magyarfutball.hu

Magyarország - Oroszország 1 : 3 19:00

   
   
 • Magyarország - Oroszország 1993.09.08.
Tölts fel te is saját képeket! »
videók
mérkőzés értékelése
Világbajnokság 1994, selejtező
679. hivatalos válogatott mérkőzés
játékvezető : Constantin Gheorghe (Románia)
nézőszámok:
 1. MTI: 5.000
 2. Dunántúli Napló: 6.000
 3. nso.hu: 10.000
 4. rusteam.permian.ru: 15.000
 1. 0 - 1 14' Pyatnitskiy Andrey
  19' Nikiforov Yuriy (öngól) 1 - 1
  34' Bordás Csaba sárga lap
  sárga lap 37' Nikiforov Yuriy
  sárga lap 39' Shalimov Igor
  1 - 2 54' Kiryakov Sergey
  62' Kuttor Attila sárga lap
  sárga lap 62' Kanchelskis Andrey
  64' Puglits Gábor sárga lap
  sárga lap 67' Kolyvanov Igor
  1 - 3 90' Borodyuk Aleksandr
Ott voltak:
 1. Barakov
 2. huták
 3. Showma

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: fgymat
  2022.05.16, 06:56
  Kegyetlen, mit kegyetlen, brutális tud lenni az élet. Edzőmeccsre készült a válogatott, a játékosok a pályán melegítettek. Zsiborás Gábor vetődött, csúszott a füvön, s nagyokat védett. Aztán néhány perccel a találkozó megkezdése előtt az öltöző felé indult. Az épület szinte üres volt, csak Szeiler József, a Ferencváros kapusa állt bent. Zsiga felnézett a jóbarátra, majd a falba kapaszkodott, s elájult. Szeiler ugrott, s felnyalábolta a kapust. A kiáltásra segítség érkezett, majd féltő kezek óvatosan a gyúrópadra fektették az eszméletlen kapust. Zsiborás rosszul lett - mondták Szilágyi doktornak, a válogatott orvosának, aki akkor már a kispadon ült, s várta a kezdést. A doki lélekszakadva rohant az öltözőbe, ahol megdöbbenve mondta: Zsigának nincs pulzusa,
  megállt a szívverése. Levágták a kapusról a mezt, majd szívmasszázst adtak neki. Egyszer, kétszer, háromszor. Szólongatták mindhiába. Zsiga meg sem mozdult. Aztán lassan visszatért a pulzus, ám a kapus mit sem tudott a körülötte lévő világról. Azonnal mentőt hívtak, ami csak lassan, nagyon lassan érkezett. Eközben Zsiborás Gábor édesapja simogatta a magatehetetlenül fekvő fia fejét, s azt hajtogatta: „Biztos rosszat evett a gyerek, biztos elrontotta a gyomrát.” Zsiborás még akkor is eszméletlen volt, amikor a hordágyra fektették. A mentőben azonnal infúziót adtak neki. A fiatal orvosnő nem nyilatkozott. Zsigát a Szobi Utcai Mentőkórházba, az intenzív osztályra szállították. Néhány perccel később telefonon érdeklődtünk, s próbáltuk megtudni, mi az első orvosi
  diagnózis. A válasz hallatán talán csak Szilágyi doktor nem döbbent meg... Zsiborás Gábor eszméletvesztését orvosi nyelven agyi történés okozta, amiért azonnali CT- vizsgálatot rendeltek el nála. A kapus egyik oldala megbénult. Történt mindez a
  Ferencváros-pályán, ott, ahol egyszer Zsiborás Gabi elkezdett futballozni... Reméljük, az a Zsiborás, aki már annyi súlyos sérülés, betegség után állt talpra, rövid időn belül most is diadalmaskodik, bizonyítva fantasztikus küzdeni tudását. (sinkovics)

  A Válogatott Budafok elleni meccs előtt lett rosszul Zsiborás Gábor
  Nemzeti Sport, 1993.09.02
   
 2. avatar: magyarfutball.hu
  2017.03.27, 19:39
  Pavel Szadirin, az orosz labdarúgó válogatott szövetségi kapitánya kedden kihirdette 19 tagú keretét, amely a magyarok elleni, jövő szerdai vb-selejtezőre a Moszkvához közeli Novogorszk városában készül.

