magyarfutball.hu

Ferencvárosi TC - Szombathelyi Haladás FC 2 : 1 15:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
videók
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2017.07.12, 11:45
    Először is a győzelmet nem kell magyarázni. A csapat gyenge volt, ez nem kérdés. Mentek, másztak, nyomtak – ez alap -, de meddő volt a játék. Nem volt lehetőség az iramjátékra, mert az ellenfél beállt a 16-os környékére 20 méteres sávba és ez lehetetlenné tette a gyors játékot, hely hiányában. A talaj is a gyors játékot, a sok passzos játékot tette nehézzé (lásd felpattanó labdák). A széleket is lezárta, mögéjük kerülni sem lehetett ( Csizi ezért “adott be” már a térfél közepéről ), ellenben az ellenfél a megszerzett labdákkal a két gyors játékosát indította ( Sipos , Nagy ), de ha nem hibáztunk volna, ezzel nem mennek semmire. Például a gól és Balog hibája a második félidőben ).
    Itt viszont nagyon látszott, hogy a védőink nem gyorsak, sőt…
    Lesz ez még jobb is, az utolsó percekben szerzett győztes gól viszont mutatja a csapat mentális erejét, ősszel ezekre nem értünk oda, vagy nem rúgtuk be. Ja, és jött Elding, ha Pista egyedül lett volna, nem nyerünk, az biztos.
    Voltak ilyen meccseink a 92-es bajnoki menetelésben is ( Pl. BVSC ellen az Üllőin, 1992.03.21-én, ott Fodor Foci góljával nyertünk éppen hogy, ilyen talajon, szakadó esőben ), jó tudom a példa erősen túlzó. smiley
    Az őszi szezon végén egy összeszokott csapat ugyanígy játszott ( Győr, Kispest ), most viszont ez a szezon eleje, lehet még javulni, sőt fogunk is.
    Önbizalom legyen, adjunk lehetőséget a játékosoknak a javításra, ne szedjük le a fejüket az első meccs után.
    Ha új munkahelyre kerülünk mi sem leszünk az első nap kiváló dolgozók ( :-D ), ahhoz idő kell.
    A következő hazai meccsen már jó játékot fogunk látni, biztosan nyerünk, figyeljétek meg.
    A végére a lényeg:
    Ferencváááros: Kettőőő
    Haladás: Nulllaaa
    Hajráááá…
    FRAADIIIIIII!!!

    Kövezzetek meg, de tegnap Morrison nagyságrendekkel hasznosabb volt, pl. Dohertynél. Őt addig nem játszatnám, míg ennyire nincs erőnléte, a 2. félidőben már csak kóválygott a pályán. Morrison vkp, Kulcsár kell a kezdőbe, nagyon hiányzott az ő lendülete, Pali helyett Bence, és talán rendben lennénk. Aztán, ha Doherty és Schembri összeszedik magukat, akkor jöhetnek. De azt mondom, inkább nyerjünk ilyen fos játékkal, mint szépen játsszunk, és sorra szenvedjük el a vereségeket. Azt is vegyük figyelembe, hogy ősszel az ilyen neccesebb meccseken rendre kikaptunk, talán megtanultunk nyerni. Persze, ehhez hatalmas mázli kellett.(tizi, Nagy ziccerei, Elding fejese az utsó pillanatban…) A szélső védőinktől is hatalmas javulást várok, Stockley betegsége miatt még nem szabad pálcát törni felette. Csizivel viszont más a helyzet…Hajdu nem tom, melyik meccset nézte tegnap, hogy őt választotta a meccs emberének…Az rendben van, hogy sokat futott, de ettől ennél még sokkal több kell.10 beadásból 0 ment emberhez…Sokat lett ezért Fiti kritizálva, de azért ennél jobb százalékkal tud beadni…Szvsz inkább Morrison volt a meccs embere, esetleg Elding a győztes gól miatt(igaz mást nem is csinált…).Hajrá Fradi!

    Ja és még annyit,hogy borzasztó öregek és öregurasak vagyunk,Peti,Dragi,BZ,Shaw,Stockley,Rósa,Ferenczi,Doherty,mind elmúlt 30 éves.Mit akarunk tőlük?Ajövőt biztos nem Ők jelentik.Nevelni kéne végre…Erről szólt a FERENCVÁROS mindig.A Sajót meg hozzák föl.

