fradi felállásában játszottunk volna? smiley
    Eredméány ide vagy oda, Roli bejátszotta magát a válogatottba sztem....
    nem mellesleg nálunk is elnézném a Dzsudzsi-Varga széleket....Bali Amadounál biztosan jobb

    15perc Daninak ,hogy fejelgesse le a feliveléseket a Skótok ellen?Ez nem edző kérdés?Ha ezt bármelyik Magyar edző hozza le így már rég kikezdték volna.

    Dardaival tetmeccsen talan egyszer jatszottunk ezzel a skot csapattal hasonlo erossegu csapattal. A romanok ellen. Es nem azt akartam ezzel mondani hogy a skotok olyan jok voltak.
    Ez a meccs egyaltalan nem volt a korulmenyekhez kepest rossz.

    ahogy Dardai is mondta, annak a csapatnak volt egy vaza, komoly nemzetkozi tapasztalattal. Abbol a vazbol mar nincs Kiraly, Juhasz, Gera, illetve Dzsudzsak is teljesen szetesett. Maradt Szalai, illetve Kadar felnott kozben a feladathoz.
    A kazah meccs katasztrofa volt, a mai viszont rendben volt, jelenleg ennyit tudunk. Az x realis lett volna.

    Nagy Adi serult vagy mi a feneert padoztatja a belga?

    amíg Zsuzsi a pályán volt, szinte minden azon ment el, hogy önzőzött, meg egyedül akarja megoldani, fut fel mellette a balhátvéd, ez meg a tetű sebességével inkább odamegy labdával elé ahelyett, hogy kitolná neki, aztán vagy vaktában berúgja a picsába, vagy ki az alapvonalon, jó esetben meg szöglet. miután levitték végre, még Németh is sokkal jobb volt szélsőnek, ő egy használható játékos. mindezek mellett a többiek is szarok, csak idegesítő nézni, ahogy Zsuzsi a béna arab ligából is Céronáldónak hiszi magát.

    De jó, hogy Leekens látta az előbbre lépést, mert én nem...! Persze, én nem vagyok szakértő, azért látom biztosan rosszul, hogy a középpályánk megint "kiváló" volt olyan, mint a kazahok elleni ! Nincs egy ember, aki összefogná, irányítaná a csapatot, aki osztogatna jobbra, balra, előre (hátra meg nem nagyon...). smiley

    A mérkőzést nem kritizálom. A véleményem nem változott.
    "Ami más csapatoknak természetes, hogy meg tudják oldani, addig mi a legnagyobb akarás esetén sem tudjuk még megközelíteni sem! Egy nagy görcsösség ami tragikomikumba hajlik!"
    Erősen emlékeztett az utolsó 5 meccsünk(vagy10) a nyolcvanas évek nb2-s meccseire. Már mint egyéni technikai és szerkezeti hibák, fejetlenségek.

    Erősen kíváncsi vagyok , hogy akik ezentúl kritikára nyitják majd beszélőkéjük, klaviatúrájukat a szakmából, azok milyen edzést fognak ezek után tartani a 8-14 éves korosztályoknak. Mert az eddigi munkájuk kicsit még nem az igazi.

    Nem megy és nem megy a foci. Pedig nem volt egyik csapat se jobb. A csatárainknak remeg a lábuk, ha szembe kerülnek az ellenfél kapusával. Olyan focista, mint Szalay, 6m-ről a kapushasán keresztül akar gólt rugni...elképesztő.

    Kiderult miert padoztatja Leekens Adit.

    „Nagy Ádám fantasztikus játékos, kedvelem. A helyzet az, hogy játszania kell a klubjában – vélekedett a Bologna 22 éves játékosának mellőzéséről Georges Leekens. – A pozíciója is kérdéses, hogy hatos vagy nyolcas poszton játsszon-e. Nem elég magas a nyolcashoz.”

    „Azon is dolgoznunk kell, hogy merre forduljon a labdával, mert gyakran hátrafelé indul el. Inkább előre kellene mozognia, amit gyakoroltunk is az edzéseken, és egyre jobban ment neki.”

