magyarfutball.hu

portré: Pátkai Máté
© mlsz.hu
nationality
Magyarország
age
32 years
poszt
középpályás
related websites

játékos

pályafutás
MTK
2006 - 2012
Győri ETO FC
2012 - 2015. június
Videoton FC
2015. június -
eredmények / elismerések
Magyar bajnok
2007/2008, 2013, 2017/2018
Magyar kupagyőztes
2019
Pátkai Máté 2017
2017-ben a Magyar Válogatottban
"Pátkai Máté Budapesthez közel, Pomázon nőtt fel, ott kezdett futballozni – igaz, ekkor még inkább csak a szomszédos üres telken rúgta a labdát az utcabéli gyerekekkel, míg végül nyolcévesen édesanyja egyik kollégájának a javaslatára jelentkezett a BVSC-be, ahonnan a Vasas, majd a Goldball érintésével 2003-ban az MTK-ba igazolt. Innen 2005-ben Agárdra a Sándor Károly Akadémiára került – többek között a szintén a felnőttválogatottig jutó Pintér Ádámmal együtt –, ahol leérettségizett, majd 2006 októberében bemutatkozott az NB I-ben."1

MTK, 2006-2012

"A honi élvonalban Garami József szavazott neki először bizalmat, és a válogatottban is egy, az MTK-hoz ezer szállal kötődő szakember adott neki először lehetőséget. A szintén pomázi kötődésű Egervári Sándor 2012 októberében az észtek és a törökök elleni vb-selejtezőkre hívta be a keretbe, s az utóbbiak ellen 3–1-re megnyert mérkőzésen a szünetben állt be Elek Ákos helyére."1
...

Győri ETO FC, 2012-2015

...

Videoton FC, 2015-

...
 
 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

 1. avatar: magyarfutball.hu
  2019.03.28, 11:36 (szerk.: 2019.03.28, 13:44)
  Pátkai az eddig lejátszott 8 bl, 6 el, 6 mk, és 25 bajnokiból, összesen 5 meccsen nem lépett pályára, ebből ugye egyszer el is volt tíltva.

  A Mezőkövesd ellen valóban csak a végén állt be, de pl hét közben a zöldek ellen pl 90 percet játszott. 40 meccsből(ez a 6. legtöbb a csapatban) 27x volt kezdő, és 13x volt csak csere 2399 percet játszott összesen, ez a 10. legtöbb a csapatban.

  Pátkai, Hadzic, Nikolov, most már Elek - hasonló szerepkörben küldhetők pályára, és nyilván nem játszik egyszerre mindegyik.

  Nálam alapember Pátkai, ahogy Nikolicnál is. Mivel elég sűrű volt a program, ezért ő is gyakrabban került be a rotálásba.

  Hadzic 37/4 csere, Nikolov 41/16, Huszti 36/6, Varga 8/2.

  Arról nem beszélve, hogy adott ellenfél ellen, más és más a taktika, emiatt pl más tipusú játékos kezd, de lehet hogy már a következő is figyelembe van véve. Az meg a másik, hogy a játékosok terhelhetősége is eltér.

  Háááát, a mi kutyánk kölyke, egy tök normális játékos, szépen összekapta magát (amikor idekerült nagyon sokáig nem volt formában), de nem véletlenül nem játszott a magyarnál nívósabb bajnokságban és így 30 fölött feltehetően nagyon már nem is fog. Intelligens, szeretem a játékát, volt alkalmam vele beszélgetni az RBD által szervezett összejövetelen, amikor ő volt a vendég, de szerintem ne lássunk bele olyan extra képességeket, amikkel nem rendelkezik. Ettől függetlenül hatalmas gratuláció neki, amit eddig elért! Legyen még sokszor bajnok a Vidivel!!!

  Nekem kb Sándor Gyuri ugrik be róla.

  Amikor idejött, akkor tőle vártam, hogy betölti majd azt az űrt, amit Sándor, és Mitrovic hagyott maga után, és kb ő volt az egyetlen győri, aki be is vált a Lang, Koltai, Pátkai hármasból. Mondjuk fáztam a volt SKA növendékektől, mert általában idegen közegben nem tudták azt hozni, amit a megszokott rendszerben az MTK-nál igen, de Pátkai már Győrben is jó volt.

  Most ott van mellett Hadzic, Nikolov, Huszti, és most már Elek is, így középpen van mire építeni.

