magyarfutball.hu

Hungary - Kazakhstan 2 : 3 19:00

   
   
  • Hungary - Kazakhstan 2018.03.23.
  • Hungary - Kazakhstan 2018.03.23.
  • Hungary - Kazakhstan 2018.03.23.
  • Hungary - Kazakhstan 2018.03.23.
  • Hungary - Kazakhstan 2018.03.23.
  • Hungary - Kazakhstan 2018.03.23.
  • Hungary - Kazakhstan 2018.03.23.
  • Hungary - Kazakhstan 2018.03.23.
  • Hungary - Kazakhstan 2018.03.23.
  • Hungary - Kazakhstan 2018.03.23.
  • Hungary - Kazakhstan 2018.03.23.
  • Hungary - Kazakhstan 2018.03.23.
  • Hungary - Kazakhstan 2018.03.23.
  • Hungary - Kazakhstan 2018.03.23.
  • Hungary - Kazakhstan 2018.03.23.
  • Hungary - Kazakhstan 2018.03.23.
  • Hungary - Kazakhstan 2018.03.23.
  • Hungary - Kazakhstan 2018.03.23.
  • Hungary - Kazakhstan 2018.03.23.
  • Hungary - Kazakhstan 2018.03.23.
  • Hungary - Kazakhstan 2018.03.23.
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

mérkőzés: 2 (7 szavazat)

játékvezető: 3.86 (7 szavazat)

hangulat: 1.71 (7 szavazat)

1...5
betting game
tippek
  1. 3 : 1 (3)
  2. 2 : 0 (2)
  3. 1 : 1 (1)
  4. 2 : 1 (1)
  5. 4 : 0 (1)
  6. 8 : 4 (1)
hivatalos, barátságos válogatott mérkőzés
924. official national team match
referee : Musiał Tomasz (Lengyelország)
attendance:
  1. kff.kz: -
  2. nso.hu: 6.500
  3. mlsz.hu: 9.038

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: ingersheim
    2018.03.25, 15:03 (szerk.: 2018.03.25, 15:16)
    Ladinszky Attila, az Anderlecht korábbi csatára: „Továbbra is azt mondom, jó választás volt Georges Leekens kinevezése, mert profi gondolkodású és mentalitású embernek ismertem meg, és ez csupán az első meccse volt, amely igencsak balszerencsésen alakult. Sajnos több gólt is mi ajándékoztunk az ellenfélnek. Most még csak ismerkedik a játékosokkal, biztos vagyok benne, hogy előbb-utóbb megtalálja a jó csapatot és a helyes taktikát is. A két gólunk nagyon szép volt. A legfőbb gond szerintem az, hogy még jól láthatóan nincsenek egymásra hangolva a kapitány és a játékosai. Külföldről jött, nem ismerte a futballunkat, a nyelvünket sem, rövid ideje van még itt, tehát időre van szüksége. Én több poszton is más játékost szerepeltettem volna, de ő van ott velük minden edzésen, s látja, ki milyen erőnléti és főleg milyen mentális állapotban van.”

    Bánfi János, 25-szörös válogatott védő, az Aalst korábbi játékosa: „Egy mérkőzés alapján nem szabad pálcát törni valaki fölött, de az kétségtelen, hogy az első meccs nem azt mutatta, hogy összeállt volna a csapat. Az az érzésem, hogy az egész közeg nincs teljesen rendben a válogatottnál. Még három felkészülési mérkőzése van a kapitánynak az őszi tétmeccsek előtt, és bizony egyik sem lesz könnyű, különösen a skótok és az ausztrálok elleni találkozó. Továbbra is kérdés számomra, hogy tényleg a jelenlegi legjobb keret áll-e a rendelkezésére. A védelem ebben az összeállításban még sohasem játszott, egyértelmű, hogy a sérült Kádár Tamás nagyon hiányzott. A meccset külön nem boncolgatnám, nincs szándékomban indulatokat generálni. Egyébként is úgy gondolom, hogy a válogatott néhány tavalyi és egyetlen idei meccse alapján olyan problémák vannak a csapattal, amelyek miatt nem csupán a szövetségi kapitányt kell elővenni.”

    Kenderesi István, a Beerschot egykori kapusa: „Egy meccs után még igazságtalan lenne ítélkezni. Véleményem szerint – lehet, hogy nincs igazam – ezt a keretet még nem Georges Leekens állította össze. Nem ismerheti még annyira a magyar mezőnyt, és szerintem túlságosan befolyásolták a magyar stáb tagjai. Különben nem tudom elképzelni, hogy beválogatta volna azokat a labdarúgókat, akik a szeme láttára csúnyán leszerepeltek még Szélesi Zoltán irányításával Luxemburgban, amikor éppen bizonyítaniuk kellett volna az új kapitánynak. Majdnem teljesen ugyanazt a keretet hívta most össze, amellyel megtörtént az a történelmi szégyen. Ezen a meccsen nem léptünk előre, a kazahok lefutballoztak minket a pályáról, megalázó és elszomorító volt látni. Technikailag is fölénk nőttek, és úgy láttam, hogy jobban is akartak. Szerintem nem jó azt kommunikálni, hogy ilyen vereség előkészületi meccsen belefér, mert a jövő csapatát építi. Azt mondom: mindig nyerje meg a soron következő mérkőzést, úgy épül a jövő csapata. Sohasem volt még ilyen gyenge a futballunk, mint most, de tizenegy játékost még így is lehetne találni. A legsürgősebb dolga az lesz az edzőnek, hogy a védelmet rendbe tegye, mint ahogy Dárdai Pál tette. És azt mondom, az U21-es csapatban van már négy-öt játékos – Sallai Roland, Sallói Dániel, Balogh Norbert, Szoboszlai Dominik – akiket ideje volna kipróbálni a nagyválogatottban is. Egyetlen új arcot sem hozott be most, ez is azt jelzi, hogy ezt a keretet bizony még nem ő állította össze.”