    Ilyen sas szemu edzonk sem volt megsmiley))

    Mondjuk az, hogy most már csak félház volt, talán biztató... Talán legközelebb negyed lesz, aztán nyolcad. Amit érdemelnek.

    Otigba is milyen szépen domborított a gól előtti beadásnál, nehogy a formás popsiját megcsípje a labda.

    Én igazából semmit nem láttam.Nem értem mit akarnak játszani.Persze új az edző új tervekkel de most is csak azért 1 fokkal jobb a meccs mert múltkor kikaptak.
    Egyszerűen érthetetlen miért nem tudunk egy támadást csinálni.Semmi olyan nagy helyzetet nem tudunk kialakitani ami mondjuk passzokból állna.Leginkább a pontrúgásainkból veszélyeztettünk de ez nagyon kevés.
    Az meg,h egy ivelés vagy egy rövid passz rossz helyre megy vicc kategória.És nem egyszer egy meccsen hanem többször sajnos.Minden meccsen rengeteg hibával játszunk ami jelzi ,h valójában ennyit is tudnak a srácok.Ami nem baj csak nem szabad elhinni ,h bárki ellen esélyesként lépünk pályára.

    Mindent megpróbáltak ma a fiúk, de már az első félidőben látszott, hogy nem lesz ebből semmi. Sír a lábukon a labda, ez a szomorú igazság. Kleinheislert el kellene felejteni, büntetőt okoz, ügyetlen, keveset fut, Lovrencsics nagyon akar,csak hát középszerű iparos, Szalain is el lehetne gondolkodni, nem sok értelmét látom az ő egyszemélyes támadósorának. Oké, akkor stabilabbak vagyunk hátul, elöl viszont veszélytelenek, ami ugyanaz pepitában. Ma legalább voltak passzok, ez is valami. Volt némi hajtás. Játszani nem mostanában fogunk. Pozitív, hogy több játékos szerepet kapott, ám sajnos senki nem bizonyított. Szabó, talán. Talán benne mozgott valami.

    Nem volt kínos vereség, az összeszokatlan és rosszul felállított védelem bénázása eredményezte a kapott gólt, de Szalai egyenlíthetett volna, akik itt fröcsögnek, azoknak halvány szellentésük sincs ehhez a játékhoz.
    Kellett ez a két meccs, hogy Leekens örökre megszabaduljon bizonyos emberektől. Nálam már két éve nem is kerettagok, de én jobban ismerem őket, mint a belga.
    Nézzük, kik ők: Bese, Otigba, Korhut, Hangya, Szabó, Vinicius, Márkvárt, Pátkai, Szalai, Dzsudzsák, Ugrai, Varga Roland, Gyurcsó, Stieber, Priskin
    Aki nálam játszik: valaki véd, szinte mindegy, kicsoda - Fiola, Guzmics, Korcsmár, Kádár - Kleinheisler, Nagy Ádám, Kalmár - Varga Kevin, Balogh, Nikolics
    Cserék: Lovrencsics, Lang, Varga József (védők)
    Nagy Dominik, Gazdag, Elek, Vadócz (középpályások)
    Németh, Böde, Koszta, Mervo, Sallai (csatárok)
    Ezt a csapatot minél előbb össze kell hozni és számos meccset nekik lekötni. Nem muszáj nemzetközi válogatott mérkőzést, először játsszanak csak a Pénzügyőr vagy a III. Kerület ellen, az Puskáséknak sem derogált. Mondjuk őket nem kellett Kínából, az USA-ból vagy Kazahsztánból hazautaztatni egy edzőmérkőzésre, mivel itthon voltak és villamossal is kimehettek az Erdért vagy az Ikarus pályájára.

    Értékelje a magyar labdarúgó-válogatott játékosainak skótok elleni teljesítményét!

