magyarfutball.hu

Montenegró - Magyarország 2 : 1 18:00

   
   
  • Montenegró - Magyarország 2007.03.24.
  • Montenegró - Magyarország 2007.03.24.
  • Montenegró - Magyarország 2007.03.24.
  • Montenegró - Magyarország 2007.03.24.
  • Montenegró - Magyarország 2007.03.24.
  • Montenegró - Magyarország 2007.03.24.
  • Montenegró - Magyarország 2007.03.24.
  • Montenegró - Magyarország 2007.03.24.
  • Montenegró - Magyarország 2007.03.24.
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
hivatalos, barátságos válogatott mérkőzés
817. hivatalos válogatott mérkőzés
helyszín : Podgorica, Gradski stadion pod Goricom
játékvezető : Krajnc Robert (Szlovénia)
nézőszámok:
  1. mlsz.hu: -
  2. nso.hu: -
  3. Nemzeti Sport: 11.000
  4. fscg.cg.yu: 12.000
  5. nb1.hu: 15.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2023.03.30, 19:49
    kép
     
  2. avatar: magyarfutball.hu
    2014.03.24, 12:21
    Hát, Montenegro most lépett a profi mezőnybe. Első, felhozó ellenfélnek a magyar válogatottat választották és pontozásos győzelmet arattak. :(


    Kár érte. Inkább egy x volt. Jobb oldal nincs, középső védőink meg védekező középpályásunk szintén.

    Utóbbival a mai interjú alapján Várhidi is tisztában van. A középhátvédeken meg sajna nagyon látszik, hogy magyar bajnokikon "edződnek".


    Nem hiszem, hogy magyarázni kéne. Kikaptunk egy hasonló erejű csapattól.


    Jó esetben is döntetlent érdemeltünk volna, bár egy szavunk sem lehet a bíróra hisz nem fújt be egy tizit a montenegrónak, bár az első gólnál lesgyanús szitu volt.Védelmünk elég gyatra, középpályánk picivel jobb.Ezen a meccsen Hajnal volt nálunk szerintem a legjobb, sajnos elöl Priskin kevés.


    hát elég gyenge dolog volt ez. találtunk egy gólt aztán néhány előrebaszott labdával próbálkoztunk elég gagyi ötlet volt szélsők nélkül játszani. Vaskó játszataása nagyon szar ötlet ilyen pályán de ettől még nem értem, minek húzta le a srácot. bár ennyi erővel Tőzsért is le lehet húzni, ő is megcsinálta csak szerencsére bíró nem vette észre.


    A Várhidi éra alatt most játszottunk a legjobban szerintem.
    Szomorú,hogy mégis kikaptunk.

    Vaskó volt a leggyengébb láncszem.


    szvsz. ez a csapat nagyjából rendbe lenne, a támadásvezetések nem is voltak rosszak, sőt az ellenfél félpályáján olykor egész szépen játszottunk. viszont nagyon kéne két középhátvéd (Csizmadiát itt volt aki előre lehúzta, ne szvsz. ő volt a legjobb a védelemben)


    Várhidi nem jól cserélt, szvsz ha nem térünk át 1 csatárra, nem kapunk ki. 2 tizenegyes, ez pech.


    én Hajnalt, Priskint és Tőzsért tartanám a legjobbnak a mai csapatból. ami meg a cserét illeti, szerintem ott Huszti és Hajnal nem igazán találta a helyét. nem lett volna rossz csere Rajczi helyett Huszti, csak meg kellett volna mondani, hogy kinek mi lesz a posztja. ebben a formában viszont tény, hogy onnantól sokkal több támadást vezettek a Montenegróiak


    Bodnár sérült, szal így van ott Csizmadia. (meg Szélesi a keretben) Ami meg a középső védőket illeti, Tímárt leszámítva csak olyanok jöhetnek szóba akiknél sokan ezér azér húznák a szájukat. (Éger, Vanczák, Juhász, Balogh, Sebők, Dragóner, Vaskó, Máté, Pető...)


    Ez a Csizmadia volt szerintem a leglelkesebb a csapatból, többször ment fel a támadásokkal, a lesgólunk előtt is ő tekerte be. Sajnos többször látszott rajta, hogy ügyetlen.


