magyarfutball.hu

Montenegró - Magyarország 2 : 1 20:45

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

mérkőzés: 2.5 (2 szavazat)

játékvezető: 2 (2 szavazat)

hangulat: 2.5 (2 szavazat)

1...5
tippjáték
tippek
  1. 1 : 1 (3)
  2. 0 : 2 (2)
  3. 2 : 1 (1)
  4. 2 : 3 (1)
hivatalos, barátságos válogatott mérkőzés
938. hivatalos válogatott mérkőzés
helyszín : Podgorica, Gradski stadion pod Goricom
játékvezető : Mechkarovski Dimitar (Észak-Macedónia)
nézőszámok:
  1. fscg.me: 3.370
  2. mlsz.hu: 3.370
  3. nso.hu: 3.370

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2019.09.06, 10:40
    kép
     
  2. avatar: magyarfutball.hu
    2019.09.06, 10:37 (szerk.: 2019.09.06, 13:17)
    Marco Rossi: Kiegyenlített mérkőzést játszottunk, a huszadik és a hetvenedik perc között egyik együttes sem tudott a másik fölé kerekedni. Ezzel együtt érzésem szerint abban az időszakban nekünk volt több lehetőségünk, de elismerem, az utolsó tíz percben Montenegró több gólt szerezhetett volna. Amit nehéz elfogadni, az a második hazai gólt megelőző hiba. Elsősorban nem Lang Ádám szabálytalanságára gondolok, hanem arra, hogy az egész támadás alatt hiányzott belőlünk a határozottság és a koncentráció. Ezek a hibák nemzetközi szinten nem férnek bele, bízom benne, hogy a jövőben hasonló nem ismétlődik meg. A teljesítményünkkel összességében nem lehetek elégedetlen, a játékosok nagyjából azt nyújtották, amit vártam tőlük. Senkit sem akarok megsérteni, de mi nem vagyunk az olasz, a spanyol, vagy az angol válogatott szintjén, ha az alapcsapatunkból kicserélünk nyolc-kilenc játékost, nem tudunk ugyanazon a szinten teljesíteni. Tudtuk, hogy lesznek nehéz időszakok, ezzel együtt egynél több gólt is szerezhettünk volna, megvoltak a lehetőségeink, hogy eldöntsük a meccset, és összességében nem érdemeltünk vereséget. Ahogy korábban elmondtam, a legjobb felkészülés a győzelem, sajnos most elszalasztottuk az esélyt, hogy növeljük az önbizalmunkat a Szlovákia elleni fontos selejtező előtt. Nem ez az ideális forgatókönyv, de a hétfői kezdőcsapat kilenc-tíz helyen változik majd a podgoricaihoz képest. Amikor úgy döntöttünk, pihentetjük a kulcsjátékosokat, számítottunk rá, hogy akadnak majd nehézségeink, ezzel együtt kiegyenlített meccset játszottunk, és bízom benne, hogy hétfőn a mi játékosaink lesznek pihentebbek, és nem a pénteken a Horvátország ellen pályára lépő szlovákok”

    Faruk Hadžibegić: Elégedett vagyok, különösen azzal a forgatókönyvvel, ami a korán kapott gól után következett. A csapatnak sikerült erőt és energiát találnia arra, hogy visszatérjen a meccsbe, s ennek örülök. Természetesen szép az, amikor egy edző győzelemmel mutatkozik be, de nagyon sok javítani való dolog van még. Természetesen mindig könnyebb egy győzelem után korrigálni, mint egy vereség után. A játék ritmusával gondjaink vannak, egyes labdarúgók játszanak a klubjaikban, mások nem, ezért is ingadozik a játékunk. Nagyon jó lenne, ha ezen tudnék változtatni. Másik szemszögből nézve viszont azt kell mondanom, hogy elégedett vagyok, mivel arra kértem a fiúkat, hogy az eredménytől függetlenül focizzanak. És ők fociztak.

    http://www.nemzetisport.hu/magyar_valogatott/valogatott-az-ingadozasok-ellenere-elegedett-a-montenegroi-kapitany-2720435
    http://www.nemzetisport.hu/magyar_valogatott/valogatott-tanulsagos-merkozes-volt-de-akkor-is-utalok-vesziteni-marco-rossi-2720395
     
  3. avatar: magyarfutball.hu
    2019.09.06, 10:29 (szerk.: 2019.09.06, 16:40)
    A tegnapi napban a válogatott szempontjából a legjobb dolog, hogy nyertek a finnek, így nagy esély nyílt, hogy ha nem jutnánk ki egyenes ágon, megprobálhatjuk még a nemzetek ligájában!