    Bálint László, 76-szoros válogatott védő, az FC Bruges korábbi játékosa: „Úgy vélem, hogy most a fő cél a felkészülés a Nemzetek Ligájára és az Európa-bajnoki selejtezősorozatra. A kapitánynak szeptemberre kell megtalálnia a legütősebb csapatot, és hozzá a megfelelő taktikát, stratégiát és felállást. Erre összesen négy mérkőzése van, ebből egy már lement, de most még van lehetősége kísérletezni. Kazahsztán ellen egy bizonyos elképzelés alapján küldte pályára az együttest, de gondolom, vannak más ötletei is. Jelenleg úgy néz ki, hogy az első elképzelése nem működött, nem volt sikeres, de biztos vagyok benne, hogy képes változtatni. A pénteki eredmény természetesen mindenkinek csalódás, ám a cél az, hogy fejlődjön és összerázódjon a csapat. Még ismerkedik a játékosokkal, és gyűjti a tapasztalatokat. Ettől függetlenül a futballisták túl sokat hibáztak, főleg hátul. Elképzelhetőnek tartom, hogy sokan most kiesnek majd a kapitány kegyeiből, de ők magukra vessenek, megkapták a lehetőséget, és nem éltek vele. Természetesen a nézőknek roppant nehéz megmagyarázni ilyenkor, hogy ez még a kísérletezési fázis, mert ők azonnali eredményt akarnak, azért vettek jegyet a mérkőzésre, hogy magyar győzelmet lássanak.”


    www.nemzetisport.hu/magyar_valogatott/valogatott-sohasem-volt-meg-ilyen-gyenge-a-futballunk-mint-most-2626291
     
  2. avatar: magyarfutball.hu
    2018.03.24, 19:17
    Georges Leekens: Amikor így kezdünk egy mérkőzést, nem könnyű mit mondani. Adtunk három ajándékot az ellenfélnek, egyet szögletből, egyet átlövésből, egyet pedig egy egyéni hibát követően. A második félidőben sokat változtattunk, jobban játszottunk, de egyáltalán nem vagyok elégedett. Néhány játékosom keményen dolgozott, de a hibákat könyörületlenül megbüntette az ellenfél. Az első perctől kellett volna hajtani, nem karácsonyi ajándékokat osztogatni márciusban. Akik bekerülnek a csapatba, teljesíteniük kell. Sok sérült volt, de ez nem kifogás, aki játszik, annak kell bizonyítania. Nem szeretek veszíteni, nagyon rossz vesztes vagyok. Utálok ilyen gólokat kapni, ilyenkor ki kell rúgni a labdát az alapvonalon túlra. Azt kértem a szünetben, hogy változtassunk, ez valamennyire sikerült is. Aki így kezd egy mérkőzést, az nem érdemli meg a döntetlent. Tisztában voltam vele, hogy mit vállaltam el, sok munka vár még ránk. Gratulálok a kazah ellenfélnek a győzelemhez. Nekünk tanulnunk kell a vereségből, fel fogunk tudni állni ebből a helyzetből. Ilyen hibákat nem szabad elkövetni, mert akkor 6 gólt kell majd rúgnunk

    Stanimir Stoilov: Nagyon jó gyakorló mérkőzés volt, elégedett vagyok a csapatom játékával. Annak külön örülök, hogy magabiztosan játszottunk, egyensúly volt a védelem és a támadósor között. Nem is annyira az eredmény érdekelt, hanem a játék, de persze örülök a győzelemnek. A minőség megvan a csapatomban, a 136. hely nem felel meg a valóságnak. A magyar válogatott is bebizonyította, hogy jó játékosokból áll, sok sikert kívánok nekik a Nemzetek Ligájában.

    http://www.csakfoci.hu/magyar-foci/valogatott/leekens-kiakadt-nem-kellett-volna-karacsonyi-ajandekokat-osztogatni
     
  3. avatar: magyarfutball.hu
    2018.03.24, 18:50 (szerk.: 2018.03.24, 19:24)
    Nem igazán látok szép jövőt ezzel a kapitánnyal, már most mentegetőzik hogy pár nap alatt nem lehet csodát tenni stb.. Dárdainak miért sikerült?

    Szokás szerint álldogáltak a srácok( a Fradi is ha xarul játszik akkor ez van) az mozgot akinél a laszti volt a többi várt vmire. Ezt Hajdú B meg is jegyzi Németh góljánál " Eddig állt egyhelyben és mikor lepattant a labda , elindult...) A kazahok meg folyamatosan mozogtak egységesen, tudatosan mikor az ellenfélnél volt a labda. Egy betanult és begyakorolt munkát végeztek és a mi sztárjainknak ez sok volt a MongolB-től (piszokalfréd kolléga smiley).
    Már az is mond vmit, hogy kezdő neveket olvasva máris előjönnek a gondolatok
    Mellényúl, gólpaszt ad az ellenfélnek, kergén futkározik, ellövi pcsába, elpattan a labda, párharcot az nem fog vívni ha elé pattan talán bele rúg ...
    Leszerepelt játékosoknak megint kötelező volt játszani nehogy más játékosnak esélye legyen a válogatott közelébe kerülni.

