magyarfutball.hu

MAC - Kispesti AC 0 : 0

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1921/1922, 3. forduló
referee : Nagy László
attendance:
  1. Sporthírlap: 1.000
  2. nela: 3.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2022.03.20, 22:03 (szerk.: 2022.03.21, 12:38)
    KAC — MAC 0:0

    Margitsziget, 1000 néző
    Biró: Nagy László

    A KAC kitűnő formában lévő csa­patának döntetlen játéka a három legjobb játékosát, Bodnár Sándort, Ráczot és Lenczet nélkülöző MAC ellen, nagy meglepetést jelent. Ugy indult a mérkőzés, hogy a kispestiek játszva győznek, azonban a MAC közvetlen védelme, az élen a bravu­rosan védő Fehérrel, minden támadá­sukat megakadályozta a sikeres be­fejezésben. A mérkőzés nagy részében a KAC uralta a helyzetet, mig a MAC csak elvétve jutott szóhoz szél­sői révén. A MAC és egyuttal a me­zőny kimagaslóan legjobb embere Fehér volt. Helyezkedése, labdafogása egyaránt elsőrangu volt. A hátvédek kifogástalanul látták el nehéz felada­tukat, a halfsorban ezuttal is Kocsis volt a legjobb. A csatársor volt a csapat leggyöngébb része.

    Egyedül Boldog elégített ki, de csak a második félidőben. A KAC-ban Varga feltűnő indiszponáltan védett. A hátvédek közül Mihalek volt a jobbik, a halfsorban Sándor volt ele­mében. A csatársor minden egyes embere tökéleteset nyujtott. Kezdés után a KAC támad. Jancsár sulyos hibájából veszélyes helyzetbe kerül a MAC kapuja, azonban Jeszmás lövését Fehér védi. Boldog vezet támadást, amely kornert eredményez. Ugyan ő rugja a kornert, a melyet Simon kapu fölé rug. Csontos biztos gólnak látszó lövését Fehér kornerra védi. Ered­ménytelen korner után Jeszmás kapu­fát lő. Fathert a tizenhatos vonalon Szafka faultolja. A megítélt szabad­rugás sem hoz eredményt. KAC táma­dás fejezi be a félidőt

    Szünet után a KAC egészen a ka­pujához szögezi ellenfelét. Csontos veszélyes támadását Szafka kornerra menti. A Jeny által rugott kornerből Jeszmás kapufát lő. A fáradt MAC védelem megerősítésére Pruelka half­nak megy. A sikertelen támadások és az erős tempó folytán a KAC visszaesik. Ezt a MAC ügyesen kihasználja és támadásba megy át Boldog lefut, középre adott labdaja a tiszta helyzet­ben álló Krempelshez kerül, kinek éles lövése a belső kapufára, onnan Varga kezébe jut. Középjátékkal végződik a mérkőzés.

    Sporthirlap, 1921. szeptember 19.
     
  2. avatar: erdosor
    2018.09.20, 15:39 (szerk.: 2018.09.20, 20:05)
    Margitsziget. Biró: Nagy László.

    Az első félidőben időnkint erős fölényben volt a KAC, a MAC-védelem azonban mindent parírozott. A második félidőben is inkább a KAC volt frontban, a MAC azonban az unfit Krempelst tolta előre a csatársorba és a helyét elfoglaló Omelkával még jobban megerősödött a MAC-védelem.
    Kornerarány 4:2 a MAC javára.
    Néhány kisebb elnézéstől eltekintve igen jó bíró volt Nagy László.

    MAC: Fehér—Jancsár, Szaffka—Krempels, Kocsis, Weiner—Dr. Lator, Omelka, Simon, Szalay, Boldog.
    KAC: Varga—Mihalik, Mészáros—Sándor, Stallmach, Budai—Norik, Csontos, Jeszmás, Eisenhoffer, Jeny.

    Nemzeti Sport, 1921.09.19.