magyarfutball.hu

Luxemburg - Magyarország 2 : 1 20:00

   
   
  • Luxemburg - Magyarország 2017.11.09.
  • Luxemburg - Magyarország 2017.11.09.
  • Luxemburg - Magyarország 2017.11.09.
  • Luxemburg - Magyarország 2017.11.09.
  • Luxemburg - Magyarország 2017.11.09.
  • Luxemburg - Magyarország 2017.11.09.
  • Luxemburg - Magyarország 2017.11.09.
  • Luxemburg - Magyarország 2017.11.09.
  • Luxemburg - Magyarország 2017.11.09.
  • Luxemburg - Magyarország 2017.11.09.
  • Luxemburg - Magyarország 2017.11.09.
  • Luxemburg - Magyarország 2017.11.09.
  • Luxemburg - Magyarország 2017.11.09.
  • Luxemburg - Magyarország 2017.11.09.
  • Luxemburg - Magyarország 2017.11.09.
Tölts fel te is saját képeket! »
videók
mérkőzés értékelése

mérkőzés: 1 (3 szavazat)

játékvezető: 3.33 (3 szavazat)

hangulat: 1 (3 szavazat)

1...5
tippjáték
tippek
  1. 0 : 1 (1)
  2. 0 : 3 (1)
  3. 1 : 2 (1)
  4. 2 : 0 (1)
  5. 2 : 1 (1)
hivatalos, barátságos válogatott mérkőzés
922. hivatalos válogatott mérkőzés
helyszín : Luxembourg, Stade Josy Barthel
játékvezető : Delferière Sébastien (Belgium)
nézőszámok:
  1. flf.hu: -
  2. mlsz.hu: -
  3. nso.hu: 1.873

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2017.11.13, 10:33
    Már a csapatösszetétel ellentmondott annak a kritériumrendszernek, amire a ma futballjában alkalmazzák a 4-3-3-as játékrendszert. Nem vonalszélsőkkel álltunk fel (Ugrai, Németh) és nem erőcenterrel (Nikolics). Arról a kis szépséghibáról nem is beszélve, hogy válogatott szinten nem tudunk cselezni 1:1 ellen, ami a koncepció lényege lenne.

    Ráadásul Nikolics, – csúcsékünk -, többnyire az „elmozgó játékban” van otthon, a „pozíciós játékkal” szemben. Ez utóbbi következménye volt a sok indításnak is, amit Nikolics helyezkedése kényszerített ki. (megj: A mérkőzés folyamán összesen négyszer futott lesre.)

    Amíg egyenlő létszámban voltunk ellenfelünkkel, vi. az 53. percig, hellyel – közzel próbáltuk folyamatos passzokkal felépíteni támadásinkat, azonban felépített támadásból EGYETLEN EGY VALAMIRE VALÓ GÓLHELYZETET sem sikerült kialakítanunk ezen idő alatt. Két gólhelyzetünk is és gólunk is, pontrúgás utáni szituációból kerekedett.

    Pátkai és Dzsudzsák, akiknek a 2. és a 4. zónában kellett volna gólhelyzetbe kerülni, lövésig is alig jutottak el. Ennek oka, két szélsőnk (Németh, Ugrai) elvi hibás helyezkedése. (Német és Ugrai nem tartja széthúzva a védelmet, hanem tömöríti, megkönnyítve ellenfelünknek a labdaszerzést.)
    ...
    És mindez a bizonytalanság, máshogy fogalmazva koncepcióhiány, még durvábban fogalmazva, a futball-filozófia teljes hiánya visszatükröződött Szélesi nyilatkozatában is.

    „ Sokat hibáztunk, ezeket ki kell elemezni, ki kell javítani, nem szabad újra elkövetni ezeket. Ez a meccs rávilágított bizonyos dolgokra. A párharcokra jobban kell figyelni, pontosabb játékra van szükség. A labdavesztések számát csökkenteni kell.”
    Mi az ellentmondás ebben a nyilatkozatban?

    Az, hogy a labdatartásra épülő támadó koncepciónak – amit szeretne játszani csapatunk – a stílusjellemzője, a párharcmentes játék. Vi. úgy tartod a labdát, hogy ne is kerülj ütköző pozícióba, hiszen akkor meggátolod a folyamatos labdacirkulációt. Ennek viszont feltétele

    a csapatjáték-tervezés,
    a stíluskialakítás és
    a tökéletes támogató játék.
    Vi. pont az, amit nem tanítanak. Mert az a napnál is világosabban látszik Szélesi nyilatkozatából, hogy az ok helyett, az okozatot, a tünetet ismerte csak fel.

    Ha viszont párharcokat akarunk nyerni, – mint ahogy szövetségi kapitányunk mondta -, akkor meg játékkoncepciót kellene váltani.

    http://footballtrainer.hu/zuhanorepulesunk-folytatodik/
     
  2. avatar: heimo
    2017.11.10, 15:01 (szerk.: 2017.11.10, 15:04)
    MINDEN ÖLTÖZŐ FALÁRA!!!

    (SITKEI TIBOR GONDOLATAI)

    Kinevetném őket és sarkon fordulnék...
    De ha pisztoly csövet szegeznének a mellemhez, hogy márpedig el kell vállalnom, akkor azt mondanám:

