magyarfutball.hu

portré: Rósa Dénes
© tempofradi.hu
alias
Dini
Rósa Henrik testvére
Mr. SzLAMB
nemzetiség
Magyarország
életkor
47 éves
poszt
csatár
középpályás
kapcsolódó személy
kapcsolódó weboldalak

játékos

pályafutás
Budapesti VSC
1996 - 1998
Győri ETO FC
1998 - 1998
Soproni FAC
1998 - 1999
Budapesti VSC
1999 - 1999
Győri ETO FC
1999 - 2002
Dunaferr SE
2002 - 2003
Újpest FC
2003. április - 2003. július
Ferencvárosi TC
2003. július - 2005. december
Wolverhampton Wanderers FC
2005. december - 2007. március
Chelthenham Town FC
2007. március - 2007. április
Wolverhampton Wanderers FC
2007. április - 2009. január
Hibernian FC
2009. január - 2009. júlis
Ferencvárosi TC
2009. július - 2012
SK Altheim
2013. március - 2013
ASR-Gázgyár (játékos-edző)
2013
Istenhegy FC
2014 -
eredmények / elismerések
Magyar Bajnok
2003/2004
Magyar Kupa győztes
2003/2004
Szuperkupa győztes
2003/2004

edző

pályafutás
ASR-Gázgyár (játékos-edző)
2013 -
eredmények / elismerések
?
portré: Rósa Dénes
2010-ben a Fradi játékosaként© magyarfutball.hu, 2010
Apukám vágya volt, hogy a foci felé forduljak. Édesanyámnak volt egy üzlete a Vizafogó lakótelepen és az egyik törzsvendége, nagy Vasas szurkoló volt. Akkor a klubnál épp toborzót tartottak és megkérdezte apukámat, hogy levihet-e minket? Valójában a testvérem korosztályának szólt ez a válogatás, de mindketten elmentünk. "
"Hamar átkerültem a Honvédhoz, mivel Angyalföldön közölték velem, hogy belőlem soha nem lesz focista, mivel a legkisebb szellő is elfújna. Az az igazság, hogy sokkal komolyabban vettük a focit, mint az iskolát. Igaz a futballt nem vehettük félvállról, hiszen édesapánk ott állt mögöttünk, és ha lazsáltunk vagy nem koncentráltunk kellőképpen a focira, akkor csattant a pofon. Azt nem bánta, ha a matekból egyest kaptam, de ha véletlenül kihagytam egy edzést, az megbocsáthatatlan bűnnek számított.


Budapesti VSC, 1996-1999

Egy kudarc hozta meg a szerencséjét, ugyanis az Egervári Sándor által vezetett gárda épphogy lemaradt a bajnoki címről és kupagyőzelemről, ekkor jöttek képbe a fiatalok.
A rendkívül fiatal átlagéletkorú BVSC-ben 1996 nyarán, a Siófok ellen debütált az ifjabbik Rósa. Itt olyan barátokkal játszhatott együtt, mint például a Füzi-testvérek, Zováth János, Csiszár Ákos, Bükszegi Zoltán, vagy éppen Komlósi Ádám. A középső középpályás itt talált új posztra, és ezentúl a fedezetsor jobboldalán "vonatozott".

Győri ETO FC, 1999-2002

Nagyon váratlanul ért ez a megkeresés. Az utolsó évben még a BVSC színeiben, négy meccset játszottunk az MTK-val, mert oda-vissza megmérkőztünk velük a bajnokságban és a kupadöntőt is velük játszottuk. Garami József volt akkor az edző, aki később elment Győrbe. Csiszár Ákost igazolta le, akivel nagyon jó viszonyban voltunk és rajta keresztül egész véletlenül tudta meg Garami Józsi’bá, hogy nincs szerződésem. Ezek után azonnal hívott és levitt magával Győrbe. Az első fél év az nagyon nehéz volt, remélem nem bántok meg ezzel senkit, de Józsi’bá ekkor nem vezetőedző volt, hanem szakmai igazgató. Később derült ki, hogy engem saját döntés alapján igazolt le, ezt nem egyeztette le másokkal.

