magyarfutball.hu

 1. https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=J5jnt28iz1c
 2. 2017.11.09, 16:19 - Budapest, X. ker., Kőér utca
  Változások folyamatban, tegnap esti teniszre igyekezve láttam, hogy a lelátó fele már el is van bontva. A mostani 1 db kivilágítatlan füves pálya helyett építenek 1 db műfüves és 1 db füves nagypályát. Mindkettőt világítással.
 3. ennyi ember összeültetve teli tribünt jelentene, hagyjuk már... Komolyan elgurult azoknál a gyógyszer akik még nb1-es meccsek közelébe mennek.
 4. a faszfej rendőrség, a faszfej klubvezetés és a faszfej bmlsz közreműködésének hála nem engedélyezett mb3-as és hasonló kaliberű meccseken se a korlátnak támaszkodva való meccsnézés. mindenkinek vagy a 204 székes lelátóról vagy ha oda nem férsz fel akkor hátrébb a fűről kell néznie a meccset.
 5. Műfüves lett a pálya!
  http://pesterzsebet.hu/index.php?node=news_detailed&id=2888
  Június közepén volt a műszaki átadása a Zodony utcában a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) támogatásával létesült műfüves kis- és nagypályának. Önkormányzatunk még tavaly év végén pályázott az MLSZ Országos Pályaépítési programjának keretén belül két darab 20x40 m-es műfüves kispálya és egy 105x68 m-es műfüves nagypálya megépítésére.

  Az összesen 214,5 millió forintos beruházás 30 százalékát az önkormányzat biztosítja, a harmadik pálya jövőre épül majd meg.

  Ezzel párhuzamosan, idén tavasszal elkezdődött a szintén a Zodony utcában lévő két élőfüves focipálya korszerűsítése. Az önkormányzat költségvetéséből erre a célra elkülönített 22 millió forintból felújítják a pályák talaját, felújítják és rácsozzák a korlátokat, kialakítják a kiskapukat, mögéjük műanyag alapú labdafogó hálókat feszítenek ki, a pályák köré kispadokat helyeznek ki, kivágják a balesetveszélyes fákat, valamint két kutat fúr...
 6. 2014.08.14, 16:31 - Budapest, Hallgatói SE
  Az Orczy úton most biztosan nem játszanak, mivel valamilyen munkálatok folynak az Üllői út felöli kapunál. Víz, gáz, csatorna vagy valami ilyesmi :) A maradék terület állapota ugyanolyan mint volt, én ezt a pályát játékra alkalmas állpotban még nem láttam.
 7. Azért nem kapkodják el, mert a jelenlegi két teljesértékű edzőpálya helyén parkolók lesznek és csak a kisebbik füves edzőpálya marad meg. Tehát elsőkörben az új edzőközpontnak kell felépülnie a Gránit-pálya mellett, ha az megvan csak utána jöhet az új Bozsik.
 8. A hazai álló 2.300, a vendég 1.700 fős. A vendég rövidebb valamivel.
 9. Hol lesznek a parkolók?

  A legújabb video szerint pont azon a területen kellene lenniük, amit értékesítenek:
  http://www.youtube.com/watch?v=tTQbBnYFvK4
  Az Üllői út és a Könyves Kálmán körút sarka (ahol most áll a régi stadion) egészen a Gyáli útig rendkívül értékes fejlesztési terület. A közútin túl kiváló tömegközlekedési kapcsolatokkal is rendelkezik, mivel metrómegálló, meghatározó villamosvonal és térségi jelentőségű autóbusz állomás van a közvetlen közelében. Továbbá a főváros legnagyobb területű (bár eléggé kihasználatlan) közparkjának is a szomszédságában van. Egyszóval a terület eladásából az egyébként 14 milliárdos beruházás egy jelentős részének megtérülésével számol az állam.
  Forrás: http://urbanista.blog.hu/2013/03/30/uj_fradi-stadion_az_ertekes_telekreszeket_eladjak_korulotte_de_marad-e_eleg_hely_a_huszezres_emberto#more5184506
 10. 2012.09.18, 20:42 - Miskolc, DVTK Stadion
  aktuális és hiteles befogadóképesség 9.952 fő:
  A szakemberek ezen túlmenően kiszámolták, hogy a 2012/2013-as szezonban hány néző engedhető be a stadionba. Ezek szerint a tribünön 1219-en, a keleti, napos oldali lelátórészen 3142-en, az állóhelyi szektorokban (amibe beletartozik a Vasgyár felé eső három szektor, a K, az L és az M is) 5431-en szurkolhatnak, míg a VIP-részen 160-an.
  forrás:
  http://www.boon.hu/dvtk-stadion-osszesen-9952-nezo/2032178
 11. a szomszéd pályán valószínűbb, azaz itt:
  http://www.magyarfutball.hu/hu/stadion/362
 12. 2012.05.21, 16:12 - Nyíregyháza, Városi Stadion
  újra felmerült, hogy a Debrecen itt játsza nemzetközi meccseit. továbbra sem világos, hogy mi van a pálya szélességével? a nemzetközi meccsekre eltüntetik a távolugrógödröt? a térkép frissült: http://gmap-pedometer.com
  de a pálya a felújított stadionban is csak 64 méter széles a szükséges 68 méter helyett:
  http://files.myopera.com/girgily/albums/471299/Nyiregyhaza.jpg
 13. 2012.03.29, 14:26 - Siófok, Révész Géza utca
  szerintem ez a pálya tényleg kisebb mint a többi, egész pontosan a felvonalazott rész kisebb. utána kellene néznem, de tisztán emlékszek rá, hogy egy pár éve a vendégszektornál lévő kaput távolabb vitték a lelátótól, mivel túl közel volt hozzá. így a hosszméret 105 méterről a legkisebb NB1-ben megengedett 100 méterre csökkent.
  szélességben rendbe kell hogy legyen (azaz 68 méter) ott ugyanis rengeteg hely van.
 14. időközben újra felmelegedett a 42-es villamos témája, a mostani helyzet:
  http://www.bkk.hu/wp-content/uploads/2011/08/42-es-villamos.pdf
  úgy tűnik a költségcsökkentés igénye és a lobbytevékenység eredményeként minimalizálódott a Bozsik Stadionból kisajátítandó terület:
  http://files.myopera.com/girgily/albums/471299/42.JPG
 15. 2012.01.16, 21:10 - Nagytarcsa, Laktanya Sportpálya
  ha korábbi időpillanatban nézzük a google térképeit, ott nincsenek kitakarások!
  google earth 2009.9.27-i állapt:
  http://files.myopera.com/girgily/albums/471299/Nagytarcsa.JPG
 16. egy a lehetséges budapesti olimpiáról szóló filmben hangzott el a következő érdekes információ: A Népstadion terveit a stadion átadása után eladták Algériának, így az algíri stadion a Népstadion terveinek felhasználásával készült el.

