magyarfutball.hu

Kispesti AC - MAC 2 : 2

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1920/1921, 16. forduló
referee : Fiedler Konrád
attendance:
  1. nela: 5.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2022.03.11, 22:10 (szerk.: 2022.03.15, 16:42)
    MAC - KAC 2:2(1:0)

    Üllői-uti pálya
    Bíró: Fiedler Konrád

    Egyenrangu ellenfelek, érdekfeszitő és nivós küzdelme, mely a mutatott formáknak legmegfelelőbben eldöntetlen eredménvt hozott. A korai szezon ellenére mindkét csapat szép összjátékkal dolgozott, s különösen a MAC volt az, amelynek játékán az alapos tréning meglátszott. Védelme biztos, fedezetsora tempóbiró s csatársorában is sok a len­dület, de egy kissé még darabos. Fehér a kapuban egy-kétszer szépen mentett. A Kehr- ling—Szaffka hátvédpár minden helyzetben biztosan mentett. A fedezetsorban kocsis, mint jobbbhalf végzett kiváló munkát, bár Fodor is megfelelt, A csatársor legjobb em­bere Rácz jobb szélső volt, akinek minden lefutása veszélyt jelentett a KAC kapujára. Bodnár erélye még mindig a régi, lövései is veszélyesek, játéka azonban még hiányos. Omelka jó technikája ellenére sem hasznos, s állandó forgolódásával valósággal kerékkö­tője a támadásoknak. A Szalay—Boldog balszárnynak is voltak jó momentumai.

    A KAC kapuját Varga védte kiválóan. A hátvédok Míhalek és Tury is megfeleltek. A fedezetsor gyöngébb volt, míg a csatársorban Fatter, Eisenhoffer és Jeny végzett kitűnő munkát.

    A vezető gólt a MAC már a 2. percben éri el Bodnár 20 méteres szabadrugásból. A félidő eredménye, bár mindkét kapu több izben volt veszélyben, nem változott. A máso­dik félidő 16. percében a szabadon lefutó Fattert, Weinrr hátulról igyekszik megakaszatani, mire a biró tizenegyest diktál, melyet Eisenhoffer belő. A 32. percben faultért 20 méteres szabadrugást itél a bíró a MAC kapuja előtt, melyből Eisenhoffer éles lövéssel a vezetést is megszerzi a Kispestnek. Ezután erősen küzd a MAC a kiegyenlítésért, s a 39. percben kornerból Szalay a KAC hálójába emeli a labdát. Aa öltözőbe menet Zsarnóczay a MAC intézője szóbelileg inzultálta a bírót, aminek a Szövetség és a polgári bíróság előtt lesz folytatása.

    MAC: Fehér— Kehrling, Szaffka—Kocsis, Fodor, Weiner—Rácz, Bodnár, Omelka, 8zalay, Boldog. KAC: Varga—Mihalek, Tury - Stallmach, Blachnik, Budai— Fatter, Csontos, Boldog, Eisenhoffer, Jeny.

    Sporthirlap, 1921. február 14.