magyarfutball.hu

Anglia - Magyarország 0 : 4 20:45

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

mérkőzés: 5 (4 szavazat)

játékvezető: 4 (4 szavazat)

hangulat: 4.75 (4 szavazat)

1...5
tippjáték
tippek
  1. 0 : 1 (1)
  2. 1 : 1 (1)
  3. 2 : 0 (1)
  4. 2 : 2 (1)
  5. 3 : 2 (1)
  6. 4 : 0 (1)
Nemzetek Ligája
972. hivatalos válogatott mérkőzés
helyszín : Wolverhampton, Molineux Stadium
játékvezető : Turpin Clément (Franciaország)
nézőszámok:
  1. englandfootball.com: -
  2. mlsz.hu: -
  3. nso.hu: 28.839
Telt ház!

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2022.06.15, 20:18
    kép
     
  2. avatar: magyarfutball.hu
    2022.06.15, 15:19 (szerk.: 2022.06.15, 15:25)
    Gareth Southgate: Fiatal csapattal álltunk ki a meccsre, bíztam benne, hogy emiatt meglesz a kellő lendület, de amikor a magyar csapat előnybe került, mi pedig nem találtuk a ritmust, minden ellenünk fordult. Ez végső soron az én felelősségem. A szünetben változtattam, a fordulás után kicsit veszélyesebbé is váltunk támadásban, de emiatt túl nagy területet adtunk a magyar válogatottnak. A letámadásnak megvan az a veszélye, hogy terület nyílik a védelem mögött, most is ez történt. Az öltözőben elmondtam a játékosoknak, hogy mindenért vállalom a felelősséget. Ezen a négy meccsen minél több játékosnak akartam lehetőséget adni, közben pihentetni néhány futballistát, és végső soron azok a csapatok nem bizonyultak elég erősnek, amelyeket én állítottam össze.
    Kedd este ugyanazt éltem át, mint az elődeim, már én is tudom, milyen érzés, amikor a közönség kifütyüli a szövetségi kapitányt. Az irónia az egészben az, hogy nem világbajnoki vagy Európa-bajnoki mérkőzések, hanem Nemzetek Ligája-meccsek után kellett mindezt átélnem.

    Marco Rossi: Tudtuk, hogy nehéz meccset játszunk majd Anglia ellen, amelyen szenvednünk kell. Nos, szenvedtünk is, de együtt tettük. Mindenki nagy áldozatokat hozott a csapatért, mindenekfelett a csatárok, akik rengeteget futottak, és sokat segítettek a csapatnak, ők jelentették az első védelmi vonalat. Az első félidőben a jobb oldalon többször megbontották a védelmünket, ezáltal a középpályássorunk és a védelmünk mögé került az ellenfél, olykor szerencsések voltunk. Ugyanakkor szerencse nélkül nem is lehet ilyen eredményt elérni. Igen, elismerem, olykor mázlink volt, csakhogy a játékosok egytől egyik betartották a taktikai utasításokat, mindenki a csapat érdekeit helyezte az első helyre, márpedig a múltban többször bizonyítottuk, hogy ha egységes csapatként futballozunk, bármelyik vetélytárs dolgát megnehezítjük. Természetesen két lábbal a földön maradunk, akkor is, ha úgy szereztünk négy meccsen hét pontot, hogy kétszer játszottunk Angliával. Senki sem számított arra, hogy négy meccs után vezetjük a csoportot, úgyhogy a játékosaim, a stábom, és egész Magyarország miatt nagyon boldog vagyok.

    Csányi Sándor elnök úrnak és Orbán Viktor miniszterelnök úrnak is azt mondtam a kinevezésem után, hogy szeretnék nyomot hagyni a magyar futballban. Azt hiszem, ez most megtörtént. Előbb-utóbb mindenkit elér a halál, ez az egyetlen demokratikus dolog a világban. Bízom benne, hogy ez nálam minél később jön el, viszont abban biztos vagyok, hogy amikor eljön ez a pillanat, akkor utána a stadionokban egy perces néma csenddel emlékeznek majd rám. Ez is nagy eredmény számomra.

