magyarfutball.hu

Magyarország - Svédország 0 : 2 19:45

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

mérkőzés: 2.33 (6 szavazat)

játékvezető: 3.67 (6 szavazat)

hangulat: 3.83 (6 szavazat)

1...5
tippjáték
tippek
  1. 2 : 1 (2)
  2. 2 : 2 (2)
  3. 3 : 2 (2)
  4. 1 : 1 (1)
  5. 1 : 2 (1)
  6. 1 : 3 (1)
  7. 4 : 1 (1)
  8. 6 : 2 (1)
hivatalos, barátságos válogatott mérkőzés
914. hivatalos válogatott mérkőzés
játékvezető : Valeri Paolo (Olaszország)
nézőszámok:
  1. mlsz.hu: -
  2. svenskfotboll.se: -
  3. index.hu: 16.000
  4. nela: 16.842
  5. origo.hu: 17.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: ingersheim
    2016.11.16, 22:05
    kép
     
  2. avatar: magyarfutball.hu
    2016.11.16, 11:33
    Bernd Storck: Először szeretném megköszönni azon játékosok munkáját, akik ma búcsúztak el a válogatottól. A mérkőzésről annyit mondanék el, hogy ez egy remek tanulópénz volt, fel tudtuk mérni, ilyen összetételben hol tartunk egy svéd válogatott ellen, hogyan teljesítünk BL-ben szereplő játékosok ellen. Ilyen típusú tesztmérkőzésre ritkán kerül sor, pedig hasznos volt számunkra. A következő négy hónapban nem lesz ilyen meccsünk, de ez a 90 perc is sok tapasztalatot hozott számunkra. Ezek közül a legfontosabb az volt, hogy egy-két játékosnak még nem volt meg a kellő tapasztalata és ritmusa ehhez a szinthez, ezzel kijöttek a meglévő különbségek. Fontos, hogy minél több ilyen meccset játszunk, hiszen a magyar bajnokság vagy kupa még nem készít fel teljes egészében erre a szintre. Ami a teljes évet illeti: sikeres esztendő volt, mindenki elégedett lehet, megmutattuk, hogy nemzetközi szinten is megtudjuk állni a helyünket, még ha nincsenek is feltétlenül top ligában teljesítő játékosaink. Így is helyt tudtunk állni, bár a selejtezőkben szerezhettünk volna 1-2 ponttal többet. Elégedettek lehetünk néhány eredménnyel, és azzal is, hogy közben fiatalok is beépültek a csapatba, külön örömteli például az U19-es csapat továbbjutása.


    Jan Anderson: Elégedett vagyok a mérkőzéssel, amiatt vagyok csupán csalódott, hogy több gólt vártam a csapatomtól. Mi a saját csapatunkra koncentráltunk, nem foglalkoztunk az ellenféllel, nem is tudtuk, mire számítsunk a magyaroktól, nem voltak előzetes elvárásaink - ahogy említette, én csakis a saját csapatommal foglalkozom.

    http://www.csakfoci.hu/magyar-foci/valogatott/95703-a-sved-kapitany-azt-sajnalja-nem-rugtak-tobbet-storck-a-tapasztalatokrol
     
  3. avatar: magyarfutball.hu
    2016.11.16, 11:24 (szerk.: 2016.11.16, 11:54)
    Király "ünneplése" egy svéd golba került, igaz gálameccs volt.

    iratlan szabály, hogy soha necserélj kapust a meccs hevébe (han nemmuszáj.)


    Megyeri elso meccs elso erintes halobol ki a labdat.


    Teszem hozzá nem hibáztatom Megyerit a tegnapi gólokért, a labda előtt szétnyíló fal ugyanúgy a védők hibája, mint amit a tizenhatos sarkánál előadtak a védők mielőtt ajtó ablak helyzetbe hozták a svédeket a második gólnál. Viszont mintha nem pörgött volna fel a mérkőzésre. Bár ebben szerepe lehet a gála jellegnek is, 27-ik meg 43-ik perces ünneplésekkel, meg az összességében hat cserénkkel.

    Ja, még egy, a leggyakrabban kritizált Németh jutott legközelebb a gólszerzéshez, a meccs elején és a mérkőzés végén is.


    Hátrányban a csapat, és a svédek nyugodtan passzolgatnak hátul 10-20 másodperceket, amíg el nem unják.