    Ha valóban akartok változást, ám legyen! De ez fájni fog! Mert ki kell gyomlálni mindent a legaljáról! Nincsenek többé bebetonozott pozíciók. Az utánpótlástól kezdve a legmagasabb szintekig, nem azokat játszatjuk, akik csókosok, nem az öltözőben edzők alatt edződött anyukák, vagy zsebbenyúlós apukák gyermekei csetlenek-botlanak többé a pályán, hanem azok akik készek meghalni is ott. A klubhűséget, a tiszteletet ismét meg kellene tanítani, és ócsárló, megvető szavakkal borítani fel a kufárok képzeletbeli asztalait! Taxisokból vedlett játékos ügynökök, és komákból kinőtt ügyvezetők, f…osz után kormánypálcát markolók haza! A közönség megnyerése , a városi televíziók és kiadványokban népszerűsítve a „mi városunk, a mi csapatunk életérzést” Hogy amikor kifut a 11 a gyepre, a néző úgy érezze szinte a családtagja csúszik be, vág le egy sprintet a 110-ik percben is ha kell, mert csak így érdemes kiszolgálni azt a közönséget aki sír ha veszít a csapat, és örömkönnyekkel ünnepli ha bajnok.
    Ecsethaj? Tetoválás? Egy senki vagy! Ide küzdeni jöttél, az én kezem alatt te vagy megerősödsz, vagy összetörsz! De amikor az arénába engedlek, te , Igen TE! Maga vagy az elszántság, maga vagy a modern kori gladiátor! Hallod a kint zúgókat?Hallod a tapsot? Az éneküket? Hallod e az ezerfejű cézárt? Menj ki és szolgáld meg rajongásuk ! Mert ha veszítesz is, de harcoltál, küzdöttél , tisztelettel , pajzsodon hoznak majd le és a tömeg szeretetét élvezheted! De a lényeg, hogy harcolnod kell! Mert ha nem szolgálod meg ezeknek az embereknek akár csak egyetlen szívverését is, én mélységgel megvetlek majd! Miért? Mert ezek az emberek, akik itt ülnek, apák akik egész héten hajtanak. Az élet ezer területén őrlődnek. Fiak, akik meg akarják érteni miért hozta el őket ide kézen fogva az apjuk. Ki kell menned a pályára és látnia kell a felnövőnek hogy az apja felordít és idegeneket ölel amikor gólt rúgsz, vagy amikor védesz! Látnia kell , mert csak így szorítja meg kezével azt a sálat amit a stadion előtt kapott…Ha te lazsálsz…ha te a zselézett hajadra figyelsz, a gyermek semmit sem kap. Elveszed az álmát. Apának és fiúnak vagy tolvaja, mert senki nem kap semmit .…A gyerek nem érti majd, miért nem játszhat inkább a négy fal között? Az apa nem érti hová lett az amit egykor szeretett? Rajtad múlik egy városrész, és ha szerencsés vagy több tízezer ember öröme. Rajtad! Ezért ha eladod, ellazsálod a meccset, előbb ezeket az embereket károsítod meg, utána magadat, mert már mindenki csak legyint. És a társadalom elfordul a sporttól! Tessék! Nézd meg ezt a sok nyavalyást akik zabálnak és tévéműsort néznek! Nézd meg és nézd meg magad a tükörben! TE! Meg tudtad volna változtatni! Ha küzdesz, ha élen jársz, ha harcolsz!
    Szentimentális vagyok? Túlzok? Azt mondod? Nézd meg akkor balga azokat a videókat amiket az EB hagyott hátra ! Nézd meg ! Hány ember kerekedett fel? Hány ember ünnepelt az utcákon? Hány ember írta oda kommentben hogy „Utálom a focit, de ez libabőr! Büszke vagyok rá hogy Magyar vagyok!”
    Ha nem érted, tágulj innen! Helyed köztünk többé nincs! A mutyi helyett tüzet várunk!
    Magasról teszek rá, kinek van pro-licensze! Tépd össze és húzd le a klotyóban! Húzd le! Másra úgysem jó, ezt már tudjuk!
    Orvos csoportok fogják összeállítani az étrended, mert te szuperatléta vagy! Nem kakaós csigát reggelizel, mert az bár finom, de nem alkalmas arra hogy téged kiemeljen a tömegből! Nem kólát iszol. Nem teszed azt amit mások, hiszen akkor bárki játszhatna. Nem mindenki alkalmas arra hogy kiemelkedjen! Ha kakaós csigát akarsz enni, csak tessék. De akkor nincs dolgunk egymással!
    Minden edzésed után a véred és a vizeleted elemzik, mert ez a mai tudományos sportban a tökéletes formaidőzítésed , a személyre szabott edzésed alapja. Megkapod a terhelést. Ha bírod, ha csinálod, maradsz, ha nem ,nem vagy ide való!
    Ha fáj valamid , a legmodernebb eszközökkel kezelnek a legjobbak! Nem 60 éves levitézlett félvak orvosok szúrnak tele mindenféle szeméttel.
    Kondicionális és technikai edződ segít.
    Dietetikus. Megkapsz mindent ami a mai világban a szuperatlétákat segíti. Mindent! Cserébe viszont?!
    Meg kell halnod ha kell a pályán. Érted? Nem viccelek! Tényleg! Nem hátrálhatsz,nem köthetsz alkut! Ezt várom!
    Nincs több mutyi, nincs több haver, barát, pillanatnyi érdek! Van a jellem, van a fizikum és van az alázat.
    És a nézőtől, ugyanezt várom! A játékos mint a gyermek…Kinéz a szülőre! Tőled vár buzdítást! Ha szereted, segítsd! Mindenáron! Nem lehet beszédhangon énekelgetve energiát átadni. Extázis kell, minden más gyenge! Idejönnek idegenek és langyos pályát látnak? Egy frászt! Legyen ez a hely olyan , hogy ide aki belép, tudja , nem tehet egyebet, mint megpróbál helyt állni. Megpróbál…újra mondom megpróbál talpon maradni és tisztességgel helyt állni. A lelátóra amikor kinéz bele kell hogy szédüljön…Amikor a játékos kijáróban az arcod fürkészi, lássa hogy a tüzek nem csak a kerítésen kívül, de itt a pályán is égnek!
    Aki pedig gátat vet, vagy csak gyanúba is kerül, örökre száműzessék…
    Köszönöm…

    Itt a pogácsások zavartan klappogva tapsolnak, majd a büfében megvitatják hogy egy teljesen bolond vagyok és nem érdemes engem helyzetbe hozni. Ezért aztán az első sor…És marad minden a régiben. Mert még szenderegni egy kicsit , sokkalta egyszerűbb, harcolni, küzdeni pedig nehéz és embert próbáló!