    Dibusznak jót tett a konkurencia,most is kimagaslott a mezőnyből. Sigi örömködött egy kicsit, nem volt rossz. Varga Roli két óriási mentése volt hátul, valószínűleg mindkét esetben góltól mentette meg a csapatot.

    Amikor megláttam a kezdőt, gondoltam kapunk egy sima négyest. De egész jó focit hozott ez a sor is, egy egész jó montenegrói csapat ellen.

    Volt egy-két tetszetős, egyérintős labdakihozatal, meg láthattuk, hogy Ferenci, Bese, Lang nagyon gyenge focista, Holi meg a szokásos... remek, focistára emlékeztető mozdulatok és beleszarós labdaeladások.
    Szlovákia ellen azért más csapat lesz.

    Két piszok gyenge válogatott játszott, egy rettenetesen gyenge szinvonalú meccset. Mentségükre szól, hogy ez egy senkit sem érdeklő kötelező feladat volt.
    Ebben az volt a legjobb, hogy túl vagyunk rajta.

    Nem tudom értékelni, mert negyedóra után inkább a román-spanyolt néztem. A véleményekből kiderült, hogy a védelmünk ebben az összeállításban egy kalap szar. Bese, Lang, Korhut.. Valamikor nem is voltak annyira szarok.

    Én az idén először belealudtam, nagyobb értelme lett volna A- csapat játszik a B csapattal edzésnek....
    Az biztos, hogy Rossi nem mondhatja el, minden posztra minőségi csere áll rendelkezésére.....

    Egy tuti: a tótok ebből a meccsből nem fognak felkészülni ellenünk!

    Hát ez a védősor elég nulla volt az első félidőben, de Lang faszsága porcukor volt a szaron. Holman meg rohadt sokat hibázott, támadásokat baszott el a labdaeladásaival, amik olyanok voltak, amiért itt már felnégyeltük volna. És ez a Ferenczi sem fogja megváltani a világot balhátvéd poszton szerintem. Ez az egész kontrasztban a tótok elleni várható kezdővel és játékkal kb. mintha a Kaposvár-Suduva meccseket néznénk. Rég néztem válogatott meccset az EB óta, de nem voltam elájulva 1-2 játékostól.

    Ez inkább a válogatottat minősíti, de jobb lenne, ha Lovre mögött ott is Botka lenne az alternatíva jobbhátvédként Bese helyett.

    Szegény srác, már az alkatából adódóan is alkalmatlan a posztra. Mondjuk ezt a meccset kötelezően le kellett tudni. Semmi értelme nem volt.

    Némó egy nulla Európai meccs után úgy néz ki, mint Rocky Balboa, komoly lehet ez az amerikai foci

    Több hónapja sem őt, sem Baráthot nem játszatják a klubjukban. Nem túl biztató.

    Olyannyira láthatatlan volt ma, mint egy szellem. Pedig, azt gondoltam, ez ma az ő meccse lehet.

    Becsülendő, hogy Németh mindig hazautazik, de szégyen, hogy csk lehet a magyar foci állatorvosi lova

    Lang az új Guzmics, csak még nem tudja

    engem meglepett ,hogy bese ennyire szar volt.
    de ez a ferenci is reménytelen próbálkozásnak tünik.

    Nincs más.
    Utána Szabó Jani és Silye jön a sorban.
    Elképesztő hiányposzt ez a magyar fociban.

