magyarfutball.hu

Fehéroroszország - Magyarország 1 : 1 19:00

   
   
  • Fehéroroszország - Magyarország 2018.06.06.
  • Fehéroroszország - Magyarország 2018.06.06.
  • Fehéroroszország - Magyarország 2018.06.06.
  • Fehéroroszország - Magyarország 2018.06.06.
  • Fehéroroszország - Magyarország 2018.06.06.
  • Fehéroroszország - Magyarország 2018.06.06.
  • Fehéroroszország - Magyarország 2018.06.06.
  • Fehéroroszország - Magyarország 2018.06.06.
  • Fehéroroszország - Magyarország 2018.06.06.
  • Fehéroroszország - Magyarország 2018.06.06.
  • Fehéroroszország - Magyarország 2018.06.06.
  • Fehéroroszország - Magyarország 2018.06.06.
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

mérkőzés: 1.75 (4 szavazat)

játékvezető: 2.25 (4 szavazat)

hangulat: 3 (4 szavazat)

1...5
tippjáték
tippek
  1. 1 : 2 (1)
  2. 2 : 0 (1)
hivatalos, barátságos válogatott mérkőzés
926. hivatalos válogatott mérkőzés
helyszín : Breszt, Regional Sport Complex Brestsky
játékvezető : Lapochkin Sergey (Oroszország)
nézőszámok:
  1. nso.hu: 8.000
  2. mlsz.hu: 9.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: magyarfutball.hu
     
  2. avatar: NGabi
    2018.06.08, 20:36
    a védelmünk valami botrány volt, bár az egész csapat is
    szerintetek ki vállalná el ezt a válogatottat , hogy égesse magát ( külföldi kapitányok közül)
    bár a legjobb választás a Dárdai lenne ....
     
  3. avatar: magyarfutball.hu
    2018.06.07, 09:44 (szerk.: 2018.06.07, 15:52)
    Buzsáky jól elmondta a szünetben és a végén. Még Bozsik is elimerően nyiltkozott. Mármint elimerte , hogy ez minden eresztékében gyenge.
    Szvsz Szélesi és Leekens urakat gondos mérlegelés után nevezték ki.
    :(

    Böde alapvetően a középpályán teljesített. Kétszer jól megtartotta a labdát és adta tovább jobb szélre, volt egy fejjel előre csúsztatása, és egy egészen mesteri hosszú ívelt passza Sallainak kb. a félpályáról a 16-os bal sarkához. Más kérdés, hogy akik kapták, mit hoztak ki belőle. Egy mozdulata lett volna a 16-osnál is, amikor bemozdult a védők között, de hosszú labdát kapott. Annyira ő sem sztár, hogy egyedül hozza a meccset. Az összjáték az EB óta hiányzik.

    Elek meg a meccs utáni interjúban riheg-röhög.. Ebből látszik mennyire leszarják az egészet a nagy válogatott sztárjaink. Tele a zseb, ő legalább nem sérült meg, úgyhogy minden rendben, lehet rihegni-röhögni, voltak már eb-n is, mi kell még.. De mi vagyunk a hülyék, hogy még ezek után is megnézzük őket..

    sztem az interjuk kozul pont o volt az egyetlen aki realizalta hogy ez nagyon keves lesz a nemzetek ligajaba.

    Asszonyka leejt egy tányért a konyhában. Előfordul bárkivel.
    Leejt még hármat. Kicsit ügyetlen, kár.
    Amikor már a szekrényből dobja a földre, akkor csak meg kellene kérdezni az okát, nem?
    Én, mint a gyíkemberek régi barátja most megkérdezem: Miért rombolja az MLSZ a magyar focit?

    Az EB után valami történt az MLSZ-nél. Mintha tudatosan vissza akartak volna venni. Mintha megijedtek volna, hogy megint esélyünk lehet nemzetközi mezőnyben. Mintha ott a székházban nem akarták volna, hogy az az országos lelkesedés tovább tartson.
    A bajnokságban ugyanúgy a minőség ellen játszik az MLSZ.

    Sajnos elfogyott az utolsó értelmes generáció a válogatottból. Jelenleg nem is lehetne olyan szintű csapatot csinálni amilyen az EB csapat volt.

    Amúgy ez a nyugdíjas bácsi nem kapott szélütést pár éve? Mert jól láthatóan azt se tudja mit csináljon, összevissza játszatja a srácokat. Lehet Hazard-ékkal könnyű dolga volt, de ők tudtak focizni. Itt szó szerint sz.rból kell várat építeni és jól látszik, hogy a bácsinak nem fog sikerülni.

    Itt a legfőbb gond Szélesi tanácsadása. Leekens meg tök idegen, nem tudja hol van, elfogadja a zseni tanácsát. Ez egy halálra itélt páros, bukik vele a magyar foci is. De legalább Szélesi felesége bekerült a haveri bizniszbe!

    Én sajnálom aki nem nézte, mert ez a meccs a magyar foci állatorvosi lova. Minden gyengeségét megmutatta egy fehérorosz csapat ellen. Megmutatta, hogy mennyire elment mellettünk a világ, hogy 2016-ban miért szopatta halálra a kondát egy másik fehérorosz csapat (nem a BATE). Megmutatta, hogy hova kellene a Fradinak eljutni, hogy csoportkör esélyes legyen. Kurva messze vagyunk ettől, és ez a meccs jó volt arra is, hogy miért vegyünk vissza az igényeinkből és ne akarjunk csoportkörbe jutni.