    Facebook
     
  3. avatar: magyarfutball.hu
    2017.11.10, 11:48 (szerk.: 2017.11.10, 12:02)
    Szélesi Zoltán: A kiállítás meghatározó volt, döntően befolyásolta a mérkőzés alakulását, de azonnal hozzá kell tenni, hogy nagyon sok hibát követtünk el, ezeket elemezni és javítani kell. Ez a mérkőzés rávilágított a hiányosságainkra: a párharcokat gyenge hatékonysággal vívtuk meg, pontatlan volt a játékunk, túl sok labdát vesztettünk el. A következő napokban azon dolgozunk, hogy kijavítsuk a hibákat, és kedden, Costa Rica ellen ne kövessük el azokat ismét

    Luc Holtz: A győzelem mindig boldoggá tesz, bár lassan kezdünk hozzászokni ehhez az érzéshez. Ráadásul most egy olyan válogatottat győztünk le, a magyart, amelyiket korábban sohasem. Tettük ezt úgy, hogy öt-hat fontos játékosunk itt sem volt, ami bizonyítja, hogy mélyül és jó erőkből áll a keretünk, és visszaigazolja az utóbbi hónapokban elvégzett kemény munka hasznosságát is. Példás az összetartás a játékosaink között, nagy kedvvel jönnek a válogatotthoz. Akadt olyan futballistám is, aki kisebb sérülése ellenére mindenképpen pályára akart lépni a magyarok ellen, de végül nem vállalhattuk a kockázatot.

    http://www.mlsz.hu/blog/2017/11/09/egygolos-vereseg-luxemburgban/
    http://www.nemzetisport.hu/magyar_valogatott/valogatott-ot-hat-fontos-jatekosunk-nelkul-gyoztuk-le-a-magyarokat-2602299
     
  4. avatar: magyarfutball.hu
    2017.11.10, 11:22 (szerk.: 2017.11.10, 12:00)
    Nem lehet úgy meccseknek nekimenni, hogy majd lesz valami. A VB selejtezők is azért voltak borzalmasak, mert kimondták előtte, hogy Storcktól nem várnak igazi teljesítményt, csak készülünk a következő EB-re. Ezt nem lehet. Ez sport. Azt kellett volna mondani, hogy az EB csoportkör elsőség után elvárás a második hely. Hiszen tovább kell lépni. Ugyanez látszott most is, hogy mindegy nekik, majd csak valaki rúg egy gólt. Nikolics nyilatkozatából is ez látszik. Nekik ez a meccs nem számított annyira, mint a szurkolóknak. Ez viszont válogatott mezben nem megengedhető hozzáállás.

    Szar a focink úgy ahogy van. Ezt már elfogadtam. Csakhogy ebből nagyon sokan nagyon jól megélnek, azt már nehezebb. Hagyni kellett volna megrohadni az egészet. Nb I et akkor is tudnánk nézni csak amatőrökkel, hobbi focistákkal. Legalább ilyen szórakoztató lenne az is.

    Alibi Balázs a tengelyben. nulla motivációval... aki Zsuzsiban bármi előre mutatót lát az vak. ő már "hazaért"

    A legnyamnyilabb leghisztisebb jatekost betolja kozepre. Okos.

    Micsoda év. Kikaptunk Andorrában és Luxemburgban, egy azon esztendőben.

    Az a jó, hogy Feröerrel ikszeltünk, milyen lenne már egy Andorra, Feröer, Luxemburg vereség drill.

    Az is megkönnyebbülést jelenthet mindnyájunknak, hogy most már biztos, a játékosok nem Storckot akarták megbuktatni.

    Na 3.14csányi várhatod hogy bárki is kimenjen a másik meccsre! De hogy ez a lilamajom nem rakta be Vargát Bödét és Priskát egyszerre az egy seggfejség. De bent van sallai és balog akik senkik, nem focisták.

    Hát Szélesi is bekezdett a karrierjével, már a rezüméje első sora gyönyörű.

    Őszintén...hogy a faszba lehet az nb1 leggyengébb csatárát folyamatosan a válogatottban szerepeltetni?Mindenki láthatja hétről-hétre...

    Ennyit tudunk, ez a mi szintünk sajnos. Agyonsztárolt, agyatlan játékosaink vannak. Ami valaha ránk volt jellemző, hogy technikásak vagyunk, azt most az ellenfél mutatta be, mi meg csak néztük. Hogy a túróba lehet ez a Korcsmár, meg Korhut jó a saját klubjában?

    Szélesi szerint ez a meccs világított rá dolgokra!
    Itt a probléma.
    Szerintem az utóbbi másfél év egy "lámpás felvonulás" Mester.

    Egyébként a MLSZ mit tudna segíteni azért, hogy a most felnőtt focisták jobban tudjanak játszani? A tavalyi EB alatt is az MLSZ csapata néven hivatkoztatok itt a válogatottra? Sok dologban hibásak, de pl. arra nem tudnak hatni, hogy még a jobbnak tartott játékosaink is visszaestek egy év alatt, pl. Nagy Ádám alig játszik ebben a szezonban. A mai meccs viszont legalább bizonyította, hogy nem csak Storck volt a hibás. Szélesi miatt sem kell bánkódni, hogy nem ő lett a kapitány hosszú távra. Ilyen ötlete volt, hogy Dzsudzsákot behozza középre, hát az ész megáll! Balogh Balázs válogatott, Kalmár pedig a keretnek sem tagja? Ha Leekensnek sikerül kijuttatni a csapatot az EB-re, az nagyobb csoda lesz mint a tavalyi franciaországi szereplés.

    Az NB1 két legjobb magyar góllövője egy percet sem kap, a legkevesebb gólt kapó védelemből senki sem válogatott. Olyan emberek játazanak, akik a klubjukban szinte alig. Örültem a tavalyi sikernek, illetve nem örülök a mostani kudarcoknak, de 1 Forintot nem áldoznék a válogatottra. Az MLSZ abban tudna segíteni, hogy normális szakembert hoz a válogatott élére, aki a legjobb formában lévő játékosokat válogatja be! Mit keresett a csapatban Priskin, Nagy Ádám, Dzsudzsák. Mit keresett - mát megint - a védelemben Lovre, a védelem közepén Kádár (az EBn még bal bunkóban játszott jól).

    Remélem Leekens ezek után felülbírálja majd abbéli véleményét, hogy magyar edzőkkel veszi magát körül.