    Most a balga, vagy nem ismerte meg a játékosokat és hallgatott valaki(kre), vagy komoly gondjaink lesznek.
    Mert az, hogy a négy védőből 3 és a két belső középpályás alkalmatlan a kombinatív játékra az egy dolog. Így annyi a labdakihozataloknak.
    Hogy 4-4-2-ben olyanok játszanak szélsők, akik csak támadó középpályást tudnak, és tükör szélsőt végképp nem egy másik dolog.
    De az, hogy elől a csóri ólommadárnak kell visszazárni labdákért vicc.

    Gyenge képességű játékosokkal 4-4-2-t játszatni öngyilkosság.
    A belga amatőr hibát követett el, gondolta a 136. ellen majd hoz egy gól-gálát, be is jött.
    Vajon tanul-e a tegnapi meccsből?

    Na most néztem meg. Szánalom.....
    Nincs nemhogy 20, még 11 épkézláb focistánk sem.

    Ettől függetlenül Fiola smileyDDD. Mit keresett a védelem közepn???? Botka balbekkben ???
    Tükörszélsőkkel 4-4-2-ben ??? Sokan leírták hogy ez óriási baki.
    Egy pozítívum, hogy végre mert vki két csatárral játszani.

    Nem tudom hogy lesz ebből csapat, egyre kevesebb a jó futballista.

    Jah és van valami groteszk abban mikor a ficihoz kőbuta Szélesi magyárázza el, hogy mit kellene csinálni....

    Nézzük a tényeket:
    Vadiúj felállásban két gólt is rúgtunk.
    Megnyertük a második félidőt.
    Sőt, ha az első tíz percet nem számoljuk bele, akkor 2-1 ide.
    Fiola hihetetlen kombinatív játékos:az ellenfelet is bevonja
    Bozsik óhaja is teljesült, mert Szala és Nikó egyszerre voltak fent.
    Volt melegvíz a zuhanyzóban.
    Leekens már ért pár szót magyarul.

    És itt meg a sírás meg a negatív hangulatkeltés... vicc bazmeg, miattatok tartunk itt.

    Röviden megnevezném a korábbi sikersorozat okait: Király, Gera, Juhász, Dárdai, Möller. Gulácsi hiába van jó csapatban, nem képes Király helyére lépni, nem tudja irányítani a védelmet. Dibusznak kellene lehetőséget adni.

    Leo 35 évesen lazán agyonveri bármelyik mai középpályásunkat játékban. Ja, hogy nem is volt igazán középpálya.

    Böde 4 meccsen 7 gól és 15 percet kap. No comment.

    És hát nesze neked, 4-4-2. Mondjuk jó középpályával belefér. De ez inkább 4-2-4 volt, középen Kleinheislerrel és Elekkel. Bravó, így kell ész nélkül felállni.

    Mielőtt túl mélyre szomorkodjátok magatokat, gondolkodjatok. Egy normális edzővel nem történik meg ilyen. Ugyanis eleve betesz egy működő hátvédsort. Az első bekapott gól után pedig kihívja a középpályán kószálókat és megmondja nekik, hogy vissza kell futniuk minden kazah támadásnál, és nem felrúgni, de le kell ütközni őket. Egyszerűen Leekens alkalmatlan. A második félidő grundfoci volt, a srácok pedig maguktól nem jöttek rá, mint egy grundfociban kell, hogy mit játszanak. A FIFA rangsor azt mutatja, hogy normális esetben melyik csapat a jobb. Ez nem volt normális eset, amit már a felállásunkat látva tudtunk.

    Mi a faszrol beszel Leekens???
    "Négy nap után csoda lett volna, ha minden megoldásunk működik rendesen!"
    Semmi sem mukodott bazmeg! Raadasul nem 4, hanem 144 napja vagy szov.kap. Ehhez kepest olyan osszeallitasban kezdtunk, hogy a fejemet fogtam. Mi volt a taktika? Mi volt az alapjatek? Senki nem talalta a helyet, nem volt egyetlen felepitett tamadasunk.
    "Ott van például Dzsudzsák, aki őrültként dolgozott végig, nagyon tetszett a hozzáállása!"
    Es meg hulyenek is nez mindenkit...

    Most tartott 3 edzést!
    Eddig nulla volt.
    Ez amit láttunk a magyar rögvalóság, a magyar alap "tudás"!
    Ha lesz ideje, 2 hetes összetartásokra mint a béna németnek, akkor Ő is be tud gyakoroltatni valami rendszert.
    A fordítás meg k.szar volt végig.

    Ha tudja a balga, hogy nemzetközi meccset kell játszania, és nincs csapata, akkor kér már februárban hetente egy-egy napot a felkészülésre, és próbál összerakni valamit. Ha azt sem, akkor betesz egy kész védelmet valamelyik magyar csapatból.

    A kazah betette a két jobb csapatuk egy-egy egységét. Olyan 3-4 játékos, aki összeszokott már, a mi válogatottunkba is bekerülhetett volna. Miért ne lehetett volna betenni 4-5 Fradi játékost akár?

    Sajnos Gulácsi sem volt jó. Neki irányítani, szervezni kell a védelmet. Az első gólnál ott gurult el az öt és felesen belül a labda, és ő nézte. Sajnos Lovre sem úgy játszott, mint a Felcsút elleni feltámadása után. Botka és Otigba sem vétlen a bekapott gólokban. Mindenki gyengébben játszott, mint szokott. Ezért ismétlem, hogy az edző biztosan felelős. Leekens 144 nap után nem ismeri a magyar focit (se).