    Németh mintha pályán se lett volna, Holman a modernkori Illés Béla (lendület nélkül tologatja a labdát, és elkér mindent), Lang és Bese továbbra is a két védekezni nem tudó agysebész, Korhut szürke, mint Király mackógatyája, Holender egy labdát nem tud átvenni még tévedésből sem, Kiskokóban még bízunk, hátha 30 éves korára látunk tőle valamit. Gazdag, Dénes és Dávid, valamint Dominik nekem nem okozott csalódást, de ennyi kb.

    Az volt a különbség,hogy ők akartak támadni, mi viszont csak játszogattunk.

    Mondjuk ma pont borzasztó volt Orban, de nyilván nem akart lesérülni egy sörmeccsen, nagyon helyesen.

    Most néztem meg Montenegró meccseit, többnyire pofozózsák. Csehek 3:0ra verték, Anglia 5:1-re.

    Szerintem ennél jobban kéne tolnia a fiúknak.

    Egy 15 éve igazi barátságos mecc királyok voltunk, aztán tétmeccsen jött a cumi. Mostanában másként van, inkább egy ilyen kísérletezős meccsen kapjunk ki. Nem ezeken kell villogni.

    Egy kísérletező jellegű, jó kis barátságos meccset vártam, tempós, ötletes, felszabadult játékkal. Ez a lötyögés a szurkolók szembeköpése. A tv nézők még hagyján, de akik leutaztak? 30 éves tehetségeket próbálgatunk. Akárhogy is nézem, ez most egy fekete pont Rossinak.

    Amúgy a tizi tök kamu volt. Hiába nyúlt utána enyhén, hozzá sem ért. Ez sehol sem büntető.

    Amennyiben a 30 éves tehetségek helyett a 20 éveseket küldjük pályára, akkor 1-2 helyett egy 1-4 lett volna az eredmény.

    A szlovákok remélt legyőzéséről annyit, hogy eddig is erőn felül teljesített ez a csapat. Nem biztos, hogy használni fog neki, az a politikai hülyeségekkel kevert hisztéria, ami itt ki fog bontakozni a következő napokban. Rossi kisebb csodát tett azzal, hogy ebből a sok középszerű spílerből kihozta a 110 százalékot, és pillanatnyilag reális esélyünk van az Eb-részvételre. Ez az esély azonban csak akkor realizálódhat, ha az ellenfelek maradnak a 60-70 százalékon. Mert ha belegondolnék, mit művelne velünk egy 110 százalékos horvát csapat (tavaly láttunk egy ilyet Argentína ellen), akkor alighanem hosszadalmas pszichiátriai kivizsgálás várna rám.

    Hirtelen nem is tudom ki tud osztani, szorozni és főleg hozzáadni a mai csapatból Dibuszt, talán Holendert és Kleinheisert kivéve... de nem is érdekes, ennek a kezdőnek semmi köze nincs a tótok ellenihez.

    Szerintem ennél jobb most nincs: Gulácsi - Lovrencsics, Orbán, Baráth, Kádár - Nagy Á., Kleinheisler - Dzsudzsák, Szoboszlai, Sallai - Szalai

    Felesleges egy ilyen fontosnak mondható mérkőzés elé betenni, egy ilyen mindenkinek púp a hátán sörmeccset. Nem kell, vagy ha kell ne a B csapat játsszon, mert ez a vége. Fejben mindenki már a szlovákokra gondol, de addig itt ez a morálromboló.

    Ezt a meccset nem mi raktuk be, ezt kötelező volt lejátszani, mivel ma nem játszunk EB selejtezőt. Ezek közül a játékosok közül elvétve lesz kezdő a szlovákok ellen - most az lett kipróbálva, hogy csereként kit érdemes berakni (Ferenczit nem).

    Tanulságos meccs? Igen, az: rájöttünk, Rossi is csak egy semmirekellő. Kiket válogatott be? Olyanokat, akik már rég megbuktak (Lang, Némó stb.) meg Honvédosokat...
    Eredmény: égés a harmatgyönge crna goraiaktól...
    És ezért még fizetnek is a kopasznak, és ajnározza a média...