    Ez a Leekens azt sem tudja melyik kapura kellene támadnia a csapatnak.Borzasztóan szellős,szervezetlen a válogatottunk irányításával.

    Nem pattogott el tőlük a labda, egy érintőből játszottak pontosan, kurva sokat futottak és jó helyekre, nem összevissza. És a kapu előtt is jók.

    Ja és amit elfelejtettem: 2. félidő eleje, Varga hozza fel a labdát jobb oldalon, 30 méterre senki előtte. 4 védő hátrál elől Szalai és Dzsu. Varga viszi míg végül a védők szerelik, de senki se követte a támadást!!!! 7-en álltak hátul, mint fa.z a lagziba és moziztak! Sz.r, szemét lusta banda!!!!!!!!!!!

    De könyörgöm. Oldják meg, azért vannak ők elől. Igen 4 védőt passzolgassanak ki. A Storck csapat ilyet is tudott.

    Egy tanulmány volt ez a meccs. Aki látta, az látta az összes problémáját a magyar focinak. A fehéroroszok szép, korszerű focit játszottak, amivel bárki ellen lehet eredményt elérni. Gyorsabbak voltak, fejben is, szép, kombinatív focit nyomtak, nyerték a párharcokat, elől szépen cseleztek ha kellett, egyérintős, pontos foci, sok futás, mögé kerülések, 2-1 elleni játék, kapu előtti jó döntések. Iszonyú boldog lennék ha a mi válogatottunk vagy akár a Fradi ilyen focit tudna játszani. De nem, mi lassú, körülményes focit játszottunk, a kapura veszélytelenül, esélyünk se volt akcióból gólt lőni, szétszedték a védelmet, az egész csapat pontosan olyan impotens volt mint a Fradi vagy a vidi szokott lenni. Osztálykülönbség volt a két csapat között, jól képzett, jó döntéseket hozó ellenféllel játszottunk. Egyébként ez a meccs jól mutatja, hogy egy BATE miért rendszeres csoportkörös és egy magyar csapat miért nem, ez a játék egy az egyben a BATE focija is. Ezzel verték pl. a Bayernt 3-1-re, vagy x-eltek a franciákkal. Óriási a különbség a két ország focija között válogatott és klubszinten. Ha nincs Gula sima 4-1 oda. És amit ő és Buzsáky mondott abban minden benne van.
    A magyar foci halott.

    "A fehéroroszok szép, korszerű focit játszottak"? OMG, nincs magasan a léc. smiley

    Kb. ugyanez a csapat Storckkal legalább szervezett volt (Andorráig). A játék minősége olyan volt amilyen, de látszott az elképzelés, volt taktika. Most semmi, de konkrétan a semmi.

    Nagy Ádám egy nagy semmit játszott. Köze nem volt a labdához, lassú volt.

    Mert kurvara nem illik bele ebbe a kaoszjatekba. Gera mellett meg villogott.

    Ez de kibeb.szott szar meccs volt, te jó ég... smiley
    Az égvilágon semmi koncepció nem volt a játékunkban. Random mozdulatok sorozata, ezzel telt a 90 perc.

    Hát ez szar volt. Körülményesen és lassan játszottunk sok technikai hibával. Szerintem Lovre jó l játszott. Nagyjából ennyi.

    Lovre mögé kb akkor jutottak be amikor akartak, teljesen értékelhetetlen volt.

    Gulácsin is pont az lárszott amit Leekens mondott, hogy jó a hangulat a csapatban mi? Tényleg még most rúgjuk ki az öreget, ennél ha a srácok meccs előtt találják ki, hogy mi kéne az is jobb lenne.

    Kleinheisler, Dzsudzsák, Szalai, Szabó, Pátkai, ezek voltak a legszarabbak, a többiek csak szarok. Talán Sallai és Böde aki valamit akart.

    Basznék én rá, ha zsinórban harmadszor is kikapnánk ilyen himihumi meccseken, csak látnék valami tudatosságot, hogy EZT gyakoroljuk, meg EZT, még nem megy, de rajta vagyunk.
    De ez az ad-hoc foci...

    Kleinheisler kuka, Vadócz szintén, meg úgy a komplett védelem, Viniciust hanyszor elküldték gyufáért tejóisten, csatárokat nehéz szidni mert igazán sok labdával nem találkoztak, úgy meg elég nehéz. Sallait én jobbnak láttam ma mint Dzsudzsák. Pátkai, Varga szép volt fiúk, görény páros xd

    Hú de szar volt!
    A meccs tanulsága hogy Pátkai egy kis görény.

    egyertelmű lerántás, majd nekiáll höbölögni. soha nem fogom ezt megérteni.

    Hát eddig úgy tűnik ez a belga a legnagyobb kókler a válogatott élén az utóbbi évtizedekben, pedig elég sokhoz volt már szerencsénk.

    Kretén kommentátor meglepődik hogy jobbak, közben a fehéroroszoknak ebben a szezonban is volt EL csoportkörös csapatuk.

    És a fehéroroszok szlovének ellen győztes csapatából állítólag 7 főt lecseréltek...

    Egy belorusz támadás = egy belorusz gólhelyzet. Átjáróház a védelem. Szerencsére ezek is nagyon bénák...

    Legalább annyi haszna volt, hogy a jövő reménységei is szokhatták a válogatott meccsek légkörét, hiszen csereként pályára lépett az ifjú Vadócz, Böde, Pátkai és Varga József...

    pokoli szerencsék is volt.