    Őszintén, én már a válogatottnál is eljutottam odáig, hogy nem is idegeskedem... Az első gólnál még felhőköltem, aztán a Niko gyors válaszánál azt hittem, hogy beindul valami, de nem arra számítottam, hogy mindez a luxembourgiak részéről történik majd.

    Semmilyen meccsnek nem lehet felkészületlenül nekimenni. EZ a tanulság.

    Én elmentem sört inni a Nagykörút egyik egységébe. Néha felpillantottam, mert egyébként telefonoztam. Az első két gólt láttam, a 60. perc környékén legurítottam a maradékot és elhúztam, mint a vadlibák. Már az első 20 percben is az volt a benyomásom, hogy lófasz lesz meg esti fény, nem magabiztosan hozott, kocogós meccs. Ehhez képest a luxi Predator többet csinált egész meccsen, mint az egész csapatunk összesen. Niko góljának örültem, de neki is annyit ért, mint Torghelle válogatott góljainak 90%-a

    Egy éve ilyentájt dühöngtem mint a hülye, hogy faszom, hogy kaphattunk ki Svájctól, minimum olyanok voltunk mint ők, de talán egy hajszállal még jobbak is... most meg mégcsak nem is néztem a meccset.
    Ahol Lux. vert meg.
    A maga nemében ez a zuhanás, az ilyen szintű leépülés világrekord-gyanús.

    Szélesinek az amúgy is gyenge csapatot sikerült olyan összeállításban pályára küldeni, amiben a siker reménye is elszállt.

    Szerintem ez nem ezen múlott, amikor futni kelet volna spóroltak a játékosok, hogy aztán a labda kergetésre maradjon erejük!!!

    Nem neztem. Mit csinalt Lovre?

    Sárgával rántott vissza két kézzel a félpályánál... nem fognak érte doktorit adni neki.

    Egyiket fejbe talpalta, másikat lerántotta.

    belehajolt, labdáért mentek, adható a sárga. De hogy a másodikat, a lerántást a felezővonalnál minek csinálta, azt elmagyaráztatnám vele.

    Ezt a magyar focit már tényleg mindenhogy kipróbáltuk. Pénzzel, pénz nélkül, magyar edzővel, külföldivel, itthon játszó játékosokkal, külföldi ligásokkal, szar ellenfelek ellen, jó ellenfelek ellen... És bazmeg. Semmi. Nem. Működik. smiley

    Az összeállítás sem ígért túl sok jót! Kovácsik. Kicsoda? Tényleg nincs jobb? Lovrencsics jobb bekk... a Fradiban sem jó azon a poszton! Nagy Ádám. A szezonban 2 fél bajnokit játszott eddig, Dzsudzsák szintén, azt is a biszem-baszom ligában. Nikolic és Németh egy olyan bajnokságban jó csatárok, ahol a védekezés másodlagos, de már egy kicsit keményebb luxemburgi védelemmel sem bírnak. Balogh, Sallai - itthon sem mutattak semmit, pénzmosáshoz megvette őket a palermoi mágus, ott is haszontalanok voltak. (ha egyáltalán ez a Balogh az a Balogh) Stieber egy vicc, Bese meg, na hagyjuk! Priskin tényleg válogatott lehet egy ilyen ősz után? Akkor itt tényleg nagy a baj! Böde meg megint üldögél a padon...

    Kijött az egész Magyar foci gyengesége, konkrétan szét futottak minket a Luxenburgiak!! Pont annyit futottak a játékosok, mint az nb1-ben szokás!!!

    annyit se. bazdmeg, emberhátrányba vagyunk, erre behozza a dózsás balogh bubut. vagy a priskint, akinél az is gyorsabban fut, aki nem akar. de hagyjuk is a faszba....

    A lényeg Nikó félmondata!
    "szétfutottak minket"
    Amíg ez nem változik addig retteghetünk lassan Gibraltártól is!

    Az eredmény szerintem nem a legdurvább szegmense a dolognak.
    Az igazán durva az, hogy gyakorlatilag nem tudtunk a teljes második félidőben labdát szerezni, csak szabálytalankodva, még megzavarni sem tudtuk őket, úgy játszadoztak, mintha mi lennénk a kiscsapat. Szégyen.

    Jó feldobta a fiúkat a kapitányváltás.
    Szélesi meg ennyire hülye. Dolgozott 3-4 évig egy játékrendszerben.aztán felforgatja két meccsre. De úgy,hogy
    a legrosszabb formában levő játékosokkal akar támadni.
    Costa Rica ellen ha ennyire futja "takarodót fújnak" Csányinak is.
    Ezt azért nem gondoltam volna,hogy a két éve történt eufória
    után ez csapat ennyi lesz.
    Andorra,Groupama,Luxemburg.................ez már nekem sok,
    sokk.

    Pedig még a fekete levest kedden meg kell enni,mert nem hiszem,hogy önbizalomtól duzzadva,lelkesen fogunk pályára lépni. Ahogy a Himnuszt énekelték,már lehetett látni,hogy nem sok kedvük van az egészhez.

    Eljutottam odáig,hogy elolvastam a ,,kapitány,,értékelését,amiben aszongya hogy-,,ez a meccs,rávilágitott a hibákra,, Eddig nem ugyanezek a hibák voltak meg? Esetleg még gyarapodtak a tegnapi meccsen? Ha lett volna egy csepp esze,akkor nem vállalja el a hivatalt,hiszen nagyon jól tudta,hogy mi vár rá. A pénzemnek nem vagyok ellensége,ezért 1X-be játszottam,de mindegy mert vitték a svejciak.