  A keret:

  kapusok:
  Sztanyiszlav Csercseszov (Dynamo Dresden), Dmitrij Harin (Chelsea), Szergej Ovcsinnyikov (Lokomotiv Moszkva)

  mezőnyjátékosok:
  Szergej Gorlukovics (Bayer Uerdingen), Dmitrij Galjamin (Espanol), Vaszilij Kulkov (Benfica), Andrej Ivanov (Szpartak Moszkva), Viktor Onopko (Szpartak Moszkva), Jurij Nyikiforov (Szpartak Moszkva) - hátvédek

  Andrej Kancselszkisz (Manchester United), Valerij Karpin (Szpartak Moszkva), Igor Salimov (Internazionale), Andrej Pjatnyickij (Szpartak Moszkva) - középpályások

  Igor Dobrovolszkij (Dinamo Moszkva), Alekszandr Borodjuk (Schalke 04), Igor Kolivanov (Foggia), Szergej Kirjakov (Karlsruhe), Szergej Juran (Benfica), Oleg Szalenko (Logrones) - csatárok

  Moszkva, 1993. augusztus 31. kedd (ITAR-TASZSZ)
   
 3. avatar: magyarfutball.hu
  2017.03.27, 19:36 (szerk.: 2017.03.27, 20:18)
  A szerda esti igéretből csütörtök délelőttre lett valóság: az MTI Sportszerkesztőségébe az MLSZ-ből akkor érkezett meg azoknak a játékosoknak a névsora, akiket Verebes József szövetségi kapitány a válogatottban figyelembe kiván venni.

  A szeptember 8-iki budapesti magyar - orosz vb-selejtező előtt husz játékosból álló keret kezdi meg a közös készülést, mégpedig ugy, hogy a jövő héten - hétfőn, kedden és szerdán - Budapesten, a BKV Előre pályáján gyakorolnak a jelöltek. Az MLSZ a Népstadion toronyépületénél várja augusztus 30-án, hétfőn 9.30 órára a következő futballistákat:

  Végh Zoltán (Rába ETO FC), Zsiborás Gábor (MTK), Puglits Gábor, Répási László (mindkettő Vác FC-Samsung), Pintér Attila, Bordás Csaba, Klausz László (mind Rába ETO FC), Csábi József, Hamar István, Illés Béla, Halmai Gábor (mind Kispest-Honvéd FC), Albert Flórián, Détári Lajos, Lipcsei Péter, Kovács József (mind Ferencváros), Vancsa Miklós, Komódi László, Horváth Csaba (mind MTK). - Pisont István (Kispest-Honvéd FC) is jelölt volt, de szerdán a lábát törte és gipszbe tették, egy ideig nem lehet rá számitani.

  A 18 játékoshoz csatlakozik még kettő, személyükről a hétvégi NB I-es forduló után dönt Verebes József. Akik közül a 19. és a 20. ember kikerülhet, illetve akik a sérülés miatt a kiesők helyére lépve még a keret tagjai lehetnek, a következők:

  Czéh László, Takács Lajos (Videoton-Waltham), Árgyelán János, Mracskó Mihály (Békéscsaba), Nyilas Elek, Kriska Gábor (Vác FC-Samsung), Jagodics Zoltán, Kenesei Zoltán (Haladás VSE), Csertői Aurél, Rugovics Vendel (Rába ETO FC), Sallói István, Orosz Ferenc (Kispest-Honvéd FC), Hámori Ferenc, Szabó Tibor (MTK), Kocsis István (PMSC-Fordan).

  Telek András a soron következő válogatott mérkőzésen sárga lapjai miatt nem játszhat, ezért most nem jöhet számitásba. A szövetségi kapitány külföldön szereplő magyar labdarugót egyelőre nem hivott meg, de a későbbiekben számit mindenekelőtt Urbán Flóriánra (Waregem), Balog Tiborra (Molenbeek), Lőrincz Emilre (Charleroi) és Eszenyi Dénesre (FC Mechelen).

  Budapest, 1993. augusztus 26. csütörtök (MTI)

  Jövő szerdán az Üllői úton 19 órakor vívja 7. világbajnoki selejtező mérkőzését a magyar labdarugó válogatott azzal az Oroszországgal, amely már biztosította helyét a jövő évi, az Egyesült Államokban sorra kerülő 24-es fináléban.