    Nem Gula góljai voltak.
    Bese és Botka bizonytalan volt, Fiola meg teljes homály.
    És akkor a nem létező középpályás védekezést hagyjuk is.

    Az első gólnál vagy irányítja a védőt, hogy mit csináljon, vagy megfogja ő. Bese egy sétáló katasztrófa volt. Botka pedig tekintetével követte a csatárt. Nézőnek jó.

    Azért ez nem így működik.
    A védelmet mindig egy KH irányítja, de Kenny nem tudta se Fiolát, se Besét, mert bénák. Botka meg rejtély, mert amikor nálunk volt balbekk hibátlanul megoldotta de ma homály volt.
    És kell a vezér KH és a kapust közti együtt működés is. Ez is még dadogott.

    De azért az nonszensz, hogy a válogatottban egy olyan emberrel kell bal hátvédet játszatni, aki klubjában jobbhátvéd és ott sem válogatott szint. Bár ha ez a Hangyászsün gyerek az alternatíva ...

    Amúgy a válogatottunk olyan volt ezen a meccsen, mint amikor vasvillával összedobálják a szénát, vagyis ahogy esik, úgy puffan. Nem volt a játékban semmi elképzelés.
    De taktika sem, mindenki rohangált ösze-vissza, mint pók a falon.

    Stork megadta az alapokat, Möllet adta hozzá a taktikát.
    Ez a balga fószer nagyobbat fog bukni, mint Pinyőke. Méghogy Szélesi, aki a 17 évesek EB-jét elcseszte.

    Jujj, de dühös vagyok!
    Vissza Storkot a válogatotthoz, mert gáz lesz hamarosan. Vagy azé veszítettünk, mert gáz, az lesz?

    Azért olyan apróságok mellett ne menjünk el, hogy megalkotta, sőt, kitalálta a válogatottunknak legmodernebb játékrendszert, a 4-4-2-t. Értem én, hogy 70 éves, de bakker...Na de ha felállunk két csatárral, akkor jóistengyerele, ne tükör szélsőket küldjön a pályára, hanem olyanokat, akik első szándékból helyzetbe tudják hozni a bent álldogáló két csatárt. De nem, nézegettük, hogy Balázska rendre visszafordul, mert a jobb lába szaláminak való esetleg. Ezt überelte azzal,hogy ha esetleg Botka is felér egy támadáshoz-dehát mi tudjuk, hogy sose ér fel-akkor forduljon ő is szépen vissza az erősebbik lába felé. Azért ilyen nyalánkságokat kitalálni nem kis munka lehetett. De még megspékelte ezt azzal, hogy a két szélső közé olyan játékosokat tett, akik igazán se előre, se hátra nem értékelhetők. Ki is vesz így részt a támadásba? Láthattuk. Kető darab ember. Dzsudzsék és Ugrai, akik addig próbálnak az erősebbik lábuk felé cselezni, amíg nem szerelik őket. Hát mit mondjak...36 éves edzői pályafutás. Bravóü!

    1. A külföldi edzőnek fogalma sincs a magyar játékosokról., tehát a Szélesi féle brigádra hallgat... (tehát ha ilyen balfék, felesleges külföldi drága edző)
    2. A külföldi edző jól felmérte a magyar labdarúgókat, mégis ugyanazokat válogatta be, akiket mindenki más... (tehát felesleges a drága külföldi edző, ezeket Csank (vagy akár én is) is be tudta volna válogatni...)
    3. Ezek a magyar elit labdarúgók ennyit tudnak, tehát Murinnyó vagy akár én is lehetnék a szöv. kapitány, pont ugyanezt érnénk el.
    4. Bónusz: valaki kérdezze már meg Ugrait, hogy miért gondolja azt, hogy ő jobb mint Messi és akár 5-6 védőt is ki tud cselezni... mert mindig ezt próbálta és egyszer sem sikerült neki, de sohasem passzolt.
    5. Folytathatnám még, de kihűl közben a levesem, inkább eszem... többet ér az egész magyar "profi" labdarúgásnál.

    A lassú reflexek, a visszafutás, és általában a futás sebessége jelezte, hogy valami ici-pici gondocska talán mégis lehetett. Vagy a meccs előtti napokban széthajtották őket, vagy rossz kaját ettek, vagy mi történt akkor?

    Támadni akart. Üres középpályával.

    A középpálya az valami botrány volt. Érdekelne az okfejtése, hogy mire gondolt, amikor összerakta. Kinek mi LETT VOLNA a feladata. Mert a TV-ből semmi nem jött le.

    Leekens nem nézte meg a korábbi meccseket, amikor Dzsudzsi Robbent játszott? nem tűnt fel neki, hogy akkor se ment az ott neki? smiley jaa, hogy valszeg egy korábbi meccsünket se nézte meg felvételről? - csak ezt tudom gondolni..

    A taktika ott volt, csak a fiúk kerültek rossz helyre, és ez végzetesnek bizonyult.

    Némethnek kieshetett a tégla a zsebéből... amikor elfutott a kazah mellette, már felborult. Itt egyetlen játékos dühödött csak fel a nyámnyila játékon: Otigba egyszer csak megindult... talán ez volt az egyetlen jelenet, ami bíztató volt a 94 perc alatt. A többiek mind csak vergődtek.

