magyarfutball.hu

Fehéroroszország - Magyarország 1 : 1 17:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
videók
mérkőzés értékelése
hivatalos, barátságos válogatott mérkőzés
876. hivatalos válogatott mérkőzés
helyszín : Belek, Bellis Sports Center
játékvezető : Yıldırım Bülent (Törökország)
nézőszámok :
 1. mlsz.hu: -
 2. csakfoci.hu: 100
 3. nela: 180

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: ingersheim
   
 2. avatar: magyarfutball.hu
  2013.02.07, 13:22
  ami egyetlen pozitivum hogy Dani beszállt a 2. félidőbe! Egervári tényleg nem lát rendesen, valaki törölje már le a szemüvegét! Simán kezdethette volna Danit, Szolnokit, Guzmit, Gyurcsót, sztem győztesen jöhettek volna haza...... Rudolf kezdőbe rakása vicc, még a bő kertbe se férne most be, de rajta kívül vannak még páran akiknek bérelt helyük van a válogatottban!


  Ezt a meccset három kamerával is lehetett volna úgy közvetíteni, hogy inkább mindenki örült volna annak, hogy látja a nagy semmi helyett. A közvetítést valószínűleg átvették volna a fehéroroszok, plusz egy-két fogadóiroda online adása. Nem hiszem, hogy kevesebben nézték volna mint a Fradi Marbella küldetését. Ha semmi módon nem lehetett volna pluszosra kihozni, akkor meg egyszerűen odaadják a köztévének ott úgy is szarnak a profitra. Nekem gyanús, hogy inkább valami olyan megfontolásból nem közvetítette semmi amit az előző hsz-ban írtam.


  Valószínű, hogy az MLSZ tett keresztbe a közvetítésnek. Ha senki nem látja akkor a vereséget is meg lehet magyarázni. Gondolom nem akarták, hogy egy esetleges sz@r játék után a fél ország kikezdje a grafikus urat, a román meccs előtt.


  "és mert mindkét csapat nyerni akart, az utolsó percig nyílt volt a találkozó" - szerintem normális, ha mindkét csapat nyerni akar.

  "az első félidőben mi határoztuk meg a meccs képét" vs. "Ugyanakkor a csapat jól reagált a cserékre" - hmm.

  Az tuti, hogy azért még a legtöbben nincsenek top formában, nem is most kell, és naná, hogy ilyenkor kell próbálgatni, de az ilyen "ha berúgjuk a helyzeteinket, megnyerhettük volna a meccset" nyilatkozatoktól fel áll a szőr a hátamon (mondjuk respect Mészárosnak, mert kerekperec kimondta, hogy nem ment neki a játék). Eleknek, hogy ment? Azt látom, hogy besárgult, meg, hogy volt egy helyzete, de valaki valami bővebbet tud?


  Anyám, milyen gólt kaptunk, ezt kéne órákig elemezni Sanyibácsinak a középpályásainkkal és a védőinkkel. A csatároknak addig medicinlabdás foglalkozás az úszómedencében.
  Előrebaszott labda az üres térbe, egy mozdulattal lekontráznak minket. Egy halovány ellenállás a kezdőkörnél, de az lófasz a köbön, se védekező középpálya, se védelem. Úgy mentek át rajtunk 4 másodperc alatt, mint meleg kés az olvadt vajon.


