magyarfutball.hu

Magyarország - Kazahsztán 19:00

   
Tölts fel te is saját képeket! »
tippjáték
hivatalos, barátságos válogatott mérkőzés
924. hivatalos válogatott mérkőzés

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: magyarfutball.hu
  2018.02.22, 17:39
  A magyar válogatott március 23-án (19.00) Kazahsztánt, március 27-én (20.00) Skóciát fogadja felkészülési mérkőzésen a Groupama Arénában. Jegyinformációk a két mérkőzésre.
  A kazahok és a skótok elleni hazai találkozókra a Szurkolói Klub (SZK) tagjai február 23-án, pénteken 10.00 órától vehetnek jegyeket, míg a klubtagsággal nem rendelkező szurkolók február 24-én, szombaton 10.00 órától juthatnak hozzá belépőikhez.

  A belépők elhelyezkedéstől függően 2500, 3000, 5000 forintba kerülnek mindkét mérkőzésre. Az SZK-tagok számára élnek a klubtagsággal járó 15-25%-os vásárlási kedvezmények.

  A mérkőzésre szóló jegyek szurkolói kártyával egyrészt interneten a meccsjegy.mlsz.hu oldalon, másrészt személyesen közel 350 értékesítési ponton a TEX viszonteladóknál vásárolhatók meg.

  https://valogatott.mlsz.hu/ferfi-a-valogatott/hir/szurkolok/a-valogatott-penteken-kezdodik-a-jegyarusitas-az-ev-elso-merkozeseire
   
 2. avatar: magyarfutball.hu
  2018.01.21, 13:39
  A FIFA és az UEFA versenynaptárában a nemzeti válogatottaknak március 19-27. között van lehetősége barátságos mérkőzéseket játszani. A magyar csapat számos megkeresést kapott, a szövetség több lehetséges ellenféllel is tárgyalásban állt, végül a megállapodások értelmében Georges Leekens hazai pályán mutatkozhat be a csapat élén.

  A magyar férfi A-válogatott március 23-án Kazahsztán ellen lép majd pályára a Groupama Arénában 19.00-tól, majd négy nappal később, március 27-én szintén hazai pályán mérkőzik meg Skóciával 20.00-tól.

  – Két nagyon érdekes mérkőzés vár ránk márciusban, hiszen két hazai mérkőzéssel indítjuk el a válogatott életét. Ez egy teljesen új kezdetet jelent, vagyis a múltban történtekkel már egyáltalán nem szeretnénk foglalkozni. Két teljesen eltérő stílusú csapat ellen tudjuk majd kipróbálni magunkat – alapvető szempont volt az ellenfelek kiválasztásakor, hogy minél többféle helyzetben, több játékstílus ellen derüljön ki a válogatottról, hogy mire képes. Kazahsztán védekező és nagyon szervezett focit játszik, nekünk pedig fontos lemérnünk, hogy az új elképzeléseinkből mit és hogyan tudunk majd megvalósítani ellenük. Az ennyire defenzív csapatok ellen mindig nagyon nehéz játszani. Skócia teljesen más stílusban játszik, ők ugyebár az brit stílusú labdarúgás képviselői, ráadásul az európai válogatottak sorrendje alapján nagyon hasonló játékerőt képviselnek, mint mi. Fontos, hogy egy ilyen stílusú és erősségű csapat ellen is lássuk, mit tudunk – ismertette a döntés hátterét az mlsz.hu számára Georges Leekens, a magyar válogatott szövetségi kapitánya, aki a meccsek igazi tétjéről is beszélt.

  – Ezen a két mérkőzésen nem az eredmény lesz a legfontosabb, hanem hogy lássuk, hogyan tudja a csapat megvalósítani az elképzeléseinket. Emellett a másik kiemelten fontos szempont, hogy a két hazai mérkőzésen a csapat újra találkozik a szurkolókkal, és nagyon fontos, hogy ők újra a csapat mögé álljanak. Ez viszont nem fog az ölünkbe hullani, ezt ki kell érdemelnie a csapatnak a pályán mutatott odaadással, elszántsággal, küzdeni akarással. Úgy kell játszanunk, hogy ismét büszkék lehessenek a válogatottra! Minden sportolóval és csapattal megesik, hogy botlik. Ilyenkor a legfontosabb, hogy úgy álljon fel a padlóról, ahogy az sportemberekhez illő és méltó. A következő időszak erre is lehetőséget ad majd – hangsúlyozta a szövetségi kapitány.

  Az ellenfelekről

  Kazahsztán 1991 óta rendelkezik önálló labdarúgó-szövetséggel. A csapat jelenlegi szövetségi kapitánya az egykori orosz válogatott labdarúgó, Alekszandr Borogyjuk, de a válogatottat korábban olyan, hazánkban is jól ismert nevek irányították, mint Bernd Storck (2008–2010) vagy a cseh U21-es válogatottat Európa-bajnoki címre vezető Miroslav Beránek (2011–2013), aki dolgozott az OTP Bank Ligában a DVSC élén is.

  Kazahsztán a 135. helyen áll a FIFA-világranglistán, a válogatottat kizárólag otthon játszó futballisták alkotják, elsősorban az Asztana (Kleinheisler László csapata) és a Kajrat Almati (Elek Ákos klubja) játékosaira épülve.

  A férfi A-válogatott további, éves programja majd a január 24-én sorra kerülő Nemzetek Ligája-sorsolás után véglegesedik.

  https://valogatott.mlsz.hu/ferfi-a-valogatott/hir/csapat/fontos-tetmeccsek-elott-a-magyar-labdarugas