  http://www.fussballtempel.net/caf/ALG/5_juillet.html
  http://thebeststadium.blogspot.com/2009/10/stade-du-5-juillet-1962-algeria.html#.TnD6LPozfVq

  itt se készült el teljesen, de itt a felső karéj a mi 1/3-unk helyett már 2/3 részben van kész. és ahogy látom a felső részt okosan az alsó fölé tolták, így közelebb is van a felső rész a játéktérhez.
 17. 2011.05.25, 18:08 - Budapest, XI. ker., BEAC-pálya
  szerintem ez inkább ide passzol:
  http://www.magyarfutball.hu/hu/stadion/204
 18. A stadionban a hazai oldal lett a miénk, a hazaiak pedig a
  vendégszektorból nézhették a meccset. A hosszú egyenes teljesen
  megtelt Diósgyőr szurkolókkal, a hazaiak is megtöltötték a vendéget,
  így kb. 3000 néző lehetett a teli stadionban, ami állítólag ötezres,
  de nem tudni ez, hogy jött ki.
  forrás:
  http://cud2003.uw.hu/viewtopic.php?t=60&sid=7c709477b201e5aa4654645bfde94c61
 19. sejtem mi lehet a teniszpályákkal, épült nemrég egy Skatepark Kispesten a Móricz Zsigmond és az Irányi Dániel utca sarkánál. Az ott lakók már akkor reklamáltak, hogy kicsit zajos lesz. Az is lett, mivel a fiatalok körében nagy népszerűségre tett szert rögtön. most a kispesti önkormányzat döntése alapján, ezt költöztetik át a KAC-pályára, most már akkor tudjuk, hogy a teniszpályák helyére.

  teniszre a másik kispesti sportpálya még használható a Zoltán utcában, bár ott is vannak változások, a tenisz remélem marad, én is oda járok teniszez(get)ni. autóval a KAC-pályától végig a Nádasdy utcán, vagy a 194-es busszal pár megálló, mind a két sporttelep előtt megáll.

  http://www.magyarfutball.hu/hu/stadion/324

  (igen nálunk lebontottnak számit, a futball szempontjából)
 20. 2011.04.10, 21:45 - Budapest, XIX. ker., WSC-pálya
  Egy kis nosztalgia Wekerletelep sportjáról
  Viló Zsófia, 2009, Szeptember 23 - 20:51

  Aki Wekerlén nőtt fel, annak elsősorban a természet közelsége, a fák, a bokrok, a virágok buja zöldjének harmóniája jelenti; vagy jelentette az igazi otthont. Nagyon sok gyereknek és főleg férfiaknak azonban hosszú évtizedekig a Wekerle-telepi W. S. C. pálya volt a második otthona. Mindez akkor jutott eszembe, amikor a Dobó Katica utcán sétálva belestem a két méter magas betonelemekkel körülvett sportpálya kerítésén. Így tettem barátaimmal 30-40 évvel ezelőtt is mindennap, amikor sráckorunkban arra voltunk kíváncsiak, hogy fociznak-e a haverok a pályán. És mivel mindig találtunk 6-8, labdát kergető gyereket, akkor aztán, uzsgyi, át a kerítésen, és kezdődhetett a derbi. Csak a sötétedés tudott hazazavarni bennünket.
  Ezek a képek tolultak emlékeimben most is, amikor a régi szeretett football pálya helyett, megpillantottam a salakos teniszpályákat. Gyereket sehol nem láttam.
  Előttem van még a ...
 21. mielőtt valaki is részlehajlással vádolna, szögezzük le, hogy alapvető matematikai összefüggések alapján kizárható, hogy ezek az őrült nézőszámok valósak legyenek. de azért egy érdekes plusz infóval tudok szolgálni:

  sajnos csak hallottam, magam nem voltam részese, de idősebbek emlegetnek egy (talán) MTK elleni meccset, ahol a salakos futópályát beszékezték, és oda is engedtek be nézőket.
 22. 2011.03.30, 21:05 - Budapest, XIX. ker., WSC-pálya
  Önkormányzati kft működteti a sporttelepeket
  2011.03.30.

  Önkormányzati sporttelepek kezeléséről, valamint a Szervezeti és Működési Szabályzatot előkészítő munkacsoport létrehozásáról is döntött ma délelőtti rendkívüli ülésén Kispest önkormányzatának képviselő-testülete.

  Elfogadták a képviselők a Kispesti Atlétikai Clubbal (KAC) a Katona József utcai sporttelepre kötött megbízási-üzemeltetési szerződés megszüntetését. Az önkormányzat és a KAC 2004 novemberében kötött határozott idejű szerződést, amit 2009 novemberében határozatlan idejűre módosítottak. A felek közti egyeztetés eredményeként közös megegyezéssel szüntették meg a szerződést.