    Lang beállítása garancia volt arra, hogy gólt kapunk miatta, ezáltal a vereségre is, csak szégyent hoz a csapatra, és a beválogatójára, vagyis Rossira is. A Lang nem tud embert fogni, se területet védeni. Ez még barátságos meccsen se megengedhető, amit művel.

    A magyar B-válogatott döntetlent játszott Montenegró AB válogatottjával idegenben egy gyakorlómeccsen. A bíró győzött egy áltizenegyessel.
    A magyar A válogatott hétfőn frissen és üdén fogja fogadni a horvát meccsel a lábukban érkező szlovák A válogatottat.
    Ennyike.

    Amúgy remélem Holman kezdő lesz, mert az első félidei tetszetős játék nagyjából neki, Gazdagnak (!) és Kleinheislernek volt köszönhető. Aki valamit is ért hozzá, láthatta. Holman nem alibifocit játszik, hanem átveszi a labdát s már kezdi is a támadásépítést. A csapat 90%-a labdaátvétel után Dibuszt kereste a szemével... Ezért e nagyszerű eredmény.

    Holman nem játszott rosszul szerintem. Én biztos, hogy behívnám. Kis Kokó viszont csalódás volt. Körülményes, lassu, mind gondolkodásban, mind tettekben (persze az első implikálja a másodikat). Lelkesnek lelkes, de a pillanatnyi forma függvényében hívnám be, illetve játszatnám, és a mostani formája nem válogatott szintű.

    Holender a gólján kívül még nem tudott egy jó passzt sem felmutatni. A védelem nb1-es szinten is valahol a középmezőnyre lenne elég, vagy alatta. Holman a szokásos alibi. Egyedül Nagy Domi és Dibusz értékelhető.

    Rossival nincs probléma.
    Jól tette, hogy a Vegyes csapatot szerepeltette.
    Látta, láttuk a nagy hibákat..., inkább most!
    Szerintem hasznos volt,Med a negatívumok miatt!
    Rossiban lehet bízni!
    Nála többet nagyon kevesen tudnának kihozni!

    Az azért elég egyértelmű, hogy a tegnap kezdő légiósok olyan csapatokban játszanak, amelyek nagyjából vagy legfeljebb Fradi/Vidi szintűek, vagy akár gyengébbek! (pl.: Legia, Slovan, Sporting Kansas City, Le Havre, Lugano, NK Osijek) Ezek a játékosok tehát az NB1 felső szintjén vannak, de még abban sem vagyok biztos, hogy a Vidiben/Fradiban állandó kezdők lennének! (sőt inkább azt hiszem, hogy nem...) Sajnos teljesen nyilvánvalóan annyira szűk a merítési lehetőségünk, hogy ha az Orbán - Nagy Ádám - Szalai hármas nélkülözhetetlen, de jelenleg sajnos Lovrencsicsnek, Kádárnak se nagyon van alternatívája... S ha ez az 5 játékos a pályán van, akkor még mindig reménykednünk kell, hogy a másik 5 mezőnyjátékos (akik leginkább a Baráth, Korhut, Pátkai, Szoboszlai, Kleinheisler, Sallai, Dzsudzsák, Nagy D. nyolcasból kerülhetnek ki) jó formában van és elkapja a ritmust... Sajnos ez van...

    LAng és Bese annyira nem lepett meg, de a Baráth fiú egyik legszarabb meccsét hozta le tegnap a válogatottban. Tétmeccsen tetszett, hogy odateszi magát, kicsit agresszív, de 70-80%-ban hasznosan játszik, a cél szentesíti az eszközt. De tegnap, ahogy bemelegedtek a macedónok, szétforgatták, kicsit olyan volt, mintha nem tudná milyen rendezvényen van. Sztm Rossi nem kókler, de a védelembe találni kellene, 1-2 játékost, aki lehet, hogy új és vagy fiatal, de stabilabb az átlagnál, szörnyű nézni, hogy össze lehet zavarni a védelmünket. Persze a tegnapi nem az összeszokott volt, de tétmeccsen is előfordulnak, olyan megmozdulások, hogy csak szerencsével lehet megúszni meccseket. Dárdai után szabadon ajánlom, a biztos védelem kialakítását, egyswzerűen megkerülhetetlen, hogy 4-6 átlagos védőnk, jól összeszokva, érezve egymást, jó köteléket alkosson hátul. Holman volt még aki kilógott nekem Azerbe elég jól tolta, nem csak a gól miatt, hanem megoldások, kiugratások, beindulások minden feküdt, tegnap viszont 1-2 mometuma volt csak, aztán semmi, Sigért nem temetném, de a nyolcvanvalahanyadik percben felkaptam a fejem, hogy jééé játszik?! Hétfőn nézzük a meccset. Én már egy X-nek is örülök.