    Nem az a baj, hogy 9 csapatból jönnek, hanem az, hogy milyen csapatokból. Az azért szokott segíteni, ha mondjuk a védelemben van egy-két ember, aki nem a meccs előtt 3 nappal látta életében először a hátvédtársát.

    Vannak dolgok, amit nem értek. Ezek a játékosok fiatal koruk óta edzenek, meccseket játszanak. A serdülő óta van taktika. Ismerik a szabályokat. Nehogy már egy csodatevő edző kelljen ahhoz, hogy tudják, melyik mezben van a csapattársuk! Ha a szöv. kapitány nem mondja, hogy "fussál bazdmeg", akkor állva végig nézik a meccset? stb...

    A baj valóban az volt, hogy nem volt védelmünk. Láttuk már a védőinket betlizni sokszor. Akik kimaradtak, azok közül Kádár és talán Guzmó lenne a segítségünkre. Korhut már betlizett, Besétől még nem láttam semmi jót, Fiola pedig már sose lesz az, aki volt. Vini egyelőre talány. Óriási visszaesésben van. Marad Lang a jobb szélre. Labdát nem tud vezetni, de legalább lassú. Az a baj, hogy felforgatni könnyű a válogatottat minden meccsre, de közben a játékosoknak minimálisan kellene ismerniük egymást!

    Nincs Juhász és Gera, nincs már az a régi jó Fiola, nem volt Kádár, így közünk sem volt a meccshez.

    Van lejjebb.. ha így marad és ebben az irányban bízunk továbbra is. Bese, Pintér, Botka, Pátkai, és még sorolhatnám, nem üti meg a szintet. Szalai nem tud labdátkezelni, Dzsudzsák semmi extrát nem csinál csak szaladgál. Ugrainak állandóan tele van a gatyája, ha keményebb védők vannak (ez volt a Fradiban is), Gulácsi meg mintha sajtreszelővel törölné a seggét úgy van itt, annyira nem hiányzik neki... őt is kivágnám egy meccsre, hogy tudja, hogy nincs bérelt helye. Királyt meg sem közelíti. Számomra Bese a legnagyobb talány. Mi a szart látnak ebben a srácban. Nem kreatív, nem gyors, nem labdabiztos és ráadásul egy tutyimutyi biszem baszom hozzáállása van. Legalább rántotta volna le a vonal előtt a kazahot, ahogy ők lerántották Nikolicsot... saksárgát ért volna. Egy szélső védő mellett akkor megy el a támadó, ha már vége van a meccsnek... legalábbis ez lenne e helyes hozzáállás, erre oxival vádlin rúgta, hátha megzavarja. Hát nem zavarta meg, én meg elzavarnám a büdös francba... boldogítson más csapatot, meg padozzon milliókért... Ádi! van lejjebb!

    Az első gól úgy kezdődött, hogy egy Szalai féle "védő" az ötösön mellérúgott a beadott labdának...
    A sorban Gulácsi, majd -elsősorban- Ugrai azt hitte, ők csak nézők...

    Németh Krisztián 3.78
    Szalai Ádám 3.42
    Gulácsi Péter 3.33
    Otigba Kenneth 3.11
    Nikolics Nemanja 2.98
    Lovrencsics Gergő 2.95
    Böde Dániel 2.92
    Kleinheisler László 2.91
    Dzsudzsák Balázs 2.8
    Hangya Szilveszter 2.66
    Elek Ákos 2.43
    Pintér Ádám 2.34
    Ugrai Roland 2.3
    Pátkai Máté 2.2
    Botka Endre 2.15
    Fiola Attila 2.11
    Bese Barnabás 2.08
    Szavazatok száma: 10896

    Köszönjük szavazatát!
    Összes szavazat: 185232

    Azt kell látni, hogy nagyon komoly lyukak vannak. Nem lehet Szalait hibáztatni például semmiért. Nincs válogatott szintű jobb és balhátvédünk például. De ha már így, akkor Fiola ne játsszon középen, mert ott még az NB1-ben is épp csak elmegy. Játsszon jobbhátvédet, ott azért voltak jó meccsei. Egyetlen nemzetközi szinten jó hátvédünk van, Kádár - megsérült, pech. Ha felépül, egy poszt rendben van, esetleg legyen balhátvéd, a középső posztokat talán egy már rutinosabb Otigba megoldhatja Guzmiccsal. De az biztos, hogy a szélső hátvéd posztokon nagy baj van. Nincs irányító, nincs kreatív ember a középpályán - Gera nagyon hiányzik, és hiányozni is fog, mert ő többet már nem nagyon lesz válogatott szinten. Jobbszélső se nagyon van, Dzsudzsák ott többnyire szenved, ő játsszon a bal szélen vagy sehol. Védekező középpályásként - lehet akármennyit szidni - Nagy Ádám futóteljesítménye nélkülözhetetlen. A csatárokkal van a legkisebb gond. Összességében egy Gulácsi - Kádár - Nagy Á. - Szalai tengely szerintem adott lehetne, de a többi poszton akkor gondok vannak, hogy rövidtávon nagy javulásra nem lehet számítani.

