magyarfutball.hu

fénykép helye
alias
BZ
BéZé
Bakelit
"Balogh Zoltán"
Balog Zoli
balogzoli
nemzetiség
Magyarország
életkor
44 éves
poszt
hátvéd
középpályás
kapcsolódó weboldalak

játékos

pályafutás
Békéscsabai Előre FC
1994 - 1998
Royal Antwerp FC
1998 - 1999
Budapesti VSC
1999 - 1999
Tiszakécske FC-Cegléd
1999 - 2000
Ferencvárosi TC
2000 - 2007
Viborg FF
2007 - 2008
Ferencvárosi TC
2009 - 2012
Gyirmót FC Győr
2012 - 2015
FC Andau
2015 - 2017
Kapuvári SE
2018. szeptember - 2019
Gönyű SE
2021 -
eredmények / elismerések
2-szeres magyar bajnok (Ferencvárosi TC 2000-2001, 2003-2004)
2-szeres magyar kupagyőztes (Ferencvárosi TC 2003, 2004)
Magyar Szuperkupa-győztes (Ferencvárosi TC 2004)

edző

pályafutás
?
? - ?
Kapuvári SE
2018. április -
eredmények / elismerések
?
Balog Zoltán 2013
2013-ban, búcsúmérkőzésén az FTC mezében
A labda már egész kis gyerekkoromban elvarázsolt. Az iskolában pedig szünetekben az első dolgunk volt, hogy gyorsan két csapatra osztódtunk és a 10-15 perces szünetet, végigfociztuk. Itt azért meg kell, említsem, hogy első osztályos koromtól hetedikig én néptáncoltam. Mivel azonban sporttagozatos iskolába jártam, szinte minden sportban kipróbáltam magam. Az iskolacsapatban természetesen fociztam is. Elsősorban megyén belül, de országos versenyekre is eljutottunk. Aztán hetedikes voltam, mikor volt egy tehetségkutató verseny, „A bácsi kérem hol lehet itt focizni?” Édesapám elvitt ide, mert az iskolaválogatottban többször gólkirály voltam, és úgy gondolta megállnám a helyem. Érdekesség, hogy ekkor még csatárt játszottam. Akkor én ott felhívtam magamra a figyelmet, és a Békéscsaba egyik edzője szólt, hogy gondolkozzak el a lehetőségen, mert lenne helyem a csapatában. Ekkor nagyon boldog voltam, de mégis nagy dilemmába kerültem, hogy mit válasszak, a táncot, vagy a focit. A nyolcadikat már egy fociosztályban kezdtem, majd a Közgazdasági és Külkereskedelmi Szakközépiskolában folytattam a tanulmányaimat. A középiskola már nem csupán a sportról szólt, ott tanulni is kellett. Tőlünk is követeltek, még ha valamivel elnézőbbek is voltak, mint a többiekkel.


Békéscsabai Előre FC, 1994-1998

Tizenhét éves voltam, amikor az első csapatban bemutatkozhattam. Békéscsabán egy elég jó csapatba kerültem be, együtt játszottam Csató Sanyival is. Ekkor a Csaba, ha jól emlékszem ötödik volt, csak később kezdődött ott a futball haldoklani, amikor elfogyott a pénz. Az első mérkőzésem egy Magyar Kupa volt, ha jól emlékszem Kabán játszottunk. Az első NB I-es meccsem, pedig a Győri ETO ellen játszottam, a Békéscsaba színeiben. Akit mindenképpen ki kell emeljek, az Pásztor József, aki egy legenda volt Békéscsabán. Igaz, hogy ő nem a gyermekévekben adott a pályafutásomhoz sokat, de ő hozott fel az első csapathoz és ő volt az első meghatározó edző az életemben.


