magyarfutball.hu

Magyarország - Írország 0 : 0 20:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

mérkőzés: 3 (4 szavazat)

játékvezető: 3.25 (4 szavazat)

hangulat: 3.75 (4 szavazat)

1...5
tippjáték
tippek
  1. 1 : 1 (2)
  2. 0 : 0 (1)
  3. 0 : 1 (1)
  4. 0 : 2 (1)
barátságos mérkőzés
956. hivatalos válogatott mérkőzés
játékvezető : Stefański Daniel Bogdan (Lengyelország)
nézőszámok:
  1. uefa.com: 7.396
  2. nso.hu: 9.000
Telt ház!

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2021.06.10, 13:19
    kép
     
  2. avatar: magyarfutball.hu
    2021.06.10, 13:18
    Marco Rossi: Komoly lépést tettünk előre játékban a legutóbbi meccshez képest, még ha most nem is tudtunk győzni, de a veretlenségi sorozatunkat tovább nyújtani igen. Az Eb-n más minőségű ellenfelekkel szemben, más taktikára lesz szükség, ám nincs okunk az aggodalomra, a mai teljesítményünk láttán nem tehetek szemrehányást. Az érezhető volt, hogy a pálya utolsó negyedében hiányzott a minőség, de amikor vannak hiányzók, amikor Sallai Rolandra sem számíthatunk, adódhat ilyen. Én nem a pénzért dolgozom, hanem a büszkeségért, s erre nagyon büszke vagyok, és bízom benne, hogy a portugálok ellen is összejöhet a pontszerzés. Gazdag Dániel az egyik bemelegítésnél, edzés előtt térdfájdalmakra panaszkodott, ezért nem küldhettem pályára, de azzal számolok, hogy a portugálok ellen már számíthatok rá. Egyetértek azzal, hogy jó a fizikai állapotunk, végigfutottuk a mérkőzést, kevés lehetőséget engedtünk az ellenfélnek. Volt egy-két hibánk, amikor ellenfelünknek lehetőséget adtunk a kontrára, viszont a fizikai állapotunkat, a hozzáállásunkat nem érheti kifogás.

    Stephen Kenny: Kemény mérkőzés volt, egy olyan magyar csapattal szemben, amely a Nemzetek Ligájában feljutott a legfelső divízióba, valamint kijutott az Európa-bajnokságra. Akadtak hiányosságaink, de így is megvoltak a helyzeteink. Több fiatal játékos lehetőséghez jutott, akik a jövőben is az ír csapat fontos tagjai lehetnek

    https://www.nemzetisport.hu/magyar_valogatott/valogatott-rossi-a-buszkesegert-dolgozik-schfer-kezdhet-a-eb-n-2831209
     
  3. avatar: magyarfutball.hu
    2021.06.10, 12:44 (szerk.: 2021.06.10, 13:17)
    Szoboszlai és még néhány kreatív játékos nagyon hiányzik a csapatból.

    Ez a válogatott nagyon kevés lesz a horror csoportban. Támadójátékunk a nullához közelít, 3 jó beadás volt, amikből helyzete volt Szalainak, de kihagyta, illetve védte a kapus, de ezen kívül semmi. Szoboszlai és Sallai nélkül veszélytelenek vagyunk, de velük sem lenne esély, max egy x vki ellen, talán a portugálok ellen, de az is 20 százalék esély lenne. Persze lehet nagy mázli, az első meccsen itthon hajtani fogunk, lesz lelkesedés, itt kellene megragadni vmi esélyt. Utána nem lesz már.

    A 2 Szalai, Schafer, Nagy Ádi, Orban meg talán Kecskés rendben volt, Bolla, Lovre, Hahn felejtős. Rohadtul hiányoznak a kreativ jatekosok, Schönnek több lehetőséget adnék.

    Nagyjából ez a szintünk Szoboszlai, Sallai és Kalmár nélkül.

    Gazdag lesérült, Sallai pihen...
    Lassan egy középpályás sem marad.
    Ebben a helyzetben Dzsudzsákot luxus volt kihagyni, még ha nem is érdemelte meg a behívót.

    Na, Négónak mehet a maxi respect!
    Szuper jó arc nyilatkozatot adott, ha bármely média sír majd a meccs eleji füttyszó miatt, csak le kell játszani a nyilatkozatát!

    Csakúgy, mint Ciprus ellen, megtervezett, konkrét szép támadásunk egy volt megint,de most Szalai fejesét fogta a kapus. A többi " helyzetecskénk" ide-oda pattog-piff-puff-csitt-csatt lepattanókból volt.Egy támadás mérkőzésenként az EB-n kevés lesz, mint vakondnak a napszemüveg....előre játékban mindenképp fejlődni kéne, talán majd Sallai Rolival.