    Méghogy a fehéroroszok védekezni fognaksmiley

    Volt sok bűn szar magyar valogatott, szov kapitany, de igy egyszerre, hogy ennyire szar jatekosok, ennyire szar kapitany talán még soha. Gratulalok csanyinak meg orbannak az erre eltapsolt tobbszazmilliard forintra. Biztos van olyan aki ezt olvassa, es jutott neki is bőven a penzbol. Hát nyasgem. Szégyen basszus az egész magyar foci.

    Vagy legalább labdaérintés!!!!!! Vagy legalább 3 passz az ellenfél 16-osánál!!!! Vagy legalább 1 kicsi mozgás!!!!! Vagy legalább szorosabban ráállni az ellenfélre!!!!! De semmi:(((((

    Pátkai labda odadobós, majd reklamálós jelenete az egész magyar foci szomorú lenyomata.

    Ez még egy szaros amatőr kispályás bajnokságban is vérlázító.

    Egyébként most először életemben szinte drukkoltam az ellenfélnek, hogy rúgjanak pár gólt.

    Az elmúlt 25 évben mind a kb 300 válogatott meccset megnéztem, már amit adott a tévé, de ez a tegnapi volt a legfosabb mind közül, pedig lenne miből válogatni.

    Nem feltétlenül a szinvonal/teljesítmény miatt, hanem az egész egyben Leekesestül, faszul összerakott keretestül, koncepció nélküliség, kilátástalanság stb.

    Az ausztrálok minimum 3 góllal fognak nyerni, meg is rakom tippmixen.

    Értékelje a magyar labdarúgó-válogatott tagjainak Fehéroroszország elleni teljesítményét!

    Gulácsi Péter 7.21
    Varga Roland 4.57
    Kádár Tamás 4.5
    Lovrencsics Gergő 4.31
    Sallai Roland 3.68
    Paulo Vinícius 3.45
    Nagy Ádám 3.38
    Kleinheisler László 3.32
    Böde Dániel 3.22
    Elek Ákos 3.18
    Szabó János 3.17
    Szalai Ádám 3.04
    Dzsudzsák Balázs 3.02
    Vadócz Krisztián 2.97
    Varga József 2.94
    Pátkai Máté 2.9
    Szavazatok száma: 11402

    Jól állunk.
    Edző nincs.
    játékunk nincs.
    Néhányan pedig felsőbb szempontok alapján kerültek a csapatba.:(
    Ezt láttam.

    Ha 4-1 a vége, egy szót sem szólhatunk. Ezeknek a nulláknak ezen a mínuszos színvonalú sörmeccsen is sikerült elfáradniuk. De mit is várjunk? Ha olyan szintű az edzés, mint amiből tegnap ízelítőt kaphattunk, akkor ez lesz. Futógyorsaságban le vagyunk maradva. Erőnlétileg szintén. Technikailag jó esetben közepesek vagyunk. Az összjátéknak, taktikának, bármiféle elképzelésnek a jelét sem láttam. Még esetleg a Sallai, aki néha csinált valami cselféleséget, Lovrencsics úgy tett, mint aki akar, Gulácsi meg nagyjából rendben volt. Ha ez a sok semmirekellő van a válogatottban, milyenek a többiek? Értékeljek??? Egyik szarabb, mint a másik.

    Leekens = Ma ismét kiderült ezzel az edzővel nem megyünk semmire. Szakmai elképzelés nulla! Próbálgatjuk a semmit! Nyugdíjas és elszállt felette az idő!
    Új edzőt kell azonnal találni, akiben a játékosok is hisznek!
    Amennyiben nem lesz váltás, akkor az ősszel leégünk teljesen!
    Leekens szerintem minden idők leggyengébb magyar szövetségi kapitánya!

    Gulácsinak tetszett a nyilatkozata , hogy ő hogy látta a mérkőzést!Nemzetközi tapasztalat nélkül és ütközések nélkül nem lehet eredményesnek lenni!Szerintem meg nincs alapanyag nekünk, csak egy jó kapusunk..Ha valaki igazán jó lenne játékosnak és tegyük fel egy, jobb nemzetközi csapatban is játéklehetőséget kap a tehetségével előbb utóbb fel tudna törni!Majd utána leigazolná egy nagy csapat is!Sajnos erre várnunk kell a következő generációig..Reméljük el jön hozzánk ismét egy Puskás szintű és hozzá méltóan felnövő csapatszellem!

    Az én meglátásom. Nulla merészség és csibészség...Akaratlan gyenge játék és ami a legfontosabb nulla edző nulla taktikája. Szerintem ki lehetne ezekből a játékosokból többet is hozni!

    A leggyengébb magasan Lovrencsics Gergő volt! Visszanéztem a meccset, csak 21 alkalommal húzták meg az ő oldalán a labdát, vagy hagyták faképnél, vagy adták be mellőle. Ilyenre még nem emlékszem az elmúlt 40 év során egy válogatott meccsen sem! Az volt h.ülye aki kitalálta neki a védekező szerepet, mert, hogy fogalma sincs róla tuti! Nézzétek meg mindig 20-25 méterre védekezik a rábízott belorusz játékostól! Az eszem megáll. Olyat mint megelőző szerelés nem is ismerhet igaz, hisz nem jobb hátvéd az eredeti posztja, de ez így szánalmas, mert csak mindig lohol az ellenfele után, letámadni abszolút nem tud!

    Kifejezetten tetszett a fehéroroszok játéka, ha eljutunk arra a szintre örülni fogok.

    Bírózni még nem bíróztunk. Pedig lehet.
    Ahogy a magyar bajnokságban egyes játékosok megszokták, hogy nekik szabad szabálytalankodni is (például Pátkai). El is kezdték a fehéroroszok ellen is. A másik a szövegelés. Még egy semleges bírót is magunk ellen lehet vele fordítani. A végére ez is lett, Zsuzsinak nem is adta meg a 11-est.

