magyarfutball.hu

Kispesti AC - MAC 0 : 0

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1922/1923, 11. forduló
referee : Bíró Sándor
attendance:
  1. Sporthírlap: 600
  2. nela: 3.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2022.04.08, 00:01 (szerk.: 2022.04.08, 10:57)
    MAC: Fehér— Szandovich, Szaffka— Lenz, Kocsis, Omelka— Barabás, Rácz, Kehrling, Tüköri, Levente.
    KAC: Biri— Gasparek, Dudás— Raux, Sándor, Éberhard— Fatter, Boldog, Gresch, Norik, Müller.

    Nemzeti Sport, 1922. december 4.
     
  2. avatar: seamandarin
    2022.04.07, 23:59 (szerk.: 2022.04.08, 10:57)
    KAC - MAC 0:0

    Sárkány-utca, 600 néző
    Bíró: Bíró Sándor

    A MAC-nak végre sikerült megszereznie első pontját az őszi szezonban, amit nem annyira régi játékosat (Kehrling, Rácz) csatasorban állásának, mint inkább a KAC balszerencséjének köszönhetett A KAC egy gólt is rugott, a biró azonban hands miatt azt érvénytelenítette.

    Az első félidőben a KAC van fölényben és csak csatárainak a kapu előtti tehetetlensége párosult a balszerencsével, de legfőképen Fehér csodás védései akadályozták meg az eredmény elérésében. A MAC csak lassan jött bele a játékba, s a félidő vége fele változatos mezőnyjáték alakul ki.

    A második félidőben a MAC is belefekszík a játékba, de a KAC kitűnő védelme résen van és minden támadást visszautasít. Ebben a félidőben esik a fentemlitett gól a KAC részéről. Fatter a 27. percben lefut, centerez és Gresch a labdát a hálóba küldi. Mindenki gólt kiált, a biró azonban hands miatt szabadrugást ítél.

    Ezután ellanyhul a játék, mert mindkét csapaton a fáradtság jelei mutatkoznak, ami az erős iramnak és a talajnak volt betudható.

    A KAC-ból kivált Fatter jobbszélső játéka, aki a csatásor legjobb embere volt. Minden támadást ő vezetett és játékának értékét emeli, hogy betegen vett részt a mérkőzésen. Rajta kivül Gresch, Müller és Sándor játéka emelkedett ki. Biri kapus jól végezte dolgát.

    A MAC csapatában a Fehér—Szaffka—Szandovics közvetlen védelem volt a csapat lelke, bár az utóbbiak sokszor tulságosan használták ki testi erejüket. A halfsorban Kocsis nyujtott elfogadható játékot, mig a csatársorban Rácz, Kehrling és Spiegel voltak jók.

    Sporthirlap, 1922. december 4.