  Előtte egy nappal, kedden 16.30 órától Százhalombattán mérkőzik a két ország utánpótlás válogatottja Európa-bajnoki selejtezőn. Az A-válogatott keret tagjai hétfőn délelőtt találkoztak az MLSZ-ben, majd Verebes József szövetségi kapitány azon nyomban edzést is vezényelt. Arról hiányzott Détári, aki családi ügyeit intézi,Hamar (katonai behívója miatt), és Pintér, aki szombaton este Kispesten bajnoki mérkőzésen sérülést szenvedett. A Rába ETO FC söprögetője térdén 8 cm hosszú bőrszakadást szenvedett, az öltéseket még viseli, várhatóan a hétvégén távolítják el azokat.

  Budapest, 1993. augusztus 30. hétfő (MTI)

  A szombati bajnoki forduló után a Hotel Stadionban ,,randevúzott,, a szerdai, Oroszország elleni vb-selejtezőre készülő magyar labdarúgó keret. Amint Fülöp Ferenc, a válogatott technikai vezetője az MTI-nek elmondta, Verebes József szövetségi kapitány a már korábban kijelölt 18 játékos mellé meghívta a ferencvárosi Gregor Józsefet is, aki három góllal vette ki részét a Vasas elleni gólzáporos győzelemből.

  A keret valamennyi tagja egyébként megjelent a találkozón, komolyabb sérült nincsen. Vasárnap délelőtt úszás és gyúrás szerepelt a programban, délután pedig a BKV Előre pályáján edzettek a labdarúgók. Hétfőn este a csapat a szerdai találkozó helyszínén és időpontjában, az Üllői úton, 19 órakor tartja foglalkozását.

  Budapest, 1993. szeptember 5. vasárnap (MTI)
   
 4. avatar: fgymat
  2013.05.12, 15:09 (szerk.: 2017.03.27, 18:47)
  A hetedik vb-selejtező, tét nélkül - Verebes kapitány merész, az új futballkorszaknak négy újonccal vágott neki

  Budapest, 1993. szeptember 8. szerda (MTI) - Meleg, de erősen esőre hajló időben került sor szerda este az Üllői úton minden idők negyedik magyar - orosz válogatott futballtalálkozójára. Az ezen a találkozón érdekelt két legénység nevében világbajnoki selejtezőt vívott (mindkettő a hetediket az európai 5. csoportban), ám a mérkőzés tétje iránt senki sem kérdezősködött. Az ugyanis nem volt.

  A házigazda magyarok jószerével végig csak matematikai esélyeik után futottak ebben a kvalifikációs sorozatban, hiszen 1992 júniusában, a Népstadionban megrendítő csapásban volt részük az Izland elleni 1:2-es vereséggel. Oroszország? Éppen a magyarok elleni áprilisi moszkvai 90 perc segítette őket 3:0-ás akkori diadalukkal ahhoz, hogy tagjai legyenek a jövő évi, Egyesült Államokban sorra kerülő 24-es vb-finálénak.

  Hogy azért volt miért futballozni, arról Verebes József tehet. A Rába ETO FC edzője, a válogatott szövetségi kapitányi munkakörét ,,félállásban,, betöltő edző már a jövő évi Európa-bajnoki selejtezőkre felállítandó ütőképes ,,kommandó,, kialakítása első lépcsőjének nevezte ezt az összecsapást. És az út első mérföldkövét csakis hazai játékosokkal kívánta lerakatni. Verebes világéletében merész ember volt, vállalva a kockázatot; ezúttal is hű maradt önmagához, amennyiben négy újoncot avatott Puglits, Kuttor, Csertői és Klausz személyében. Érdekesség, Détári a maga 55 válogatottságával egymaga csaknem annyi alkalommal viselte a válogatott címeres mezét, mint együttvéve többi 15 társa (ők összesen 60-szor), akiket a hivatalos mérkőzés jegyzőkönyvbe bediktált Verebes.

  Ebben a jegyzőkönyvben Csábi, Illés és Gregor már nem szerepelt, őket kedden este kiköltöztette a Hotel Stadionból Verebes. Maga a kapitány nem újonc, 1987-ben négy csata erejéig dirigált már, majd lemondott. Több mint hat év elteltével tehát újfent a Mágus kezében volt a varázsbot. Hogy a magyar legénység milyen hangulatban készülődött, arról a magyar újságíróknak fogalmuk sem lehetett, hiszen furcsa módon az MLSZ illetékesei hermetikusan elzárták Détáriékat a tudósítóktól. Még szerencse, hogy a két összeállítást azért időben kézbe adta Vándor Kálmán, a szövetség sajtófőnöke...

