magyarfutball.hu

Magyarország - Anglia 1 : 0 18:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
videók
mérkőzés értékelése

mérkőzés: 5 (1 szavazat)

játékvezető: 4 (1 szavazat)

hangulat: 4 (1 szavazat)

1...5
tippjáték
tippek
  1. 0 : 2 (1)
  2. 1 : 2 (1)
  3. 1 : 5 (1)
  4. 2 : 0 (1)
Nemzetek Ligája
969. hivatalos válogatott mérkőzés
játékvezető : Artur Dias (Portugália)
nézőszámok:
  1. englandfootball.com: -
  2. mlsz.hu: 30.000
  3. nso.hu: 38.500

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2022.06.05, 15:11
    kép
     
  2. avatar: magyarfutball.hu
    2022.06.05, 13:48
    Gareth Southgate: Tudtuk, hogy nagyon nehéz meccs vár ránk. Magyarország ellen nagyon sok nagy futballnemzet megszenved. Sokszor csak fél méter hiányzott támadásban a jó befejezéshez. Fárasztó idény után vagyunk és a nagy meleg sem kedvezett nekünk. El kell fogadnunk a kritikákat, nem játszottunk jól. Magyarország nem tartozik a top hat-hét válogatott közé, de ha nem játszunk jól, képes megnehezíteni bárkinek a dolgát, ez látszott ezen a meccsen. A magyarok jól tömörültek a letámadásainkkal szemben, nem voltak meg a területek a támadásokhoz, sokszor el is adtuk a labdát. Az összképet tekintve talán igazságosabb lett volna a döntetlen, de nem játszottunk elég jól ahhoz, hogy megnyerhessük a meccset.
    Nagyon rég kaptunk ki. A játékosok nagyon csalódottak, de a későbbiekben is egyensúlyba kell hozni a kísérletezést és a jó játékot. Az újoncainknak volt néhány pontatlan megoldásuk, és a védekezésben is voltak hibák. James Justin kisebb sérülést szenvedett, ezért cseréltem le. Jarrod Bowen veszélyesen játszott, sajnos nem tudott gólt szerezni, de jól mozgott.

    Marco Rossi: Ezen a mérkőzésen Anglia ugyan valamivel többet birtokolta a labdát, a vendégek magasan próbáltak letámadni minket, főleg a gólunk után, de összességében nagyon kiegyenlített mérkőzés volt. A meccs előtt azt mondtam, egy ilyen csapat ellen, mint Anglia, a lehető legjobban kell a saját játékodat játszani, és remélni, hogy az ellenfél nem a legjobb napját hozza, és ez ma így történt. Mindenekelőtt gratulálok a srácoknak, mert az eredmények nem véletlenül hullanak az ölünkbe. Ez a győzelem az áldozatvállalás, az akarat győzelme, csapatként játszottak a fiúk, a magyar válogatott most már csapat, ha nem is kiemelkedően nagy csapat, de csapat. Olyan csapat, amelynek játékosai teljes szívvel játszanak. Nagyon örülünk, hogy ezeknek a kis srácoknak győzelmet ajándékozhattunk. Az egész világnak a gyerekek jelentik a jövőt, akik örökre a szívükbe zárják a csapatot. A szünetben mondtam a fiúknak, higgyenek benne, hogy győzhetnek. Elégedett vagyok, a maximumot nyújtották. Ez a meccs egy újabb gyöngyszem, amit felhúzhatunk az elmúlt évek láncára. Akik ezt a csapatot leszólják, nem igazi magyarok. Azokat, akik a válogatott vereségét várják, most sajnálom, nem jött be a számításuk. Az első félidőben három-négy villámgyors kontránk volt, amiket Szalai Ádám indított el és az egész csapat felzárkózott. Voltak helyzeteink, lehetett volna kettő-nulla is. Szoboszlai Dominik olyan sokat és intenzíven futott, ahogy a múltban még sosem. Folyamatosan fejlődik, megértette, hogyan tud igazi vezérré válni.

    https://www.nemzetisport.hu/magyar_valogatott/valogatott-sajnalom-azokat-akik-a-magyar-csapat-vereseget-varjak-rossi-2896019
    https://www.nemzetisport.hu/magyar_valogatott/valogatott-magyarorszag-ellen-sokan-megszenvednek-southgate-2896021
     
  3. avatar: magyarfutball.hu
    2022.06.05, 13:13 (szerk.: 2022.06.10, 13:40)
    Álmoskás angolok nem hitték el hogy kikaphatnak.Ez a mi szerencsénk.

    Szeretném megköszönni a magyar válogatottnak és Szoboszlai Dominiknak aki úgy bevágta mint Cr7 a büntetőt,hogy örömet okoztak több mint 30000 azaz harmincezer magyar gyermeknek. Amire mi felnőttek kb 50 vagy 60 éve vártunk. Köszönjük srácok. Nagyok voltatok. Hajrá Magyarország !