    Azért mondom, hogy szerencsések voltunk, mert az angol válogatottnak is megvoltak a helyzetei, ám ezek így vagy úgy, de kimaradtak. Ezzel szemben mi szinte az összes lehetőségünket gólra váltottuk. Ez most ilyen este volt, de nagyon ritkán fordul elő ilyesmi a labdarúgásban. A mai meccstől függetlenül Anglia továbbra is ott van a világ legerősebb csapatai között, a világbajnokságra esélyesként utazik, ennek fényében a négy nullás győzelem csodának hangzik. Csakhogy a futballban a csodákat nehéz megismételni, úgyhogy most csak annyi a feladatunk, hogy kiélvezzük ezt a sikert.

    Hogy őszinte legyek, még a játékosok és a szakmai stáb tagjai sem fogták fel a mostani győzelem jelentőségét, és azt, hogy mit értünk el az elmúlt napokban. A futballban ugyanakkor gyorsan változik minden, szeptemberben már ismét Németország és Olaszország következik, utóbbi az egyetlen csapat, amelyik legyőzött minket a Nemzetek Ligája mostani kiírásában. Mondjuk, mivel olasz vagyok, mondhatjuk, hogy kedveskedtem a hazámnak egy kis ajándékkal… A viccet félretéve, Magyarország az utóbbi években nem volt azon a szinten mint a dicső múltban, még most sincs, viszont egy olyan országról beszélünk, ahol imádják a sportot. Nemcsak a labdarúgást, hanem nagyon sok más sportágat is, és örülök, hogy most adhattunk valamit a magyar szurkolóknak. Hogy mikor éreztem biztosnak a győzelmet? Egy perccel a vége előtt már sejtettem, hogy innen nem tudjuk elveszíteni. Nagy ünneplés viszont nem lesz, a játékosok az öltözőben énekeltek néhány magyar dalt, én pedig szerda este a Red Hot Chili Peppers koncerten lazítok majd.

    https://www.nemzetisport.hu/magyar_valogatott/marco-rossi-meg-nem-fogtuk-fel-a-mostani-siker-jelentoseget-2897855
    https://www.nemzetisport.hu/angol_labdarugas/nl-vallalom-a-felelosseget-gareth-southgate-2897859
     
  3. avatar: magyarfutball.hu
    2022.06.15, 14:42 (szerk.: 2022.06.17, 14:14)
    Milyen régen vártunk már erre a szép eredményre, utoljára akkor voltam ilyen boldog és elégedett mikor a Brazilokat megvertük itthon 3:0

    Voltak nehéz perceink, de gyönyörű labda kihozatalaink és góljaink voltak. A saját ötösünkön való passzolgatást leredukálnánk egy szavam nem volna.

    Andorra jó példa, papíron még nagyobb is a különbség, ezért talán San Marino még jobb példa (ők az utolsók a világranglistán), mert olyan óriási a különbség a magyar és az angol csapat között, de szerencsére ez csak papíron volt.
    Azért ekkora verésbe, és ilyen óriási égésbe senki nem akar belefutni. Aki elhiszi, hogy az angolokat ez nem érdekelte, az totális tévképzetektől üldözve éli az életét.

    kieshetnek a B ligába, és ami fontosabb, kikerülhetnek az első kalapból az eb selejtezők sorsolásán. Ez azért nehogymár mindegy legyen, még ha felteszem az nl helyezés amúgy lehet, hogy az.

    Szalai ma nagyon jól játszott. Csak hát Ádám Martin még jobban. Nem tudok kiemelni senkit, aki gyenge lett volna ma. Mindenki parádézott.

    Nagyszerű volt fiúk ! Le a kalappal,hogy stílszerű legyek ! Ádám M. nagyon jól lát a pályán,és a Gazdagnak küldött gólpassz előtt,ketten csapkodták jobbról-balról,hogy elszedjék a labdát,meg se kottyant neki,valaki írta a múltkor,hogy erőcsatár...hát tényleg ! Nem bírták felborítani,vesztükre smiley

    A BBC szerint ez az első eset az angol válogatott történetében, hogy úgy kapott ki 4 vagy több góllal, hogy ők egyáltalán nem lőttek...

    Végre korrekt játékvezetés. A németek ellen hasonló befejezésekkel 7:1 lett volna. Talán egy tucat magyar él, aki látta a londoni 6+3-at, ezt most hárommillió látta. A 4:0-t, 0 pontot jóslók, a senkit nem érdekelt kiáltók ne írjanak többet ide!