    A durva az ,hogy ezek Fehéroroszok is klasszissal jobbak mint mi. Alap hiányosságok vannak a válogatott játékosainknál is.Jól passzoltak szűk helyeken ,pontosak voltak, lőtt passzok ,jól kezelték ,ahogy együtt mozogtak, meg mindig volt kit megjátszani. Ezt szinte mindegyik válogatott már tudja de mi bakker semmit. Dzsudzsák is irtó gyenge már a sokadik válogatottján.

    Azért aranyos, hogy Buzsáky milyen szinten lehordta Leekenst, és az elavult elképzelés nélküli fociját. Persze ez a valóság. Ez hülye vénember, akinek a mai focihoz köze nincs. Persze hatalmas tévedés azt gondolni, hogy Ő a gond. Az a gond, aki idehozta. A másik megmalmozható vénember. A pöcs Csányi, akit a bmsz bekövült maffiája, is az orránál fogva vezet. Tökéletes látlelete ez a bürokratikus, piramisszerűen működő ódivatú vezetési módszerekkel működtetett szervezetnek, ami tökéletesen működésképtelen. Szinte csak rossz döntésekre képes. Hiába cserélik Leekenst. Magát a bmlszt kellene villámgyorsan lebontani, és elölről kezdeni, új emberekkel. Amíg ez nem történik meg, addig semmi remény.

    Kb. hasonlót lehetett várni egyébként. Most mitől lenne ez jobb tényleg? Már leeresztett játékosok akik bajnokság után mennének nyaralni gondolom, felállunk egy soha nem gyakorolt rendszerben, összeállításban, komoly motíváció nélkül. És hozzá ugye olyan képességű játékosaink vannak amilyenek.

    Rendben van, most kell kísérletezni, játékosokat megnézni mert mikor ha nem most tényleg, de ennél azért több lenne várható egy kicsivel még egy ilyen barimeccsen is.

    Egyelőre nincs csapat, nincs koncepció, nincs semmi úgy néz ki. Nem tudom szeptemberre lesz-e.

    utóbbi évek leggyengébb válogatott kerete, nem kell csodát várni. egyszerűen erre vannak predesztinálva.

    Leekens se tud csodát tenni, mondjuk nem is képes rá, pont azért van itt, hogy a főnökeit védje.

    egy ideig. jövőre már más szöv. kapitány lesz.

    A magyar csapat asszisztálása mellett a beloruszok egész tetszetős kombinációkkal jutottak el a kapunkig, a második félidőben sorra dolgozták ki a helyzeteket, csak Gulácsin múlt, hogy nem lett 3 közte. A magyar csapat játéka esetleges, semmiféle koncepció, fejlődés, irány nem fedezhető fel.

    Hát nem is tudom. Azért néhány egymást követő egymáshoz passzolt labda talán elvárható. Vagy az, hogy egy belorusz válogatott ne passzolja úgy szét a védelmet, mintha egy Messi-Iniesta-Suarez hármassal szemben lépnénk fel.

    Ha nincs a mellükön az a kalászos-vöröscsillagos retró címer, bizisten arra gondoltam volna, hogy a brazilok ellen játszunk, olyan könnyed eleganciával alakítottak ki helyzeteket.

    Hm?!

    Érdekes, ami a válogatottunk körül zajlik.

    Egyfelől korábban az volt a divat, h nincsenek negatív hírek, negatív nyilatkozatok ..., helytett gurigatják a szart a csapat körül legyeskedők, vagy akár maga a kapitány.

    Nos, a kapitány mintha más meccset nézve nyilatkona, ellenben a játékosok, és a "szakértők" mintha kicsivel kritikusabbak lennének VELE szemben.

    Mondjuk nem a f.st.s szájú Csucsi (ő inkább a vereségek után szokta telesírni a médiát!!!), ellenben Elek, és Gulácsi is meglehetősen tks nyilatkozatot tettek.

    Nem beszélve Bozsikról, és Buzsákyról ...

    Csoda, h ezt épp a királyin lehetett így lehozni.

    Az alábbi cikk meg szépen rendet vág a belga kapitányunk össze-visszaságában.

    De nézzük, mit és hogy a "kritikusok":

    Elek szerint Leekens egyelőre nem találja a hangot a válogatottalhaszanzFUTBALLma 12:33 70 3

    Olyan élve boncolást, mint ami a köztévé stúdiójában ment a Fehéroroszország-Magyarország meccs alatt, még nem láttam (ittvisszanézhető az egész közvetítés). Az operációt Bozsik Péter egykori szövetségi kapitány és Buzsáky Ákos egykori válogatott focista végezte a magyar csapatot irányító belga Georges Leekensen. Aztán csatlakozott hozzájuk a válogatott több tagja, miközben a páciens hozta a szokásos formáját és bohócot csinált magából.

    Sokan már azt sem értették, hogyan esett a labdarúgó szövetség választása tavaly ősszel a belga trénerre, akinek életújta nem ígérte azt, hogy a korszerű foci misszionáriusa lesz. Ilyen szempontból nem is okozott csalódást, tényleg nem lett az. Leekens első két meccsén márciusban kikaptunk Kazahsztántól és Skóciától, de ami igazán sokkoló volt, hogy milyen elképzelés nélküli játékkal. Azért is volt érthetetlen, mert Leekens ekkor már fél éve Magyarországon volt - valamiért nem ült le ősszel a kispadra, így két meccset ideiglenes szövetségi kapitányként Szélesi Zoltán vezényelt le, ebből az egyik a legendás luxemburgi volt -, a belga járt meccsekre, ismerte a játékosok képességeit.