    Ennek a győzelemnek jóval nagyobb lesz a nemzetközi médiavisszhangja, mint a 2016-os csoportkörből való továbbjutásnak, vagy a franciák elleni 1:1-nek. Hatalmas teljesítmény! Gratulálok Rossinak és a csapatnak, ez ma egy mini 6:3 volt.

    Hatalmas gratuláció a fiúknak! Furcsa leírni, de jobbak voltunk egyszerűen! Csak így tovább! smiley

    Remek utólagos gyermeknap volt, ráadásul pont a Térdelősék ellen!

    Michael Owen, a Channel 4 szakomentátoraként: "Anglia játéka lassú volt."
    Matt Upson, szintén korábbi angol válogatott a BBC Radio 5 élő adásában: "Teljesen megérdemelt a magyar győzelem. A gól ugyan büntetőből született, de nekik voltak a nagyobb helyzeteik, megérdemelték a győzelmet."

    Lang élete meccsét játszotta. De Szalai Ádám, Négo is hatalmasat játszott. 70 percig jobbak voltunk az angoloknál. Utána átengedtük a teret nekik, ez hiba volt, mert benne volt az angolokban egyenlítés.
    Szerintem a fő tanulság az, hogy be kell rúgni a helyzeteket. Nem fogunk mindig 11-eseket kapni. Volt legalább 2 olyan helyzetünk, amiből gól kellett volna szülessen.

    Rossz felfogásban játszottak az angolok,viszont a mieink nagyon fegyelmezettek voltak és ez meghozta a szerencsénket is.Nagy Zsolt volt a meccs embere.
    Nekik ciki,nekünk öröm.
    Grat a válogatottnak és Rossinak!

    Egyébként a Channel 4 már be is panaszolta a magyar szurkolókat az UEFA-nál, mert a térdeléskor fújoltak,
    "annak ellenére, hogy a lelátón többnyire gyerekek voltak. Az UEFA még nem reagált, de vélhetően hallunk még az ügyről."

    Szerintem meg mindenki azt gondol amit akar. Ha az angolok terdelni akarnak akkor terdeljenek. De miért kell nekünk ezzel foglalkozni? Miért kell fütyülni. Az ő dolguk!!
    A meccsről: Most láttam először hogy a játékosok pontosan tudták mit csinálnak, a társuktol mire számíthatnak illetve anélkül hogy felnéznének hova rúgják úgy a labdát hogy ott nagy eséllyel van egy csapattárs aki szintén tudja hogy mit csináljon a következő lépésnél!!
    Ez egyértelműen Rossi érdeme!!

    Erősen kétlem, hogy bárki is arra neveli a gyerekét, hogy kifütyülje a térdeplőket. Legfeljebb elmondja a gyerekének, hogy ez egy világi fasság, és a gyerek ezzel teljes mértékben azonosul, mert neki is van ízlése meg értelmi képessége.

    Engedjétek el ezt a térdelést. Nincs okunk térdelni nekik lehet,hogy van. Nekünk van végre okunk örülni nekik meg éppen nincsen. Legyünk végre elfogadóbbak a világgal. Ma 35000 gyermek látta ezt és nem tudja hová tenni ezt a hisztit. Felelős szülőként beszéljétek meg velük otthon ,hogy hogyan kell kezelni ezt a helyzetet,hogy később velük is megértőek legyenek az idegen emberek. Ilyen egyszerű ez kérem. Hajrá Magyarország.

    Grat a sracoknak. Nagyon jo h ennyi gyereknek megmutattak, hogy hiaba vagy lassubb, kevesbe technikas, osszessegebe gyengebb kepessegu mint az ellenfeled, ha erosen hiszel magadban es mindent beleadsz akkor legyozhetsz barkit. Remelem egesz eletukre eszukbe vestek.

    Sokan játszottak egészen jól, élen Langgal és Nagy Zsolttal - ahogy Ádi helyesen mondta. Voltaképpen megérdemelten győztünk. A büntető jogos volt, nekünk persze szerencse, hogy teljesen indifferens helyzetben faultolt a védő, de VAR-nak is meg illett volna adnia. Ezen kívül is volt néhány olyan helyzetünk, hogy a gólunk kifejezetten érett, az angoloké meg nem kifejezetten.
    A lelátón a gyerekek is odatették magukat, meg is kapták az élményt a pályáról. A térdeléskor nem kellett volna fújolni, ez megint rontott az összképen.

    Kit érdekel hogy volt térdelés vagy sem.
    Beszéljétek arról hogy Szalai Ádám a kezdőkörben a csapattal a HIMNUSZT énekeltette a gyerekekkel.
    Ez volt a meccs ÜZENETE A VILAG FELÉ!

    Magyaros furfanggal, hátra nyilazva ügyesen kicseleztük az UEFA-t,és ezzel együtt a büntetést is. Mert ez minden volt, csak nem zárt kapu és nem büntetés. A 40.000 szurkoló között egy jó csomó felnőtt is volt. A zárt kapu egy büntetés,ami azt jelenti,hogy üresnek kell lenni a lelátónak,és nincs igazi hangulat. Szóval zárt kapu helyett,közel 40.000 szurkoló előtt,jó játékkal,megérdemelten győzzük le a nagyképű,öreguras angolokat. A játékért és küzdésért jár a gratuláció.