    Jó pár elem hiányzik a keretből (baloldali szárnyvédő, kreatív belső középpályás, gyors csatár), de úgy néz ki Rossi jól főz azzal ami van. Ettől a csapattól a maihoz hasonló tudatos, fegyelmezett, "szürke" játékot várok az EB-n is. Párszor oda fogunk keveredni a kapu elé a nagyok ellen is, remélem élni fogunk a lehetőséggel. Hajrá Magyarok!

    Korrekt felkészülési meccs volt ez. Ha a végén nem védi ki a szemünket a kapus, más lenne a lecsengése. Legjobb kerettel jó lesz ez.

    Az ír válogatott amúgy értékesebb mint a mi keretünk. Pont csapatként működtünk jól ezen a meccsen. Tényleg hiányoztak a lendületes egyéni megmozdulások amiket pl ő is tud.

    Az lehet, hogy értékesebbek, de nem sokra mennek vele. 2019. szeptember óta 6 meccset nyertek, abból 2-t Gibraltár, 1-et Andorra, Grúzia, Bulgária, Új-Zéland ellen.

    Továbbra is látom, ahogy meccsről meccsre évek óta lépdelünk előre. Nagyon tetszik, amit látok - még ha nem is mindig látványos.

    Schafer jól játszott, talán végre találtunk valakit Szoboszlai és Kalmár mellé, illetve Szalai évek óta nem dolgozott ki ennyi helyzetet, Schön pedig fiatalként arra az 5 percre nagyon aktívan szállt be.

    Továbbra is érthetetlen nekem, hogy Nagy Ádi miért nem egy top bajnokságban játszik. Eszméletlen mennyi labdát szerez, és milyen okosan játsza meg azokat.

    Végén gólt érdemeltünk volna, amúgy meg birtokoltuk végig a labdát. Nem volt ez szar meccs, kicsit nagyobb tempó kellett volna.

    De ilyen gyenge Ír csapatot sem láttam mostanában. 10-20év. mindig volt náluk aki stabilan jól játszott a PL csapatokban, de most mind névtelen nulla.

    Mondjál már még egy játékost a mai csapatból, aki eltalálta a vendégek kapuját! Szalai kapura fejelt, kapuralőtt. Rajta kívül? Segítek...senki!

    11 meccse veretlenül, a két felkészülésin nem is kaptunk gólt. Ennyi pozitívum mindenképpen van. Más kérdés, hogy más kaliberű támadósorok jönnek az EB-n. Szalai Ádit lehet szidni, meg divat is, de ismét látszott, hogy az egyetlen értékelhető csatárunk. Kecskés engem nem győzött meg, Schafer is gyengébb volt ma. Hát pihenjünk rá és kezdődjön a kaland! Veszítenivalónk nincs.

    Kibaszott kõrülményes, lassú a támadásaink. Amikor lehettek volna kontra támadàsaink inkább megálltak. Abszolut nem volt mozgás elõl. Ha volt is egy két üres bemozgás, azt se vették ésszre. Értem én hogy felkészülés, de akkor már nem is kell gólt lõnni?!?!

    A vége egész jó lett. Az írek is bátran játszottak, kétszer-háromszor veszélyesek voltak. De nekünk is benne maradt a győzelem a lábakban, fejekben. Szalai volt az egyik legjobb ma.

    Számomra az elmúlt 30 35 évből a leg- stabilabb csapata a mostani. Elbírja a meghatározó emberek hiányát. Nincsenek illuzióim az EB-vel kapcsolatban, de hogy megyünk valamerre, amit rég várhattunk..

    A mai meccs jó része össze-vissza rohangálásnak tűnt. Mák volt minden kapu előtti pontos szitu, nagyrészt inkább nem voltunk ma képben.

    Egyszerűen csak bántó h egy írek elleni 0-0 után a b-közép Himnuszt énekelget, a stúdióból meg senki nem mer kritikát megfogalmazni. Ez a bántó. Hadd lehessen már reálisan látni az egészet. Örültem volna, ha nyerünk, de azért az is vicces h mindenütt a 80. perc utáni feltámadásunkat emlegetik, míg a 70-80. p közötti ír lehetőségekről (kifejezetten dominanciáról) szó sincs.

    Jó volna sokak fejében tisztázni hogy mit is láttunk most pontosan..A játékosok mozgásán és a cserék időzítésén is látszik még hogy egy kemény edzőtáboron vannak túl. Még sokszor nehezek a lábak, nem olyan a sprint stb, most van egy hetük ami már csak regeneráciorol és taktikarol fog szólni, kondival így is bírták. És kapcsolhatjuk ide a ciprusi meccset, amit ugye nem szidunk annyira mert "nyertünk", habár semmit nem számított volna itt sem ha nyerünk vagy épp kikapunk 2-3 góllal. Sallai nagyon sokat fog számítani elől ha játszani tud és jó formában lesz, gyakorlatilag ő az adunk kontrázni, és a többiek esetében is két meccs alapján ha én le tudtam szűrni hogy kit hova érdemes rakni, és kit hova nem szabad, valószínűleg ezt a kapitány is látta.