Az ottani mester, Reszeli Soós István a soproni fiókcsapatba "száműzte" Rósát.
Eltelt egy év, és immár Gergely Károly és Garami József keze alatt vezéregyéniség lett a zöld-fehéreknél.
Ekkor elég jól teljesítettem, de egy mérkőzésen megsérültem. Keresztszalagpótláson estem át, valamint egy porc levált és azt varrták vissza a helyére. Nagyjából úgy kilenc hónapos kihagyásom volt, ami után nagyon nehéz volt a visszarázódás abba a ritmusba, amit tőlem elvártak. Végül szépen helyrejöttem, de ez egy nehéz időszak volt a számomra.


Soproni FAC, 1998, kölcsönben

...

Budapesti VSC, 1999, kölcsönben

Évekkel ezelőtt a BVSC-ből kerültem Győrbe, de mivel kevés játéklehetőséget kaptam, ezért visszatértem a vasutasokhoz. Egy nagyon jó fél évet produkáltam, bekerültem az olimpiai válogatottba is.


Dunaferr SE, 2002/2003

Közös megegyezéssel szerződést bontottunk az ETO-val. A bátyám ekkor Dunaújvárosban futballozott és rajta keresztül kerültem képbe. Ez egy nagyon szép időszak volt az életemben, pedig nem mondhatom, hogy nagyon sikeresek lettünk volna. Én már akkor igazoltam oda, hogy megnyerték a bajnokságot és túl voltak már azon is, hogy majdnem bejutottak a BL-be. Az anyagi problémák miatt feloszlott a csapat, majd én is máshová igazoltam.


Újpest FC, 2003

Az odaigazolásom menete, hasonló volt, mint a Dunaújváros esetében, hiszen itt is a bátyámon keresztül kerültem képbe. Nem volt csapatom és három-négy hónapot töltöttem az együttesben. Majd Józsi’bá ismét megkeresett és váltottam.
A szurkolók a szavazatai alapján én lettem az év középpályása, azt gondolom ez igazi elismerés.


Ferencvárosi TC, 2003-2005

A BVSC-ből egy jobb Győrbe, onnan egy ezüstérmes Dunaferrbe, majd egy széteső Újvárosból az Újpestbe, most pedig az ország legjobb csapatában focizhatok. Úgy gondolom innen már nincs felfelé, legalábbis Magyarországon nincs.

Rósa Dénes döntött, egy olyan időszakban, amikor nem volt divat "Fradistának" lenni. A május 30-i botrány után újjáalakuló Ferencváros alapembere lett, Lothar Matthäus meghívására pedig a Válogatottban is sikerült bemutatkoznia.
Ahhoz azonban, hogy én válogatott lehessek egy óriási szerencse is kellett, és köszönettel tartozom néhány játékosnak is, akik nemes egyszerűséggel lemondták a válogatott túráját, mert a bajnokság végén inkább szabadságra akartak menni. Jó idő volt, és a nyaralás fontosabb volt számukra, mint a nemzeti tizenegy. Én életem hibáját követtem volna el, ha ezt a lehetőséget visszautasítom. Én feltétlenül el akartam menni. A túra első állomása a kínai meccs volt, de az esküvőm miatt abban maradtunk, hogy én csak az első meccsen veszek részt. A bemutatkozásom elég jól sikerült, aminek az lett a vége, hogy a Lotharék felajánlották, hogy az esküvő elnapolásával járó költségeket is állják. Azonban a nejemmel egyöntetűen úgy döntöttünk, nem rakjuk más időpontra a leszervezett menyegzőt. Azt vállaltam, hogy ha számítanak rám, akkor az esküvő után azonnal kiutazom a mérkőzésre. Ebbe a nejem is beleegyezett, így a Németországi mérkőzés volt a második válogatott meccsem. Nem volt egy rossz élmény azt mondhatom ez sem.