    Ma tényleg jó volt a csapat, kijött amit régóta mondok: ha a 7 kulcsemberünk közül legalább 6 jó formában rendelkezésre áll, egy meccsen bárkit megfoghatunk. Ma 7 rendelkezésre állt: Orbán, Nagy Á., Schafer, Szoboszlai, Sallai és a két Szalai és csak Sallai volt halvány. A gond az, hogy muszáj lesz pihentetni, és az olaszok ellen sajnos várhatóan már egy gyengébb válogatottat fogunk látni, mivel a cseresor min. egy szinttel gyengébb...

    senki nem akadályozta meg őket abban, hogy térdeljenek. De ha már térdelnek, akkor viselniük kell a közönség véleményét erről. Én nem láttam az elejét, de ha kaptak néhány füttyöt, talán túlélik. Azért ezek profi játékosok, biztosan volt már nagyobb trauma is az életükben.

    Egyébként eccerű; az angoloknak fájt focizni, arra vártak, hogy a magyarok úgyis hibáznak...Ez nem jött be.
    Hajrá Magyarország, hajrá magyarok!

    Gratulálok a srácoknak! Igazán jól játszottak, nagyon szép támadasokat vezettek. Legfeljebb azt sajnáltam, hogy akcióból nem sikerült gólt szereznünk az első félidőben, mert adottak voltak a lehetőségek. No de ne legyek telhetetlen, mert született egy bravúros győzelem, láthattunk klasszul kivitelezett támadasokat és remek védekezést. Valamint láthattunk egy meccset, melyet történelmi dimenzióba emel majd az idő, ezen a napon 60 év után legyőztük Angliát. Azt hiszem kijelenthető, hogy Anglia a legnemesebb ellenfél Magyarország számára a régi emlékek okán, illetve a futballban betöltött történelmi szerepe miatt, így őket legyőzni különleges dolog.

    A mérkőzőről annyit, az angolok szerintem komolyan vették, nem véletlenül hozták magukkal és játszottak a legjobb játékosaik. Kiegyenlített volt a meccs, de akaratban föléjük nőttünk, időnként kifejezetten uraltuk a meccset. Szép támadásokat vezettünk, jobban akartuk a győzelmet, kis szerencsével nagyobb arányú is lehetett volna. A mérkőzés képe alapján megérdemelt az egygólos siker. Az egész angol "team"-ból Gareth Southgate volt a legszimpatikusabb, ő általában a földön jár, rendkívül korrektek a nyilatkozatai.

    Igazából ma mindenkinek jól kijött a lépés, megérdemli mindenki a 10 pontot, és akkor is ezt mondanám, ha nem kapunk 11-est, vagy ha az angolok találnak egy gólt.

    Schäfer-Lang-NagyZs voltak a legjobbak. Ha Schäfer berúgja üres kapura akkor nincs kérdés. Így azért nehéz, h ki volt a legjobb.

    Ahogy szinte mindeki kiemelte, csapatként nyerték meg a meccset. Egyénileg mindeképpen kiemelhető Nagy Zsolt aki meccs előtt kapta az ívet hogy mit keres egyáltalán a csapatban, aztán hatalmasat játszott. Ezzel a teljesítménnyel abszolút ott a helye, jó lenne ha ezt tudná tartósan hozni. Lang dettó, nála is szinte mindig van bizonytalanság faktor de ma atomstabil volt. De egy ilyen meccs után igazából senkit nem lehet lehúzni. A legnagyobb dolog szerintem az volt amit Szalai is kiemelt hogy ma nem csak az erősebb ellenfél játékának az elrontása működött hanem labdakihozatal/labdatartás is. Nagyon jó lenne ezt majd más meccseken is látni. Persze azt nem kell gondolni hogy most majd az olaszokat meg a németeket is lenyomjuk, de pont nélkül már nem zárunk és ez hatalmas eredmény akármi is lesz a többi meccsen

    A győzelem mindenképpen elismerésre méltó
    Kiemelkedő teljesítményt nem láttam a magyar fiúktól, csapatként nyújtottak jó teljesítményt.
    A leggyengébb ez esetben - furcsa, amit irok - Rossi a kapitány.
    Cseréi pár esetben indokolatlannak bizonyult.A cserejátékosok nem hoztak erősítést, új színt.
    Mellesleg egy okok edző a győzelemre álló csapaton nem változtat. Főleg, nem kellett volna lecserélni a karmester Szoboszlait és az elől jól harcoló Szalait.
    Ádám véleményem szerint nem válogatott szintű futballista. Szubjektív vélemény, nem fontos egyetérteni velem.