    A régi betegségünk megint előjött támadásban. Ívelgetés középre, többnyire alibiből. Ezzel ma már nem lehet gólt szerezni. Ez nem a magyar stílus. A magyar stílus a rövid passzos gyors labdajáratás, kiugratások, cselekkel, ötletes improvizációkkal, szélen a védelem mögé kerülés.
    A vicc az, hogy a Rossi nem veszi észre. Pedig sok olyan játékos van a keretben, aki képes lenne ezt játszani (elsősorban Varga Kevin, de Nego, Kleini, Schön, Schafer, Nagy Á, Hahn, Cseri is. Sőt, még Szalai Ádám is).
    De nem, mi ívelgetünk. Rossinak ez kell. Érdemes lenne megszámolni, Lovre és Fiola, de Szalai Attila is, hány labdát ívelt a homályba. Átlátszó, dög unalom. Negónak egyébkéntjobb szélen, Lovre helyén van az igaz helye. Az a baj. hogy ez a Rossi sem a játékosokat nem ismeri, sem a focihoz nem ért.

    összességében elégedett vagyok. Szervezettek voltunk, tartottuk a labdát. Kecskés egy hibáján kívül nem nagyon adtuk el veszélyes helyen. Hajtottunk is. De itt hiányzik nagyon Szobi, mert sajnos a kulcspasszok, a jó lövések teljesen hiányoznak. Ahogy a mester is említi: hiányzik a minőség. Viszont azt továbbra is nehéz megértenem, hogy az írek vajon miért tudnak előrébb csapatokban játszani, mint a mieink. Szerintem szinte minden poszton jobbak voltunk, mint ők. Jó látni, hogy ebből a gyengécske keretből milyen masszív válogatottat rakott össze Rossi! Remélem értékelik a vezetőink is, és esetleg három 0-5-ős EB meccs után sem küldik el, mert ebből a keretből többet nem lehet kihozni sztem.

    a pressing meg a csapatvédekezés rendben volt. Az írek többnyire nem is tudtak mit kezdeni vele. A védők, Kecskés nagy hibáját leszámítva stabilak voltak. A belső középpályások jól szűrtek, de Nagy Ádi és Schafer is iszonyú passzív volt előre. Csak oldal és hátrapasszok. Sokszor megtörték a lendületet, majd jöttek az ívelgetések... Kleini próbálkozott, de qrva magas hibaszázalékkal, és ugyanolyan szertelenül, mint régen. 30-ról lövöldözött az égbe, elkésett szerelései voltak sorozatosan. Fiola klasszis jobboldali belső védőben és jobb futóban sem rossz. Nem tudott mit kezdeni a bal oldalon. Varga Kevin simán jobb ott nála.

    Fiola és Lovre védekezésben megfeleltek, de a támadásokat egyáltalán nem tudták segíteni.
    Kevin is átment alibibe.
    A tőlük magasabbra értékeltek viszonylag jók voltak, illetve az eredményt és az ellenfelet figyelembe véve inkább közepesek.

    Mit csinált Orbán a térdelés közben?

    A mez bal ujján lévő "Respect" feliratra mutatott, jelezvén, nem a térdeplés számít hanem hogy miként is állsz ehhez a témához.
    A kamera őt mutatta közelről de mint utólag kiderült, minden magyar játékos így tett.

    Csak en lattam ugy, hogy Szalai Adam volt a meccs kimagasloan legjobb embere? Vegig kuzdott, amig palyan volt, volt 2 komoly fejese, hihetetlen fizikumu vedok kozott, illetve egy komoly lovese is, plusz meg 2, ami kevesbe jol sikerult. Jon meg melle Sallai, szerintem nem lesz ez rossz

    Én is így láttam, sőt. Kb 6-7 kapuralövést számoltam, ebből 4 Szalai Ádi nevéhez fűződik. Ráadásul rendre jó megoldást és technikát választott, a kapusok viszont remekül védtek. Ha csak 3-5 méterrel közelebb tudnánk néha játszani a kapuhoz akkor jobban tudnánk ilyenekkel is érvényesülni, Kleini és Varga Roland sem tudom minek küldi rá 30rol egy kiváló kapusnak. Varga Kevint és Sallait pedig azért lehetne a védelem mögé futtatni és bejatszani nekik a labdát. Nekem legalábbis úgy tűnik hogy lendületből és meglepetésből tudunk érvényesülni, ha sokat teszegetünk a kp-án csak elhagyjuk a lasztit.

    Az biztos, hogy nem Lovrencsics volt a leggyengébb. -Nego semmi. -Fiola posztidegen, válogatott azt ballal nem tud beadni, de ennél ő sokkal jobban is tud focizni. - Kecskés egy nagy biztonsági játèkos, semmit nem tesz hozzá a játékhoz és minden meccsen van egy végzetes hibája. Neki nem szabad meccset adni élesben. Lang, Botka és Fila előtte jár.