Royal Antwerp FC, 1998-1999

Tavaly augusztusban kerültem kapcsolatba Belgiummal, ugyanis a menedzseremnek, Krémer Károlynak ott vannak ismeretségei Sokáig úgy tűnt, hogy egy első osztályú csapat szerződtet, de a nyáron kisebb artroszkópos műtéten estem át, így a szerződésből nem lett semmi. Végül a másodosztályba kiesett Antwerphez kerültem, és abban maradtunk, fél évig ott edzek. Biztos voltam benne, hogy ennyi idő alatt is ragad rám valami, és a nyelvet is elsajátíthatom valamennyire.5

Nem volt egyszerű a beilleszkedés, mert túl fiatal voltam. Mostani fejemmel már bánom, hogy nem törekedtem a további légióskodásra, de 18-19 évesen egyedül kerültem ki. Volt kint egy magyar srác, de a családom, a barátnőm, a barátaim mind itthon voltak, nekem pedig nem nagyon sikerült a beilleszkedés. Az edzések azok parádésak voltak, egyből 3-4 kiló izmot magamra szedtem. Aztán sorozásra haza kellett jönnöm és megkértem a csabaiakat, hogy arra a pár napra, hagy edzhessek náluk. Három hónapja voltam ekkor kin, és az edzésen játék volt. Én meg le és fel mentem, akkor döbbentem rá, mekkora a különbség a kinti és a hazai edzés között. Az itteni játékosok szinte álltak, míg én oda- és vissza rohangáltam, nem tudtam elfáradni.


Budapesti VSC, 1999

...

Tiszakécske FC-Cegléd, 1999-2000

...

Ferencvárosi TC, 2000-2007

Nagyon sokat köszönhetek a Fradinak, az a néhány negatívum eltörpül az Üllői úton átélt rengeteg szép emlék mellett. Innen lettem válogatott, a két bajnoki cím, a két kupagyőzelem, a sok nemzetközi meccs mind-mind hatalmas emlék, de kiváló érzés visszagondolni arra a sok-sok szeretetre, amit a hét év során az Üllői úton kaptam. Remélem, a szurkolók is úgy gondolják, hogy sikerült is visszaadnom valamennyit a klubnak abból a sok jóból, amit az Üllői úton kaptam.


Viborg FF, 2007-2008

A Petivel mi tartottunk ki a legtovább a csapat mellett, de úgy éreztem, váltanom kell. A sok probléma és gond már lenyomott minket. Adódott egy lehetőségem és akkor jó volt kiszakadni ebből a ránkrakódott nehézségekből.
Már korábban is mondtam, nem menekülök mindenáron a Fradiból, nem akartam mindenáron külföldre szerződni, csak egy olyan klubhoz, amelynek ajánlata minden szempontból megfelelő. Télen jártam már a Viborgnál, akkor is szerződést kínáltak számomra, de nemet mondtam rá, és maradtam az Üllői úton. Most egy olyan ajánlatot kaptam, amit "el kellett fogadnom".
Nagy tanulság volt számomra, hogy belekóstolhattam egy idegen ország futballkultúrájába. Hazajöttem egy év múlva és mindenkinek az volt a véleménye, hogy beértem. Elmaradt a játékomból a szertelenség. Nyilván ma sem ismerek elveszett labdát, de régen sokszor belementem olyan helyzetekbe, aminek sérülés lett a vége. Az ember mindig mindenből tanul. Idősebb is lettem, de előnyömre vált a kint töltött idő.


