magyarfutball.hu

MAC - Kispesti AC 0 : 1 16:30

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2022.02.11, 22:27 (szerk.: 2022.02.12, 17:24)
    KAC - MAC 1:0 (0:0)

    Hungária-uti pálya
    Bíró: Ujvári Ödön

    A két csapat nagy érdeklődéssel várt mérkőzése, a kispesti csapat hatodik egymásután következő győzelmét hozta. Azoknak, akik az atléták csa­patától meglepetést vártak, a MAC csak annyi­ban hozott meglepetést, hogy csatársora néhány momentumtól eltekintve alig volt veszélyes a KAC-ra nézve, ha sikerült is lejutniok a KAC kapuig, messziről lőtt lövéseik a kapu mellett,vagy a kapu fölött süvítettek el. Mindennek elle­nére is ki kell emelnünk, hogy azt a pár labdát, amely a kapura ment, Varga meglepő bizonyta­lanul fogta, ugy hogy ha a MAC csatárok erre számítottak volna, aligha nyerte volna meg a KAC a mai mérkőzést.

    A KAC különben a győzelmet határozottan megérdemelte. A két csapat közötti különbség főként a halfsorok játékában domborodott ki. A KAC halfsora kitűnő helyezkedésével, agilitásával és pontos leadásaival nagy hasznára volt csapa­tának és sikeresen szerelte le a MAC csatársor támadásait is. A MAC halfsorban sem hiányzott az agilitás, azonban labdáik sohasem mentek pon­tosan annak, akinek szánva voltak.

    A csatársorok közt a KAC kitűnő formában lévő balszárnya, (Eisenhoffer—Jenny) vitte a fő­szerepet a támadásokban és ha kevesebb tudással is, de nagy lelkesedéssel vett részt ebben a többi három csatár is. A MAC-ban főként Bodnár igye­kezett magával ragadni partnereit, de ezek közül csak Schleimernek sikerült rajta kívül néhányszor áttörni a KAC védelmet, Rácznak beteg volt a lába, mig Omelka és az ifjúsági Boldog balszélső alig jutottak szóhoz.

    A MAC legjobb része a két biztosan rugó és szerelő beck (Szaffka—Ocskay) volt, kapusa igen gyenge, mig a KAC beckjei sok hibát csináltak, de szerencsésen sikerült azokat mindig helyre-hozniok.
    A játék rendkívül heves iramban kezdődik, s Jenny—Eisephofer-pár lefutásai néhány meleg per­cet szereznek a MAC-nak. Majd a MAC is kisza­badul, Schleimer átmegy a beckeken,. de hosszu lövése a kapu mellett röpül el. A KAC erősen for­szírozza a balszárnyat, de a MAC védelem foko­zottabban vigyáz rájuk s igy meglehetős érdekte­len középjáték folyik. A KAC balszárny néhány labdáját a középen rontják el, mig a MAC Bod­nár által vezetett támadását pár lépéssel a gól előtt csak szerencsével szerelik le a KAC beckek.

    (Félidő 0:0)

    Ujrakezdés után a MAC erős támadás alá fogja a KAC kaput s mintegy 10 percig a KAC alig jut át a félvonalon. Vargha bizonytalan védése csak­nem kedvező helyzetbe juttatja a MAC-ot, utolsó percben sikerül Varghának a MAC csatár lába elől kiütni a labdát. A MAC ezzel be is fejezte szerepét a mérkőzésen; a KAC állandó fölénybe kerül s a 13. percben Eisenhoffer révén éri el győztes gólját. Krebs passzolta le a tacsdobásból kapott labdát, mit Eisenhoffer védhetetlenül helye­zett a gólba. A KAC továbbra is támad, de leg­több kiszökését offside miatt, a bíró akasztja meg .A MAC az utolsó percekben próbál kiegyenlíteni,de a KAC önfeláldozó védekezése folytán veszé­lyes helyzetet teremteni nem tud.

    Sporthirlap, 1919. szeptember 29.