    Szalai Ádám valóban kiérdemelte nálam is a meccs embere címet, pedig finoman fogalmazva sem vagyok a rajongója! Azt, hogy nem sikerült gólt szereznie az ellenfél kapusának köszönhető elsősorban. Orbán, Szalai A. hozta a tőle elvárható szintet, viszont Kecskés hátul magába hordozza az életveszélyt, hisz több helyezkedési hibát vét, ütemtévesztései vannak, hasonlóképpen a most szerepet nem kapó Langhoz. Lovrencsics hát nem is tudom, lelkes valóban, sokat robotol, de nem válogatott szint sajnos, hasonlóan Fiona hercegnőhöz. Ettől függetlenül a védelmünk stabilnak tűnik már meccsek óta, ami a szervezettségünket dicséri, ami elsősorban a kapitány munkáját dicséri. Persze pár nap múlva éles helyzetben kiderül a valóság! Érdekes, hogy 9-en kaptak 6-osnál jobb osztályzatot, ami kissé megmosolyogtató számomra, hisz ehhez minimum győzni kellett volna egy ilyen képességű ellenféllel szemben hazai pályán!

    Gulácsi mire kapott 6.4 átlagot? Hozta a szokásos válogatottbeli formáját.
    Rögtön az elején lepke! Méterekkel nyúlt mellé a fejesnél, amit a kapufa védett. Nem volt rajta egyáltalán.
    Szalai Ádám valóban jól játszott és nem rajta múlt, hogy nem fejelt gólt, de több beadásnak kellett volna jönnie mindkét oldalról.
    Szalai Attila és Kleini több labdát adott el, mint amit megjátszott. Sallai sem fog tudni sokat tenni és őrületes nyomás lesz a hátvédeken, akik ezt nem fogják bírni végig.
    Tippem: minimum háromgólos vereség mindhárom csapattól. Vége a nagy veretlenségi szériának. Kezdhetjük majd előröl.

    Nekem nagyon tetszett Shön játéka, 7 perc alatt nagyon sokat mútatott a srác!
    Remélem Rossi mester titkos favoritnak
    tartogatja,mert az aktuális ellenfélnek nagyon kellemetlen perceket túd majd okozni!
    Igazi nyerő tipus a srác!!!

    Az egyik legjobb rész a meccsen az ír térdelős bohócok kifütyülése volt. Nekem ezzel az a marha nagy gondom, hogy totálisan világosan, kiemelten le van fektetve, hogy politikai üzenetet nem lehet a pályára bevinni... Ezért kő kemény büntetés jár. Mert mi van akkor ha a magyar válogatott pedig az erdélyi magyarságért, az észak koreaiakért, az ujgurokért, tibetért mondjuk kézen áll meccs előtt. Az bünti? Ázsiaikért nem lehet, csak afrikaiakért? Tényleg jó lenne ezt a szennyes politizálást, lobbizást eltakarítani a focipályákról. Akinek pedig ilyen igénye van, az hetente részt vehet egy támogató demonstráción, vagy teljesen szabadon örökbe fogadhat egy afrikai gyereket. Tényleg vicces amikor pl. 7-8 francia válogatott milliárdos focista, nem szétosztogatja a vagyonát az elesett feketék között hanem megveszi a 20. autóját két rendkívül fontos térdelgetés között.

    Én általában Szalai Ádám mellett vagyok, de tegnap rettenetesen játszott, az, hogy meccsenként van 2-3 helyzete, ami jobbára fejes, nem tudom, hogy ellensúlyozza e azt, hogy a maradék 89 percben abszolút nem használható! Főleg, ha ehhez hozzávesszük a helyzetkihasználást! Az pedig még mindig megdöbbentő, hogy mennyire lelassulnak nála a támadásainak. Aztán, Szalai Attilát csípem nagyon, de a tegnapi neki sem a legjobb meccse volt (bár nála engem egyetlen dolog érdekelt, hogy ne sérüljön meg), a használható támadásainak pedig még mindig tőle indulnak! A fiatalok viszont abszolút pozitív benyomást keltettek! Schön pl néhány perc alatt is több színt vitt a játékba, mint Szalai Ádám az egész meccsen, de Schäfer is nagyszerűen játszott! Bollának is nagyon örültem, kicsit kevésbé bíznak még benne a srácok, pedig jó volt, ahogy helyezkedett. Fiola játéka viszont sajnos kritikán aluli volt tegnap. De összességében is meglepően egyébként a visszhangok: Mindenhol azt olvasom, hogy a csapat jól játszott a második félidőben, de szerintem nem egy meccset néztünk! Mindig optimistán próbálom nézni a dolgokat és most is maximálisan bízom a srácokban, de a tegnapi játékban nem sok kreativitás volt, ráadásul a csoport beli ellenfeleink ellen nem sokszor lesz lehetőség így megpróbálni dominálni, de lássuk meg, szívből szurkolok a fiúknak!