A Fradival nem sokon múlott a BL csoportkörbe való jutás, az UEFA Kupa csoportkörében azonban győztes góllal vígasztalódotta Hearts csapata ellen. Az időközben csatárrá avanzsált játékos 2005. júniusában meghosszabbította lejáró szerződését, majd decemberben az angol másodosztályba szerződött.

Wolverhampton Wanderers FC, 2005-2009

Fél évvel korábban egy orvosi vizsgálaton estem át a Plymouth-nál, ahol elég komolynak tűnő ajánlatot kaptam. Aztán mégsem igazoltam ki, mert hogy finoman fogalmazzak volt egy kis kavarodás. Ekkor aláírtam a Fradinál még egy évet és ebből vásárolt ki a Wolverhampton."
"Amikor a Ferencvároshoz kerültem, akkor éreztem azt, hogy jó lenne itt abbahagyni. Aztán a körülmények úgy alakultak, hogy innen is eligazoltam külföldre. Az egyesület akkor elég komoly válságban volt és mind a Fradi, mind én jól jártunk a kivásárlásommal. Én azt mondtam, csak abban az esetben megyek el, ha komoly lehetőséghez juttat az élet. Szakmailag ez teljesen indokolt volt. Az anyagiak miatt, a Fradi is olyan helyzetben volt, hogy mindenképpen szüksége volt a belőlem befolyó összegre.

A kezdeti féléves kölcsönszerződés ideje alatt tíz meccsen lépett pályára és két gólt szerzett, így végleg leigazolta őt az angol másodosztályú csapat. A csapat élén azonban vezetőváltás történt, az új szakvezető -Mick McCarthy- pedig előre leszögezte: az ő játékrendszerében nincs hely Rósa számára.
A 2007-es Cheltenham-i kitérő után két alkalommal kapott lehetőséget a Wolvesban (a Chesterfield és a Morecambe elleni Ligakupa-meccsen), s a folytatásban a tartalékcsapatban remekelt és lőtt gólokat, az első keretnél azonban nem vették számításba.

Chelthenham Town FC, 2007, kölcsönben

Önként mentem a harmadosztályú csapathoz, mert a Wolverhamptonban kevés lehetőséget kaptam - mondta Rósa Dénes. - Sokat voltam sérült, és mire felépültem, új edzõ jött, aki hozta a saját embereit, és a régiek közül csak két játékost tartott meg. A Cheltenham Town edzője egyébként személyesen hívott engem a csapathoz, mivel korábban a Farkasok pályaedzője volt. Sajnos azonban csak az első három meccsen játszottam, utána megint lesérültem, de az egy hónapos kölcsönadási időszak letelte után mindenképpen távoztam volna.


Hibernian FC, 2009

Az immáron szabadon igazolható Rósát szerette volna László Csaba, egykori ferencvárosi edzője aktuális csapatához a skót Heartshoz csábítani, ám végül a Hibernian ajánlatát fogadta el.
A Hibernian előbb kínált szerződést, s mivel játszani akartam, elfogadtam, és fél évig rendszeresen játszottam is a bajnokságban.
A féléves szerződést lejártával hazatért Magyarországra.
Edzőcsere volt a csapatnál, aki közben már kialakította a keretét, szóba került, hogy hosszabbítok, de nem egyeztünk meg. A Fraditól ekkor hívott Berki Krisztián vezérigazgató, egy keddi napon elmondtam neki a helyzetemet, csütörtökön már haza is utaztam, másnapra meg is egyeztünk.

Voltak lehetőségeim, de konkrét ajánlatom nem, s mivel több mint két hónapon keresztül nem edzettem, jobbnak láttam, ha aláírok a Ferencvároshoz. Az idő sürgetett, hiszen közeledett az őszi szezon kezdete, én meg csak egyedül edzettem, s még így is lemaradtam az alapozás első két-három hetéről a Fradinál. Pont emiatt a játékba is nehezebben lendültem bele.