    Gulácsi: Válogatottban én még nem láttam jól védeni. Semmi bravúr, rövidre bekapott gólok, persze ilyen védelemmel előtte biztos nem leányálom a védés.
    Botka: Lékensz úr, ő nem balhátvéd!!
    Bese: Azért őt eladni a francia 2-be nagyon szép menedzseri munka volt.
    Fiola: Eredeti posztján se képes elfogadhatót nyújtani sérülései óta, akkor mit akarunk tőle belső védőként?
    Otigba: Most már értem, hogy miért nem nigériai válogatott.
    Ugrai: Benne van még némi szikra, meg mer húzni dolgokat, de tegnap ő se villogott úgy.
    Kleini: Megy, mint az ökör, de legalább megy. Jelen helyzetben ez is érdem.
    Elek: Rá nem tudok haragudni, inkább az utánpótlásra, hogy nincs alternatívánk ennyire.
    Dzsudzsák: Áhh, felesleges pazarolni a karaktereket.
    Szalai: Legalább néha betuszkolja, bepöcköli, bepattanik róla, mint tegnap is.
    Nikolics: Ő szintén adós még a válogatottbeli jó szerepléssel.

    A kazahok technikai tudása közepes szintű volt. Küzdésből viszont jelesre teljesítettek! Tegnap egy egységes Paks (ahol nincs idegenlégiós), Balmazújváros simán verte volna ezeket! Kérdezem én - Ti szurkolók mi alapján szavaztátok első-második helyre Nikolicsot, Szalait! Kijártok a meccseikre? Miért utáljátok a magyar játékosokat? Miért nem hiányoljátok őket a nemzeti csapatból?

    Őszintén megmondom,a kezdéskor bekapcsoltam a tévét kíváncsiságból,meglátva a kezdőt viszont inkább elkapcsoltam,ma reggel tudtam meg az eredményt.Megnéztem az előbb az összefoglalót,hát gyerekek...ilyen gólokat kapni...az elsőnél egész egyszerűen ott nem jöhet be labda,óriási felelőssége van a röviden álló emberünknek.Az egy rosszul belőtt szöglet volt...a másodiknál szépen megforgatta a bal oldalunkat a srác,azt sem tudtuk,hol vagyunk..a harmadik pedig...Bese mit csinált? Ez nem fault nálam sem,pedig magyar vagyok... Nem szoktam osztályozni itt meccsek után,de adtam mindenkinek egy 10-est,éppen azért,mert ha többen megteszik ugyanezt,talán látják itt a szerkesztők,hogy egy ilyen eredmény után osztályoztatni egész egyszerűen POFÁTLANSÁG...

    http://www.nemzetisport.hu/nso_cikkhozzaszolas/?cikk_id=2626053
    http://www.csakfoci.hu/magyar-foci/valogatott/szalai-amikor-az-ember-azt-gondolja-hogy-nincs-mar-lejjebb-megis-van-lejjebb
    http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9018358
    https://ulloi129.hu/2018/03/23/magyarorszag-kazahsztan-3/
     
  4. avatar: ingersheim
    2018.03.24, 18:44
    Andorra - Luxemburg - Kazahsztán
    Soha nem látott sorminta, szép jövő elé nézünk...
     
  5. avatar: Zsorzsinju
    2018.03.18, 17:29
    Még egy csavar:
    a 2010-es mérkőzésen Georges Leekens Kazah kollégáját úgy hívták, hogy Bernd Storck.
    :-D
     
  6. avatar: Zsorzsinju
    2018.03.18, 17:26 (szerk.: 2018.03.18, 17:59)
    Georges Leekens mérlege Kazahsztán ellen eddig 100%:
    2010 október 8. Kazahsztán - Belgium 0:2
    2011 október 7. Belgium - Kazahsztán 4:1
     
  7. avatar: Zsorzsinju
    2018.03.18, 17:21 (szerk.: 2018.03.18, 17:59)
    Egy kis érdekesség:
    Georges Leekens és Stanimir Kolev Stoilov a két szövetségi kapitány már találkozott kapitányként.
    2010 május 19. Belgium - Bulgária 2:1
     
  8. avatar: Zsorzsinju
    2018.03.16, 16:25 (szerk.: 2018.03.16, 19:04)
    Georges Leekens 27 fősre szűkítette az A-válogatott Kazahsztán és Skócia ellen készülő keretét. Korcsmár Zsolt és Varga József sérülés miatt nem csatlakozik a kerethez, Kádár Tamás viszont csütörtök esti sérülése ellenére ott lesz Telkiben.

    A szűk keretből kimaradó labdarúgókra tartalékként számít Georges Leekens arra az esetre, ha újabb sérülések további játékosok meghívását tennék szükségessé. A 27 fős keret tagjainak többsége vasárnap este érkezik meg Telkibe, de lesznek olyan játékosok is, akik klubkötelezettségeik miatt csak hétfőn, illetve kedden napközben csatlakoznak a csapathoz. A szövetségi kapitány fontosnak tartotta hangsúlyozni, hogy azokat, akik ezúttal nincsenek a szűk keretben, továbbra is figyeli a szakmai stáb, így könnyen lehet, hogy a júniusi két mérkőzésre meghívót kapnak majd.