    Betör a svéd gyerek balról, keresztbe passzol, az érkező svéd lemarad. Utána 10 méter hátrányból éri el a labdát a svéd a kocogó Pintér elől.

    A meccs után demonstratívan kibasznám a csapatból például Pintért, gálameccs ide vagy oda. Tanuljon a többi is belőle!

    Most még meg tudná fogni a csapatot Storck. Mert a lejtmenet nyilvánvaló.


    A svédeknél a franciák elleni meccshez képest 8 helyen volt változtatás a kezdőben. Ugyanúgy nem küldték fel a jó játékosaikat. Ekdal, Toivonen, Forsberg, Durmaz,Augustinsson még csereként sem kaptak lehetőséget, Guidetti is csak negyed órára állt be. Egy svéd B csapat alázott be minket. Nálunk azért Stieber, Németh, Elek, Kádár, Priskin, Fiola is stabil játszónak volt mondható, ha nem is kezdők mindig. Remélem kinyílik a kapitány szeme és észreveszi, hogy páran nem valók ebbe a csapatba. Gondolok itt Pintér Ádámra legelőször, majd utána Németh Krisztiánra aki teljesen fogalmatlan összjátékban, illetve a Fradiban NB2-es szintre leépülő kedvencemre Lovrencsicsre. Ugyanez vonatkozik Fiolára is, árnyéka önmagának. Svájc ellen vastagon benne volt a betliben, és tegnap is a második gólnál Pintérrel amit működtek az kritikán aluli. Az ő oldalán úgy jöttek el a svédek, ahogy akartak, Hangya sokkal jobban játszott első válogatottsága és megilletődöttsége ellenére a túloldalon. A középpályán Berecznek volt legalább egy futballistára hasonló mozgása.


    Érdekes, hogy Elek, akinek időtlen idők óta nem volt értékelhető meccse a válogatottban, alig valakinek szúr szemet. A csávó totál leépült a mennyeiben, semmiben nem lépett előre az elmúlt 5-6 évben, sőt. Védekező középpályásnak alkalmatlan, CM-nek suta, letámadni nem tud, a passzsávokat nem olvassa, a labda nélküli játéka nevetségesen súlytalan. Tegnap is kvázi a láthatatlan embert játszotta.


    Amúgy meg nagyon szeretem ezt a barátságos meccs dumát, hogy nem számít, meg blabla, nem is hajtják ki magukat. Tegnap néztem utána az olasz-németet, igaz, hogy 0-0 lett, de az olaszok úgy mentek hazai pályán, mint a mérgezett egér. Belotti olyan ideges volt a kihagyott helyzeteinél, mintha a VB döntő lenne. Mi meg lézengtünk, gyakorlatilag nem is volt kidolgozott helyzetünk. Volt az az egy Németh szóló és vége. Böde várta a leshatáron a kiugratást a második félidőben, egyszer nem próbáltuk meg. Csak ment a tili-toli aztán a labdavesztés, a középpályánkon meg úgy jöttek át mint kés a vajon. Storck is nagy ívben tett a meccsre.


    Nyilván van létjogosultsága egy ilyen búcsú meccsnek mint a mienk volt tegnap, csak ne próbáljunk belőle következtetéseket levonni. Elbúcsúztak, a publikum megköszönt nekik és közben volt még valami tarcsi edző meccs is.

    Magyar Válogatott - Drukkerkocsma
    http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9018358
     
  4. avatar: magyarfutball.hu
    2016.11.16, 11:13
    A sok mb1-es jatekos miatt volt a kulonbseg... Egyuttal figyelmezetető jel hogy a vasas miert is ne szerepeljen dobogón...


    Azért ott is sokan játszottak otthon vagy pl. a Bundes 2-ben. Abban igazad van, hogy sok fiatal nb1-essel ennyi a maximum. Még.


    Sajnos ma a svédek bizony sokkal jobbak voltak, mint mi. Teljesen megérdemelt a győzelmük.
    Ma a debütáló fiataloktól sem voltam elájulva, azért reméltem, hogy Dominik több lehetőséget kap.
    Botka, Hangya, Vida, Berecz...egyikben sem látom azt, hogy képes legyen úgy berobbanni a válogatottba, mint Nagy Ádám, főleg az agyonsztárolt Vida volt gyenge az 1. félidőben.
    Amíg nálunk a fent említett urak a reményteljes fiatalok, addig ma a svédek megmutatták, hogy milyenek az igazi tehetségek.