Ferencvárosi TC, 2009-2012

Nagy célokkal érkezett vissza régi sikerei helyszínére egy jó bajnoki szereplés és ismételt külföldi szereplés reményével.
Én jól éreztem magamat mindig ennél az egyesületnél. Korábban volt olyan hely, ahol nyűgnek számított az edzés is, de ide mindig örömmel jövök. Minden nap egy órával, másfél órával hamarabb jövök és a Balog Zolival utolsóként távozunk. Én szeretem ezt a helyet, szeretem ezt az egyesületet, szeretem azokat az embereket, akik itt körülvesznek minket. Mindenkivel jó viszonyt ápolok, ne azt lássák az emberek, hogy mi itt csak éljük az életünket, mint a sztárok, hiszen nem is vagyunk azok. Kicsit félek, hogy milyen lesz majd játék nélkül, mert hat éves korom óta ez az életem,de vannak már focin túli terveim is.

A több ízben átalakuló keret, vezetőségváltások ellenére stabil tagja maradt az együttesnek, habár a régi erényeket már csak ritkábban sikerült meg-megmutatni. 2012 decemberében lejárt szerződését a klub nem hosszabbította meg, következő év januárjában pedig hivatalosan bejelentette visszavonulását aktív pályafutásától. 2013. márciusában, az Albert Stadion búcsúztatásával egybekötött mérkőzésen játszotta búcsúmérkőzését.

SK Altheim, 2013

...

ASR-Gázgyár, 2013, játékos-edző

...
 
 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: magyarfutball.hu
  2022.06.01, 16:16
   
 2. avatar: Skyblue
  2014.08.10, 21:44
  Rósa Dénes végül meggondolta magát, és néhány edzőmeccs után az első lejátszott bajnokink előtt (március közepén) távozott az ASR Gázgyártól!
   
 3. avatar: magyarfutball.hu
  2013.11.26, 12:36
  Rósa Dénes az ASR Gázgyár játékos-edzője lett
  A Ferencváros korábbi csapatkapitánya volt a Reggeli Start (DIGI Sport) vendége
  http://www.digisport.hu/video/17474
   
 4. avatar: magyarfutball.hu
  2013.04.07, 18:53
  2004-11-13
  A magyar futballban úgy istenigazából 2000-ben tette le a névjegyét a Rósa-család. Akkor a família idősebb fia, Henrik a Dunaferr színeiben bajnokságot nyert. Az ő árnyékában bontogatta szárnyait kisöccse, Dénes, aki idén nyáron érkezett pályafutása eddigi csúcsára. A középpályás a Ferencvárossal bajnoki címet és kupát nyert, mégsem hiszi azt, hogy immár ő az etalon a családban.
  Mint mondja: elég, ha "Henrik öccse" marad.

  Tatamitól az élvonalig

  Sosem volt megírva a "nagykönyvben", hogy a két fiúból márpedig futballistát kell nevelni. A srácokat édesapjuk még óvodás korukban dzsúdózni vitte, mondván: "hadd szokják a fiúk az esést." Miután a "fiúk" eleget estek, következhetettt a futballpálya. A lurkók előbb a Vasasban próbálkoztak, majd Dénes hamar átkerült Kispestre, és a Honvédban elérte első sikereit. Az ifjabbik Rósa a Kabát Péter nevével fémjelzett, Kolarics Ferenc által vezetett juniorcsapatban húzott le öt gyönyörű évet, majd fájó szívvel visszatért a Vasashoz, ahol Henrik már bajnokin is szerepelt.
  -Még labdaszedőként találtam rá egyetlen példaképemre - mondta Dénes. Noha Pecha László velem ellentétben védő volt, a mentalitása példaértékű volt számomra.
  Angyalföld után kisebb huzavona végén következett a BVSC, ahol egy kudarc hozta meg az ifjú játékos szerencséjét. Az Egervári Sándor által vezetett gárda épphogy lemaradt a bajnoki címről és kupagyőzelemről, és ekkor jöttek képbe a fiatalok.
  A rendkívül fiatal átlagéletkorú BVSC-ben 1996 nyarán, a Siófok ellen debültált az ifjabbik Rósa. Itt olyan barátokkal játszhatott együtt, mint például a Füzi-testvérek, Zováth János, Csiszár Ákos, Bükszegi Zoltán, vagy éppen Komlósi Ádám. A középső középpályás itt talált új posztra, és ezentúl a fedezetsor jobboldalán "vonatozott".