    Kecskést azóta szidják mióta gólt kaptunk róla a szerbek ellen. Viszont szerintem azt a szerb gyereket senki nem érte volna utol és ezen kívül azt a meccset teljesen jól hozta, sokat fejelt és tisztázott, alap kezdő svájci csapatában, szerintem néhány év múlva beérhet alap védőnek a válogatottban, tegnap is egy nagyon csúnya hibája volt az igaz de ezen kívül egész jól vizsgázott.
    Bolla is szerintem ahhoz képest, hogy elsőnek volt kezdő és összvissz eddig 60 percet kapott kb a válogatottban egész jól helyezkedett és futott fel a szélen, neki ez még kicsit korai volt, ő is be fog érni. Lehetett olvasni, hogy külföldről érdeklődnek iránta, ha nem is tud stabilan megragadni kint, de pár év edzésmunka és meccsrutin jót tenne neki az NB1-en kívül és ha marad ez a szárnyvédős felállásunk pár év múlva szintén stabil RWB lehet.
    A csatárainkat főleg az újakat Hahnt és Holandert ott elöl nem temetném, mivel tisztán látszódott, hogy nincs irányítónk, ezért nem tudtak helyzetbe kerülni egyáltalán, azért megnézném egy Kalmár/Szoboszlai középpályával felálló csapatot, ahol Szalai mellett Hahn van, akinek csak le kell készíteni a labdát 16-os környékén.
    Szalainak nem vagyok nagy rajongója, de most kifejezetten kellemes csalódás volt, 2 éve nem láttam tőle szerintem 16-oson kívüli rárugást, meg is lepődtem, hogy ez ilyet is tud? volt két szép fejese, ami csak az írek zseniális kapusán múlott, viszont ezután két olyan lövése volt, amit nagyon elönzőzött és rárugás helyett üres társaknak leadhatta/előkészíthette volna.
    Schön kifejezetten jól szállt be a játékba kb 5 perc alatt többet mutatott, mint a csapat nagy része egész meccsen, veszélyes kapuralövés és egyszer vissza is zárt remekül védekezni, amivel azért kicsit villogtatta, hogy hátul is lehet rá számítani. Őt LWB poszton azért megnézném mire képes, de ha nem megy neki akkor bal elől kezdetben adnék neki 10-20perceket a végén, viszont Szalai kiöregedésével Schön-Sallai csatársorral azért veszélyesek tudnánk lenni.
    A kritikus baloldalunkon Varga Kevin jobban tetszett Holandernél, kretívabb volt sokkal a támadás, viszont egy francia és német sebességű csapatnál a védekezésben gond lenne, Ciprus ellen megoldotta, de az előbb említettek egészen más kávéház. Holandert meghagynám elől csatár poszton és Vargát játszatnám, viszont akkor védekezésben az egyik vkp vagy Szalai.A-nak be kell majd neki segíteni.
    Viszont erre a posztra nem értem pl Gergényit miért nem próbálják ki, u21-es meccset kettőt láttam amikor játszott, egész jól nyomta, NB1-et annyira nem nézek főleg nem ZTE meccseket, nem lenne jobb mint Hangya? vagy tudná ugyanazt hozni? Fiolának és Holendernek egyértelműen posztidegen, egyikőjük se tudja a bal lábát használni és beadni, egyik támadásban gyenge, másik védekezésben (bár Holender veszélyeseket tekergetett onnan viszont egyéb más szituációban hátrapassz ment) Kerkezt is lassan meg lehetne nézni ezen a poszton, Milan nevelés melléfogni nem tudunk vele, de lehet ő még fiatal ide, nem is tudom talán 17-18 éves?

    A Hahnos resszel nem ertek egyet. Rajta nem hogy Szoboszlai de meg a csucson levo Ronaldinho sem tudna segitteni, annyira sulytalan. Az a baj, h centernek fizikailag gyenge, a masik tipusu csatarnak meg lassu, korulmenyes es cselezni nem tud.

    Azt miért nem kérdezték meg tőle az újságírók, hogy miért nem küldte be egyik meccsen se Cserit és Botkát? OK, Gazdag és Sallai kicsit sérült, de mindenki kapott 20-30 percet legalább. Schön kevesebbet, de abban a pár percben ígéretesen mozgott. Szoboszlai (és most Sallai) nélkül borzasztó kevés a kreativitás a csapatban, s még Orbán is statikusabb és több helyezkedési hibával játszik, mint amikor erősebb a középpálya és a támadó harmad. Schäfer sokat javult, de azért teljesen nem győzött meg. Igaz, hogy ő az egyetlen, aki mer cselezni. Meg Hahn, de ő nem tud, csak egyféle oldalrahúzósat. S végül: nyilván Gulácsi az elsőszámú kapus, ezt Rossi ki is jelentette, de én Bogdánt simán védetném, régebben is megnyugtató volt, ha ő állt a kapuban. Inkább bravúrkapus, mint a másik kettő és bátrabban is jön ki. Persze az egész válogatott legerősebb embere akkor is Rossi. Hajrá fiúk! Besz.rni tilos, akármi lesz!

