magyarfutball.hu

portré: Pintér Ádám
© mlsz.hu
alias
Pinyő
Pintér Ádi
Pintér Ádám József
nemzetiség
Magyarország
életkor
34 éves
poszt
hátvéd
középpályás
kapcsolódó weboldalak

játékos

pályafutás
MTK Budapest FC
2006 - 2010. augusztus 01
Real Zaragoza
2010. augusztus 01 - 2013. augusztus 09.
FC Tom Tomsk
2013. szeptember 02. - 2014. június 30
Levadiakos
2014. augusztus - 2015
Ferencvárosi TC
2015. augusztus 19 - 2017. január 28
SpVgg Greuther Fürth
2017. január 28 - 2018. június
MTK Budapest
2018. július 5 - 2021. június 1
eredmények / elismerések
Magyar bajnok
2008, 2016
Magyar Szuperkupa-győztes
2008, 2016
Magyar Kupagyőztes
2016, 2017

edző

pályafutás
?
? - ?
MTK Budapest (asszisztens edző)
2021. június 1 -
eredmények / elismerések
?
Pintér Ádám 2016
2016-ban a Magyar Válogatottban

MTK Budapest FC, 2006-2010

...

Real Zaragoza, 2010-2013

...

FC Tom Tomsk, 2013-2014

...
Sajnos az első félévem nem úgy sikerült, ahogy elterveztem, az ősz során szinte végig sérüléssel bajlódtam. Kezdődött azzal, hogy a talpamban volt egy részleges ínszakadás, másfél hónapot kellett kihagynom. Alighogy felépültem, lágyéksérülést szenvedtem, ami szintén egy hónapos kihagyást vont maga után. Ha sikerül végigcsinálnom az alapozást, és a tavasszal végre egészséges leszek, szerintem beverekszem magam a kezdőcsapatba.1


Levadiakos, 2014-2015

...

Ferencvárosi TC, 2015-2017

Úgy érzem nagyon jó döntést hoztam, amikor nyáron aláírtam. Amikor ide igazoltam, mindenki beszélt egy Fradi családról, amit a futball és az összetartozás iránti szenvedély táplál. Mindez akkor furcsának tűnt, de most, ahogy a részese vagyok mindennek, már elhiszem, hogy valóban létezik ilyen jó közösség. Úgy érzem, hogy a mérkőzések többnyire tükrözik, hogy mennyire jól összeszokott, motivált és mentálisan is kiegyensúlyozott csapatunk van. A topformához nem csak egyénileg jó játékosok, meg fizikai fittség szükséges, a mentális edzettség legalább annyira fontos. Ezért van, hogy a legkomolyabb célért küzdhetünk a bajnokságban. Az eredményességünk egyéni és csapatszinten is megmutatkozik.2


SpVgg Greuther Fürth, 2017-2018

...

MTK Budapest, 2018-

...
 
 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: magyarfutball.hu
  2017.01.26, 16:35 (szerk.: 2018.07.10, 09:12)
  Esetleges Németországba való igazolása kapcsán:
  Amennyire ürültem, hogy ide jött, most akkora csalódás a pali.
  A Hajdu műsorban látszott rajta,hogy a Fradi egy eszköz a karrierjében, eszköz amit nem szívesen használ.
  Sok sikert neki másutt.

  Ádám már a nyáron ment volna, mindenáron külföldre
  sérülés, illetve belső problémák miatt nem jött ez össze neki, emiatt "végigjátszotta" az őszt úgy, ahogy..
  ennyi volt a háttérben
  ő kimondottan azért jött haza (hozzánk), hogy ugródeszkaként mehessen tovább idővel külföldre vissza
  ennyi röviden

  Lovrencsicshez hasonlóan nem tudta hozni az EB formáját. Talán tényleg a legjobb lesz mindenkinek ha más csapatot keres! Sok sikert a továbbiakban!

  Vele kapcsolatban semmiféle csalódás nem ért.Pontosan azt kaptam,amit vártam.Az első meccsén az nb3-ban félidőben cserét kért.Nem volt sérült.A teljesítménye az első perctől az utolsóig,egy lapát szart nem ért.Boldogítson másokat...Viszlát

  Lassú,mint az anyatetű,ez már kizáró ok.A passzjátékban használhatatlan,belső védőben bizonytalan.Amely posztokon kipróbálták,mindenhol hatalmas bukta volt.Egyébként biztosan jó játékos...