    Olyan extra tehetséget én egyet sem láttam. Jó focistát viszont nagyon is sokat.
    Valamelyik vizilabdás edzőnk mondta talán tavaly, hogy nekünk az a bajunk, hogy mindenáron klasszisokat akarunk nevelni, pedig elég lenne csak szimplán nagyon jó játékosokat.
    Fociban is ez lenne az első lépés. És még csak nagyon jó sem kell legyen, elég csak jókat.
    Sajnos szembesülni kell vele, hogy ami Ádám esetében ment mint a karikacsapás, az másoknál már korántsem ilyen egyszerű.


    Vidát kifejezetten figyeltem mert itt áradozni szoktak róla.Hát azt mondom remélem ellenünk is ilyen jó lesz mint ma.


    Ja még annyi, hogy Fiola egyszerűen borzalmas. Szerintem hamarosan Bese végleg ki fogja szorítani a kezdőből.


    Pedig ez a svéd válogatott olyan egyszerű focit játszik. Csak sokat futnak üresbe és meg is játsszák ezeket a szituációkat. Erő és sebesség. Semmi extra, mégis csak ők tűntek futballistáknak ma.


    Abszolút jól látod. Ugyanazt tudja minden játékos, ugyanolyan felépítésű és ugyanannyit tudnak futni. Nincs aki kilógjon felfelé vagy lefelé.


    Ellenfél nélkül lehet igazán hatékony focit játszani smiley
    A mieink szaladgáltak csak mint pók a falon. Engem ez az ami aggaszt. A középpályánk zéró volt. Főleg a második félidőben.


    Felesleges tort ülni. Egy tesztmeccs volt, ami megmutatta, hogy egy-egy embert képes pótolni a csapat, de a sorcsere azonnal a régi időket idézi.


    Eredmény tekintetében, vagy mondjuk a játék alapvető képében nyilvánvalóan ez volt a realitás. De komolyan azt mondjátok, hogy a körülajnározott tehetségekkel teletűzdelt középpályától nem vártatok mondjuk egy olyat, hogy 6-7 passzt megejtünk biztonsággal egymás között? Nekem itt óriási hiányérzetem van.


    Azt vegyük figyelembe, hogy Storck várhidiingezik elég rendesen. Nekem ne akarja senki beadni, hogy a vékápék között Gera, Nagy és Elek után közvetlenül Vida és Berecz van a sorban, mert rögtön berosálok.


    Azért Király is tudta mikor kell lemenni smiley
    Vagy csak Storck akart biztosra menni és cserélt a szabadrúgás előtt smiley


    Egyébként ez az alapvető különbség a két válogatott között. Ha mindketten az A csapattal állunk ki egy tétmeccsre, biztosan teljesen más képet festett volna a meccs. De a két ország "B" csapata között ennyi a különbség. Mondjuk én azt azért hozzátenném, hogy a mieinktől ez nem B csapat volt. Inkább D...


    Ez ma karcsú volt nagyon. Barimeccs, de azért láttuk, hogy milyen volt a svédek hozzáállása (akik be akarnak kerülni a csapatba) és milyen a miénk. Na mindegy, tétje nem volt. Ha a mi fiainkat vesszük: Pintér, hát nem tudom elképzelni, hogy hogyan játszhatott annyi spanyol első és másodosztályú meccset. Kész tragédia volt ma is, mint egész évben a Fradiban. Nem kellene őt egyik helyen se erőltetni. Lovrencsics igazi klinikai eset, remélem az új sportpszichológusunk helyre rakja a fejét télen, mert kétlem, hogy elfelejtett focizni, de ma se volt egy sikeres megmozdulása sem. Domi bemutatkozott, Böde pedig..................Nem véletlenül csak sokadik a rangsorban, sőt már a Fradiban is csak második számú csatár. Egyszerűen használhatatlan a passzjátékokban, a támadások felépítésében, akkor ér valamit ha az egész csapat "alá" dolgozik, egyébként csak a létszámot növeli. Megyó pedig peches volt.
    Akire felfigyeltem az a Berecz gyerek. Fiatal, Ádi posztján játszott és jól megoldotta, már-már Ádihoz hasonló stílusban. Nem Vidát kellene ajnározni, hanem ezt a srácot, Ádihoz hasonló lehet.

    http://ulloi129.hu/2016/11/15/kibeszelo-a-svedorszag-elleni-baratsagos-meccsre/
     
  5. avatar: magyarfutball.hu
    2016.11.03, 17:23 (szerk.: 2016.11.03, 17:24)
    A magyar válogatott idei utolsó mérkőzésén, november 15-én a svédeket fogadja, ezen a találkozón búcsúzik el a közönségtől a nemzeti csapat elmúlt évtizedének több meghatározó futballistája.