    Én személy szerint nagyon elégedetlen vagyok a mai tejesítményel igaz hogy a 3 pont meg van de játékban nagyon nem voltunk ott lehet hogy most kis szerncsével meg nyertük ezt a mecset de mi lessz a késöbiekbe ha pl: Videotonal Ujpestel Debrecen el kell össze csapnunk oda ez édes kevés sajnos..
    Tóth Bence Kulcsár Dávid vastagon be férene a kezdő csapatba.. Morisson kispad. Stockley elvileg sokat segitt a támadásokban eböl csak labdavesztéseket láttam jobb lábán kivül nem is mer semmit Doherty lasú nem nagyon volt játékba. Csizmadia nem jáccot roszul töbször fel futtt be adások nem sikerültek sajnos.. régebbi játékosok közül nagyot csalodtam Rósában aki nem igen érezte a labdát!! Remélem ennél csak jobb FERENCVÁROST látunk majd! HAJRÁ FTC

    Két gyenge csapat közül a szerencsésebb nyert.Végre ezek mi voltunk.Sajnos azonban aa csapat és a “játék” semmivel sem jobb,mint tavaly.Az új igazolások semmivel sem jobbak,mint akiknek a helyén játszanak.Csiziről kaptuk a gólt,plusz egyetlen beadása sem volt jó.Stockley lassú,körülményes.Doherty szintén.Eldinget a gólja minősíti,Róla inkább semmit.Szerintem Morrison,meg Rósa nyújtott elfogadhatót.Megyó bizonytalan,a belső védők hibáznak,a csatárok továbbra sem kapnak használható labdákat.A játékban semmi elképzelés sincs továbbra sem.Rengeteget kellene javulnunk,hogy eredményesek legyünk.Jobb csapat ellen ilyen játékkal simán kikapunk.Sorry.

    Mindezt képes voltál leszűrni az első tétmeccsen 3 hónap után,egy felázott fos pályán?! :/
    Amúgy Morrison menjen a bánatba…mindig felnyögtem, mikor hozzá került a labda.
    Tény, hogy lehetett volna pörgősebb a meccs, nem is értem miért voltunk ilyenek. Ennél biztos többet tudunk.
    A nézők buzdítása tuti többet hoz ki majd a srácokból.

    ugy fostak mintha kint lettünk vóna,10 emberrel védekeztek olyan érzésem vótmint nbII ben …ha a sár nem fogja meg a fejest az elején lehet 4-el megyünk ,de a lényeg megvan a 3 pont ennyi legyen mindig oszt annyi..

    Megyó: 5 néha bizonytalan volt
    Csizmadia: 5,5 küzdött, de a beadásokat kell gyakorolni
    Dragó: 6 észrevétlenül tette a dolgát
    BZ: 5,5 bizonytalan volt
    Stockley: 5,5 sokat felfutott, de semmit nem mutatott, védekezésben is sokszor elmentek mellette
    Doherty: 6 elég jól osztogatott, bár sok hibával, erőnlétileg még kevés
    Rósa: 6 az őszinél jobb volt, küzdött is
    Morrison: 6 sok hiba, kevés labdaszerzés, szép gólpassz
    Shaw: 4+1 a büntetőt rutinosan megoldotta, am meg…
    Ferenczi: 5+1 egy gól, és nagyon semmi
    Elding: 5+1 mint Pista

    Lipcsei: 5 volt pár jó labdája, de nagyon semmi
    Kulcsár: 5,5 pár jó csel, beadást ő is gyakorolhatja

    kicsit szigorú voltam, de a mai játék teljesen kikészített:S
    Remélem nézők elött, következő fordulóra jobb talajon ennél sokkal jobban játszunk majd!!

    bocsi ha lehúztam a véleményedet..
    Megyerivel,Csizmadiával,Dragival,Lipcsei és Stockleyval egyet értek!
    B.Z.:egy hibája volt a 90 perc alatt abból is csak kirúgás lett!
    Doherty:a játékában nem volt semmi osztogatás egyszer sem fordította át a játékot a másik oldalra,és ezt a tempót amit digtált még egy Lipcsei Peti is bírta volna 90en percen keresztül..
    Rósa:ugyan olyan volt mint az őszi..a küzdés meg a leg alapabb dolog mindenhol…
    Morrison:valóban sok labdát eladott de Ő volt az egyetlen aki szerzett is szerintem ma ő volt a Fradi legjobbja
    Shaw:semmit nm tett hozzá ezt egy Tóth Bence fél lábbal eljátszotta volna..
    Elding és Pista:közhely de a csatárokat a gól minősíti..
    Kulcsár:nem várhatunk tőle sokat ő max Nb2
    (Jöhet a “Rate Down” )
    Hajrá Fradi! Szebb Jövőt!

    Egy mentsége lehet a játékosoknak, már ami a mutatott játékot illeti, az hogy ilyen talajon nem lehet játszani. Nincs a Fradinak olyan embere aki a stadion gyepszőnyegéért felel?! És nem kell az időjárásra fogni, ez a pálya talaj egy falusi libalegelő szintjén van.
    Balog volt ma a leggyengébb egyébként, életveszély őt a védelem közepén játszatni, mindig benne van a kapott gól veszélye.
    De a lényeg az hogy nyertünk, győzelemmel kezdtük a tavaszt! Ez a legfontosabb. Lehet készülni a következő mérkőzésre, ahol remélhetőleg már futballt is látunk majd.