  A szezon elején hiányzott néhány meccsen. Az EB után úgy érkezett, hogy ő megérdemli az emelést, mert az EB-n jó volt. Vagy engedjük el ingyen...

  Amikor belső védőt játszott jobb volt, mint középpályán. Csak az volt a gond, hogy hiába volt 2-3 meccsen kimondottan jó teljesítmény, ha ezeket olyan hibákkal zárta le, mint az ominózus kövesdi gól, vagy a miskolci totoja.
  Amúgy szerintem más gond is volt itt, mert Storck még a novemberi válogatott meccsekre is behívta, és belső védőnek.

  Na érte nem fogok könnyeket hullajtani. Nagyobb zsoldos mint bármelyik külföldi.

  A profi nyilatkozatai ellenére a feladatait nem látta el, és mégcsak nem is próbált extrákat belevinni, nagyon kevés lövés és fejessel kisérletezett. A matyóföldiek ellen telt be a pohár, sok sikert neki máshol!

  Lovrét nem védve, de amikor ki lettek téve a keretből a szünet előtt, akkor annyi lett nekik mondva, hogy gondolják át eddigi teljesítményüket és aszerint döntsenek a maradásról.

  Kapott mindkettő egy edzéstervet, amit be kellett volna nekik tartani és ezt elvégezni a pihenés alatt.

  Lovre úgy jött vissza, hogy a számai kaliberekkel jobbak voltak az elvártnál és ragaszkodott, ahhoz hogy Ő megmutatja...

  Pintér számai viszont rosszabbak voltak és a maradási szándékát nem igazán akarta kimutatni... Ezért került át egyből a második kerethez és átadólistára.

  http://ulloi129.hu/2017/01/26/pinter-bundesliga2/
   
 2. avatar: magyarfutball.hu
  2015.08.19, 14:02 (szerk.: 2018.07.10, 09:11)
  A Fradiba való igazolása kapcsán:
  Egy dolgot várok tőle, azt amit a görögök(?) ellen csinált, amikor beállt. 25ről ráverte, és nem sokon múlott, hogy ne akadjon be. Hiányolom a távoli lövéseket. Egyébként örülök a leigazolásának, a két Ádám szerintem megoldja a vkp posztot.

  Igazából nélküle is 95%, hogy meg lesz a bajnoki cím. Vele csak erősödtünk ,ez szinte biztos. Nb1-be tökéletes igazolás, nemzetközi kupába meg majd jövőre kiderül ki mennyit ér.

  Pintér meg egy személyben nem fogja pótolni Mateost, Pavlovicot és Somáliát. Minimum egy játékos kellene még.

  szerintem lesz olyan jó, mint mateos, főként hogy a támadás indításban még jobb is lehet.
  spanyolországban kb (kis jóindulattal) egy szint voltak:
  real b - zaragoza kezdő

  Jó játékos Ádám, követtem anno a spanyol meccseit, nem lógott ki szerintem, megoldotta mindig a feladatát. A válogatottban pedig kifejezetten szerettem a játékát. Középpályásnak jobb, de védőként is bőven jó lesz a mennyeibe. Zaragozában is sokszor volt hátul és megbízható volt.

  Sok sikert nálunk, Ádám! Az csak jó, ha nem a mennyei színvonalhoz szokott. Ráadásul jó korban is van.

  "2010-ben a spanyol élvonalbeli Zaragoza Magyarországon kivételesen magasnak számító összegért, 1,2 millió euróért szerződtette a több poszton is bevethető játékost.

  A világ egyik legerősebbjének számító spanyol bajnokságban három esztendőn keresztül játszott. Pintér Ádámra belső védőként és védekező középpályásként is számítottak a Zaragozában, és hétről hétre a világ legnagyobb sztárjai ellen kellett helytállnia."