    Aminek örültem:Szalai Attila bátor játéka,bár a fölfelé passzai nem mindig sikerültek,amik veszélyesek lehetnek jobb csapatok ellen, Schäfer biztatóbb játéka az utóbbi két meccsen remélem még tud fejlődni. Erővel egész jól bírtuk, mezőnyben aránylag jól tartottuk a labdát, és kisebb hibákkal de jól védekeztünk. Aminek nem örültem: ahogy Rossi is mondta,a támadó harmadban passzív játék, kevés kapura lövés, és egy az egy elleni játék vállalása. Sajnos az nagyon zavaró hogy pl Lovrencsics nem tud gyakorlatilag egyet labdát beadni, szerintem nem őt kellene játszatni ott. Hiányoltam Schön több játék lehetőségét is, Szalai Ádám amíg bírta voltak próbálkozásai,de én inkább Schönnel néztem volna meg őt mondjuk a második félidőben. Nem volt egyébként rossz ez,de a támadásainkon még dolgozni kell sokat, és egy kreatívabb játékos jó lenne előre,igaz sajnos hogy most nincs nagy merítési lehetőség. Én bízok benne hogy tisztességel helytállunk. Hajrá Magyarok!!

    EB szintű csapatjátékot, helyzetteremtő kreativ támadásvezetést nem láttam. Ehelyett hátul adogatunk, előrevágjuk, ütközünk; beíveljük, ütközünk; néha rászúrjuk.

    Az utolsó tíz percben támadásban már pislákolt valami fény az alagút végén. Hátul viszont kinyíltunk. Mondjuk ez jó gyakorlás arra, hogy mindent egy lapra feltéve támadunk ha 0:1-nél a Portugálok ellen : ) Szalai Ádámot már el kellene felejteni, mert harmat gyenge

    Eddig is lemérhető volt, hogy hol tartunk. Azt már tudhatjuk, a közperős válogatottakkal fel tudjuk venni a versenyt. Most majd max. annyi derül ki, ez mire elég a legjobbak, a top szint ellen.

    Máshol olvastam, hogy Kenny kapitány elítélte a fütyülő magyar közönséget, amikor az írek a kezdés előtt letérdeltek a feketéket érintő rasszizmus ellen protestálva. Igaza van, nem szép dolog kifütyülni az ellenfelet, ha nem ártott nekünk. A rasszizmus is primitív és elítélendő. Ebben nem lehet vita. Ugyanakkor ez a térdelősdi nagyon irritáló. Egyszerűen azért, mert erőltetett és agyatlan. Az ultra píszí, többségi nyomásra képmutató Európa olyan embert majmol (Colin Kaepernick, NFL QB), aki az amerkiai himnusznál állt féltérdre az amerikai társadalmat és rendőrségi bánásmódot (pre-George Floyd) bírálva, annak egész egyszerűen nincs értelme.

    "Az érezhető volt, hogy a pálya utolsó negyedében hiányzott a minőség"
    Rossi ezzel azt mondta, h a támadóharmadot selejtekkel kellett feltölteni? smiley Mert nincs Sallai?
    - Szalait én mindig védtem és most amikor 1 érintésből kellett gólt szerezni (kapura fejelt), akkor megint jó volt. Neki ez az erőssége. De a labdák tényleg elpattantak tőle. Varga Roli jobban megtartotta és osztogatott.
    - Kecskés jó testfelépítésű, de darabos a mozgása, sokat passzolt hátra, de azt is esetlenül. Őt 3-szor körbefutja egy gyorsabb játékos, mire megfordul.
    - Schön-t szívesen láttam volna többet a pályán. Amíg játszott, jól mozgott.
    - Sallai biztos sokat fog vállalni, 1-1-ezni, de sztem egyedül nem sokra megy.
    Mindenesetre így legalább már lehet tudni, hogy ki lesz a fix kezdő csapat.
    Sztem a védekezésünk egész jó lesz. 1-2 gólt fogunk csak kapni mkitől és 1-1 gólt talán pontrúgásból vagy kontrából tudunk is szerezni. Jó tapasztalatszerzés lesz ez az EB.
    Emlékszem, h Szerben kellen is sokan temették a válogatottat, Lengyelek ellen is azt mondták sokan, h nincs esélyünk. Sok fog múlni a szerencsén is.