  Látszik, h csak évente látjátok, ha beáll egy válogatott meccsen. De szólók internetezők: van klubcsapata is, és ott nem kétséges a tudása, megbízhatósága. De ti azt nem nézitek......az a valóságban van, nem az interneten. Bár esetleg az EL meccseket néztétek......nem tűnt fel ott sem?!

  Pátkai eddig a legtöbb válogatott meccsén rosszul játszott. Vasárnap megtett mindent, sikerült végre jó teljesítményt nyújtania és ezért maximális elismerés illeti. Ettől még nem lett jobb játékos, mint ahogy a többiek is jócskán elmaradnak tudásban az elittől. Viszont bebizonyították, hogy akarattal, egy jó taktikával felvehetik a versenyt bárkivel, és erre lehet támaszkodni a jövőben.

  Pátkai 31 éves és mostanára érett be annyira hogy ennyit tud a csapaton segíteni. Nem az ő hibája ez jórészt, az se hogy nincs a posztjára jobb. Ha a selejtezőt ugyanígy végig bírja tolni, akkor -kijutastol függetlenül - "megcselekedte, amit megkövetelt a haza."

  Az első válogatott meccsén... már nem tudom kivel játszottunk, de nagyon be volt gyulladva. Olyan drukk volt benne, hogy rossz volt nézni...nekem ez maradt meg, de amit most művelt az megsüvegelendő.

  https://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9018177
  http://www.nemzetisport.hu/nso_cikkhozzaszolas/?cikk_id=2691087
   
 2. avatar: magyarfutball.hu
  2015.04.30, 15:21 (szerk.: 2019.03.28, 11:36)
  Az esetleges Fradiba való igazolása kapcsán:

  Hát az ő posztján Somi és Gyömbér játszik, Gyömbér sajnos annyira lassú, hogy ha ő egyedül van középen átszaladnak rajtunk,(sajnos ő már kevés a csapathoz) Pátkai fürgesége és támadóképessége ezen a poszton kifejezetten illik a jelenlegi játékfelfogásunkhoz.

  egyik legjobb itthon játszó középpályás....jöjjön csak ,klasszisokkal jobb mint a mostani középpályásaink többsége (kivéve Zolit és Hajnalt,de sajnos ők sem lesznek már fiatalabbak)

  Pátkai az egyik legjobb magyar box to box...Kell valaki,aki kellő színvonalon tudja helyettesíteni a 2 öreget,esetleg csereként beáll a helyükre az utolsó fél órára.Pátkai erre tökéletesen alkalmas és most semmibe sem kerül.Arról nem is beszélve,ha ne adj Isten Somaval történik valami,Őt is tudja pótolni...

  Én örülnék neki. 27 éves, jó korban van, és a posztjához képest gólérzékeny játékos. Távolról jól lő. Jöjjön, mentesíteni tudná az "öregeket".

  Pátkaiért nem igazán rajonganék kezdetben.
  Kicsit erősebb jellemű, karakteresebb személyeket válogatnék egy Ferencváros középpályájára.
  Amúgy, amit ő tud, azt bármelyik Csilus megfocizza.

  Hagyjuk Pátkait. Az elmúlt másfél éve pont ugyanolyan volt, mint az ETO-é. Szar. Egy kiemelkedő félszezonja volt, amúgy egy átlagos játékos.

  Pátkai nagyon kevés sajnos, törökök elleni ámokfutása jut mindig eszembe róla, mennyire lassú fejben nemzetközi szinten.

  labdához több érzéke van, mint Somának, de se nem gyors, se nem erős, játékintelligenciája sincs elég és ezekben már nem lesz számottevően jobb.

  Nem rossz játékos, nálunk Pátkamesszi meghálálta a bizalmat, sajnos középpályán szűrni nem tud, állandóan úton van és rengeteget szabálytalankodik, amikor 2 ütemmel később ér oda, ahol már lennie kellett volna, viszont gólerősnek mondható a posztján (még fejjel is !!! a maga 170 cm-ével) és az előrejátékban nagyon hasznos tud lenni, valamikor klasszis, valamikor 3 alibipassz meg 2 utánrúgás sikerül neki egész meccsen, de magyarszinten még egy dobogós csapatnak is erősítés, azért a Fradi, ha leigazolja, ne tőle várja a csoportkörbe jutást...

  http://ulloi129.hu/2015/04/30/patkait-is-leigazolnank/