  Mintegy 5000 néző előtt a román Constantin játékvezetésével a következő összetételben kezdtek a csapatok:

  Magyarország:
  Végh Zoltán - Bánfi János - Puglits Gábor, Kuttor Attila - Bordás Csaba, Albert Flórián, Détári Lajos, Lipcsei Péter, Vincze István - Csertői Aurél, Klausz László

  Oroszország:
  Dmitrij Harin - Jurij Nyikiforov - Szergej Gorlukovics, Andrej Ivanov - Andrej Kancselszkisz, Andrej Pjatnyickij, Igor Salimov, Viktor Onopko, Igor Kolivanov - Szergej Juran, Szergej Kirjakov

  Még a játékvezetői sípszó elhangzása előtt egyperces gyászszünetet tartottak a kedden elhunyt válogatott társ, Zsiborás Gábor emlékére. ,,Zsiborás Gabi, Zsiborás Gabi ,, - hangzott a kórus, sokan még gyertyát is gyújtottak.

  A magyarok lelkesen kezdtek, de próbálkozásaik eleinte nem jártak eredménnyel.
  A 7. percben Kancselszkisz szabadrugása üresen találta Onopkót, ő azonban nem tudta levenni a labdát. Rögtön utána sakk-matt helyzetbe került a magyar védelem, Pjatnyickij egyedül húzhatott kapura, Végh nagy bravúrral szögletre mentett. A másik oldalon Vincze hozta helyzetbe Klauszt, aki az ötösnél elesett, így odalett az ígéretes lehetőség. Aztán Kirjakov lódult meg a bal szélen, faképnél hagyta Puglitsot, a középreadást szerencsére elvétette, bár társai közül ketten is kísérték a támadást.
  A 15. percben ismét a bal oldalon futott az oroszok akciója: Kirjakov most pontosan passzolt, Pjatnyickij érkezett, s 17 m-ről kilőtte a bal alsó sarkot (0:1). Valamivel később Salimov növelhette volna csapata előnyét, a 16-oson belülről csúnyán kapu fölé durrantott, pedig ebben a támadásban is több volt. A másik kapu előtt Lipcsei távoli lövése váltott ki elismerést, aztán Csertői lapos labdája tréfálta meg Harint, a hálóőr csak a kapufa segítségével tudott szögletre tisztázni. A beívelést - mindez a 21. percben történt - Détári végezte el, Klausz jól emelkedett, a fejese nem volt pontos, Nyikiforov azonban segített, felszabadítás helyett saját kapujának bal felső sarkába vágta a labdát (1:1). Lendületben maradtak a hazaiak, egy ízben Détári átadásáról éppen csak lekésett a kiugró Albert. Détárit és társait mindenképpen dicséret illeti, hiszen szokatlan elszántsággal küzdöttek, szinte nem ismertek elveszett labdát.
  A 29. percben nagy lehetőséget puskáztak el a magyarok, akik 11-eshez jutottak, miután Ivanov a büntetőterületen belül buktatta a cselezgető Détárit. A pontrugást a sértett végezte el, de labdája a kapufán csattant, onnan pedig kifelé pattant. Utána újból Détári foglalkoztatta a vendégek kapusát, akinek nem okozott különösebb gondot a távoli szabadrugás ártalmatlanná tétele, majd Klausz fejese tévesztett célt. Közben eleredt az eső, de szerencsére hamar el is állt.
  A 36. percben Bordás sárgalapos figyelmeztetésben részesült, mert szabálytalankodott Jurannal szemben. Aztán nem sokkal később a játékvezető zsebéből újból előkerült a sárga lap, ezt Nyikiforov kapta Lipcsei felvágásáért.
  A 40. percben ugyanilyen figyelmeztetésben részesült Salimov, aki Csertőit terítette le. Ezekben a percekben a magyarok irányították a játékot, s ettől meg is jött a szurkolók hangja. Újabb két perc
  elteltével vezetést szerezhettek volna az oroszok: Salimov ,,forintos,, labdát tett Onopko elé, ő azonban ahelyett, hogy besétált volna vele a hálóig, továbbadta a lesen álló Jurannak, aki hiába lőtte be, érvénytelen volt a találat. Az utolsó percekre kicsit paprikás lett a hangulat, a nézők is nehezen uralkodtak érzelmeiken, apróbb tárgyakat be is dobáltak a játéktérre, majd a legvégén Kuttor kapott sárga lapot, mert leterítette Jurant.

  A félidőben:
  Magyarország - Oroszország 1:1
  Üllői út, 5000 néző, V: Constantin (román)
  gólszerzők: Nyikiforov (21. p. - öngól), illetve Pjatnyickij (15.)