  Reszelinek nem kellett, a Fradinak igen

  Két év múlva innen hívta magához a Győr, az ottani mester, Reszeli Soós István azonban a soproni fiókcsapatba száműzte Rósát. Eltelt egy év, és immár Gergely Károly és Garami József keze alatt vezéregyéniség lett a zöld-fehéreknél, hogy aztán egy hosszabb sérülés - és némi testvéri ráhatás - révén Dunaújvárosban kössön ki:
  -Bevallom, Henrik sokat fűzött engem, beszélt a Dunaferr vezetőivel is, így kerültem oda.
  A két testvér hosszú évek után itt újra együtt játszhatott, csakúgy, mint 2003 tavaszán újpesten.
  És ekkor, 2003 nyarán Dénes meghozott egy kockázatos döntést, amely az idő múlásával őt igazolta.
  A mai viszonyok mellett nem "életbiztosítás" az újpestből a Fradiba igazolni, erről a zöld-fehérek kapusa, Szűcs Lajos tudna a legtöbbet mesélni...
  Rósa Dénes mégis úgy döntött, pláne egy olyan időszakban, amikor nem volt divat "fradistának" lenni.

  Kiegyenesedett az Üllői úti hullámvasút

  -A május 30-i botrány után minden bizonytalan volt a Ferencváronál.
  Nem lehetett tudni, hogy milyen játékosállománnyal, hol, nézők előtt, vagy sem játszik-e a csapat. Az átigazolási időszak utolsó napjaiban hoztam meg ezt a kockázatos döntést.
  Ezt Rósa a továbbiakban már egy percig sem bánta. Az első fordulókban a száz sebből vérző Ferencváros gólfelelőse volt, és bár ősszel nem volt biztos helye a csapatban, a bajnokság végén kihagyhatatlanná vált.
  Azótan nem "hullámzik" Rósa ferencvárosi karrierje, hanem magas szinten állandósult.
  Immár László Csaba vezetésével a zöld-fehérek épphogy lemaradtak a Bajnokok Ligájáról, az UEFA-kupában viszont - többek közt a "pici" Rósa angoloknak fejelt góljának is köszönhetően - menetel a gárda.
  Időközben "Dini" - némi "külső segítséggel" - bemutatkozott a válogatottban, sőt, két meccs között megnősülni is volt ideje.
  -A sok lemondás miatt Kína ellen jutottam szóhoz először, és szerintem nem vallottam szégyent. Szombaton feleségül vettem a menyasszonyomat, vasárnap pedig nyertünk Németországban.
  Magyar sikersztori, 2004.

  Rivalizálás nélkül

  Mit azt már említettük, Henrik és Dénes legtöbbször külön csapatban játszott. A családon belül mégis elmaradtak a zrikák:
  -Szeretjük mi egymást annyira, hogy ne bántsuk egymást, igazán komoly riválisok soha nem voltunk - mondta Dénes, aki a sikerek ellenére sem érzi úgy, hogy túlnőtte volna bátyját.
  - Régen futballberkekben én voltam a "Henrik kisöccse", és ma sem akarok több lenni. Csinálom a magam dolgát, nem hiszem, hogy attól leszek jó futballista, ha mindenáron a bátyámat akarom túlszárnyalni.
  Azért van egy dolog amit Dénes irigyel Henriktől, mégpedig a bátyja gyermekeit. Dénes is szeretne néhányat, amikor már nem a mostani távházasságban él. Míg a férj az Üllői úton rugdossa a labdát, addig az újdonsült feleség Győrben várja a kedvesét. Terveik szerint nyáron azonban változtatnak ezen az állapoton.