    - Gula 7: Nagy bravúr nem kellett, de kapott egy-két löketet, ami akár ki is pattanhatott volna. Jól mozdult ki mindig.
    - Lang Ádi 8: Tanárian takarított, és a labdakihozatalban is jó volt.
    - Orbán Vili 7: Jól irányította a védelmet, jól játszotta meg a labdákat, egy-kétszer kicsit érződött, hogy nem szélvészgyors.
    - Szalai Atti. 7: A végére nagyon feljavult, az elején néha bizonytalan volt, akkor meg-meghúzták mellette.
    - Nego Lajos 7: Sokszor elöl is felért, általában hátra is visszaért, ritkán adta el a labdát, ellenben általában jól is játszotta meg. 8-as közeli.
    - Nagy Ádi 7: Jól adta elő a szürkeeminenciási szerepet, hatékony volt a középpályás védekezésünk. Egyszer-egyszer előre is tört.
    - Schafer Kicsi 7: Ahogy máskor is, most is jobban szem előtt volt, mint Nagy Ádi, és vegyesen voltak nagyon jó és kevésbé szerencsés megoldásai - egy-két labdavesztéséből meg-megindult az ellen. Nagyon jó, hogy van egy ennyit futni tudó, és játékképes szűrőnk. 8-as közeli.
    - Nagy Zsolti 8: Na ma se kápráztatott el minket technikai trükkökkel, de amire képes, azt kevés hibával adta elő, általában hátra is ért ahhoz képest, hogy elöl is aktív és hatékony volt, kapura is veszélyt jelentett. Kicsit technikásabb lehetne, a kiharcolt tizenegyes egyértelmű erénye.
    - Sallai Roli 7: Sokat és jól mozgott, megvoltak a szokásos megfutásai-cselei, együttélt a játékkal, csak azért nem 8-as, mert amikor igazán kulcspasszhelyzetbe került, abból nem mindig sikerült kihoznia a helyzet adottságait. De majdnem 8-as.
    - Szobi 8: Erős 7-est visz fel eggyel a büntetője, így erős 8-as. Úgy "csak ő tudja", ahogy bokából, oda se nézve küldte egyből Nagy Zsoltnak, aki majdnem a kapuig vihette. Egyébként is zömében bejöttek a megoldásai, bár különlegességet most nem volt sok alkalma bemutatni. Komoly védekezőmunkával stabilizálta a középpályás védekezést, és a labdakihozatalokhoz is mindig megtalálható volt. Csak egy ki nem kényszerített rossz passza volt. A meccs elején, ha ő került volna 18-20-ról lövőhelyzetbe, ahonnan Rolinak volt lehetősége lőni... Kár, hogy a Pickfordnak adott köténye egy kicsit lelassult a kapus lábszőrzetén...
    - Szalai Ádi 7: Ez is erős 7-es, sok jó megoldása volt nagy mezőnymunkával - kevésbé volt alkalma a kapu előtt veszélyt okozni.
    - Kleini 6: Nem tudta azonnal eléggé felvenni a ritmust, kicsit bizonytalan volt a mozgása, átjátszották egy-kétszer - persze akkor kellett beszállnia, amikor az angolok feléledtek. A végére belemelegedett, szaporodtak a jó megoldásai.

    Ádám Martin sajnos túl későn ért be, de ne legyen igazam, szeretném, ha rám cáfolna. Szalai Ádi ma is eszméletlen nagyot harcolt, küzdött, cselezett, s ha a félpályáról nem a kapu közepét, hanem a hosszú felső sarkot célozta volna meg, akkor most fél, ill. 2/3... Magyarország őt követelné elnöknek smiley (Persze tisztában vagyok azzal is, hogy a ha-val kezdődő mondatok mennyit érnek.) A többiek is kivétel nélkül elképesztően koncentráltan, a szívüket, lelküket maximálisan kihajtva küzdöttek, de amit igazán örömteli volt látni, hogy ebben nem a küzdés, hanem a tehetség, az ügyesség dominált. Egyetlen másodpercig nem voltunk alárendelt helyzetben, nekünk voltak a nagyobb helyzeteink, szóval minden tekintetben felemelő élmény volt a mai meccs!
    Dear Mr. Rossi! You are our best coach since the 60-70-s! Thank you and God bless you!

    Ritka az ilyen de a védelem ma megkapta a 10-est!
    A kis sefi azzal a kihagyott megaziccerrel lehúzta a pontszámát.Kap egy ötöst...
    Nagy ma nagyot ment a mezőny legjobbja volt.
    Szobi higgadtan értékesítette a tizit,de mezőnyben többet kell adnia,sok volt a rossz megmozdulás és az eladott laszti.
    Remélem ettől csak jobb lesz.
    Grat a csapatnak!