  A szünetben folytatódott a megemlékezés, ismét gyertyák gyúltak Zsiborás Gábor emlékére.

  Az 50. percben Nyikiforov nagy bombáját tornászta ki Végh, Juran közelről ugyan kapuba küldte a kipattanó labdát, de mégsem változott az eredmény, mert a román játékvezető lest ítélt. Három perccel később már nem volt kegyelem: Kirjakov lépett ki egy jó labdával, s 12 m-ről higgadtan bevette a jobb sarkot (1:2). Utána Salimov szórakozott el egy nagy ziccert, majd a sérült, lábát fájlaló Juran kért cserét, helyét az 56. percben Alekszandr Borodjuk foglalta el. Újabb sárgalapos figyelmeztetések következtek: a 61. percben Kancselszkisz, két perccel később Puglits iratkozott fel a listára, előbbi Lipcseit, utóbbi Kirjakovot vágta fel. A 64. percben cseréltek a magyarok, Albert helyén egy újabb újonc, Kovács József folytatta. A játékvezető gyakran húzta elő a sárgát, Kolivanovot például azért figyelmeztette, mert sípszó után elrugta a labdát. A 69. percben már a hatodik hazai újonc lépett pályára, Halmai Gábor, ő Lipcseit váltotta fel. Két perc múlva az oroszok is kimerítették második cserelehetőségüket, Pjatnyickij ment le, helyére Igor Dobrovolszkij állt be. Nagyot esett a színvonal, a magyarok fáradni látszottak, a vendégek pedig láthatóan visszavettek a tempóból. Nem sokkal pályára lépése után Dobrovolszkij előtt nyílt nagy lehetőség, de továbbítás helyett cselezgetett, elpuskázta a kínálkozó ziccert. A másik oldalon Détári hatalmas erejű szabadrugása foglalkoztatta
  Harint, a kipattanó labdát Kovács próbálta a hálóba juttatni, de a vendégek kapusa ismét a helyén volt. Vinczének is akadt egy távoli lövése, Harin azonban újból könnyen hárított. Aztán Dobrovolszkij beívelése elkerülte a magyar védőket, még szerencse, hogy a két társ, Kirjakov és Borodjuk is kellően meglepődött. Sokszor úgy tűnt, az oroszok nem is erőltetik magukat, csak annyit adnak ki magukból, amennyi a győzelemhez feltétlenül kell. A hajrában Dobrovolszkij még megkegyelmezett, nem így Borodjuk, aki közvetlenül a találkozó végét jelző hármas sípszó előtt állította be az 1:3-as végeredményt.

  A vb-selejtező végeredménye:
  Magyarország - Oroszország 1:3 (1:1)

  Üllői út, 5000 néző, V: Constantin (román)
  gólszerzők: Nyikiforov (21. p. - öngól), illetve Pjatnyickij (15.), Kirjakov (53.), Borodjuk (91.)
  csere: Albert helyett Kovács József (64. p.), Lipcsei helyett Halmai Gábor (69.), illetve Juran helyett Alekszandr Borodjuk (56.), Pjatnyickij helyett Igor Dobrovolszkij (71.)
  sárga lap: Bordás (36. p.), Kuttor (42.), Puglits (63.), illetve Nyikiforov (38.), Salimov (40.), Kancselszkisz (61.), Kolivanov (66.)

  Vitathatatlan, sokan tippeltek arra, az oroszok látványos futballal szórakoztatják majd önmagukat. A nyugalom látszott is rajtuk, az első öt perc viszonylagos nehézségei múltán muzsikálni kezdett az orosz tank ,,motorja,,. Verebes erre sikeres lescsapdával válaszolt, mégsem volt elkerülhető Pjatnyickij átlövésből szerzett gólja. Teltek a percek, fokozatosan megnyugodott Puglits és Kuttor, akik Kirjakovot és Jurant ügyesen tették hüvösre. A hátsó nyugalmat érezvén Détári osztogatni kezdett, Csertői és Vincze is labilisan mozgott.