    Azért azt talán senki sem gondolta komolyan, h. a fiatalok játszanak vagy 3-4 meccset (nyilván a csapatkeresés jegyében változékony kerettel), aztán rommá verjük Európa alsó-középmezőnyét?! Legalább ezt a selejtezőkört (+barátságos meccsek) végig kellene várni türelemmel - hátha megelőzzük Máltát -, aztán majd lehet rendelni napalmot meg taktikai atomfegyvert...


    1. Előrebocsátanám, hogy a mai meccsnek csak a második félidejét tudtam megnézni.
    2. Az eredmény: nem örülök neki, de tekintettel arra, hogy egy erős, motivált ellenfél ellen egy helyenként kifejezetten pörgős meccsen kaptunk ki, ezért egyelőre nem bántanám a csapatot. A második 45 perc alapján mondom, hogy a döntetlen igazságosabb lett volna.
    3. A mutatott játék: sajnos a jobbik félidőt nem láttam, de a rosszabbikban sem volt kétségbeejtő a csapat. Sajnos a védelmünk nagyon gyenge, ez a hátsó sor kb. annyit tud, amivel 3-4. helyen lehetne végezni az NB1-ben.
    5. Úgy néz ki, Priskinben több a szufla, mint korábban Szabicsban vagy Torghellében. Ugyanakkor egyre aggasztóbb, hogy nélküle egyszerűen képtelenek vagyunk gólt szerezni.
    6. Alapjában véve nem jár rossz úton Várhidi, valóban érdemes a fiatalokat játszatni. Gerával, Juhásszal és Bodnárral azért izmosabb lesz a csapat. Ezzel együtt kellene Dárdai (egy rutinos szűrő középpályás a védelem elé), Torghelle (Priskin mellé ő lenne az ideális társ) és Buzsáky (többféle formációban is használható hasznos középpályásokból sosem lehet elég). Nem értem, hogy a tapasztalt Szélesit miért nem állította be a kapitány?
    7. Moldova-Málta 1-1. Tartom a véleményem: ez a moldovai válogatott egy ... (most szándékosan nem írok semmi provokatív dolgot). A továbbiakban képzeljük el: a magyar válogatott egy 175 centi magas, 70 kilós átlagember, némi sörpocakkal, kevés sporttal. Jön a moldáv csapat, amelyik egy ötvenkilós kis cigány csávó, akinek csak a nagy pofája van. Le kell őket nyomni, b*ssza* meg, mert aztán júnisuban jönnek a 90-100 kilós izomemberek...


    a védelmünkről viszont tudtuk, hogy gyenge a meccs előtt is, és ha jól rémlik nem nagyon tudott senki se valóban épkézláb alternatívát mondani, amelyik a meccs előtt akárcsak egy klasszissal jobbnak tűnt volna

    másrészről máskor győzelemnél mindenki a szar játékról beszél, most fordított esetben akkor nem ártana megemlíteni, hogy a vereség ellenére főként az első félidőben mutatott játék az nagyon rendben volt; még a lövesek is jobbára kaput találtak 9-ből 6, csak 3 kerülte el a kaput


    Én a mai meccs után igenis el vagyok keseredve, közhelyesen azért, mert minden vereség fáj, hozzáadva azt, hogy ma nyerni kellett volna. Ez egy nyert meccs volt és kész. Minden csapatban lesznek Vucsinicsok, akik egymaguk tönkretehetik az egész esténket, és akkor nem sokat számít majd az, hogy amúgy jól játszottunk. Játszhatunk örökké jól, ha hátul 2-3-szor kinyílunk és gólokat kapunk.


    1xűen felfoghatatlan számomra, h 1 barátságos meccsen, ahol 6+1 csere lehetőség van, és a talaj láthatóan kivette a mieink zsírját miért nem él ezzel a lehetőséggel??? miért kell 1-0-s állásnál csatár helyett középpályást behozni (ráadásul egy olyan meccsen, ahol végülis nem számít az eredmény)...

    annyit végre megtett, h Fülöp kapott egy félidőnyi lehetőséget, de miért nem adott alkalmat a rutinszerzésre a többi fiatalnak???