    mivel ez olyan meccs volt ahol ki kellett volna próbálni olyanokat akikben lát fantáziát a kapitány ezért érthetetlen volt hogy olyanokat próbált ( dehogy próbált,hisz már próbálta eddig is őket ő is és más is , szóval játszatott )akik már szerepeltek és leszerepeltek 1-2szer a válogatottban...ez a lang egy vicc,az összes olyan aki beállítja a csapatba erősen megkérdőjelezhető a hozzáértése..( és így sajnos rossié is , bár én bízom benne...mindenki követ el hibát,remélem még egyszer nem lesz lang válogatott )...szóval a "próbázók" közül nem kellett volna próbálnia langot,kiskokót,némethet,besét,korhutot,zsuzsit,baráthot,kleinit...helyette olyanokat kellett volna megnéznie hogy mit tudnak akik jó formában vannak...cseri,a két vida , guzmics ,vécsei , kecskés , szalai ciprusról...érthetetlen hogy ilyeneket miért nem válogat be...na de mindegy,nézzünk előre és bízzunk abban hogy hétfőn megoldjuk a feladatot...csak könyörgöm...langot soha többé a válogatott környékére sem!!! akkor már 100szor inkább játsszon devecseri...smiley

    Lang jól játszott az EB-n, amíg jobb oldali belső védő volt. Storck hülyesége volt kirakni Fiola helyére jobb hátvédnek Hazard ellen. Tegnap a tizi volt egyedül a hibája, ami vagy az volt vagy nem. Sztem tétmeccsen, videóbíróval nem biztos, hogy befújják. Tény, h nem egy Orbán, de kérdés van-e jobb. Én is Kecskésnek adnám meg a lehetőséget.

    A tegnapi meccsen megint csak a "szokásos" dolog derült ki, nagyon kevés nemzetközi középszintet megütő játékosunk van. Egy "A" csapatot is nehezen szedünk össze, a "B" csapatra meg csak kutyaütők meg bohócliga spílerek maradnak. Ha szlovákok ellen nem fogunk nyerni megint óriási sajtóhiszti lesz, pedig semmi különleges nem történne, csak bejönne a papírforma.

    Senkit nem fog érdekelni a tegnapi meccs ha nyerünk hétfőn. Egyébkènt jól kezdtünk, az első félidő támadàsban jól nézett ki, a védelmet hagyjuk. A második félidő èrtékelhetetlen. Rossi legalább megbizonyosodhatott arról, hogy Lang nem válogatott szint, hogy Bese és Korhut is borzasztó gyengén futballozik, és hogy Nèmethet felesleges haza reptetni Amerikából, mert ezt a szintet egy Hahn, Bobál, Ádám Martin vagy bárki hozza. Dzsudzsák meg nulla, megállt a játèk ahogy bejött, felesleges ívelgetések a jobb szélről a közèppályáról....

    Nagy Dominik játèka tetszett, Gazdag és Holender is pozitív dolog volt. Holman meg nagyon technikás de fejben nagyon nincs ott rendre rossz döntést hoz.

    Hètfőn Szoboszlaival, Sallaival, Szalaival, remèljük Nagy Ádival máshogy fog ez kinézni.