    Gulácsi Péter 6.21
    Lovrencsics Gergő 4.84
    Varga Roland 4.02
    Szalai Ádám 3.78
    Otigba Kenneth 3.76
    Guzmics Richárd 3.66
    Németh Krisztián 3.57
    Böde Dániel 3.47
    Fiola Attila 3.32
    Nikolics Nemanja 3.31
    Hangya Szilveszter 3.31
    Dzsudzsák Balázs 3.29
    Pintér Ádám 3.14
    Szabó János 3.11
    Kleinheisler László 3.06
    Elek Ákos 2.94
    Pátkai Máté 2.74

    Gulácsi, Szalai, Lovrencsics, Varga, és a padról beszállt Németh azt hozta, amit egy átlag focistának illik teljesíteni! A többiek ez alatt maradtak, és többen elég sokkal! Pintért, Eleket, Fiolát végleg el kell felejteni.

    Gulácsi nyilatkozta, hogy a döntetlen benne volt. Azért messze álltunk attól, gólt kellene rúgni. Dzsudzsák játéka is gyenge volt, minden szabadrúgást ő végez, miért. Vargának miért nem engedett rúgni? Szalai miért vitatkozik a játékvezetővel, többiekre is vonatkozik. Megérdemelték a sárgát.

    A két meccsen nem volt egy értelmes támadásunk !Amit tud a " csapat " hátul rombolni,aztán előre ívelni ami 10 ből 9 szer az ellenfélé !!Azt nem értem,hogy ezt a rengeteg " szakember " nem veszi észre !!Sem a felnőtt sem az utánpótlás csapataink nem tudnak egymásnak adogatva támadást vezetni !!!Nem tudnak cselezni,a labdák elpattannak tőlük ! Viszont vitatkozni azt tudnak !! Aki focizott valamikor az tudja,hogy az vitatkozik a legtöbbet akinek nem megy a játék !Rossz volt nézni Eleket,Szalait mikor nem volt igazuk,mégis majd letépték a bíró fejét !Ha ez tét meccs,mindketten mehettek volna fürödni.

    Nálam Gulácsi volt a legjobb, 9-et adtam, néha kicsit bizonytalannak éreztem, de amúgy oké, a mezőnyben Szabó és Böde próbálta játszani a focit, ők jönnek 6-ossal, utána jön 5-el Lovrencsics, aki legalább hajtott, ha nem is okozott semmi veszélyt. Az összes többi 5 alatt, a legkevesebbet a reklamáló Elek, és a lábáról elpattanó labdákkal kitűnő Szalai kapta.

    Egy lépés előre a mult mérkőzéshez képest. Van mit fejlődni....Még mindig korlátozott tudásuk alatt telyesitettek. Varga igazán tetszett kétszer , háromszor is válalkozott, probálkozott. Jó lenne ha ő is megtanulná, hogy a távoli szabadrugásoknál nagyobb lendületet kell venni.... A tőbbi kőzéppályásunk is probálkozhatna kapura rugásssal, amikor a másadik hullámban a kapu elé keverednek... jól rug Pintér is de Kleini is, Németről nem is beszélek. Dzsuzsák is vissza léphetne néha és onnan indithatná a támadoinkat pontos mélységi passzokkal,hosszú labdákkal, főleg amikor a szélen nem igazán megy neki. Ő is tőbbször probálhatná a kaput 20 ..25 de akár 30 méterről. Szalai elég jól szokott rámozdulni a kipattanokra és a tőbbi játékos is figyelmesebb kell legyen, gyorsabb az ellenfél kapu előtt.

    Szalai pont jó volt tegnap. Visszalépett labdákért, meg tudta tartani, harcos volt és jól megjátszotta a társakat. Kiharcolt egy helyzetet (ha már társakra nem számíthat), amit sajnos kihagyott. És egyből utána egy lehetetlen szituból is helyzetet teremtett. Lovrencsics is jó volt. Sokat futott, szinte szélsőt játszott, nem védőt, ami 3 belső védőnél valahol érthető is. A másik oldalon Hangya és Szabó ilyeneket nem csinált. Bevállalta az 1-1 elleni cseleket, erőteljesen és dinamikusan játszott. Ezen kívül még talán Varga volt, aki próbálkozott, meg Németh kereste a lehetőségeket. A többieknél semmi extrát nem láttam. Gulácsi is túlértékelt. Oké, jó irányba ugrott a büntetőnél és gyenge volt a büntető. Most viszonylag stabil volt, de még az 5-ösön belül sem nagyon mozog, nemhogy 16-oson belül. A beadásokra nem lép ki. Nagyon statikus az én ízlésemnek. Tipikus vonalkapus. Otigba meg a leggyengébb...