    Miután ezek barátságos meccsek voltak, az eredmény valóban nem számított, ki lehetett volna kapni bátor kísérletezéssel, fiatal játékosok tesztelésével, új játékrendszer próbálgatásával. De Leekens forradalmi újítása az volt, hogy mindenféle elképzelés nélkül küldte a pályára a játékosokat - Böde ekkor nyilatkozta azt, hogy ő sajnos nem értette a taktikai utasításokat, mert angolul hangzottak el -, majd a meccsek végén az interjúkban meglátta a pozitívumot.

    Így értünk el júniusban az újabb két meccshez, szerdán játszottunk Fehéroroszországban, szombaton lesz még a vébé-résztvevő ausztrálok elleni meccs. És a márciusi két zakó óta eltelt több mint két hónap nem zökkentette ki Leekenst, tanulságként azt szűrhette le, hogy annyi taktikai utasítást sem kell adni, mint amennyit Böde nem értett meg.

    Fehéroroszország ellen sikerült elérni azt, hogy még a korábbinál is reménytelenebbnek tűnt a válogatott játékosa, pedig azért fel tud mutatni a csapat egy Andorra elleni vereséget a közelmúltból.

    Miközben éppen a köztévé közvetítéséből derült ki, hogy az edzősködés szakma ugyan, de nem valami olyasmi, ami hihetetlen ördöngösséget követel meg. Már a szünetben jelezte Buzsáky és Bozsik, hogy védekezésben nem zárjuk le a passzsávot, csak rohangálunk az ellenfél után, nagy a távolság a középpályások között, nem vállalunk párharcokat, ha mégis labdát szerzünk valahogy, akkor nem lendülünk támadásba, hanem hátul passzolgatunk, amíg visszazár az ellenfél, nem értik, hogy Leekens miért cserélte meg Nagy Ádámot és Elek Ákost, hiszen az előbbi nem hatékony az előre játékban, az utóbbi viszont szívesen tör előre, gólokat is szerez ehhez képest Nagy előrébbb játszik, Elek hátrébb, láthatóan önbizalomhiányosak a játékosok, a játékunkban nincs gondolat és tudatosság. De majd a szünetben ezt Leekens biztosan elmondja a játékosoknak.

    Nem mondta, vagy nem ezt mondta, vagy angolul mondta, és nem értették meg, mert a második félidő még rosszabb volt. Így a meccs után Buzsáky Ákos már odáig jutott, hogy a foci legfontosabb három elemében (fizikális, mentális, játéktudás) is felülmúltak minket a fehéroroszok, számunka hízelgő az 1-1, elkeserítő volt a magyar válogatott játéka.

    Bozsik Péter a csapat összehangolt mozgását hiányolta, szerinte legalább a védekezésünknek működnie kéne, a feladatokat pontosítani kellett volna a játékosokkal, de a védők nem tudtak reagálni a széleken futattot támadásokra és arra sem, ha az ékek visszaléptek a középpályára. "Azt, hogy a labdatámadás, a területszűkítés hogyan nézzen ki, két edzésen meg lehet beszélni" - mondta Bozsik.

    Ezután jött Leekens a paródiaszerű nyilatkozatával, hogy ez már jobb volt, mint márciusban, lépésről lépésre haladunk, „fontos, hogy a kapott gól után nem szegték le a fejüket a játékosok”. Szerinte a középhátvédek is jól működtek, nem adtunk el könnyen labdákat, széleken talán kisebb problémákkal küzdöttünk. A Nemzeti Sportnak azt is mondta, hogy „Kádár Tamás visszatérése révén jelentősen stabilabbá vált a védelem, a kapott gól ellenére ezúttal nem voltak gondjaink hátul. Szerencsére van egy kiváló kapusunk is, akinek ma rengeteget köszönhetünk, nagyon sokat tett hozzá a csapatjátékhoz”. Ami azért kiseb bravúr, hogy a jó védekezés mellett a kapus Gulácsit emelte ki.

    Bozsik le is ütötte a magas labdát a stúdióban, amikor azt mondta, hogy Leekens „valóban olyan játékost emelt ki, aki jó teljesítményt nyújtott, fájdalaom, hogy ez a csapat kapusa, jobban örültünk volna, ha egy támadó nevét említi meg”. És belebökött még egyet a csapat hangulatát dicsérő Leekensbe. „Az is örömteli, hogy jó a hangulat a csapat háza táján, ebből a pályán sajnos sokat nem lehetett látni”.

    Buzsáky aztán azt mondta, hogy leegyszerűsítve a foci párharcokon dől el, ehhez képest ha egyáltalán felvállaltuk ezeket, akkor 80-20 százalékban el is veszítettük, alig volt nálunk a labda, a második félidőben úgy tűnt, mintha a brazilokkal játszottunk volna, pedig ezek csak a fehéroroszok voltak.

    Majd jött a Leekens által agyondicsért, a több bravúrjával a csapatot a vereségtől megóvó Gulácsi Péter, és mintha hallotta volna a stúdióban zajló beszélgetést, arról beszélt, hogy

    „a mai fociban a párharcok döntik el a meccset, ki tud több párharcot nyerni, illetve a középpályán érvényesülni. Ma ezt nem tettük meg. Ennek rengeteg oka van, szervezettséggel lehet orvosolni, de ennek az útnak még az elején járunk.”