    A magyar válogatott két nappal utolsó idei vb-selejtezője, az Andorra elleni, november 13-i mérkőzés után a svédeket fogadja felkészülési mérkőzésen a Groupama Arénában. A találkozó nemcsak a felkészülés, a fiatalok kipróbálása miatt fontos, ezen az összecsapáson játszik utoljára a nemzeti csapatban Király Gábor és Juhász Roland, valamint elbúcsúzik a válogatottól Hajnal Tamás és Vanczák Vilmos is. A svédek elleni találkozóra november 4-én, pénteken kezdődik meg a jegyek árusítása - a Szurkolói Klub tagjainak, a szurkolói kártyával rendelkezőknek és a kártya nélkül vásárlóknak egyaránt.

    A belépők ára éppen fele a tétmérkőzésekre érvényes jegyáraknak, elhelyezkedéstől függően 2000, 3000, 4500, 6000 és 7500 forintért lehet megvásárolni a jegyeket. A vb-selejtezőkön bevezetett kedvezmények erre a mérkőzésre is érvényesek, vagyis a Szurkolói Klub tagjai 15-25 százalékkal olcsóbban juthatnak hozzá a belépőkhöz.

    Szurkolói kártya nélkül továbbra is kizárólag személyesen lehet jegyet vásárolni, kizárólag saját részre, személyazonosságot igazoló dokumentum bemutatása mellett, Budapesten a Ticket Express Bálnában és a Ticket Express Syma-csarnokban található irodáiban, valamint a ZTE FC és a Békéscsaba Előre jegyértékesítő helyein.

    Külföldi állampolgárok – kivéve a svéd szurkolókat - utalványt vásárolhatnak a meccsjegy.mlsz.hu internetes oldalon, amit a mérkőzés napján a helyszínen cserélhetnek belépőre, útlevelük ellenőrzése után. A svéd szurkolók A Ticket Express budapesti irodáiban válthatnak jegyeket nyitva tartási időben.

    http://www.mlsz.hu/blog/2016/11/03/penteken-indul-a-jegyarusitas-a-svedek-elleni-merkozesre/
     
  6. avatar: Zsorzsinju
    2016.10.20, 09:32 (szerk.: 2016.10.20, 12:37)
    A válogatott november 15-én, az Andorra elleni világbajnoki selejtezőt követően a svédekkel játszik felkészülési találkozót. A mérkőzés Király Gábor és Juhász Roland búcsúztatása mellett egy ferencvárosi és egy újpesti kötődésű játékos köszöntésére is lehetőséget ad.

    Bernd Storck szövetségi kapitány korábban elmondta: nagyon fontos számára, hogy a nemzeti csapatot tovább alakíthassa az Eb-résztvevő Svédország elleni találkozó tapasztalatainak felhasználásával, és hogy fiatal, korábbi U21-es játékosokat próbáljon ki élesben. A szövetségi kapitány, az MLSZ vezetése, és a szurkolók számára ugyanakkor azért is jelentős e novemberi kedd este, mert néhány meghatározó játékosának ekkor köszönheti meg a szövetség a korábbi helytállását.

    Arról már visszavonulásuk bejelentésekor döntés született, hogy a két nyári Eb-résztvevő, az összes meccset végig védő Király Gábor, és a három meccsen szerephez jutó Juhász Roland ezen a találkozón lép pályára utoljára a nemzeti együttesben.

    Az érintett játékosoktól érkező visszajelzések után az is kijelenthető, hogy az MLSZ két további nemzetközi és válogatott karrierrel rendelkező futballistát, Hajnal Tamást és Vanczák Vilmost is a stadionban fogja köszönteni a szurkolók segítségével, válogatott pályafutásuk lezárásaként.

