magyarfutball.hu

Luxemburg - Magyarország 0 : 3 20:15

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
videók
mérkőzés értékelése
Világbajnokság 1994, selejtező
667. hivatalos válogatott mérkőzés
helyszín : Luxembourg, Stade Municipal
játékvezető : Loizou Loizos (Ciprus)
nézőszámok:
  1. MTI: 3.026
  2. rsssf.com: 3.050
  3. nso.hu: 4.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2017.11.01, 20:47
    kép
    Nemzeti Sport, 1992. szeptember 10.
     
  2. avatar: magyarfutball.hu
    2017.10.09, 17:11 (szerk.: 2017.10.09, 17:13)
    Budapest 1992. szeptember 3. csütörtök (MTI) - Szeptember 9-én, szerdán játssza a magyar labdarugó válogatott második világbajnoki selejtező mérkőzését idegenben Luxemburg ellen. Jenei Imre szövetségi kapitány kihirdette egyelőre 19 fős keretét, amely az elutazásig két játékossal csökken.

    Az előzeteshez képest annyi változás történt, hogy a szerdai fordulóban piros lapot kapott Lipcsei és Márton nem utaznak Tatára. Lipcsei helyettesitésére Balog Tibort (MTK) hivta meg a kapitány. Kisebb sérüléssel bajlódik Cseh, az ő biztonsági tartaléka az újpesti Szlezák lesz. A ferencvárosi Nagy Zsolt Megyeri úton szerzett sérülése nem bizonyult komolynak, igy együtt készül a többiekkel. A keretben hét ,,légiós,, szerepel, az Ukrajna elleni csapatból viszont ezúttal hiányzik Véber és Fischer. Az itthon készülők hétfőn 10.30 órakor a Ferihegy II-ről indulnak Luxembourgba, ahol csatlakoznak hozzájuk a külföldön játszók.

    A keret tagjai: Petry (Gent), Balogh T. (FTC), (kapusok), Simon (FTC), Telek (FTC), Limperger (Bruges), Disztl L. (FC Burgos), Lőrincz (Molenbeek), Nagy T. (Vác), Szlezák (UTE), Cseh (BVSC-Novép), Bognár Gy. (BVSC-Novép), Pisont (Kispest-Honvéd), Sallói (Videoton-Waltham), Détári (Ancona), Kiprich (Feyenord), Kovács K. (Valenciannes), Balog T. (MTK), Nagy Zs. (FTC), Kámán (Siófok).

    A szövetségi kapitány arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a csütörtöki helyzethez képest kedvező változás nem történt, sőt:

    - A Márton helyén számításba vett újpesti Szlezákról is kiderült, hogy sérült, így nem is jött velünk Tatára. Helyettük így a ferencvárosi Keller kapott utólag meghívást. Egy másik zöld-fehér játékos, Nagy Zsolt régebbi sérülése, úgy tűnik, ismét kiújult, és még mindig nem dőlt el a már eleve félig harcképtelenül érkezett Cseh sorsa sem. Ami az idegenlégiósokat illeti, ők a hétvégi fordulóikat követően hétfőn egyenesen Luxemburgba jönnek. Miután állandó kapcsolatban vagyunk velük, egy esetleges sérültet itthonról tudunk pótolni.

    Budapest, 1992. szeptember 5. szombat (MTI) - A Luxemburg elleni vb-selejtező előtt egyre több a gondja Jenei Imre szövetségi kapitánynak, mivel fogyatkozik az általa elgondolt labdarugó keret.

    A biztonsági tartalékként behívott Szlezák sérülése miatt meg sem érkezett Tatára, Csehről pedig végképp le kellett mondania a kapitánynak, igy ő sem utazik Luxemburgba. Jenei Imre az MTI-nek elmondta, hogy Pisontnak kifordult a bokája, de egyéni edzésterv alapján gyakorolt. A ,,nagy,, kérdőjel Nagy Zsolt, akinek csak nem akar összejönni a válogatottbeli bemutatkozás, a kapitány még reménykedik, hátha javul az állapota.

    Az idegenlégiósok szombat és vasárnap bajnoki mérkőzéseket játszanak, az ő egészségi állapotukról vasárnap este tájékozódik Jenei Imre. Csak remélni lehet, hogy pótbehivásokra már nem lesz szükség.
     