Ferencvárosi TC, 2009-2012

Elég rosszul sült el a hazajövetelem. Fájt a hasfalam és kint is csak kezeltek, de igazán nem tudták, hogy mi a valós probléma. Itthon sem találták először a probléma okát. Több orvosnál is jártam, aztán kiderült, hogy lágyéksérvem van. Megműtöttek és megkértem a Csató Sanyit, hogy segítsen nekem, próbáljon meg felépíteni. Engedélyt kértünk erre a klubtól és persze Bobbytól is. Annyi feltételt szabott, hogy csak miután a csapat végzett, én akkor kezdhetem el az edzéseimet. Az első két hét az kőkemény volt. Ugyanazokat a feladatokat csináltam, amit az első csapat, csak más azért amikor a csapattal csinálod a feladatokat és más amikor ezt egyedül teszed. Aztán a vége felé már Bobby is látta, hogy milyen kemény munkát végzek és szólt, hogy látogassam a csapat edzéseit. A ligakupára megkérték az ideiglenes játékengedélyemet és utána felgyorsultak az események. Rövidesen le is ültünk tárgyalni és alá is írtam a szerződésemet.
Miután visszajöttem Dániából, bennragadtam középen. Ezen a poszton nagyon kevés hibával tudtam játszani. Innen sokkal jobban át lehet látni a játékot, ezt szeretem a leginkább. Lehet, hogy hiányzik a magasságomból öt centi ehhez a poszthoz, de ezt ki lehet egészíteni, hiszen ruganyos mozgású vagyok. Olvastam olyan kritikát is, hogy lassú vagyok. Én ezt nem érzem így. A pihenőkre úgy megyünk el, hogy egy futótesztet csinálunk. Ebben van egy ingateszt is, és mikor visszajövünk, akkor ismét. A gyorsasági teszten ott voltam az első háromban.


Gyirmót FC Győr, 2012-2015

Amikor tavaly a Ferencvárosnál nem tartottak rám igényt, azért igazoltam Gyirmótra, hogy egy év után ismét az NB I-ben futballozhassak, ez sajnos nem sikerült. Csalódást jelentő volt ez a szezon mindannyiunk számára. Az ősz ráment a csapatépítésre, tavasszal már sokkal jobbak és eredményesek voltunk, de ez is csak a bronzéremre volt elég. Engem még egy plusz egy éves szerződés köt a klubhoz, ha a vezetők is úgy gondolják, akkor mindenképp maradok, hiszen nem adtam fel a tervemet, hogy újra NB I-es játékos lehessek.


FC Andau, 2015-2017

Több másodosztályban szereplő csapattól is érdeklődtek, a Siófokkal és a Grosics Akadémiával tárgyaltunk is, a család miatt végül a Győrhöz legközelebbi lehetőséget választottam, ráadásul az osztrákok elképzelései is szimpatikusak voltak számomra. Amióta az Andaunál vagyok, két bajnoki címet is ünnepeltünk, tavaly azonban a vezetőség nem vállalta az osztályváltást, ezért maradtunk az ötödik ligában, amely a magyar harmadosztály színvonalának felelő meg. Mivel én vagyok a csapatban a rangidős, legtöbben csak Bossnak szólítanak, de a szurkolókkal is remek a viszonyom, alkalmanként megállítanak az utcán, s érdeklődnek az egészségi állapotom felől. Július végén egy rossz mozdulat következtében eltört a sípcsontom. 4


Kapuvári SE, 2018-2019

...

Gönyű SE, 2021-

...
 
 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: magyarfutball.hu
  2021.11.23, 14:58
   
 2. avatar: magyarfutball.hu
  2017.10.11, 22:38 (szerk.: 2017.10.11, 22:46)
  Egyébként Zolit nagyon sajnáltam, hogy elküldték, vagy nem számítottak rá, de maradjunk annyiban, hogy sajnálta, hogy távozott. Ha a távozás utáni közvetlen éveket nézem 1-2 évig egyértelműen a csapat hasznára tudott volna lenni!

  jajj, a régi szép idők, amikor páran mindig javítgatták, hogy nem h-val írja smiley

  Balog Zoli... szép emlékeket idéz a személye. Amikor a Fradi még tele volt fradistákkal. Rég volt, tán igaz se volt.

  Balog Zoli egy remek, fradista hátvéd volt, akit a közönség 99%-a szerénysége, és mentalitása miatt a mai napig tisztel és szeret.

  BZ nagy kedvencem volt, mindig kurvanagy bedobásai voltak, kicsit hiányolom ezt a mostani játékunkból.

  Volt idő, mikor a legveszélyesebb megmozdulásaink ezek a bedobások voltak... Azért jó mélyről jöttünk fel.