  Én örülök neki,a válogatottban emlékeim szerint elég jó volt,a többi védőhöz képest mindenképpen.
  Az MTK-ban is fiatalon felfelé lógott ki az nb1-ből.
  Nem véletlenül vitték el a spanyolok,ahol szintén látta,m pár alkalommal és az alapján azt gondoltam,hogy ilyenkorra már lényegesen előrébb fog tartani,mert még azon a szinten is voltak kifejezetten jó teljesítményei.
  Utána viszont már tényleg csak akkor láttam,ha beesett a válogatotthoz,de amikor beállt kifejezetten ígéretesnek tűnt.
  Nem tudom milyen állapotban van,de az biztos,hogy védekező kpként és védőként is "van benne anyag",az biztos,hogy nb1-es szinten a képességeit tekintve kiemelkedő tudású,csak ki kell hozni belőle,ami benne van,ha sikerül bármelyik magyar csapatnak erősítést jelentene.
  Épp jó korban van,akár hosszú távra is megoldás lehet,mert külföldre pénzért már nem valószínű,hogy elviszik,így ha jól működik a munkakapcsolat,akkor évekig itt játszhatna.
  Meglátjuk,én jó húzásnak érzem,remélem nem csalódok,remélem az Újpest ellen már bevethető lesz.
  A válogatott szempontjából sem lenne rossz,ha Doll rendbe rakná,mert eléggé szarul állunk mindkét posztján.

  http://ulloi129.hu/2015/08/19/pinter-adam-nalunk-folytatja-palyafutasat/
   
 3. avatar: magyarfutball.hu
  2014.08.05, 16:58 (szerk.: 2018.07.10, 09:11)
  Görögországba való igazolás kapcsán:
  Sok sikert neki, de azért egy Zaragoza után kicsit más irányba is indulhatott volna a karrierje. Egy kifejezetten jó korban levő játékos azért komolyabb csapatokban is megragadhatott volna, ráadásul még egy görög bajnokságban is csak egy töltelékcsapathoz sikerült igazolni. Még 1-2 év és a forgatókönyv szerint ebből is NB1 lesz.

  Egy városba való vagyok a sráccal sőt egy általánosba jártunk. Tizenéves kisfiúként tényleg nagyon ügyes volt a többihez képest. Később viszont megállt már nem volt óriási durranás. Ja és akkor igazi gólszóró volt felkerült Pestre az MTK- nál csináltak belőle egy romboló(páva fiút) Lehetett volna belőle egy jó kis játékos. NB2-es talán NB1-es szinten is de több nem.Hihetetlen, hogy annyi tudással amivel ő jelen pillanatban rendelkezik sokadik külföldi klubba tud igazolni és a felnőtt válogatottat is megjárta. Csak ugye a kapcsolatok...Ilyenkor nem semmi átgondolni mikor pár éve együtt fociztunk a grundon és én hol tartok ez a srác pedig hol tart csak azért mert volt néhány ismerős Pesten. Innen indulnak a problémák a honi labdarúgásban.

  Én nyomon követtem a karrierjét és a Zaragózában nagyon jó volt! A Real meg a Barca ellen is kimagaslót nyújtott! Óriási hiba volt, hogy az oroszokhoz ment, mind mindenkinek, aki oda, vagy Törökországba igazol! Ezek süllyesztők. Ő Spanyolországba akart visszamenni, sajnálom, hogy nem sikerült neki, ez a Levadiakosz rettentő gyenge csapat neki!

  http://www.nemzetisport.hu/nso_cikkhozzaszolas/?cikk_id=2354895
   
 4. avatar: magyarfutball.hu
  2014.03.14, 15:23
  Pintér Ádám kitünően játszott a magyar válogatottban , nyugodtan el lehet mondani róla , hogy a válogatott keretben ő a legjobb aktiv védekező középpályás.
  Klubjában részben gyakori sérülései miat is csak kiegészitő ember volt és az a teljesitmény nem volt elég arra , hogy Spanyolországban maradjon.
  Pintér azért került Oroszországba , mert máshova nem hivták.
  Hogy valójában ,mit gondol pintér a csapatáról azt nagyjából akkor tudjuk meg mikor eljön onnan.
  Kicsi a világ és egy értelmes labdarugó , meg gondolja miket nyilatkozik.

  http://www.nemzetisport.hu/nso_cikkhozzaszolas/?cikk_id=2313403