    Sebők Vilmos: Egyértelműen látszott, hogy a csapat védekezése, stabilitása rendben volt. Nem volt káosz, mint a kazahok ellen. A három belső védős rendszer a két szélső középpályással – akik védekezésben visszazártak, így ötvédős sorrá alakultak – jól lezárta a területeket, nem sok esélyt adtak a skótoknak. De azért így is csak összehoztunk egy 11-est és kaptunk egy gólt.
    Jobban nézett ki a játék, de ez pont egy olyan meccs volt, amilyet Storckkal vagy Dárdaival lehoztunk ikszre, vagy akár nyertünk is eggyel, de biztos, hogy nem veszítettük el. Bár a csapat masszívabb lett, az negatívum, hogy az előrejátékunk nagyon gyenge volt. Sokkal rosszabb, mint a kazahok ellen.
    Azt vártam, hogy a földön felvesszük a versenyt a skótokkal, de a rövidpasszos játékot sem tudtuk játszani, a labdakihozatalok sem jöttek össze, ismét érkeztek a fej-, mellmagasságban fellőtt labdák. Fizikailag jobbak voltak nálunk, ez a dinamikában is látszott, ami meglepett, mert korábban azt láttam, hogy fizikailag is rendben volt a csapat. Most azonban lehetett érezni az ellenfél fizikai fölényét. Biztosabbak voltak a labdával is, nem egy jó csapatról van szó, de amit tudnak, a kemény, egy-két érintős passzokat, azt megcsinálták. Jobban ment nekik a labdabirtoklás is, pedig nem labdazsonglőrök ők sem. A helyzeteinket csak pontrúgásból alakítottuk ki, vagy a vendégek nagy hibájából, mint Szalai helyzeténél. De kidolgozott, felépített támadásunk nagyon kevés volt.

    A tegnap mérkőzés végkimenetele (elfogadható játék egygólos vereséggel egy közepesen erős ellenfél ellen) a lehető legrosszabb forgatókönyv megvalósulását jelentette.

    A biztató játék sajnos semmit nem ér az eredményesség nélkül, márpedig 2016 előtt az ilyen meccseket rendre ki tudtuk hozni egy döntetlenre. Még Pinyő is összeizzadt egy ikszet a dánok ellen.

    Ugyanakkor a kazahok elleni rémálomhoz képest mégiscsak feljavult a játék, vagyis odáig nem fajult a dolog, hogy a saját jól felfogott érdekünkben azonnal ki kelljen rúgatni a belgát.

    Ha tegnap ikszelünk, akkor nyugodt vagyok, mert tényleg jó irányba indultak a dolgok. Ha pedig újabb megalázó vereséget szenvedünk, akkor mehetnénk lincselni.

    Így maradt a nagy büdös magyar bizonytalanság.

    Még egy-két gondolat:

    1. Leekens első két meccsén nagyon hiányoztak a fiatalok. Továbbra is az a véleményem, hogyha az A-válogatott játszik, akkor U21/U20 ide vagy oda, a nagycsapatra alkalmas játékosoknak a szövetségi kapitány rendelkezésére kell állniuk.

    2. Elfogadhatatlannak tartom, hogy Szélesi Zoltán, a kapitány első számú segítője nem koncentrál teljes mértékben az A-válogatottra. A hétvégén U17-es csapatot irányított, ami szerintem összeférhetetlen a nagyválogatott pályaedzőségével. Mindkét pozícióba főállású tréner kell.

    3. Az U21-es korúak hiánya szembetűnő volt. De az is érdekes, hogy a játékosok nagy többsége 1986 és 1990 közötti születésű volt, ami bizony már nem a jövő embereit jelenti. Hol vannak azok a kilencvenes évek első felében születettek? Mi a f*szom folyik itt utánpótlás-nevelés címen?