  3. avatar: fgymat
    2013.05.09, 20:54 (szerk.: 2017.10.09, 17:04)
    Limperger rendben, vállalta - a második selejtező 1994-ért

    Szabó Sándor, az MTI kiküldött munkatársa jelenti: Luxembourg, 1992. szeptember 9. szerda (MTI) - Szerda este a luxembourgi Stade Municipalban került sor a labdarugó világbajnoki selejtezők ötödik európai csoportjában a harmadik összecsapásra. Magyarország másodszor volt érdekelt ebben a kvalifikációs sorozatban, míg a vendéglátó Luxemburg most tette le névjegyét, először játszott az 1994-ben, az Egyesült Államokban sorra kerülő döntőbe jutásért.

    A magyar válogatott tagjai 75 percel a kezdés előtt jöttek ki ,,ismerkedni,, a gyepre, amely bársonyos, nagyszerű talaj. A délelőtt során Jenei Imre szövetségi kapitány gyakorta kérdezgette Limperger Zsoltot, képes-e vállalni a fellépést? Erre azért volt szükség, mert a spanyolországi légiós térdével kis gondok adódtak. A Burgos játékosa a kérdésekre rendre igennel felelt, így a két válogatott a ciprusi Loizou játékvezetésével a következő összeállításban kezdett:

    A ,,ráhangoló,, időszakban egyértelműen a magyar legénység birtokolta többet a labdát. A bal oldalon Détári szervezett kifogástalanul, ügyesen osztogatott, a másik oldalon pedig Pisont a szélen lódult meg, magas beadásokkal kisérletezett - eredménytelenül. Ez később kedvét szegte, s alaposan rontott az összjátékon. Balog fejese volt az első magyar támadószándéku fejlemény, de alaposan elnézte a célpontot. A nyitó negyedóra végén kétszer is ,,botlott,, a vendégvédelem, de a hazaiak tanácstalanul keresték azt a megoldást, ami jó befejezés lett volna. A Jenei-gárda feltünően ,,baloldalas,, volt, mindenki Détárit kereste, Pisont viszont nem volt sehol. A 16. percben azután Détári megunta a tétlenkedést, 20 méterről a jobb alsó sarokba bombázott - van Rijswijck alaposan elnézte a labdát, köszönet neki (0:1).

    A 21. percben Girres csusztatott fejesénél ért először labdához Petry Zsolt. Szép csöndben folydogáltak a percek, a luxemburgiak nem nagyon jöttek át a középpályán. Lett volna lehetőség az előny növelésére, de Pisont továbbra sem talált magára, s az első félidőben megdöbbentően gyámoltalan Kovács mellé a percek multával szép fokozatosan hozzászürkült Kiprich is. Még szerencse, hogy Détári tartotta a lelket a csapatban. A 36. percben Saibene szabadrugása zugott el a jobb felső sarok mellett, majd öt perc mulva Wolf kicsit gyanusan szerelte az ötös vonalán Détárit, a ciprusi bíró azonban nem látott okot a közbeavatkozásra. A 44. percben Petry Zsoltnak szerencséje volt, mert a hatalmas termetű, lomha mozgásu Malget bombája centiméterekkel elkerülte a magyar kapu bal oldalát.

    A szünet után egyre jobban látszott a hazaiakon, hogy a pihenő sem sokat javított erőnléti állapotukon, ugy festett, nem bírják a tempót. Az 50. percben Détári önzetlenül játszotta meg Kovácsot, aki első normális labdaérintéséből gólt is szerzett. Mégpedig szépet, csalafintát, mert a kiinduló luxemburgi hálóőr mellett és fölött, a kapu közepe táján a léc alá emelt (0:2). Pár másodperccel később Limperger tökéletesen egyedül állt van Rijswijckkel szemben, a hétméteres fejest azonban a kapus valahogyan kihalászta.

    Ezután a magyar válogatott - tagadhatatlanul sínen volt már - ügyesen ,,fagyasztott,,, pontosan annyit adott ki magából, amennyi az előny tartásához elégséges volt. A 76. percben persze akadt ok riadalomra, egy bal oldali támadásszövés végén valamelyik magyar védőn megcsuszott a labda, Petry Zsolt ennek köszönhette, hogy nem kellett maga mögé nyulnia a hálóba. Rá két percre Kiprich lódult meg a jobb oldalon, talán ő is rálőhette volna a labdát, ám önzetlenül Kovács elé továbbított. A franciaországi légiós először lezserül a kapusba vágta a labdát, majd rárontott, s erőszakos fellépésének eredményeként valahogy a gólvonal mögé került a bőrgolyó (0:3). A luxemburgiak tiltakoztak, sárga lapot kaptak szép sorjában, a közönség fütyült, de ez sem segített. A hajrában a vendégválogatott magabiztosan tartotta a háromgólos különbséget.