    Elég volt a parasztvakításból. Tényleg olyan fiatal volt a Montenegro ellen pályára lépő magyar válogatott? Nézzük meg a két csapat tegnapi összeállítását úgy, hogy a játékosok neve helyett az életkoruk szerepeljen:

    Montenegro:

    25 - 26, 30, 29 (32), 27 (24) - 25 (22), 26 (22), 21, 27 (Jekic ?) - 22 (25), 24 (18)

    Magyarország:

    36 (24) - 22, 23, 23, 26 - 22 (19), 26, 22 - 26 - 21, 26 (24)

    Nem számoltam átlagot, de egyértelmű, hogy a kezdőcsapatokat összevetve csak a hátvédsorunk volt egyértelműen fiatalabb az ellenfél hasonló csapatrészénél. A két középpályássor majdnem hasonló átlagéletkorú volt (a cserék mindkét oldalon fiatalították a csapatrészt), míg a támadósorok közül a montenegróiaké volt fiatalabb, különösen a tizenéves cserecsatárnak köszönhetően.

    Két megjegyzés:
    1. Mit mondjak, a második félidőben meg is látszott a védelmünkön a nemzetközi rutin hiánya.
    2. A montenegróiaknak elég volt egy félidő ahhoz, hogy összeszokjanak. Nekünk négy meccs is kevés.


    Véleményem szerint a Montenegró elleni meccs egyáltalán nem volt olyan gáz. Hihetetlenül bosszantó volt így kikapni, de legalább volt egy jó félidő, ez kb. ugyanannyi, amit a Bozsik-csapat is fel tudott mutatni. (Ők a bosnyákok ellen, akik szvsz nagyjából hasonló játékerőt képviselnek, mint Montenegró.)

    Várhidi sokat hibázik, bátortalanul és rosszul cserél, a középpályát pedig nem bírja rendberakni, de szerintem eddig hozza azt, ami elvárható. Ami pedig a nyilatkozatát illeti, én egyáltalán nem érzem magyarázkodásnak, pláne, ha hozzáveszem, hogy a válogatott kapitányaként talán némi joggal lehet elfogult az ember.

    - több góllal kellett volna nyernünk a helyzetek alapján - ez igaz.
    - az első félidőben jól játszottunk - ez is igaz.
    - A második félidőben Montenegrót felhozta az ajándéktizenegyes - ez azért kis csúsztatás, feljöttek ők anélkül is, mi meg túlzottan visszaálltunk (estünk), de abban igaza van, hogy a mi második gólunk szabályos volt, és hogy az első tizenegyest valóban nem lett volna szabad befújni.
    - Ciprusnak, Lettországnak és Montenegrónak 5 félidőn keresztül helyzete sem volt - ez tényleg így van, bár az kétségtelen, hogy nem túl ütős névsorról van szó, és sajnos helyzetek nélkül is tudtunk gólokat kapni. Viszont valaki megírhatná, hogy utoljára mikor játszott magyar válogatott 3 egymást követő meccsen fölényben idegenben, akármilyen ellenfellekkel szemben...

    Azért kaptak ki a srácok, mert rutintalanok. Vaskó is, Balogh is elkerülhette volna a büntetőt, ha egy kicsit rutinosabb (ráadásul ezektől a fatális hibáktól eltekintve egyáltalán nem játszottak rosszul, Balogh nagyon szépen segített ki a szélen, Vaskónak pedig remek közbelépései, megelőző szerelései voltak, és a pontrúgásoknál elől is veszélyeztetett), ugyanígy támadásban is többször lehettünk volna eredményesebbek, ha kicsit tapasztaltabbak a srácok.

    Adjunk nekik időt, hogy megszerezzék ezt a rutint, és az ugyanilyen meccseket 1-2 év múlva sima 3-0-lal lehozzák majd. A másik megoldás, hogy szántsuk fel a pályákat, zárjuk be a topicot, és mindenki térjen vissza a mókuskerékhez. Lehet választani, nekem az előbbi szimpatikusabb.

    forrás:
    http://forum.index.hu/Article/showArticle?na_start=225680&na_step=30&t=9018358&na_order=
     
  3. avatar: fgymat
    2013.06.06, 19:58 (szerk.: 2019.09.04, 21:33)
    Podgorica, 2007. március 24., szombat (MTI) - A magyar labdarúgó-válogatott barátságos mérkőzésen hiába szerzett vezetést az első percben, végül egy góllal kikapott a története első hivatalos meccsét játszó Montenegrótól.
    A házigazdák mindkét gólja tizenegyesből esett.

    Eredmény:

    Montenegró-Magyarország 2-1 (0-1)
    Podgorica, 15 000 néző, v: Krajnc (szlovén)
    gól: Vucinic (64., 11-esből), Burzanovic (82., 11-esből), illetve Priskin (1.)
    sárga lap: Pavicevic (19.), Purovic (68.), Burzanovic (71.), Poleksic 88.), Batak (92.), illetve Bodor (15.), Tőzsér (33.), Vaskó (63.), Balogh (82.)