  Vagyonkezelői szerződést kötött az önkormányzat a Kispesti Sport Nonprofit Kft-vel. A megállapodás szerint az önkormányzat a Katona József utca 3. és a Nádasdy utca 10. (Zoltán utca 42.) alatti sporttelepeket adja át a társaságnak. A testület idén februárban alapította a kft-t azzal a céllal, hogy hatékonyabban tudja működtetni az ö...
 23. Önkormányzati kft működteti a sporttelepeket
  2011.03.30.

  Önkormányzati sporttelepek kezeléséről, valamint a Szervezeti és Működési Szabályzatot előkészítő munkacsoport létrehozásáról is döntött ma délelőtti rendkívüli ülésén Kispest önkormányzatának képviselő-testülete.

  Elfogadták a képviselők a Kispesti Atlétikai Clubbal (KAC) a Katona József utcai sporttelepre kötött megbízási-üzemeltetési szerződés megszüntetését. Az önkormányzat és a KAC 2004 novemberében kötött határozott idejű szerződést, amit 2009 novemberében határozatlan idejűre módosítottak. A felek közti egyeztetés eredményeként közös megegyezéssel szüntették meg a szerződést.

  Vagyonkezelői szerződést kötött az önkormányzat a Kispesti Sport Nonprofit Kft-vel. A megállapodás szerint az önkormányzat a Katona József utca 3. és a Nádasdy utca 10. (Zoltán utca 42.) alatti sporttelepeket adja át a társaságnak. A testület idén februárban alapította a kft-t azzal a céllal, hogy hatékonyabban tudja működtetni az ö...
 24. 2011.03.15, 15:33 - Budapest, Budapest Honvéd FC
  Ha már egyéb hazai pálya:
  [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/stadion/51]Építők-pálya "Népliget":
  lásd nézőcsúcs, ill:
  http://honvedfc.hu/?page=70
  1953-as év.

  a [url=http://www.magyarfutball.hu/hu/stadion/362]Téglaégető utca:
  pedig "csak" mint utánpótláspálya működött, így a nagycsapatnál nem kellene feltüntetni. talán lehetne az utánpótláspályáknak külön felsorolást nyitni.
 25. Fáy utca és Knopp Imre utca (ma Sport utca)

  innen:
  http://honvedfc.hu/?page=70
 26. 2011.02.04, 22:19 - Budapest, Kispesti Húsos SE
  szerintem inkább a ferencvárosihoz, azaz ide:
  http://www.magyarfutball.hu/hu/csapat/542

  +infó: A kispesti vágóhíd, a Bozsik Stadionnak a vasúttal szemben lévő oldalán volt. Épületeit 2010 végén bontották el, a terület értékesítés alatt áll.
 27. Módosította az önkormányzat a kerület vagyonrendeletét. A változás szerint a testület kivonta a Katona József utca 3. alatti sportpályát az önkormányzat törzsvagyonából, és a forgalomképes vagyon körébe sorolta át.
  MSZP-s vélemény - Lackner Csaba:
  A KAC pályáról annyit tudni, hogy a Fidesz-Jobbik többség a múlt testületi ülésen módosította a vagyonrendeletünket úgy, hogy a terület értékesíthető legyen azért, hogy a későbbiekben privatizálhassa azt egy non-profit kft. törzsvagyonaként.
  forrás:
  Kispest
  Az önkormányzat hivatalos lapja
  2011. február 2.
 28. Lipcsében valami hasonló már el is készült, stadion a stadionban:
  http://www.stadionwelt.de/sw_stadien/index.php?folder=sites&site=stadionfotos_detail&id=2569&ordner=luft&page=1
 29. 2011.01.17, 21:37 - Pécs, PMFC Stadion
  a hivatalos oldalon itt:
  http://www.pmfc.hu/index.php?option=com_joomleague&view=playground&p=3&pgid=12&Itemid=133
  7.000-főnek írják a max. befogadóképességet. fogadjuk el, ennél több nézőt valószínűleg a rendőrség se engedne be.
 30. 2011.01.08, 16:32 - Budapest, VIII. ker., Sport utca
  Magyar honvédek – Német katonák 7:2
  http://filmhiradok.nava.hu/watch.php?id=5554

 31. 2000-ben még kivehető volt:
  http://files.myopera.com/girgily/albums/471299/Háros.jpg
  forrás: Google Earth
 32. Egy fontos dologra viszont felhívnám a figyelmet! A Gázműveknek a 70'-es években és talán még a 80'-as évek elején is volt egy korábbi edzőpályája a Házgyár (ma már az Aquincum Auchan) területén. A pályáról és környékéről anno mintha még egy térképet is láttam volna.

  Üdvözlettel: Rorbacher István
 33. A leponyvázásoknak köszönhetően jelentősen csökkent az aktuális befogadóképesség, hivatalos befogadóképességet nem találtam. Így számítás szerint 9.000 főre csökkentettem a kapacitást.
 34. A Téglaégető utca másik oldalán - ahol most a teniszpályák vannak - egy másik egyesület (nem emlékszem a nevére) pályája volt. Azt hiszem, az földes volt, körbevéve egy salakos futópályával. Ott is játszottunk párszor. Volt a telepen egy közlekedési park is, ott tanultam meg gördeszkázni.
  Mane hozzászólásából
 35. Tőle északnyugatra, a jégcsarnok és a parkoló határolta részen volt egy feketesalakos edzőpálya, de abszolút nem versenyméret, kb. 80 m hosszú lehetett csak. Ott edzettek a gyeplabdázók.
  Mane hozzászólásából
 36. Nekiálltam rendezni a pályákat itt a Téglaégető/Zodony utcában.
  Mane hozzászólása se említi, és a google earth se mutatja korábban a most még éppen meglévő füves/gazos pályát, így azt valószínűleg csak később alakították ki a régi Volánbusz sporttelep sarkában. Így a nevéből kivettem a Volánbusz megnevezéset.