    A topligákbanjátszó kevés játékosaink egyike nem beszélt mellé:

    „A mai meccs sem volt bíztató, egy nálunk alacsonyabban rangsorolt ellenféllel szemben döntetlent játszottunk, de játékban ők voltak a veszélyesebbek. Még van egy mérkőzésünk az ausztrálok ellen, lehet, hogy mások is lehetőséget kapnak, utána meg kell találni azokat, akik szeptemberben sikeresek tudnak lenni.”

    Ami azt jelenti, hogy egyelőre nincs meg a csapat.

    És végül szót kapott Elek Ákos, hogy kiderüljön, tényleg tök reménytelen helyzetben van a válogatott az őszi tétmeccsek előtt.

    Nem játszottunk jól. Ad hoc jellege volt ennek a mai meccsnek, nem tudom kívülről milyen volt, belülről én így láttam.
    Lehet, hogy kicsit többet kellene gyakorolnunk, mondjuk, az mindenféleképpen ránk férne.
    Egyelőre ez kevés lesz. Kevés lesz szombaton és kevés lesz szeptemberben is.
    Ebben az évben eddig ez egy nagy nulla.

    A riporter ezek után megkérdezte tőle, hogy megtalálta-e a közös hangot Leekens a válogatottal.

    „Most erre mit mondjak?! Eddig úgy néz ki, hogy nem igazán, de reméljük, hogy ez a jövőben változni fog.”A stúdióban ülő Buzsáky szerint valami elképzelés kellene. „A szövetségi kapitánynak lenne a feladata meghatározni azt, hogy milyen játékot akarunk játszani, olyan típusú játékosokat kellene beválogatni a keretbe, akik alkalmasak arra a játékrendszerre, és elindulni abba az irányba, de én most úgy érzem, hogy kapkodunk, egyszer erre megyünk, egyszer arra, és igazából egy helyben topogunk.”

    Miután az előző három meccs teljesen értelmetlenül lepörgött, szombatig, az ausztrálok elleni meccsig pedig nagy változásokra már nem lehet számítani, nem lehet azt mondani, hogy Leekens felkészített volna a válogatottat az őszi tétmecsekre. Úgy pedig henéz lesz gyakorolni, ha addig nem találkoznak a játékosok.

    Az induló Nemzetek Ligájában - ami lehetőséget ad az Európa-bajnokságon való részvételre - szeptember 8-án már Finnországban játszunk, szeptember 11-én itthon fogadjuk a görögöket. Ez zárt kapus meccs lesz, mert a magyar szurkolók egy 2015-ös meccsen kifütyülték a román himnuszt és cigányoztak. Aligha volt olyan, hogy már az indulás előtt nincs esélyünk semmire. Leekens kirúgása sem jelent megoldást, hiszen az utódjának egy éles meccsen kellene bemutatkoznia. Bár talán el tudná mondani, hogy védekezésben és támadásban kinek mi a feladata.

    A fehéroroszok elleni meccset a helyszínen tekintette meg Orbán Viktor és Csányi Sándor. A magyar válogatott két helyet rontva 51. a FIFA legfrissebb, csütörtöki világranglistáján.

    http://www.nemzetisport.hu/nso_cikkhozzaszolas/?cikk_id=2639841
    http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9018358
    https://ulloi129.hu/2018/06/06/feheroroszorszag-magyarorszag-2/
     
  4. avatar: magyarfutball.hu
    2018.06.07, 09:18 (szerk.: 2018.06.07, 10:59)
    Georges Leekens: Nem örülök, hogy újra pontrúgás után kaptunk gólt, ezen továbbra is dolgozni kell. Pozitívum ugyanakkor, hogy 0-1 után vissza tudtunk jönni. Néhány játékos ezt jól oldotta meg, Gulácsi bebizonyította, hogy kiváló kapus, példaszerű, amit ma is tett. Jó hangulat volt a csapaton belül. A második félidőre visszahúzódtunk, cseréket is végeztünk, hogy többen rápihenhessenek az ausztrálok elleni meccsre. Lépésről lépésre haladunk, nem is lehet másképp, fel kell építeni a játékunkat. A középhátvédek jól oldották meg a feladatukat, a széleken voltak kisebb problémák. A visszatérő játékosok jól kapcsolódtak be a játékba

    Igor Krushienko: A pályán látottakkal, a mutatott játékkal maradéktalanul elégedett vagyok, a csapat betartotta azokat a taktikai utasításokat, amiket megbeszéltünk. Egy európai középmezőnybe tartozó ellenféllel találkoztunk, így önmagában a döntetlen nem rossz eredmény, de nekünk volt több helyzetünk, könnyen megnyerhettük volna a mérkőzést.
    Az első játékrészben fizikailag még mindkét fél jól bírta az iramot, de a szünet után több területünk lett, tovább tudtuk magunknál tartani a labdát, így több helyzetet alakítottunk ki. Csak egy kis plusz hiányzott.