    Az ír kapitánynak és bármelyik labdarúgójuknak nem kellene így megnyilvánulniuk a témában. Amint elmondják a véleményüket politika témában, onnantól kezdve látszik a felkészületlenségük és az, hogy nem értik, miről beszélnek (persze nem várom el, hogy történelmileg, politikailag teljesen képben legyenek hogy Magyarországon miért nem térdelünk le, mert nem is ez a dolga egy edzőnek...de pont emiatt nem kellene egyáltalán megnyilvánulniuk a témában). Onnantól, hogy szerinte ez Magyarországot rossz színben tünteti fel, és különben is, remélik, hogy a rasszizmust egyszer s mindenkorra fel akarják számítani, komolytalan a mondandója. A szurkolók ugyanis azért fütyülnek, mert a sportolókra erőszakolt kötelező PC térdeléstől nem lesz kevesebb rasszista a Földön, sőt, ez inkább irritálni fogja azokat is akik a témában egyébként semlegesebbek. Minél több az ilyen akció, annál idegesítőbb. Ha a szurkolók pedig sose fejezik ki, mit gondolnak erről, akkor még több ilyen akció lesz.
    Én teljesen egyetértek az MLSZ álláspontjával, az, hogy nem kell politizálni, a játékosaink pedig csak a respect feliratra mutattak, ami bőven elég volt. Emellett Rossi is teljesen jól nyilatkozott, a szurkolókért nem vállalhat felelősséget, a játékosok pedig a tisztelet mellett állnak ki. A többi nyilatkozat a fociról szólt a részéről, ahogy ennek lennie kell. Ennyi.

    A szurkolók mindig kifejezhetik és ki is fejezik a véleményüket a pályán látottakról. Erre két jól kitalált kultúrált forma van, a taps (tetszés) és a (ki)fütyülés (nem tetszés).
    Térdepelgetés a magyar többségnek nem tetszik, tehát fütyülnek.
    Térdepelgessenek Irországban, ott nem fütyülik ki őket. Az Puskásban is fütyülés lesz, csak ott pár ezer helyett, tízezrek fognak fütyülni, ha térdepelni fognak a franciák, portugálok.

    Értékelje a magyar válogatott játékosainak Írország ellen nyújtott teljesítményét!

    Szalai Attila 7.23
    Willi Orbán 7.12
    Bogdán Ádám 6.75
    Szalai Ádám 6.53
    Gulácsi Péter 6.49
    Schäfer András 6.43
    Nagy Ádám 6.38
    Kecskés Ákos 6.06
    Kleinheisler László 6
    Loic Nego 5.68
    Fiola Attila 5.59
    Varga Kevin 5.57
    Bolla Bendegúz 5.47
    Varga Roland 5.3
    Lovrencsics Gergő 5.27

    Szavazatok száma: 6636

    https://ulloi129.hu/2021/06/08/magyarorszag-irorszag/
    https://www.nemzetisport.hu/nso_cikkhozzaszolas/?cikk_id=2831193
     
  4. avatar: magyarfutball.hu
    2021.06.08, 13:27
    Marco Rossi: Motiváltan várjuk a meccset, és ennek látszania kell a pályán is, hiszen sokszor éppen a motivációs szint dönt el mérkőzéseket. Fontos, hogy jó eredményt érjünk el, ehhez viszont jobban kell játszanunk, mint az előző meccsen. Taktikailag előre kell lépnünk, támadásban és védekezésben egyaránt. Bár a játékuk bizonyos aspektusában vannak hasonlóságok, az ír és a portugál válogatottat nehéz összehasonlítani. A Ciprus elleni mérkőzésen voltak gondjaink, de tudom a problémák okát, és igyekszünk kiküszöbölni ezeket a keddi mérkőzésen. Arra számítok, hogy javuló játékot láthatunk az írek elleni összecsapáson. Ezen a találkozón már számítok olyan labdarúgókra is, akik a Ciprus elleni mérkőzést még kihagyták, vagy csereként léptek pályára, a kezdőcsapat nagyban hasonlítani fog arra, amely a portugálok ellen is pályára léphet. Sallai Rolandra ugyanakkor egyelőre nem számíthatunk, ő továbbra is izomfájdalmakra panaszkodik, és nem akarok kockáztatni a szerepeltetésével.

    https://www.mlsz.hu/hir/marco-rossi-javulast-var-a-valogatottol-az-irek-ellen
     
  5. avatar: Zsorzsinju
    2021.05.30, 20:39
    Játékvezető: Daniel Bogdan Stefański (POL)
    1977. július 2., Bydgoszcz
    Ez lesz a 14. európai válogatott mérkőzése.
    Írországnak nem vezetett még. A Magyar válogatottnak vezetett mérkőzése: 2013-ban Andorra elleni VB-selejtező 2:0. Ez volt az első válogatott mérkőzése.
     
  6. avatar: magyarfutball.hu
    2021.05.25, 19:48
    Marco Rossi csapata június 4-én 20.00 órakor Ciprus ellen, majd június 8-án 20.00 órakor Írország ellen lép pályára az Európa-bajnokság előtti utolsó felkészülési mérkőzéseken, a Szusza Ferenc Stadionban.

    A mérkőzésekre szóló jegyeket május 26-án, 10-órától, kizárólag online lehet megvásárolni a meccsjegy.mlsz.hu oldalon. A jegyek nem névre szólóak, egy vásárló legfeljebb 4 belépőt vásárolhat.