  2000-as állapot a Google Earth alapján:
  http://files.myopera.com/girgily/albums/471299/Teglaegeto2000.JPG
 37. 2010.10.21, 20:45 - Putnok, Állomás út
  képek itt: http://indafoto.hu/lovifoto/putnokkispest_mk
 38. Újabb nagy lépést tett meg a Klub

  Szerdán befejeződött a 3-as számú füves edzőpálya felújítása. Modern, automata öntözőrendszer került a földbe, és a talajmunkák után a fűmag is a helyére került. Most már csak azért kell szurkolnunk, hogy október hátralévő hetei kellemes, fagymentes időjárást hozzanak. Ha minden jól megy, jövő nyárra birtokba vehetjük a pályát.
  Köszönet mindenkinek: gyerekeknek, edzőknek, szülőknek, a felújításban végzett munkáért!
  forrás:
  http://www.csepelfc.hu
 39. kukk ide:
  http://www.magyarfutball.hu/hu/stadion/16/tortenet-atalakitasok
  2010

  -a statikai engedély lejárata miatt a csak az alsó lelátórészek használhatók, a többi életveszély miatt lezárva

  befogadóképesség: 28.300
 40. 2010.10.09, 14:54 - Budapest, XI. ker., Karcag utca
  én adtam be a műanyag-pályát aliasnak innen:
  Na essünk neki. Dél-Buda: Nagytétényi Kinizsi (a hízlaldánál, utcanév nincs), ÉPGÉP (XI. Vegyész utca), Műanyag (XI.Karcag utca), KELTEX (XI.Budafoki út), Gamma (XI.Mérnök utca), BEAC (XI.Budafoki út-kertszomszéd a MAFC), MOM (XI.Csösz utca, ma MOM-park), Barossi Hungária (Budatétény, Baross telep), Hárosi Építők (Budafpk-Háros MÁV állomás közelében), Magyar Kábel (XI.Hengermalom utca),
  forrás: studio

  de akkor a lenti hozzászólások alapján törlöm is.
 41. 2010.09.21, 22:13 - Budapest, XXI. ker., Béke tér
  Megnéztem én azt a Blikket ;)
  A rendőri bejárás biztonságosnak találta a stadiont, így az a meccs megrendezésére alkalmas. A 14.000-et nem a rendőrség állapította meg! Csak ha már a rendőrség engedélyezte, akkor az ügyvezető szerint akár 14.000-en is lehetnének...
 42. Elég rosszul néz ki szegény:
  http://www.magyarfutball.hu/data/upl/2017/02/1486665141_30325397.jpg
  http://www.magyarfutball.hu/data/upl/2017/02/1486665159_30325363.jpg
  forrás:
  Panoramio, Kornél2009
  http://www.panoramio.com/photo/30325397
  http://www.panoramio.com/photo/30325363
 43. http://files.myopera.com/girgily/albums/471299/Újhegy.jpg
  forrás:
  Preisich Gábor: Budapest városépítésének története 1945-1990, Tanulmányok
 44. http://files.myopera.com/girgily/albums/471299/Csillagtelep.jpg
  forrás:
  Preisich Gábor: Budapest városépítésének története 1945-1990, Tanulmányok
 45. 2010.09.08, 18:26 - Mór, Táncsics Mihály utca
  Igen, ez a kép a pálya mellett készült a vasúti sínnél. Ezek szerint itt régen volt egy vasútállomás.
 46. Kis pontatlanság azért van a Népsport cikkében, maga a Kispesti Textilgyár található hivatalosan Pestszentlőrincen a Fáy utca 2. szám alatt. A pálya a Lajosmizsei vasút kispesti oldalán volt.
 47. http://www.youtube.com/watch?v=l02qfJm6AQ4

  Puskás Öcsi és Deák Buci 1981-ben a stadionban. :D:D:D
 48. 2010.08.20, 15:00 - Nyíregyháza, Városi stadion
  sajnos itt: http://gmap-pedometer.com még nem frissek a nyíregyházi képek, viszont a felújítás előtti állapotban a távolugrógödör homokja és a futópálya között mindösszesen 66 méter távolság volt. Szabvány futópálya + szabvány futballpálya (105x68 méter) nem nagyon összeegyeztethető a futópályán belüli hosszanti távolugrógödörrel. Lásd pl. Puskás Ferenc Stadion: http://www.magyarfutball.hu/hu/stadion/16 látszik milyen közel van a két oldalvonal a futópályához, ide elférne még egy távolugrógödör is?
  http://files.myopera.com/girgily/albums/471299/Nyíregyháza.jpg
 49. 2010.08.20, 14:42 - Nyíregyháza, Városi stadion
  már javítottuk is! én sasoltam a meccsen, hogy hogyan szélesítették ki, mivel ezt a hosszanti távolugrógödör igencsak megnehezíthette, de ha itt játszott a Loki, akkor csak sikerült valahogy. vagy óvnak a bolgárok :)
 50. 2010.08.20, 13:02 - Szekszárd, Városi stadion
  lásd #3. hozzászólás ;)
 51. nem 3-1 lett véletlenül a meccs? a link szerint 3-1 a végeredmény.
 52. Az lesz, a Szélső utca volt anno Wekerle utca, ami itt látszik, hogy a pálya déli oldala: http://www.magyarfutball.hu/hu/stadion/196/terkep-megkozelites bejárat innét is van, ez lehetett akkor az eredeti főbejárata.
 53. 2010.05.09, 15:25 - Budapest, RÁBA KÖG SK
  a Gépgyár biztosan igen, a Dutra lehet, én még nem hallottam.
  infó még:
  VCS = Vörös Csillag
  KÖG = Kispesti Öntöde és Gépgyár
 54. Vasas-Ferencváros mérkőzés 1948-ban, a Latorca utcában:
  http://www.youtube.com/watch?v=RNrh6fwBIYI&feature=related
 55. 2010.04.14, 21:03 - Budapest, XXI. ker., Béke tér
  Teltházas bajnokavató Csepelen:
  http://www.youtube.com/watch?v=OahlbMW4r7w
 56. Melyik pályáról lehet szó?