  1. Mivel a tegnapi ellenfél 33 hellyel hátrébb áll a világranglistán, ezért nem értem, hogy az illetékes MLSZ-elvtársak miért olyan elégedettek a fehéroroszok elleni meccsel? Vagy igazából mindenki tisztában van vele, hogy ez a hű, de szuper világranglista-helyezés olyan, mint a Matolcsy-féle költségvetés? Mindenki sejti, hogy a nagybetűs valóság ennél sokkal riasztóbb?
  2. Örülök neki, hogy egyelőre kevés helyen olvastam a magyarázkodást, miszerint azért voltunk gyengék, mert sokan még nincsenek játékban. Szánalmas dolog lenne erre hivatkozni, mert nálunk azért a kerettagok kb. egyharmada már folyamatosan játszik, miközben a fehéroroszoknál egyetlen olyan kerettag volt, akinek a bajnoksága már zajlik.
  3. Alighanem futballtörténelmi jelentőségű, hogy tegnap három diósgyőri is pályára lépett a nemzeti tizenegyben. Őszintén szólva nem értem, hogy ebből a színtelen-szagtalan, dilettáns módon összeverbuvált középcsapatból miért van több kerettag, mint a bajnoki címvédő Debrecenből, a listavezető Győrből vagy a nemzetközi szinte jól teljesítő Videotonból. Pedig a DVTK "sztárjai" ugyanolyan külföldi klubokból kiselejtezett spílerek, mint a másik három klub élharcosai.


  Edzőpálya? smiley
  A közeli szálloda pályája, ahol a vendégek néha levezetnek...
  Az MLSz szervezői megdolgoznak a pénzükért... smiley Sportdiplomácia, meg egybek.... smiley

  forrás:
  http://forum.index.hu/Article/showArticle?na_start=120&na_step=30&t=9018358&na_order=
  http://forum.nb1.hu/viewtopic.php?id=116869&p=1
   
 3. avatar: magyarfutball.hu
  2013.02.07, 12:14 (szerk.: 2013.02.07, 12:18)
  Egervári Sándor: Az első félidőben meghatározó, jó játékot tudtunk megvalósítani, talán nagyobb előnnyel is kezdhettük volna a második játékrészt. A második félidőben kiegyensúlyozottabbá vált a játék, az ellenfél előtt is adódtak helyzetek. Lehetőséget tudtunk adni néhány olyan játékosnak is, akik most csatlakoztak hozzánk, vagy hosszabb idő után tértek vissza a csapatba. Böde Dániel és Rudolf Gergely játékával is elégedettek lehetünk, és a taktikai változtatásokra is jól reagáltak a játékosaink, egy kifejezetten fordulatos, jó mérkőzés kerekedett az összecsapásból.

  Varga József és Szalai Ádám személyében alapemberek estek ki a csapatból, de akik lehetőséget kaptak, élni tudtak vele, külön-külön is hozzá tudtak tenni a játékunkhoz. A győzelem elmaradása miatt lehet némi hiányérzetünk, mert az első félidőbeli teljesítményünk alapján közelebb álltunk a sikerhez. Voltak jó és közepes teljesítmények is a csapatban, utóbbiakat inkább az idény eleji felkészültség okozta, a hozzáállással, mentalitással elégedett voltam


  Kondratiev Georgi: Tetszett, ahogy játszottunk, végig diktáltuk a tempót a meccsen. Sajnos volt 1-2 sérülés, illetve betegség, ami miatt változtatni kellett kényszerűségből. Néha a széleken talán emiatt is zavartak meg minket a magyarok, olykor elkalandozott a figyelmünk. De a fiatalok, akik lehetőséget kaptak, összességében dicséretet érdemelnek, hiszen fontos posztokon álltak helyt. Sajnos a gólt egy nagyon szerencsétlen hiba előzte meg, ami mostanában jellemző ránk, ezek elkerülésén is dolgoznunk kell a jövőben. A csapat megmutatta karakterét a problémák dacára is, és hátrányban sem adta fel a küzdelmet

  forrás:
  http://www.mlsz.hu/2013/02/egervari-sandor-a-jo-hozzaallast-emelte-ki/
  http://www.csakfoci.hu/node/131813
   
 4. avatar: magyarfutball.hu
  2013.02.06, 13:40
  A fehéroroszok hírforrásai szerint Ilja Alekszijevics, a BATE Boriszov fiatal csatára megsérült, ezért nem utazhatott a többiekkel Törökországba. Georgij Kondratyev kapitány a helyére a szolgigorszki Sahtyor (azaz Bányász) játékosát, Andrej Hacsaturjant vitte magával. Az örmény származású játékos Minszkben született és nőtt fel, eddigi pályafutása során csak fehérorosz együttesekben játszott – leszámítva a Zsemscsuzsina Szocsinál tett oroszországi kitérőt. Mindössze egyszer szerepelt eddig a válogatottban, 2012 júniusában, éppen az örmények ellen.