  Külföld, de nem mindenáron

  Magyar futballistáról lévén szó, természetesen Dénes is szeretné magát kipróbálni külföldön. Az esetleges utazást a középpályás feltételekhez kötné.
  -A legfontosabb, hogy tényleg szolgálja a fejlődésemet a külföldi szerződés. A Fradinál nyáron jár le a kontraktusom, jelenleg úgy tűnik, hogy maradok, mivel egyelőre nincs a láthatáron konkrét megkeresés.
  Rósa igazi álma a spanyol, esetleg az angol bajnokság lenne, külföldön a Barcelona az etalon. Egyelőre tehát a zöld-fehér drukkereket szeretné boldogítani Rósa, és azzal mindenki kiegyezne, az UEFA-kupa csoportmeccsei után tele lenne ajánlatokkal a játékos postaládája.

  forrás:
  ?

  via:
  http://www.rosa20.gportal.hu/gindex.php?pg=1600943&nid=377297
   
 5. avatar: magyarfutball.hu
  2013.04.07, 18:45
  2003-08-25
  A téged ismerők szerint sokkal agresszívabb és keményebb a játékod, mint pár évvel ezelőtt. Egyetértesz ezzel a véleménnyel?
  Részben igen. Ez két dolognak tudható be, egyrészt attól függ, hogy mit követelnek tőlem az edzőim, másrészt négy évvel ezelőtt volt egy súlyos sérülésem, és a felépülésem után el kellett telnie egy kis időnek, amíg visszanyertem a régi formámat.
  - Volt olyan edződ, aki azt kérte, hogy puhány legyél?
  - Nem erről van szó, de például Győrben vagy Dunaújvárosban más volt a feladatköröm, mint mondjuk itt a Fradiban. Most robotolnom, futnom, ütköznöm kell, míg korábban nem kellett ilyen kemény melót végeznem.
  - Bárkinek nekimész a pályán?
  - Nem félek senkitől, de azt hiszem ez a normális. Mivel ránézésre nem vagyok egy robosztus játékos, ezért egy-egy belépővel tudatnom kell az óriásokkal, hogy én is a pályán vagyok. Nem engedhetem meg magamnak, hogy egy 90 kilós pali belépése után elszálljak, mert még azt gondolja, hogy bármit megtehet velem. Igenis éreztetnem kell, hogy én vagyok az erősebb, mégha ez nem is igaz.
  - Ez az agresszivitás és keménység a magánéletben is megmutatkozik?
  - Most már nem. Általános iskolában azonban sokat verekedtem, tanulni nem szerettem, ígyhát maradt a bunyó, meg persze a foci, amit már akkor is komolyan vettem. Könnyű dolgom volt, mert a bátyám mindig ott állt mögöttem, ha bármi problémám volt, lerendezte az ügyet.
  - Gondolom, ekkor már mindketten fociztatok.
  - Így van, a Vasasban kezdtünk, de hamar átkerültem a Honvédhoz, mivel Angyalföldön közölték velem, hogy belőlem soha nem lesz focista, mivel a legkisebb szellő is elfújna. Az-az igazság, hogy sokkal komolyabban vettük a focit, mint az iskolát. Igaz a futballt nem vehettük félvállról, hiszen édesapánk ott állt mögöttünk, és ha lazsáltunk vagy nem koncentráltunk kellőképpen a focira, akkor csattant a pofon. Azt nem bánta, ha a matekból egyest kaptam, de ha véletlenül kihagytam egy edzést, az megbocsáthatatlan bűnnek számított.
  - Édesapáddal mai napig rendkívül szoros a viszonyod.
  - Neki köszönhetem, hogy profi labdarúgó lettem, hiszen az atyai pofonok nélkül ez nem ment volna, ha egy picit is enged a gyeplőn, valószínűleg nem lett volna belőlem első osztályú labdarúgó. Felnőttként is rengeteget segített, a mai napig ő egyengeti a pályafutásomat.
  - Bátyád, Rósa Henrik az Újpestben játszik, te a Ferencvárosban. Édesapád kinek fog szurkolni a rangadón?
  - A Rósáknak. Apunak nincs kedvenc csapata, ő mindig azért szorít, hogy nekünk jól menjen a játék. A mérk?zéseken jobbára csak minket figyel, a végén pedig elmondja a véleményét. Általában mindig kritizál, csak a rosszat veszi észre, dicsérni nem igen szokott.
  - Ki a jobb játékos Rósa Henrik vagy Rósa Dénes?
  - Most udvariasságból azt kellene mondanom, hogy a bátyám, de igazából nem tudok különbséget tenni. Henrik ugyanis egy játékosabb, irányító jellegű labdarúgó, míg én futósabb rakkolósabb focista vagyok.