    Ez óriási volt, egyszerúen hihetetlen, holnap az egész világ a magyar válogatottról fog írni, és mindenki kétszer fogja elolvasni a hírt, mert ők sem fogják elhinni. smiley

    Na ez már valami. A térdelőket szépen hazavágtuk a saját otthonukban. Erre már én is csettintek, ezt már jegyzik, nem csak egy elcsípett győzelmecske. Semmit nem von le az értékéből hogy nem az ellen értük el amelyik a vb-re megy majd, mert kb aznangol c válogatottnak se szabadna ekkorát zakóznia tőlünk. Szalai és Szoboszlai továbbra is talány, miután Rossi leszippantotta őket, már komolyan el lehetett hinni hogy meglesz a meccs. Először abban reménykedtem hogy kihúzzuk valahogy, aztán jött a gálázás. Imádtam.

    még mindig nem tértem magamhoz, nem tudom, valaha lesz-e ennél nagyobb futballélményem... Köszönöm, Marco, köszönöm, srácok! Talán ezek a nagyarcú, kalácsképű, belterjes gyökerek is megtanulták, h nem okos más himnusza alatt parasztkodni... Csodálatos játék, gyönyörű gólok, vezetjük a halálcsoportot! Nem tudom, ki számított erre, de bőven túlszárnyalták a srácok a tavalyi teljesítményüket is!

    Anglia 1928 óta nem veszített hazai pályán 4 góllal…

    Magyarázkodni teljesen fölösleges,az eredmény 0-4 Magyarországnak. Nincs szó, nincs kifogás nincs hülye duma,ki mikor volt vb-n, fáradt angolok,meg de-vel kezdődő mondatok,csak boldogság van! 4-0 Magyarországnak, csodálatos, hihetetlen, varázslatos eredmény, és hatalmas élmény ma estére,aki még ennek se örül,vagy negatív mindenáron,ne játszon tipmixet, és ne írjon ide! Köszönöm fiúk,Marco Rossi ezt az élményt, rekedtre ordítottam magam! Segítek minden negatív embernek,ezt kell csak írni: HAJRÁ MAGYAROK!! SZÉP VOLT FIÚK!!!

    Csoda. Anglia ma szerencsére tökéletes ellenfél volt. Erőtlenül támadott, rosszul védekezett, ès nekünk szinte minden bejött. Legalább már tudjuk, hogy így is tudunk játszani. Bàtrak voltunk, kreatívak, és nem törte a háló a hàtunkat. Szép volt fiúk, bravó Rossi, csak így tovább!

    Igazából ezt a győzelmet kommentelni,nem is lehet!! Hajrá Magyarok! Hajrá Magyarország! Hatttalmas Nagy Győzelem! Lehet,hogy 100 èvig nem lesz ilyen több!! Sőt biztos! Minden elismerèsem,aki ebben rèszt vett! Ès köszönöm,hogy rèszese lehettem! A Nagy Európának meg odabasztunk egy pofont!

    Én azt mondom hogy ma este szórjuk ki a tízes osztályzatokat mindenkinek és egyszerűen csak örüljünk. Igazad van abban hogy majd vissza fogunk zökkeni a valóságba, de ez ma egy olyan futballélmény volt amire még sokáig emlékezni fogunk. Majd én is vissza fogok térni oda hogy egy nagy nulla az utánpótlásképzés és az embéeggy légiósokkal, de most negyvenedszer nézem vissza azt hogy Ádám Martin megkerüli a védőt meg Nagy Zsolt hanyattesve veri be húszról

    Ez igen, nagyot küzdött a csapat ezen a meccsen. Nagyon szép a végeredmény de megérdemeltük a hozzáállás küzdeni tudás miatt.
    De azért ne szálljunk el magunktól . Az Aranycsapat 6:3 -hoz hasonlítást mellőzzük vsz. Azon a meccsen a magyar csapat lemosta a pályáról az angolt , egy olyan korszakban amikor egy barátságos meccset igen komolyan vettek a felek. Ez egy NL meccs volt nyár elején szezon után. Az igazi tétmeccs ahol domborítani kellett a vb selejtező volt ahol fordított volt az eredmény és az angolok végeztek a csoport élén és készülnek a vb-re. A legutóbbi nl csoportunkban az élen végeztünk a szerbek (akiknek minőségi focistáik vannak) majdnem lecsúsztak a c ligába. Aztán a vb csoportjukban az első helyen kijutottak a vb-re kb ugyanazokkal a játékosokkal .
    Szóval kezeljük a helyén ezt az eredményt. Évszázad győzelme , nagyobb gólkülönbség mint az Aranycsapat meccsén stb dumákat mellőzzük inkább.
    (Szalai Ádám játékát remélem nézték akik szerint nincs helye a csapatban. Ezen a meccsen annyi párharcot vívott és nyert meg közülük sokat mint a csapat többi tagja együttvéve kb. smiley