    M4 Sport, via: http://www.csakfoci.hu/magyar-foci/valogatott/leekens-latott-pozitivumokat-a-feheroroszok-ellen-is-lepesrol-lepesre-haladunk-fel-kell-epiteni-a-jatekunkat
    http://www.nemzetisport.hu/magyar_valogatott/valogatott-abszolut-nem-vagyok-csalodott-leekens-2639855
     
  5. avatar: magyarfutball.hu
    2018.06.04, 20:14
    A hétvégi sérültek helyére egy újabb U21-es játékost, Tóth Bencét (@VideotonFC) hívta meg a férfi A-válogatott keretébe Georges Leekens.

    https://twitter.com/MLSZhivatalos/status/1003590388907696128
     
  6. avatar: magyarfutball.hu
    2018.06.04, 19:43
    Két kerettaggal kevesebbel kezdi meg a felkészülést férfi A-válogatottunk a Fehérroroszország elleni idegenbeli és az Ausztrália elleni hazai felkészülési mérkőzésekre. Nagy Dominik még szombaton a Ferencváros balmazújvárosi bajnokiján sérült meg, Predrag Bosnjak pedig a mai napon – épp úton az összetartásra – szenvedett kisebb autóbalesetet.

    Predrag Bosnjak vasárnap este, amikor éppen a válogatott összetartására tartott Telkibe, kisebb autóbalesetet szenvedett. A Haladás játékosának nem esett komolyabb baja, mindössze a jobb térdét ütötte be erősebben, a Georges Leekens vezette szakmai stáb a játékossal közösen azonban elővigyázatosságból úgy döntött, hogy eltekint szerepeltetésétől a Fehéroroszország és az Ausztrália elleni mérkőzéseken.

    – Nagyon sajnálom, hogy ilyen szerencsétlen helyzet adódott, hiszen nagyon kíváncsiak voltunk rá, hogy Predrag Bosnjak hogyan teljesít az edzéseken, illetve adott esetben a mérkőzéseken – mondta az mlsz.hu-nak a szövetségi kapitány. – Mivel azonban nincs százszázalékos állapotban, ezért abban állapodtunk meg, hogy visszautazik a családjához. Ugyanakkor ha továbbra is ilyen jól teljesít, mint az utóbbi időszakban, akkor a jövőben is nyitva áll majd előtte a válogatott ajtaja.

    Természetesen a játékos is csalódottan nyilatkozott a meglehetősen peches helyzetről.

    – Annak természetesen örülök, hogy komolyabb bajom nem esett, ugyanakkor csalódott vagyok, hogy nem tudom megmutatni magam, és nem tudom segíteni a csapatot, pedig nagyon vártam, hogy megérkezzek a válogatotthoz és elkezdjük a felkészülést. Bízom benne, hogy a jövőben lesz még alkalmam ezt bepótolni – fogalmazott Predrag Bosnjak.

    Az már korábban eldőlt, hogy az OTP Bank Liga zárófordulójában agyrázkódást szenvedő, ferencvárosi Nagy Dominik nem tud csatlakozni a kerethez, hiszen jelenleg is megfigyelés alatt tartják az Uzsoki utcai kórházban. Kettejükön kívül szerencsére nincs más sérült a keretben, melynek tagjai vasárnap este érkeztek meg Telkibe.

    https://valogatott.mlsz.hu/ferfi-a-valogatott/hir/csapat/nagy-dominik-es-predrag-bosnjak-nelkul-kezdte-meg-a-felkeszulest-a-valogatott
     
  7. avatar: magyarfutball.hu
    2018.05.25, 18:16
    Georges Leekens szövetségi kapitány ma délután hirdette ki a Fehéroroszország elleni idegenbeli és az Ausztrália elleni hazai barátságos mérkőzésre összeállított szűk keretét. Bese Barnabást sérülés miatt kénytelen nélkülözni a szakmai stáb, az MLS-ben játszó játékosok pedig klubkötelezettségeik miatt nem tudnak csatlakozni a kerethez az idei utolsó két felkészülési mérkőzésre.

    A szűk keret tagja lett ismét Predrag Bosnjak, Korcsmár Zsolt, Vadócz Krisztián és Nagy Dominik is. U21-es játékosok közül meghívót kapott Gazdag Dániel, Varga Kevin, Szoboszlai Dominik és Hegedűs János is.

    – Azokkal a játékosokkal, akik számára már befejeződött a szezon, tegnap már el is kezdtük az edzéseket, ma pedig kialakítottuk a végső keretet – nyilatkozta az mlsz.hu-nak Georges Leekens. – Nagyon örülök, hogy olyan keretet sikerült összeállítanunk, amely jól ötvözi a tapasztalatot és a fiatalok tüzét. Sajnos az Amerikában, az MLS-ben játszó labdarúgók ezúttal nem tudnak csatlakozni hozzánk, akárcsak Bese Barnabás, aki egy kisebb sérülés miatt nem áll rendelkezésünkre. Két fontos mérkőzés vár most ránk ezen rövid időszak alatt, amit együtt tölt a válogatott, és ezen rövid periódusban kell az utolsó előkészületeket megtennünk a szeptemberben rajtoló Nemzetek Ligájára történő felkészülésben. A mostani két találkozó során több dolgot is ki fogunk próbálni, hogy lássuk, milyen döntések tudnak segíteni minket abban, hogy sikeresek legyünk az ősszel induló új sorozatban. Most mindkét mérkőzésre mindössze egy-egy teljes napunk lesz felkészülni, ami nem túl sok, de mindent meg fogunk tenni azért, hogy Fehéroroszország és Ausztrália ellen is megmutassuk a válogatott pozitív értékeit és a bennünk rejlő potenciált – hangsúlyozta a szövetségi kapitány.

    https://valogatott.mlsz.hu/ferfi-a-valogatott/hir/csapat/4-u21-es-jatekos-a-ferfi-a-valogatott-vegleges-kereteben
     
  8. avatar: magyarfutball.hu
    2018.05.18, 22:07
    Georges Leekens szövetségi kapitány kihirdette a Fehéroroszország és az Ausztrália ellen készülő bő keret külföldön játszó tagjait. Az előzetes keretbe meghívást kapott – többek között – Futács Márkó, Sallói Dániel és Szoboszlai Dominik is.