  A nyártól már saját edzőpályáján készülhet az Újpest Bulldogs! A Kutyák Újpest Önkormányzatának jóvoltából a Tábor utcában építhetik ki saját, világítással ellátott füves pályájukat. A Bulldogs játékosai eddig is kiváló körülmények között készülhettek, hiszen a Vasas Fáy utcai sporttelepén a kemény tél során is mindig kifogástalan állapotú műfüves pályán végezhették az alapozást. Óriási könnyebbséget jelent majd a klubnak, hogy a nyár közepétől Russ edző a csapat saját pályáján vezényelheti a tréningeket. A pálya füvesítését és a világítás kiépítését az egyesület válalta magára, de ez a befektetés biztosan megtérül majd.
  forrás:
  http://1885.hu/hirek/ute-szakosztalyok/330-ujpest-bulldogs-afc-ingyenes-belep-a-hazai-meccsekre-
 57. 2010.04.07, 23:22 - Szeged, Tisza Volán SC
  Srácok, lemaradtam valamiről?

  Mi történt a Tisza Volán utánpótláscsapataival? MLSZ Adatbanknál U16-U19 "törölve".
  Csak U15-ig van utánpótlás??? Mi folyik Szegeden?
 58. 2010.03.22, 21:39 - Budapest, X. ker., Gyakorló utca
  Jó kérdés! :) Az is lehet, hogy a szomszédos telken volt valaha nagypálya is.
 59. 2010.03.22, 21:21 - Budapest, X. ker., Gyakorló utca
  Nem! Az EGIS Sporttelep a szomszédban van, nagypályás futballpálya nélkül. A térkép, megközelítés oldalon látszanak a sportpályák kb. 200 méterre keletre.
 60. 2010.03.16, 11:05 - Debrecen, Nagyerdei Stadion
  Sokáig a 30.000-es nézőcsúcs volt beadva, ezt Szöllösi György Puskás könyvéből írtam ki (1949.07.10 Magyarország-Lengyelország 8:2 30.000 néző). Aztán számomra megbízható forrásból kaptuk a 32.000-es számot, talán FoB73-tól.

  Döntsön fgymat, ő a leghitelesebb!
 61. Pandur Robi elköszön a Honvédtól
  2010-03-11 15:25:48

  http://files.myopera.com/girgily/albums/471299/pandur.robi.jpg

  Manapság ritka, ha valaki tizennyolc éven keresztül egy futball klub alkalmazásában áll.

  Legtöbbször meccsekkel, futballistákkal, edzőkkel kapcsolatban írunk a honlapon, de van néhány ember a háttérben, akinek a munkája szintén fontos a KLUB életében. Ilyen például a Bp. Honvéd mindig jókedvű szertárosa Pandur Róbert (49), aki vidékre költözése miatt, tizennyolc év után most elköszön a Honvédtól. A Kispesten népszerű Robit a Honvéd vezetése és labdarúgói is megajándékozták. A futballisták kétszer is. A Honvéd-MTK meccs szünetében, a Bozsik-stadion gyepén, egy „Csak a Kispest!” kiáltással búcsúzott el mindenkitől.

  - Robi, mesélj Magadról, milyen munkákat végeztél az elmúlt tizennyolc évben a Klubnál?
  - A Hengersor utcai Traktorgyár pályán kezdtem gondnokként 1992-ben. Abban az időben ott játszottak a Honvéd utánpótláscsapatai, elsősorban ...
 62. 2010.02.23, 10:58 - Budapest, XXI. ker., Béke tér
  Csepeli óvodások Németh Krisztiánék utódai
  Szervezik a Magyar Futball Akadémia fióktagozatát Csepelen

  Toborzásba kezdenek tavasszal a kerületi és a környékbeli óvodákban a Csepel FC és a Budapesti Honvéd labdarúgó-utánpótlás szakemberei. Céljuk a szeptembertől a kispesti Magyar Futball Akadémia csepeli kihelyezett tagozataként egy elsős labdarúgó-sportosztály feltöltése. A stadionban hamarosan megkezdik a télen-nyáron használható műfüves gyakorlópálya kialakítását is.

  Az országban jelenleg öt futballakadémia működik, ebből egy található Budapesten. A Budapesti Honvéd tulajdonosa, George Hemingway üzletember által jegyzett Magyar Futball Akadémián a 14 év feletti tehetséges fiatalok képzése zajlik. A fővárosban a régi sportiskolák megszűntek, az általános iskolások magasabb szintű, például labdarúgásra specializált oktatása egyelőre nem megoldott. A mostani helyzetre az a jellemző, hogy ha a sportra koncentrál a kisdiák, az legtöbbször a tanulás rovására megy, vagy for...
 63. 2010.01.29, 11:06 - Budapest, Budapest Honvéd FC
  A legidősebb korosztály tehát lassan beérik. Mi a helyzet a fiatalabbakkal?