    A tegnapi meccs katasztrófa volt. Lovrencsics nagyot küzdött és mellesleg voltak épkézláb, jó megmozdulásai. De hogy a félpálya és az ellenfél tizenhatosa között teljesen impotens futball van, az tény... Hiányzik Gera.

    A végén fel lett hajigálva az összes támadónk koncepció nélkül, miközben a leggólveszélyesebb játékosunkat lecserélték, csak néztem, mint a moziban. Nem értem miért nem maradunk meg a dárdais alap taktikánál: kőkemény védelem, hiba nélküli hátsó játék. Minden más másodlagos, csak utána jön. Támadásunk így sincs, úgy sincs. Úgy legalább talán kihúznánk gól nélkül.

    Lovrencsics elsírja magát a meccs végén, elég volt a vereségekből? Hogyne lett volna elég, ez szerintem valahol a tehetetlenség megnyilvánulása is volt, én valahol sajnálom mert szétszakítja magát, de többet nem tud és ő is érzi belül nyilván. Nem ő a hibás elsősorban, valahol persze ő is meg a többi is bizonyos szempontból mert ilyenek meg olyanok, mentalitás stb., pályán kívüli viselt dolgaik, de a közeg az amely miatt ennyit tud mert olyan alapokat, olyan képzést kapott.

    http://www.csakfoci.hu/magyar-foci/valogatott/nikolicsnak-volt-eselye-de-nem-elt-vele-tamadasban-visszaleptunk-vedekezesben-elore-ertekeles
    http://www.nemzetisport.hu/nso_cikkhozzaszolas/?cikk_id=2626723
    https://ulloi129.hu/2018/03/27/magyarorszag-skocia/
    http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9018358
     
  4. avatar: magyarfutball.hu
     
  5. avatar: magyarfutball.hu
    2018.03.26, 13:38
    Hétfő reggel futott végig a hír a skót médián, hogy Scott McTominay, a Manchester United középpályása nem tart a csapattal Budapestre. Az újonc McTominay kezdőként 58 percet játszott Costa Rica ellen. Nem érkezett hír arról, hogy megsérült volna, ám hétfő délelőtt az MU hivatalos Twitter-üzenetben jelezte: McTominay sérülés miatt került ki a válogatottból.

    Az már vasárnap kiderült, hogy a szélső Matt Ritchie és a védő Grant Hanley kisebb sérülés miatt szintén otthon marad. Utóbbi kidőlése azt jelentheti, hogy a Celtic középső védője, az utólag behívott Jack Hendry akár át is eshet a válogatottbeli tűzkeresztségen.

    http://www.nemzetisport.hu/magyar_valogatott/magyar-skot-mcleish-gyozni-hozza-csapatat-budapestre-2626461
     
  6. avatar: Zsorzsinju
    2018.03.18, 17:36 (szerk.: 2018.03.18, 18:02)
    Alexander "Alex" McLeish Skócia szövetségi kapitánya játékosként már játszott Magyarország ellen:
    1980. május 31. Magyarország - Skócia 3:1
     
  7. avatar: magyarfutball.hu
     
  8. avatar: magyarfutball.hu
    2018.02.22, 17:40
    A magyar válogatott március 23-án (19.00) Kazahsztánt, március 27-én (20.00) Skóciát fogadja felkészülési mérkőzésen a Groupama Arénában. Jegyinformációk a két mérkőzésre.
    A kazahok és a skótok elleni hazai találkozókra a Szurkolói Klub (SZK) tagjai február 23-án, pénteken 10.00 órától vehetnek jegyeket, míg a klubtagsággal nem rendelkező szurkolók február 24-én, szombaton 10.00 órától juthatnak hozzá belépőikhez.

    A belépők elhelyezkedéstől függően 2500, 3000, 5000 forintba kerülnek mindkét mérkőzésre. Az SZK-tagok számára élnek a klubtagsággal járó 15-25%-os vásárlási kedvezmények.