    Én máshogy látom, ez a csapat diadala volt, az egyéni pontok túl magasak.
    Nagy Zsolt közel sem volt kiemelkedő, remek labdákat kapott, de mind elbaszta, illetve egyszer az angol hátvéd baszta el. Hátul sokszor kerültek mögé.
    Nego volt jó, meg Nagy Ádám (meg persze Gulácsi és Orbán, mint általában), és Szalai Ádám max. hatvan percig.
    Langnak az elején voltak kisebb hibái, aztán egész jó lett, Szalai Attila a végén hibázgatott, Szobi most kevesebb hibával játszott, Schafer, Sallai közepes.
    Rossi csere-taktikája egyáltalán nem tetszik, későn cserél, gyakorlatilag időhúzásként, viszont nagyon felforgatja a csapatot.

    Tudom, hogy nem feltétlenül mérvadó, de nem árt látni, hogyan értékelnek, akiknek semmilyen érzelmi kötődésük nincs a meccshez (a whoscored.com értékelése):
    7,3 : Gulácsi
    7,1 : Nagy Zsolt
    7,0 : Nego
    6,9 : Szalai Attila, Orbán
    6,8 : Lang, Szoboszlai
    6,6 : Szalai Ádám, Nagy Ádám
    6,4 : Vécsei
    6,2 : Sallai. Ádám Martin, Kleinheisler
    6,1 : Schäfer
    6,0 : Styles
    5,9 : Fiola

    Igazából ennek a meccsnek a nagy nyeresége az, hogy letiltották a szurkolókat. Sok vita folyt arról, hogy jogosan, vagy a már megszokott kettős mérce alapján?
    De az a végkifejlet, hogy valami 35 ezer kisiskolás átélhette ezt a történelmi győzelmet, hogy ezek a gyerekek örökkönnyekkel küszködve a végén a csapatot éltetve elénekelték a Himnuszt, ez nekik egy életre szóló élmény.
    Így utólag visszatekintve, azt kell mondanom, hogy ennek a 35 ezer gyereknek ez a katarktikus élménye nem jöhetett volna létre az UEFA kettős, igazságtalan mércéje nélkül.
    Szóval az a mód, ahogyan rendszeresen megpróbálnak minket lealázni, úgy látom, többet segít nekünk, mint amennyit árt.

    Azért amikor olyan kommenteket olvasok , hogy "volt hogy meghuzták mellette a szélen", meg "voltak eladott labdái" az mosolyt csal az ember arcárasmiley
    Valóban, előfordul hogy MB1-es védők mellett egy Bukayo Saka(vagy majd épp egy Spinazzola/Chiesa, Havertz/Werner/Sané) meg tudja futni a területet, vagy egy Harry Kane el tud engedni egy lövést a sűrűjében. Ez egy francia/német/portugál/spanyol stb válogatottnál sem lehetne elvárás hogy ne történjen ilyen. A szakmai stáb, majd gyakorlatban a játékosok feladata az, hogy Kane amikor lőni fog, azt minél messzebbről, minél rosszabb szögből és minél jobban vedoktol sanyargatva tegye, ahogy a szélső futókat is minél kijjebb szoritani, aztán hadd lyuggassák ki az oldalhálót. Az angol védelem ezzel szemben több ziccert is engedett nekünk, valószínűleg őket is meglepték a váratlanul pontos beadasok, a megszokottnál jóval több kockázatvállalás és az eddiginél higgadtabb labdakihozatalok. Ezt tessék csak erőltetni, mert ezek a srácok labdaugyesek és kreatívak, sokkal többet tudnak kihozni magukból ha kombinálhatnak, ez a játék már nem arról szól hogy Priskinre ivelgetunk a kapubol aztán lesz valamismiley

    Nagy Adam elegge az aljan van, pedig amikor igazan nyomtak az angolok akkor nagyon sokat mozgott es tette mindig uresbe, forditott a masik oldalra, h kihuzzuk a rank nehezedo nyomast. Es meg mellette kiosztott kulcspasszokat, amibol formas kis tamadasaink voltak.
    Nalam MOM volt.

    Negónak az a beadása, jobbról, kapásból, tűpontosan a védők mögül érkező Szoboszlainak, ami átgurult Pickford lába között, de sajnos nem ment be, no az volt a csúcs! Ilyet harminc éve nem láttam magyar csapattól!

    "a whoscored.com értékelése"
    "SofaScore-on"
    .,.
    Ezek nem értékelések. Ezek statisztikák. Alig-alig van bennük értékelési szempont. Figyelembe veszik, hogy gól-gólpassz, gólt eredményező hiba, más értékelési szempont lényegében nincs bennük, és ezek is csak korlátozottan. Ezek lényeges statisztikák (már amennyire pontosan-pontatlanul készítik őket), de nem értékelések. Nincs benne, ahogy Szalai a félpályáról éppencsak mellé,ahogy Nego egyből odatette, ahogy Szobi egyből odatette, ahogy Schafer három ember közül szlalomozott üresre, ahogy Kleini majdnem úgy rúgta, mint a norvégoknak, ahogy Gula lazán beletette a lábát, amire mások vetődve próbáltak volna leérni hiába, ahogy Kane zsebkendőnyi területről helyből elemi erővel éppencsak mellé... Statisztika, nem értékelés.