  Mondjuk a Spartat egy ilyen bedobással vertük. Nagyvárad tér felé dobta jobboldalon BZ, Vagner átvette és bebaszta... smiley Ennyi elég smiley

  Dragival együtt nagy kedvencem volt. El sem akartam hinni amikor elküldték… Jobban illene megbecsülni azokat akik hosszú évekig legjobb tudásuk szerint szolgálták a Ferencvárost ! Innen kellett volna visszavonulnia !

  Főleg utólag fájdalmas, mert láttuk, hogy nem lett erősebb a védelmünk attól, hogy elküldték sőt! Nagyon sokszor hiányzott az ő rutinja.

  Egyébként még mindig tartozunk neki nem kevés összeggel és már egy éve hívogatja Orosz Palit, de nem kap választ!Mindenesetre kijelentette, hogy feljelenteni nem fogja soha a Fradit csak azért szeretné megkapni ami jár!(Azt is elmondta, hogy mások 1-2 év itt létük után gond nélkül megkapták a pénzüket ellentétben vele)

  Imádtam , a tökéletes szereléseivel és Fradizmusával nálam a legjobb volt . Sajnálom , hogy el lett küldve, volt még benn annyi, hogy bírta volna még egy két évig. Isten éltesse sokáig !

  Balog legalább odatette magát mindig a pályán, valamint tényleg volt olyan időszak, amikor nem tudtam a posztján jobbat mondani.

  Balog Zoli kétszeres bajnoka a Fradinak, kétszeres kupagyőztese, aki összesen 11 évig szolgálta a Fradit, akkor is, amikor nem volt pénz.

  Csak 41-en léptek többször pályára a Fradiban nála.

  Balog képességeiről annyit, hogy a 2 nyugati próbálkozása kb 20 meccset tudott játszani, és mind a 2 csapattól gyakorlatilag egyből elküldték! Az a szomorú hogy Dániából vagy honnan visszatántorogva, simán befért még így is az akkori FTCbe!

  BZ akkor lett akkora kedvenc, miután visszatért az NB2-be is, aztán a szar idők során is itt maradt velünk. Egyébként játékosként ő messze nem volt olyan meghatározó nálunk, mint Rósa, vagy Töki. Bár tény, hogy ahogy öregedett, úgy lett egyre sallangmentesebb, jobb játékos.

  Szerintem Détári meg Pruki idején tanárian játszott a legtöbb esetben. A bunda dolgoknál és másik két védőt említenék inkább, de ebbe nem megyek bele mélyebben...

  Balog esetén azon a tavaszon blokkolt lövések száma: 0, lövőcselre elszállások a semmibe: 48573

  nem csak olyan hülyén lehet bundázni mint Tutoric.

  Balog Zoli rengeteg mindent tett ezért a klubért, és egy nagyon közvetlen, őszinte ember.

  Aki a fénykorában igencsak jó védő volt, nem tisztességes az utolsó évek gyengébb teljesítményét a szemére róni. Akkor azért játszott, mert szükség volt rá: nem volt jobb.

  nagy figura, az eto elleni idegenbeli kézin is összefutottunk vele a vendégben smiley

  https://ulloi129.hu/2016/08/17/balog-z-ha-bent-vannak-az-ultrak-a-vasas-es-az-albanok-is-legyozhetoek-lettek-volna/#more-135412
  https://ulloi129.hu/2016/03/26/ami-nem-valtozott-hogy-12-evvel-ezelott-is-mindig-mindenki-bennunket-akart-megverni/#more-129436
   
 3. avatar: magyarfutball.hu
  2014.01.26, 15:47
  Ferenczi István: Balog Zolit ifi korom óta Bakelitnek hívom, az ifjúsági válogatottban maradt rajta ez a becenév, a Fradiban is így szólítottam. Mivel Zolinak a hatalmas bedobásait a Ferencváros már sokszor kamatoztatta

  http://www.csakfoci.hu/node/99259