    Montenegró:
    Poleksic - Jovanovic, Batak, Tanasijevic (Jeknic, 85.), Pavicevic (Lakic, 90.) - Raicevic (Tumbasevic, 57.), V. Bozovic (Purovic, a szüneben), Vukcevic, Boskovic (Jekic, 85.) - Burzanovic (Vujovic, 88.), Vucinic (Jovetic, 85.)

    Magyarország:
    Végh (Fülöp, a szünetben) - Csizmadia, Vaskó, Balogh, Bodor - Vadócz (Farkas, 85.), Tóth B., Tőzsér - Hajnal - Priskin, Rajczi (Huszti, 53.)

    I. félidő:

    1. perc: Tőzsér végzett el szabadrúgást a bal oldalról, kapu elé lőtt labdáját Priskin a levegőből kapásból, 5 méterről a hálóba továbbította (0-1).
    7. perc: jobboldali szögletet követően az előrehúzódó és egyedül hagyott Pavicevic 5 méterről alig csúsztatott a kapu mellé.
    9. perc: Tőzsér ívelt be szabadrúgást a hazai kapu elé, Priskin egyből a kapuba továbbított, de a játékvezető, asszisztense jelzésére les címén érvénytelenítette a találatot.
    27. perc: Tóth B. beívelt labdáját Priskin csúsztatta kapura, de Poleksic gyors vetődéssel hárított.
    37. perc: Priskin tört be a jobb oldalon a tizenhatoson belülre, éles szögből lőtt, Poleksic a felső sarok elől ütötte ki a labdát.

    II. félidő:

    59. perc: Burzanovic három ember között elhozta a labdát, keresztbe ívelt, Vukcevic 18 méterről lőtt, a vizes füvön megpattanó labdát Fülöp bravúros mozdulattal ütötte a kapu mellé.
    60. perc: Vukcevic vitte el a labdát a tizenhatoson belül Tőzsér mellett, a magyar középpályás két kézzel fellökte ellenfelét, a játékvezető tovább engedte a játékot.
    64. perc: Vucinic emelte be a labdát a tizenhatoson belül Purovichoz, aki megpróbált lefordulni Vaskóról, de a védő visszahúzta, 11-es A büntetőt Vucinic a bal sarokba lőtte (1-1).
    73. perc: Huszti passzolt a tizenhatos vonalán egyedül hagyott Priskinhez, a támadó egy igazítás után a kapu mellé lőtte a labdát.
    82. perc: Vucinic tolta el a labdát Balogh mellett a tizenhatoson belül, a becsúszó magyar védő egy ütemet késett és ellenfele lábát találta el, 11-es Burzanovic a jobb alsó sarokba lőtte a labdát (2-1).
    92. perc: Tőzsér végzett el szabadrúgást 25 méterről, a sorfalon megpattanó labdát Poleksic bravúrral ütötte ki a bal sarok elől.

    Az első félidőben a kezdést követően azonnal vezetést szerzett a magyar válogatott, a hazaiak tíz perc elteltével rendezték soraikat és mezőnyfölénybe kerültek, de csak szögletek után alakítottak ki veszélyes helyzeteket. A magyarok a nagyon vizes talajon távoli lövésekkel próbálkoztak, illetve gyors ellentámadásokat vezettek, a montenegrói védőknek a bevíelések hárítása jelentett megoldhatatlan feladatot.

    A második 45 percben egyre nagyobb fölénybe kerültek a hazaiak, a vendégek Fülöp bravúrjaival tartották az eredményt, egészen a játékrész közepéig, amikor tizenegyesből egyenlített a montenegrói együttes. A magyarok nem tudtak váltani, a házigazdák pedig egy újabb büntetőből megszerezték a győzelmet. Tőzsér a hosszabbítás utolsó pillanataiban egyenlíthetett volna, de szabadrúgását óriási bravúrral kiütötte a vendéglátók kapusa.