    azt vegyük figyelembe, hogy az aranycsapatnak sokkal könyebb dolga volt, mert jobbak voltak az angoloknál, itt meg Harry Kane majdnem többet ért papíron, mint a magyar kezdő. Az aranycsapat Ferrarival nyomta le a Ferrarit, ezek a srácok meg egy felturbózott Suzukival.

    Akit még kiemelnék Styles , nagyon hasznosan játszott sokat rombolt, keményen odalépett. Nem is értettem miért cseréli le Rossi , de jó volt így Nagy Ádám frissen tudott beszállni. Jó lesz ez, hogy őket lehet váltogatni frissen tudnak játszani 1-1 félidőt pl.
    Ádám Martin , nagyon kulturált megoldásai voltak. 2. gól előtti cselei és passza, párharcai, átadásai, 3. gól előtti lekészítése. Meglepne ha az ügynökénél nem jelentkeznének innen onnan. smiley Ezzel a meccsel eladta magát külföldre Championship pl .

    szerintem a legtöbben, köztük én is maximálisan a helyén kezeljük ezt a meccset, de maximálisan értékeljük a fejlődést és belé rakott munkát, hogy ilyen stabil, egységes, egymásért küzdő válogatottunk van, hogy ilyyen rövid idő alatt ekkora szintet léptünk, hogy bátran ki tudunk állni az ilyen meccsekre és a labdabiztosság, a passzjáték, a játék minősége is óriásit fejlődött, elég csak a kapura lövéseket megnézni a 4 NL meccsen.

    Amiben fejlődtünk a küzdőszellem, és a taktikus játék vsz. Van egy fazonja a csapatunknak nem csak kóválygunk a pályán mint sok meccsen régebben minden látható elképzelés nélkül.
    Az utolsó pár év eredményeiből az látszik eb, vb selejtező, és eb meccsek, tehát komoly tétmeccseken, hogy nagyobb csapatokat is meg tudunk lepni szorongatni kontrajátékkal. De ha hátrányba kerülünk és nekünk kell felállt védelem ellen menni akkor bajban vagyunk még egy középcsapat ellen is.
    Pl szlovák meccsek oda vissza vereség, vagy Albánia oda vissza. Ezek azért sokkal gyengébb csapatok mint a németek , vagy angolok, vagy franciák. Egy ilyen középszintű csapat ellen se tudunk dominálni a középpályán lásd albán, vagy szlovák meccs, vagy akár a román meccseink.
    Akkor lépünk komoly szintet ha ilyen szlovák, román , albán és hasonló futottak még kategória ellen a középpályán lefocizzuk őket, és irányítjuk a meccset. Ezt tartanám egy olyan szintlépésnek ami után jöhetne az, hogy egy nagy csapat ellen se csak a védekezésből kontrázás hanem a középpályán ki ki meccset tudunk játszani. Ez még kb 2 emelet amit meg kellene másznunk.

    Vannak csaták, amelyeket a West Pointon tanítanak. Ezt a csatát az UEFA edzőképzésben fogják tanítani. Ekkora labdabirtoklási, tudás és értékbeli fölényt eltüntetni, 90 percen át szinte hibátlanul megvalósítani a Rossi által és teljesen ránk passzoló takitikát egészen ritka és elképesztő teljesítmény. Nem arról van szó, amit annó a görögök csináltak, hogy egy gól után beálltak védekezni és megnyerték az EB-t. Itt a játékunk is látványos volt az eredmény mellett. Csak szuprelatívuszokban lehet írni a fiúkról. A végére meg "azt mondom, Úristeeeen, ki ez a CSAPAAT!!!??" smiley

    "Kifacsart angol játékosok"
    Bellingham 44 -Szoboszlai 42
    Bowen 51-Sallai 36
    Maguire 37-Orban 43
    Ramsdale 39-Dibusz 42
    Walker 31-Fiola 30
    Stones 27-Lang 39
    Guehi 42-Szalai A 42
    James 39-Nagy Zsé 33
    Phillips 23-Schafer 29
    Gallagher 39-Styles 46
    FOden 45-Nagy Á 39
    Mount 53-Gazdag 35
    Sterling 47-Nego 36
    Saka 43-ÁM 34
    Kane 50-Szalai 26
    ANgolok átlag 37 meccs, Magyarok 34 meccs. Miről beszélünk.