  A fehéroroszok hétfő este könnyű fakultatív edzést tartottak, amelyen tizenegyen vettek részt a tizennyolcas keretből. Jan Tyigorjev és Renan Bressan csak késő este érkeztek meg Belekbe, míg a BATE kerettagjai nem sokkal korábban edzőmeccset játszottak a szentpétervári Zenittel. (Vitalij Rogyionov, Alekszandr Volodko, Jegor Filipenko, Makszim Bordacsov) Alekszandr Hutar, a tartalékkapus lázas.

  Érdekes, hogy több fehérorosz egyesület is éppen a környéken edzőtáborozik, sőt, a BATE kedden ott is játszott edzőmeccset az üzbég Pahtakor Taskenttel. Georgij Kondratyev így aztán az edzőkollégáitól is értesülhetett arról, milyen állapotban van néhány, csak Törökországban a kerethez csatlakozott játékosa.

  forrás:
  http://www.mlsz.hu/2013/02/feherorosz-invazio-belekben/
   
 5. avatar: magyarfutball.hu
  2013.02.05, 21:31
  magyar válogatott szerdán tartja a főpróbát a Románia elleni, márciusi világbajnoki selejtezőre. A mieink Törökországban csapnak össze Fehéroroszország legjobbjaival.

  A Népszabadság beszámolója szerint nem lesz televíziós közvetítés az összecsapásról, azaz a magyar szurkolók nem láthatják az együttest. Az újság internetes kiadása hivatalos körökből származó információkra hivatkozva azt írja, a fehéroroszok a meccs házigazdái, ott viszont egyetlen csatorna sem jelentkezett a közvetítési jogokért, így az adást nem lehet egyszerűen – persze anyagi ellenszolgáltatás fejében – "átvenni" tőlük.

  Így csak jelentősen megnövekedett költségek mellett lenne lehetőség a magyar válogatott meccsének sugárzására idehaza. A találkozó 17 órakor kezdődik, a csakfoci.hu természetesen élőben közvetít.

  forrás:
  http://www.csakfoci.hu/node/131668
   
 6. avatar: magyarfutball.hu
  2013.02.05, 21:29
  Kedden két edzéssel folytatja felkészülését Belekben a szerdai, Fehéroroszország elleni mérkőzésre a válogatott, a délelőtti tréningen már a holnapi taktikát is gyakorolták a játékosok. Pátkai Máté nem tartott a többiekkel, bár felépült betegségéből, nincs olyan állapotban, hogy segítségére legyen a csapatnak, ezért visszatért az ETO-hoz.

  A holnapi mérkőzésen várhatóan maroknyi néző előtt játszik a nemzeti csapat, ezért a találkozón a labdarúgók már azt is megtapasztalhatják, milyen szurkolók nélküli atmoszférában játszani válogatott mérkőzést. Ez azért lényeges, mert a jelenlegi állás szerint a márciusi, Románia elleni vb-selejtezőt zárt kapuk mögött játssza együttesünk.