    Végre sikerült azt megvalósítanunk ami eddig rettenetesen hiányzott és az a labdával való játék. Eddig ha nálunk volt a labda egyszerűen nem tudtunk vele mit kezdeni, három jó passzig nem jutottunk el és nem volt hatékony támadásépítés. Ez most nagyon gyönyörűen működött és ez kombinálva az eddig is hatékony labda nélküli játékkal és védekezéssel, fegyelmezetten, taktikát betartva lásd megvan az eredménye. Tény hogy nem a legerősebb angol kezdő volt, de nem is B csapat. Nem is egy EB meccs vagy VB selejtező, de nem is barátságos meccs. Az angolok itt nem akartak kikapni, félgőzzel akartak guritani párat és megnyerni, ez preztizs kerdes volt főleg ellenünk. Viszont lehetett érezni az utolsó 20percben a vezetésünk után hogy felkapcsoltak maxra és akkor már látszott is a fölény hogy beszorítottak minket és általában ilyenkor szokott becsúszni nálunk a hiba ami most nem történt meg. Az egész csapat nagyon jól nézett ki, a két szárnyunk is nagyon rendben volt kivételesen, védekezésben klasszisok voltunk és a középpálya és a támadósor is bátran letámadott

    Anglia annyit játszott, amennyit engedtünk nekik. Ritka az ilyen, de most működött. Nyugodtan lehetett volna közte 3-4 is.

    Nem értem a büntető jogosságának vitatását, amit a meccs után a Sport TV-nek adott nyilatkozatában Southgate is elkezdett, az angol sajtó pedig folytatja. A középső kamerák felől nézve lehet, hogy nem tűnt kirívó szabálytalanságnak az eset, de az angol kapu irányából nézve, az a felvétel egyértelműen mutatta, ahogy James a nyakát, vállát karolva könyökli lefelé Nagy Zsoltot.

    ha az angolok tudják hogy a térdeléssel provokálnak, akkor szerintem lehet tiltakozni, akkár füttyszóval is. Személyesen engem nem zavar a térdelés, a szándékos provokáció már egy kicsit igen. Amit az angol sajtó írt a gyerekek viselkedéséről a térdelésnél, azt úgy hívják, hogy savanyú a szőlő. Eddig úgy néz ki, hogy az ő zártkapus mérkőzésükre 2000 gyereket tudnak össze verbuválni.

    Erről vartyoktam hónapok óta. Ha valaki visszarántja a földre az arcoskodó Szoboszlait, és ráveszi hogy fusson is a meccsen ne csak a séróját igazgassa, akkor az fazont tud szabni a válogatott játékának. És nem így lett ? Az elmúlt 5 válogatott meccsen nem ment annyit mint most, meg is lett az eredménye. Alázat, meló, szerénység, és szív. Ennyi kell, és ez most megvolt. Nem tudom mit adtak a gyereknek, de vegyenek még belőle neki.

    Azért azt soha nem gondoltam volna hogy eljön egyszer az az idő,amikor egy angol szövetségi kapitány arról mesél az újságíróknak,hogy a meleg miatt kaptak ki és hogy igazságosabb lett volna egy döntetlen smiley
    Megnéztem az angol szövetség oldalát,ott az angol szurkolók szinte kivétel nélkül elismerik hogy tegnap jobbak voltunk.Ja és a 90%-uk elküldte az anyjába Southgatet smiley

    Érdekes volt hogy kontrák ra játszott az angol csapat. Sokszor húzódtak vissza a csatáraik is hátulról indultak. Szerintem a taktika nem volt megfelelő kicsit több kellett volna az angoloktol vagy minket néztek picit le vagy magát a ligát.

    Értékelje a magyar játékosok Anglia ellen nyújtott teljesítményét!
    Nagy Zsolt 8.41
    Loic Nego 8.4
    Szoboszlai Dominik 8.38
    Willi Orbán 8.25
    Gulácsi Péter 8.15
    Szalai Attila 8.13
    Szalai Ádám 8.12
    Lang Ádám 8.12
    Schäfer András 7.91
    Sallai Roland 7.9
    Nagy Ádám 7.64
    Kleinheisler László 7.18

    Szavazatok száma: 8557

    Köszönjük szavazatát!

    https://www.nemzetisport.hu/nso_cikkhozzaszolas/?cikk_id=2895969
     
  4. avatar: magyarfutball.hu
    2022.06.02, 17:45
    Az Angol Labdarúgó Szövetség hétfőn jelentette be, hogy Gareth Southgate hiába hívta be a Nemzetek Ligája-mérkőzésekre készülő keretbe, sérülés miatt nem tud társaihoz csatlakozni Ben White.

    A 24 éves belső védőért egy évvel ezelőtt 58,5 millió eurót adott az Arsenal, ezzel ő lett a legdrágább hátvéd, akit szerződtetett a londoni klub, és a teljes ranglistán is a harmadik helyen áll. Az Ágyúsoknál alapembernek is számít, 32 bajnokin játszott a mögöttünk hagyott szezonban.