    Abszolút egyetértek, az egyéni értékelésekben is (leszámítva a Németh K-Bobál/Ádám Martin párhuzamot, azért az egy kicsit erős volt). A Nagy D-Holender-Holman hármasban lehetett volna kicsit több kakaó egyébként, én is azt éreztem, hogy Holman sokszor rossz döntést hozott a fontos pillanatokban.

    Kurvára nincs köze a tegnapi meccsnek a hétfőihez. A tegnapi csapatból 2-3 játékos marad maximum, meg esetleg egy-két csere. Ezt azok is tudták, akik most játszottak. Az elején jól kezdtünk, aztán belealudtunk, ezzel együtt akár fordított is lehetett volna a meccs, ők találtak gólt, de mi is találhattunk volna.

    Tehát, ha az eredmény lényegtelen, ha a b csapat játszott, hogy a sérüléseket elkerüljék, ha a pálya szar volt, az ellenfél gyengus, akkor mire volt jó ez a túra?

    Akkor játszhattak volna a Kőbányai Sörgyár ellen is itthon! Aztán a meccs után beülnek a merdzsóba és hipp-hopp már alhatnak is a saját ágyikójukban!

    rossi elesben, kemeny szlav ellenfel ellen kiprobalhatott embereket

    dibusz peldaul jol teljesited, de nekem tetszett egy ket mb1-es dodo is, jol mozogtak

    Már elég nehezen követem az UEFA/FIFA szabályokat, de ha jól értem mindenképpen játszanunk kellett valami barimeccset ebben az időpontban, ha már az UEFA kijelölte ezeket a játéknapokat. Aztán lehet, hogy félreértettem valamit.

    https://ulloi129.hu/2019/09/05/montenegro-magyarorszag/
    http://www.nemzetisport.hu/nso_cikkhozzaszolas/?cikk_id=2720361
    https://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9018358&token=0de1b83a57b00d3a7e90270504a529af
     
  4. avatar: magyarfutball.hu
    2019.09.04, 12:29
    Nagy Ádám és Pátkai Máté nem utazik a válogatottal Podgoricába a Montenegró elleni felkészülési mérkőzésre. A két játékos Telkiben marad, hogy a leghatékonyabb kezeléseket kapják az egészségügyi stábtól a lehető leggyorsabb felépülés érdekében.

    https://twitter.com/MLSZhivatalos/status/1168922118597353472
     
  5. avatar: magyarfutball.hu
    2019.08.26, 19:27
    A szeptember 5-i, podgoricai Montenegró elleni barátságos mérkőzésre és a szeptember 9-i, Szlovákia elleni hazai Eb-selejtezőre készülő A-válogatott keretbe ezúttal is 26 labdarúgó kapott meghívást Marco Rossitól.

    A szövetségi kapitány ezúttal Sigér Dávidra is számít, de visszatér a nemzeti csapatba az immár egészséges Sallai Roland valamint Lang Ádám is. A középpályán Kalmár Zsoltra ezúttal nem számíthat az olasz szakember, mivel a DAC játékosa egy kisebb térdműtéten esik át a napokban, így egészen biztos nem lesz játékra alkalmas állapotban a két mérkőzés idején. Nagy Ádám szintén sérült, a Szlovákia elleni mérkőzésig történő felépülésére azonban van némi esély, így Marco Rossi a behívása mellett döntött.

    – Ezúttal is ugyanazon szempontok alapján állítottuk össze a keretet, mint eddig bármikor és persze azt is figyelembe vettük, hogy már kialakult egy csapat, amely már bizonyított, így az eddigi összetételen nagyokat változtatni badarság lenne. Vannak, akik már hetek óta játszanak, de vannak olyanok is, akik például csak a múlt hétvégén kezdték meg a bajnoki szereplésüket. Nagy Ádámra sérülése ellenére számítunk és természetesen bízunk benne, hogy a Szlovákia elleni meccsre már bevethető lesz, hiszen ez lesz az idei legfontosabb mérkőzésünk. A korábban elért győzelmeink csak abban az esetben maradnak értékesek, ha Szlovákia ellen is megszerezzük a 3 pontot – így a szövetségi kapitány.