    – Ugyan sérülések és kisebb problémák befolyásolták a keret összeállítását, azonban arra törekedtünk, hogy kiegyensúlyozott kerettel készüljünk erre a két mérkőzésre – nyilatkozta az mlsz.hu-nak Georges Leekens. – Az is befolyásoló tényező volt, hogy az U21-es válogatott fontos mérkőzéseket játszik az A-válogatottal egy időben, így abból a korosztályból végül nem hívtam meg senkit az első csapat mostani keretébe. Természetesen mindegyik sérültünk kiesése komoly gondot jelent, de Kádár Tamás sérülése különösen szomorú, hiszen az utolsó pillanatban történt, ráadásul ő igazi vezéregyénisége a nemzeti csapatnak. A sérülése ellenére csatlakozni fog hozzánk, mi pedig mindent meg fogunk tenni, hogy pontos diagnózisunk legyen a sérülés mértékéről és a lehető legjobb tudásunk szerint, az elérhető legjobb kezelésekkel segítsük őt a felépülésben. Ahogy azt korábban is mondtam, a mostani két mérkőzés a szeptemberre történő felkészülés első állomása, így akik most esetleg nem fértek be a szűk keretbe, azok közül könnyen lehet, hogy a júniusi mérkőzésre fogok meghívni játékost, de ugyanakkor az U21-es korosztály előtt sincs zárva az ajtó, ha kiérdemlik az A-válogatott meghívóját. Akik pedig már most velünk lesznek, remélem, hogy elszántan és harcra készen érkeznek meg Telkibe vasárnap. Szükségük lesz az elszántságra, mert kemény munka vár ránk.

    https://valogatott.mlsz.hu/ferfi-a-valogatott/hir/csapat/27-jatekos-csatlakozik-a-ferfi-a-valogatott-keretehez
     
  9. avatar: Zsorzsinju
    2018.03.13, 10:42 (szerk.: 2018.03.13, 11:07)
    Қақпашылар: Александр Мокин, Ненад Эрич (екеуі де – «Астана»), Владимир Плотников («Қайрат»);

    Қорғаушылар: Юрий Логвиненко, Дмитрий Шомко, Абзал Бейсебеков, Сергей Малый, Евгений Постников (барлығы – «Астана»), Гафуржан Сүйімбаев, Елдос Ахметов, Станислав Лунин, Нұралы Әліп (барлығы – «Қайрат»);

    Жартылай қорғаушылар: Серікжан Мужиков, Бактиер Зайнутдинов (екеуі де – «Астана»), Бауыржан Исламхан, Исламбек Қуат, Георгий Жуков, Магомед Парагульгов (барлығы – «Қайрат»);

    Шабуылшылар: Алексей Щеткин, Роман Муртазаев, Юрий Перцух (барлығы - «Астана»), Сергей Хижниченко, Еркебұлан Тұңғышбаев (екеуі де – «Ордабасы»), Еркебұлан Сейдахмет («Уфа», Ресей).

    Резерв:
    Қорғаушылар: Дмитрий Мирошниченко, Виктор Дмитренко (екеуі де - «Тобыл»), Александр Марочкин («Қайсар»).

    http://kff.kz/news/view/1520925220-stanimir-stoilov-vengriya-jane-bolgariyaga-karsy-oynaytyn-kazakstan-kuramasynyn-tizimin-jariyalady
     
  10. avatar: magyarfutball.hu
    2018.03.08, 19:58
    A szövetségi kapitány 37 játékost hívott meg a férfi A-válogatott Kazahsztán és Skócia ellen készülő bő keretébe. Több korábban már kerettag játékos mellett ezúttal csatlakozik a csapathoz Otigba Kenneth is, aki legutóbb 2014-ben öltött magára magyar válogatott mezt, az akkori U21-es válogatottban.

    Otigba mellett Berecz Zsombor, Botka Endre, Gyurcsó Ádám, Hangya Szilveszter, Hidi Patrik, Kalmár Zsolt és Vécsei Bálint is hosszabb idő után tagja az – egyelőre bő – keretnek. A mostani névsort Georges Leekens nyolc nap múlva, március 16-án szűkíti le. A meglehetősen nagy létszámú keret összeállításának főként a posztokon történő rivalizálás kialakítása az oka, azonban technikai indokai is vannak.

    – Azért is döntöttem ilyen bő keret kihirdetése mellett, mert a kikérőket 15 nappal az első mérkőzés előtt ki kell küldenünk a külföldi kluboknak, különben a klubok kezébe adjuk a döntést, hogy elengedik-e játékosukat vagy sem – nyilatkozta honlapunknak Georges Leekens.

    – Ilyen bő keret kihirdetése viszont lehetőséget ad arra, hogy esetleges későbbi sérülések esetén is tudjunk behívni olyan játékosokat, akik a szűk keretbe nem kerültek be, a bő keretben viszont benne vannak. Őket klubjaik a szabályok szerint ezekre a napokra biztosan elengedik. A szűkített keretet március 16-án fogom kihirdetni, ha pedig a összetartás kezdete és akár a Skócia elleni mérkőzés között bárki megsérül, akkor lesz lehetőségem pótolni az érintett játékost. Emellett az is fontos, hogy új esztendő van, ami egyben új kezdetet is jelent minden játékos számára. A bő keretben szereplőket folyamatosan figyeljük a szakmai stáb tagjaival, és úgy állítottuk össze a névsort, hogy minden poszton biztosított legyen a lehető legnagyobb rivalizálás, hiszen ez a játékosokat is segíti abban, hogy a lehető legjobb teljesítményt adják ki magukból. Úgy vélem, a névsorban a legnagyobb meglepetés Otigba Kenneth neve. Felvettem vele a kapcsolatot és hosszasan beszélgettünk, mert tudni akartam, szeretne-e a magyar válogatottban játszani, teljes szívvel segíteni a nemzeti csapatot. Mivel igennel válaszolt, meghívtam őt is a keretbe, mert úgy vélem hasznára lehet a csapatnak, ugyanakkor ugyanezt gondolom a keretben lévő összes többi játékosról is.