    A jelenlegi, 22 fős keretben egyelőre nem szerepelnek az OTP Bank Ligában játszó labdarúgók. A magyar pontvadászatból meghívásra kerülőkről jövő pénteken dönt majd a kapitány, amikor a légiósok keretét is véglegesíti.

    Georges Leekens azért is döntött ilyen bő keret kihirdetése mellett, mert a válogatott a megszokottnál rövidebb időn belül játssza le idei utolsó két felkészülési mérkőzését Azért döntött a feszített program mellett a szakmai stáb, hogy a klubok nyári felkészülését ezzel is segítse.

    – Nagyon örülök, hogy ismét együtt lesz a csapat és újabb két mérkőzést játszhatunk. Köszönöm a kluboknak, hogy egy ilyen hosszú szezon után is a válogatott rendelkezésére állnak játékosaik – mondta az mlsz.hu-nak a szövetségi kapitány. – Két fontos mérkőzés vár ránk, a dolgunkat pedig tovább nehezíti, hogy különösen rövid idő alatt játsszuk le ezt a két találkozót annak érdekében, hogy így a játékosoknak néhány extra pihenőnapot biztosítsunk a következő szezonra történő felkészülés megkezdése előtt. Ugyanakkor azt gondolom, hogy még a szezon végén is extra motivációt kell adnia a válogatott meghívónak minden játékosnak– a fáradtság és a kisebb sérülések ellenére is. A szezon végi nehézségek miatt döntöttem nagyobb keret kihirdetése mellett, hogy így minden esetlegesen felmerülő problémára legyen megoldásunk. Emellett – ahogy korábban már említettem –, egyeztetek Michael Boris U21-es szövetségi edzővel arról, hogy elérhető-e az A-válogatott számára néhány tehetséges játékos az ő csapatából is.

    A válogatott június 6-án Bresztben lép pályára Fehéroroszország ellen, majd három nappal később a vb-szereplő ausztrál válogatottat fogadja a Groupama Arénában.

    – A fehérorosz egy erős válogatott, melyet ráadásul hazai szurkolótábora támogatása is segíteni fog, míg Ausztrália Budapestről közvetlenül a június 15-én kezdődő világbajnokságra utazik. A vb-részvételük úgy vélem, tökéletesen mutatja erejüket. Annak ellenére, hogy két komoly játékerőt képviselőt csapat ellen fogunk pályára lépni, jó teljesítményt kell nyújtanunk, hiszen ez a két összecsapás az utolsó alkalom arra, hogy megfelelően felkészüljünk fő feladatunkra, a szeptemberben kezdődő Nemzetek Ligája küzdelmeire - mondta Georges Leekens.

    https://valogatott.mlsz.hu/ferfi-a-valogatott/hir/csapat/utanpotlas-jatekosok-es-visszaterok-a-ferfi-a-valogatott-bo-legioskereteben
     
  9. avatar: magyarfutball.hu
    2018.03.22, 10:50 (szerk.: 2018.03.22, 10:55)
    A fehérorosz nemzeti csapat ellen június 6-án idegenben, majd három nappal később, június 9-én Ausztrália ellen, hazai pályán lép pályára a férfi A-válogatott. Mindkét mérkőzésre egy hónappal a találkozók előtt kezdődik majd a jegyértékesítés.

    A hazai, ausztrálok elleni mérkőzést a Groupama Arénában játsszák le a csapatok, míg Fehéroroszország labdarúgó-szövetsége még nem erősítette meg a valószínűsíthetően minszki helyszínt.

    Ahogy a márciusi két mérkőzés ellenfeleit, úgy a júniusiakat is a Nemzetek Ligájára történő felkészülés jegyében választotta ki a Georges Leekens szövetségi kapitány vezette szakmai stáb - különös tekintettel arra, hogy ez lesz az utolsó két felkészülési mérkőzés a szeptemberi Nemzetek Ligája-meccsek előtt.

    – E két mérkőzés is az őszi Nemzetek Ligája-mérkőzésekre történő felkészülést szolgálja, így a júniusi két ellenfelünk játéka is rendelkezik olyan jegyekkel, melyek őszi ellenfeleinknél is megtalálhatóak – mondta az mlsz.hu-nak Georges Leekens. – Az ausztrálok egyébként információim szerint innen, Budapestről utaznak majd a világbajnokságra. Nekünk addigra gyakorlatilag készen kell állnunk a szeptemberi feladatainkra, ebben pedig óriási szerep jut ennek a két találkozónak is. Könnyen elképzelhető, hogy néhány fiatal, U21-es játékost is meghívunk majd, de persze csak akkor, ha ezt kiérdemlik a klubjaikban és az U21-es válogatottban nyújtott teljesítményükkel. A korábban is kerettagokat illetően pedig azt szeretném, hogy ezekre a meccsekre végképp maguk mögött hagyják a tavalyi évet, és új fejezetet kezdve, nagy harci kedvvel, győzni akarással készüljenek az előttünk álló feladatokra, mérkőzésekre.

    A szövetségi kapitány azt is elmondta, hogy a szakmai stábra is komoly feladatok várnak a játékosok teljesítményének követésével, elemzésével és az ellenfelek feltérképezésével kapcsolatban.

    https://valogatott.mlsz.hu/ferfi-a-valogatott/hir/csapat/feheroroszorszaggal-es-a-vb-resztvevo-ausztraliaval-jatszik-juniusban-az-a-valogatott