    White a klubjánál folytatja rehabilitációját, így biztosan nem játszik majd szombaton a magyarok elleni összecsapáson.

    http://www.csakfoci.hu/magyar-foci/magyar_valogatott/magyar-angol-kidolt-az-arsenal-legdragabb-vedoigazolasa-biztosan-nem-jon-budapestre
     
  5. avatar: magyarfutball.hu
    2022.06.02, 17:43 (szerk.: 2022.06.02, 17:43)
    Magyarország-Anglia: Információk a gyermekszurkolóknak

    Néhány fontos információ a szombati Magyarország - Anglia Nemzetek Ligája-mérkőzésre kilátogató gyerekek és kísérőik számára:

    A jelentkezők ma éjfélig regisztrálhatnak az erre létrehozott gyerekjegy.mlsz.hu oldalon. Az iskolásokhoz tíz főnként egy kísérő is csatlakozhat, aki jogosult a regisztrációt elvégezni.

    A regisztrált csoportok a jegyeket érkezési sorrendben, folyamatosan kapják, ne aggódjon senki, biztos, hogy mindenki időben bejut a stadionba.

    Kérjük, figyeljétek a jegyen feltüntetett kapu jelzését (A,B,C,D, E, F), mert csak a jegyen jelzett kapunál tudtok belépni a stadionba. A forgókapukhoz érkezve a csoport kísérője készítse elő a kinyomtatott jegyeket, melynek ellenőrzése ott történik.

    A mérkőzés 18.00 órakor kezdődik, de a kapuk már 15.00-órától nyitva lesznek. Érkezzetek időben a gyors és kényelme bejutás érdekében!

    Azért is érdemes jóval a meccs előtt kiérni, mert a szoborparkban (az A és az F kapucsoport között, a régi toronyépület előtt) a labdarúgással kapcsolatos játékok és programok várnak: élő csocsó, dartsfoci, fejelőállvány, gombfoci , célba rúgás, teqball és sok minden más vár benneteket a Szurkolói Faluban. smiley

    A büfék korlátozottan, de üzemelni fognak, ám a fizetés ott csak bankkártyával lehetséges.

    Előre elkészített szendvicset és papírdobozos üdítőket be lehet vinni a stadion területére, de javasoljuk, hogy saját, újratölthető műanyag kulacsokat használjatok. A stadion területén a mosdókon kívül ivókutakat találtok, ahol utántölthetők a kulacsok.

    (Félliteres műanyag palackos üdítőt, vizet is behozhattok, de biztonsági okból a belépéskor ezekről a kupakot leveszik)

    Minden gyermeknél legyen meg a kísérőjének a telefonszáma, arra az esetre, ha valaki elszakadna a saját csoportjától. Ilyen esetben a stadion területén, a kerengőn szolgálatot teljesítő, kék pólós önkéntesekhez vagy a biztonsági munkatársakhoz kell fordulni, ők segítenek.

    Nagy méretű (A4-s méretnél nagyobb) csomagot, szatyrot vagy hátizsákot nem érdemes hozni, mert azokat belépéskor le kell adni az értékmegőrzőben és csak kifelé menet kapjátok vissza.

    Kérjük, figyeljétek az időjárás-előrejelzést és annak megfelelő ruházattal készüljetek a programra. (esőkabát, nap ellen védő sapka)

    Szombaton ti lesztek a válogatott kizárólagos drukkerei a Puskásban! Drukkoljatok a csapatnak, tiszteletben tartva a sportszerűséget és az ellenfél játékosait is!

    Ne csináljatok papírrepülőt a jegyetekből (és másból sem!), a jegyet meg kell őrizni a mérkőzés végéig, mert ez a biztosításotok!

    A szervezők mindent megtesznek a gyermekek és kísérőik biztonságáért és kényelméért, de minden gyermek kizárólag szülői felelősségre vehet részt a rendezvényen.

    https://szovetseg.mlsz.hu/hir/magyarorszag-anglia-informaciok-a-gyermekszurkoloknak
     
  6. avatar: magyarfutball.hu
    2022.06.02, 17:43
    A hétvégi pihenőt követően folytatódott az A-válogatott felkészülése Telkiben, a szövetség edzőközpontjában. A múlt hetihez képest felduzzadt a létszám, immár a légiósok is Marco Rossi szövetségi kapitány rendelkezésére állnak, kivéve Gazdag Dánielt, aki pozitív covid-tesztje miatt egyelőre nem csatlakozhatott a társakhoz, valamint Nagy Ádámot, aki kedden érkezik meg Telkibe.

    Miután a Pisa légiósa az utolsó pillanatban csatlakozik a csapathoz, és egyelőre Gazdag Dánielről sem tudni, hogy a későbbiekben haza tud-e utazni, ezért az Anglia elleni mérkőzésen Vancsa Zalán az A-válogatott keretében kap helyet (ő az eredeti tervek szerint Németországba utazott volna az U21-es válogatottal).

    https://valogatott.mlsz.hu/ferfi-a-valogatott/hir/csapat/kozel-teljes-a-keret-vancsa-is-keszul-az-angolok-ellen
     
  7. avatar: magyarfutball.hu
    2022.06.02, 17:41
    Csaknem 30 ezer gyermek regisztrációja érkezett be eddig a Magyar Labdarúgó Szövetséghez (MLSZ) a szombaton 18 órától sorra kerülő Magyarország-Anglia Nemzetek Ligája-mérkőzésre.