    Paul Philipp, a luxemburgi válogatott szövetségi kapitánya a szerdai lapokban azt igérte: végre olyan futballmérkőzést láthatnak az érdeklődők, amelyen a ,,roggyant,, magyarok ellen gond nélkül támadhat csapata. A látottak alapján a nagyhercegség gárdája azonban csak akkor akciózhatott a 90 perc során, amikor a magyar védelem hibái azt megengedték. A hátsó magyar alakzatok azonban szerencsére ritkán kínálták fel ezt a lehetőséget.

    Különösebb megerőltetés nélkül gyűjtötte be első két pontját Jenei Imre szövetségi kapitány csapata, amely ugyan a mérkőzés nagy részében gyakorlatilag támadópáros nélkül játszott, Kovács és Kiprich bő egy órán keresztül jószerével a labda közelében sem volt, ám gyengélkedésüket feledtette Détári. Végig a 90 perc alatt felszabadult játékkal tartotta össze az együttest, ugy irányított, ahogyan fénykorában. Nyerő ember - ez Détári minősítése szerda este.

    Nagyszerű vezéregyéniség, aki legszebb napjaira emlékeztető módon játszott, beérett, mint a jó bor. Détári mellett Lőrincz szintén feltétlenül dicsérhető, s persze Kovácsnak is meg kell bocsátani, mert rugott két gólt. A többiek is megtették a magukét, az igazi feladatok azonban csak most következnek. Kötelező győzelmet aratott a legénység, gólkülönbségén is javított. Józan optimizmussal kell folytatni az utat, ami persze roppant rögös.


    Luxemburg - Magyarország 0:3 (0:1)
    Luxembourg, Stade Municipal, 3026 fizető néző, V: Loizou (ciprusi)
    gólszerzők: Kovács (50., 77.), Détári (16.)
    sárga lapok: Bossi (42.), Saibene (47.), Hellers (77.), Malget (78.), illetve Lőrincz (17.), Pisont (65.)
    cserék: Saibene helyett Holtz (56.), Malget helyett Thill (78.), illetve Limperger helyett Telek (66.), Pisont helyett Bognár Gy. (80.)

    Vb-selejtező, európai 5. csoport:

    1. Magyarország 2 1 - 1 4:2 2 pont
    2. Görögország 1 1 - - 1:0 2
    3. Izland 2 1 - 1 2:2 2
    4. Luxemburg 1 - - 1 0:3 0

    (Oroszország és Jugoszlávia még nem játszott.)

    Vélemények:

    Paul Philipp: - Minősíthetetlen volt a játékvezetés ...

    Joel Wolf, a luxemburgi szövetség főtitkára: - Paul Philipp nehezményezte a harmadik magyar gól megszületésének körülményeit. Azóta megnéztem a videón, Kovács nem szabálytalankodott kapusunkal szemben.

    Jenei Imre: - Győznünk kellett jövőnk érdekében, megtettük. A folytatásban többre lesz szükség

    Dr. Laczkó Mihály, az MLSZ elnöke: - A három gól nem fejezte ki hűen a két csapat közötti különbséget.

    forrás:
    MTI
     
  4. avatar: magyarfutball.hu
    2009.03.18, 23:37 (szerk.: 2017.10.09, 16:47)
     
  5. avatar: magyarfutball.hu
    2009.03.11, 18:14 (szerk.: 2017.10.09, 16:45)
     
  6. avatar: magyarfutball.hu
    2008.11.30, 19:31 (szerk.: 2017.10.09, 16:45)
    Luxemburgot eddig hat alkalommal sikerült legyőznünk. Ennyi alkalommal találkoztunk ugyanis összesen. A gólkülönbség 37-9! Ráadásul a luxemburgiak hét éve nem tudtak nyerni (azóta ugyanaz a kapitány vezette Őket). Mindezek ellenére csak nagyon óvatos bizakodással nézhettek a szurkolók a mérkőzés elé. Látták ugyanis a válogatott előző találkozóit.

    Végre nem okozott gondot a győzelem megszerzése. A hazai csapat nem volt komoly ellenfél. A félidőben már vezettünk és a második játékrészben könnyedén, felszabadultan játszadozva is nyerni tudtunk.

    A győzelem értékét nem az ellenfél színvonala, hanem a világbajnoki selejtezőn idegenben szerzett pontok adták.

    forrás:
    mafoci