    Várhidi Péter, a magyar válogatott szövetségi kapitánya:
    "Sok ilyen mérkőzést kell játszanunk, mert ezekből a csatákból lehet később tovább építkezni. Nem érdemeltünk vereséget, elégedett voltam a játékosok hozzáállásával, és az eső félidőben a mutatott játékkal is. A gyors gólon kívül is voltak helyzeteink, közel álltunk ahhoz, hogy tovább növeljük előnyünket, de ez sajnos nem sikerült. Az eredménytől függetlenül gratulálok mindenkinek, nem szabad elkeserednünk, haladnunk kell tovább a megkezdett úton."

    forrás:
    MTI
     
  4. avatar: ingersheim
    2012.04.24, 19:25
    Felfokozott hangulatban - és szakadó esőben - 15 ezer szurkoló előtt léptek pályára a csapatok, a kis podgoricai stadion fedett VIP-páholyában pedig a jeles személyiségek egész sora között helyett foglalt Michel Platini, az UEFA nemrég megválasztott elnöke is. Talán még meg sem melegedett a párna a fontos emberek alatt, illetve a másik hosszanti lelátón nem is tudták a drukkerek szorosabbra gombolni az esőkabátot, máris a hazai kapuban táncolt a labda. Mindössze harminc másodperc telt el a mérkőzésből, amikor Tőzsér ívelt középre egy szabadrúgást a jobb oldalról, Priskin pedig kihasználva a hazai védők, valamint Poleksic kapus tétovázását a kapu közepébe csúsztatta a labdát.

    Filipovic kapitány alaposan feltüzelte játékosait, akik egyre hevesebb támadásokat vezettek az egyenlítő gól megszerzése érdekében. A 64. percig tudta tartani magát - nagyrészt Fülöp bravúrjainak köszönhetően - a Várhidi-csapat, ekkor azonban Purovic büntetőt harcolt ki egy talán elkerülhető Vaskó-szabálytalanság segítségével. Az AS Roma sztárja, Mirko Vucinic laza mozdulattal gurította a kapuba a labdát, a gólt követő eufória pedig sejtetni engedte, hogy innentől rettenetesen nehéz dolga lesz a magyar válogatottnak.

    Egyértelműen vérszemet kapott a hazai csapat, érezhető volt, hogy mindenáron szeretnék megnyerni a történelmi mérkőzést a montenegróiak. Vaskóék egyre nehezebben állították meg Vukcevicéket, nyolc perccel a lefújás előtt pedig Vucinicet nem is sikerült, csak szabálytalanság árán, így következhetett az újabb, ezúttal is jogos hazai tizenegyes, amit ezúttal Burzanovic váltott gólra.

    Várhidi Péter, a magyar válogatott szövetségi kapitánya: "Sok ilyen mérkőzést kell játszanunk, mert ezekből a csatákból lehet később tovább építkezni. Nem érdemeltünk vereséget, elégedett voltam a játékosok hozzáállásával, és az első félidőben a mutatott játékkal is. A gyors gólon kívül is voltak helyzeteink, közel álltunk ahhoz, hogy tovább növeljük előnyünket, de ez sajnos nem sikerült. Az eredménytől függetlenül gratulálok mindenkinek, nem szabad elkeserednünk, haladnunk kell tovább a megkezdett úton."
    2007. 03. 24., 17:55

    www.origo.hu/sport/magyarfoci/20070324montenegro.html
     
  5. avatar: magyarfutball.hu
    2011.04.05, 11:50 (szerk.: 2019.09.04, 21:31)
    Gera Zoltán kikerült a magyar keretből

    Egy nappal a válogatott keret kihirdetése után Várhidi Péter máris változtatni kényszerült keretén: Gera Zoltán, a West Bromwich Albion játékosa belázasodott, ezért a kapitány Bori Gábort, az MTK Budapest középpályását hívta meg.

    Várhidi Péter szerdán értesült Gera Zoltán betegségéről. A támadó lázas, ezért nem lesz ott a csapat tagjainak csütörtöki találkozóján, s nem lép pályára szombaton Montenegróban. Mivel nem tudni, gyógyulása mennyi időt vesz igénybe, az is kérdéses, hogy szerdán, a Moldova elleni Eb-selejtezőn szerephez juthat-e. Gera betegsége miatt Bori Gábor, az MTK Budapest középpályása csatlakozik a válogatott keretéhez.

    A játékosok csütörtökön találkoznak, pénteken utaznak Podgoricába, s szombaton 18 órakor, a Gradski stadionban mérkőznek meg Montenegro válogatottjával. A találkozót - akárcsak a szerdai, Moldova elleni mérkőzést - a Sport2 közvetíti.

    Többen mondtátok hogy Bori most jó formában játszik, most majd meglátjuk tud-e bizonyítani.