  E lendület jogos egyenlítést hozott, a ,,népünnepély,, tovább fokozódhatott volna, ha Détári nem túl preciziós pontossággal próbálja rugni a tizenegyest. Egyenlő erők zárták a félidőt. A pihenő alatt Szadirin kapitány dörgedelmes dolgokat mondhatott, mert az oroszok az első félidő nyitányát jellemző sorozatrohamokkal folytatták. Erre a ritmusváltásra a magyarok nem voltak felkészülve, mint ahogy hamarosan kiderült, még mindig ,,egyfélidős,, a magyar válogatott. A hazaiak dicséretes akarással, de egyre fogyó oxigénnel rohamoztak, az oroszok pedig olykor játszadoztak. Egy pillanatig sem kétséges, melyik csapat volt a jobb, amit jelez, hogy a magyarok szerda este után már legfeljebb a negyedik helyet szerezhetik meg a csoportban, az oroszok pedig vb-finalisták.

  Ezzel együtt sem érheti szó a ház elejét, a hat újoncot bevető Verebes talán újra magával ragadja a magyar futballt. Tetszett Puglits és Kuttor, Détári továbbra is szellemi vezér, ha már nem is olyan színvonalon, mint például hat éve. Nagy kérdés, mi történik, ha Détári belövi a büntetőt. Vélhetően akkor is az oroszok nyernek
  ... Csertői is serénykedett, Klauszban pedig talán meglelte Verebes a válogatott ,,klasszikus centerét,,. Az orosz gárda minden részében összecsiszolt, mechanikus gépezet. Főként egy-egy Kirjakov-villanás igazolta, ő egyike Európa legjobb támadóinak. Többi társa annyit tett, amennyi a nyugodt győzelemhez kellett. Az első félidő jobb, szórakoztatóbb játékot hozott, fordulás után Oroszország félvállról vette a dolgokat.

  Nyilatkozatok:

  Verebes József szövetségi kapitány:
  - Új korszak kezdődött a magyar labdarugás történetében. Sokan most jutottak először szóhoz a válogatottban, valamennyien megállták a helyüket, elégedett vagyok velük. Úgy érzem, ez az új szellemű magyar csapat, amely tűzbe tudta hozni a közönséget, egyenrangú partnere volt a klasszisokkal teletűzdelt orosz válogatottnak. Szerintem lehetett volna fordított is az eredmény, hiszen helyzetek mindkét kapu előtt szép számmal akadtak. A döntő talán az volt, hogy Détári az első félidőben kihagyta a büntetőt. Annyit még feltétlenül érdemes hozzátenni: kondicióban javulni kell, hogy a játékosok ezt a letámadásos taktikát 90 percen keresztül meg tudják valósítani.

  Pavel Szadirin szövetségi kapitány:
  - Kellemes meglepetést okoztak a magyarok, igazán sajnálom, hogy nem jutottak ki a világbajnoki döntőre. Ez nem kötelező udvariasság a vendéglátókkal szemben, valóban úgy gondolom, hogy jó kis csapatuk van, s jó játékosokkal rendelkeznek.

  Berzi Sándor főtitkár:
  - A magyarok lelkesen, jól játszottak, a találkozó nagy részében felvették a versenyt a kétségtelenül jobb oroszokkal.

  Czékus Lajos főtitkárhelyettes:
  - Az 1:3 ellenére is akadtak biztató jelek. Mindez a csapatépítés szempontjából reményt keltő.

  Buzgó József pályaedző:
  - Ez volt az első lépés előre.

  Puglits Gábor:
  - Alakulóban a csapat, remélhetőleg lesz ez még jobb is.

  Détári Lajos:
  - Jó mérkőzésen szenvedtünk vereséget. Ha berugom a tizenegyest, biztosan gólokkal nyerünk.

  A találkozót követően hivatalosan is bejelentették, hogy a válogatott mérkőzésre érkezett szurkolók 285 ezer forintot adtak össze a Zsiborás-család megsegítésére.

  forrás:
  MTI
   
 5. avatar: magyarfutball.hu
  2008.11.25, 17:30 (szerk.: 2017.06.05, 16:35)
  Másfél hónapja ismét egy régi-új szövetségi kapitánya volt a válogatottnak Verebes József személyében, aki most egy évre kapott megbízást és továbbra is maradt a Rába ETO edzője is. A kapitány az ígért "európai formátumú" válogatott kialakítását úgy kezdte, hogy az előző bajnokságban a kilencedik helyen végzett klubjából öt játékost is betett a csapatba.

  A magyar válogatott az előző moszkvai mérkőzéshez hasonlóan most sem jelentett komoly megpróbáltatást az oroszok számára. Most is minden gólt ők rúgtak, igaz az egyiket a saját kapujukba. Időnként nekünk is akadtak helyzeteink, de semmi több.

  forrás:
  mafoci