  - Nyilván több alkalommal játszottatok egymás ellen. Milyenek a testvércsaták?
  - Amikor én Győrben, Henrik pedig a Dunaferrben szerepelt, többször játszottunk egymás ellen, a pályán azonban keveset találkoztunk. Persze, ha úgy hozta a sors ugyanúgy beléptem a bátyámnak is, de természetesen ez kölcsönös volt. Arra azonban mindig figyeltünk, hogy ne csússzunk egymás nyakára.
  - A két csapat szurkolói nem igazán szeretik, ha a Fradiból Újpestre vagy a Megyeri útról az Üllői útra igazolnak a játékosok. Neked milyen tapasztalataid vannak?
  - Újpesten három hónapot töltöttem és a szurkolók a szavazatai alapján én lettem az év középpályása, azt gondolom ez igazi elismerés. A Fradinál csak pár hete vagyok, de remélem sikerül magam elfogadtatnom. Ha jól fog menni a játék és rugdosom a gólokat, nem hiszem, hogy bármiféle probléma felmerülne.
  - Sokan vándormadárnak tartanak, hiszen 26 éves korod ellenére több csapatban is megfordultál.
  - Ez igaz, de azt gondolom, hogy mindig felfelé igazoltam. A BVSC-ből egy jobb Győrbe, onnan egy ezüstérmes Dunaferrbe, majd egy szétes? újvárosból az Újpestbe, most pedig az ország legjobb csapatában focizhatok. Úgy gondolom innen már nincs felfelé, legalábbis Magyarországon nincs.
  - A Fradiban egy ideig nézők nélkül kell játszanod hazai pályán. Ez mennyire lehangoló számodra?
  - Nagyon, engem ugyanis az átlagosnál is jobban doppingolnak a nézők, és szerencsére a Győr kivételével mindenütt szerettek a szurkolók.
  - Ott miért nem?
  - Évekkel ezelőtt a BVSC-ből kerültem Győrbe, de mivel kevés játéklehetőséget kaptam, ezért visszatértem a vasutasokhoz. Mivel a győriek nem kötötték ki, hogy ellenük nem léphetek pályára, így hát játszottam. Pechjükre életem egyik legjobb teljesítményével rukkoltam ki, rúgtam egy gólt, adtam egy gólpasszt, és megvertük a Győrt. Ezt követően a szurkolók nem nagyon tudták megbocsátani, hogy pályára léptem ellenük, és az én gólommal le is győztük őket.
  - Ha jól tudom Győrhöz azért egy kedvesebb emlék is köt.
  - Itt ismerkedtem meg a barátnőmmel, aki ma már a menyasszonyom. Most fejezte be a főiskolát, így az elkövetkező időben valószínűleg több időt fogunk együtt tölteni, jövőre pedig minden bizonnyal bekötik ezt a kopasz fejemet.
  - Ha már szóba hoztad a fejedet. Mióta viselsz ilyen praktikus frizurát?
  - Nem önszántamból vagyok kopasz. Már 19 évesen hullani kezdett a hajam, 20 éves koromra pedig kihullott. Azóta nem kell fésülködnöm, igaz ezt megelőzően is rövid hajat viseltem, azt gondoltam, hogy így megerősödnek a hajhagymáim, és még 50 évesen dús hajkoronám lesz. Ebben alaposan tévedtem. Kevesen tudják, hogy tinédzserként egy nagyon rövid ideig hosszú hajat viseltem, de elég idétlenül néztem ki, ezért hamar levágattam.
  - A hajad valószínűleg már nem fog kinőni, de mi az, amire reális esélyed lehet?
  - Három dolgot szeretnék: bajnokságot nyerni a Fradival, bekerülni a válogatottba, és tovább tanulni. Az igazat megvallva az utóbbit inkább édesapám erőlteti. Henrik ugyanis elvégezte a Pénzügyi is és Számviteli Főiskolát, jelenleg pedig a Pázmány Péter Katolikus Egyetem jogi karára jár. Most, hogy a fociban elértünk valamit, apu szeretné, ha tanulnánk is.
  - Melyik teljesülhet legkönnyebben a három közül?
  - Tornyi Barnabásnál szerepeltem az olimpiai válogatottban, ezért reméltem, hogy a nagyok közé is bekerülhetek, de erre most nem látok esélyt. Tanulni nem nagyon szeretnék, mivel nem tudok sokáig egy helyben ülni, így nem marad más, mint a bajnoki cím a Fradival. Ez szintén nem lesz könnyű, de csakazértis megmutatjuk mindenkinek, hogy a Fradival nem lehet elbánni.