    A szeptember 9-i Eb-selejtező előtt 4 nappal felkészülési mérkőzést is játszik a csapat, amelyen szintén fontos a győzelem.

    – Bár ez a mérkőzés ideális arra, hogy olyan játékosok is több lehetőséghez jussanak, akik eddig kevesebbet játszottak, illetve akár új taktikai elemeket is kipróbáljunk, ettől függetlenül ezen az összecsapáson is a győzelem a célunk. Tétje ugyanis ennek a mérkőzésnek is van, hiszen azt szeretnénk, hogy Magyarország ezen mérkőzés után is büszke lehessen ránk.

    https://valogatott.mlsz.hu/ferfi-a-valogatott/hir/csapat/marco-rossi-a-szlovakia-elleni-az-idei-legfontosabb-merkozesunk
     
  6. avatar: magyarfutball.hu
    2018.12.13, 18:05
    Férfi A-válogatottunk szeptember 5-én Podgoricában játszik felkészülési mérkőzést a montenegróiakkal.

    A 2020-as Európa-bajnokság selejtezőjének december 6-i sorsolásán a magyar válogatott ötfős csoportba került, ami azt jelenti, hogy jövő évben a tíz selejtezős játéknapból csak nyolcon lesz érdekelt. A mieink szeptemberben és novemberben is csak egy-egy Eb-selejtezőn lépnek pályára, így ezekben a hónapokban felkészülési mérkőzéseket is játszik Marco Rossi együttese. A mai napon hivatalossá vált, hogy szeptember 5-én, négy nappal a szlovákok elleni hazai mérkőzés előtt Montenegróban lép pályára válogatottunk a házigazdák ellen.

    – A montenegróiak elleni mérkőzés előtt már az Eb-selejtező sorozat felénél járunk majd, addigra jobban látjuk a helyzetünket a csoportunkban – nyilatkozta az mlsz.hu-nak Marco Rossi szövetségi kapitány. – Nagy kísérletezést nem tervezünk a podgoricai mérkőzésre, amely azonban kitűnő lehetőség lesz arra, hogy még jobban felkészüljünk a szlovákok elleni budapesti meccsre. Kevés időnk van a közös gyakorlásra, ebből a szempontból nagy segítség lesz a Montenegró elleni összecsapás, hiszen tét nélkül tudunk egy olyan mérkőzést lejátszani, amelyen gyakorolhatjuk a taktikánkat, átismételhetjük a szükséges automatizmusokat a szlovákok elleni mérkőzés, valamint a többi hátralévő találkozó előtt. A montenegrói válogatott erős csapat, előttünk áll a világranglistán, és olyan klasszisokkal rendelkezik, mint a Monacóban futballozó Stevan Jovetić, az Atletico Madridban szereplő Stefan Savić, vagy a Laziót erősítő Adam Marusic. A novemberi felkészülési mérkőzés ellenfelének megtalálásán is dolgozunk, jövő év elején várhatóan teljes lesz a programunk, amit igyekszünk úgy alakítani, hogy a lehető legjobban szolgálja a felkészülésünket.

    A magyar válogatott eddig két alkalommal játszott Montenegró ellen, mindkétszer felkészülési mérkőzésen. 2007 márciusában, a házigazdák történetének első válogatott meccsén, Podgoricában 2-1-es vereséget szenvedtünk, majd 2008 augusztusában 3-3-as döntetlent ért el a két csapat a Puskás-stadionban, utóbbi mérkőzésen a jelenlegi kerettagok közül Dzsudzsák Balázs is pályára lépett.

    A Ljubisa Tumbakovic szövetségi kapitány vezette montenegrói válogatott jelenleg a 44. helyen áll a FIFA-világranglistán, a Nemzetek Ligájában a C divízióban szerepelt: a szerbek és a románok mögött, a litvánokat megelőzve harmadikként zárta csoportját.

    https://valogatott.mlsz.hu/ferfi-a-valogatott/hir/csapat/ferfi-a-valogatott-montenegro-is-ellenfel-lesz-2019-ben