    Aztért nekem lenne pár kérdésem:
    1. Ha Luxemburg képes néhány év (vagy mondjuk egy évtized) alatt ennyit fejlődni, egyszerűen szakszerű, kitartó munkával, akkor mi miért nem?
    2. Luxemburgi fejlődés ide vagy oda, még mindig nálunk játszanak a magasabban kvalifikált játékosok, bárki bármit mond. Akkor miért van az, hogy ők olyan támadásokat vezetnek, mint a Barca (persze túlzok...), mi meg teljesen ötlettelenül, pontatlanul rugdossuk a labdát a nagy semmibe. Az ő akcióikhoz meg persze asszisztál a védelmünk...
    3. Ha Leekens annyira ráér, hogy együtt volt a csapattal Telkiben, elutazott velük Luxemburgba, akkor mi a frásznak bohóckodunk azzal, hogy "most még Szélesi a főnök" ??!!! Persze, baromi messze van még az első tétmeccs, de úgy látom munka is akad bőven addig. Azon túl, hogy megint sárba tiporták a játékosok a saját önbecsülésüket, mi egyéb értelme van/volt ennek a két meccsnek? Januárban majd jön Leekens és látva ezt a produkciót - teljes joggal - mindent fenekestül felforgat.
    4. Meddig áltatja még magát Csányi és az MLSZ azzal, hogy fejlődünk, jó irányba haladunk? Az hogy ennek a generációnak egy totálisan eltolt karrierrel bíró Dzsudzsák a "sztárja", már túl vagyunk. De hol vannak a fiatalok??? Akiket állandóan ígérgetnek. Dzsudzsák legalább a pályája elején tényleg tudott focizni! De melyik fiatal az, aki most kirobbanthatatlan egy PSV szintű csapatból? Ha az a "munka", ami az utánpótlásban már vagy 8-10 éve állítólag elindult működne, akkor 4-5 ilyen fiatalunk kellene legyen. De nincs egy se! Sehol! Hol van ezért a felelős?

    Ötösön belül visszahúzós cselt ha idehaza csinál vki akkor vagy felrúgják és műesést kap sárgát, vagy lest intenek. Ez csak egy .

    Amúgy milyen célt szolgált ez a meccs ?
    - a világbajnoki felkészülésünk része volt
    - jótékonysági meccs a luxembourgi éhezők javára
    - mindenkinek eggyel több válogatott meccse legyen
    - kibaszás Szélesivel
    Egy ilyen meccsen, ha nyerünk, az a kutyát sem érdekli. Ha veszítünk, mindenki rajtunk röhög. Ez sikerült.

    Luxemburg első gólja nagyon szép volt, erről a meccsről csak ennyit lehet elmondani.

    Erről az a falábú Korhut tudna leginkább mesélni ... közelről nézte.

    Értékelje a mieink luxemburgi teljesítményét!

    Nikolics Nemanja 4.34 (2586)

    Kádár Tamás 2.8 (2586)

    Ugrai Roland 2.68 (2586)

    Kovácsik Ádám 2.53 (2586)

    Németh Krisztián 2.16 (2586)

    Korcsmár Zsolt 2.15 (2586)

    Nagy Ádám 2.13 (2586)

    Pátkai Máté 2.12 (2586)

    Korhut Mihály 2.12 (2586)

    Bese Barnabás 2.02 (2586)

    Sallai Roland 1.91 (2586)

    Dzsudzsák Balázs 1.9 (2586)

    Priskin Tamás 1.78 (2586)

    Stieber Zoltán 1.76 (2586)

    Balogh Balázs 1.75 (2586)

    Lovrencsics Gergő 1.58 (2586)

    Szavazatok száma: 2586

    Gyerekek ha valaki azt mondja nekem 2 éve, hogy Ugrai fölfelé fog kilógni a magyar válogatottból, körberöhögöm.

    Elég nehéz dolga lesz az új kapitánynak, se csapat, se játékosok. A mai meccs belőtte, hogy mit várhatunk az EB selejtezőktől, minden megszerzett pontnak örülni kell majd. Costa Rica ellen remélem nem kapunk itthon egy sima hármast.

    Volt egypár jofocista közttük háromhoz közelebb álltak mind mi a kettöhöz

    Uraim ezek nem taxisok meg postások ahogy errefelé állandoan mondják, talán huszéve.

    Miert nem koszoni senki a szerencsenknek, hogy nem kaptunk tegnap negyet-otot? Siman benne volt a meccsben.

    A helyszinen voltam es azt lattam a magyar szurkolok (akik tobben voltak mint a helyiek) nagyon jol szorakoztak. Konkretan vegigrohogtek az egeszet.

    A luxemburgi csapat minden tekintetben (mentalitas, technika, jatektudas) jobb mint a mienk.

    A magyar jatekosok vegig alibiznek. "19", "20" cserekent beallva nem tud lefutni 80 perce jatszokat. Dzsudzsi sulypontemelkedese 120 mm.

    Jatekrendszerrol kar beszelni, mert szemmel lathatoan nem ertik mit kellene csinalniuk.

    Néhány gondolat:

    1. Leekens idő előtti kinevezése hiba volt, mert csak összezavarta Szélesit és a játékosokat. Illetve tévedek. Nem hiba volt, hanem egy dilettáns és ostoba vezetői döntés.

    2. Szélesi nem alkalmas szövetségi kapitánynak. Talán tíz év múlva az lesz. Dárdai egy egyszeri és megismételhetetlen csoda volt, és remélem, mielőbb kigyógyulunk abból, hogy fiatal pályaedzőkből csinálunk kapitányokat.

    3. Köszönöm Andorrának és Luxemburgnak, amiért móresre tanították ezt az elképesztően nagyképű és arrogáns, ugyanakkor végtelenül impotens és gyáva fodbalnemzetet. Le kellene takarítani magunkról a sz*rszagot, megtanulni tisztelni az ellenfeleket és elismerni, hogy nem a lakosságszámtól és a négyzetkilométerektől függ a futballtudás.

    4. Idén ősszel ez a második vesztes meccsünk volt, ahol részben a kiállítás miatt omlott össze a csapat. Mentálisan a padlón vagyunk, ugyanakkor a küzdőképességünk nulla.

    5. Remélem, az illetékes elvtársak jól kiverik maguknak a stadionjaikra.

    Számomra akkor vált kínossá az egész, amikor Priskin beállt -ha jól emlékszem- 70. perc után, kapott egy labdát a jobb szélen és nem tudott vele eliramodni az elvileg már fáradt luxemburgiak között. Egy elméletileg teljesen friss csatár... A másik: melyik agytrösztnek jutott eszébe az előre ívelgetés? Németh, Nikolics, Dzsudzsák egyik sem egy szálfa, akire érdemes felrúgni a labdát és megszerzi, neadjisten meg is tartja azt.