    A találkozókra két kategóriában lehet belépőt váltani: 3000, illetve 5000 forintért. (Ezúttal a Szurkolói Klub tagjai nem vehetnek igénybe elővásárlási lehetőséget és kedvezményt sem.)

    A Szusza Ferenc Stadionba csak személyazonosításra alkalmas igazolvány, valamint hivatalos védettségi igazolvány birtokában lehet belépni, ezek meglétét a belépéskor ellenőrizni fogják. A szervezők a védettség igazolására szolgáló hivatalosan elérhető applikáción bemutatott igazolást is elfogadják.

    A védettségi igazolvánnyal nem rendelkező 18 éven aluliak az ilyen igazolvánnyal rendelkező felnőtt felügyelete mellett mehetnek be a stadionba.

    2021.05.25
    https://valogatott.mlsz.hu/ferfi-a-valogatott/hir/csapat/indul-a-jegyertekesites-a-valogatott-felkeszulesi-merkozesire
     
  7. avatar: magyarfutball.hu
    2021.04.03, 09:55 (szerk.: 2021.04.03, 09:56)
    Kialakulóban van a férfi A-válogatott májusi, júniusi programja. A Marco Rossi vezette együttes a tervek szerint Telkiben, illetve egy rövid ideig Ausztriában készül majd a részben budapesti kontinenstornára, ugyanakkor mindkét felkészülési mérkőzését hazai pályán játssza majd: június 4-én a jó formában lévő Ciprus, négy nappal később pedig az írek ellen.

    A program még nem végleges, annak részleteit a koronavírus-járvány is módosíthatja, de a tervek szerint az OTP Bank Liga május 8-i befejezését követően egy héttel találkoznak a válogatott keret tagjai, a légiósok pedig a saját bajnokságuk végeztével csatlakoznak majd az összetartáshoz. Ezt követően május végén utazna el a csapat Ausztriába egyhetes edzőtáborozásra. A tervek szerint itt hirdeti ki a végleges keretét a szövetségi kapitány.

    A június 2-i hazatérést követően két nappal Ciprus ellen játssza első felkészülési mérkőzését a csapat. A szigetország válogatottja néhány napja döntetlent ért el az Eb-résztvevő Szlovákia ellen, a vb-döntős horvátok mindössze egy góllal tudtak nyerni Ciprus ellen, mely Szlovénia csapatát legyőzte, jelenleg a 100. helyen áll a FIFA-világranglistáján.

    Június 8-i ellenfelünk, Írország ugyanezen a listán mindössze két hellyel marad el tőlünk. Az ír válogatott az utolsó pillanatban maradt le az idei kontinenstornáról. A pótselejtezők első mérkőzésén korábbi Eb-selejtezős ellenfelünk, Szlovákia ejtette ki hosszabbítás után, tizenegyespárbajban. A Nemzetek Ligájában hozzánk hasonlóan a B-ligában szerepeltek, ahol a 4. csoport 3. helyét szerezték meg Wales és Finnország mögött, első pótselejtezős ellenfelünket, Bulgáriát megelőzve. Az ír válogatott a márciusi vb-selejtezőkön 3–2-re kikapott Szerbiától és 1–0-ra Luxemburgtól, majd Katar válogatottja ellen, Debrecenben 1–1-es döntetlent ért el.

    Mindkét mérkőzés helyszíne várhatóan az újpesti Szusza Ferenc Stadion lesz. A két ellenfél ragaszkodott a fővárosi helyszínhez, az Európa-bajnokság miatt több budapesti stadiont is lefoglalt az UEFA (edzések céljából) erre az időszakra. A tervezett kezdési időpont 20 óra.

    – Egyelőre még éppen csak túl vagyunk a márciusi vb-selejtezőkön, így Ciprus és Írország részletes kielemzése még odébb van – fogalmazott Marco Rossi az mlsz.hu-nak. – Egy felkészülési időszakra fontos, hogy az ember olyan ellenfeleket válasszon, akik nem is túl erősek és nem is túl gyengék. Ciprus legutóbbi eredményei beszédesek, az írekről pedig szintén tudjuk, hogy csak hajszálon múlt, hogy nem jutottak ki az Eb-re, így tehát két olyan csapattal találkozunk majd, amelyek jól fel tudnak minket készíteni az egy héttel későbbi első Eb-meccsünkre. Emellett az is fontos volt, hogy két eltérő stílusban játszó ellenfél ellen lépjünk pályára, ugyanakkor túl erős ellenfeleket sem szerettünk volna, hiszen egy esetleges komolyabb vereséggel nekivágni az Európa-bajnokságnak kifejezetten rossz lenne, miközben az egyik legfontosabb a felkészülés során, hogy az Eb-re a csapat minden tagjának meglegyen a kellő önbizalma.

    2021.04.01
    https://valogatott.mlsz.hu/ferfi-a-valogatott/hir/csapat/ciprus-es-irorszag-ellen-keszul-ferfi-a-valogatottunk-az-eb-re