  Azon dolgozunk, hogy a jövőben lehetőleg főleg a Honvéd utánpótláscsapataiból töltsük fel az Akadémiát, és ne kelljen az ország minden szegletéből idehoznunk a gyerekeket. Ehhez azonban meg kell oldani az utánpótlásbázis kérdését, ami zöldterületi beruházásként már elkezdődött.
  forrás:
  http://honvedfc.hu/?page=9&newsid=5920
  Interjú Szalai Lászlóval a Magyar Futball Akadémia vezetőjével
 64. A lelátóra vezető kijáratok elég fos helyen vannak. Ha már építenek jót építsenek. A lelátó alján lévő "lukak" szétdarabolják pl. a tábort, de máshol, oldalt is zavaróak (nekem legalábbis). Feljebb azokkal a kijáratokkal!
 65. A yahoo maps-t hívtam segítségül egy kis időutazáshoz:
  http://files.myopera.com/girgily/albums/471299/Ulloi.jpg
  a lentebbi térképen lévő Üllői úttal párhuzamos pálya még kivehető. de hol lehetett a másik pálya? a kép alapján gyanús, hogy a pályától keletre, arra merőlegesen volt egy másik futópályás pálya is, a futópálya északi kanyarja még látszik a képen és talán még ma is fellelhető:
  http://www.magyarfutball.hu/hu/stadion/743/terkep-megkozelites
  ha feltételezésem igaz, akkor a futópályás pályát korábban beépítették, és a laktanya végnapjait csak a másik pálya élte meg.

  persze mindez csak feltételezés. Infó vki?
 66. Akkor ennek kell lennie az Emergé pályának, lásd videó.
 67. 2010.01.07.
  A zalaegerszegi edzéslehetőségeket viszont erősen behatárolja, hogy a télvíz idején jó használatot tévő műfüves pályát gumigranulátummal fel kellene javítani – ezt ugyanis nem tették meg évek óta –, így viszont mostanra balesetveszélyessé vált.
  forrás:
  http://www.nemzetisport.hu/labdarugo_nb_i/ujabb-ot-csapatnal-vettek-fel-a-munkat-2012331
 68. A kispesti pálya helyszínének kiválasztásakor két irányzat képviseltette magát:

  - Voltak akik a pályát minél közelebb Budapesthez, a Határ út környékére képzelték el. Számítva így a kispesti nézők mellett jelentős számú budapesti nézőre is.
  - Az ellentábor éppen Budapesttől messzebb a város túloldalára álmodta meg a pályát.

  Végül a pálya helyszíne Kispest Budapesttől egyik legtávolabbi pontján a kispesti temető mellett került kijelölésre.

  forrás: TV Kispest, beszélgetés a 100 éves Kispesti Athleticai Club-ról

  (Kispest Megyei Jogú Várost 1950-ben csatolták Budapesthez)
 69. 2009.12.21, 23:20 - Budapest, III. ker., ÓTE-pálya
  Izgalmas, itt lenne egy térkép 1943-ból:
  Vörösvári út = Külső Szentendrei út
  A Vörösvári út környékén található:
  A Bohn téglagyár, ezen a területen volt a bécsi úti pálya:
  http://www.magyarfutball.hu/hu/stadion/157
  és a III. kerület pályája, amit akkor O.T.E. sporttelepnek hívtak.
  http://www.magyarfutball.hu/hu/stadion/57
  http://files.myopera.com/girgily/albums/471299/OTE2.jpg
 70. 2009.12.21, 16:36 - Miskolc, DVTK Stadion
  ahogy elnézem ezt a gyönyörű feliratot, úgyis újra lesz székezve az egész. tök jó, hogy mindig eljátszák ezt, lásd Kispest, Győr. :D
 71. Nincs ám 68 méter széles a pálya! Ami nem baj, csak jelzem:
  http://www.magyarfutball.hu/data/upl/2014/02/1391716612_3kerulet_mufu_szelesseg.jpg
 72. 2009.12.18, 23:18 - Budapest, III. ker., ÓTE-pálya
  szerintem a bécsi úti pályával egyezik meg:
  http://www.magyarfutball.hu/hu/stadion/157
  a bécsi úti praktiker címe: 1034 Budapest, Bécsi út 136
  régi térképeken rengeteg téglagyár van Óbudán, pont a Bécsi úton is.
 73. 2009.12.18, 21:19 - Budapest, III. ker., ÓTE-pálya
  1943-as térképen az O.T.E. Sporttelep néven a mostani III. kerület pályája fut:
  http://files.myopera.com/girgily/albums/471299/OTE.jpg
 74. 2007.04.21-én itt még utánpótlás meccs volt!

  Bp. Honvéd U95 - Budakalász 5 : 1 (3 : 1)
  http://files.myopera.com/girgily/albums/471299/U.jpg
  forrás:
  http://honved-u95.fw.hu
 75. 1943-as térképen:
  http://files.myopera.com/girgily/albums/471299/BBTE2.jpg
 76. A BBTE nemzetközi atlétikai versenye:
  http://mvh.nava.hu/watch.php?id=1030

  Ötvenöt évvel ezelőtt 1941. június 16-ra készült el mai formájában a Széll Kálmán (most Moszkva) téri villamos- és autóbuszvégállomás, építése idején elrendezését még az országhatáron túl is elismerés kísérte.

  Az új forgalmi csomópontot a szomszédos Széll Kálmán térre tervezték. A budai körút kiépítésekor - még a századforduló elõtt - az itt dolgozó Christen-féle téglagyárat szanálták. A gödörnek nevezett térséget rendezték. A területet később a Budapesti-Budai Torna Egyesület (BBTE) vehette birtokba. Klubház, teniszpálya, télen jégpálya szolgálta a pihenni, szórakozni akarókat. Az új közlekedési csomópont helykijelölése során - nagysága alapján - egy korszerű villamosvégállomás elhelyezésére alkalmasnak minősítették.

  Kiviteli tervei a 30-as évek utolsó harmadában készültek. A nagyszabású építési-szerelési munkákhoz forrást az állami költségvetés biztosított. A terü...
 77. Gyephoki mérkőzés a Mátyás kupáért. MAFC labdarugó mérkőzés:

  http://mvh.nava.hu/watch.php?id=5183
 78. 2009.11.10, 17:02 - Budapest, XVI. ker., Bátony utca
  csizipeti!