    Vagy Dzsudzsák bedobása: kiharcol egy bedobást, rettenetes elánnal megkeresi a labdát, hogy ő akkor most azonnal bevágja, erre rádobja egy luxemburgira. De mííííjééért? Amatőrizmus, butaságok tömkelege. Kapkodó, erőlködő, emiatt szánalmas magyar csapat volt tegnap a pályán.

    További gondolatok:

    1. Képtelenek vagyunk megérteni, hogy egy csapat játéka nem akkor hatékony, ha sok csatár van a pályán. Agyilag az ötvenes években vagyunk.

    2. A Huszti vs. Dzsudzsák vitához. Most látta mindenki, mennyit ér Dzsudzsika, ha nem a megszokott posztján játszik. Ugye emlékszünk rá, hogy hasonló helyzetben, jóval erősebb ellenfelek ellen, tétmeccseken mire lehetett használni Husztit?

    3. Luxemburg Izland útját járja. Két-három év múlva ugyanez az eredmény papírforma lesz.

    Kàdàr magasan felfele lògott ki a csapatbòl, talan még Ugraiban mocorog valami.

    De Korhutot mosmàr felejtsük el vègleg. Stieber szabadrùgàsa, Priskin futàsa, Nagy sùlytalan jàtèka, Dzsudzsák kiszàmithato es lassu mozgasa, Nèmeth enervàltsàga mind rettenetes. Règebben csak egy-kèt jatekost szidtunk a meccsek utan, mostmeg csak egy ket jatekost lehet dicserni...

    Azt nem ertem hogy ha valakinek ilyen latvanyosan nincs kedve jatszani az miert nem mondja le a picsaba.

    Kanniballal egyetertek es most eloszor mondom hogy fussunk bele meg egy zakoba, hatha a pocegodor melyerol paros labbal el tudun rugaszkodni. Illetve mostantol kb egy Andorrai szurkoloi mentalitasaval kell szurkolni.

    A legnagyobb tiszteletet azok a gyerekek érdemlik akiknek a szurkolását az egész meccsen hallani lehetett.

    Tudom, hogy Szalai most sérült volt és most épült fel, de ő is valahogy mindig kimarad ezekből a nagy égésekből. Se Andorrában nem volt ott, se most Luxemburgban. Jó érzékkel tudják néhányan azt mondani, hogy fuuu most gyerekek most nem nem lehet, mert a klubra koncentrálok, meg hogy kezelgessem a kis bajaimat. Mintha előre éreznék.

    A tegnap pályára lépő játékosok közül az alábbiakat nyugodt szívvel nem kell többet meghívni Leekens úrnak majd: Kovacsik,Korcsmár,Korhut,Pátkai,Balogh,Stieber,Németh. De Nagy Ádámra és a kihagyhatatlan Dzsudzsákra is ráférne egy kis szigor és padozás. Elképesztő amit művelnek...Dzsudzsák leépülése meg határtalan egyenesen.

    Lefutottak, leütköztek, bedaráltak minket. A mentális különbség ordítóan szembetűnő volt.

    A luxiak (is) elmentek mellettünk. Olyan eredményeik voltak a közelmúltban, mint pl. a selejtezőben X a franciákkal, fehéroroszokkal és a bolgárokkal, ráadásul verték az albánokat és a fehéroroszokat...

    Azt gondolom, hogy ha Szélesi nem akart volna "alkotni", hanem a Storck-féle szerkezetben küldi pályára a csapatot, Szalai helyén Nikóval, akkor valószínűleg nem esik meg ez a szégyen, hiszen a leggyengébb posztjaink a Szélesi által kreáltak voltak: Dzsudzsi mint irányító és Lovre mint jobb hátvéd.
    Pedig Storck szépen "megtalálta" Ugrait, és Lovre is a legjobbunk volt a korábbi meccseken mint szélső középpályás, lényegében megvolt a csapatunk, nem kellett volna felforgatni.

    Bírom az ilyen világmegváltó javaslatokat: "meg kell szüntetni a bajnokságot", "amatőr liga". Szerintem sokkal egyszerűbb a megoldás: olyan szakmai vezető kell, aki megfelelő rendszerben és mindig az aktuálisan legjobb játékosokat állítja a csapatba és nem "szokásjog" vagy éppen egyéni szimpátia alapján...

    Azért Kovácsiknak sem lehet túl jó érzés, hogy minden valószínűség szerint soha többé nem lesz válogatott... Egyszeres válogatottként majd elmondhatja magáról, hogy kapott két gólt Luxemburgtól úgy, hogy kb. alig volt védése.

    Szerintem a legjobbunk Ugrai volt, mert ő megint hajtott. Németh Krisztián pedig az örök talány (márhogy a beválogatásának az oka), a válogatott közelében sem volna a helye. A cserék valóban viccesek voltak, Balogh B.-t szerintem még a focit követők sem mind ismerik, hatalmas "poén", hogy válogatott lehet. De sajnos az igazság az, hogy néhány kóklert leszámítva tényleg ők a legjobb játékosaink, szóval nagyon sok biztató jel nincs a jövőre nézve. Merthogy mindenkit nem lehet lecserélni, hiszen akkor még gyengébbek leszünk...

    Hogy vereség lett a vége, abban vastagon benne van Szélesi is. Emberhátrányban pályára küldte az egyaránt használhatatlan Priskint, Baloghot, Sallait és tegnap még ide sorolható Stieber is. Az első háromról ez simán tudható volt, így a végén két-három fős létszámhátrányban voltunk.
    Nem nagyon nézek meccseket, mindig csak a válogatott meccseket nézem meg. Hétvégén viszont véletlenül láttam a Honvéd-Puskás egy részét. Már ott feltűnt, hogy Balogh többször lepasszolta a labdát, majd egy helyben állt, vagy sétált csak utána. Esélyt sem adott a csapattársainak, hogy újra megjátszható legyen. Hogy kerül ilyen játékos a válogatottba?

    nagy langyos passzolgatás hátul...dominálunk... ha kitámadott két piros akkor mindjárt a kapusunknál volt a labda..ő meg előre bikázta...a luksziak 5 másodperc alatt áthozták térfelünkre a labdát és támadást épitettek,mi : néztünk felfelé hogy kinek lehetne oda ivelni,aki ha megkapta--rögtön visszapasszolta..ósdi