    Hát ez az a meccs ami után nehéz hirtelenjében reálisan értékelni, mert szíve szerint mindenkinek maximális pontszámot adna az ember. Ádám beáll és megkerülős csel után ugratja ki Sallait aki duplázik, Szalai Ádám a balhátvéd helyén szerel, Szoboszlai 100 métert sprintel, Nagy Zsolt újabb bombagólt lő, Gazdag alányes... A valós értékelést majd Rossiék elvégzik, azt hiszem lassan azért el lehet hinni, hogy valami fogalmuk van a játékról. Mi most örülünk

    Hogy lehet Dibuszt osztályozni??
    A legnagyobb védése Orbán haza fejelt labdája volt. Azon kívül kellett védenie egyáltalán???

    Egy angolok elleni 0-4 után nincs olyan hogy valaki rosszul játszott. Mindenki jól nyomta meg van aki mégjobban. 8 as és 10 és osztályzat között adtam. De azért a cikk lényege mégis a játékosok teljesítménye.
    Napközben írtam tegnap, hogy egy félidő Szalai, egy félidő Martin kellene. Szalai az első félidőben jól nyomta, másodikra elfáradt, jobbára csak fetrengett de összességében jó volt. Schafer kevesebb hibával szokott játszani. Styles nem volt oylan ütős mint az eddigi meccseken, de azért kutyaütő sem. Nálam ők kaptak 8 ast.
    Sallai Roland eszméletlen, Martin meg megmutatta, hogy igenis nagy potenciál van benne elől ez a két játékos lenyűgözött. Hátul Szalai Atis volt brilliáns szerintem. A másodjára felsorolt 3 úriembernek 10 est a többieknek 9 est adtam.
    De összességében még mindig nem hiszem el, hogy legyőztük Angliát emberek... Eszméletlen!! Hatalmas grat!

    Ádám Martin gyenge, túlsúlyos, és elpattannak tőle a labdák ugye? Csak jelzem hogy tegnap a rá felívelt ÖSSZES labdát nem csak megtartani tudta, de megjátszani is. Adott két gólpasszt - az egyik előtt konkrétan felrúgni nem tudták a legendásan puhány angol védők, a másik meg azt figyelembe véve hogy akár ő is ráfordulhatott volna egy extra önzetlen és tankönyvbe illő legurítás volt.
    Ettől függetlenül Szalai Ádám is jól játszott - nem csak magához képest -, de az pontosan látszott tegnap hogy nem nélkülözhetetlen.
    Én úgy gondolom az átigazolási időszakban ez a meccs nagyon jól jött mindegyik játékosnak, mert nem tudom elképzelni hogy pl. Nagy Zsolt az NB1-ben maradjon ezek után. Igazándiból 8-asnál gyengébbet szerintem senkinek se lehetett a tegnapi meccsre adni, mert mindenkitől extra teljesítményeket láttunk, és jó páran kiérdemelték a 10-est is.