    A mérkőzésre szóló jegyek szurkolói kártyával egyrészt interneten a meccsjegy.mlsz.hu oldalon, másrészt személyesen közel 350 értékesítési ponton a TEX viszonteladóknál vásárolhatók meg.

    https://valogatott.mlsz.hu/ferfi-a-valogatott/hir/szurkolok/a-valogatott-penteken-kezdodik-a-jegyarusitas-az-ev-elso-merkozeseire
     
  9. avatar: magyarfutball.hu
    2018.01.21, 13:39
    A FIFA és az UEFA versenynaptárában a nemzeti válogatottaknak március 19-27. között van lehetősége barátságos mérkőzéseket játszani. A magyar csapat számos megkeresést kapott, a szövetség több lehetséges ellenféllel is tárgyalásban állt, végül a megállapodások értelmében Georges Leekens hazai pályán mutatkozhat be a csapat élén.

    A magyar férfi A-válogatott március 23-án Kazahsztán ellen lép majd pályára a Groupama Arénában 19.00-tól, majd négy nappal később, március 27-én szintén hazai pályán mérkőzik meg Skóciával 20.00-tól.

    – Két nagyon érdekes mérkőzés vár ránk márciusban, hiszen két hazai mérkőzéssel indítjuk el a válogatott életét. Ez egy teljesen új kezdetet jelent, vagyis a múltban történtekkel már egyáltalán nem szeretnénk foglalkozni. Két teljesen eltérő stílusú csapat ellen tudjuk majd kipróbálni magunkat – alapvető szempont volt az ellenfelek kiválasztásakor, hogy minél többféle helyzetben, több játékstílus ellen derüljön ki a válogatottról, hogy mire képes. Kazahsztán védekező és nagyon szervezett focit játszik, nekünk pedig fontos lemérnünk, hogy az új elképzeléseinkből mit és hogyan tudunk majd megvalósítani ellenük. Az ennyire defenzív csapatok ellen mindig nagyon nehéz játszani. Skócia teljesen más stílusban játszik, ők ugyebár az brit stílusú labdarúgás képviselői, ráadásul az európai válogatottak sorrendje alapján nagyon hasonló játékerőt képviselnek, mint mi. Fontos, hogy egy ilyen stílusú és erősségű csapat ellen is lássuk, mit tudunk – ismertette a döntés hátterét az mlsz.hu számára Georges Leekens, a magyar válogatott szövetségi kapitánya, aki a meccsek igazi tétjéről is beszélt.

    – Ezen a két mérkőzésen nem az eredmény lesz a legfontosabb, hanem hogy lássuk, hogyan tudja a csapat megvalósítani az elképzeléseinket. Emellett a másik kiemelten fontos szempont, hogy a két hazai mérkőzésen a csapat újra találkozik a szurkolókkal, és nagyon fontos, hogy ők újra a csapat mögé álljanak. Ez viszont nem fog az ölünkbe hullani, ezt ki kell érdemelnie a csapatnak a pályán mutatott odaadással, elszántsággal, küzdeni akarással. Úgy kell játszanunk, hogy ismét büszkék lehessenek a válogatottra! Minden sportolóval és csapattal megesik, hogy botlik. Ilyenkor a legfontosabb, hogy úgy álljon fel a padlóról, ahogy az sportemberekhez illő és méltó. A következő időszak erre is lehetőséget ad majd – hangsúlyozta a szövetségi kapitány.

    Az ellenfelekről

    A skót válogatott jelenleg a 32. helyet foglalja el a FIFA-világranglistán, a csapatot Gordon Strachan 2017 októberi távozását követően Malcolm Mackay vezeti, aki egyben a Skót Labdarúgó-szövetség teljesítménymenedzsmentjének igazgatója is. A válogatott játékosai kivétel nélkül a brit labdarúgásban futballoznak, a csapat elsősorban a rendszeres Bajnokok Ligája-szereplő Celtic FC-re épül, mellettük a bő keretben 10 Premier League-játékos kapott helyett a világbajnoki selejtezősorozatban.

    A férfi A-válogatott további, éves programja majd a január 24-én sorra kerülő Nemzetek Ligája-sorsolás után véglegesedik.

    https://valogatott.mlsz.hu/ferfi-a-valogatott/hir/csapat/fontos-tetmeccsek-elott-a-magyar-labdarugas