  forrás:
  ?

  via:
  http://www.rosa20.gportal.hu/gindex.php?pg=1600943&nid=353505
   
 6. avatar: magyarfutball.hu
  2013.01.29, 20:16
  Tiszteletem az uraknak sopronból!
  Egy kis helyreigazítást ha kérhetnék. Dini nem a Soproni VSE-ben hanem a már megszűnt SFAC (Soproni Football és Atlétikai Club)- ban játszott. Csapattársak voltunk. Ezúton is kívánok sok sikert neki a civil életben!HAJRÁ FRADI!!!

  forrás:
  matula77 - http://ulloi129.wordpress.com/2013/01/29/dini-befejezi/
   
 7. avatar: magyarfutball.hu
  2013.01.29, 20:14 (szerk.: 2022.06.01, 16:16)
  Csak itt olvastam anno a hsz-ek között, az alapján pénzt tolt a csapatba pár éve, amikor eléggé kellett. Ha ez így van, akkor egy kicsit átértékelõdik a visszatérés utáni szerepe.

  Mikor nem volt fizetés adott a társainak a megtakarításaiból, illetve a vállalkozásával is támogatta a csapatot…Ezekről ha jól emlékszem Prukner nyilatkozik A Fradi mestere voltam című könyvben.Rohadtul nem érdemli meg, hogy bárki is gyalázza.

  Amióta hazajött külföldről nem volt az igazi, a legjobb megmozdulása diósgyőrben volt a meccs után!
  De azért a 2004-es menetelésünkben oroszlánrészt vállalt!
  Sok sikert Dini! MÁ’ BOCSÁNAT! smiley

  Dinikém, köszi mindent, én bírtalak. Egyszer mindenkinek és mindennek vége van, de Te meg fogod állni a helyed a civil életben is. Egyszer összefutottunk a w.endben, poénkodtunk, jó fej voltál. Azóta is több Fradi meccsen láttam és remélem erről a jó szokásáról nem mond le!!! Hajrá Fradi és Köszi Dini!!! Akinek meg nem tetszik amit írtam az sz-ja le a muterját… smiley

  forrás:
  http://ulloi129.wordpress.com/2013/01/29/dini-befejezi/