    A Vácról induló Hajnal Tamás igen fiatalon került a Ferencváros együttesétől Németországba, ahol 19 évesen be is mutatkozott a Schalke 04 csapatában. Később futballozott a belga Sint-Truidenben, de legnagyobb sikereit a VfB Stuttgart, és a Borussia Dortmund belső középpályásaként érte el: utóbbi együttessel Német Szuperkupát is nyert. Hazatérése után 2016-ban a Ferencvárossal bajnoki címet ünnepelhetett.

    A Fradi középpályása Vanczák Vilmossal együtt szerepelt Róth Antal U21-es válogatottjában, majd 2004-től rendszeresen tagja volt a válogatottnak Lothar Matthäus, Erwin Koeman, Bozsik Péter és Egervári Sándor vezetése alatt is. 2013-ig 59 nemzetközi találkozón 7 góllal járult hozzá a nemzeti csapat teljesítményéhez.

    Búcsúzik Vanczák Vilmos is

    A belső védőként és szélső hátvédként is bevethető Vanczák Vilmos 2002-ben debütált az NB I-ben az Újpest FC csatatában, amellyel a Magyar Kupát és Szuperkupát is begyűjtötte abban az idényben. Szintén a belga Sint-Truiden érintése után a svájci FC Sion játékosa lett, ahol a klub ikonikus személyiségévé nőtte ki magát. Háromszor is megnyerte a Svájci Kupát. Hazatérése után klubkarrierjét a Puskás Akadémia NB II-es csapatának játékosaként folytatta.

    A nemzeti csapatba Lothar Matthäus hívta be, és 2004-es debütálása után gyakorlatilag minden szövetségi kapitány számított rá. 2015-ben még Bernd Storck is pályára küldte a belfasti Eb-selejtezőn az utolsó percekben. Összesen 79 mérkőzésen játszott a magyar válogatottban, ezeken a mérkőzéseken pedig 4 gólt szerzett.

    Szintén a válogatottal kapcsolatos információ, hogy az andorrai szövetség hivatalosan jelezte az MLSZ-nek, nem tart igényt jegyekre a Groupama Aréna vendég szektoraiba a november 13-i találkozón, így – az ütköző szektor, és a vendég helyek felszabadulásával – több magyar drukker lehet ott a magyar csapat utolsó idei utolsó tétmérkőzésén.

    http://www.mlsz.hu/blog/2016/10/19/hajnal-tamas-es-vanczak-vilmos-is-bucsuzik/
     
  7. avatar: magyarfutball.hu
    2016.10.12, 22:44
    A magyar válogatott november 15-én a svédeket fogadja felkészülési mérkőzésen Budapesten.
    Válogatottunk november 13-án játssza idei utolsó vb-selejtező mérkőzését, az ellenfél az andorrai csapat lesz a Groupama Arénában. Két nappal később, november 15-én szintén pályára lép a válogatott, mégpedig a svédek ellen, ugyancsak a Groupama Arénában. A mérkőzés megfelelő alkalom lesz arra, hogy méltóképpen búcsúztassuk el a közelmúlt emblematikus labdarúgóit, akik visszavonulnak a válogatottól.

    A svédek elleni találkozó - amellett, hogy az utóbbi évtized meghatározó labdarúgóinak a búcsújátéka lesz - fontos állomása a magyar csapat felkészülésének is. Bernd Storck szövetségi kapitány kifejezetten erős ellenfelet keresett erre az időpontra, és az idei Európa-bajnokságon is szereplő skandináv együttes megfelel ennek a kritériumnak.

    Bernd Storck kiemelte: a svédek elleni találkozó fontos szakmai célokat szolgál, hiszen a tavaszi vb-selejtezőkre való felkészülés, valamint a fiatal labdarúgók beépítése szempontjából minden egyes felkészülési mérkőzésnek komoly szerepe van.

    A svéd válogatott jó formában szerepel az ősszel, három forduló alatt megszerzett hét pontjával vezeti csoportját, holtversenyben a franciákkal. A mieink elleni mérkőzés előtt négy nappal, november 11-én éppen Franciaországban játszik vb-selejtezőt a Janne Anderson vezette skandináv együttes.

    http://www.mlsz.hu/blog/2016/10/12/a-svedek-ellen-zarja-az-evet-a-valogatott/