    A szűk keret tagjai március 18-án este érkeznek meg Telkibe, majd március 23-án Kazahsztán, 27-én pedig Skócia ellen lépnek pályára a Groupama Arénában.

    https://valogatott.mlsz.hu/ferfi-a-valogatott/hir/merkozesek/otigba-es-visszaterok-george-leekens-bo-kereteben
     
  11. avatar: magyarfutball.hu
    2018.02.22, 17:39
    A magyar válogatott március 23-án (19.00) Kazahsztánt, március 27-én (20.00) Skóciát fogadja felkészülési mérkőzésen a Groupama Arénában. Jegyinformációk a két mérkőzésre.
    A kazahok és a skótok elleni hazai találkozókra a Szurkolói Klub (SZK) tagjai február 23-án, pénteken 10.00 órától vehetnek jegyeket, míg a klubtagsággal nem rendelkező szurkolók február 24-én, szombaton 10.00 órától juthatnak hozzá belépőikhez.

    A belépők elhelyezkedéstől függően 2500, 3000, 5000 forintba kerülnek mindkét mérkőzésre. Az SZK-tagok számára élnek a klubtagsággal járó 15-25%-os vásárlási kedvezmények.

    A mérkőzésre szóló jegyek szurkolói kártyával egyrészt interneten a meccsjegy.mlsz.hu oldalon, másrészt személyesen közel 350 értékesítési ponton a TEX viszonteladóknál vásárolhatók meg.

    https://valogatott.mlsz.hu/ferfi-a-valogatott/hir/szurkolok/a-valogatott-penteken-kezdodik-a-jegyarusitas-az-ev-elso-merkozeseire
     
  12. avatar: magyarfutball.hu
    2018.01.21, 13:39
    A FIFA és az UEFA versenynaptárában a nemzeti válogatottaknak március 19-27. között van lehetősége barátságos mérkőzéseket játszani. A magyar csapat számos megkeresést kapott, a szövetség több lehetséges ellenféllel is tárgyalásban állt, végül a megállapodások értelmében Georges Leekens hazai pályán mutatkozhat be a csapat élén.

    A magyar férfi A-válogatott március 23-án Kazahsztán ellen lép majd pályára a Groupama Arénában 19.00-tól, majd négy nappal később, március 27-én szintén hazai pályán mérkőzik meg Skóciával 20.00-tól.

    – Két nagyon érdekes mérkőzés vár ránk márciusban, hiszen két hazai mérkőzéssel indítjuk el a válogatott életét. Ez egy teljesen új kezdetet jelent, vagyis a múltban történtekkel már egyáltalán nem szeretnénk foglalkozni. Két teljesen eltérő stílusú csapat ellen tudjuk majd kipróbálni magunkat – alapvető szempont volt az ellenfelek kiválasztásakor, hogy minél többféle helyzetben, több játékstílus ellen derüljön ki a válogatottról, hogy mire képes. Kazahsztán védekező és nagyon szervezett focit játszik, nekünk pedig fontos lemérnünk, hogy az új elképzeléseinkből mit és hogyan tudunk majd megvalósítani ellenük. Az ennyire defenzív csapatok ellen mindig nagyon nehéz játszani. Skócia teljesen más stílusban játszik, ők ugyebár az brit stílusú labdarúgás képviselői, ráadásul az európai válogatottak sorrendje alapján nagyon hasonló játékerőt képviselnek, mint mi. Fontos, hogy egy ilyen stílusú és erősségű csapat ellen is lássuk, mit tudunk – ismertette a döntés hátterét az mlsz.hu számára Georges Leekens, a magyar válogatott szövetségi kapitánya, aki a meccsek igazi tétjéről is beszélt.

    – Ezen a két mérkőzésen nem az eredmény lesz a legfontosabb, hanem hogy lássuk, hogyan tudja a csapat megvalósítani az elképzeléseinket. Emellett a másik kiemelten fontos szempont, hogy a két hazai mérkőzésen a csapat újra találkozik a szurkolókkal, és nagyon fontos, hogy ők újra a csapat mögé álljanak. Ez viszont nem fog az ölünkbe hullani, ezt ki kell érdemelnie a csapatnak a pályán mutatott odaadással, elszántsággal, küzdeni akarással. Úgy kell játszanunk, hogy ismét büszkék lehessenek a válogatottra! Minden sportolóval és csapattal megesik, hogy botlik. Ilyenkor a legfontosabb, hogy úgy álljon fel a padlóról, ahogy az sportemberekhez illő és méltó. A következő időszak erre is lehetőséget ad majd – hangsúlyozta a szövetségi kapitány.

    Az ellenfelekről

    Kazahsztán 1991 óta rendelkezik önálló labdarúgó-szövetséggel. A csapat jelenlegi szövetségi kapitánya az egykori orosz válogatott labdarúgó, Alekszandr Borogyjuk, de a válogatottat korábban olyan, hazánkban is jól ismert nevek irányították, mint Bernd Storck (2008–2010) vagy a cseh U21-es válogatottat Európa-bajnoki címre vezető Miroslav Beránek (2011–2013), aki dolgozott az OTP Bank Ligában a DVSC élén is.

    Kazahsztán a 135. helyen áll a FIFA-világranglistán, a válogatottat kizárólag otthon játszó futballisták alkotják, elsősorban az Asztana (Kleinheisler László csapata) és a Kajrat Almati (Elek Ákos klubja) játékosaira épülve.

    A férfi A-válogatott további, éves programja majd a január 24-én sorra kerülő Nemzetek Ligája-sorsolás után véglegesedik.

    https://valogatott.mlsz.hu/ferfi-a-valogatott/hir/csapat/fontos-tetmeccsek-elott-a-magyar-labdarugas