    Sipos Jenő, az MLSZ szóvivője hétfőn az M1 aktuális csatornának elmondta, péntekig még tart a regisztráció, és várják a további jelentkezéseket a gyerekjegy.mlsz.hu oldalon.

    Az európai szövetség (UEFA) a tavaly nyári Európa-bajnokságot követően a rendbontó magyar szurkolók viselkedése miatt úgy döntött, hogy zárt kapuk mögött kell megrendezni a magyar–angol meccset.

    Ezt követően az MLSZ a szabályok adta lehetőségeknek megfelelően 14 év alatti gyermekeket hívott meg térítésmentesen a Puskás Arénába.

    2022.05.30
    https://www.nemzetisport.hu/magyar_valogatott/nl-csaknem-30-ezer-gyerek-regisztralt-mar-a-magyar-angolra-2895053
     
  8. avatar: magyarfutball.hu
    2022.06.02, 17:09 (szerk.: 2022.06.02, 17:44)
    Botka Endre egy korábbi sérülése a napokban kiújult, és a férfi A-válogatott egészségügyi stábjának minden erőfeszítése ellenére sem javult annyit az állapota, hogy a júniusi mérkőzéseken kockázat nélkül pályára léphessen, így a védő a mai napon elhagyta a keretet.

    https://twitter.com/MLSZhivatalos/status/1532337302416113664
     
  9. avatar: magyarfutball.hu
    2022.05.31, 15:09 (szerk.: 2022.06.05, 18:23)
    Pozitív lett Gazdag Dániel covid-tesztje Magyarországra utazása előtt, így egyelőre nem csatlakozik a férfi A-válogatotthoz. A Philadelphia Union játékosa 5 nap múlva tesztelhet újra. Esetleges csatlakozása a kerethez első negatív tesztjének időpontjától függ.

    2022.05.30
    https://twitter.com/MLSZhivatalos/status/1531254004277301250
     
  10. avatar: magyarfutball.hu
    2022.05.14, 09:47
    Júniusban a megszokottól eltérően négy mérkőzést játszik a férfi A-válogatott a Nemzetek Ligája A-ligájának 3. csoportjában. A 11 nap alatt lejátszandó négy mérkőzésre Marco Rossi szövetségi kapitány a szokásosnál nagyobb keretet hirdetett ki, amely ezúttal 27 játékosból áll. Igaz, Baráth Péter, Schön Szabolcs és Vancsa Zalán a fontos Eb-selejtezők előtt álló, Gera Zoltán vezette U21-es válogatottal kezdi majd a mérkőzéseket.

    – Schön Szabolcs továbbra is az A-válogatott keretének fix tagja, ugyanakkor klubjában nagyon kevés játéklehetőséghez jut – mondta a kihirdetett keretről szövetségi kapitány. – Arra jutottunk, hogy leginkább azzal tudunk neki, és ezáltal a válogatottnak is segíteni, ha az U21-es válogatott mérkőzésén pályára tud lépni, hogy a lehető legtöbbet gyarapodjanak a játékpercei, majd ezt követően térjen vissza hozzánk. Vancsa Zalán esetéről ugyanez elmondható, neki is szüksége van a játékpercekre. Egyértelmű, hogy a válogatott szempontjából nagyon fontos tehetség, aki könnyen fix kerettaggá válhat, ehhez azonban elengedhetetlen, hogy klubjában az eddigieknél többet játsszon. Bár Zalán még nem játszott az U21-es csapatban, de továbbra is szeretnénk újabb és újabb fiatal, főként U21-es játékosoknak lehetőséget adni az A-válogatott keretében. Ez jól mutatja, hogy Gera Zoltán és stábjának munkája milyen nagy mértékben hozzájárul az A-válogatott eredményeihez is, ez pedig nagyon fontos, hiszen a lehető legjobb eredmények elérése mellett a jövő csapatát is folyamatosan építenünk kell.

    A férfi A-válogatott a Nemzetek Ligája idei kiírásában Európa legjobb 16 csapata között szerepel az A-ligában, melynek 3. csoportjában Anglia ellen kezdi meg szereplését június 4-én a Puskás Arénában, de zárt kapuk mögött. Június 7-én Olaszország ellen Cesenában, június 11-én Németország ellen a Puskás Arénában, majd június 14-én ismét Anglia ellen, Wolverhamptonban lép pályára.

    https://valogatott.mlsz.hu/ferfi-a-valogatott/hir/csapat/tapasztalat-es-tovabbi-fiatalitas-jellemzi-a-ferfi-a-valogatott-keretet