    Tudjátok, ha az első luxi gólt nézem, egy szavam nincs, ha ezt a Ronci vagy valamelyik csatárfenomén játssza el velünk. De nem ők voltak!

    http://www.nemzetisport.hu/nso_cikkhozzaszolas/?cikk_id=2602205
    http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9018358
    https://ulloi129.hu/2017/11/09/kibeszelo-a-luxemburg-elleni-edzomeccsre/
     
  5. avatar: magyarfutball.hu
     
  6. avatar: Zsorzsinju
    2017.11.08, 07:18 (szerk.: 2017.11.08, 13:00)
    Az összetartás előtt kihirdetett keretből a Kajrat Almati játékosa a harmadik, aki sérülés miatt nem állhat Szélesi Zoltán megbízott szövetségi kapitány rendelkezésére a Luxemburg elleni idegenbeli és a Costa Rica elleni hazai barátságos mérkőzésen.

    Elek Ákos még a kazah bajnokság utolsó, múlt hétvégén játszott fordulójában egy rossz mozdulat következtében combsérülést szenvedett. Ennek ellenére csatlakozott a válogatott keretéhez, ahol az egészségügyi stáb pontos diagnózist állított fel a sérülésről, amely megmutatta, hogy Elek nem játékra kész, így a középpályás elhagyta az edzőtábort.

    http://www.mlsz.hu/blog/2017/11/07/elek-akosra-sem-szamithat-a-megbizott-szovetsegi-kapitany/
     
  7. avatar: magyarfutball.hu
    2017.11.06, 09:42
    Fiola Attila és Guzmics Richárd is megsérült klubcsapata hétvégi bajnokiján, így a férfi A-válogatott nélkülük kezdte meg a felkészülést a Luxemburg és Costa Rica elleni felkészülési mérkőzésekre. A szakmai stáb a holnapi nap folyamán dönt arról, hogy helyükre szükséges lehet-e más játékosok meghívása.

    http://www.mlsz.hu/blog/2017/11/05/ket-jatekos-nem-tudott-csatlakozni-a-valogatott-keretehez/
     
  8. avatar: magyarfutball.hu
     
  9. avatar: magyarfutball.hu
    2017.10.31, 16:40
    A magyar válogatott november 9-én, 20.00 órakor Luxemburgban, a Stade Josy Barthelben lép pályára a házigazdák ellen felkészülési mérkőzésen, a találkozóra utazó magyar szurkolók a mai naptól megvásárolhatják a hivatalos belépőre váltható utalványokat.
    A hivatalos meccsjegyre átváltható - névre szóló - utalványokat október 31-én, kedden 11.00 órától lehet megvásárolni interneten a meccsjegy.mlsz.hu oldalon, valamint országszerte a Ticket Express partnerirodáiban. Az utalványok szurkolói kártya nélkül is megvásárolhatók, beváltásukra a Stade Josy Barthel Stadion (Luxembourg, 1 Rue du Stade) vendégszektorának (C szektor) bejáratánál található pénztárban nyílik lehetőség a mérkőzés napján 14:00-20:00 óráig, személyazonosság igazolását követően. A mérkőzésjegyek egységesen 3200 forintba kerülnek.

    Mint ismert, az eredetileg meghirdetett november 10-i időponthoz képest utólag került egy nappal korábbra a mérkőzés, de az MLSZ megtéríti azon szurkolók kiadásait, akiknek az időpontváltozás előtt keletkezett a luxemburgi utazáshoz vagy a szállásfoglaláshoz kapcsolódó fölösleges költségük

    http://www.mlsz.hu/blog/2017/10/31/luxemburg-magyarorszag-elkezdodott-a-jegyarusitas/
     
  10. avatar: magyarfutball.hu
    2017.10.25, 18:55 (szerk.: 2017.10.25, 18:57)
    25 fős kerettel kezdi meg a felkészülést a férfi A-válogatott a Luxemburg elleni idegenbeli (november 9.) és Costa Rica elleni hazai (november 14.) felkészülési mérkőzésekre.

    A mai napon Szélesi Zoltán, akit a szövetség a novemberi barátságos mérkőzésekre kért fel a férfi A-válogatott irányítására, kihirdette a Luxemburg és Costa Rica elleni találkozóra meghívott játékosok névsorát. Gróf Dávid ismét meghívást kapott, Gulácsi Péter viszont ezúttal saját kérésére nem csatlakozik a kerethez, míg Megyeri Balázs továbbra is sérült. Visszatér az immár teljesen egészséges és jó formában lévő Németh Krisztián, aki a hétvégén góllal zárta az MLS idei alapszakaszát, valamint a szintén sérülésből felépülő fehérvári Vinícius Paulo, illetve meghívót kapott a Dániában légióskodó Korcsmár Zsolt is. A válogatott alapemberei közül a sérült Szalai Ádám és Kleinheisler László játékára nem számíthat Szélesi Zoltán.

    - Örülök, hogy ebben az időszakban is játszhatunk barátságos mérkőzéseket, mert fontos, hogy amikor csak lehet, együtt lehessen a válogatott, hiszen egy közösségről van szó, melynek fejlődése szempontjából minden együtt töltött nap és lejátszott mérkőzés számít - fogalmazott a két mérkőzésre felkért megbízott szövetségi kapitány. - Így az év vége felé több játékos is sérüléssel bajlódik, ezért döntöttem a szokásosnál picit nagyobb keret kihirdetése mellett, míg például Nikolics Nemanja ma éjjel még pályára lép az MLS rájátszásában, bízom benne, hogy ő is csatlakozni tud majd hozzánk. Az utazók névsoráról a luxemburgi mérkőzés előtt két nappal fogunk dönteni. Minden meghívott játékossal kapcsolatba léptem, mindannyian nagyon motiváltak, és biztosítottak arról, hogy a két mérkőzésen mindent meg fognak tenni a pozitív évzárás érdekében. Mindkét ellenfelünk ellen nehéz dolgunk lesz. Luxemburg esetében talán meglepő, hogy ezt mondom, de a franciák ellen elért döntetlenjük azt mutatja, hogy hazai pályán képesek lehetnek meglepetést okozni. Costa Rica pedig már kvalifikálta magát a jövő évi világbajnokságra, három éve pedig a legjobb nyolc közé jutott a vb-n. Összességében tehát két nehéz mérkőzésre számítok, melyeken szeretném, ha jó játékkal, minél jobb eredményt érne el a csapat.