    nem játszottunk jól, sőt sz.rul. Játékosaink közül legfőképpen az újakat nézve, senki nem hozta a tőle elvártat. A csapat erőnléte, taktikája, egy nagy csalódás. Az ismeretlenül agyon ajnározott játékosok nagyon gyengén mutatkoztak be. Csizmadia darabos, lassú, játéka egysíkú, beadásai használhatatlanok, támadójátéka bátortalan, neki a felívelős foci jobban feküdt volna.Tőle senki ne várja, hogy majd a szélen egy-két jó csel után bead az alapvonalról. Ütközni tud, de ha csak ennyit tud ez a későbbiekben kevés lesz. Stoklinál már az elején nem tetszett, hogy egyeseknek a játékát nézve az jött le, hogy milyen fa..a volt mikor rá kiabált az ellenfél csatárára. Én úgy láttam, hogy öreg, lassú, nem túl jó védő -egy alkalommal az oldalvonalnál, egy cselnél simán kiszaladt a pályáról- beadására nem emlékszem, alibi passzok. Rajta azt látom, hogy egyszer már abbahagyta a futballt és most reaktiválták. Állitom, hogy ő legmélyen belülről, egy jó bulinak tartja az egészet, semmi több. Doherty: ő viszonylag jól mozgott. Volt egy-két szép passza, de semmi extra . Nem láttam tőle egy cselt, ami előre vitte volna a játékunkat, egy kapuralövést, hogy lesz így Lipcsei utódja. Nevetnem kell. Elding: ha nincs az a gólja, el is felejtettük volna, hogy a pályán van. Azzal, hogy most Pistával ketten várják a labdát elől, nem vagyunk beljebb, sőt eggyel kevesebben vagyunk a játékba. Sokkal többet kellene mozogni mindkét csatárnak, helycserék, beindulások, üres területek nyitása labdanélküli mozgásokkal, de ehhez egyikőjüknek sem fülik a foga, mert akkor egy félidő is elég lenne nekik. Nem akarok abba a hibába esni, hogy “én megmondtam”, de már egyszer leírtam, hogy borzasztóan keveset edzünk a többi csapathoz képest, de most erőnlétileg is nagyon kivoltunk. A második félidőre a csapat 70%-a a fülén szedte a lsvegőt. Lenyomtuk, beszorítottuk az ellenfelet- igen, mivel átadták a területet és ebből kontráztak. Sáros volt a pálya, igen rossz talaj – a haladás is ezen a pályán játszott és meg kell mondjam kuturáltabbnak tűnt. Konzekvencia: nagyon sokat kell javulni erőnléttileg, gyorsaságban, gondolkodásban, a játéknak szinte minden elemében. Persze fogunk is, de mennyit, mennyi idő kell neki? megint a magyar játékosok kárára türelmeskednek egyesek. Remélem rám cáfolnak, de ezek sem jobb igazolások, mint Boby idejében voltak.Csodálkoznak az angolok, hogy milyen teknikásak a magyar játékosok, de viszont ők mennyivel gyorsabban játszák a futballt. Rohangászhatsz te itt napestig, ha labdával nem találkozol, csak pillanatokra. A kettőt valahogy együtt kellene megvalósítani. Sok sikert a csapatnak a jövőben és ennél sokkal több munkát.

    Szerintem egyértelműen látszik, hogy ez a keret a gyémánt alakú középpályára alkalmatlan. A középpályások nem ütköznek és nincs szélsőjáték sem.Ha a szélsőhátvédek előre mennek,akkor nem zár vissza a helyükre senki,és így kinyílunk nagyon.Ráadásul az előrejátékban sem vagyunk labdabiztosak,nehezen tudott a két csatár a kapu felé fordulni,nehezen voltak megjátszhatók,és ahogy elveszítettük a labdát azonnal lekontráztak. A két belső védőnk nagyon lassú, ez szintén tetézi a bajt a szélsőhátvédek előremenetelével. Ráadásul sem Csizi, sem Stockley nem ment le sosem az alapvonalig, hanem a pálya középső harmadából próbálták előre ívelni a labdát. Ennek a taktikának az lenne a lényege,hogy a két(technikás) szélső védő kényszerítőkkel le tudna menni az alapvonalig és onnan betenni a labdát az “erőcsatár” fejére aki vagy kapura fejeli vagy leteszi az árnyékcsatárnak vagy a második hullámban érkező középpályásoknak. (lásd a Chelsea játékát: Drogba mellett Anelka és a második hullámban Lampard érkezik a kapu elé, a középpályán pedig van egy erőszakos,gyors Essien,+Ballack vagy Mikel akik visszazárnak az előrefutó védők helyére illetve letámadják a labdát kihozó játékost)
    Ne legyen igazam, de a jobb csapatok, akik a standard 4-4-2-t játszák, a széleken nagyon meg fognak verni minket…

    Szerintem ezt a felfutós szélsőhátvéd taktikát
    el kell felejteni Csizivel meg a Stokival.A büdös életben nem fogják tudni ezt játszani.Oda két gyors beadni tudó jobb ill. bal lábas ember kell.Félek ez a Short is olyan kőfejű lesz mint a Bobby volt és nem fog változtatni.

    https://ulloi129.wordpress.com/2010/02/27/ferencvaros-haladas-elo-kozvetites/#more-28310