  - Nagy érvágás lenne, ha a románok ellen valóban nézők nélkül kellene játszanunk, de fel kell készülnünk erre az eshetőségre is, mert egyelőre úgy tűnik, hogy érvényben marad a FIFA büntetése. Ebből a szempontból jó felkészülési lehetőség lesz a fehéroroszok elleni meccs, mert itt még tét nélkül élhetjük át, milyen egy szurkolók nélküli összecsapás. Nem lesz könnyű így játszanunk szerdán, de könnyen lehet, hogy márciusban hasznát vesszük ezeknek a tapasztalatoknak - mondta Dzsudzsák Balázs az mlsz.hu-nak.

  forrás:
  http://www.mlsz.hu/2013/02/patkai-mate-elhagyta-a-valogatottat/
   
 7. avatar: magyarfutball.hu
  2013.02.04, 21:39
  Vasárnap délután találkozott a törökországi Belekben szerdán sorra kerülő, fehéroroszok elleni mérkőzésre készülő A-válogatott keret. Az eredetileg meghívott játékosok közül csak Varga József nem tarthat a társaival az útra.
  A szombaton a Greuther Fürth csapatában sikerrel bemutatkozott válogatott játékos német kölcsönvevője kérésére nem utazott haza a kerethez. A bajorok orvosai egy korábban szerzett egészségügyi problémát találtak a magyar játékosnál, s úgy ítélték meg, jobb, ha nem vesz részt a válogatott villámtúráján.

  A többiek mind rendben megérkeztek, a keret hétfő reggel repül el Törökországba.

  forrás:
  http://www.mlsz.hu/2013/02/varga-jozsef-nelkul-kel-utra-a-valogatott/
   
 8. avatar: magyarfutball.hu
  2013.01.23, 12:06 (szerk.: 2017.02.06, 13:44)
  Biztonsági tartalékok:
  Halmosi Péter (1979.09.25., Szombathelyi Haladás, 34/0)
  Németh Krisztián (1989. 01. 05., Roda JC, 11/0)
  Szakály Péter (1986. 08. 17., DVSC-Teva, 3/0)
  Varga Roland (1990.01.23., Győri ETO, 0/0)

  forrás:
  http://www.mlsz.hu/2013/01/ujoncokat-is-avathat-a-valogatott-a-feheroroszok-ellen/
   
 9. avatar: Giovanni
  2013.01.22, 18:19
  Érdekes helyszín.... Van a településen egy "normálisabb" pálya, a Mardan Palace stadion, amiben már rendeztek válogatott meccset (2009-ben Kazahsztán-Észtország) illetve idén januárban tartották itt a Tuttur-kupa felkészülési tornát, amit a német Werder Bremen nyert meg.
  Az oldalukon egész pofás és modern stadionnak tűnik.

  http://www.werder.de/en/aktuell/news/42367.php


  videó is van: www.youtube.com/watch?v=PoC8-r7Y08g
   
 10. avatar: magyarfutball.hu
   
 11. avatar: magyarfutball.hu
  2013.01.22, 14:20
  Törökországban kezdi meg a 2013-as évet a magyar nemzeti tizenegy, az első barátságos mérkőzésen a fehérorosz válogatott lesz az ellenfél.
  A fehérorosz szövetséggel folytatott tárgyalások után véglegessé vált a magyar válogatott első idei felkészülési mérkőzésének helye és időpontja.

  A meccs házigazdája Fehéroroszország lesz, ám az összecsapásra a törökországi Belekben található Bellis Sports Centerben kerül sor. A 2013. február 6-án, magyar idő szerint 17.00 órakor (helyi idő szerint 18.00) kezdődő mérkőzésen török játékvezetők fognak közreműködni. Egervári Sándor szövetségi kapitány néhány óra múlva - az MLSZ honlapján - hirdeti ki a mérkőzésre készülő keretet.

  FRISSÍTÉS:
  Egervári Sándor szövetségi kapitány a mai nap során további információkat gyűjt és egyeztet a külföldön edzőtáborozó klubok játékosaival és vezetőivel, így a végleges kerethirdetésre csak szerdán kerül sor.

  forrás:
  http://www.mlsz.hu/2013/01/feheroroszorszag-lesz-a-valogatott-elso-idei-ellenfele/