    Először is örömmel teszek eleget annak a kötelességemnek, hogy megkövessem Ádám Martint!
    A kondicionális és súlyproblémáiról írtakat azt továbbra is tartom és vállalom. Úgy gondolom, hogy egy élsportolónak kell ennyire igényesnek lennie magával szemben. Remélem, hogy ez a tegnapi extra érzelmi töltet ráébreszti arra, hogy beleteszi azt a pluszt, amivel ezen javítani képes. Azt ezután sem látom reálisnak, hogy topligába kerüljön, de sok sikert kívánok neki, hogy minél magasabb szinten próbálhassa ki magát.
    Tegnap szenzációsan játszott, szinte minden megoldása sült, ő is kellett ehhez a fantasztikus győzelemhez.
    És akkor itt el is érkeztünk ahhoz, ami viszont nagyon nem tetszik: nagyon nem érzem korrektnek és ami még fontosabb szakmailag sem megalapozottnak ezt a "bezzeg Ádám Martin"-ozást Szalai Ádámmal szemben.
    Azt a munkát, amit Szalai ebbe a meccsbe belerakott csak a futballvakok nem látják. Ráadásul ez a munka maximálisan hasznára vált a csapatnak.
    És lehetett volna ez sokkal hasznosabb is, ha a francia játékvezető egyformán ítéli meg a Szalaival szemben és az általa elkövetett szabálytalanságokat. Többször előfordult, hogy előbb rugdosták, aztán visszahúzták, majd el is lökték és tovább, aztán amikor mellette összerogyott az angol azonnal lefújta... Rossi is akkor kapta sárgát, amikor ezt szóvá tette.
    Nagyon jól tartotta meg elől a labdát, nyitott teret Sallainak és Szoboszlainak.
    Azért intenék óvva mindenkit a "bezzeg Ádám"-ozástól mert ő a meccs azon periódusában állt be, amikor az angolok már 3 védővel játszottak, egyre inkább kinyíltak minden mindegy alapon, nem mellesleg friss társak is
    kerültek mellé. Szóval némileg könnyebb dolga is volt mint Szalainak. A 2. gól előtti testcsele szenzációs volt, meg amúgy összességében jó meccse volt, erre a jelek szerint tökéletesen alkalmas, hogy 20 percre beálljon. A továbbra is rejtélyes számomra, hogy képes lenne-e annyira betartani a taktikai feladatát mint Szalai, ahogy az is, hogy van-e benne annyi, hogy dolgozzon azért, hogy erre fizikailag is alkalmas legyen.
    Nálam tegnap kiharcolta azt, hogy (bár tudom, hogy ez alapvetően semmit nem jelent) adjak egy esélyt neki!
    Az önjelölt processzorok badarságaival ne foglalkozzatok! Szerinte tegnap 4 védővel játszottunk, és Szoboszlainak meg Szalainak semmi köze nem volt a győzelemhez. Ennyi pont elég, hogy a helyén kezeljük a lenti ostobaság-gyűjteményt...

    Először is gratulálok Rossi mesternek és a csapatnak nem csak ehhez az elképesztő győzelemhez, hanem (talán az olasz első félidőtől eltekintve) mind a 4 meccshez, és az egész eddigi NL szerepléshez. Észrevételeim a csapattal kapcsolatban: Mint kiderült, szerencsére van két hasonlóan jó képességű kapusunk (bár igaz ami igaz, ez az a poszt, ahol az elmúlt 40-50 évben talán a legkevesebb problémája volt volt a válogatottnak). A mindig problémás védelem viszont úgy néz ki végre összeállt. A Szalai, Orban, Lang hármast Fiola (vagy Nego) és Nagy Zsolt is szépen kiegészítik a szélekről, szorgalmasan visszazárnak ha kell, teszik a dolgukat előre-hátra. Működik, ennyi. Amikben itt fejlődni lehetne még az talán Lang határozottsága és Szalai Attila előre játéka. Középen Schafer helye nálam megkérdőjelezhetetlen, a hozzáállása példaértékű. Styles honosítása is abszolút bevált és örömteli, hogy Nagy Ádi végre előre felé is elkezdett játszani. Szoboszlait eddig sokat kritizáltam de szerintem joggal, tőle többet vár az ember fia (elsősorban alázatban), de úgy néz ki ő is jó úton halad. Elöl van talán most a legnehezebb dolgunk egy korosodó és egyre lassuló Szalai Ádámmal és egy túlsúllyal küszködő Ádám Martinnal, de Rossi egycsatáros rendszerében (ahol nem elsősorban az ő feladatuk a gólszerzés) mint látható, azért mindketten megállják a helyüket. Ami nekem az elmúlt időszakban a legkevésbé tetszett az Gazdag és Sallai kapu előtti ötlettelensége vagy bátortalansága, de tegnap erre mindketten rácáfoltak. Úgy néz ki nem képességbeli hanem mentális hiányosságuk volt, önbizalommal teli már az is működik... mégegyszer hatalmas gratuláció a teljes csapatnak (és minden stábtagnak, azoknak a játékosoknak is akiket nem említettem), mert ez egy nagy gépezet ami úgy néz ki, elkezdett működni. Köszönjük.