  A 2-es számú (egykori?) edzőpályáról van infótok, hogy mi van vele? Az egyel korábbi google mapson amerikai focira volt felvonalazva, a most aktuálison alig felismerhető:
  http://www.magyarfutball.hu/hu/stadion/897/terkep-megkozelites
  itt úgy tudom a tulaj is más mint a centerpályán és az első számú (ma már egyetlen?) edzőpályán.
 79. Elég változatosak a pályák elnevezései a XIII. kerületben :)
  (hivatalosan a Margitsziget XIII. ker.)
  http://www.magyarfutball.hu/hu/stadion/599
 80. 2009.11.02, 12:01 - Budapest, IX. ker., Fások-pálya
  Itt valamikor 5 futballpálya volt egymás mellett:

  - Fások-pálya
  - tőle nyugatra a Vágóhíd utcában a Húsos-pálya:
  http://www.magyarfutball.hu/hu/stadion/240

  ezen a két pályán most BM Sporttelep van, a nagypályák megszűntek, a Húsos-pályán ráadásul keresztbe építettek egy betonutat is.

  - László Kórház:
  http://www.magyarfutball.hu/hu/stadion/251
  - Siketek-pálya:
  http://www.magyarfutball.hu/hu/stadion/346
  - Ferencvárosi Vasutas (Fervas) - pálya
  http://www.magyarfutball.hu/hu/stadion/314

  + azóta a Goldball épített egy pályát itt:
  http://www.magyarfutball.hu/hu/stadion/874
 81. Jártam a környéken: a pályát megvette az önkormányzat és sportcélra kívánja hasznosítani! Dzsungel megszüntetve, omladozó épületek elbontva. Még a futópálya is előkerült. A nagypályán most kispályák vannak keresztbe, hamarosan lehet menni focizni! Az még kérdéses, hogy a nagypálya megmarad-e.
 82. 2009.10.10, 22:40 - stadion #155
  Garniszálló a kerületben önkormányzati támogatással

  Mester László, kerületünk szocialista polgármestere és csapata több millió Forint támogatást nyújtott egy garniszálló üzemeltetésére. A Hír TV Célpont című műsorának felvételei alapján teljesen evidens, hogy a kerületben örömlányok szolgáltatásait lehet igénybe venni és a kerületi önkormányzat asszisztál mindehhez.

  A kerület szocialista polgármestere olyan helyzetbe hozta Bodnár János, korábbi szocialista alpolgármestert, hogy egy önkormányzati tulajdonú, az 1908 Pestszentlőrinc-Pestszentimrei Sport Club területén lévő épületben garniszállót üzemeltethessen. Ehhez a tevékenységhez még önkormányzati támogatást is nyújt számára 2019. december 31-ig. Az üzemeltetés során az ifjúsági szálló a prostitució melegágyává lett.
  A képviselőtestületi döntés alapján az önkormányzat a Bodnársport Kft-ét bízta meg a létesítmény üzemeltetésével, amelynek ügyvezetője Bodnár János, volt szocialista alpolgármester, a jelenle...
 83. 2009.09.23, 15:13 - stadion #146
  Sőt szerintem a túloldalon a családi házak hátsó keritése is még az eredeti "focipályás" ;) kerítés.

  Vasút oldali kerítés:
  http://files.myopera.com/girgily/albums/471299/KISTEXT1.jpg
  Családi házak felől:
  http://files.myopera.com/girgily/albums/471299/KISTEXT2.jpg
 84. 2009.09.23, 12:51 - stadion #130
  A kép nem itt készült, a háttérben a soproni kosárcsarnok látható, ami a Káposztás utca mellett van.
  http://www.magyarfutball.hu/data/grounds/0/012/ground_012_003.jpg
 85. 2009.09.08, 21:27 - stadion #2390
  Itt érdemes nézelődni:
  http://www.vfcuse.hu
  szerintem pont fordítva vannak a füves és műfüves pályák. Azaz ami felvonalazva látszik a google maps-on az a műfüves, a rá merőleges lett a füves.

  És rémlik, hogy ezt a pályát Veszprémben Vasas-pályának hívják. Ami viszont biztos, hogy a legszebb fekvésű magyar pályák listáján minimum dobogós:
  http://files.myopera.com/girgily/albums/471299/Veszprem.jpg
  kép forrása: http://www.vfcuse.hu
 86. 2009.09.02, 23:58 - stadion #852
  A játékra újra alkalmas pálya:
  http://files.myopera.com/girgily2/albums/558117/Somkutedzo20090502.jpg
  Fotó: Baksa Zsolt, Cinkotai Royal Ground Kft.
 87. 2009.08.30, 16:18 - stadion #18
  6.000-es nézőszámom nekem is van (emlékezetes meccs :D):

  1984. június 3. NB I 30. forduló
  Volán - Bp. Honvéd 6-6 (1-3)
  Rákospalota, 6.000 néző
  Gólszerző: Esterházy (3), Dajka (2), Bodonyi.

  forrás:
  http://honvedfc.hu/?page=70
 88. 2009.08.30, 16:16 - stadion #5
  Egyik se!

  A BRFK és az MLSZ ellenére a klubvezetés úgy döntött, hogy beengedi a nézőket a meccsre. Én pl. a tervezett Fehérvár meccs előtt a szokásos sörözőmben vártam a meccset és ezesetben figyeltem az időjárást. A klubvezetés jókora büntetésre számíthatott nézők beengedése esetén, a kritikus helyzetet végül a bíró oldotta meg, aki jóval a mérkőzés kezdete előtt (így nézők még nem voltak a stadionban) a pályát a meccs előtti felhőszakadás miatt játékra alkalmatlannak nyilvánította.

  A további fejleményekre nem emlékszem, de a Diósgyőr és az új időpontban a Fehérvár meccs se volt zártkapus.
 89. 2009.08.14, 22:37 - stadion #16
  Játszunk el a gondolattal, mi lenne ha teljesen beszékeznék a felső karéjt:

  képek alapján felső karéj 25 sor, hossza 380 méter:
  http://files.myopera.com/girgily/albums/471299/Puskasfelso.jpg
  felső karéjra elfér szék: (380/0,55)*25*0,85=14.500-15.000
  0,85-öt csökkentő tényezővel számoltam, ami elég jelentős csökkentés, de itt vannak a világítás lábai is, nemcsak az ülőhelyekre vezető lépcsők.