    A keret november 5-én vasárnap találkozik Telkiben és 8-án, szerdán utazik el Luxemburgba.

    http://www.mlsz.hu/blog/2017/10/25/huszonot-jatekos-szelesi-zoltan-kereteben/
     
  11. avatar: magyarfutball.hu
    2017.10.25, 18:54
    A Magyar Labdarúgó Szövetség kötelességének érzi, hogy a Luxemburg elleni barátságos mérkőzés időpontjának változása miatt keletkezett felesleges kiadásokat megtérítse az érintettek számára.
    A Luxemburg–Magyarország barátságos válogatott mérkőzés időpontja november 10-ről egy nappal korábbra, 9-re módosult, mert a hazai szövetség csak ezen a napon tud a nemzetközi mérkőzéseken megszokott színvonalú létesítményt biztosítani, ahol mások mellett megfelelő vendégszektor is rendelkezésre áll. Miután a találkozó eredeti időpontja a magyar szurkolók előtt is ismert volt, így ez a változtatás azoknak, akik felelős módon már megszervezték utazásukat Luxemburgba, esetlegesen felesleges költségeket okozhatott.
    A jelentkezés határideje október 30., hétfő éjfél.

    http://www.mlsz.hu/blog/2017/10/25/az-mlsz-megteriti-az-idopontvaltozas-miatti-kiadasokat/
     
  12. avatar: magyarfutball.hu
    2017.10.25, 18:52
    Szurkolótársak!
    Lezárult a selejtezősorozat, csoportunk 18.000 km-t utazva bejárta az összes ellenfél stadionját. Sikertelenségek ide, rossz sorozat oda még Luxemburgba, egy barátságos, levezető meccsre is rengetegen vettek repjegyet a fanatikusok közül. A hét elején azonban értesültünk arról, hogy a mérkőzés időpontja megváltozott. Ezen új feltételek keresztbe tettek az eddigi szervező munkánknak, így sajnos nem tudunk részt venni a Luxemburg elleni meccsen.
    CB'09

    https://www.facebook.com/carpathianbrigade/posts/1513515752061126
     
  13. avatar: magyarfutball.hu
    2017.10.24, 10:01
    A két szövetség megállapodása értelmében az eredetileg megjelölt november 10-i időpont előtt egy nappal, november 9-én rendezik meg a Luxemburg-Magyarország férfi A-válogatott felkészülési mérkőzést, mert a rendező fél csak így tudta biztosítani, hogy nemzetközi mérkőzésre alkalmas helyszínen játszhassák le a csapatok a találkozót.

    A magyar A-válogatottra idén még két mérkőzés vár: Luxemburg ellen idegenben, Costa Rica ellen hazai pályán lép pályára a csapat. A luxemburgi mérkőzést a két szövetségi eredeti megállapodása értelmében november 10-én rendezték volna meg, de annak érdekében, hogy a két válogatott megfelelő körülmények között, az ország első számú stadionjában léphessen pályára, egy nappal korábbra került az időpont: a találkozót így november 9-én, 20.00 órakor játsszák le a luxemburgi nemzeti stadionban, a Stade Josy Barthelben.

    A mérkőzésre szóló jegyek árusításáról hamarosan tájékoztatást adunk.

    http://www.mlsz.hu/blog/2017/10/23/egy-nappal-korabban-rendezik-a-luxemburg-magyarorszag-merkozest/
     
  14. avatar: magyarfutball.hu
    2017.09.22, 13:12
    Match amical international Luxembourg A – Hongrie A, 10.10.2017

    Nous tenons à vous informer qu’en date du vendredi 10 novembre notre équipe nationale A disputera au « Stade Josy Barthel » un match amical international contre la Hongrie.

    L’heure du coup d’envoi sera définie à une date ultérieure.a

    http://www.flf.lu/Equipes-nationales/Equipe-nationale-A/Match-amical-international-Luxembourg-A-–-Hongrie.aspx
     
  15. avatar: magyarfutball.hu
    2017.09.22, 13:06
    Hivatalossá vált, hogy a magyar férfi A-válogatott a vb-selejtező sorozat októberi zárását követően idén még két felkészülési mérkőzést játszik: november 10-én Luxemburggal idegenben, négy nappal később Costa Ricával hazai pályán mérkőzik meg.

    A magyar válogatottra még két mérkőzés vár a jelenlegi világbajnoki selejtező sorozatban: október 7-én Baselben lép pályára a házigazda svájciak ellen, majd október 10-én a Feröer-szigetek válogatottját fogadja a Groupama Arénában. Hivatalossá vált, hogy a tétmeccsek után két felkészülési találkozóval zárja az évet a válogatott: november 10-én Luxemburgban, november 14-én pedig hazai pályán, a Costa Rica-i válogatott mérkőzik meg.

    Hibátlan a mérlegünk Luxemburg ellen

    A luxemburgi válogatott a 101. helyen áll a világranglistán, és még sosem jutott ki nagy világversenyre, de az utóbbi években egyre jobb eredményeket ér el a selejtező sorozatban. Szeptemberi vb-selejtezőjén meglepetésre 0-0-ás döntetlent ért el a csoportfavorit franciákkal szemben, néhány nappal korábban pedig 1-0-ra legyőzte a fehéroroszokat.

    A magyar válogatott eddig 10 alkalommal mérkőzött meg Luxemburg legjobbjaival, és mindegyik mérkőzését megnyerte, 47-10 az egymás elleni gólkülönbség. Legutóbb 2011-ben találkozott egymással a két együttes, akkor Szabics Imre góljával 1-0-ra nyertünk. A mostani keretből pályára lépett azon a találkozón Elek Ákos, Dzsudzsák Balázs és Pintér Ádám is.

    http://www.mlsz.hu/blog/2017/09/22/a-valogatott-luxemburg-es-costa-rica-a-ket-novemberi-ellenfel/