    Leül ugye az egyszeri magyar válogatott szurkoló egy ilyen meccshez és az utóbbi évtizedek alapján azon gondolkozik, kicsit kapunk-e ki vagy nagyon, esetleg az utóbbi évek alapján hátha kivédekezzük döntetlenre. Ehelyett kapunk egy masszív 4-0-át a pofánkba és csak pislogunk mint a hal szatyorban(nem csak mi...).
    Amíg 1-0 volt még semmi váratlan nem történt, mi védekeztünk foggal-körömmel az angolok pedig látványosan szenvedtek. A cserék jót tettek és az amilyen nyugodt,szép technikai megoldásokkal befejezték ezeket az akciókat (3 gólpassz,1 gól a cseréktől) szinte példátlan a magyar válogatott "újkori" történelmében.
    Lehet itt arról dumálni, hogy az angolok kísérleteztek meg fáradtak voltak, de ez csak mellébeszélés lenne. Ez egy olyan teljesítmény volt ami egy vb negyeddöntőben is simán megállná a helyét.
    Várjuk azt, hogy ősszel ne legyen visszaesés. Matematikailag még bármi benne van a sztoriban pozitív és negatív értelemben is.
    De nem felejtjük el ezt a meccset amíg élünk!

    Egy magyar játékosnak nem adatik meg pályafutása során annyi siker, pláne történelmi,hogy ne becsülné az elmúlt két hetet nagyon-nagyon. A szurkolót boldoggá tették az évkönyvekbenbez az eredmény benne lesz. Fájt Andorra? Persze! Ez meg öröm. Nem értékeli senki túl a győzelmeket,nem fog ettől a Felcsút meg a Vidi BL- t nyerni
    A presztízsét ha nem vették vagy nem tudták komolyan venni az ellenfelek, nos az ő bajuk. A vicc hogy nem szerencsés egy lövéssel győztünk hanem felépített taktikával, tudatossággal. Mindenki azt hozta amit tud maximálisan nagy szívvel. Apropó szív.Rossi utat talált a fejekhez, a szívekhez olaszként. Dárdai is tudta de neki nem kellett elmenekült. Rossi nem ígérgetett felelőtlenül. Nem nyomást helyez a játékosra hanem elvárást.Anno a Kispest sem a legjobb csapat volt, de kitalálta hogy lehet az. A Barca, Real vagy a németek edzőjének más alapanyagból kell dolgoznia nyilván más elvárásokkal és nehézségekkel.Ott prémium alapanyagból lehet csodát tenni és lehet förtelmeset főzni.Rossi az arányokat találja el budget alapanyagból és a végeredmény fogyasztható.

    Írhatnék arról, hogy milyen fantasztikusan összerakott, fegyelmezett volt a védelmünk, hogy Sallai milyen fineszes megoldásokat választott, hogy a 4. gólunk előtt milyen egyérintős támadás futott végig és Gazdag tanári módon fedezte le testtel a labdát, hogy Rossi cseréi mennyire hihetetlenül ültek, hogy Szoboszlait is beleértve milyen alázattal játszott minden egyes játékosunk. Én azonban másról szeretnék írni. Megpróbálom történelmi kontextusba helyezni a tegnapi mérkőzést: Mert tegnap történelmet láttunk, a történelem zajlott le előttünk! Csak hogy lássuk miről van szó: 94 éve nem verte meg így senki az angolokat hazai pályán. Ha lövünk még egyet a végén, az abszolút csúcs lett volna. Ez volt az első győzelmünk a ködös Albionban tétmeccsen. A játékunk és az ellenfél minőségét figyelembe véve nem túlzás az „évszázad mérkőzése” titulust a tegnap estére ráaggatni. Legenda született, mely végre leváltja az óriási pszichológiai tehertétellé vált 1953-as legendát, sőt még túl is szárnyalja azt. A magyar futball ugyanis az ún. „Aranycsapat” után előbb lassú, majd egyre gyorsuló visszaesésbe kezdett, ami lényegében folytonos volt és egészen a „szerethető” Egervári-féle válogatottig tartott, amely csapat azonban szintén nem ért el semmi különöset. Az egymás után jövő generációk mutogathattak a saját koruk játékosaira, hogy bezzeg a mi időnkben … de az etalon mindig az „Aranycsapat” maradt, a maga soha be nem teljesült pályafutásával és amely szintjét az eljövendő generációk soha nem tudták megugrani és egyre távolabb kerültek tőle. A szurkolók meg ez alatt egyre türelmetlenebbek lettek. Az első pozitív jel a 2016-os EB volt, de a szekér igazán az elmúlt 2.5-3 évben indult meg. A csapat igazi óriásölővé vált, miközben a C ligából feljutott az A osztályba és jelenleg ott is vezeti csoportját. Szorgosan küldtük a jeleket a világ labdarúgásának az EB-n is, hogy aki minket lebecsül, az megütheti a bokáját. Ezzel a világraszóló győzelemmel nehezebb dolgunk lesz. Egy erős középcsapat sem fog merni már kitámadni ellenünk, mert ezeket kegyetlenül büntetjük. Meg kell tanulnunk egy nálunk kicsivel gyengébb, vagy kb azonos erősségű csapat ellen dominálni a játékot és helyzeteket kialakítani. Meg kell tanulnunk elviseli az esélyesség terhét. Ez lesz a fejlődés következő lépcsőfoka. Ezért sem tudtuk megugrani a VB-selejtező jelentette lécet tavaly, bár voltak nagyon komoly, biztató jelek. Most hogy aludtunk egyet a csodára, tovább kell folytatnunk a munkát, nagyon szerényen, minden ellenfelet tisztelve, mert nagyon mélyről jövünk, mi aztán tényleg nem becsülhetünk le senkit sem. Még Andorrát és San Marinót sem.
    Én bízom a Dottoréban és a fiúkban hogy nem fognak elszállni fejben. HAJRÁ MAGYARORSZÁG!!!!!!!!!!!