  Népstadion befogadóképessége full székezve tehát: 41.500+14.500=56.000

  De nyugodtan vehetjük ezt a jelenlegi max. befogadóképességnek, nem hiszem hogy egy barátságos meccsen ennél több embert felengednének a roskadozó lelátókra.
 90. 2009.08.12, 12:45 - stadion #16
  A Fehér úti Stadionhoz mindenképpen állami segítség kell, nem konkrét pénzügyi, de a telket vmilyen formában az államnak kell biztosítania. (jelképes összegért hosszútávú MLSZ bérlet, vagy hasonló)

  Az MLSZ kilincselni fog mindig az aktuális miniszterelnöknél ezügyben. Gyurcsánnyal nem ment, Bajnaival sem. Legkorábban kormányváltás után várható előrelépés az ügyben, nincs elfelejtve a dolog.
 91. 2009.08.10, 23:01 - stadion #5
  egy kis kuriózum, koncert a Bozsikban:
  http://files.myopera.com/girgily/albums/471299/16934.jpg
  http://files.myopera.com/girgily/albums/471299/16929.jpg
  http://files.myopera.com/girgily/albums/471299/16966.jpg
  forrás:
  http://www.basildon.hu
  http://www.basildon.hu/img_view.php?imgid=17092
  http://www.basildon.hu/img_view.php?imgid=16948
 92. 2009.08.06, 00:51 - stadion #227
  http://files.myopera.com/girgily/albums/471299/Volanbusz.jpg
 93. 2009.07.28, 22:03 - stadion #25
  A hivatalos honlapon fent van a legújabb befogadóképesség!
  http://haladasfc.nyugat.hu/tartalom/cikk/haladas_klub

  A haladasfc.nyugat.hu-s hivatalos befogadóképességet javítani kell!
 94. 2009.07.23, 21:42 - stadion #41
  Lelátó a vendégeknek
  2009. 07. 23.

  Az eddigi miniszektort egy körülbelül 1000 férőhelyes lelátó váltja fel, ami azt jelenti, hogy 5500-ra emelkedik a Perutz-stadion befogadóképessége.
  Már az NB I-es tagság kivívásakor biztosra vehető volt, hogy rekonstrukcióra szorul a pápai Perutz-stadion.

  Ugyanis eddig a székháztól jobbra egy minimális szektor volt fenntartva a vendégszurkolóknak, amit a 3. fordulótól (a Videoton lesz az ellenfél) egy fix, fémszerkezetű, körülbelül 1000 férőhelyes lelátó vált fel ami a székházzal szemben került felállításra. Már folynak a munkálatok, az új lelátó elkészültekor 5500-ra növekszik az aréna befogadóképessége.

  forrás:
  http://www.lombardfcpapa.hu/hirek.php?itemid=76264#more
 95. 2009.07.22, 12:17 - merkozes #2081
  http://www.stadionwelt.de/neu/sw_stadien/index.php?folder=sites&site=fotos&id=1432&page=1

  8.500 de állóhelyekkel! Erre a meccsre kb. 4.000 embert engedhetnek be.
  a világítás is érdekes, nem tudom, mennyire aktuálisak a stadionwelt.de képei, de ez alapján NB1-es meccset se lehetne rendezni ;).
 96. 2009.07.14, 14:46 - stadion #2292
  Orbán Viktor interjú a 2009. június 16-i Sportextrában, részlet:
  Mondtam, hogy nem érdemes Fehérváron fejlesztéseket csinálni, legyen a Felcsút a Fehérvár technikai centruma, ...
 97. 2009.06.29, 17:09 - stadion #25
  http://haladasfc.nyugat.hu/tartalom/galeria/4114

  A képek alapján úgy tűnik nekem, hogy maradnak a székek. Teljesen tudatosnak és logikusnak tűnik a székek elhelyezése. Azaz:

  A hazai és a vendég tábor helye maradt állóhelyes. Ha a székek fel/leszerelését tervezték volna igénynek megfelelően, akkor most beszékezhették volna az egészet.

  A hazai kanyar teljesen székezett, a vendég félig. így a vendégtábor elhelyezése UEFA és bajnoki meccsekre is megoldott székek leszerelése nélkül.
 98. 2009.06.29, 15:52 - stadion #25
  Sztem is pofás lett, legalábbis azaz egyszem kép alapján amit láttam. A hosszanti lelátó előtt kis derékig érő korlátot helyeztek el, tehát még látni is lehet az új ülőhelyekről.
 99. 2009.06.15, 20:34 - csapat #1196
  Így a B csapat 40 km-re játsza majd meccseit Fehérvártól, ezzel megdöntve a Nyíregyházi B csapat csúcsát a Nyíregyháza - Rakamaz 27 km-t.
 100. 2009.06.04, 09:59 - stadion #254
  Szerintem igen, a feltételek itt vannak:
  http://www.mlsz.hu/anyagok/szabalyzat/2008-2009/LETESITMENY_ELOIRASOK.pdf
  az 5. osztályú pálya méretére írják elő a min. 90x50 métert, tehát méretre még a BLSZ II-ben is meg kell, hogy feleljen. Illetve pl. a Tabán FC pályája egy minden előírásnál kisebb 90x45 méteres pálya a BLSZ IV-ben:
  http://www.magyarfutball.hu/hu/stadion/401
  Mivel egy működő iskola pályája, kell lennie használható állapotban lévő öltözőnek is. Régebben BLSZ meccsekre bérelték is ezt a pályát.

  A pálya mérete nem "hiteles" ugyan, én mértem le a
  http://www.gmap-pedometer.com/ programmal, de pontos. És ha az Orczy kertben lehet meccset játszani akkor mindenhol.