    Értékelje a magyar válogatott játékosainak Anglia elleni teljesítményét!

    Sallai Roland 9.69
    Nagy Zsolt 9.31
    Ádám Martin 9.26
    Gazdag Dániel 9.04
    Szalai Attila 8.96
    Willi Orbán 8.95
    Schäfer András 8.87
    Dibusz Dénes 8.87
    Fiola Attila 8.82
    Lang Ádám 8.77
    Nagy Ádám 8.77
    Szalai Ádám 8.53
    Szoboszlai Dominik 8.49
    Loic Nego 8.47
    Callum Styles 8.39

    Szavazatok száma: 19936

    https://www.nemzetisport.hu/nso_cikkhozzaszolas/?cikk_id=2897809
     
  4. avatar: fgymat
    2022.06.15, 05:27
    A 89. percben Bolla Bendegúz a kispadon kapott sárga lapot.
     
  5. avatar: fgymat
    2022.06.14, 22:31
    A 67. percben Marco Rossi sárga lapot kapott.
     
  6. avatar: magyarfutball.hu
    2022.06.14, 19:03
    Trent Alexander-Arnold’s season comes to an end after early England release

    A relentless season has finally come to a close for Trent Alexander-Arnold after his early release from the England squad, a pre-planned decision by manager Gareth Southgate.

    Alexander-Arnold also amassed 255 minutes for his country throughout the season, the last of which came in the 1-0 defeat at Hungary and saw him feature at right wing-back.

    He was then an unused substitute as England scored late to secure a 1-1 draw with Germany on Tuesday evening, in what was the final involvement in a matchday squad for Alexander-Arnold this season.

    https://www.thisisanfield.com/2022/06/trent-alexander-arnolds-season-comes-to-an-end-after-early-england-release/
     
  7. avatar: magyarfutball.hu
    2022.06.14, 12:07
    Gulácsi Péter sárgalapok miatt (és az előzetesen bejelentett rotálás) miatt a mai meccsen biztosan nem lép pályára.
     
  8. avatar: magyarfutball.hu
    2022.06.13, 12:52
    Visszatér klubjához, a Sporting KC-hez Sallói Dániel. A sárga lapok miatt eltiltott Gulácsi Péter szintén nem utazik Angliába a férfi A-válogatottal.

    https://twitter.com/MLSZhivatalos/status/1536256105826992129
     
  9. avatar: magyarfutball.hu
    2022.04.14, 12:27
    Az Angol Labdarúgó-szövetség (FA) viszonylag gyorsan lezavarta a magyar válogatott elleni június 14-i Nemzetek Ligája-mérkőzésére szóló jegyeladást: a két előzetes – szurkolói klubok számára fenntartott – jegyértékesítési kört követően kedden mindössze három óra alatt elkelt az összes belépő a 32 050 férőhelyes Molineux Stadionba.

    2022.04.12
    https://www.nemzetisport.hu/magyar_valogatott/nl-telt-haz-varja-majd-a-magyar-valogatottat-wolverhamptonban-2886791#